CAP 6 / Dumnezeu si razboiul sfant

Razboi. Numai cand ma gandesc sa pronunt acest cuvant imi vine sa lacrimez, iar inima imi plange. Din vina acestor razboaie umanitatea a fost secerata de milenii de durere si mizerie. Pentru prima data am auzit termenul de „razboiul sfant” la un popa care ii tot dadea inainte cu modul in care dumnezeu ii pedepseste pe cei neascultatori. Pai ce inseamna „razboi sfant”? Cele doua cuvinte se anuleaza unul pe altul pentru ca este de neconceput sa asociezi cuvantul razboi impreuna cu ororile sale alaturi de cuvantul sfant. Razboiul pentru oricare motiv bun a inceput, sau pentru oricare cauza dreapta este facut nu poate fi definit sfant pentru ca razboi insemna moarte, durere, suferinta, foamete, mizerie, frica, nedreptate, boala…. Daca „razboiul sfant” se numeste asa pentru ca e facut in numele lui dumnezeu sau pentru ca a fost ordonat de dumnezeu, atunci dumnezeu este un asasin, un criminal, un mincinos si un farsor. Cum este posibil sa decretezi o lege care iti interzice sa ucizi, iar apoi sa incepi razboaie sangeroase impotriva celor care nu iti fac pe plac? Cum este posibil sa iti impui vointa cu bocancii, iar apoi tu, ca un bun atotputernic ce vrei sa arati ca esti, sa fii primul care scuipa pe propriile vorbe?

Pentru miile de credinciosi care habar nu au ce scrie de fapt in cartea de capatai a crestinatatii, chiar si un razboi poate fi trecut cu vederea, iar celui care l-a inceput, adica lui dumne-zeu, i se pot aduce cuvinte de lauda si multumire pentru mila sa fata de pacatosi. Un dumnezeu bun nu ar gandi sa faca asa ceva fiintelor create de el insusi, la fel cum un tata iubitor nu ar putea sa isi napastuiasca odrasla cu chin si dutrere doar pentru a vedea cat de mult este iubit, dar noi vorbim aici despre YHWE, dumne-zeul biblic, dumne-zeul evreilor, care este un dumne-zeu razbunator, tiranic, coleric, mincinos si bolnav mintal.

Razboaile ordonate de el au fost incepute de oamenii sai de nadejde, de cei pe care i-a ales si i-a instruit sa fie osteni valorosi in luptele sangeroase pe care le incepea impotriva celor carora trebuia sa le fure pamanturile, sa le distruga civilizatia, cultura, arhitectura pe care apoi cu nerusinare si-o insuseau fara sa aiba nici o mustrare de constiinta. Personajele importante ale a cestui “razboi sfant” sant: Moise, Iosua, Gedeone si David care au conspirat cu acest dumne-zeu ca sa intre in posesia pamantului promis prin jaf, uzurpare si tiranie.

Dumnezeu a promis poporului sau un pamant manos, bun, unde curge lapte si miere, care va ramane in posesia lor pentru totdeauna, dar nu spune ca acest pamant era locuit de alte popoare care lui nu-i placeau. Pentru acest motiv aceste popoare trebuiau exterminate, rase de pe fata pamantului, distruse. Acest dumnezeu al exercitelor vrea sa faca razboi acestor popoare cu ajutorul evreilor. Cu viclenie ii face sa piara in desert, ii lasa zile intregi fara apa si mancare pana cand suferinta lor ajunge la extreme si atunci se intorc impotriva lui Moise si al dumne-zeului sau. Cand suferinta poporului sau ajunge dincolo de limite, el se milostiveste si le da apa, mana sau potarnichi de mancare, dar ca si cand nu era de ajuns, ii pedepsea mereu pentru ca nu credeau in el. Ei se lamenteaza de sute de ori impotriva vietii insuportabile pe care o duc si spun cu durere in suflet ca le parea mult mai fericita viata de sclavi in Egipt decat “libertatea” din desert, unde erau supraveghiati cu tiranie de catre dumne-zeul lui Moise. Au pribegit printre nisipuri precum cateii batuti, mai mult de 40 de ani din vointa lui dumne-zeu, pana cand au murit toti cei care nu aveau incredere in el, asa cum imbecilul creator se lauda cu faptele sale de dementa extrema. Daca din aceleasi motive Adam si Eva au refuzat sa il mai asculte, atunci au avut dreptate sa paraseasca aceasta dictatura.

Dumnezeu duce poporul sau in vecinatatea pamantului promis, iar ei se duc sa cerceteze acest colt de rai, dar se intorc infricosati si deceptionati. In Numerele 13/28,31 ei spun: ”poporul care locuieste acest pamant e puternic, iar orasele sant fortareze foarte mari…nu putem sa luptam impotriva acelui popor pentru ca e mult mai puternic decat noi.” Tot poporul murmura si plangea pentru ca era constient de impotenza lor. Tot asa citim si in carte lui Iosua 7/7” Doame de ce a trecut robul tau, poporul acesta peste Iordan? Ca sa-l dai pe mainile Amoreilor si sa ne pierzi? Mai bine ramaneam sa locuim de cealalta parte a Iordanului…cananeii vor auzi ne vor impresura si ne vor sterge de pe pamant.” Erau constienti ca nu vor putea invinge niciodata popoare de giganti care locuiau acele locuri si acest fapt il gasiti in mai toate capitolele unde este descris acest crud razboi. Realitatea este ca acest dumnezeu a dorit pamanturile gigantilor antici, aceea care erau detinatorii de drept ai pamantului, aceea care au colonizat si infrumusetat pamantul, aceea care nu puteau fi distrusi decat prin minciuna, tradare si tehnologie “sfanta”. Acesta este motivul pentru care in spatele evreilor a stat mereu acest dumne-zeu criminal, uzurpator care ii imbarbata spunandu-le ca el insusi va lupta pentru ei, pentru ca forza lor este dumne-zeu care lupta si le da totul in mana.

In acest fel pamantul promis devine pamantul uzurpat, furat, ras de pe pamant, luat cu forza de la natiunile care nu il placeau pe acest dumnezeu care nu cunostea mila. Dumnezeu a ordonat sa nu fie lasat nici un supravietuitor dintre oameni, femei si copii, totul trebuia facut pulbere. Am sa va  citez cateva paragrafe in care dumnezeu ii asigura ca este de partea lor si nu ii lasa singuri. Deutronomul 31/1-4 ”Moise a grait: eu am de acum 120 de ani si nu mai pot intra si iesi..dar domnul a zis: tu nu vei trece Iordanul ci va merge inaintea ta insusi domnul si va starpi el popoarele acestea de la fata ta si tu le vei stapani..si va face domnul cum a facut si cu Sicon si cu Og regele Amoreilor care erau dincoace de Iordan si cum a facut cu pamantul acelora care i-a pierdut.” Si deutronomul 7/17-21 „nu cumva sa zici in inima ta: popoarele acestea sant mai mari la numar cum sa fac sa le inving? Nu te teme ..domnul trimite impotriva lor viespi pana ce vor pieri cei care au ramas si s-au ascuns de la fata ta. Nu te inspaimanta de ei caci domnul este in mijlocul tau un domn mare si tribil.”

Ati inteles?? Criminalul, se ascundea precum un cameleon cu ajutorul tehnologiei belice fara precedent pe care o avea, si fara ca cineva sa inteleaga cum este posibil, el distrugea poporul gigantic care ar fi facut pulbere oastea de pigmei ai domnului cu o singura suflare. Intr-un viitor capitol va voi vorbi despre cine erau acesti giganti si cum aratau cetatile lor care i-au inspaimantat atat de mult pe evrei.

Acum as vrea sa va enumar cateva versete ca sa va fac cunoscut genocidul, holocaustul provocat de razboiul „sfant” al domnului, ca sa va dati seama ca acest pamant sfant este un pamant furat, cucerit de catre acest teribil dumnezeu al evreilor de la alte popoare care aveau alti dumnezei probabil mult mai corecti si mai buni decat el, dar care nu doreau sa recunoasca acest asasin drept stapanul universal. Jegosul se lauda ca a lasat o gramada de popoare cu care evreii trebuiau sa lupte pentru ca generatiile care vor veni sa nu uite tehnica de lupta si razboiul.  Judecatorii 3/1-2 ”acestea sant popoarele pe care domnul le-a lasat ca sa ispiteasca prin ele pe Israel si pe toti aceia care nu cunosteau razboaiele..el le-a lasat pentru ca generatiile viitoare de oameni sa stie si sa invete razboiul pe care nu-l cunoscusera si pentru ai invata sa se bata.”

Conducatorii poporului erau alesii supusi ai lui dumne-zeu si in toate povestirile acestea in care se glorifica sclavia, ascultarea, supunerea fara sa gandesti, asisti cu lehamite la umilinta lor fata de stapan. Iosua, este unul dintre modelele de urmat ale bisericii. Ascultati cum se umileste cand vede un inger luptator al domnului: Iosua 5/13”Aflandu-se Iosua aproape de Ierihon a cautat cu ochii ..si iata inintea sa un om; acesta avea in mana o spada ridicata. Iosua se apropie de dansul si il intreaba:”esti de-ai nostrii sau esti dintre dusmanii nostri?” iar acela a raspuns.” Eu sant capetenia ostirilor lui dumnezeu si am venit acum,” Atunci Iosua a cazut cu fata la pamant s-a inchinat si a zis:”Stapane ce poruncesti slugii tale?”” Acest fel de a se umili in fata divinitatilor este caracteristic tuturor oamenilor alesi de dumnezeu sa conduca poporul sau, ceea ce subliniaza inca o data pozitia de sclav ascultator, cu creierul spalat, pe care omul o are fata de aceste asa zise divinitati.

In ziua de astazi se glorifica aceasta pozitie de sclav care in 4 labe cere iertare sau se supune cuiva fara sa stie cui, crezand ca in acest fel implineste un act de respect. Am vazut o gramada de poze pe internet, in care unul isi ia palaria din cap, se apleaca pana isi loveste capul de genunchi, iar deasupra fotografiei este scris: respect. S-o credeti voi, lighioane fara minte ca acela este respect. Respect inseamna stima, admiratie, uimire, nicidecum cocosati cu palaria in mana care se umilesc in fata cuiva mai bun ca ei. Acesta este un alt gest de sclavie, supunere si neputinta.

Dar sa vedem acum, cum au fost uzurpate aceste orase-cetati, ce se intampla cu locuitorii lor, cu bogatiile si bunurile pe care le jefuiau oamenii lui dumnezeu de la ei, si cum ostirea asasina a domnului nu lasa pe nimeni in viata, fie el om, femeie sau copil, asa cum domnul a ordonat. Deutronomo 2/34 ”in vremea aceea am luat toate cetatile si am nimicit toati barbatii, femeile si copii si n-am lasat pe nimeni viu. Numai vitele lor si cele jefuite din cetatile luate de noi ni le-am luat.” Numerele 31/9 ”Iar pe femeile Medianitilor si pe copii lor le-au luat fii lui Israel in robie; si toate vitele si toate turmele lor si toate avutiile lor.” Numerii 31/15-19 ”…si Moise le zise lor ”De ce ati lasat in viata toate femeile?.. Ucideti dar toti copii de parte barbatesca si toate femeile care au cunoscut barbat ucideti-le. Iar pe fetele care nu au cunoscut barbat lasati-le vii pentru voi.” Toate prazile de razboi pe care israelitii le-au luat, le-au adus in fata lui Moise si a lui Aroon fratele sau ca sa faca ei imparteala. Numerii 31/32-34” prada era 65.000 de oi,..72.000 de boi,..61.000 de magari si..32.000 de fetite care nu se unisera cu barbatul.” Aceste 32.000 de fetite erau tinute in viata ca sa fie violate de catre poporul lui dumnezeu. Da destept si bun dumne-zeul asta…

Toate atrocitatile, crimele si violurile s-au facut prin vointa domnului. Era mereu el cel care le spunea ce trebuie si ce nu trebuie sa faca evreii cu popoarele cotropite. In cartea lui Iosua se spune: 10/32-43 ”….si a dat domnul Lachisul in mainile lor..incepand razboiul cu ei….Din Lachis s-a dus Iosua cu ei la Eglon si au inceput razboiul..si domnul le-a dat in mainile lui Israel…si pe toti regii acestora si tinuturile lor le-a luat Iosua deodata caci domnul lui lupta pentru Israel.” Si dumnezeu a mai zis: ”Deutronomul 20/10-18”Cand te vei apropia de vreo cetate sa o cuceresti, fa inainte propunere de pace. Daca se va invoi sa primesca pacea cu tine si iti va deschide portile atunci tot poporul ce se va gasi in ea iti va plati bir si te va servi. Daca nu se vor invoi ..sa o inconjori si cad dumnezeul tau o va pune in mainile tale ..sa omori pe toti cei de parte barbateasca. Numai femeile si copii, vitele si tot ceea ce este in cetate sa le folosesti ca prada….Asa sa faci cu toate cetatile care sant departe de tine si care nu sant cetatile popoarelor acestora. Iar di cetatile popoarelor acestora pe care domnul ti le da in stapanire sa nu lasi in viata nici un suflet…pe Hetei, pe Amorei, pe Cananei, pe Ferezei, pe Hevei, pe Iebusei si pe Gherghesei, asa cum ti-a poruncit domnul.”

Daca nu vi se pare cine stie ce macel va rog sa incepeti sa cititi Biblia ca sa puteti sa aveti o imagine clara a atrocitatilor pe care “bunul” dumne-zeu le-a ordonat poporului sau sa le duca la bun sfarsit, pentru ca eu v-am dat doar cateva exemple din miile care sant descrise cu lux de amanunte in scriptura.

Dupa cum am vazut evreii nu cuceresc pamantul sfant pentru ca asa doresc ei, ci pentru ca asa le-a ordonat domnul care i-a ajutat sa duca la bun sfarsit macelul. Acest odios razboi nu este razboiul evreilor ci al lui dumnezeu care s-a servit de poporul evreu pentru a invinge alte popoare care aveau alti dumnezei pe care ii serveau, dar cu care el nu era de acord pentru ca probabil dorea teritoriile lor. Adevarul acesta ni-l confirma tot textul biblic. Deutronomul 3/22 ”Nu te teme de ele, {popoare} pentru ca domnul insusi se va lupta pentru voi.”1 Regi 17/47…caci acest razboi apartine lui dumnezeu si el va va da in mainile noastre.” 1Regi 18/17” …numai sa fii viteaz si sa duci razboaiele domnului.” In acest caz nu trebuie sa ne indoim ca tot acest odios razboi este razboiul zeilor, al dumnezeilor cum ii numeste Biblia, iar dumne-zeu recunoaste acest lucru de nenumarate ori in pasajele in care se lauda cu faptele sale de “vitejie” dar si pentru ca dumnezeu avea o ostire compusa din ingeri soldati care il insotea, iar comandantul lor se prezinta regelui Iosua asa: Iosua 5/14 ”Eu sant capetenia ostirilor domnului si am venit acum.”

Toate miracolele despre care ne povesteste biserica si pe care ne obliga cu viclenie sa le credem, cum ar fi: chiavotul legi, bastonul lui Moise, toiagul lui Iosua, focul care iese din domnul, mantaua lui Elia, plagile Egiptului (consecinza bombei atomice), pietrele care cad din cer nu sant altceva decat arme distrugatoare ale zeilor, necunoscute de oameni.

In ziua de azi nu avem dreptul, macar pentru fii si nepotii nostrii sa mai credem inca in aceste povesti, nu avem dreptul sa mai mentinem mirajul misterelor cu care santem crescuti de milenii. Nici un razboi din lume nu poate fi numit „sfant” pentru ca asa cum am vazut, sfintenia atrocitatilor care s-au facut nu este altceva decat un distrugator razboi al zeilor care traiau impreuna cu oamenii in timpuri stravechi si care au atras in mijlocul lor pe bietii lor sclavi. Numerii 21/14” asa se zice in „CARTEA RAZBOAIELOR DOMNULUI.” Asa cum mentioneaza Biblia, acest dumne-zeu se lauda cu faptele sale infricosand propriul sau popor daca nu il ascultau, iar totul era trecut intr-o carte a razboaielor pentru ca cei ce vin sa tremure inca de frica in fata unui criminal dement.

El prepara generatiile de oameni tineri pentru razboi asa cum prepara si pe bravele lor capetenii, adica pe alesii sai, cum ar fi Moise, Iosua, Gedeone si David. Aceste personaje pentru biserica sant modele biblice demne de urmat, persoane fara pata, pioase, credincioase, umile care au facut voia lui dumnezeu. Serios??? Pai ia sa va spun eu cine sant.

Aceste modele de bunatate si virtute sant in realitate fii de regi, de sacerdoti de multe ori chiar fii de zei, abili luptatori, preparati din frageda pruncie la curtile regale unde erau mostenitori ai tronurilor. Obtineau mari victorii pentru ca erau ajutati de dumnezeu si de garnizoana sa in persoana asa cum am avazut, pentru ca inainte de batalie ii invata planul de lupta si strategia militara cea mai avantajoasa pentru obtinerea victoriei. Ei cunosteau cine va castiga inainte de a incepe lupta pentru ca aveau in fata planul de lupta dar si tehnologia militara cea mai puternica. Cine ar fi putut rezista la avansata si distrugatoarea tehnologie militara a “bunului” dumnezeu? Daca ati inlocui cuvantul dumnezeu cu zeii sau extraterestrii ati intelege mai bine cine este dumnezeu si armata sa. Aceste fiinte care nu apartineau pamantului au fost tot timpul prezente aici si anticii ii cunosteau, erau sclavii lor. Stiau despre carele lor de foc si despre modul in care ei te omorau fara sa te atinga. Aceste lucruri nu erau noi pentru ei. Dar a venit vremea sa vorbim despre modele biblice care conduceau razboaiele lui dimnezeu si am sa incep cu Avraam.

In capitolul 11 al Facerii este descrisa genealogia inaintasilor lui Avraam care se trageau din Sam fiul lui Noe, ramura binecuvantata de dumnezeu, unde e scris asa: Terach tatal lui Avraam se stabileste impreuna cu familia sa in tara Sinar care in termeni moderni inseamna Sumer, in orasul Ur. Avraam vede lumina zilei in acest loc, deci el era un sumerian in toata puterea cuvantului, iar Sumerul era tara zeilor asa cum bine stim, Babilonia cea mareata in timpul de dupa ei. Si uite cum nu gresesc, pentru ca tot Biblia confirma ce spun in cartea lui Iosua 24/2 ”Asa zice dumnezeul lui Israel, ca in vechime parintii vostri Terach tatal lui Avraam si tatal lui Nacor, au trait dincolo de raul Eufrat si slujeau alti dumnezei, dar eu l-am luat de mana de dincolo de Eufrat si l-am sfatuit catre aceasta tara a Canaanului.” Cu alte cuvinte, dumnezeul lui Avraam este una din multele divinitati ale antichitatii care traiau in Sumer, iar Avraam il cunostea foarte bine, avea incredere in el si de aceea el s-a transferat cu familia sa in Harran, oras al Cananeei. Cand regele din Harran si apoi faraonul Egiptului il intreaba cine este el, el raspunde ca este un evreu.

Ei bine genealogia acestei familii de regi sacerdoti a lui Avraam ne-o explica cel mai bine Zaharia Sitchin mare om de stiinta, cunoscator si traducator a tuturor scrierilor semitice vechi, autor a nenumarate carti despre civilizatia sumeriana si singurul traducator al tablitelor sumeriene. El ne explica ca, cuvantul  EBREU vine de la cuvantul IBRI care inseamana „tranversare”, deci Avraam provenea din cealalte parte a raului, asa cum ne confirma Biblia, care inseamna Mesopotamia sau Babilonia ce va veni. Dupa ce el se muta in diferita orase( Canaan, Harran, Ur) dumnezeu ii schimba lui si nevestei sale numele. De ce oare? Cu ce il deranja asa de tare numele lor? Pai ca sa intelegem mai bine motivul trebuie sa vedem care era semnificatia numelor lor in sumeriana, iar pentru aceasta ii dam cuvintul tot profesorului Sitchin care zice ca Terach tatal lui Avraam vine de la epitetul sumerian TIR.HU; care insemana sacerdot, preot. Deci tatal sau era un rege preot care servea un zeu. Avraam vine de la radacina AB.RAM care inseamna „iubit de tata”(ceea ce e adevarat pentru ca Terah avea 70 de ani cand Avraam s-a nascut si in mod sigur era mangaierea batranetilor sale.) SARAI (transformata in Sara) sotia lui Avraam insemna „printesa” si nu uitati ca Sarai, era sora sa dupa tata,  MILCA, sotia lui Nacor fratele lui Avraam inseamna „asemanatoare unei regine”.

Semnificatia numelor lor denota o familie de rang regal pentru ca in antichitate numele unei persoane insemna ori un rang, ori o meserie, ori o meteahna, ori o boala fizica….{ Boieru, Croitoru, Sclintitu, Schiopu} Dumnezeu nu a schimbat numele lor asa de sanchi, ci pentru a-i indeparta de adevarata lor origine sumeriana dar si de rangul lor inalt pentru ca genealogia numelor lor ne indica niste persoane  importante. Radacina regala a lui Avraam ne este confirmata si de faptul ca in orice tara mergea, el se oprea la palturile regale din tara respectiva. Un nimeni care se misca precum tiganul cu cortul dintr-o tara in alta nu avea ce sa caute in palatul faraonului sau cu regii din tara respectiva. Un om simplu se oprea la o familie la fel de umila ca la lui.

Deci Avraam nu era un simplu pastor care face voia lui dumnezeu cum ne zice popa, era o familie nobila, cu mare trecere in oricre tara in acele timpuri. Pai daca apartinea mobilimii era o persoana instruita, educata, cu mari capacitati militare, era un luptator al lui dumnezeu. Pentru dumnezeul lui razbunator si crud face orice. Se casatoreste cu sora sa, seduce servitoarea sotiei sale cu care are un copil pe care il abandoneaza apoi in desert la indemnul lui dumnezeu, isi duce copilul legitim pe munte ca sa-l sacrifice lui dumnezeu, se casatori cu alta femeie cu care a avut sase fii, a avut zeci de concubine, ii da toate verile sale lui Isaac, iar pe ceilalti fii ii indeparteaza trimitindu-i spre orient dupa ce le-a dat ceva cacatisuri, pentru ca averea sa, sa nu ramana decat urmasului sau legitim asa cum am vazut intr-un alt capitol.

Iosif fiul lui Isaac se casatoreste cu doua verisoare fiicele unchiului sau, seduce servitoarele sotiilor sale cu care are fii, ii fura fratelui sau dreptul de urmas la tron in fata batranului tata orb si il pacaleste pe socru-sau timp 14 ani.

Moise este fiul unui popa si al unei preotese, care erau nepot si matusa pentru ca  tatal sau Amran se casatoreste cu propria matusa, Iochebed, de aceea probabil vine pe lume acest avorton numit Moise. Iesirea 6/20 ne spune ca mama sa la putin timp dupa nasterea, il pune intr-un cos de nuiele si il abandoneaza pe malurile Nilului pentru ca faraonul a ordonat moartea tuturor baietilor evrei, asa cum ne spune Biblia. Pai de ce mama sa nu a facut acelasi lucru si cu fratele sau Arrone care era si el tot un baiat evreu? Ei, adevarul este ca aceasta poveste este copiata dupa o alta poveste care isi are  protagonistii tot pe malurile Nilului numai ca aceea erau alti zei. Moise este gasit de catre fiica faraonului care il duce la curtea tatalui sau unde este crescut ca fiu al faraonului. Adica eu trebuie sa cred ca printesa Egiptului, in loc sa stea in palatele sale aurite a plecat printre cracile si balariile Nilului si ce sa vezi, tocmai ea il gaseste pe fiul celor doi sacerdoti care erau si ei persoane de inalt rang in acele vremuri? Vedeti, pe Moise nu il gaseste asa oricine, ci chiar printesa egipteana, pentru ca un fiu de rege-sacerdot nu putea fi crescut decat tot de un rege, dar stiti de ce? Pentru ca in asa fel dumne-zeu isi introduce bastardul exact la curtea celui mai mare imperiu al acelor vremuri, iar acesta putea sa stie tot ce se intampla acolo din interior, fara sa trezeasca suspiciuni, fiindca in acest fel spionul era cel mai bine acoperit. Crescut la curtea regelui egiptului el devine un om educat, un om instruit de catre cea mai inalta clasa a nobilimii. Era o persoana cunoscuta atat de evrei cat si de egipteni, era evreu dar si egiptean, fiul adoptiv al faraonului.

Biblia ne spune ca Moise fuge de la curtea faraonului cand ucide un egiptean pentru ca acesta batea foarte tare un evreu. Fuga sa din palatele aurite ale tatalui sau adoptiv este motivata de frica de a nu fie ucis de catre faraon. Dar cate persoane nu erau ucise pentru motive si mai mici decat acesta? De ce trebuia sa se tema de acea persoana care a vazut omicidiul; era doar fiul faraonului, nu putea sa aiba aceeasi pedeapsa ca toti ceilalti. Motivul nu e aceasta. El a tradat mainile care l-au crescut, era un ucigas si un tradator in ochii celor de la curtea egipteana. Moise a tradat egiptenii si a complotat cu dumne-zeul sau impotriva lor pentru ca el stia absolut tot ce se intampla la inalta curte a celui mai mare si bogat imperiu al lumii antice. Dupa ce fuge ca un las din Egipt, Moise, care era o persoana cu o inalta educatie, ne este descris ca un prostanac care  nu prea putea sa vorbeasca, pentru uitase arta oratoriei pe care o invatase de mic copil. Dupa fuga sa devenise atat de dobitoc incat din mare print devenise un amarat de pastor care pastea oile socrului sau Ietru. Cata vrajeala !!! Aceasta incapacitate a sa de a vorbi, l-a lovit exact cand isi reluase titlul de evreu, iar acest lucru era foarte important pentru ca intre timp, dumne-zeu isi aduce aminte ca Moise are un frate care fiind si el din neam de popi, trebuia sa devina popalaul evreilor, cel care le spala mintile poporului ales. In acest fel Moise devine un nevleg, iar fratele sau un orator.

Dar de ce oare stirpea regala aleasa de dumnezeu, in Biblie este descrisa apoi ca  o stirpe umila, comuna, nesemnificativa, cu frica lui dumnezeu, cand in realitate toti sunt persoane de cel mai inalt rang, cu mari cunostinte tehnice si de lupta, care complotau cu dumnezeu dintotdeauna?

Moise a fost un ucigas care il ingroapa pe amaratul egiptean in nisip, un tradator in ochii faraonului care l-a crescut ca pe propriul copil, un asasin care care a distrus intregi orase impreuna cu locuitorii lor, un raufacator care a ucis cu sange rece milioane de femei, copii si barbati in numele dumnezeului sau, un violator care mentine in viata 32.000 de fetite care trebuiau sa fie apoi violate si sodomizate de catre oamenii lui dumnezeu. Distruge vitelul de aur, il face pulbere, il arunca in apa si o da apoi de baut oamenilor sai, isi instiga oamenii uni impotriva altora si din aceasta cauza 3000 de persoane au fost ucise de fratele sau Aarone. Cora era un alt sacerdot din adunarea proteasca a lui Moise care considera ca nu doar Moise si fratele sau sant persoane importante in adunare, ci si el impreuna cu ceilalti.  Pentru acest motiv, Moise il cheama in ajutor pe prietenul sau dumnezeu care il omoara pe Cora si pe alti 200 de oameni intr-o secunda. Aceasta nemultumire a restului adunarii clericale, nu avea ca motiv importanta unora in comparatie cu ceilalti, ci faptul ca ei nu mai puteau suporta dictatura celer doi frati prieteni cu dumnezeu. Cand poporul face vitelul de aur Moise cere iertare lui dumnezeu pentru acesta fapta dar nu si pentru pacatul de a fi omorat 3000 de persoane nevinovate. Poporul murmura impotriva lui si nu se incredea deloc in el in fratele sau Aaron dar nici in dumnezeul lor. Din aceasta cauza nu il ascultau si treceau mereu la cultul zeilor. Acesti popi asasini pedepseau ei poporul cand nu mai avea incredere in ei si in dumnezeul lor mincinos si asasin. Acesta este modelul de umilinta si noblete al omului lui dumnezeu Moise.

Iosua a continuat razboiul „sfant” al dumne-zeului sau si al lui Moise, iar victoriile sale sant rezultatul tehnologiei inalte a lui dumnezeu. Chiavotul sau arca legii a daramat zidurile cetatii Gerico si a intors apele Iordanului, cu spada a scurtat spatiul si timpul pentru a putea invige lupta impotriva gigantilor, si ca sa nu ne indoim ca totul era tehnologie belica fara precedent, dummne-zeu insusi arunca din cer cu pietre pentru a ucide toti dusmanii sai. Iosua, ca si inaintasii sai, este un criminal, un asasasin, un mincinos. A ucis cu sange rece un om care a pastrat o parte di prada de razboi pentru el, spanzura cinci regi, a exterminat toti locuitorii cetatilor pe care le-a cucerit, a ars Zoar si a asasinat alti 31 de regi din teritoriile ocupate, a ars si marea cetate Gerico de unde a salvat doar o prostituata care i-a ajutat pe oamenii lui sa fie spioni. Iosua este o personalitate marcanta a razboaielor de cucerire ordonate de atotputernic datorita tiraniei, ferocitacii si lipsei de umanitate si mila fata de popoarele care au fost pacalite si distruse de fortele belice nevazute ale criminalului dumne-zeu.

Gedeone este un neindurator luptator asa cum numai dumnezeu stia sa aleaga si un alt erou al bisericii. Avea zeci de sotii, concubine si 70 de fii. Razboinicii lui dumnezeu, cand erau osteniti si nemancati, asa cum am vazut, veneau la el sa se refaca. A asasinat regii medianiti taindu-le capul, fura lunete si ornamente de la gatul camilelor celor cotropiti, a construit un esafod cu care s-a prostituat, a masacrat milioane de persoane care adorau alti zei, a generat un fiu crud ca si el care a asasinat cei 69 de frati pe care ii avea. Nu inteleg cum crestinii aproba fara sa clipeasca aceste atrocitati ca fiind fapte de vitejie care trebuiesc elogiate si cantate de turma behaitoare atunci cand popa ii ridica in slavi. Aveti conducatori de rahat??? Ridicati-i in slavi pentru ca sunt modelul dumne-zeului vostru prea-marit de la care au invatat cum sa faca sa controleze sclavii aflati intr-o puscarie fara gratii facand din paradisul lasat de Mama Natura, iadul pamantesc in numele unui dement.

Ooo, dar mai e si David, un om dupa inima lui dumne-zeu, al doilea rege dupa Saul,  al tribului lui Giuda de unde se trage, dupa biblie, Cristos. Este un poligam cu zeci de femei adunate din toate natiunile, de care dumnezeu nu face nici un caz, un betiv care juca beat pe treptele castelului, facandu-i scarba uneia dintre sotiile sale, Mikal, care l-a dispretuit in inima sa, un tradator care voia sa indrepre armata impotriva conationalilor sai, un macelar care a torturat mii de femei si copii in numele dumnezeului sau, a violat sotia unui bun soldat pe care l-a omorat ca sa pastreze el femeia sa. A primit de la dumnezeu proiectul pentru constructia templului din Ierusalim, si apoi au complotat impreuna pentru uciderea altor miloane de persoane, cu care dumnezeu nu era de acord, iar ipocritul creator ii spune apoi ” nu o sa fii tu cel care va construi templul meu pentru ca mainile tale sant pline de sange, va fi fiul ta Solomon cel care o sa-l faca pentru mine.” Ce sa zic !!!! Asa dumne-zeu, asa turma patrupeda.

Toti acesti tirani, asasini, ipocriti, macelari, sant modelele biblice ale bisericii, oamenii supusi si idioti cu care dumne-zeu a dus la indeplinire planul sau de extirpare a adevaratei rase umane si inlocuirea sa cu avortonii hibrizi ai speciei de dobitoace care in proportie de 80 % populeaza astazi fata pamantului insangerat si se oglindesc in apa otravita care curge in el.. Oare un om cu cap ar putea urma si slavi aceste persoane si pe dumnezeul lor neomenesc? Cand valul va cade si ve-ti vedea ca adevarul este un altul, adica acela pe care nu l-ati crezut, nu ve-ti avea nici o scuza, pentru ca este o socoteala cand nu ai habar de nimic si alta cand nu crezi din principiu fiindca asa zice turma.

Traducere din „BIBBIA IL LIBRO DEGLI EXTRATTERESTRI” DE Gabriela Dobrescu

21 de gânduri despre „CAP 6 / Dumnezeu si razboiul sfant

 1. nu stiu de ce se baga unii ca musca-n lapte daca nu cunosc biblia. nu ma intereseaza ce religie ai atata timp cat nu ai citit Biblia. sa traduci un text e una( mai bine zis sa corectezi un text tradus cu ajutorul translatorului de pe web) si sa stii ce traduci e alta. de ce nu-ti vezi tu de chestiile ale mentale si sa-i lasi pe cei care stiu sa discute despre Dumnezeu. daca prostia ar durea nu ar ajunge toate analgezicele din lume pentru toti.cat iti dau astia pentru propaganda?

  • problema este ca eu nu traduc un text cu ajutorul translatorului pentru ca nu am nevoie. cartea pe care o traduc incet pentru ca nu am timp foarte mult imi apartine si este publicata in limba italiana, limba in care am scris-o. al doilea punct este legat de faptul ca nu numai ca stiu biblia pe de rost dar stiu si magariile pe care le fac popi cand o traduc cand ceva nu le convine. al treilea dupa cum probabil nu ti-ai dat seama eu nu am nici o religie pentru ca nu pot sa accept in continuarie minciuni si povesti despre care trebuie sa cred ca sant adevarate doar pentru ca popii trebuie sa faca bani. de ce sa accept faptul ca carneficina facuta in randul popoarelor care trebuiau eliminate de dumnezeul evreilor se chiama sfanta? de ce trebuie sa accept ca acest dumnezeu este singur cand nu este asa si cand voi popii ati inlocuit cuvantul elohim care inseamna zeii sau dumnezeii cu cuvantul dumnezeu? imi pare rau, dar aceasta carte care denunta minciunile bisericii si misticismul cu care inrobiti umanitatea este foarte documentata si singurul lucru pe care poti sa-l zici este acesta: nu stii sa traduci. eu pot chiar sa nu o traduc ci sa o rescriu in romaneste, doar este a mea. si acum ca am lamurit aceste lucruri as avea o intrebare: cam cum se vede din partea dumitale acest razboi unde lupta dumnezeu cu oastea sa alaturi de umanitate si unde el incalca comandamentul: nu ucide, pentru ca a ordonat omorarea fara mila a barbati, femei si copii? cum se explica faptul ca se poate ucide numai cand vrea el si pe cine vrea el fara sa fie pedepsit? face acelasi lucru ca si cu casatoriile intre frati, intre fiica si tata, intre nora si socru si intre nepot si matusa, nu e asa? acestea sant admise doar pentru cei alesi ca sa nu spurce sangele cu cel al norodului. si acum ultimul meu raspuns: eu nu fac propaganda pentru nimic, eu fac totul gratis pentru ca lumea trebuie sa se trezeasca din minciuna in care au trait de 2000 de ani multumita religiei mincinoase. vezi matale, eu am inceput acum 10 ani in italia, sa ma interesez de religie si uite unde am ajuns, sa va combat cu toate fortele si stii de ce? nu numai pentru ca am descoperit toate porcariile pe care le spuneti si cum alimentati cu frica oamenii ci pentru faptul ca acum multi ani o maica de la o manastire din valcea se culca nestingherita cu omul meu. pleca cand voia din manastire, venea acasa, pleca cu el in germania, ii dadea bani din banii pe care ii lua pe acatiste pana i-am prins pe bune dar ca la acea vreme am refuzat sa cred ca o fata bisericeasca este in stare de asa ceva, numai ca da, asa este. asa cum popii catolici violeaza copii baieti asa si maicele noastre, alina dorul barbatilor…deci te rog..propaganda o faci tu nu eu.

 2. nu mai inteles deloc. 1. eu nu tin cu popii si cu institutia statului numita biserica si patriarhie. nu fac propaganda popilor 2. ce ma deranjeaza este faptul ca toata lumea ii pune in carca lui Dumnezeu toate magariile de pe pamant dar uita ca Dumnezeu i-a dat liberul arbitru si ca ceea ce se intampla e doar din vointa oamenilor, nu a lui Dumnezeu. sigur ca Dumnezeu nu este singur dar El e seful.3. din pacate cuvantul ” extraterestru” este prost folosit si este asociat cu altceva. ne-pamantenii sunt una, extraterestrii in acceptiunea de azi a cuvantului sunt aberatiile ale mici si verzi din productiile Hollywoodiene. 4. nici o religie nu este ceea ce Dumnezeu a dorit cu adevarat pentru creatia lui. toate au fost transformate in instrumente de stapanire si manipulare in favoarea puterii. dar asta nu inseamna ca adevaratele principii si legi pe care Dumnezeu ni le-a dat pentru a ne putea descurca in hatisul de minciuni si tentatii nu sunt valabile. 5. nu numai popii catolici sunt pedofili ci si cei ortodocsi sau rabinii, lama, etc. la fel si calugaritele. stim cu totii ce se intampla in manastiri, indiferent carei religii apartin si de ce gen sun, dar ne place sa credem ca ce stim, vedem sau auzim nu este adevarat. dar este pacat sa-i bagam pe toti in aceeasi oala. desi sunt putini, acei oaameni care respecta cu adevarat Cuvantul Domnului merita tot respectul nostru si sunt cei care au mai amanat un pic revarsarea maniei Domnului. pentru faptul ca ti s-a intamplat ceva rau tie nu trebuie sa fii suparata pe toata tagma calugareasca, ci trebuie sa te bucuri ca ti s-au deschis ochii asupra unor lucruri pe care, din falsa pudoare, altii nu vor sa le accepte. intotdeauna am spus ca pana si Sodoma si Gomora ar rosi daca ar vedea lumea in care traim. fariseismul e la loc de cinste in toata lumea. sincer, nu as fi scris comentariul daca nu as fi vazut acuzatia adusa lui Dumnezeu. sper ca m-am exprimat suficient de clar ca sa intelegi cum vad eu lucrurile.

 3. Da, am inteles in ce fel vezi tu lucrurile si acesta nu este un motiv pentru care eu sa le accept sau din contra tu sa le accepti pe ale mele, numai ca intre noi doi exista o mare diferenta: eu cunosc biblia din scoarta in scoarta, nu pe cea catolica sai pe cea ortodoxa, ci pe aceea dupa care au fost facute toate; cea evreiasca. pentru ca daca iti place sau nu aceasta carte este una singura imprumutata de toate religiile monoteiste crestine. in lumina acestor lucruri eu pot sa afirm anumite lucruri dovedind ceea ce zic cu paragrafe intregi din acesta carte in care se afirma ceea ce sustin in comparatie cu cineva care stie doar ce ii zice popa sau ce a auzit el din traditiile vechi. am sa incerc sa raspund la ceea ce zici tu, numai ca vreau sa fac o precizare: nu intentionez in nici un fel sa conving pe cineva ca am dreptate, ci doar sa informez si sa sustin cu probe ceea ce zic. ceea ce crede fiecare nu ma intereseaza pentru ca pentru a vedea adevarul si realitatea in fata nu trebuie nimanui un cap (pe care toti il au) ci un creier cu care sa judece ceea ce vede si aude. tu poti sa nu fii de acord cu mine pentru ca este dreptul tau dar trebuie sa imi dovedesti si de ce.
  1. eu nu cred ca am inteles gresit pentru ca judecand dupa ceea ce afirmi eu sant un fel de traducator automat care nu stie ce vorbeste si nu cunoaste ceea ce scrie asa cum afirmi tu, fiind convins ca fac propaganda pentru cineva. deci eu am inteles foarte bine motivul pt care ma acuzi si tocmai de aceea zici sa las pe altii sa vorbeasca despre dumnezeu. pai pe care altii sa-i las sa vorbesca ca de 2000 de ani vorbesc numai ei umplandu-ne capul cu minciuni, frica, umilinta, neincredere si ajutoare niciodata sosite.
  2 eu nu pun in carca lui dumnezeu nimic, eu doar scot in evidenta ceea ce el singur zice si se contrazice. daca vei citi si restul cartii pe care incet o voi termina de tradus si in romana si care are vreo 200 de pagini ai sa fii din ce in ce mai dezamagit de dumnezeul tau care vrea sa fie seful meu. eu nu am nevoie de sefi, sant capabila sa gandesc singura si ca dovada iata ca contest chiar si minciunile dumnezeului tau care a facut din umanitate decat o generatie de sclavi pentru el, care de milenii ii pupa talpile si ii sug ciorapii asteptand sa se uite si la ei si sa-i ajute. nu exista liberul arbitru atata timp cat exista legi injuste si mizerabile care te limiteaza numai in folosul lui si al celor care il servesc. am sa public zilele acestea urmatorul capitol care vorbeste chiar de asta. deci lasam un pic deschis subiectul daca vrei.
  3. cuvantul extraterestru este folosit foarte bine si am sa-ti explic de ce. in antichitate, asa cum ai vazut din articol, slugile lui dumnezeu erau si popa si rege aceasta fiind cea mai importanta si inalta casta a societatii de atunci. cand mai tarziu oamenii au dorit un rege asa cum zice bibila” vrem un rege cum au alte popoare” dintr-o data biserica ramanea fara jumatate din puterea cu care controla oamenii. si atunci s-au impartit: regele avea puterea laica, iar popa pe cea religioasa. incepand cu aceasta diviziune puterea regelui incepe sa creasca acaparand toate ramurile stiintei si progresului iar cea a popii a inceput sa scada pentru ca el avea in subordine doar pe ce a spiritelor. dar aceste spirite sant recunoscute de stiinta si mai nou chiar de guverne intregi care admit fara rezerve existenza lor chiemandu-i extraterestrii (vezi articolul in care arat stirile in care toate guvernele au deschis arhivele secrete ale UFO) care se pare ca nu sant chiar niste omuleti din filmele americane ci fiinte adevarate. deci de retinut ca pentru stiinta ei se chiama extraterestrii. popii sant si ei stapani peste lumea spiritelor pe care ii chiama demoni si care din pacate sant peste tot si se aude de ei peste tot inclusiv in corpurile celor posedati, numai ca ei stiu ca acesti demoni sant aceleasi fiinte cu alieni sau extraterestrii numai ca nu le pot chiema asa pentru ca atunci vraja si miracolele din lumea spiritelor ar dispare iar ei ar ramane fara paine. vezi biblia ne vorbeste de ei numai ca in ziua de azi e ceea ce zice ea „au ochi dar nu vad au urechi dar nu aud”
  4. legile si comandamentele lui iti fac cu adevarat greata cand le studiezi mai bine si am sa dovedesc expunandu-va chiar aceste legi.
  5 eu respect biblia pentru ca nu este o carte in care se vorbeste despre dumnezeu si ingerii lui ci despre umilinta rasei umane in fata zeilor, stapanii lumii vechi si a lumii de azi, pentru ca guvernul umbra, capeteniile masinilor care ne conduc sant ei, schierele de dumnezei care au pregatit destinele lumii din antichitate, sant ei cei care ne manipuleaza si ne fac sa ne umilim in genunchi in fata lor pentru a nu uita conditia de sclavi in care ne aflam de 2000 de ani. biblia este istoria trecutului umanitatii, un trecut de suferinta si umilinta in fata stapanilor acestei lumi: extraterestrii. aceste fiinte pe care omul din antichitate il cunostea bine si caruia el ii era rob.
  sodoma si gomora au fost doua cetati pe malul marii moarte locuite de popoare de eroi pe care dumnezeul lui Avram le-a distrus cu bomba atomica(citeste dumnezeu si tehnologia sa)
  acestea fiind spuse sper ca am fost destul de clara si am explicat destul de bine modul in care vad eu lucrurile. eu nu vreau un razboi de cuvinte cu nimeni. daca ti se pere ca ceea ce scriu poate fi judecat dupa nenumaratele probe pe care le aduc bine daca nu poti sa le judeci asa cum ai fost invatat pana acum dupa obiceiuri, traditii si interpretari mitice si fabuloase carora nu le poti da nici o explicatie pertinenta. esti tu care alegi. iti doresc o zi foarte buna.

 4. Buna.Gabriela Dobrescu as dori si eu un exemplar din cartea scrisa daca ai reusit sa o publici.Am incercat sa caut ceva pe net dar am gasit doar fragmente din cartea publicata sau care o vei publica.

  • buna ciprian. cartea nu se gaseste in format cartaceo ci in format virtual, on line. cele mai multe visualisari sant pe scribd, apoi pe catastrofe .it, alieni fra noi, si chiar si pe fb. se intituleaza „bibbia il libro degli extraterestri” in romana nu am avut timp sa traduc decat cateva capitole pe care le-am publicat pe blogul „extraterestrii printre noi” daca te referi la aceasta. daca te referi la „le profezie del futuro” o gasesti tot pe scribd, iar daca te referi la ultima, cea care descifreaza codul bibliei cu ajutorul descoperirilor facute de profesorul corrado malanga pe care i-am dedicato deja, o gasesti momentan nu toata, pa blogul italian ” gli alieni fra noi”, dar mai am putin de lucrat la ea.

 5. Interesante, atat articolul cat si comentariile … poate limbajul si ortografia lasa putin de dorit … In ce priveste liberul arbitru … a avut Eva grija si pentru Adam.
  In schimb, rezultatul pare sa fi fost bun: suntem fiinte superioare, purtatoare de constiinta … sau macar ne place sa credem astfel … Un Paste fericit si linistit tuturor !

  • aveti dreptate: dupa atatia ani de vorbit numai italiana e mai greu sa te reinveti sa vorbesti corect romaneste mai cu seama ca, sincera sa fiu, sant destule cuvinte pe care le-am cautat in dictionar ca sa le stiu. va multumesc pentru comentariu si va urez si dv un Paste fericit.

 6. Un singur lucru vreau să spun:
  Lucrurile acestea sînt foarte evidente, cel puțin pentru mine, dintr-un motiv foarte simplu (și sper să se regăsească foarte mulți în situația mea). Copil fiind, am vrut să citesc și eu biblia, iar mintea mea necoaptă (a se citi ”needucată” așa cum vrea biserica) a văzut exact aceste atrocități despre care vorbiți aici.
  La fel au stat lucrurile cu primele vreo două lecții de ”Istoria românilor”. Mi-a fost foarte greu să înghit faza cu construitul unui pod peste ditamai Dunărea, al cărui capăt era pe teritoriul inamic, faza cu latinizarea dacilor liberi ș.a.m.d. De asemenea, am fost foarte indignat că lecțiile despre daci s-au terminat foarte repede. Iarăși. minte necoaptă, mai bine zis ”nealterată”, de copil.

  La cît mai multe postări!

  p.s.: v-am găsit de curînd și iau toate articolele la rînd, în ordinea postării.

  • multumesc. sant fericita ca mai sant si oameni care gandesc cu propriile minti si cu propria constiinta, pentru ca indiferent cat am fi de religiosi nu am putea sa acceptam atrocitatea numita razboi ca pe ceva sfant. numai atat daca am gandi ne-am da seama ca ceva cu institutia biserica nu merge. zambesc. stiti cati de ” arzate-ar focu am primit” de la cei care habar nu au ce scrie in biblie????

 7. Sa te arda palinca stimata doamna si blestemata sa fi sa mai triaiesti inca vreo 100 de ani printre habotnicii ai caror neuroni vi matale acum sa-i zgaltai.Acum ca te vad ATOT stiitoare poti sa-mi zici si mie cum a aparut cuvantul LOC TIITOR sau ATOT TIITOR? Eu zic ca TIITOR a avut la inceput sensul de creeator si cand cei care mai si gandesc au vazut metehnele golanilor de popi ( PO PA adica esapament defect) au transformat TIITOR in amant concubin amantlac asa ca ai dracu barbosi l-au bagat si pe dzeu in mocirla lor de homosexuali insa nusch de ce tot ma visez io pilot de elicopter in baraganul agricol urmarind pe cei care cu cipuri sau minitiitoare unde le stau ele mai bine deci urmarindui de sus pe cei care dau cu praf de fuga aducandui inapoi pe aratura unda confrm zicalei apa paie si bataaie tre sa mai stea cateva generatii pana li se curata neamul.cine crede caa mine 2 desthe sus))))

 8. Suntem singuri in univers…istoria este viitorul iar casa parinteasca ne asteapta in constelatia orion…ne regasim pe terra dupa o lunga perioada magnifica cand dominam universul .dintre noi se va naste dumnezeul…nimicitor sau bland?

 9. DORESC SA AJUNG ZIUA IN CARE OMENIREA SE VA TREZI DIN ACEASTA MINCIUNA NUMITA RELIGIE. AM FOST UN OM F CREDINCIOS , DAR STUDIIND BIBLIA AM DEVENIT ATEU PREFER SA NU EXISTE D ZEU DECIT SA EXISTE ACEL D ZEU DIN BIBLIE! AM REALIZAT CA POT IUBI OAMENII SI FARA D ZEU! ADEVARUL E MAI PRESUS DE ORICE D ZEU SI VREAU SA MA INCHIN ADEVARULUI!

 10. DORESC CA F MULTI OAMENI SA AJUNGA LA ADEVAR , CARE E MAI PRESUS DE ORICE DZEU TOATA VIATA L-AM CAUTAT PE D ZEU,DAR STUDIIND BIBLIA AM AFLAT CU STUPOARE CA EL,D ZEU NU EXISTA,SAU CEL PUTIN NU POATE FI CEL DIN BIBLIE. MA VOI INCHINA ADEVARULUI SI NU UNUI D ZEU IMAGINAR SI INCA CEVA; POT IUBI IN CONTINUARE OAMENII SI NU SINT IN STARE SA LE FAC NICI UN RAU,CHIAR SI ASA FARA NICI O RELIGIE. MULTUMESC GABRIELA DOBRESCU.POATE NU VOM AFLA NICIODATA ADEVARUL,IN SCHIMB VOM CUNOASTE SIGUR CARE E MINCIUNA. E SI ASTA UN PROGRES!!

 11. Doamna Gabriela ,,ce va face sa credeti ca ce scrieti dv ,este adevarul,,,.,,,,,,,,,,,,,,,,,,,o carte si increderea in ea,,,sau lumina primita ,,,sau calugarita curva,,,..Sa va felicit este putin ,,MULTUMESC ,pentru ce scrieti . Corect preotii si religiile au ca scop manipularea si pastrarea oamenilor in negura ,,sunt uneltele acestor exploatatori si exploratori veniti de sus ,,alta planeta,. din cele mai vechi timpuri si pina azi ,Acestia au scos mereu pentru oameni mereu o noua tehnica de manipulare in functie de evolutia spirituala a omului,,,dar valul de intuneric se rareste mereu si foarte multi oameni nu mai accepta aceste falsuri ,,,ba mai mult oameni multi descopera manipularea si incep sa inteleaga ce sunt ,,,cine sunt si de ce o fac acesti ,,,,,ne -umani.Ura lor este foarte mare ,,asa cum este mare naivitatea omului s.au a fost la cei mai multi ,,Acum a venit timpul ca ,,omul fiinta energie pura sa risipeasca negura si sa vada tot, adevarul. Dar cind omul va vedea adevarul ,,,si lumina ,VA FI DISTRUS ,OMORIT ,,,de acesti ucigasi asa cum sa mai intimplat de multe ori,,EU sper ca omul va primi ajutor ,,din afara ,,si acestor criminali nu li se va mai permite sa ucida iarasi ,,,Doar prin ridicarea spirituala si prin lumina ,omul poate vedea adevarul dar singur nu se poate apara inpotriva acestor invadatori criminali,,,,,iarasi va fi pregatita o manipulare ,,,distrugere ,,razboi ,,, si omul va fi lovit ,,,,metoda folosita mereu ,,,sa speram ca noi ,,vom gasi si metoda de a ne apara ,,,,nu doar de a vedea adevarul,,,, Mult noroc si multumesc pentru munca ta ,,

 12. Va rog sa imi iertati greselile de exprimare, cele ortografice, de punctuatie si morfologice facute in comentariul de mai sus. Am scris in graba.

  • am controlat mesajele pana la cele de anul trecut, dar nu am gasit un alt mesaj al dv in afara de acesta. imi pare rau. poate puteti sa il rescrieti, asa intelegem si noi despre ce ne-ati scris. o zi minunata.

 13. Da…ce pot sa zic… o interpretare a Bibliei total gresita…am mai cititi asemenea lucruri.. majoritatea oamenilor care sunt de aceeiasi parare ca si cu aceasta doamna uit un lucru esential… Care este scopul pentru care Dumnezeu a ingaduit toate aceste asa zise atrocitati?Poate Dumnezeu sa greseasca? Stiti, unora le place sa il acuze pe Dumnezeu pentru multe lucruri, chiar si pentru esecul din viata lor. Legat de Iosua, Iosua trebuia sa cucereasca toata zona Canaanului deoarece in acea zona trebuia sa se formeze imperiul ISRAEL.De ce? Deoarece Dumnezeu avea in planul Lui ca din poporul ISRAEL sa se nasca Mesia. Da, acel Isus in care multi nu cred, acel Isus care a venit pe pamant ca sa rezolve marea problema a omenirii si anume PACATUL, acel Isus care a fost un exemplu in purtare si in fapte, Acel Isus care a spus omului adevarul, acel Isus care in loc sa judece pe drept lumea, a salvat-o. Acel Isus despre care vorbesc profetii Isaia si Ieremia si chiar Imparatul David si chiar si Moise. Nasterea lui Isus a fost profetita cu cel putini 1500 de ani inainte ca El sa vina pe pamant. Cartea Isaia vorbeste si cum o sa moara (ISAIA CAP 53) etc… dar totusi oameniii nu cred. Prefera sa creada in ideologia de la Hollywood, in aliens, O.Z.N., etc. Unora le este frica sa creada in Isus deoarece daca ar da cursa acestui gand, si anume ca El exista sic a va rasplati fiecaruia dupa faptele Lui, multi oameni cu constiinta patata ar avea remuscari, s-ar simti foarte pacatosi, etc, is multe de zis. Unii prefera sa accepte o minciuna decat adevarul. in fine.Oamenii nu vad ca au o problema, oamenii din zilele noastre sunt orbi, daca te duci si ii zgarii unui om iubitor de masini o masina din greseala, este posibil ca acel om sa te omoare. Sunt atatea cazuri de genu si multe altele. Suntem atat de pacatosi si atat de incompetenti si de corupti din toate punctele de vedere, incat noi ca si oameni, nu am fost in stare sa ne salvam pe noi insine. Trebuia sa vina Isus ca sa moara in locul nostru si pentru pacatele noastre ca sa ne salveze. Atat de jalnici si patetici am ajuns, dar multi nu vad lucru asta, deoarece asa cum am mai zis, suntem orbiti. Se pare ca ‘efectul de turma’ isi face treaba pe deplin, iar roadele lui se vad peste tot. Oameni buni, NU Dumnezeu este problema, ci noi umanitatea. Nu-l apar pe Dumnezeu, El se apara singur, nu sunt avocatul Lui, El nu are nevoie de avocati, dar haideti sa fim sinceri cu noi si sa nu fim ipocriti. Este usor sa vorbesti si sa lansezi ideologii, asa cum fac o gramada, incepand de la aceasta stimata doamna pana la multi altii, etc si sa nu tinem cont de alte multe lucruri, cum ar fi contextul, vremurile in care se afla IOSUA si multe altele. Da pot sa zic ca intreadevar crestinismul din zilelele noastre este cu mult diluat, as putea sa zic ca SATAN, adversarul lui Dumnezeu si al crestinilor, a falsificat crestinismul, Da, Papii de la Roma au facut multe atrocitati in numele lui Dumenzeu, dar Dumnezeu nu le-a cerut acele lucruri, Papii de la Roma au facut ce au facut si ca ei multi altii pentru scopurile lor proprii si pentru unele interese meschine lansate de elita societati la acea vreme. in fine… De ce s-au razboit evreii cu popoarele din jurul lor? Din mai multe motive, unu l-am precizat mai sus. Un alt motiv ar fi urmatorul. De multe ori evreii au trait in pace cu popoarele din jurul lor, dar in anumite momente UNELE POPOARE au atacat poporul evreu. Ce era de facut? Normal ca trebuiau sa se apere, logic. Daca cineva te ataca, tu ce faci? nu te aperi? Daca cineva iti ataca familia ce faci? Nu te aperi? Ba da, normal ca te aperi…asa a facut si poporul evreu si da poporul evreu au purtat multe razboie, dar toate au avut un scop bine definit. Eu nu cred ca Dumnezeu le-au poruncit evreilor sa faca razboi cu anumite cetati doar asa ca nu a avut ce face… Eu cred ca Dumnezeu stia viitorul sis tie viitorul si El in prestiinta lui a luat deciziile pe care le-a luat. Dar lucru asta nu cred ca se precizeaza mai sus de catre Doamna Gabriela. Daca va uitati bine in Istorie o sa observati faptul ca poporul Israel a fost atacat de n spe mii de ori?!! Deoarece Satan nu vroia ca acest popor sa fi existat si a incercat din totdeauna sa il distruga!!! De ce vroia satan ca acest popor sa fie distrus? E simplu. Deoarece Satan stia ca din El avea sa se traga Mesia, cel care avea sa aduca biruinta in dreptul oamenilor. Sa nu credeti ca Satan ne iubeste….nu. El ne uraste si vrea ca toti sa ajungem in acel loc unde stie ca el o sa ajunga dupa implinirea tuturor lucrurilor care mai trebuiesc sa sei ntample, multe lucruri pe care Biblie pe prezice. Dar nici lucru asta nu l-a precizat doamna Gabriela. Acum nu mai traim in era dinainte de ISUS si totusi oamenii se omoara intre ei? A mai cerut Dumnezeu acel lucru? nu.. si totusi o fac. De ce Dumnezeu a cerut Israelului sa atace anumite popoare? Tocmai am raspuns. Poate veti spune ca acele popoare pe care evreii le-au atacat ca sa ocupe Canaanul nu au avut nicio vina, in sensul ca ei nu ii atacasera pe evrei. Poi, nu dar tinand seama de ce am zis, este logic si sa nu uitam ca acele popoare erau niste popoare idolatre, care nu se inchinau lui Dumnezeu, ci se inchinau idolilor, acele popoare aducea jertfe idolilor, inclusiv pe copii lor. Cititi istoria popoarelor semitice, mesopotamiene, si o sa vedeti. Lucrurile astea apar si in Biblie. Ca acele poppoare sa nu ii infleunteze pe evrei in inchinarea lor catre Dumnezeu (lucru care totusi s-a intamplat) evreii trebuia sa le distruga. De ce? tocmai am zis, dar o sa repet din nou. Acele popoare se ocupau cu lucruri interzise, practicau inchinarea la idoli, la dumnezeu falsi, omorau copii ca sa ii imbune pe zei, practicau vrajitoria, necromantia, divinatia, si orice alta forma de genul ocultului. Ca sa stiti si voi, la baza inchinarii idolatre se afla Satan. deci mai pe roamaneste acei oameni se inchinau lui Satan, care era reprezentat sub o forma sau alta (diversi zei) si faceau lucruri interzise, lucruri pe care Dumnezeu le spusese evreilor sa nu le practice (totusi le-au practicat si atunci Dumnezeu a ingaduit peste ei incercari si probleme). Satan pretinde inchinare, dintotdeauna a pretins si multi oameni i se inchina inconstient, iar altii constient (is multe marturii a unor oameni care au practicat vrajitoria si alte forme de genu si care dup ace au fost eliberati de puterea Duuhului Sfant au avut curajul sa marturiseasca ororile si experientele infricosatoare pe care le-au avut atunci cand au slujit Diavolului, si nu sunt putini ). Repet la baza tuturor zeitatilor false se afla Satan ( sau demoni) care vrea/vor inchinare.Satan i-a cerut si lui Isus acest lucru. Is multe de zis si legat de Toiagul lui Moise, legat de Chivotul legamantului, etc. Toate au un scop. Daca Dumnezeu era atat de tiran cum zic unii, atunci El nu ar fi venit cu solutia salvarii omeniri. Atunci ne-ar fi lasat in pornirea mintii noastre si noi singuri ca si umanitate ne-am fi autodistrus de mult. Dar Dumnezeu controleaza istoria, fie ca ne place , fie ca nu. Solutia lui Dumnezeu pentru salvarea omenirii este Isus. El este Calea Adevarul si Viata, Isus a murit pt pacatele noastre. Dumnezeu vrea sa fim oameni cu coloana vertebrala de asta a lasat Biblia, fiindca Dumnezeu stia in prestiinta Lui ca oameni o sa il uite si ca o sa se prabuseasca dpdv spiritual si moral, asadar el a lasat un fel de ghid spre El, un volum de carti care ne raspund la marile intrebari ale vietii!!! Da… a-ti citit bine… Biblia ne raspunde la marile intrebari ale vietii, DAR MULTI NU VOR SA CREADA. Daca crestinismul si Biblia nu ar fi fost adevarate, ele nu ar fi tinut 2000 de ani, BIBLIA nu s-ar mai traduce in aproape toate limibile si nu ar fi cea mai citita si raspandita carrte din lume, dar nici lucru asta nu se precizeza de catre doamna Gabriela.Multi inteleg Biblia gresit si pe de o parte ii inteleg. In caz ca nu stiti, Pocainta este porunca lui Dumnezeu, asadar cine vrea sa ajunga in Rai, trebe sa se pocaiasca, sa isi schimbe mentalitatea, gandirea si viata. Dumnezeu ne vrea sfinti ca sa putem sa fim cu El. Omul nu se poate salva pe el insusi, daca putea sa faca treaba asta, atunci nu il mai trimitea pe Isus, dar asa cum am mai zis, omul este atat de corupt si orb si pacatos incat nu vede lucru asta. Dar Dumneze a avut mila si la trimis pe Isus ca oricine crede in El sa aiba viata vesnica. Asta e veste buna a Evangheliei, a noului Testament. Ferice de cine asulta Cuvintele lui Isus si le implineste. Dumnezeu iubeste omenirea, El nu a creat-o ca sa o distruga, multi nu inteleg asta. multi nu intelg sacrificiul lui Dumnezeu pt noi si apropo Isus este Dumnezeu intruchipat. Dumnezeu sa aiba mila si sa va lumineze. Is multe de zis, dar nu e corect sa fim impartiali, asa cum este aceasta doamna si multi altii care au comentat. Inainte sa dai un verdict trebe sa studiezi acel lucru pentru care vrei sa dai un verdict. Biblia e mare, Istoria din cuprinsul ei se intinde pe mii de ani.. Nu poti sa citesti de 2 ori biblia si sa zici ca e falsa..nu e fair play…Daca chiar vrei sa dai un verdict stiintific sa zic asa, trebuiesc studiate si alte ramuri cum ar fi istoria, arheologia, geologia, geografia, astrologia, etc, in fine. As mai avea de zis multe, dar ma opresc. Dumnezeu sa binecuvinteze fiecare cititor.

 14. Apropo mai vreau sa fac niste precizari legate de Biblie. Deci, in urma cu ceva timp, nu foarte mult, am citit anumite lucruri din Noul Testament. Am vrut sa testez daca informatiile pe care Biblia (N.T.) mi le-a oferit sunt adevarate, asadar am incep sa sap, sa fac cautari referitoare la lucrurile pe care le-am citit. Vreau sa va zic ca inforamtiile pe care le-am citit au fost validate de catre descoperirile arheologice, am vazut si poze legate de sit ul arheologic. Pot sa zic ca pana si pozitia unde sa gasit acel sit era identica cu ceea ce Noul Testament (N.T.) spunea. Si nu este prima oara cand am verificat anumite afirmatii pe care Biblia le face. Tot ceea ce am verificat a fost validat, in sensul ca s-au gasit dovezi ale faptului ca acelel lucruri pe care eu le-am cautat (si care apar in Biblie) sunt adevarate. Am ramas fara cuvinte… iar toate cercetarile pe care le-am facut mi-au demonstrate ca Biblia e adevarata plus experientele personale. Asadar .. trebe sa credeti si sa studiati si sa cercetati. Poate o sa revin cu niste date exacte legat de ceea ce am cautat. O zi faina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s