Artefactul extraterestru de la Aiud

Un obiect cu provenienţă necunoscută, descoperit întâmplător lângă râul Mureş la Aiud, judeţul Alba, ridică întrebări fără răspuns de 40 de ani. Denumit „călcâiul de aluminiu“, obiectul pare din altă lume, iar unii susţin că este extraterestru.

Obiectul a fost descoperit în anul 1973, de câţiva muncitori care lucrau la o balastieră pe malul Mureşului, lângă Aiud. Au scos din pământ, de la peste 10 metri adâncime, trei corpuri, dintre care două erau asemănătoare, iar unul diferit.

Chemat la faţa locului, un specialist a identificat două corpuri ca fiind fosile, iar al treilea ceva ce semăna cu un topor din metal.

Obiectele au fost duse la Cluj-Napoca pentru a fi analizate amănunţit. Specialiştii din Cluj au identificat două fragmente de os din scheletul unui mastodont, dar nu au putut identifica ce reprezintă a treia piesă în greutate de aproximativ 2 kilograme.

„Obiectul, lung de circa 20 de centimetri, lat de circa 12,5 cm şi gros de 7 cm, prezenta două goluri cilindrice, de diametre diferite, practicate astfel încât golul cu secţiunea mai redusă penetra către baza celuilalt, perpendicular. Golul cu diametrul mai mare prezenta în plus o ovalizare a părţii sale inferioare, efect ce părea a fi produs de un ax cu capul rotunjit, cu care s-ar fi asamblat. Pe suprafaţa sa inferioară cât şi lateral, obiectul prezenta urme ale unor lovituri repetate, dintre care unele au fost puternice. Toate detaliile remarcate sugerau faptul că piesa a facut parte cândva dintr-un ansamblu funcşional şi că a fost pierdută dintr-un motiv oarecare, în albia de atunci a raului“, a scris inginerul Florin Gheorghiţă, în cartea „Enigme in Galaxie“, apărută în anul 1983.

Cercetările efectuate la Cluj au indicat că oasele găsite au aparţinut unui rinocer păros, animal care a trăit între perioadă cuprinsă între 10.000 de ani şi 80.000 de ani în urmă. Problemele au apărut atunci când s-a încercat datarea călcâiului de aluminiu.

Supoziţie: Talpa unui suport pentru aterizare

„Repetatele analize metalografice aveau să ridice semne de întrebare şi mai mari. Astfel, din buletinul emis de centrul de cercetări ICPMMN (Măgurele) rezulta că metalul din care fusese realizată piesa era de fapt un aliaj complex, format din 12 elemente diverse, între care elementul principal, era aluminiul, în proporţie de circa 80%. Deci, piesa respectivă este un aliaj din aluminiu!

Un aspect cu totul neobişnuit era existenţa unui strat anormal de oxid de aluminiu pe întrega suprafaţă a obiectului. Este ştiut faptul că acest metal se oxidează foarte greu în profunzime, în mod uzual acoperindu-se cu un strat superficial de oxid protector care limitează pătrunderea fenomenului de oxidare în masa metalului.

 Explicaţia cea mai plauzibilă pare a fi şi din acest punct de vedere, vechimea foarte mare a obiectului… Dar aluminiul a fost descoperit în laborator în anul 1825 de catre Oersted, şi producerea sa pe cale industrială a început abia în 1883… Într-un secol era practic imposibil sa se produca un strat de oxid atât de gros”, afirmă autorul Florin Gheorghiţa.

Nimeni nu a putut să identifice obiectul sau să-i găsească vreo asemănare cu un produs al omului. Excepţie a făcut un specialist în tehnica aviatică ce a sugerat că obiectul ar putea fi talpa unuia din suporţii de aterizare, de la un aparat de zbor nu prea mare, care în coborâre, se aşeaza lent pe sol. O mostră din obiect a fost analizată în Elveţia, unde s-au confirmat rezultatele buletinului de la Măgurele. Unii specialiştii au spus că ar avea o vechime de 250.000 de ani. Rezultatele analizelor efectuate indică faptul că obiectul ar avea între 400 de ani şi 80.000 de ani.

Alţii au mers mai departe şi au apreciat că fiind găsit lângă oasele de mastodont ar fi putut rămâne acolo după o luptă dintre animalul preistoric şi aparatul care a aterizat pe pământ. Toate sunt speculaţii care încing imaginaţia celor care analizează posibile prezenţe extraterestre pe pământ. „Călcâiul“ de la Aiud este şi astăzi în custodia Muzeului de Istorie din Cluj-Napoca, care nu l-a expus niciodată pe motiv că nu are o provenienţă certă.

Источник: http://www.2012en.ro/2012/04/artefactul-extraterestru-de-la-aiud/

Reclame

7 gânduri despre „Artefactul extraterestru de la Aiud

 1. Oooo Doamne! Ce sa fie, ce sa fie? Sunteti incredibili d-lor junalisti! Obiectul este mult mai actual decat credeti si este cat se poate de terestru. Mie nu mi-a luat mai mult de 5 minute sa aflu ce este. Pai sa vedem indiciile:
  1. a fost gasit in albia unui rau;
  2. este dintr-un aliaj de aluminiu;
  3. obiectul este menit pentru a se roti in jurul unui presupus ax montat in cele doua gauri;
  4. catre varf prezinta o portiune roasa de forma circulara creata cu siguranta de angrenajul din care facea parte;
  5. strat gros de oxid; stratul de oxid depinde de mediul in care este folosit si de timp
  6. vechimea obiectului nu poate fi mai mare de 100 ani pentru ca aluminiul a fost produs industrial dupa 1883
  7. stratul de oxid este mult prea gros ca sa se formeze in doar 100 de ani.
  Singura explicatie este ca acest obiect nu era folosit in aer ci in apa si din acest motiv s-a depus un strat mai gros de oxid. Ce sa fie, ce sa fie! S-a gandit cineva la piesa dintr-o roata de moara? Este vorba de turbina hidraulica Pelton care a fost inventata in 1884 de inginerul american Lester Allen Pelton. Puteti vedea schita angrenajului in aceasta poza si veti gasi si piesa „extraterestra”

  • interesanta explicatie dar din pacate simplista si superficiala. as dori sa precizati parerea dv dupa ce va mai dau cateva date care rastoarna definitiv fiecare punct al pledoariei cu care ati rezolvat o enigma pentru care altii se chinuie de mult sa ii gaseasca o explicatie logica.
   1} piesa nu este facuta decat in proportie de 89% din aluminiu, restul este un aliaj format din
   2,84% di siliciu
   6,2% di arama
   1,81% di zinc
   0,41% di plumb
   0,33% di stagniu
   0,2% di zirconiu
   0.11% di cadmiu
   0,0024% di nichel
   0, 0023 % di cobalt
   0,0003% di bismut
   0,0002% di argeint
   2} a fost gasit la o profunditate de 10 m sub pamant alaturi de scheletele de mastodonti, deci obiectul nu poate fi atat de actul pe cat ati dori dv
   3}oxidul de aluminiu nu se formeaza in 100 de ani, spun specialistii, ci in 400-500 de ani, deci…..
   4}iata schita obiectului caruia i-ar fi putut apartine acest artefact din aiud, care dupa specialisti ar fi putut fi piciorul unei astronave. http://www.coscienza-universale.com/misteri/notizie-sullenigma-del-cuneo-vimana-di-aiud-in-alluminio/
   5}deci cum explicati aceste anomalii in cateva cuvinte???

   • Si era sa uit. Pe o fata se vede clar ca a fost ros prin frecarea circulara a turbinei de piesa, ceea ce in cazul unui „talpic de OZN” nu ar fi existat aceasta frecare ci doar o presare pe partea cealalta in situatia aterizarii asa zisului OZN. Deci partea care e roasa circular statea in aer deci nu se putea roade de aer.

 2. 1. La compozitie nu este nimic dubios. Nici un metal nu exista pur in natura. Banuiesc ca este extras din bauxita laterit.
  2. La o simpla cautare pe net ati fi descoperit ca rinocerul paros traieste bine mersi si in ziua de azi dar nu la noi. Asta nu inseamna ca poate acum 100 de ani ar fi fost adus vreun rinocer paros in Romania.
  3. Stratul de oxid se formeaza in 400-500 de ani in aer nu in apa. Daca nu lipseati de la lectia de chimie ati fi aflat ca aluminiul in combinatie cu apa reactioneaza si se formeaza oxid de aluminiu dar mult mai rapid decat in combinatie cu aerul. La cat a stat permanent in umezeala este perfect explicabil. Nu in ultimul rand sa nu uitati ca oxidarea se poate face si chimic prin interventia omului, adica ce vreau sa spun ca poate chiar cineva in mod intentionat a facut acest lucru.
  4. Si eu v-am aratat schita turbinei hidraulice Pelton care este identica cu piesa. Mai bine sa credem in povesti cu OZN-uri decat o explicatie logica si de bun simt, nu?

  • Ca sa ne intelegem. In primul rand pentru mine OZN-urile nu sunt povesti. In al doilea rand explicatia dumitale poate fi logica dar omiti niste lucruri esentiale din ignoranta. In al treilea si ultimul rand de ce nu iei matale pixul in mana sa notezi linkurile internationale unde apare stirea si sa ii dai clasa celui care a desenat piciorul astronavei cu schita turbinei Pelton?? Eu am drit doar sa informez despre importanta pe care o da comunitatea stiintifica internationala acestui obiect. In plus, eu sunt colaborator pt Romania la o casa cinematrografica din Italia de la care am auzit pentru prima data de acest artefact. Am contactat institutul din Cluj pentru a fixa o zi in care italienii sa se deplaseze sa faca un reportaj cu acest obiect. De aici istoria intra in domeniul fantasticului, dar nu este treaba dv. esenta este ca in mod voit descoperirile din acesta tara sunt ascunse, falsificate, negate, distruse….ma rog, ca la romani.

   • Ok. N-am vrut sa va supar. Din punctul meu de vedere subiectul cu acest obiect este pierdere de vreme pentru ca acest obiect este cat se poate de terestru. In ce priveste OZN-urile va recomand cartile lui Cristian Negureanu, sunt povesti si nu chiar, dar tot povesti. 🙂

   • nu ma superi. eu incerc sa informez despre lucruri mai aparte lumea, din moment ce sistemul asasin nu o face. despre ce crede fiecare si cum interpreteaza stirea nu este problema mea. am insistat sa va raspund pentru ca obiectul acesta nu este asa de normal pe cum ar parea sa fie, dat fiind ca frecvantand medii mai importante am inteles ca ar fi mai bine sa fie ascuns decat sa fie aratat lumii, pentru ca ar schimba cu mult istoria.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s