CAP 7 / Legile si comandamentele lui dumne-zeu

Sincera sa fiu, marea majoritate a regulilor lui dumnezeu iti fac o mare scarba pentru ca sant aberatii pe care nici un om corect si sanatos la minte, nu le-ar putea concepe si urma. Din nefericire insa aceste reguli sant urmate chiar si astazi de milioane de persoane care cred in Biblie si in alte carti care deriva din aceasta. Aceste reguli, razboiul sfant, casatoriile ilicite sant exemple de atrocitati, asasinate, durere, moarte, suferinte, sclavagism, ascultare, umilire pe care dumnezeu le vrea pentru poporul sau si pentru lumea intreaga. Deschideti ochii pentru ca aceste lucruri se faca pentru dumnezeu si in numele lui. Pentru acest dumnezeu mincinos si asasin cavalerii templari (sacerdotii soldat ai papei), cruciatii, inchizitia au infricosat lumea secole de-a randul pentru simplul motiv ca acest crestinism trebuia sa fie acceptat de toti fara sa vocifereze. Templarii si cruciatii nu au omorat numai musulmanii ci si milioane de crestini si evrei. Baia de sange pe care razboiul  provocat de cavalerii soldati ai papei care serveau acest dumnezeu si biserica sa, a costat viata a milioane de oameni, femei si copii. Cu toate acestea, aceste atrocitati continua si astazi, si se face acelasi razboi „sfant” care nu vrea sa se sfarseasca niciodata.

Cum este posibil sa indemni la razboi, dar in acelasi timp sa ai nerusinarea sa ceri poporului SA NU UCIDA? Ce minte spalata poti sa ai si cat de ipocrit poti sa fii incat sa pedepsesti chiar tu cu moartea pe cei care nu iti fac voile? Cum este posibil sa dai o lege, iar apoi sa fii tu insuti primul care o incalca, de parca razboiul s-ar face cu sulitele zambetelor nicidecum cu spade ascutite cu doua taisuri? Si legile acestea !!!! Pentru ce atata hartie si cerneala consumata, cand toate se reduc la una singura: NU FURA, pentru ca restul sunt doar maculatura la fel ca si cele de astazi. Da, da, a-ti auzit bine. Nu fura, pentru ca in trecutul indepartat aceasta era cea mai mare nelegiuire pe care cineva o putea comite impotriva aproapelui sau. Daca furai ti se taia mana si erai izgonit din comunitate ca un paria, iar greutatea faptei tale era facuta cunoscuta in toata lumea, astfel incat nu mai puteai sa te integrezi in nici o comunitate fiindca semnul rusinii il aveai deja la vedere. Este suficient doar sa gandesti ca sa intelegi aceste matrafazlacuri dumnezeesti. Iata:

1} Nu ucide pentru ca daca ai facut-o, ai furat viata aproapelui tau, ai furat un sot, un tata, un fiu, un bunic.

2} Nu comite adulter pentru ca daca ai facut-o, ai furat fericirea aproapelui tau.

3} Nu jura fals pentru ca daca ai facut-o, ai furat justitia altuia.

4} Nu dori nimic din casa altuia pentru ca daca ai facut-o, ai furat munca lui de o viata.

5} Onoreaza pe mama si pe tatal tau pentru ca daca nu o faci, ai furat linistea batranetilor lor.

6} Observa ziua de odihna pentru ca daca nu o faci, ai furat ziua de repaus a altuia.

7} Sa nu ai alti dumnezei in afara de mine pentru ca daca nu o faci, ai furat increderea mea in tine.

8} Sa nu te servesti de numele lui dumnezeu pentru o minciuna, pentru ca daca ai facut-o, ai furat increderea sa in tine.

Ati vazut? Totul in doua cuvinte. De ce? Pentru ca in acele vremuri oamenii traiau in comunitati, iar toti munceau si imparterau in mod egal produsele muncii lor. Din aceasta cauza fundamentala pentru o viata frumoasa a comunitatii in care toti aveau absolut totul in mod egal, furtul era considerat cea mai mare faradelege.

Dar sa vedem care sant regulile si comandamentele pe care „bunul” dumnezeu doreste ca  poporul sau sa le urmeze. Ele ocupa doua capitole ale Bibliei, si va asigur ca nici cel mai decis si ascultator om al lui dumne-zeu, nu va putea sa fie de acord cu ele, fiindca nu sunt decat erezii, absurditati care frizeaza nebunia, genociduri verbale la adresa umanitatii. Eu am sa pun in contrast comandamentele cu regulile si legile pe care le ordona.

NU UCIDE (COMANDAMENT)

Legi care contrazic comandamentul:

– Deutronomul 22/22 “Daca se va gasi un un barbat culcat cu o femeie maritata sa moara amandoi: si barbatul care s-a culcat cu femeia si femeia. Sa curatati astfel raul din mijlocul lui Israel”

– Leviticul 24/17 “ Cine va da unui om o lovitura de moarte sa fie pedepsit cu moartea.”

– Leviticul 24/19-20 “Daca cineva loveste pe aproapele sau sa i se faca cum a facut si el: viata pentru viata, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte.”

– Deutronomul 22/23-24 “Daca o fata fecioara este logodita si o intalneste un om din cetate si se culca cu ea, sa ii duceti pe amandoi la portile cetatii si sa-i ucideti cu pietre…..”

– Deutronomul 21/18-21 “Daca un om are un fiu neascultator si indaratnic, care nu asculta nici de glasul tatalui sau, nici de grasul mamei sale nici chiar dupa ce l-au pedepsit, tatal si mama sa sa il duca la batranii cetatii …si sa spuna acestora ce face fiul lor…si atunci toti oamenii din cetate sa-l ucida cu pietre ca sa moara si sa curete raul din cetatea lor.”

-Deutronomul 20/16 “Dar din cetatile popoarelor acestora a caror tara ti-o da ca mostenire domnul dumne-zeul tau, sa nu lasi cu viata nimic care sufla.”

Acestea sant doar cateva din regulile scarboase pe care dumnezeu le pune in contradictoriu cu regula principala de a nu ucide. Deci e un pic cam asa: tu nu ucizi cad vrei si pe cine vrei, tu ucizi doar pe cel care decid eu cu legile mele, pe care oricum le aplic doar la prostime. La fel ca si in zilele noastre: cine fura o paine face puscarie pe viata si cine fura miliarde sta in libertate ca sa le cheltuie pentru ca toate aceste mizerabile legi care exista sunt intocmite dupa legile acestui tiran al omenirii.

NU COMITE ADULTER (COMANDAMENT)

Legi care contrazic comandamentul:

– Deutronomul 25/5 “Cand fratii vor locui impreuna si unul din ei va muri, fara sa lase copii, nevasta mortului sa nu se marite afara cu un strain, ci cumnatul sau sa se duca la ea s-o ia de nevasta si sa se insoare cu ea ca, cumnat……”

– Deutronomul 21/11-14 “Daca printre prizonieri ai sa vezi o femeie frumoasa care sa-ti placa, sa o iei de sotie….Apoi te duci la ea sa ii fii barbat….. Daca apoi nu iti mai place o lasi sa plece, dar nu vei putea sa o vinzi pe arginti nici sa te porti cu ea ca si cand ar fi fost o roaba pentru ca ai injosit-o.”(un fel de viol legal)

 

IUBESTE PE CEL DE LANGA TINE CA PE TINE INSUTI (COMANDAMENT)

Legi in opozitie cu comandamentul

– Deutronomul 25/2-3 “Daca cel vinovat este osandit sa fie batut…sa nu puna sa i se dea mai mult de 40 de lovituri pentru ca nu cumva dandu-i mai multe fratele tau sa fie injosit.” {adica la 40 de lovituri esti onorabil, dar la 41 deja esti injosit. }

– Deutronomul 15/16-17 “Daca robul tau iti va zice:”nu vreau sa ies de la tine” …atunci sa iei o sula si sa-i gauresti urechea de usa, si sa-ti fie rob pentru totdeauna…”

-Leviticul 25/44 “ Daca vrei robi si roabe sa iti iei de la neamurile care va inconjoara..”

-Leviticul 25/45 “ roabii veti putea sa-i cumparati si dintre copii strainilor care locuiesc la tine si din familiile lor pe care le vor naste in tara voastra, ei vor fi averea voastra.”

Daca vreti sa mai cititi ce tipuri de atrocitati se mai pot face in termeni legali va invit sa cititi Anticul Testament si poate va veti da seama ce dumnezeu crud, nedrept si hain serviti. Acesta este dumnezeul bisericii caruia toata lumea i se inchina si se umileste. Sclavii sai, modelele biblice ale bisericii sant „eroii” care in numele lui au pacalit omenirea. Prefer sa fiu chemata pagana sau satanista, asa cum intr-un blog al unui habarnist, acesta ma intitula, decat sa servesc acest dumnezeu al mortii, al razboiului, al fricii, al urei pe care il servesc popoarele lui. Dumnezeul di Biblie este o persoana in carne si oase asa cum sant si ingerii sai. Sant persoane ca si noi care, asa cum am vazut, pot sa fie obositi, insetati sau nemacati. Daca ar fi fost spirite nu puteau avea nevoie de asa ceva. In cartea lui Tobia e scris ca Tobia nu stia ca Rafaele era un inger; dar in acelasi timp isi bate joc de noi zicand:” Cand stateam cu voi o faceam din vointa domnului. M-ati vazut mancand, dar nu mancam nimic, ceea ce ati vazut era solo aparenta.” Cum ceea ce ati vazut era doar aparenta? Deci te vad cum bagi in tine, cum farfuria se goleste, si apoi imi spui ca am avut iluzie optica? Pai poate si toata aceasta mascarada a existentei unei super potente universale este tot o aparenta ca sa tina cu capul in jos si fundul in sus milioane de oi fara minte, fiindca cu siguranta in aceasta pozitie “strategica” nu ai cum sa vezi nici adevarul, nici lumina.

Acest dumnezeu nu a dat niciodata oamenilor liberul arbitru, fiindca liberul arbitru are o singura lege care spune ca: NU EXISTA LEGI. Liberul arbitru este LIBERTATE absoluta, este creativitate, este arta, este cantec, este bucurie, este voie buna, este incredre, este emotie, este lumina. Liberul arbitru il au doar cei care se cunosc pe ei insusi, doar cei care nu se vand si nu pot face rau pentru ca exista o lege care ii condamna. NUUUUU. Ei nu pot face rau pentru ca nu o pot face. In ei asa ceva nu exista, iar acei cativa care exista astazi aici pe pamant, sunt pentru ceilalti prosti sau eroi daca prin natura lor ii ajuta si pe dusmanii lor. O sa vorbim despre acest subiect mai pe larg intr-un alt capitol. Deci daca liberul arbitru inseamna libertate absoluta, LEGEA este exact contrariul sau. Legea ingradeste, limiteaza si cu cat ai mai multe legi cu atat esti mai sclav, cu atat esti mai limitat, cu atat ai mai putina libertate. Pacatul despre care vorbeste scriptura este consecinta unei legi care iti limiteaza drepturile. Va dau exemplu. O femeie este considerata curva atunci cand isi inseala sotul pentru ca exista o lege care spune ca nu ai voie sa te culcusesti cu nimeni in afara de el. Daca aceasta lege nu ar exista, ar mai fi femeia curva? Nu.

Biblia spune ca trebuie sa crezi in dumne-zeu, Coranul spune ca trebuie sa crezi in Allah, brahmanii spun sa crezi in Brahma, budistii spun ca trebuie sa crezi in Buda si asa mai departe. Aceasta inseamna ca fiecare om care crede intr-unul din aceste curente religioase este limitat pentru ca nu mai are voie sa creada sau sa se gandeasca si la altceva, in timp ce eu sunt in afara acestor curente religioase fiindca nu cred in nici unul din ele, dar asta nu inseamna ca sunt libera ci ca pot sa fac doar ce legea spune, adica SA ALEG ori legea si cuvantul sau, ori sunt pe dinafara. Mor de ras cand aud pe cate unul spunand: “eu sunt liber sa aleg”. Rahat cu perje. Mare libertate ai !!!! Esti liber sa alegi ce? Sa fii cu legea, adica cu oile, sau sa fii in afara ei adica oaia neagra dar aceasta nu este libertate fiindca libertate inseamna atunci cand am infinite posibilitati, iar eu le incerc pe toate fara ca cineva sa imi spuna ca sunt curva sau ca am comis o contraventie sau ca nu vreau sa fiu guvernata de nimeni. Legea atunci cand nu esti in linie cu ce spune te scoate pe campul ilicit, esti pasibil de pedeapsa fiindca nu te-ai supus, esti un pacatos. Diferenta este subtila dar e primordiala, iar eu nu stiu daca reusiti sa intelegeti semnificatia corecta.

Biblia vorbeste intr-un amplu verset despre lege si despre pacat, iar eu i-am dedicat un capitol intreg acestui subiect atat de important, fiindca daca veti reusi sa prindeti adevaratul sens, veti intelege ca doctrina bisericeasca care se bazeaza exact pe acest pacat capital pentru care omul trebuie sa sufere, ar dispare intr-o secunda. Fara pacat, omul nu mai are de ce sa isi ceara iertare la spirite nevazute.

La toate acestea ar mai fi de adaugat modul in care dumne-zeul coleric al evreilor blesteama ca la usa cortului pe cei care nu sunt de acord cu aceste inumane legi ale sale. Ascultati ce le spune „bunul” dumnezeu celor care nu sant de acord cu el sau nu vor sa urmeze regulile lui de rahat.”Ai sa servesti dusmanii pe care dumnezeu ti-i trimite rapus de foame, sete, dezbracat si in lipsa de orice lucru. Daca nu vei urma toate cuvintele acestei legi scrise in aceasta carte, dumnezeu te va lovi pe tine si pe fii tai cu extraordinare boli, boli mari care provoaca infirmitati si boli maligne..Dumnezeu va trimite impotriva ta si alte infirmitati si flageluri care nu sant scrise in aceasta carte de legi.”

Daca inca nu santeti convinsi ca dumnezeu este o persoana in carne si oase va mai dau cateva exemple interesante.” Du-te si spune-i lui David servitorul meu: nu o sa fii tu cel care o sa-mi construiasca casa in care voi locui. Intr-adevar nu am mai locuit intr-o casa din din ziua in care l-am scos pe Israel din Egipt si pana azi. Am intrat dintr-un cort in altul si dintr-o casa in alta.” El era un dumnezeu fugar care nu mai putea sa locuiasca in palatul sau. El a plecat cu Avram ca sa distruga pamantul zeilor. Dar sa vedem o alta marturie in care ne dam seama ca dumnezeu este o persoana in carne si oase. Deutr 23/13-14 ”Ai sa ai un loc in afara taberei unde te vei duce afara. In bagajul tau vei avea o lopata cu care vei sapa cand vei merge sa faci nevoile tale si vei acoperi escrementele tale. Pentru ca domnul se misca in mijlocul taberei tale ca sa te protejeze si ca sa-ti dea dusmanii in putere.” Ati vazut sarmanul spirit? I-a invatat o buna regula de igiena dar numai pentru ca ii era frica sa nu calce el in cacat cand se misca prin tabara.

Pentru linia de sange albastru care trebuia mentinuta intre sclavii alesi de dumnezeu sa il seveasca ascultati ce idiotenii sant scrise in cartea lui Tobia:”Fii atent fiule si nu comite adulter, iar inainte de toate ia-ti sotie dintre rudele tale nu lua sotie dintre cei straini care nu fac parte din tribul inaintasilor tai pentru ca noi santem fii de profeti, adu-ti aminte ca in vremurile vechi inaintasii nostri Noe, Avram, Iosiv, Isac au luat sotii dintre neamurile lor si au fost binecuvantati.” Aaaaaa!!!! Am inteles! Legea nu este pentru ei ci pentru prostime asa cum am zis mai inainte, dar am un dubiu: cand si ce dracu au profetizat astia? Din ceea ce am vazut pana acum aceste personaje nu au fost profeti ci ostasii lui dumnezeu.

As dori sa va descriu cu, cuvintele bibliei ce face dumnezeu si care sant regulile pe care le da poporului sau cand acesta cere un rege al lor. Poporul satul de dictatura lui dumnezeu ii cere lui Samuel care era preot, un rege ales dintre fii poporului ”Te rugam sa pui deasupra noastra un rege care sa ne guverneze cum fac si alte popoare.”Acest lucru ii displace foarte mult lui Samuel care le spune:”dumnezeu este regele vostru.” Cand Samuel ii spune lui dumnezeu care era vointa poporului, acesta devine o fiara turbata de nervi si zise:” Acesta va fi dreptul regelui care va stapani peste voi: pe fii vostri ii va lua si ii va pune la carele sale in locul cailor sai ca sa fuga inaintea acestor care, ca sa are ogoarele si sa le semene. Vor fabrica arme si  piese pentru care. Va lua si fetele voastre pe care le va face cosmeticiene, bucatarese si vor sta la cuptoare sa  coaca paine. Va va lua campurile si viile si livezile de maslini pe care le va da eunucilor si ministrilor sai. Va lua a zecea parte din animalele voastre si voi insiva o sa deveniti sclavii lui.”

Dar din ce cauza dumnezeu s-a suparat asa tare si face din ei sclavii regelui caruia trebuiau sa ii dea o parte din munca lor?  Pentru ca omul nu a mai vrut jugul lui dumnezeu, iar acesta a trecut dictatura sa in mainile regilor care oricum erau supusii sai si faceau ceea ce el le ordona, ca Saul si David. Cand oamenii au avut acesta idee de a se guverna singuri dumnezeu ii controla cu ajurorul popilor si al regelui. Persoanele comune nu mai puteau vorbi cu el pentru ca acum erau sclavii regelui nu ai lui dumnezeu, iar in acest fel, acestia interveneau pe langa el. Cand dumnezeu s-a mutat pe alte continente vorbea cu poporul sau cu ajutorul chiavotului, iar cand s-a facut nevazut, pe pamant au ramas preotii, vescovi, papa care sa ne umple capul cu minciuni si idiotenii de tipul: spirite, miracole, rugaciuni, frica, umilinta, lins pantofi( lui papa i se pupa pantofii), iar la preoti labele.

„Dumnezeu este o fiinta cu un caracter care impune teama: crud, razbunator, capricios si incorect.” A zis Thomas Jefferson. Eu zic in schimb ca este o fiinta imperfecta si rea ca si umanitatea creata de el.

traducere din „Bibbia il libro degli extratterestri” de Gabriela Dobrescu

 

Reclame

16 gânduri despre „CAP 7 / Legile si comandamentele lui dumne-zeu

 1. sunt intrutotul deacord , da , cavalerii templari si inchizitia a facut victime, ortodoxismul la randul sau a fost adus cu spada , dar de ce asociezi numele lui Dzeu cu mafia, Dzeu este cel ce a dat la pierire pe unicul sau fiu pt ca noi cei ce credem in el sa fim salvati ala e dzeu cu care eu ma mandresc… fie ca domnul sa te judece dupa cum il vad eu..ca daca ar fi cum il vezi tu vai shamar de tine, shalom, shabbat shalom

  • HA HA HA multumesc. cu care dumnezeu te mandresti tu? cu cel care zice sa nu ucizi dar care indeamna sa fie omorati toti cei care nu sant de acord cu el? cu cel care zice sa nu pacatuiesti dar care zice sa te casatoresti cu muierea fratelui tau? cu cel care face sclavi din randul oricarui popor care nu e evreu? cu cel care iti spune sa-ti marchezi sclavii ca pe vite? cu cel care te indeamna sa profiti de o femeie care nu apartien poporuli tau si care e neajutorata? cu cel care iti zice sa-ti omori copilul care nu te asculta? cu cel care in loc de liberul arbitru a lasat cele mai scarboase si imposibile legi care nu pot fi gandite decat de o minte bolnava? e asta dumnezeul tau de care esti mandru? ha ha ha. vezi ca dumnezeul de care esti tu mandru vine descris frumos doar de popi dar nu si de cartea sa in care sant descrise toate atrocitatile pe care le-a facut, adica biblia. pardon, te rog. si mai citeste ca fiul sau e doar o inventie a bisericii. nu exista nici o dovada( a parte falsurile in documente pe care le-au facut poppii) a exostentei lui. amin.

 2. Viky,
  Nu prea cred ca ceea ce scrie in textul acesta este real. Va rog, ca pentru respectarea adevarului, sa precizati si locul exact in biblia ( care biblie – editia va rog) din care ati extras aceste citate. Cine a tradus? S-a tinut cont de contextul istoric in care s-au scris frazele respective? Ce se urmarea cu ele? Nu cumva violenta era cu mult mai mare iar frazele aveau drept scop limitarea violentei? Nu sunt o cunoscatoare asa ca doresc sa studiez eu insami cele afirmate de dv.. Multumesc. Viky 2 iulie 2012

 3. viky, sant intr-o perioada de varf si timpul liber nu prea exista. am citit comentariul tau si iti promit ca iti voi da toate detaliile de care ai nevoie. studiez religia si scrierile antice de 10 ani iar ceea ce afirm este adevarat. daca nu mai ai rabdare poti sa incepi sa citesti leviticul de la cap 20 si numeri din oricare biblie doresti. nu exista mai multe biblii in realitate cum ar putea parea, ca cea catolica, ortodoxa, penticostala, martorii lui iehova etc. biblia este una singura: cea evreiasca la care fiecare religie a mai adaugat anumite scrieri vechi in functie de interesele pe care le aveau. crede-ma ca diferenta dintre un credincios si un necredincios este una singura: primul habar nu are ce scrie in aceasta carte in timp ce al doilea o stie pe de rost.

  • Buna ziua si multumesc pentru raspuns. Am rabdare. Ca persoana experta dupa lunga perioada de studiu, veti avea, cu siguranta, de spus mult mai multe lucruri decat ar putea o persoana incepatoare sa descopere. Conexiunile dintre „bibliile” fiecarei religii si interesele ce au dus la schimbarile mentionate reprezinta si ele un subiect de interes. Cred ca, la fel ca si mine, sunt multe persoane ce asteapta cu nerabdare opiniile dumneavoastra. Prietena mea algerianca obisnuieste sa faca adesea afirmatii similare legate de credinciosii mahomedani si de coran. ” Habotnicii habar nu au ce scrie in aceasta carte si sunt manipulati de -liderii lor- in timp ce liderii insisi precum si cei nepracticanti, cunosc Coranul pe de rost.

   • cred ca a venit timpul sa raspund rabdarii dv.
    comandamentul – nu ucide
    legile

    1) deutronomul 22/22
    2) leviticul 24/17
    3) deutronomo
    4) leviticul 24/20
    5) deutronomo 22/23-24
    6) deutronomo 21/ 18-21
    7) deutronomo

    comandamentul – nu comite adulter
    legile

    1) deutronomo 25/ 5
    2) deutronomo 21/11-14
    3) deutronomo
    4) deutronomo 21/ 15-16

    comandamentul iubeste pe cel apropiat ca pe tine insuti
    legi

    1) deutronomo 25/ 3
    2) deutronomo 24/ 11-12
    3) leviticul 25/ 44
    4) levitico 25/ 45
    5) deutronomo 15/16-17
    6) deutronomo
    au ramas 2 sau trei la care nu va raspund pentru ca nu mai am timp sa caut. poate o voi face in alta zi. in orice caz vreau sa va spun ca eu indiferent cat de mult ma razboiesc cu religia mincinoasa care a facut din om un sclav neputincios plin de frici si umilinta, care sta in genunchi sa se roage la cer de unde nu va primi niciodata un raspuns la cererile sale, recunosc sportiv ca biblia este o carte care spune adevarul. un adevar dureros despre trecutul omenirii, un adevar pe care institutia religioasa l-a transformat pentru propriile interese, un adevar care ne vorbeste despre o alta istorie si un alt trecut al omenirii, dar asta se intelege doar in momentul in care incepi sa o citesti ca pe o carte care in paginile sale are intreaga intelepciune a omului antic care era divers de noi in toate, si care in modul lui simplu a reusit sa ne spuna printre randuri adevaruri cumplite si dureroase. diferenta intre un credincios si un ateu consta in faptul ca dintre cei doi doar ateul a citit si studiat cu adevarat ce zice acesta carte. eu sant fericita ca persoane ca dv sant dispuse sa asculte si alte pareri si probe despre fenomenul religios pentru ca doar in acest fel se poate descoperi adevarul. eu va spun si dv ca tuturor celor care citesc ceea ce eu scriu: nu va incredeti in mine si in nimeni altul. ascultati, cititi si informati-va singur despre anumite subiecte care nu se gasesc in carti de scoala si despre care nu vorbesc toti, pentru ca urmarind firmiturile ajungeti la miez. indiferent de ce veti gasi veti sti care este adevarul sau veti sti sa discerneti adevarul pentru ca adevarul se simte, e inauntrul nostru si nu se poate gresi. daca mai doriti sa stiti sau sa ma intrebati ceva va rog sa o faceti pentru ca imi face placere sa ajut sau sa luminez si eu in vreun fel mintile care vor sa se trezeasca la realitate si care cauta adevarul gol si crud. i mail privat: p2baghera@yahoo.it. sa aveti o zi buna si va multumesc pentru rabdare.

   • Buna seara,
    Viky si doamna careia i-ai raspuns!

    Imi cer scuze ca intervin si poate deranjez, dar despre Noul Testament si sacrificiul Domnului Isus, nu ii explici doamnei!
    Pocainta e un nou inceput!

    Vechiu Testament, e istoria veche a poporului!

    Numai bine si Dumnezeu sa va binecuvanteze!

 4. Un articol aspru si incorect…Recomand sa citesti si cartea lui Enoh(Cartea lui Enoh care inainte de Consiliul de la Niceea a fost din Biblie)Religiile au scos ce au vrut si au promovat ce le-a favorizat in special doctrinele bazate pe profit,insa pentru a avea o ideie clara incepe usor cu Biblia si recomand geneza(atentie la textele cu ingeri”fii lui Dumnezeu”)si paralele cu Cartea lui Enoh,”ingerii”,nu te grabi sa dai cu pietre in biblie si nu confunda religiile cu textele sacre ale Bibliei,nu confunda luna cu degetul de arata spre ea….Cand privesti atent incepi sa intelegi,rolul ingerilor si implicarea lor si mai mult ei(ingeri) nu par doar uni cu sabiute ssi sulite(ca in picturi) ci par mai mult fiinte inteligente ce detin cunostinte la un nivel foarte inalt.Dumnezeu vorbeste prin ei…dar uneori pare ca eii isi releva voia independent,iar legile isi au locul lor si timpul in acea istorie plina de sange,sa nu uitam contextul istoric si sa nu uitam ca Biblia are doua parti :Noul Testament si Vechiul Testament(testamentele au putere dupa moartea celor ce le fac)istoria si timpul ei cu testamentul potrivit la timpul potrivit,iar noi suntem in „Noul Testament”…legi diferite pentru timpuri diferite.Vreu sa stii deasemenea ca Dumnezeu nu este duhul lui Aladin din lampa,adica El nweindeplineste toate dorintele….nu nu este asa…Consecintele faptelor noastre ne urmeaza sau uneori consecintele faptelor altor indivizi au implicari directe asupra noastra….Imi pare rau ca tu l-ai cautat pe dumnezeu prin prisma unei religii si ai fost dezamagita si acum I-l consideri ceva de genul religiilor prin care ai fost….Incearca o intelegere subiectiva fara influiente religioase,incearca sa stii doar adevarul.Eu pot dezvolta(eu nu cred in religii si nu apartin niciunei religii sunt satul de coruptie si profitori) cele spuse mai sus si pot demonstra ca te inseli astept doar sa fiu provocat.Afirm :”Dumnezeu este splendid,fantastic,minunat,plin de gragoste,incet la manie,plin de bunatate,dispus sa sacrifice totul pentruce iubeste,impacand lumile cu El la golgota,impacand cerurile(hai sa sarim peste detalii si sa le zicem planetele ingerilor,recomand crtea lui Enoh)poate ca unghiul din care privesti e gresit.Cu aproximativ 15 ani in urma si eu am crezut ca Dumnezeu nu este corect dar in ani ce au urmat am intels cat de mult am gresit…Dumnezeu este corect si impartial.Ioan 3:16  „Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa veºnicã.(Biblia)”
  „Finca atat de mult a iubit Dumnezeu lumea”
  Cum poti iubi o lume ce te neaga?Cum poti iubi o lume ce iti ucide Fiul in cel mai chinuitor mod?Cum poti spune ”Va iubesc cu o iubire eterna” unei lumi care te ignora si ce te neaga si te ignora?
  Si El, Dumnezeu cand a condamnat pe ingeri cazuti(demoni) finca isi pervertisera truprile de slava avand relatii trupesti cu femei si au ales raul in locul binelui,minciuna in locul adevarului,au pervertit rasa umana si degradat-o prin rau pana acolo incat nimic nu mai putea fi indreptat.”Domnul a vãzut cã rãutatea omului era mare pe pãmânt ºi cã toate întocmirile gândurilor din inima lui erau îndreptate în fiecare zi numai spre rãu
  6  I-a pãrut rãu Domnului cã l-a fãcut pe om pe pãmânt ºi S-a mâhnit în inima Lui.”(Biblia gen6,5-6)Acea generatie de oameni avea o mentalitate corupt ,total eronata,indreptata numai spre rau.azi vedem aceeasi mentalitate:sa fii jmecher sa ii calci pe alti in picioare sa urci pe cadavre sa dai inainte sa fii cineva.Scopul scuza mijloacele,sunt liber, vreau sa fac ce vreau,azi homosesualitatea este pusa la grad de virtute(personal am vazut asta mai ales in spania spre uluirea mea mea),nici macar nu ai dreptul sa zici ca nu esti deacord nu ai dreptul sa zici ceva impotriva altor religii si asta se numeste „libertate”.Astazi noi romani ne magulim singuri si ne place sa ne spune gradina lui Dumnezeu finca asa ne-a numit odata Papa Ioan si credem asta dar, sa nu uitam ca de la revolutie pana azi au murit in romania prin avort; „Totalul copiilor pierduti intre 1958 si 2008 va fi de: 22 178 906 + 9 3339 930 = 31 518 836″In 50 de ani au fost ucisi de propriile mame in romania 31 518 836 si sa ne gandim ca doar in primul an dupa revolutie au fost ucisi aproape un milion de copii.Acesta este genocidul unui popor care pretinde ca il cunoaste pe Dumnezeu; o gradina plina de cadavre supranumita „GRADINA LUI DUMNEZEU”.Doar in primi ani dupa revolutie au fost ucisi in romania mai multi copii decat in toate razboaiele la un loc pe care la purtat romania vreodata in toata istoria ei…Acestea sunt statistici nr. real este mult mai mare sa nu uitam ca in comunism avorturile se faceau in ascuns.Ca si mentalitate nu parem cu nimic mai sus ca lumea veche pe care Dumnezeu a distrus-o.Fiecare zi pe care ne-o da Dumnezeu este o sansa;ziua de maine nu este o certitudine ci o sansa sa fim mai buni ,o sansa sa ne impacam cu Dumnezeu.Pana acolo a s-a deteriorat lumea veche incat Dumnezeu a ia parut rau ca a facut lumea…nu a mai avut alternative decat sa o nimiceasca… prin potop(stiu ca potopul este negat macar ca gasim carbune si urmele lui pe tot pamantul,sper sa mai scriu un comentariu si despre potop sa vedem daca stintific se poate eu stiu ca se poate dar acum altul e subiectul) lasand in viata pe Noe si familia lui ca spita umana sa nu se piarda;si El a condamnat pe ingeri ce au ales sa cada(si au devenit demoni).Iar lumea ingerilor si universul intreg astepta sentinta asupra rasei umane:si ei pacatuisera,ereau vinovati ca si ingeri cazuti,si ei trebuiau condamnati,ereau poate semne de intrebare:va fi Dumnezeu impartial?Ii va condamna si pe ei?….,si Dumnezeu a dat sentinta:Vor fi condamnati,sentinta este moartea!…”Si finca atat demult a iubit Dumnezeu lumea incat a dat pe SINGURUL SAU FIU”ioan3;16 , si finca erea Fiu de Dumnezeu El nu putea sa moara si Dumnezeu ia dat un trup uman ce putea fi ucis…,la lasat in mainile oamenilor iar ei lau condamnat la moarte finca nu puteau sa accepte lumina invataturilor Lui,finca iubeau intunericul si urau lumina si L-au condamnat…Si intr-o zi la Golgota o natiune razvratita si rea a mers pana intracolo in rautatea ei incat sia crucificat Creatorul prin mana soldatilor romani(care ne reprezinta pe noi celelalte natiuni,pe noi ce zicem doar evrei si nu noi..),a fost suspendat intre cer si pamant si acolo pe cruce Dumnezeu a facut ceva fantastic:a luat pacatele lumii intregi,si pacatele mele si pacatele tale si ale tuturor oamenilor care au fost si care vor fi si lea pus in dreptul domnului Iisus si l-a condamnat la moarte pentru ele.El a fost osandit de Dumnezeu in locul nostru.Imagineaza-ti ca esti condamnat la moarte pentru o crima grava si vine cineva nevinovat si zice:Pedepsiti-ma pe mine in locul lui,platesc eu pentru faptele lui,execut eu sentinta lui,lasati-l sa traiasca si ucideti-ma pe mine in locul lui…asta a facut Dumnezeu pentru tine si pentru noi toti.Dumnezeu este drept,Dumnezeu este perfect,El ne-a condamnat si cand ne astepta doar iadul a platit El pretul privind Fiul cum moare fiind acolo cu El la cruce si impacand lumea cu Sine.Si a condamnat pe propriul Fiu osandindu-L in locul nostru.El Dumnezeu sia auzit Fiul strigand la cruce:„Eli, Eli, Lama Sabactani?” adicã: „Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, pentru ce M-ai pãrãsit?”Pacatul ne desparte de Dumnezeu,pacatul ne face sa simtim ruprura si sa nu i-i simtim prezenta….Nu,nu, nici macar un moment Dumnezeu nu isi parasise Fiul,Dar in momentul in care Dumnezeu a pus pacatele intregii omeneri asupra fiului si Iisus a putut simti disperarea si lipsa lui Dumnezeu finca pacatul pune un zid de despartire intre noi si El si Iisus a putut simti ruptura produsa de pacat si peste El ereau puse pacatele intregi omeniri.Acesta este lucru minunat pe care Dumnezeu l-a facut fata de noi.Aceasta inseamna dragoste si onoare.Un Dumnezeu perfect,impartial si plin de iubire,acesta este un Dumnezeu pe care Il admir si il venerez pentru ceia ce este:”Dumnezeu este dragoste”. „Fiindcã atât de mult a iubit Dumnezeu lumea, cã a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, sã nu piarã, ci sã aibã viaþa veºnicã.”Acolo la cruce ereau cu Iisus doi ucenici:Ioan si Iacov,ei ereau frati si ereau porecliti „Fii Tunetului”,ei ereau genul de persoane care daca ii nedreptatea cineva iar fi nimicit pe loc,si odata cand Domnu Iisus nu a fost primit intr-un sat ei doreau sa cada traznete din cer si sa nimiceasca satul, finca Iisus a fost respins,ei ereau foarte maniosi ereau ca niste traznete si chiar asa au fost ei porecliti:”Fii Traznetului”dar ,acolo la cruce au vazut ceva fantastic,au vazut cum Iisus Se ruga pentru cei ce i-i bateau piroaie in maini,a vazut ca in timp ce erea rastignit cerea unui ucenic sa aiba grije de mama lui…Acolo la cruce El ce cel crucificat ii pasa de toti chiar si de dusmani,El se ruga ca Dumnezeu sa ii ierte pe cei pe ii bateau piroaie in maini;acolo au inteles ei ce inseamna iubirea,acolo apostolul Ioan din Fiul tunetului a devenit apostolul iubiri(cum a fost supranumit mai tarziu)Acesta este Dumnezeul meu in care cred si admir.Acesta este Dumnezeul care ne umple golul sufletesc si intelegi asta doar cand realizezi ca nimic nu iti poate aduce pacea ci doar El.el este pacea noastra.Acestea sunt meditatiile mele vizavi de anumite versete din Biblie,am decis sa imi impartasesc si eu gandurile si meditatiile aspra vietii si am decis sa mai scriu si alte meditatii personale .Pentru cine crede ca promovez o religie,vreau sa stie ca nu cred in religii.

  • nu am raspuns pana acum pentru ca sant in criza de timp.deci:
   stii, nu esti singura persoana care imbraca vestea avocatului pentru a-si apara prietenul imaginar. va sticlesc ochii cand ii luati apararea si vorbiti de el de parca l-ati fi vazut cu ochii vostrii. povestiti cu atata jind aceleasi cretinisme pe care le auziti de la unul si de la altul pentru ca biblia oricum nu a-ti citit-o niciodata de la cap la cap, incat santeti de plans.

   cartea lui enoh – nu stiu ce ai citit tu din aceasta carte si nici cat, dar pot sa te asigur ca eu nu numai ca am citit-o dar o si am in biblioteca. ma indoiesc ca in romania a parut integrala, dar daca tot ai citit-o nu inteleg de ce o amesteci cu biblia??

   -nici un popa, nici o religie si nici un biserica nu ar dori sa aiba in cartea sa vreo fila din aceasta carte pentru ca atunci cultul lor s-ar duce dracu.
   -cartea cu pricina este mai vechie decat biblia cu mii de ani si povesteste despre zei, despre cum el a fost luat in carele lor de foc (astronave) si dus sa vada pamantul, povesteste cu o precizie uluitoare toate fenomenele meteorologice si cauzele lor, cine le produce si cum, vorbeste despre gigantii si despre razboaie ale zeilor, vorbeste despre unirea celor doua lumi, vorbeste depre atmosfera terestra in prima persoana…..iar in biblie se pomeneste o singura data in N.T. despre o zicala a sa.
   -este infiorator sa vezi cum va mimetizati precum cameleonii doar, ca sa aparati gogosile te tufa cu care a-ti crescut. tu nu apartii nici unei religii dar il aperi pe el!! ha ha vezi, eu nu am apartinut si nu apartin nici unei religii pt ca sant atee din nastere, si il combat pe el.
   – ma intreb, cum este posibil sa afirmi asa ceva si apoi sa citezi rahaturi din biblie?? pai daca nu apartii nici unei religii cum este posibil sa vorbesti de biblie?? cand nu apartii nici unui cult nu ai carti religioase.esti doar tu si el. da.

   -ce sa fac?’ sa ma apuc sa argumentez de ce aceasta fiinta pe care mii de sclavi o adora este un nebun, un cretin, un asasin, un mincinos, un tiran, un pungas?? nu.
   -sa ma apuc sa iti explic de ce isus nu a fost maltratat de nimeni pentru ca este o inventie roaman?? nu.
   -sa ma apuc sa iti povestesc ca pacatul nu exista?? nu
   -nu. SINGURUL LUCRU PE CARE POT SA TI-L SPUN ESTE NOAPTE BUNA SI SOMN USOR.

   • Multumesc de raspuns.Asa cum afirm eu nu apartin niciunui cult.Am apartinut candva de o religie(nu ii dau numele), insa cu timpul m-am departat de doctrina cultului ramanand in special la doctrina noului testament.Ma ocupam de o biserica si in acelasi timp mergeam in paralel cu scoala teologica.La un moment dat, mai mari cultului mi-au impus sa impun membrilor zeciuiala(a zecea parte din venit sa o dea biserici si in mod indirect lor….)Am refuzat sustinand ca nu este doctrina nou-testamentala si am sfarmat toate argumentele lor dovedind din Biblie,Noul Testament si argumentand ca daca ei ea o singura porunca din vechiul Vechiul Testament atunci sa omoare vrajitoare cu pietre si altele si mai mult am demonstrat homiletic „de ce” (a trecut si daia este un nou testament,acela este istorie si profetii desigur reale dar avem un nou set de reguli).a trebuit sa aleg daca impun sau renunt la pozitia mea;am ales sa renunt…Am realizat ca cultele sunt interesate de bani si nu de principiile lui dumnezeu si ca ei doar le folosesc spre interesul propriu dand nastere la religii cu doctrine false,am inteles ca de la bani defapt sa varsat sange si credinta este doar un pretext(dea lungul istoriei).Am citit Biblia de multe ori(nu am nici o idei de cate ori) si pot sa spun ca in mare o stiu aproape orice fraza din biblie de unde este si de cine a fost citata.Cartea lui Enoh o am dupa internet ea se poate citi onlaine sau descarca in format pdf.Nu neg afirmatiile tale din toate punctele de vedere.In vechiul testament oriunde apar ingeri ei vorbesc ca si cum ei isis sunt Dumnezeu;de exemplu cand Dumnezeu i se arata lui Moise si ii vorbeste din flacara in texte reiese ca dumnezeu vorbeste la persoana intai.Insa in alt loc din Biblie unde se aduce in discutie aceasta intamplare se zice ca Ingerul Domnului a vorbit din flacara…(si eu am remarcat).La creatia omului citim:”26 Apoi Dumnezeu a zis: „Să facem om după chipul Nostru, după asemănarea Noastră; el să stăpânească peste peştii mării, peste păsările cerului, peste vite, peste tot pământul şi peste toate târâtoarele care se mişcă pe pământ.”
    27 Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.”Textul este foarte sugestiv si daca e sa adunama toate intr-un context reiese ca defapt ingeri sunt dumnezeu…,daca analizam ingeri din perspectiva genezei si carti lui Enoh putem deduce usor ca ingeri executa operatii chirurgicale ce presupune anestezie cu somn si operatie cu extragere tesut adn si in acelasi timp obtinerea unei noi persoane din acest adn.”21 Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adânc peste om, şi omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui şi a închis carnea la locul ei.
    22 Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a făcut o femeie şi a adus-o la om.
    23 Şi omul a zis: „Iată în sfârşit aceea care este os din oasele mele şi carne din carnea mea! Ea se va numi „femeie”, pentru că a fost luată din om.”””Putem continua cu exemplele dar e suficient atat in prima faza.Din relatiile ingerilor cu femeile au iesit mutatii genetice,este evident si mai mult se pare ca invatatura data de ingeri a dus omul la un colaps pshiologica avand mintea inclinata numai spre rau,altfel spus mentalitate distrusa mutatii genetice ,haos ce a culminat cu o distrugere totala prin potop.Este mult de dezvoltat aici la acest capitol(timpul lui noe).Am afirmat ca la creatie Dumnezeu a facut cerurile si pamantul scriind in dreptul cerurilor planete…Pana aici din tot ce am scris reiese ca intradevar ingeri(o rasa extraterestra foarte avansata tehnologic si nu neaparat basicute de farfurii zburatoare)au participat la creatie(si sunt convins ca au participat si asa reiese din biblie) si ei ingeri sunt defapt creatorii iar denumirea dumnezeu pare doar un plural….si defapt acest plural reprezinta voia ingerilor care este echivalentul voi lui dumnezeu….Este doar o aparenta….Nu neg cele de mai sus dar mai adug ceva: „In spatele lor(extraterestrilor) este totusi o „Entitate” suprema cu o forta fantastica capabila sa stearga universul din existenta sa,sau sa creeze cate universuri vrea…..Exista o entitate care a dorit ca ingeri sa existe(ei si noi Il numim Tata) si ca ingeri sa se implice in crearea omului.La crearea pamatului si omului apar la prima vedere mai multe paradoxuri dar logica este oarecum simpla.Am observat ca Dumnezeu isi releva voia si prin profeti si vorbeste prin ei,uneori apare chiar persoana intai.Deasamenea la ingeri de foarte multe ori apare persoana intai.Apoi la Iisus apare persoana inti ca si cum el ar fi Tatal la un moment dat cand ii raspunde lui Petre ca si cum el ar fi Dumnezeu; Arata-l pe tatal” (zicea petre) Iar Iisus raspunde: ‘De atata timp sunt cu tine Petre si nu mai cunoscut” si discutia continua .In noul testament cand apostoli primesc putere ei primesc autoritatea sa lege si sa dezlege(adica invatatura lor este regula)Ei au duhul sfant si da porunci si invataturi pare probabil daca ar fi cu mii de ani in urma scrise si trazmise de diferiti scriitori ar parea ca ei sunt dumnezeu ca si apostoli.Ideia centrala in tot ce am zis este ca dumnezeu a vrut iar voia lui a fost trasmisa prin ingeri,profeti,Isus,Apostoli(avand Duhul Sfant)Uneori ai senzatia ca eii isi exercita voia si da e o senzatie corecta.Profeti actionau independent si deasemenea ingeri dar executau niste ordine.Cine este Dumnezeu?Conform teorii unora el este vointa extraterestrilor,iar al altora si aici enumer pe,Nicolaus Copernic,Galileo Galilei(ucis pe rug de catolici….)Rene Descartes,Blaise pascal,Isaac Newton, Michael Faraday,William Thomson Kelvin,James Clerk Maxwel,Albert Einstein „este cunoscut drept cel mai mare savant al secolului XX şi asociat cu mari revoluţii în gândire, graviitaţie, transformarea materiei în energie (E=mc2). El a recunoscut imposibilitatea existenţei unui Univers necreat. Iată ce spune Encyclopedia Britannica despre genialul savant: “Respingând ferm ateismul, Einstein şi-a exprimat credinţa în Dumnezeul lui Spinoza care se revelează prin armonia în ceea ce există“. “El şi-a motiovat astfel interesul pentru ştiinţă în faţa unui tânăr fizician : Vreau să văd cum Dumnezeu a creat lumea… Vreau să ştiu gândirea Sa, restul sunt detalii“. Citate lui celebre dovedesc credinţa sa în Dumnezeu : “Dumnezeu nu joacă zaruri“, “Coincidenţa este felul lui Dumnezeu de a rămâne anonim“, “Ştiinţa fără religie e şchioapă, religia fără ştiinţă e oarbă“. si lista este lunga…,toti au crezut cu tarie ca exista o Entitate suprema de a creeat universul…Aici nu vorbesc despre cine a participat fizic la creatia omului vorbim de creatorul despre a carui putere si in a carui prezenta ingeri cad in lesin(biblia Noul testament)…Despre a carui putere se spune in Noul testamenta strange Universul ca pe o carte(cartile in vechime erau sub forma de sul)Vorbesc de acel creator despre care era fascinat Newton sau Einstein,vorbesc de acel creator de a pus bazele universului…Vorbim de acela ce in prezenta lui se topesc ingerii,de acela care daca near vorbi direct noi am muri…vor spune uni;’ ce povesti’.Uneori cand ma asez la calculator si joc un joc complex,si eu creez programele si eu creez o lume fantastica in acel joc,si creez programe ce actioneaza independent dar totusi de la distanta eu imi relev voia mea suprema in ele,uneori ma intrb daca pentru acele programe limitate,lasate de mine sa se dezvolte si cu capacitate sa evolueze,ma intreb pentru ele (programele din joc ) oare eu nu sunt dumnezeu.Uneori stau si ma gandesc daca ele programele ar vrea sa ma inteleaga pe mine si ma gandesc ca ele isi imagineaza ca eu am esenta lor insa eu sunt asa de diferit….In universul lor ce pare infinit pentru ele,poate si ele se gandesc ca tot ce inseamna lume si univers este acolo in spatiul lor definit….niciodata un program nu are esenta mea si nu poate trai in lumea mea.Si eu dumnezeul lur(programelor din pc-ul meu)eu pot sa creez sau pot distruge totul prin simpla mea vointa…..sunt obosit si asi vrea sa dezvolt si sa mai dezvoltam si teologic si stintific cle doua dar nu ma pot concentra la ele totusi asa frumos o spune Einstein in textul de mai sus si tare asi vrea sa dezvolt.Apreciez ca mi ai scris,asta ma incurajat spre o discutie si intr-o discutie riscam sa ne contrazicem insa daia este discutie.sa stii ca si eu sunt ca si tine fara religie,cei din religia mea ma vor si vor sa conving oameni sa vina la ei insa eu refuz dar conving oameni sa creada in dumnezeu. Iti respect inteligenta si capacitatea ta de sinteza,te respect ca persoana,te admir ca femei pentru capacitatea ta de a sintetiza subiecte complexe si apreciez faptul ca nu te ai multumit cu ce au zis alti si ai vrut sa intelegi si asta ma face sa te admir insa raman in tabara adversa(pentru tine) .o zi buna

   • Inseamna ca probabil ai citit si Book of Enki si alte carti ale lui Zecaria Sitchim in care este prezentata crearea omului cu 445000 ani in urma ( manipularea genetica ) de catre o rasa de extraterestri avansati care de fapt au ” naufragiat ” cautand aur monoatomic. Si e greu sa forezi fara echipamente asa ca aveau nevoie de sclavi( adica muncitori vreau sa zic). Au luat cel mai apropiat specimen de ADN ul lor si l-au combinat cu al lor( dupe cateva esecuri apare si un adamek prima generatie de umanoizi ca sa le zic asa care erau sterili). Apoi au creat v2. care erau buni de imperecheat. Dar cum acesti extraterestri nu sunt zei biblici fara sentimente si perfecti (asa cum vrea biserica sa credem) ci sunt predispusi certurilor. Anu ( dumnezeul biblic doar ca asa e numele lui originar din sumeriana) e zeul suprem de pe Nibiru- planeta a 12 a sistemului nostru solar. Cei 2 copcpii ai lui Enlil si Enki sunt cei care ajung pe pamant.Enki creeaza omul impotriva vointei celor 2 (anu si enlil) . Totusi tot enki doreste sa le dea cunoastere acestora (marul biblic) dar ceilalti 2 se opun ( cum se putea ca propria creatie sa devina la fel de inteligenta ca „El” insusi) . Astfel Enki e izgonit si ramane pe pamant cu omul. Tot asa la marele potop Enki e cel care avertizeaza omenirea ( Noe nici nu exista conform altor surse decat cea biblica) intrucat Anu desi stia ( el nu il provoaca , doar stie de exiatenta lui) il considera o pedeapsa pentru nesupunerea omului. Comic este ca in biblia crestina nici macar nu te rogi la cine trebuie. Cu toate ca Enki a scos omul din sclavie , ia dat cunoastere si l-a scapat de la anihilare noi ne rugam la Bunul ai milostivul Anu. Enki este in mitologia greaca Prometeu care da omului focul ( cunoastere) iar in Biblie e Luci. Pentru ca de ce nu ,religia nu are nevoie de oameni care sa puna intrebari are nevoie de oameni care sa stea in genunchi si sa fie complet inutili in evolutia lor ( fericit cel cu duhul). Dar cum Enki a fost infrant e inca o dovada ca istoria e scrisa de invingatori. Dar desigur aici e un scurt rezumat si daca vreti versiunea full cititi to ce a scris acest Zecaria Sitchim care a tradus Tablitele sumeriene( Shumer- locul genezei prima civilizatie aparuta din neant din care restul civilizatiilor au inflorit , inclusiv egipteni , greci , hindusi , musulmani.) care au o vechime de 5000ani inaintea lui Cristi.

    Tind sa te contrazic Gabriela intrucat
    – toate religiile descend din cea originara a Shumerului si fiecare si-a ales ca la autoservire ce ii convine
    – Biblia si restul cartilor de cult sunt cele mai mari plagiate( si mai vechi) al omenirii
    – religia in sine este un mod de a conduce masele prin argumente ilogice
    -religia nu are nici o tot una cu moralitatea.
    -religia e cam in felul urmator: comiti o crima – esti vinovat. Comiti o crima in numele „domnului” sau o comite chiar el insusi(sodoma si gomora) atunci e dreptate. Pentru ca nu conteaza fapta conteaza cine o face .
    – pentru ca e greu sa schimbi milenii de indoctrinare infantila. Tare greu am vazut acest adevar deoarece e greu sa vezi prin tot rahatul care t-il imprastie biserica si chiar din perspectiva sociala. Lumea se uita urat numai cat zici ca esti ateu asta nu ca mi-ar mai pasa.
    -pentru ca nu poti fi ateu doar de dragul de a fi ateu trebuie sa existe un motiv. Pentru a scoate un om din religie trebuie sa-l faci sa inteleaga ce are religia lui( intrucat sunt multi care nu si-au citit propria biblie si ei sunt crestini sau care o citesc inainte de culcare ca pe un exercitiu de citire nimic mai mult caci nu inteleg nimic)
    -religia e o afacere , mantuirea costa, si din banii de mantuire finantam razboaie( cruciatii si templierii)si atunci cand nu mai e eficienta frica spirituala (iadul) apelam la cea fizica ( inchizitie) apoi speriem omul cu apocalipsa.
    -religia are nevoie de protagonisti si antagonisti.nu conteaza cine ce a facut conteza cine invinge ,si cine pierde chiar daca cel care a luptat si pentru interesele tale devine dusmanul si asta presupune sa devii o curva care se apleaca dupa cum bate vantul nu dupa niste principii morale solide.
    Sincer la ce dumnezeu exista de ce mai este nevoie de diavol . Eu nu prea inteleg de ce diavolul e cel rau in contextul in care el ii pedepseste pe ce rai , iar dumnezeu e bun in contextul in care e discriminator .
    Sper ca voi trai vremea in care religia va fi scoasa din scoli si inlocuita cu mitologia( ca sa inteleaga copii de mici de unde provin, si sa nu fie traumatizati cu „focurile iadului”)si cu ore de conduita morala ,cand toate bisericile (nu numai crestina)vor fi distruse din temelii pentru ca aceasta e sursa raului a motivului pentru care omul a stagnat evolutiv timp un un mileniu intunecat si oamenii se vor axa pe stiinta pe progres spre ajutorarea celor nevoiasi( in Romania sunt sute de mii de nevoiasi si cersetori care vor ajunge de nevoie escrocii de maine) , dar conturile BOR nu-si pot opri drumul spre umplere- de ce nu doar avem sub 1000 de scoli si spitale dar peste 18000 de biserici si in crestere doar facem „Mantuirea neamului” aka umplerea burtii popei sau placute de aur la masina ale popii- cam atat cu renuntarea la averi . Cu toate astea multi nu vad adevarul rational si se incapataneaza in scimb sa creada in lucruri aberante , fara continut logic si in contradictie cu normele morale.

   • buna. eu nu incerc nici macar cu gandul sa contrazic ceea ce tu ai descris aici pentru ca este exact cum spui. ceea ce eu am vrut sa scot in evidenta in acest articol sant aberatiile pe care le spune biblia, nimic mai mult. multumesc.

 5. referitor la biblie . acum , e ceva timp de cand eu nu mai cred in biblie asa cum este ea . pt ca biblia a fost modifica , transformata pt ca sa inrobeasca . de la consiliul de la nicea s-a hotarat de oameni ce e parte din biblie si ce nu ? de ce sunt asa de multe contradictii? de ce intr-o parte dumnezeu e bun iar in alta e rau? e clar – un dumnezeu bun si iubitor – un tata ceresc nu impune frica si de aici nu impune nici controlarea populatiei in masa . in schimb un dumnezeu rau , distrugator , razbunator e cu totul si cu totul diferit .
  acum daca porunca era sa nu ucizi – de ce te pune dumnezeu sa ucizi? pe avraam l-a pus sa il iucida pe isac dar l-a oprit apoi – dar pe altii ii pune sa ucida . nu vad legatura . ori e bun ori e rau .
  eu cred intr-un dumnezeu bun , iubitor . adica daca spune ceva asa e . ori e alba ori e neagra .
  daca noi suntem creatia lui – copiii lui – cum poate el sa ne urasca , sa ne distruga? nu se leaga , zic eu
  sotul meu se trage din familie de evrei – dar este genul de om care pune intrebari , care se informeaza etc .
  de la el stiu ca – in urma unui stiu facut se pare ca biblia a fost modifica in favoarea evreilor . adica – se pare ca ei erau cei care subjugau alte popoare nu invers – cum reiese din biblie – ca au fost cotropiti , facuti sclavi etc .
  am vazut recent un documentar de unde reiesea ca nu se pot gasii dovezi istorice despre david si domnia lui , si nici despre solomon . sunt multe care au fost modificate – prea multe .
  de ce se spune crede si nu cerceta ? tocmai pt a nu afla adevarul
  apoi – e clar din biblie cum ca dumnezeu e un personaj de carne si oase. inca de la inceput scrie – noi am fost facuti dupa chipul si asemanarea lui . acum daca el era spirit si noi eram la fel . logica
  bun – conformei genezei scrie- sa facem om dupa chipul si asemanarea noastra . noi cine ? adica dumnezeu si mai cine ?
  si inca ceva – barbatul e facut dupa asemanarea lui dumnezeu – dar femeia dupa asemanarea cui ? nu cred ca dumnezeu e si barbat si femeie – 2 in 1 .
  este clar ca exista un creator / creatori ai universului si a lumilor – nu cred ca suntem singuri in univers .
  nu se poate ca universul sa se creeze din nimic , si tot din nimic sa apara omul . cineva trebuie sa il fi creat .
  daca ne uitam la mitologii toate indica crearea omul – nu aparitia lui din neant .
  alt lucru – biserica catolica a facut sa ne fie frica de satana – plantant in mintea umana chipul unui monstru ,
  daca lucifer a fost in inger al luminii cum naiba se face ca acum arata ….. ca un montru? deci – tot ca un inger arata .
  povesti de speriat copiii .
  alt lucru de inrobit populatia – atunci cand moare un copil nebotezat ajunge in iad . cum naiba ? adica un tata care isi iubeste copilul il lasa ca sa sufere ? sa fim seriosi . sufletul unui copil e pur , e logic ca acel suflet va avea parte de rai
  si iadul nu e cum vrea biserica sa credem ca e – adica un loc cu smoala cu foc si mai stiu ce mama naibii mai inventeaza ei .
  e mai mult o stare – adica sti ca ai facut bine – te simti bine , fericit . sti ca ai facut rau -te simti rau , nefericit .

  concluzia mea , exista dumnezeu – din carne si oase , un creator / creatori .
  nu e un dumnezeu rau – ci iubitor – si se numeste elohim . conform bibliei – pt cei ce au citit-o si vad esenta dincolo de orice alt punct – iahve nu e elohim – e alt dumnezeu – dupa parea mea si a mai multor persoane iahve e isus hristos .- un alt dumnezeu bun si iubitor doar ca biserica romano- catolica au transformat din el un dumnezeu al fricii .
  adica – dumnezeu tatal elohim , dumnezeu fiul iahve – isus hristos

  • Da intradevar sunt multe contradictii.nu stiu dqaca raspunsurile mele vor fi pe masura asteptarilor,insa voi raspunde asa cum cred eu si cum privesc eu aceste aspecte.La intrebarea cum se face ca Dumnezeu este bun sau de ce el pedepseste si ucide,hai sa privim lucrurile din alta perspectiva.Din Biblie reiese ca pentru dumnezeu toti oameni sunt vii(sufletele lor sunt nemuritoare).altfel spus este ca si cum eu asi distruge un PC. dar salvez toata informatia din el,tot ce pierd este un PC.uzat sau bun dar nu pierd nici macar un program,poza ,film sau fotografie din el,nu pierd nimic din tot ce am investit informatie in acel PC.Sa nu uitam ca oameni traiau foarte mult inainte de potop iar Dumnezeu decide sa le scurteze viata iar omul a inceput sa imbatraneasca mult mai repede…Azi cand noi intalnim un copil ce sufera de acea boala de la o varsta foarte frageda imbatraneste ne speriem pur si simplu si vedem in el un condamnat la moarte….Ei bine pentru oameni din vechime ce traiau sute de ani noi nu suntem altceva decat ceva de genul acestui copil cu aceasta boala.(cred ca se intelege ideea) Cand cineva ucide un copil de 12 ani nu este un criminal?Copilul ala mai avea mult de trait iar cineva ia scurtat viata…Noua oamenilor ni sa scurtat ciclul de viata cu mult timp in urma si atunci prin ceia ce a facut Dumnezeu cum se numeste in mintea noastra la prima vedere?Noi privim la viata din perspectiva noastra,privim la trupul nostru si dorim sa fie vesnic…Dumnezeu a creat aici pe pamant doar o pepiniera de suflete iar trupurile nu sunt altceva decat un loc de formare,loc de crestere,un loc in care sufletele sunt analizate studiate(caracter,bunatate,iubire,ura)faptele noastre ne definesc.De la bun inceput se poate observa asta.Scopul este insa ca anumite suflete mai speciale sa primeasca un nou trup(asemanator cu al ingerilor,nemuritor)iar omului sa i se dea adevarata sansa la viata intr-o lume mai buna,o lume in care vecin nu iti este violatorul X,vecin nu iti este cel ce ti-a ucis parinti ci un om special cu caracter deosebit iar toti vecini tai sunt asa….privind lucrurile asa prin credinta in promisiunile Lui oare mai pare Dumnezeu un criminal? Oare decizia lui de a lua anumite vieti(care in realitate nu sunt distruse,ci doar trupurile) mai pare chiar asa grav.E foarte mult de discutat aici.Ai punctat bine aspectele legat de doctrinele,bisericilor,despre consiliu de la niceea dar sa nu uitam ca la acel consiliu doar sa decis ce carti ale bibliei sunt canonice si desigur cum a aspus si doamna Gabriela au avut grija sa ascunda cartea lui Enoh, care ar fi dat o perspectiva diferita crestinului.Lumea religioasa sa jucat cu versetele din biblie cum au vrut pentru asi atinge scopurile si de ai face pe oameni niste sclavi ai lor pe urma carora sa profite…,asta nu schimba insa valoarea textelor din biblie si nici a carti lui Enoh(biblia ar fi trebuit sa inceapa cu acesta carte sau ar fi trebuit plasat undeva imediat dupa geneza)Ereziile biserici cum ca copiii nebotezati se duc in iad sunt ereziile culteleor,ele nu au legatura cu principiile lui Dumnezeu ci din contra,Domnu Iisus spune ca imparatia cerurilor este a acelora care se aseamna foarte mult cu niste copii..,iar daca ar fi sa discut despre ereziile cultelor cum ar fi ereziile religiei catolice(plina de sange) ereziile cultului ortodox(pomeni,copiii nebotezati pe care Dumnezeu ii trimite in iad..,faptul ca caonteaza sa ai o lumanare aprinsa….,ereziile pocaitilor despre zeciuieli si multe altele ar insemna sa scriu un roman.E evident ca am fost creati si e evident(cum am scris in mesajul de mai sus) ca noi am fost creati de Dumnezeu prin ingeri si de aici apare paradoxul „dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu”.Legat de femeie in biblie scrie ca :gen.1;27 „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” putem trage concluzia cumva ca exista ingeri cu trup feminin(macar ca din noul testament reiese ca ei nu se casatoresc) totusi si lumea ingerilo a avut un inceput si cumva sunt lucruri de nu le intelegem;daca anumiti ingeri s au culcat cu femei atunci putem specula ca exista si ingeri cu tenta feminina?Putem doar specula(ne lipseste informatia necesara).Legat de bine sau rau pot afirma cu tarie ca aceste notiuni sunt cumva tiparite in noi,asa cum albinele stiu ce au de facut ,asa cum un ied stie ca trebuie sa suga si cauta instinctiv tata caprei fara ca cineva sai arate,asa cum un fluture stie sa zboare din prima atunci cand iese dintr-o larva…,exemplele pot continua este evident ca am fost creati cu un anumit program scris cumva in noi.Atunci cand iubesti iar iubita te inseala esti distrus,esti ranit,esti…,indiferent de faptul ca tu esti ateu sau nu vei suferi si toata filosofia ta despre viata nu te incalzeste cu nimic…,atunci cand furi de la mama ta si te apasa constinta(macar ca nu crezi in Dumnezeu) sunt lucruri ce fac parte din natura ta,sunt legi scrise de creatot acolo in tine.Atunci cand le ignori incepi sa devii un monstru pentru cei din jurul tau ,devii un monstru pentru tine isuti,iti pierzi pace,iti pierzi constinta,uiti sa fii „om” in timp nu vei mai face diferenta..Sa ierti,sa iubesti,sa fii bun,sunt parte din tine,sunt parte din constinta ta scrisa de Creator.Exista oameni buni si oameni rai,exista oameni ce recunosc ca au gresit si ca nu mai pot trai in acele greseli.Poruncile(au contextul lor istoric) ca anumite popoare pline de oameni ce violau orice;femei,barbati,animale,care ucideau ,furau nedreptateau…iar Dumnezeu spune poporului sau sa le distruga…(cine ar vrea sa aiba vecini asfel de oameni cand copii lor pleca la scoala)Ceia ce denumim noi moarte pentru Dumnezeu este doar trecere.In tot ce face Dumnezeu o face pentru binele celorlalti…Ce au facut nazisti cand au ignorat pe Dumnezeu?Au ucis milioane de oameni,6 milioane au fost evrei si singura lor vina au fost ca sau nascut evrei(o natiune iubita de Dumnezeu).Filosofia,comunista,nazista,filosofia religiilor care a adus atata sange…Principiile lui dumnezeu sunt desavarsite oricat am incerca sa le negam.Principiile lui sunt iscrise undeva in constinta noastra si le simtim ca sunt acolo…,iar cu cat le incalcam mai mult cu atat ne distrugem pe noi insine mai mult…A nega principiile lui Dumnezeu este tot una cu a ne nega pe noi isine,constinta noastra,sentimentele.Noi suntem creati de El dupa chipul si asemanarea Lui si asta presupune si constinta.Al nega pe El,ai nega principiile inseamna acelasi lucru cu a ne nega pe noi insine.

 6. bine hai ca mi-ai zis-o iar…. dupa multe altele.. continui siru de ghinioane
  imi place
  deci eu sunt nascuta pe 13 copilu sfant care ma supun si ……. eu sunt cea pedepsita de…. oamenii care ar trebui sa le suportee… buunnn …. dumnezeu care-l vad eu e mincinosu de tata… oamenii se supun dumnezeului care m-a facut… ca stiu ei minciunile lui

 7. Pingback: D-zeul din Biblie nu este D-zeul creator, este un Criminal Fanatic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s