Descoperire stranie in Muntii Neamtului

O descoperire realizata de profesorul Dumitru Ionita va stirni, cu siguranta, noi controverse. Cu siguranta, situl arheologic Vadu Rau, locul in care profesorul din Farcasa a descoprit recent un obiect straniu, va fi readus inca o data in atentia istoricilor si arheologilor din Romania. Este locul unde, in ultimii ani, profesorul Ionita a gasit mai multe tablite din lut, imprimate cu pictograme ce ar putea constitui forme ale cele mai vechi screri din lume. Tot la Vadu Rau, istoricul a gasit pina acum doua structuri ciudate din piatra, una semanind foarte mult cu un OZN, cealalta cu cunoscutul Sfinx din Bucegi. Nu cu mult timp in urma, in apropierea de Vadu Rau, profesorul Ionita, a facut o descoperire la fel de interesanta. Este vorba de un obiect din piatra care seamana izbitor cu capul unui extraterestru. Obiectul are o greutate de aproximativ 300 de grame si o dimensiune, in cruce, de 8X7,5 centimetri. „Am gasit obiectul intr-un loc situat in aval de celebrul sit de la Vadu Rau, comuna Farcasa. Este vorba de un obiect cu forma ovala din lut ars ce are o forma bizara ce aduce cu un ipotetic cap de extraterestru. Obiectul are incizate pe unifata semne protoliterate ce aduc mai mult cu litere oriental-sanscrite, fiind unicat in lumea arheologica mondiala pina in prezent. Locul unde am gasit acest obiect se afla foarte aproape de cel in care au fost descoperite si faimoasele Tablite de la Vadu Rau, cu cea mai veche scriere protoliterata din lume, cuptorul-mama al Tablitelor de la Tartaria, dar si sanctuarul megalitic ce are relativ corespondent cu cel de la Stonehenge, Anglia. Ca si descoperiri in acesta zona mai amintesc craniul pietrificat de 6,3 kg si o inaltime de 37 cm“, a declarat profesorul Dumitru Ionita. Recenta descoperire a profesorului nemtean, un mare pasionat de arheologie, va completa lunga lista cu descoperiri semnate de el. Incursiunile profesorului pe Valea Bistritei nu au ramas fara rezultate. Site-ului wikipedia.org, consemneaza cele mai interesante descoperiri ale istoricului nemtean, cu care putini specialisti romani se pot lauda. Amintim doar picturile rupestre de pe Rarau, reprezentind schematic paleoastronauti; sanctuarul Megalitic de la Vadu-Rau (neolitic), ce are corespondent cu cel de la Stonehenge (Anglia), descoperit in cursul lunii octombrie 2009; cel mai vechi neolitic aceramic din Romania; cea mai veche scriere pictografica din lume („Tablitele de la Vadu Rau”), circa 3500-3000 i.Hr.; „Cearta idolilor” – celebrele figurine zoomorfe ce rivalizeaza cu „Ginditorul” si Femeia sezind” de la Hamangia; stela megalitica cu scriere glagolitica de pe Goia (sec. XIV); cea mai lunga conducta din olane de ceramica, din mediul rural moldovenesc din epoca feudala (Farcasa); descoperirea urmelor arheologice ce atesta campania militara a lui Petru Rares in Tara Romaneasca – Transilvania prin pasul Tulghes in ianuarie-februarie 1529.

Iataganul lui Cioban Oglu Pasa, un pasa turc

De asemenea este cunoscuta pasiunea profesorului pentru obiectele vechi. Cunoscut colectionar de obiecte istorice din Moldova si nu numai, Dumitru Ionita, a reusit sa salveze de la distrugere numeroase obiecte de o valoare inestimabila. Periodic, istoricul ia la pas tirgurile din judetele Moldovei pentru a salva obiecte de patrimoniu. In colectia nemteanului se afla si iataganul lui Cioban Oglu Pasa, seful oastei otomane care i-a infrint pe eteristi la Manastarirea Secu. „Asa cum se stie, in cursul lunii august 1821 a fost inabusita si rezistenta pandurilor lui Tudor Vladimirescu, retrasi dincole de Olt. Cealalta grupare a eteristilor, in frunte cu Iordache Olimpiotul si Ioan Farmache, s-a retras in Muntii Neamtului, continuind lupta. Ultimele clipe ale Eteriei din Moldova aveau sa se consume, in cursul lunii iulie, la Mnastirea Secu. Aici au poposit circa 350 de eteristi, urmariti fiind de un detasament de oaste otoman condus de catre Cioban Oglu-Pasa. Desi eteristii au rezistat citeva zile, au fost infrinti. Recent, am intrat in posesia iataganului de lupta care a apartinut lui Cioban Oglu-Pasa. Este o piesa deosebita. Are o lungime de 94 centimetri, o latime de 4 centimetri si este ornamentat cu varia arabescuri din aur. Cel mai importnat element il constituie monograma din aur, care cuprinde printre altele in limba turca «Cioban Oglu, si anul II98, plus anul 622» (anul Hegirei – era musulmana). Lama este confectionata din otel de Damasc inoxidabil iar minerul din lemn de abanos“, ne declara in aprilie 2011 profesorul nemtean, atunci cind am scris prima data de iataganul cu pricina. Dumitru Ionita detine si alte obiecte istorice vechi deosebite. Sabia de parada care a apartinut regelului Carol al II-lea, statueta lui Mircea cel Batrin; sceptrul voievodal de ceremonial al lui Stefan cel Mare; icoana lui Daniil Sihastru (1490); clopotul de ceremonial si paftalele lui Petru Rares; halebarda de ceremonial a lui Ioan Voda cel Viteaz; harta de la 1590 a celebrului cartograf A. Ortelius de la curtea lui Filip al II-lea (regele Spaniei), cind apare pentru prima data Dacia pe globul pamintesc; pumnalul lui Constantin Brancoveanu; blazonul familial al domnitorului Mihail Sturdza; sigiliul din aur a lui Alexandru Ioan Cuza; ceasul regelui Carol I (1866-1914); revolverul, epoletii, chipiul si decoratiile maresalului Alexandru Averescu; sabia de parada a regelui Carol al II-lea. Acestea sint doar citeva din pretioasele descoperiri realizate de cunoscutul nemtean. Profesor la Grupul Scolar Mihail Sadoveanu din Borca, Dumitru Ionita are trei doctorate in istorie, filosofie si drept international.

Craniu de extraterestru sau de stramos al omului?
 
Craniu de extraterestru sau de stramos al omului?
Cunoscutul istoric nemtean, profesorul Dumitru Ionita, din comuna Farcasa, iese la rampa cu o noua descoperire interesanta. Este vorba de un obiect din piatra care are forma unui craniu. In cursul lunii decembrie, profesorul a gasit un craniu pietrificat ce are o forma bizara, ce il apropie de un ipotetic craniu de extraterestru. Profesorul spune ca obiectul este relativ identic cu cel de la Roxwell (SUA), descoperit in anul 1967. Cel de la Vadu Rau are o greutate de 6 kilograme si o inaltime de 37 de centimetri. „In situl unde a fost descoperit, au mai fost gasite circa 300 de tablite din lut ars, dintre care 120 poarta insemne protoliterate – celebrele tablite de la Vadu Rau, si care dateaza din neolitic, circa 4500-4300 inainte de Hristos, aici fiind, probabil, un centru de confectionare a acestora. Ulterior, astfel de tablite au fost raspindite pe o vasta arie geografica, de la Tartaria, unde au fost gasite 3 astfel de tablite, pina in insula Pastelui, fiind cea mai veche scriere protoliterata din lume, cu aproximativ un mileniu inaintea celei din Summer-Irak”, a declarat profesorul Ionita. Acesta crede ca descoperirea sa este una foarte importanta. „Sa fi fost aici arealul enigmaticilor atlanti sau Tara Ramaiasilor (Tara oamenii focului)? Ramine totusi o mare enigma, ce viitorul s-ar putea sa-l dezlege”, mai spune profesorul.
SURSA:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s