Cheia descifrarii codului getic-CASTA IO

„Limba poporului roman se potriveste celui mai cult popor de pe pamant, atat este de armonioasa si bogata”, scria Alfred Hoffmann in „Istoria Pamantului” (1820).

15 297x300 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

„Civilizatia si istoria au inceput acolo unde locuieste azi neamul romanesc”, scria si arheologul american W.Schiller. Tot pe aceste meleaguri a aparut si scrierea, la inceput cu functii sacre, dupa parerea multor cercetatori, printre care si Maria Gimbutas. Aceasta scriere a fost codificata de catre preotii Soarelui si ai Luminii dupa ingenioase matrice lingvistice.

Scrierea spre rasarit

2 Ezerovo ring 300x224 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

Fabre d’Oliviet nota ca “scrierea hieroglifica si mai tarziu hieratica era apanajul magului, preotului si castei acestora” De aceea, inca din cele mai vechi timpuri se gasesc statui de zei cu semne inscriptionate.  De aceea, pana la aparitia regilor si a cancelariilor regale, tablete cu inscriptii se gaseau numai in centrele de cult. Preotii rasei ariene carpato-dunarene adorau Soarele si-si indreptau scrierea spre rasarit, spre sursa luminii divine. Cei care scriu de la dreapta la stanga isi arata sursa de unde au preluat scrierea, de la rasarit, de la inceputul tuturor inceputurilor.

Matrice cu 10 coloane

3 tea zeita 201x300 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

Prof. Tudor Diaconu si dr. Ilie Stanciu sunt doi cercetatori care au reusit sa „sparga” codul getic, acea scriere hieratica a carei existenta este dovedita de inscriptii pe monumentele megalitice ale Daciei, pe statuete de zei si preoti, pe artefacte de aur infatisand scene sacre. Dovada concreta ca a existat o astfel de scriere este matricea ligvistica de pe statueta Marelui Preot de la Adamclisi, datand din epoca bronzului. Demn de remarcat faptul ca in epoca bronzului preotii inventasera deja matricele lingvistice pentru a-si codifica mesajele sacre. Pentru cine cauta „antecedentele”, le recomandam semnele pictografice si scrierea hieroglifica din aria culturala Tartaria, Caranovo, Gracianita, Lipinski Vir, considerata a fi sursa tuturor alfabetelor. „Cele patru coduri de cult – ebraic, latin, elin, sanscrit – reprezinta cele patru sfere ale cunoasterii izvorate din pulverizarea limbii sacre a sacerdotilor geti”, spune prof.Diaconu. Pentru a reface nucleul primordial, din care s-a „pulverizat” scrierea sacra, cei doi cercetatori au stabilit baza matematica a fiecarei litere, dupa care prof. Diaconu a stabilit un algoritm de citire, bazat pe aspectul izomorf al grafiei cu litera si cifra. „Am constatat ca pictograma, ideograma, silabarul, alfabetul nu sunt forme de comunicare in evolutie, ci moduri de reprezentare ale aceluiasi inteles invariant”, spune prof.Diaconu. Parcurgandu-se in spirala – acest simbol stravechi ce apare ca o emblema a culturii carpato-danubiene – traseul invers risipirii lingvistice, s-a ajuns  la numarul 5508! Acesta este „anul facerii”, al numirii prin cuvant al tuturor lucrurilor si nu intamplator acest an este inscris pe lacasurile de cult din tara noastra. Dupa ce s-a facut „numirea”, anumite cuvinte sacre au fost inscriptionate pe stancile aflate in calea pastorilor carpato-istrieni si au constituit limbajul sacru comun paleo-european. Casta sacerdotala a daco-getilor era „IO”, ca litere si „zece” ca numar. De aceea, codificarea sacerdotilor trebuia sa includa sistemul „IO”.

Citirea in spirala

4 ilie stanciu 220x300 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

In inscriptiile sacre, deseori se folosesc literele alfabetului latin cu cel grec in paralel si semne pictografice stravechi. Trebuia sa stii „originalul” din care au derivat ca sa stii cum sa le citesti. Cheia citirii este parcurgerea in spirala, in sensul miscarii burghiului, a inscriptiilor sacre. Acea spirala care este esenta crezului geto-dac, lasat ca simbol in toata creatia mestesugareasca. Dr. Ilie Stanciu subliniaza ca orice inscriptie, orice simbol, indiferent de spatiul geografic al sursei arheologice, poate fi transpus in acest limbaj stravechi, prin „insiruire continua, ordonata intr-o matrice avand zece coloane, dupa care fiecrarei litere i se asociaza una si aceeasi cifra, formandu-se alta matrice”. Numarul literelor contine cheia ecuatiei, spune care este litera de inceput, cu care, in mod obligatoriu, se si incheie ecuatia. Numai atunci rezolvarea matricei – prin aceeasi insiruire de operatii matematice – este corecta. Orice inscriptie se rezolva complet, pana in miezul mesajului, cel ascuns, in 6 derivate, rareori in 10. Cel mai interesant fapt este ca in urma rezolvarii matematice a matricelor ligvistice, indiferent din care alfabet fac parte simbolurile, si in urma citirii fonetice, intotdeauna iese o „noima” in limba romana, de altfel singura limba fonetica existenta. „Toate inscriptiile sacre, indiferent de spatiul geografic, indiferent de timpul cand au fost facute, se citesc levogir, spiralat si se adancesc in sensul miscarii burghiului scotand noi si noi intelesuri decat mesajul initial ”. Si toate in limba neaosa! Nu-i de mirare! 90% din inscriptiile hieratice au fost descoperite pe teritoriile locuite de daco-geti in vechime si pe unde a ajuns casta misionara a sacerdotilor prin masageti si getuli.

Mesajul matricei de pe inelul de la Ezevora”

5 tudor diaconu 300x220 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

De exemplu, pe inelul de la Ezerovo (Bulgaria, pe fostul teritoriu al tribalilor), sec.V i.C.,considerat de academicieni „principalul izvor de cunoastere a limbii traco-getilor”, dar nedescifrat inca de „specialisti”, apare la o prima citire lejera: „Rolis, tine(-l) (inelul) la sine, a fost ( provine) de la Tea, nu(-l) scapa, Zea, doamna ta lauza, iarta(-ma pe) mine. Raze”. Unde Tea este zeita titanica a luminii, fiica a lui Uran si a Gaiei, mama zeilor Soare (Ra.Ze), Zori de Zi si Luna, care avea si un templu oracular! De aici, se poate compune povestea inelului: o ipoteza ar fi ca fusese cumparat de o „domnita” de la un templul Teei sau Tiei, comandand preotilor o dedicatie pentru sotul ei, ca sa fie aparat de zeii strabuni. Conform algoritmului profesorului T.Diaconu, matricea se formeaza astfel: „roomicronl – 98726 -4315 – 5 – 10/ambdaiotas – 6235 – 10 – 74189 – 10/igmataueps- 97104 – 8 – 2856 – 11 – 13/” si asa mai departe, scriindu-se literele asa cum se citesc, ordonate pe zece coloane. Rezolvarea matricei transmite urmatorul mesaj: „Noroc! Scrii limba spusa odata geta, imnul Troii apare; aflasi enigma si prin epos; ii dac, spita get-familia IO ; Ea toata limba ta Fias – Deul Apoll!”

Protolatinii suntem noi

6 paine 300x222 „Casta IO”, cheia descifrarii codului getic

Cei doi cercetatori insista ca numai in limba noastra romaneasca relatia semn-litera-cifra are o noima, aceasta relatie fiind elementul principal al misteriilor practicate de preotii geto-daci. De exemplu, cifrei „6” , care simbolizeaza spirala spatiului cosmic, vortexul, in limbaj modern, ii corespunde litera F, care inseamna suflu, viata! „Protolatinii suntem noi, iar prin binecunoscuta filiatie masageti-geti-getuli, casta sacerdotala misionara acoperea trei continente”, spunea prof. Diaconu. De aceea nici nu ne mira sa descoperim scriere getica sacra din Carpati, pana in Urali, Egipt, America Latina.
Dr. Ilie Stanciu a creat un centru de studiu pluridisciplinar la Pitesti, privind istoria si limba romana, la care Tudor Diaconu, profesor de limba romana, era secretar stiintific. Acest centru s-a vrut o continuare a celui patronat de Nicolae Miulescu.

autor: ADINA MUTAR
Reclame

Un gând despre „Cheia descifrarii codului getic-CASTA IO

 1. Buna ziua, Bunu Diu(s)*

  Aveti aici 7 pastile de mandrie nationala (a se studia cu atentie toate 7, in rezolutie 1080p de youtube, si imaginea clipului marita cat ecranul monitorului, altfel nu se vad detaliile) plus extra’s:

  Noi, Arianii-daci, Partea 1, in 720p HD: https://vimeo.com/108285990

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 2-a, in 1080p Full-HD:

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 3-a, in 1080p Full-HD:

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 4-a, in 720p: https://vimeo.com/138688244
  (sau in varianta veche, dar in 1080p HD:https://www.youtube.com/watch?v=GujO1CGNB0c)

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (prima jumatate), in 720p HD:

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (a doua jumatate) in 1080p FullHD:

  Noi, Arianii-Daci, Partea a 5-a (Epilogue) in 1080p FullHD:

  Sau cu extra updates(mai ales la urma dar nu numai..) pe Vimeo, dar acolo in 720p: https://vimeo.com/137972071

  Pe youtube (la Vimeo nu e nevoie) seteaza rezolutia la 1080p pe youtube de la rotita de sub clip-uri, dreapta(apare cand stai cu mausul/sageata pe film).
  Episoade urmatoare vor urma in viitor.

  Apoi daca vrei, ne-ati putea ajuta si voi la trezirea natiunii, cu redistribuirea filmelor, masal mai departe, caci o natiune trezita poate schimba minciunile din cartile de scoala masonice, cu ADEVARUL ISTORIC, dupa care ALTFEL ne va privi/trata planeta, si astfel ne vom putea recapata istoria si identitatea nationala si planetara pe care am avut-o candva, inca de la facerea lumii.

  PS: Important e de redistribuit tot mesajul asta (cu COPY si PASTE) si la profesori si invatatori, sa isi invete copii la scoli, caci dictatul evreo-masonic venit de la Bruxelles in 2007 a interzis mentionarea in manualele noastre scolare orice istorie inainte de 106 AD, (cand criminalul Traian a distrus Dacia) masonii din Bruxelles pretinzand ca „inainte de 106 A.D. dacii nu au existat  deci nu am avut atunci istorie, istoria noastra in 106 A.D. a inceput” 😉 (deci Traian in 105 si 106 A.D. s-a luptat aici cu aerul  (ca si in anii precedenti) si a cucerit o tara care atunci „nu exista” 😉 )

  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.
  Consideram ca FIECARE ROMAN E DATOR SA AJUTE LA SALVAREA NEAMULUI PRIN DEZVALUIREA ADEVARULUI ISTORIC cel putin.

  RESTUL documentarelor sunt pe youtube, la acelasi nickname ca si seria cu arianii.

  ENCICLOPEDIA DACICA (acum doar 4 albume facute –dintre care albumele 3 si 4 neterminate– + albumul extra: „Album Anexa la ENCICLOPEDIA DACICA. Dacii antici, Zeii primordiali ai lumii”) e postata aici la profilul meu, pe facebook.
  Toate albumele si mai ales postarile/pozele din ele, au documentatia impartita intre comentariile lor(pozelor).
  Fara sa cititi documentatia, degeaba va uitati la poze si „le dati Like” .
  NU COLECTIONAM LIKE-URI.

  Colectionam ADEVARATI PATRIOTI care vor sa schimbe tara in bine studiind adevarata istorie a noastra si redistribuind-o(Enciclopedia, documentare, informatii etc.) apoi masal la prieteni si pe grupuri, cu rugamintea acolo sa o redistribuie ceilalti tot asa mai departe, insotita de aceeasi rugaminte.

  Cand toti vom stii adevarul si vom gandi la fel pentru tara si popor, vom schimba tara INTR-O CLIPA(!), in bine.
  A sta si a nu face nimic pentru tara, inseamna moartea tarii si a poporului nostru, si a ta odata cu ea avand in vedere ca SI TU FACI PARTE DIN ACEST POPOR.
  Daca nu e asa, mesajul asta NU e pentru tine.

  *Salutare veche a dacilor.
  („Diu” = Divin/Zeu/Zeiesc, varianta grecizata: „Dius”)

  ALARMA!
  http://www.activenews.ro/prima-pagina/Semnal-de-alarma-din-partea-istoricilor-se-acrediteaza-ideea-ca-romanii-nu-pot-sa-se-conduca-pe-ei-insisi-ca-doar-dusi-de-mana-ca-ORBETII-putem-ajunge-la-liman-93335

  http://www.cunoastelumea.ro/dorel-visan-avem-nevoie-de-daci-exista-un-curent-antiromanesc-bine-organizat-din-afara-tarii/

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s