CAP 1 / Biblia este cu adevarat cuvantul lui dumnezeu?

Nici un credincios al cultului crestin nu va indrazni sa puna vreodata in dubiu provenienta cuvintelor sfintei scripturi pentru ca el stie de la Adam citire ca toate idiotenile scrise in Bibile sunt cuvantul sfant al domnului, desi acest invatamant pe care trebuie sa il consideram o certitudine nu gaseste nici macar in gluma vreun argument serios pentru a fi sustinut exact de catre aceasta carte.

Ca sa citesti Biblia este o adevarata provocare fiindca dupa descrierile din geneza te izbesti de niste monstuozitati, de niste fapte criminale comise cu sange atat de rece si de niste cruzimi care intrec cu mult atrocitatile celui mai mare si mai dezgustator razboi pe care specia umana il cunoaste. Trebuie sa ai sange de vipera in tine ca sa poti sa duci mai departe citirea acestor paragrafe in care simti cum sangele iti ingheata in vine de dezgust, si cum parul ti se ridica pe maini de durere pentru cei asasinati de catre acest spirit care este propovaduit de crestinopati si de popi ca fiind bunatatea intruchipata.

Am scris aceasta carte in limba italiana in 2009 cand nu aparuse inca Mauro Biglino care descrie si sustine exact ceea ce eu scrisesem cu cativa ani inaintea sa in aceasta carte. Datorita starii de indobitocire fara precedent pe care masele de behaitoare il au in Romania, m-am gandit ca ar fi bine sa o traduc astfel incat atunci cand veti merge la biserica, iar popii va va vor umple capul cu mii de matrapazlacuri ca sa va stoarca de bani, sa puteti sa le combateti propriile vorbe…daca veti fi in stare.

Ei bine, dupa ce te obisnuieti putin cu faptele sangeroase ale “bunului”dumnezeu si dupa ce incepi sa iti repeti in gand ca un lait motiv “de ce dracu imi ziceau astia ca este bun ”realizezi ca aceasta incepe de la inceputul inceputurilor cu scamatorii de tipul faptelor care sunt descrise de doua ori in doua moduri diferite. Niciodata, dar niciodata, o descriere nu este identica cu cealalta desi povestesc exact acelasi eveniment. Ah, iarasi dai pe spate !!! Cum e posibil ca un dumnezeu atotputernic care a fost prezent si a participat in persoana la acele evenimente sa uite atunci cand le dicta scribilor versiunea reala a faptelor? Cum poate fi posibila o descriere diferita a faptelor chiar de catre dumnezeu insasi? Sa fi avut mintea scurta atunci cand le-a dictat robilor sai scribii, ororile pe care le-a facut fiilor omului?

 

Ei bine, pentru cat veti fi de dezamagiti aceste scrieri biblice nu sunt nici pe departe cuvantul domnului evreilor, ci sunt scrieri antice care au fost falsificate, plagiate, adapatate in decursul mileniilor de diverse culte pentru a oglindi propriile lor interese.

Din antichitate pana in jurul anilor 1900, scoala se facea in biserica pentru ca numai in acest fel au putut sa implementeze cultul unui singur dumnezeu care este stapanul tau. Popii erau singurii in acea vreme care stiau sa scrie si sa citeasca si erau singurii care erau interesati sa transmita cultul statului in patru labe din frageda pruncie. Ei au adunat in Biblie aceasta biblioteca de scrieri antice si tot ei le-au interpretat in asa fel incat omul sa se creada un vierme bun de nimic fara acest stapan tiranic. Popii au plamadit in aceasta carte un singur dumnezeu, o singura potenta universala in fata careia trebuie sa te tarasti pentru a avea din partea sa o singura privire. In acest fel multitudinea de zei antici al carui sef era Zeus, in Biblie a capatat numele de dumne-zeu, stapanul suprem, iar restul au devenit alti dumnezei, ingeri, demoni, draci. In ultimul timp sute de oameni de stiinta au dovedit ca religia crestina impreuna cu toate celelalte religii ale lumii sunt de fapt vechi culte pagane in care omul a fost sclavul acestor zei care l-au transformat din potenza universala in virmele tarator in patru labe de azi.

Pentru a reusi sa faca aceste fapte marsave popii au asasinat prin ardere pe rug toate femeile care stiau inca cum sa isi foloseasca puterile numindu-le vrajitoare doar pentru simplul fapt ca ele stiau sa exorcizeze din propriul corp acesti paraziti ordinari care iti fura eternitatea. Popii au trimis in Palestina exercitele de cavaleri templari si cruciadele pentru a asasina pe toti cei care stiau ce marsavie fara precedent au facut impotriva omenirii si tot ei au inventat inchizitia care a asasinat in decursul a cateva sute de ani mai multe milioane de persoane decat au facut cele mai mari si mai sangeroase razboaie. Ura si dementa lor a facut ca milioane de oameni nevinovati sa fie torturati cu metode inimaginabile, iar apoi aceste hahalere au avut tupeul sa spuna ca totul a fost facut pentru cauza dreapta a lui dumnezeu. Popii impreuna cu papa si biserica lor de rahat au provocat cu actiunile si dorinta lor de a impune acest cult monoteist cu bocancii, ura, tiranie, mizerie, nestiinta, umilinta, sclavie, supunere, durere, numindu-le sapoi stari binemeritate.

Au impus cu parul cultul pentru un dumnezeu unic doar pentru a reusi sa supuna si sa sclavizeze milioane de oameni cu mintea spalata de scoala lor de cacat si de uzantele lor inumane. Aceste minciuni perpetuate de secole au devenit astazi adevaruri absolute desi nimeni nu a putut sa dovedeasca ca fiind adevarat ceea ce te obliga sa inveti din frageda pruncie. Am vazut oameni atat de fanatici incat credeau ca religia lor si-au ales-o singuri si singuri au ales acest dumne-zeu dement pentru a le lumina viata. A fost inutil sa le explic ca spun tampenii pentru ca nu si-au ales nimic singuri, numai ca in prostia lor erau convinsi de contrariul. Daca esti onest cand o persoana devine matura i se spune frumos:”uite draga in lumea aceasta sunt aceste religii: crestina, musulmana, evreiasca, budista… tu pe care o vrei, sau nu vrei niciuna?” Atunci da, ca iti alegi tu ce si cum sa faci, dar cand te nasti intr-o familie de ortodoxi devii ortodox, daca la parter e o familie de musulmani copii lor vor fi musulmani, iar daca la etaj stau evrei, copii lor vor fi evrei. Nu ii intreaba nimeni daca vor sau nu vor sa slujeasca cocosati in 4 labe fantasme, ci li se impun niste orori si niste minciuni propovaduite din tata in fiu.

Acum ma intorc la cele doua variante ale acelorasi fapte scrise in Biblie pentru ca este important sa intelegeti cat de mult esti pacalit. In trecut nu aveai voie sa citesti Biblia singur pentru ca era periculos, asta in cazul in care aveai norocul sa posezi vreuna si sa stii sa citesti. La fel de periculos este sa faci acest lucru si astazi pentru ca daca o vei citi din cap in coada de 15-20 de ori vei avea o alta versiune de fapte de fiecare data pentru ca incepi sa iti pui mii de intrebari, mintea ti se deschide, nu mai vrei sa accepti doar ceea ce zice popa si atunci incepi sa cauti carti alternative. Sa stiti ca popii sunt atat de ingrati, nesimtiti, mincinosi, cu limba bifurcata ca serpii pentru ca asa sunt invatati sa se poarte ca sa impresioneze pe cel sarac cu duhul nestiintei. Eu mi-am zis: “ mai dar daca popii invata totul din carti, atunci voi invata si eu tot din carti si voi merge sa ma documentez in scrierile adevarate, atat cat mai exista din ele.”

In Biblie, cartea dumnezeului cel “bun” exista niste pasaje destul de starnii, care pentru o persoana neobisnuita prea mult nici cu limbajul bisericesc nici cu zeii antici nu ii poate crea multe semne de intrebare, dar pentru cel care vede scrierea aceasta cu ochii demascatorului minciunii milenare, aceste paragrafe capata un sens major dar si o alta proba ca religia monoteista a fost creata unind cultul a mii de zei in unul singur. Iata:

 1. Giosue 10/13 “ nu este scris in cartea lui Iashar? Si soarele a stat oprit in mijlocul cerurilor si nu s-a grabit sa asfinteasca pentru circa o zi intreaga.”
 2. 2 Samuel 1/18”…iata, e scris in cartea lui Iashar. Frumusetea, o Israele, zace ucisa in locurile tale cele inalte.”
 3. Numerele 21/14 “Din aceasta cauza se spune in Cartea razboaielor domnului: Vaheb in Sufa si Valea Torentilor, care se intinde catre asezarea Ar.”

Aceste trei micute paragrafe strecurate din gresala in forma lor adevarata in Biblie, nu fac nimic altceva decat sa ne starneasca curiozitati si multe intrebari cu privire la autenticitatea cuvantului acestui dumnezeu biblic. Din care cauza se specifica in paginile acestei carti numele Iashar care este o zeita babiloniana?? Ce nevoie avea dumnezeul atotputernic sa isi intareasca spusele mentionand o zeitate care apartinea unui pamant pe care el il considera spurcat? De ce se specifica o actiune care apare scrisa intr-o carte antica intitulata “Razboaiele zeilor” ca fiind “Cartea cu razboiul domnului?” Cartea cu razboaiele domnului ???? Pai daca era singur cu cine papucii mei a facut razboaie?? Aaaaa, cu ceilalti dumne-zei pentru a le lua pamaturile, sarmanul spirit. A pornit macelul impotriva celorlalti zei ca sa poata sa stapaneasca doar el tot pamantul si toti adormitii care il calca degeaba. Ca sa intelegeti ce naiba zic, inlocuiti cuvantul zei si dumne-zeu cu cuvantul extraterestrii. Ei sunt dumnezeul la care va inchinati de zor. Ei au plamadit aceasta oribila specie umana, transformand adevarata creatura facuta de MAMA NATURA in viermele nevolnic de astazi.

Un alt paragraf interesant apare in Evreii 11/5 si Giuda 1/14 care precizeaza niste cacatisuri care nici macar nu sunt adevarate de tipul Enoh a profetizat{?, iar datorita credintei ca dumnezeu exista a fost rapit si dus in cer. Adica el il vede in carne si oase si apoi trebuie sa aiba credinta ca nu a fost un nebun care vedea fantasme ci un om normal care isi aminteste ca a vorbit cu el, ca a zburat cu el, ca a fost invatat de el toate uzantele mizerabile ale zeilor ca sa le transmita umanitatii. Ma rog, aceste paragrafe sunt interesante pentru ca citeaza scrierile lui Enoh, scrieri pe care biserica le considera apocrife pentru ca el spune lucruri care le-ar distruge doctrina. De unde stiau apostolii de scrierile sale daca nicaieri nu apareau in Anticul Testament si de unde stiau ei sa citeasca cand erau toti pescari, dulgeri, oameni simpli din popor care habar nu aveau de alfabet??

Exemplele acestea ne duc cu gandul la civilizatiile antice care cunosteau acesti zei care se luptau intre ei cu tehnologia lor stralucitoare deasupra capetelor oamenilor care erau sclavii lor pentru a obtine dominatia suprema asupra speciei de ei creata. Toate miturile, legendele, povestirile din mosi stramosi vorbesc de uriasi, dragoni, zmei-paralei, ciclopi si alte creaturi care au devenit personaje SF din uzurpatorii si calaii stramosilor nostri.

Asa cum va spuneam la inceput, o alta particularitate interesanta a Bibliei o are descrierea duala a aceleeasi fapte dar niciodata una identica cu alta. Ai impresia ca spiritul universal a baut o vadra de tuica si a fumat un vagon de cocaina de nu isi aminteste ce dracu a facut. Eu va exemplific cu doar cateva paragrafe pentru ca daca ar trebui sa le scriu pe toate as rescrie din nou Biblia fiindca istoria aceasta nu se repeta numai in simple paragrafe ci in intregi capitole. Controlati, ca tot stiti toti ce scrie in ea.

 • Geneza 7/2 “ Din fiecare animal pur sa luati 7 perechi femei si masculi; iar din fiecare animal impur o singura pereche. Si din pasarile cerului sa luati 7 perechi.”
 • Geneza 6/19 Aici din fiecare specie trebuie sa ia doar doua.
 • 2 Samuel 24/2 Dumnezeu il incita pe David sa faca recensamantul fiilor lui Israel
 • 1 Cronici 21/1 Aici este Satana cel care il incita pe David sa faca recensamantul {aici are dreptate pentru ca dumnezeu sau satana sunt aceeasi persoana in realitate, dar se vede ca nu prea stiau chiar tot din moment ce asteptau recensamantul ca sa stie cati sclavi au sub ordine}
 • 2Samuel 24/9 In Israel sunt gasite 800 de persoane
 • 1Cronici 21/5 Aici sunt gasite 1 1oo ooo de persoane { cam mare diferenta pentrut ca in acele timpuri un milion era ca un miliard azi}
 • 2Samuel 24/9 Tribul lui Giuda de unde se trage Isus biblic are 500 000 de persoane
 • 1 Cronici 21/5 Aici Giuda are doar 470 000 {se straduiesc sa te convinga cat de precis este dumnezeu dar se incurca ca dracu la matematica}
 • 2 Regi 24/8 Ioachim a fost rege in Ierusalim 3 luni
 • 2 Cronici 36/9 Aici Ioachim a fost rege 3 luni si 10 zile{iar bause}
 • 2 Samuel 5/6 David duce chiavotul aliantei la Ierusalim dupa ce ii infrange pe filisteni
 • 1 Cronici 13/14 Aici David duce chiavotul la Ierusalin inainte de a se bate cu filistenii
 • 1 Samuel 17/23 David il ucide pe uriasul Goliat
 • 2Samuel 21/19 Aici Goliat este ucis de Elcanan {Dupa ce ne-au impuiat capul cu filme in care liliputanul David il ucide pe uriasul Goliat cu o piatra aruncata direct intre ochi cu o prastie, imediat in capitolul urmator aflam cu durere in suflet ca nu David l-a ucis pe Goliat ci Elcanan. Isi facuse pipa pacii de nu isi aminteste}
 • 1 Samuel 31/4-6 Saul se sinucide aruncandu-se sabia sa, la fel ca japonezii cand isi fac harachiri
 • 2 Samuel 1/1-16 Aici este un amalechit care il ucide pe Saul. { A uitat cum a fost ucis un rege care il servea.}
 • Geneza 37/28 Medianitii il vand pe Iosif Ismaelitilor
 • Geneza 37/36 Aici medianitii il vand pe Iosif lui Putifar, consilierul faraonului. {aici s-a gandit sa il introduca la curtea egipteana pe spurcatul lui sclav}
 • Exodul 2/21 Moise se csatoreste cu Zippora, fiica lui Reuel de la care il are pe Gherson
 • Exodul 3/1 Aici Moise il are ca socru pe popalaul Madian care i-o dadu ca sotie pe fiica sa Zippora, devenind in acelasi timp caprarul sau. {Acum il baga in lumea popilor carora le duce caprele la pascut, ca orice caprar care nu prea stie sa vorbeasca fiindca iar a uitat ca o viata, Moise a fost print la curtea egipteana}

Lista e nesfarsita, iar voi puteti sa controlati aceste inexactitati singuri ca sa va convingeti ca marfa si ambalajul sunt diferite si nu dau la numar, pentru ca asa veti intelege de ce inteligenta ascutita dispune IQ-ul domnului. Biblia este o carte minunata, este mitul omenirii, este singura carte care desi contrafacuta, prost inteleasa si interpretata pentru a sluji interese obscure, este istoria antica a omului cand el era sclavul zeilor, extraterestrilor care l-au creat. Dar despre asta si multe altele vom vorbi in alte capitole. Deci….vi se pare cuvantul unei potente universale perfecte?? Un om cu judecata snatoasa si cu bun simt ar recunoaste ca numai din aceste cateva exemple totul trece la capitolul teorie.

Gabriela Dobrescu: Biblia, cartea extraterestrilor

15 gânduri despre „CAP 1 / Biblia este cu adevarat cuvantul lui dumnezeu?

 1. De nu ar trazni Dumnezeu pe satanistii care vor sa demonteze adevarul despre Legea Sfanta Biblia. Numai cei lipsiti de o judecata curata pot afirma acest lucru, dovedindu-se ca omul, este extrem de usor sa devinai animal, dobitoc. Vezi la 2 Petru 2/12!

  • adevarul este ca numai cei care au judecata pot sa nu creada in biblie pentru ca cei care citesc si studiaza cu adevarat biblia sant cei care nu cred in ceea ce popa spune. a fi ateu, a nu crede in povesti de adormit copii create pentru a umple buzunarele unei institutii care de mii de ani povesteste gogosi de tufa la oameni nu inseamna ca esti satanist, ci oaia neagra care s-a desprins de turma de oi fara cap care trebuie conduse cu varga de fier de un dement. cand nu ai suficient discernamant ca sa-ti dai sema ca nu poti sa faci pe toti sa creada intr-o naluca pa care nimeni nu a vazut-o ii chemi lipsiti de judecata. omul a devenit un animal, dar nu din cauza ca nu crede in lucruri care nu se pot dovedi. aaaa, te rog sa nu mai citesti si alceva in acest sens, pentru ca s-ar putea sa ti se faca rau sa aflii cat de crud, asasin, dement, mincinos si dictator este dumnezeul tau pe care popii ti-l descriu plin de iubire.

  • Sunt de acord. Nu inteleg de ce acesti oameni sunt impotriva lui Dumnezeu, si nici ce versiune de Biblie au ei. Iarta-i Doamne ca nu stiu ce fac. De ce cauta doar contradictiile din Biblie si nu cauta frumusetea si dragostea care rezulta din faptul ca Biblia este de inspiratie divina.

   • segiu, eu cred ca tu nu ai citit biblia ci vreun roman de dragoste pentru ca in aceasta carte asa ceva nu exista. exista invidie, ura, instigare la asasinat, la hotie, la minciuna, la ipocrizie dar dragoate?????? nici macar un rand. dragostea vine numai daca tu faci ce ti se spune, numai daca esti cu turma, numai daca nu ai pareri si idei diferite. daca esti altfel esti ucis cu pietre sau lasat ca un caine pe marginea drumului. hai sa fim seriosi si sa nu ne imbatam cu apa de ploaie. aceea nu este dragoste ci sclavie, supunere, umilinta, ignoranta.

 2. dragilor, daca vreti o lungime comuna de unda, incercati „cartea esena a pacii”. sint convins ca veti gasi asemanari frustrante pentru cei ce cred orbeste in textul biblic si revelatoare pentru cei ce il pun in discutie. si, cu un pic de bun simt, chiar se poate invata ceva despre sine in locul absolutismelor demagogice. pax vobiscum!

  • ai dreptate. acest text este doar unul dintre capitolele unei carti in care se vorbeste despre intelesul gresit pe care biserica si religiile in general le dau anumitor texte antice care in nici un caz nu verbesc despre un singur dumnezeu ci despre zeii antici reuniti intr-o singura divinitate. textele care au convenit si care erau cele mai interesante pentru a oglindi interesele noului ordin religios care se nastea au primit denumirea de biblie.dei, chiar si in conditiile in care nu se stie prea multe despre odiosul fenomen religios si despre adevaratele intentii ale institutiei divine iti dai sema, daca citesti utilizand capul tau nu pe al preotului care iti zice”crede si nu cerceta”, de cacialmaua facuta de manusitele lungi si „sfinte” ale popilor in crearea noii religii. cartea eseana a pacii este doar una dintre alte zeci si sute de alte carti care au inspirat faurirea textului biblic. adevarata carte dupa care biblia a copiat textul sau, este EMUNA ELISH cartea sumeriana a adevaratei creatii mai veche cu cateva mii de ani decat biblia care o copiaza alaturi de uimitoarele manuscrise ale lui enoh.

 3. Felicitari pentru articole…Am colindat lumea intreaga in ultimii 10 ani apoi am inceput sa imi pun intrebari in legatura cu toate religiile si cultele existente pe pamant…o persoana care incepe sa studieze si sa se informeze va ajunge la aceleasi concluzii…e doar o carte plina de mituri folosita de cei ce detineau puterea pt a tine sub control masele…astept cu nerabdare alte articole pe acest subiect,imi place mult felul tau de a aborda aceasta problema…

 4. Este fals ca Biblia vorbeste de zei din Babilon, textul din articol este scos din contextul VT:
  Primul nume al lui Dumnezeu în Biblie este Elohim, iar, în primele două cărți ale Bibliei, Dumnezeu este menționat de evrei sub cel puțin paisprezece denumiri: YHWH/Iahvé=Domnul; Elohim=Dumnezeu; Adonai=Domnul; Adonai Iahvé=Domnul Dumnezeu; Iahvé Elohim=Domnul Dumnezeu; Iahvé Sabaot=Domnul Sabaot sau Domnul Atotțiitorul; Șaddai=Puternicul; El-Olam=Dumnezeul-Cel-Veșnic(Fc. 4, 26 și nota); El Elyôn=Dumnezeul Cel Preaînalt(Fc. 14, 18 și nota); Iahvé-Ire=Domnul vede/Domnul poartă de grijă(Dumnezeu-proniator, Dumnezeu-teofanic)(Fc. 22, 14 și nota); Ismael=Dumnezeu aude(nume propriu)(Fc. 16, 11 și nota); Yaaqob-El=Dumnezeu să ocrotească(Dumnezeu Ocrotitorul)(Fc. 25, 26 și nota); Israel=Dumnezeu se luptă/cel ce se luptă cu Dumnezeu(nume propriu)(Fc. 32, 28 și nota); El-Elohe-Israel=Dumnezeu, Dumnezeul lui Israel(Fc. 33, 20 și nota); El Șaddai=Dumnezeu-Atotputernicul(Fc. 35, 11 și nota); Iahvé =„Eu sunt Cel ce este” („ființa prin ea însăși”, „care conține în sine propria-i cauzalitate”, „existența în sine, singura realitate adevărată și cauza unica a tuturor realităților”)(Iș. 3, 14-15 și nota); Iahvé-Nissi=Dumnezeu este steagul meu(Iș. 17, 15 și nota); Îngerul Domnului=Domnul Însuși, „în chipul în care li se face El accesibil oamenilor(Fc. 16, 7-14; 32, 24-30 și notele)”(nota de la Iș. 3, 2); Ata-El-Roi=Tu ești Dumnezeu Atotvăzător(Edițiile Sinodale ale Bibliei) (Fc. 16, 13). Sunt și unele expresii în care este inclus numele lui Dumnezeu, cum ar fi: Betel=Casa Lui Dumnezeu(Fc. 28, 19 și nota); Penuel/Peniel=Fața lui Dumnezeu(Fc. 32, 30); Mihael=Cine este ca Dumnezeu?(nume propriu); Emanuel=Dumnezeu e cu noi(nume propriu) ș.a. Prin urmare, „Sabaot, Iahve, Adonai, Eli, Elohim” sunt unele dintre denumirile lui Dumnezeu, nu sunt nicidecum „niște zei abominabili ai sălbaticilor israeliți”. „Elohe”, „Elahi”, „Eloi”, „Eli”, „El”, sunt derivate ale lui „Elohim”=Dumnezeu(nota de la Mc. 15, 34 și Fc. 35, 7).

  Cartea lui Enoh era cunoscuta in NT, este recunocuta in Biblia egipteana, mai multe detalii:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Enoch

 5. Citatele din VT :
  1. Iosua 10/13 “nu este scris în Cartea lui Iashiar: Şi soarele sa oprit în mijlocul cerului şi nu s-a grăbit sa apuna pentru aproape o zi intreaga?”
  2. 2 Sam 1 / 18 … “şi aici este scris în Cartea lui Iashar: frumusetea, o izraele zace ucisa in locurile tele inalte?”
  3.21/14 Num “Prin urmare, se spune în Cartea Razboaielor Domnului: Vaheb in Sufa şi valea torentelor , care se intinde in locul Ar”
  sunt referiri la o carte putin cunoscuta Book of Jasher (biblical references):
  http://en.wikipedia.org/wiki/Book_of_Jasher_%28biblical_references%29
  Biblia VT publicata de BOR este varianta tradusa in romaneste a Septuagintei, carti din perioada VT sunt mai multe dar toate vorbesc de un singur Dumnezeu abrahamic cunoscut in 3 religii monoteiste: prima data in iudaism, apoi in crestinism(Trinitate) si islam

  • este inutil sa copiezi si sa lipesti aici ceea ce nu intelegi. faptul ca citatele din vechiul testament fac referire la cartea razboaielor lui dumnezeu este dovada clara ca acesta carte a copiat manuscrise antice in care se vorbea despre razboaiele zeilor care au fost uniti toti in religia crestina. ca dumnezeul biblic nu se numea yhwe (/pentagrama) este o alta proba indubitabila ca nu se trateaza de acel dumneazeu descris de popi ci de zei. elohim este un plural si apare in originalul de unde a fost copiata o parte din biblie iar traducerea sa corecta este zeii care se mai numeau adonai, altisimul,….. faptul ca evreii nu recunosc o carte care le este pusa in spate este o alta dovada ca biblia este un fals. in realitate pentateucul este cartea de capatai a evreilor. ei nu recunosc evanghelia si pe acest isus pentru ca aceasta carte a bibliei nu le apartine. ea a fost invatata de romanii care au plecat apoi sa ii crestinizeze pe ei. biblia nu este o carte ci o biblioteca de scrieri antice care vorbesc de cu totul alte situatii decat ceea ce spune religia. cartea lui enoh am cumparat-o din genova. are 2 volume, 1600 de pagini, nu se aseamana cu caricatirile care se gasesc prin romania si trateaza extrem de multe argumente.

 6. Si referitor la pasajul 3.21/14 Num “Prin urmare, se spune în Cartea Razboaielor Domnului: Vaheb in Sufa şi valea torentelor , care se intinde in locul Ar” , face referire la The book of the wars, mai jos detalii(scuze pentru varianta in engleza, nu am avut timp sa o traduc):
  Ver. 14. The book of the wars, &c. An ancient book, which, like several others quoted in Scripture, has been lost. (Challoner) – St. Augustine (q. 42) thinks this book was written by one of that country. Others believe that Moses wrote a more detailed account of the wars which he had to wage with the Amalecites, (Exodus xvii. 14,) and these other nations, out of which he has only inserted some of the heads in the Pentateuch. But whether these two verses were taken from another work of Moses, or from the history of some other person, they are now of divine authority. Saul says to David, (1 Kings xviii. 17,) fight the battles of the Lord,….and the children of God and of Ruben pass all armed for war before the Lord, (chap xxxii. 29.; Calmet) whence it appears, that the wars of the Hebrews were attributed to God. Tostat is of opinion, that the Book of the Just, is the same with that to which Moses here refers. See Josue x. 13., and 2 Kings i. 18. But Theodoret thinks rather, that the former was a more extensive account of the transactions of Josue, out of which the book which bears his name was compiled. Such records certainly existed, to which the sacred historians frequently refer: and it is very probable, that a work of this nature was compiled in the days of Moses, or perhaps before his time. (St. Augustine, City of God xviii.) As it contained a prediction, respecting the future wars, in which the Hebrews were about to engage, it could not but make a suitable impression upon them. It might already be in every one’s mouth, and the Hebrew may insinuate, that it would be handed down to the latest posterity: „Wherefore in the history, or account of the wars of the Lord, this also shall be mentioned,” jamor, dicetur. According to this interpretation, it would not be necessary to suppose, that Moses refers to any more ancient book, as sepher means also, „a narration” by word of mouth; and Rabbi Menachem believes, that God had revealed this event to Moses, encouraging him with the assurance, that he would give him the victory over the nations bordering upon the Arnon, as he had done over the Egyptians and Amalecites at the Red Sea. See Sixt. Senens. (Haydock) – Of Arnon, the waters of which are supposed to have given the Hebrews a passage, as the Chaldean asserts on the authority of Psalm lxxiii. 15. Habacuc (iii. 13) also mentions that several rivers were dried up by God. The Hebrew text is almost unintelligible, „From, or against, Vaheb to Supha.” As there is no verb, some translate, „he (Sehon) fought against Vaheb (Grotius reads Moab) at Supha, or he came to Veb.” Some render this word, he made, „a whirlpool in the torrents of Arnon.” But Calmet would substitute Zared instead of Vaheb: „The encamped at the torrent of Zared, and came to Supha, (Deuteronomy i. 1, where we read the Red Sea) to the torrent of Arnon.” Protestants translate, „What he did in the Red Sea, and in the brooks of Arnon, (16) and at the stream of the brooks that goeth down to the dwelling of Ar, and lieth upon the border of Moab.” (Haydock)

  Toate referirile din VT trimit la un singur Dumnezeu, evreii sunt monoteisti(au cunoscut rataciri in perioada lui Moise catre politeism dar au revenit la monoteism ), VT nu cuprinde toate cartile iudaice ca biblia masoretica de exemplu.
  Aici intram in zona istoriei religiilor.
  Sper sa fie cu folos,

 7. biblia este o carte scrisa de niste hoti pt niste prosti . de ce spun asta ? fiindca daca prostii ar gindi si-ar da seama seama ca si capra cu trei iezi este mai plauzibila. crime ,violuri ,pedepse ,ciumi ,epurari etnice,schingiuiri fizice si psihice,toate aceste dovezi de”” iubire necuprinsa””dezvoltate sau aprobate de un individ numit yahveh sau domnul dumnezeu., pe spinarea oamenilor vinovati cica de „pacatul originar” al ciordelii marului din gradina edenului de catre una ,eva. la mii de ani distanta noi suferim pt un prapadit de mar :foamete ,razboaie, frig ,sete. chiar nu realizati gravitatea situatiei?

 8. Limbile sunt foarte diferite, iar ebraica veche numai e… in limbile prezente din orient, multe cuvinte nu au traducere in limbile europene, din motive gramaticale, si acolo un cuvant poate inseamna cel putin 3 lucruri total diferite in limba noastra, iar cand nu i-a iesit cuvantu a incurcat tot. Adevarul e ca nu poti sa traduci dintro limba din alta familie de limbi, pentru ca sunt foarte diferite, acei oameni folosesc un alt mod de a vorbi.

 9. Adicaaaaa cartea cartilor doreste sa imi spuna mie ca Dumnezeul cel care da nastere copiilor lui „OMENIREA PE PAMANT” se apuca la un moment sa-i nimiceasca in masa si sa ii puna sa se razboiasca intre ei(ei copii lui)? Vedem in Biblie cum sunt nimicite popoare intregi din ordinul Dumnezeului din biblie. Intrebarea celor cu scaun la cap se pune, inca din primele capitole ale Bibliei: Unde este moralitatea acestui TATA al omenirii,cum poti sa iti nimicesti copii creati de tine? Dar ai toate argumentele sa crezi ca acest „Dumnezeu” sunt alte fapturi (extraterestrii) care fac experimente nereusite pe inaintasii nostrii iar la un moment dat trebuie sa scape de gunoiul genetic creat gresit ori surplus. Cartea cartilor sa o creada popii si oile lor ingenunchiate pupatoare de oase(moaste).Rugamintea mea catre doamna Doberscu este sa ne readuca la cunostinta celor care mai lasam pe aici cate un comentariu sa nu uitam ca avem privilegiul ingaduit sa comentam.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s