OZN-ul din Muntii Neamtului

Dumitru Ionita, doctor in istorie, filosofie si drept international, a descoperit in Muntii Neamtului un atelier „preistoric” de fabricat artefacte religioase.

sfinx bucegi 300x225 OZN ul din Muntii Neamtului

Pe varful Bucegilor se afla un centru religios cunoscut din neolitic

Printre acestea, se afla peste o suta de tablite din lut, imprimate cu pictograme, care constituie cele mai vechi semne de scriere sacra din lume, precum si doua ciudate structuri din piatra, una ca un OZN, iar cealalta, un Sfinx, identic cu cel din Bucegi, dar la scara mica, dupa cum prezenta Monitorul de Neamt.

Depozitul de idoli si amulete de la Vadu Rau

1 tablite vadu rau 300x192 OZN ul din Muntii Neamtului

Amuleta din lut ars de la Vadu Rau

Profesorul Dumitru Ionita locuieste in comuna nemteana Farcasa si activeaza ca profesor de stiinte socio-umane la liceul din Borca. Este autorul a nu mai putin de 220 de studii si articole istorice, dedicandu-se descoperirilor arheologice, atat de bogate in tara noastra si atat de neexploatate.

2sfinx miniatura 300x225 OZN ul din Muntii Neamtului

Mesterii antici copiau modelul Sfinxului din Bucegi

In situl arheologic pe care l-a deschis la poalele Masivului Ceahlau, in punctul denumit Vadu Rau, Ionita a gasit 120 de tablite din lut ars, incriptionate cu simboluri protoliterate, datate din perioada anilor 5.500-5000 i. Ch.  Este vorba despre tablite din lut ars, unele de forme rectangulare, ovale sau rotunde, care prezentau pe una din fete diverse semne incizate: romburi franjurate, linii intersectate, puncte scobite, lucrate in aceeasi maniera ca tablitele de la Tartaria, facand parte din cultura Turdas-Vinca (4500-3700 i.Ch.).

Idolul Sfinxului si OZN-ul cu 90 de elemente

3 tablita 2 vadu rau 300x298 OZN ul din Muntii Neamtului

Tablita de lut ars cu oificii, pentru a fi purtata la gat

In acelasi sit arheologic deschis la Vadu Rau, profesorul Dumitru Ionita a facut o descoperire extraordinara. El a gasit o misterioasa structura din piatra, confectionata inteligent, nu un produs al naturii. Ovalul asemanator cu un OZN are greutatea de 12 kilograme, inaltimea de 14 centimetri si circumferinta de aproape un metru. Obiectul este compus din 90 de placute din piatra, imbinate intre ele cu un liant necunoscut, de o duritate extrema.

4 Sumerian 300x271 OZN ul din Muntii Neamtului

Tablita cu semne asemanatoare, descoperita in Sumer

Un alt artefact foarte interesant este Sfinxul miniatural, care pare a fi o copie a celui din Bucegi. Este pus pe un piedestal de piatra, parand a fi un obiect de cult religios. Aceasta dovedeste ca pe Bucegi se afla un centru religios central, care dadea „modele de cult”.

6 ozn Ceahlau 300x238 OZN ul din Muntii Neamtului

Ciudat obiect confectionat din 90 de elemente legate cu un liant necunoscut

Prof. dr. Dumitru Ionita crede ca la Vadu Rau se aflau ateliere de confectionare a idolilor si amuletelor religioase, iar arheologul Vasile Boroneant, care a cercetat siturile de la Cladova si Chitila, este de acord cu aceasta ipoteza, identificand aceleasi motive sacre in spatiul tarii noastre inca din neolitic si in Sumerul Mesopotamiei, cu peste o mie de ani mai tarziu.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s