CAP 2 / Evreii erau cu adevarat un popor monoteist?

Cine sunt  cu adevărat evrei? De unde provin? Au fost  ei cu adevărat un popor care a urmat doar un singur Dumnezeu?  Din nici o scriere sau dovada a antichitatii nu-mi rezulta ca in vechime vreun popor al lumii ar fi  avut o cultura monoteista. În lumea antică toţi oamenii se închinau la sute de zei, fiecare dintre ei având un rol important în cadrul societatii oamenilor. Pentru ei  au fost construite mii de temple unde oamenii le cereau sfaturi  pentru a fi siguri ca zeii le sant favorabili. Erau  zeii cei care decideau soarta omului, erau ei cei care ii sfatuiau sau ii ajutau pe oameni si erau ei cei care distrugeau pe cei care erau neascultatori.
Dupa ce citesti Biblia constati ca ceea ce biserica si popii iti baga in cap nu se prea brodeste cu ce scrie in ea si atunci iti apar in minte intrebari interesante, ca de exemplu aceasta: cum este posibil ca un popor care are un dumnezeu bun, care facea miracole, era corect, care le-a dat reguli si comandamente de urmat, care ii ajuta in orice imprejurare, mentinea promisiunile, le dadea de mancare nu era niciodata urmat de poporul sau?  Marea majoritate a povestirilor din biblie ne zugravesc poporul lui dumnezeu revenind  mereu la cultul zeilor lor. De ce? Raspunsul biblic te lasa lat de nici 10 respiratii gura la gura nu te scoala din lesin. Stiti de ce evreii se intorceau mereu sa isi venereze vechii zei? Pentru ca erau tari de cap ca sa nu le zica prosti. Adica sute de evrei erau tampiti, nu vedeau ca tipul asta nu era pe creanga lui, nu erau satui de accesele sale de furie asasina, nu erau destul de infricosati de metodele tiranice cu care ii oropsea, nu intelegeau ca devenisera sclavii pe viata ai unui dement, nuuuuu. Erau tari de cap !!! Pai ia stai bre, sa intelegem cine sunt evreii astia si de unde au venit ei.

În Deut.7 / 7, Dumnezeu ne spune  de ce a ales acest popor ”nu pentru ca santeti  mai numerosi decât  celelalte popoare dumnezeu s-a unit cu voi si v-a ales; din contra voi santeti cel mai mic dintre toate popoarele, dar, pentru că Domnul vă iubeşte şi pentru a menţine jurământul pe care l-a facut părinţilor voştri v-a ales. ” Frate, iar bausi de dimineata. Eu nu inteleg cum face aceasta superpotenta universala sa aiba o minte atat de scurta si cum poate el sa minta asa pe fata cu nerusinare?? Pai pe care popor mic l-a ales??? De unde a ales el vreodata un popor evreu?

Unde a gasit el aceasta mica natiune daca nici macar nu exista?? Ce sa facem, trecem cu vederea ca dumnezeu are orbul gainii din moment ce pentru el Avraam era deja o natiune in loc de o familie. Din această familie aleasa de el s-a nascut  poporul evreu, ne zice Biblia, iar eu zic ca din aceasta familie dumnezeu a creat poporul evreu.  De cand  l-a ales pe Avraam şi familia sa si pana la iesirea din Egipt  evreii s-au inmultit in decursul celo 400 de ani de sclavie, iar numarul lor il avem in nenumaratele recensaminte pe care dumnezeu ordona sa fie facute de catre capii de trib, pentru ca el, care le stie pe toate, a fost corigent la matematica si nu stia sa numere.

Interesant in aberatiile astea biblice este faptul ca povestirea trunchiata este plamadita in asa fel incat sa nu intelegi mare lucru din ea. Iti obosesc mintea cu minciuni de tipul ei il iubeau şi il urmau orbeşte pentru ca au crescut cu dumnezeu, iar apoi ne spune că mereu reveneau la cultul zeilor? Cultul zeilor??? Care zei??? De ce se inchinau lui Baal, Işhtar si Maloch  care erau zeii  sumerilor, akkadienilor  şi ai babilonezilor, in loc sa se închine zeilor egipteni Ra, Amon, Horus, care erau zeii tarii in care locuiau de peste 400 de ani? Unde ii cunoscusera ei pe zeii Mesopotaniei??

Aaa, e simplu sa va explic. Acest  Dumnezeu a fost urmat doar de personaje ca Avram, Isaac, Iacov, iar poporul isi urma conducatorii nu pe dumnezeul lor. Acestia erau capetele tribului care s-a format in decursul sutelor de ani de sedere pe pamantul Egiptului, de aceea “atotputernicul” spune ca ei erau un popor mic, pentru ca in realitate nu erau un popor ci un trib ceva mai maricut, de camatari plini de aur.

Dar sa trecem la fapte si sa încercăm să înţelegem comportamentul poporului evreu impotriva dumnezeului  lui Avraam, Isaac, şi Iacov.
Iacov sa căsătorit cu doua verisoare primare ale sale, fiicele lui Laban, fratele mamei sale. Când a plecat din casa unchiului si socrului sau în acelaşi timp, soţia lui, Rachelle, fura doi idoli care erau ai  tatălui  ei. Tatăl său isi da seama de lipsa lor si merge  în căutarea idolilor in corturile lui Icov si ale slujitorilor acestuia, pentru ca acesti idoli   reprezentau zeii lui asa cum  icoanele il reprezinta pe dumnezeu la crestini. Fiica sa ii ascunse bine, iar el nu reuseste sa-i gaseasca. {Gen.31/19 si 32.}

Acum, prost sa fii ca sa nu te intrebi: dacă dumnezeu l-a trimis pe Iacov să isi ia sotii  fetele  fratelui mamei sale Laban, înseamnă că acesta era o persoană de încredere care il iubiea pe dumnezeul lui Iacov. Atunci de ce ii trebuiau lui acesti idoli si pentru care motiv a trebuit să facă atata scandal pentru pierderea lor, din moment ce el il iubea cu adevărat pe dumnezeu? Când ai  un singur dumnezeu  care este bun, de ce oare mai ai nevoie de alti dumnezei? Răspuns: pentru că Laban nu se inchina acestui dumnezeu, la fel cum nu o făceau nici fiicele lui, nevestele  lui Iacov. Ei toti se închinau altor zeilor  pe care ii cunosteau  si ii  iubeau de multe generaţii.
Un alt episod interesant se intampla cand poporul a fost condus de Moise. El merge pe munte pentru a primi de la dumnezeu cele două tablite ale legii şi sta  acolo 40 zile. Intre timp, poporul său obosit de aşteptare, de foame si de mizerie, isi construieste un viţel de aur ca să i se închine aşa cum făcea cu zeii lor. De ce? Răspuns: ei nu se inchinau acestui dumnezeu, ci zeilor lor.

Când au ieşit din Egipt indreptandu-se spre ţara promisă pe tot parcursul drumului nu au facut altceva decat sa se planga de acest dumnezeu al lui Moise. Vechiul Testament de la început până la sfârşit nu face nimic altceva decat sa povesteasca cum poporul ales uita de dumnezeu, si se intorcea mereu la vechea lui religie si la vechiul cult pentru zei, acesta fiind motivul pentru care erau mereu pedepsiti de el.

Cartea 2Regi 21/4 si 5, ne descrie comportamentul regelui Manase, care ” a reconstruit înălţimile templului pe care  tatăl său Iezechia le distrusese, a ridicat altare lui Baal şi a făcut un stalp sacru  aşa cum a făcut in Cab. Regele Israelului a venerat tot exercitul ceresc si le-a facut un cult  sfant. De asemenea a construit altare în templul domnului despre care  domnul a spus:. „În Ierusalim voi pune numele meu” ” Manase a urcat pe tron când avea 12 ani, şi a domnit în Ierusalim pentru 55 anni. El a fost fiul regelui Iezechia, care a fost un mare adept al lui dumnezeu. Intrebarile firesti sunt: cum poate un baiat de doar 12 ani, care a fost crescut de un tată care s-a închinat întotdeauna doar unui dumnezeu sa se intoarca a reconstrui altare zeilor? A practicat magia, si-a ars propriul fiu credea in ghicitori impotriva cultului dumnezeului tatalui sau. De ce? Dacă a crescut adorand pe dumnezeu atunci când a avut timp să înveţe cultul zeilor?

Raspunsul este simplu: evreii până acum cateva secole inainte de Cristos  nu au fost niciodată un popor monoteist. Ei au crezut întotdeauna în zeii lor, asa cum in zei credeau toate popoarele antichitatii dar nu pentru ca cineva le povestea despre stafii si prieteni imaginari care vin sa te ajute, ci pentru ca zeii erau persoane in carne si oase, iar umanitatea era sclava lor. Statul in patru labe, cu ochii in pamant, este semnul supunerii, al ascultarii, al sclavului care se supune nicidecum un gest de demnitate, de respect, de spiritualitate. De aici vine ingenunchiatul crestinilor care cred ca daca stau incovoiati ca tortile de la galeti au atins imparatia cerului, nicidecum fundul galetii cu cacat.

Gabriela Dobrescu -BIBLIA – CARTEA EXTRATERESTRILOR

13 gânduri despre „CAP 2 / Evreii erau cu adevarat un popor monoteist?

 1. imi pare rau, dar autorul articolului face doar hermeneutica aici, fara a fi prea bine informat. greseala este ca ia drept litera de lege textul biblic, fara a lua in considerare dovezi arheologice si istoriografice. conform lor, prima atestare a evreilor ca trib numarind nu mai mult de patruzeci de mii dateaza de prin sec IV, i.C. deasemeni, s-a cazut de acord ca textul definitv al Vechiului Testament s-a insailat cam tot atunci. nici istoria cu Egiptul nu sta prea mult in picioare. daca in citeva generatii evreii au crescut atit de mult ca populatie, intr-un calcul simplu ar rezulta ca ar fi trebuit sa li se nasca vreo trei-patru copii zilnic. nici vorba de regatul lui David sau Solomon, pentru ca, arheologic, prin sec IX-VIII i.C Ierusalimul era cam de marimea unui sat. in schimb, ii puteti respecta pentru modul cum au reusit sa razbata si prospere in istoria lumii.
  si din nou va inselati cind spuneti ca nu existau religii monoteiste. cea mai notorie la vremea aia era a getilor, raspindita, ulterior in imperiul roman sub numele de mitraism. una e sa pui toate divinitatile pe piedestale egale, alta e sa le consideri ca manifestari ale unei divinitati supreme, lucru ce nu seamana deloc a politeism….

  • eu va inteleg confuzia pentru ca asa cum ziceam inaiante, aceste 2 articole sant de fapt 2 capitole dintr-o carte cu vreo 32 de capitole in care se vorbeste de multe subiecte biblice tratate,povestite, interpretate in mod eronat de popi doar ca sa scoata bani si sa tina lumea in ignoranta, frica si umilinta. in articolul prezent nimeni nu ii defaimeaza pe ebrei, ziceam doar ca nu au fost un popor monoteist indiferent cat de mult s-au straduit popii sa ne convinga de contrariul. de fapt este interogatoriu titlul. in plus as vrea sa stiti ca autorul sant eu si nu sant asa de nedocumentata avand in vedere ca de 10 ani studiez religiile, texte antice, umblu prin toate bibliotecile lumii sa gasesc textele originale, am lucrat cu oameni de mare valoare care au dat in judecata biserica pentru ca pacaleste lumea cu acest isus care de fapt a fost un zelot din gamala, capul miscarii zelote impotriva romanilor.
   va asigur ca stiu cine a fost singurul popor din lume care era monoteist, chiar daca termenul nu este tocmai real: dacii. dragii mei daci nu credeau in nici un zeu. sant singurul popor din lume care nu a avut temple. ei stiau ca sant nemuritori, ca trupul e doar o haina in care salajuieste sufletul nemuritor. dar acestea sant alte lucruri. ca sa va conving am sa va trimit zilele acestea linkul original al cartii si capitolul in care se vorbeste despre acest subiect. se numente asa: „gesù è nato nei carpazi_”(isus s-a nascut in carpati) pentru ca de aici a plecat ceea ce mai terziu s-a chemat gnosticism. esenii erau daci iar ei au raspandit invataturile lor care au luat acest nume.oricum va multumesc. orice sugestie e binevenita. in plus nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. vreau doar sa informez ca mai exista si alte pareri. o zi buna.

 2. exact ce studiati dvs. de ani de zile incerc eu sa gasesc cautand pe internet… bineinteles nu la nivelul dvs.; nu am pregatirea necesara si nici nu consider ca voi putea ajunge vreodata!
  ma bucur ca am gasit persoana care gandeste la fel ca mine… v-as fi foarte recunoscator daca mi-ati putea trimite macar un link referitor la Iisus, zelotul din Gamala, avand in vedere vastele dvs. studii.

  cu stima,
  Mihai

  • da, am o gramada dar sant in italiana, chiar pe blogul meu italian frate cu cel romanesc.despre isus din gamala sant multe studii dar eu m-am oprit la cel al lui david donnini pentru ca el a fost special acolo ca sa studieze locurile. a constatat ca rapa de unde multimea voia sa il arunce, biserica, lacul tiberiade, atelierele de tamplarie si restul, erau in oraselul gamala care era identic cu descrierea biblica. numai ca acolo era sediul zelotilor iar capetenia lor avea 4 fii cu numele lui isus si ale fratilor sai. in fine e superb articolul. au inventat un isus care de fapt pleca din carpati si ajungea in gamala pe care au transformat-o in nazaret iar apoi apostoli care plecau de acolo spre roma. mah. va dau linkul poate reusiti cu google sa traduceti. merge mai bine tradus in engleza si apoi in romana. nu stiu…vedeti.
   http://alienifranoi.wordpress.com/2012/02/25/gamala-il-segretto-dele-origini-di-gesu/
   mai este unul dragut al lui giovanni santangelo despre cine este barabba, pentru ca cel liberat era acest isus deoarece barabba inseamna fiul tatalui. bar=fiu, abba=tata in aramaica.
   http://alienifranoi.wordpress.com/2012/02/25/barabba-ribelle-o-figura-messianica/
   ma mai intrebati ca va raspund cu placere. lectura placuta.

   • am scris o carte despre religie „bibbia il libro degli extraterestri” de acolo este traducerea.

 3. Stimata d-na Dobrescu,e otto marcio si incep cu a va felicita pentru cultura dv vasta in domeniu.Eu nu sunt un teolog dar am venit de timpuriu in contact cu naratiunile biblice.Erau vremuri de prigoana prin anii ‘ 60 ai secolului trecut simai mult din cauza asta am citit Biblia din punctul de vedere a ceea ce se chema atunci Paleoastronautica.Azi s-a incetatenit termenul de extraterestri care s-au interferat in trecutul nostru mai mult sau mai putin ascuns de forte oculte pe care nu le inteleg.Intre timp au trecut acele timpuri de trista amintire si am avut acces la mai multe documentari si informatii pe teme biblice si de credinta.Am putut sa judec cu mintea mea in cunostinta de cauza ca acel salbatic materialism dialectic care era materia de groaza pentru oricare liceean,era o imensa minciuna toata istoria ce o invatam atunci era la fel.Banuielile mi s-au adeverit.Am devenit mult mai credincios,cu toate ca nici in cele mai rele momente ale comunismului eu nu am renuntat la credinta.Cel putin datorita celor 7 ani de acasa.Pentru ca in orice familie de romani exista cineva care devine ceea ce se numeste „o fata bisericeasca”Si familia mea nu facea exceptie.Insa tot timpul eu am avut in vedere cand am studiat de data asta Biblia cu mai multa atentie si mai pregatit ca si cultura ,tot timpul am avut in vedere si acele fapte de care eram pasionat in prima tinerete si si care ma faceau sa ma opresc si sa rasucesc pe toate partile din nou si din nou naratiunea urcarii lui Moise pe muntele Horeb pentru a primi de la DIVINITATE Tablele Legii.Si inca si acum imi pare verosimila interpretarea ca o coborare a unei nave extraterestre.Asta nu ma face insa mai putin credincios.Pentru ca imi dau seama ca sunt lucruri miraculoase care desfid orice explicatie rationala ,la nivelul actual al stiintei.Asa ca sunt de partea dv in multe privinte dar nu sunt asa categoric in asertiunile astea de fronda.Cred ca trebuie sa existe o varianta care sa subcuprinda atat explicatiile unor intamplari biblice deja evidente pentru omul modern,cat si Existenta Infinita care se releveaza prin Cartea Sfanta.Ceva dincolo de orice explicatie oricat de sofisticata si de documentata,Ceva dincolo de atotputernicii extraterestri,chiar si fata de noi cei de azi,Ceva Suprem caruia se inchina pana si acesti „zei” veniti din spatiul infinit,exista in spiritul tuturor scrierilor vechi.De aceea eu ca constiinta finita si limitata,am retineri si incerc sa fiu smerit.Am citit totusi cu pasiune cartile lui Zechria Sitchin si m-au captivat pentru ca simt ca au o mare valoare de adevar.Explica foarte multe lucruri mai putin inteligibile chiar din Biblie.Aici pot sa fac o obiectie la afirmatiile dv legate de acei idoli(terafimi) ai lui Laban,unchiul lui Iacob supranumit ulterior Israel,cu ocazia unei intamplari foarte enigmatice.Evreii,israelitii au fost urmasii lui Avraam ei au fost Poporul pe care Domnul l-a ridicat „din coapsele sale”,cum e expresia Biblica.Laban nu a fost urmasul lui Avraam deci nu poate fi dat ca exemplu de nesupunere fata de inchinarea la Dumnezeul lui Israel.Trebuie sa ne transpunem putin in acele timpuri ca sa intelegem miscarile sufletesti si spirituale ale oamenilor din acele vremuri.La noi,dupa doar nici un jubileu de comunism avem o groaza-si aici questoprole e molto ben trovato- de atei si cartitori si chiar satanisti.Domnul are multa rabdare cu noi ca e inca mult pana..departe.Asa cred eu ca se explica toate acele revolte din desert dupa ce au trait 400 ! de ani in robie la stapanirea idolatra a Egiptului,iar pe urma au inceput sa se amestece cu popoarele idolatre din Canaan.Oricum imi exprim in continuare admiratia pentru preocuparile dv si sper sa nu va fi suparat cu obiectiile mele.Cu stima,Ioan.

  • domnule ion horia va multumesc pentru tot si voi incerca sa va expun punctul meu de vedere in legatura cu intrebarile dv. mai intai de toate pentru mine biblia este un important document care vorbeste despre istoria umanitatii, istorie care a fost falsificata, modificata di amestecata de catre aceste hahalere cu fuste negre pentru a le sluji propriilor interese, pentru ca religia si biserica sant niste facatoare de bani pe spinarea celor indoctrinati. nici un om de pe aceasta planeta nu si-a ales sa fie credincios din proprie initiativa. nuuuu. credinta este o cheste care se transmite de la parinti la copii. daca parintii sant musulmani si copii sant musulmani, daca parintii sant crestini si copii sant crestini, daca parintii sant atei si copii sant atei etc, etc, etc. nimeni nu te lasa sa cresti pana devii major ca sa intelegi cum stau lucrurile iar atunci sa iti spuna: uite draga in lumea acesta sant niste religii care se numesc: crestina, musulmana, giudee, budism…….tie care iti place? una sau mai multe sau niciuna? atunci da ca tu iti alegi singur religia. dar cand iti este inoculata cu japca de cand faci ochi nu mai este alegere libera. de ce sa cred in aceste lucrui doar pentru ca cineva iti repeta de 2000 de ani ca este unul sus care te urmareste de dimineata pana seara ca sa vada ce pacate faci, desi nimeni nu l-a vazut niciodata? numai datorita faptul ca sant multe religii iar credinciosii se bat intre ei pentru a dovedi suprematia celui care are prietenul imaginar cel mai tare ar trebui sa dea de gandit.dar nu. pentru ei trebuie sa existe unul pentru care trebuie sa te berbelicesti, sa te tarasti ca rama pe genunchi si pe coate sa sugi la ciolane cand se deschide sezonul moastelor si sa lingi la ziduri cu poze doar, doar te-o baga in seama pentru ca el este un tata iubitor. numai aceste lucrui imi provoaca o mare sila si ma fac sa il injur cu spor pe acest tata iubitor care isi tine odraslele in stare de sclavie, de umilinta, de frica, de ignoranta ca sa fie ceea ce el numete oitele lui spirituale. nuu. ceva nu merge. rezultatul nu este clar. da cu virgula. ma rog….as mai putea sa scriu inca o carte despre biblie pentru ca una deja am scris-o in 2009, deci nu ma lungesc. eu nu am afirmat ca labano era urmasul lui avraam ci ca labano era cumnatul lui isaac care era tatal lui iacov, deci sotia lui iacov, era, asa cum spune insasi biblia, din neamul care trebuia sa duca mai departe neamul israelitilor, deci erau cei care credeau tot in acest dumnezeu. ca atare ei cu idoli nu trebuiau sa umble prin buzunare. sa nu uitam ca trebuiau sa se casatoreasca intre rude de primul si al doilea grad ca sa mentina pur sangele lor. oricum, nici un personaj despre care vorbeste biblia nu a existat asa cum este el descris ci a fost mereu cu totul si cu totul altceva, dar si aici ma opresc ca ar fi prea multe de spus. ca sa inchei, ma voi referi la acest ceva care ne-a facut pe toti. da. acest ceva care ne-a facut pe toti este o energie vie, eterna, pura si infinita care se numeste CONSTIINTA. creatorul suprem a tot si a toate se numeste CONSTIINTA si nu are nevoie de sclavi ci de oameni demni, cinstiti, omenosi, buni, liberi, iubitori nicidecum de persoane false si cu creierul spalat ca marea majoritatea celor de azi.

  • domnule ion horia va multumesc pentru tot si voi incerca sa va expun punctul meu de vedere in legatura cu intrebarile dv. mai intai de toate pentru mine biblia este un important document care vorbeste despre istoria umanitatii, istorie care a fost falsificata, modificata di amestecata de catre aceste hahalere cu fuste negre pentru a le sluji propriilor interese, pentru ca religia si biserica sant niste facatoare de bani pe spinarea celor indoctrinati. nici un om de pe aceasta planeta nu si-a ales sa fie credincios din proprie initiativa. nuuuu. credinta este o cheste care se transmite de la parinti la copii. daca parintii sant musulmani si copii sant musulmani, daca parintii sant crestini si copii sant crestini, daca parintii sant atei si copii sant atei etc, etc, etc. nimeni nu te lasa sa cresti pana devii major ca sa intelegi cum stau lucrurile iar atunci sa iti spuna: uite draga in lumea acesta sant niste religii care se numesc: crestina, musulmana, giudee, budism…….tie care iti place? una sau mai multe sau niciuna? atunci da ca tu iti alegi singur religia. dar cand iti este inoculata cu japca de cand faci ochi nu mai este alegere libera. de ce sa cred in aceste lucrui doar pentru ca cineva iti repeta de 2000 de ani ca este unul sus care te urmareste de dimineata pana seara ca sa vada ce pacate faci, desi nimeni nu l-a vazut niciodata? numai datorita faptul ca sant multe religii iar credinciosii se bat intre ei pentru a dovedi suprematia celui care are prietenul imaginar cel mai tare ar trebui sa dea de gandit.dar nu. pentru ei trebuie sa existe unul pentru care trebuie sa te berbelicesti, sa te tarasti ca rama pe genunchi si pe coate sa sugi la ciolane cand se deschide sezonul moastelor si sa lingi la ziduri cu poze doar, doar te-o baga in seama pentru ca el este un tata iubitor. numai aceste lucrui imi provoaca o mare sila si ma fac sa il injur cu spor pe acest tata iubitor care isi tine odraslele in stare de sclavie, de umilinta, de frica, de ignoranta ca sa fie ceea ce el numete oitele lui spirituale. nuu. ceva nu merge. rezultatul nu este clar. da cu virgula. ma rog….as mai putea sa scriu inca o carte despre biblie pentru ca una deja am scris-o in 2009, deci nu ma lungesc. eu nu am afirmat ca labano era urmasul lui avraam ci ca labano era cumnatul lui isaac care era tatal lui iacov, deci sotia lui iacov, era, asa cum spune insasi biblia, din neamul care trebuia sa duca mai departe neamul israelitilor, deci erau cei care credeau tot in acest dumnezeu. ca atare ei cu idoli nu trebuiau sa umble prin buzunare. sa nu uitam ca trebuiau sa se casatoreasca intre rude de primul si al doilea grad ca sa mentina pur sangele lor. oricum, nici un personaj despre care vorbeste biblia nu a existat asa cum este el descris ci a fost mereu cu totul si cu totul altceva, dar si aici ma opresc ca ar fi prea multe de spus. ca sa inchei, ma voi referi la acest ceva care ne-a facut pe toti. da. acest ceva care ne-a facut pe toti este o energie vie, eterna, pura si infinita care se numeste CONSTIINTA. creatorul suprem a tot si a toate se numeste CONSTIINTA si nu are nevoie de sclavi ci de oameni demni, cinstiti, omenosi, buni, liberi, iubitori nicidecum de persoane false si cu creierul spalat ca marea majoritatea celor de azi.

 4. Oare chiar a existat Iisus? Au existat Moise, Solomon şi regele David? Istoria spune un categoric nu. Nu există dovezi credibile şi incontestabile ale existenţei nici unuia dintre ei în afara textelor biblice, iar acestea nu sunt deloc credibile.
  Asa cum cartea cartilor nici sa minta nu prea stie, dau un exemplu aici unde citim in biblie ca imparatul Irod Cel Mare a omorat 20.000 de copii evrei cu speranta ca printre acei copii a fost si copilul Iisus. Numa ca istoria ne spune ca impartatul Irod Cel Mare la acea data era mort de 4 ani.
  Cred ca este normal ca sa plecam de la aceste considerente istorice.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s