Atlantidele Romanesti

Legende venite parca de dincolo de timp, vorbesc despre pamnturi sfinte aflate pe locul unde acum domina Marea Neagra. Unii cercetatori afirma ca aici este localizata stravechea Atlantida, cu templele sale, in special Templul lui Apollo, zeul soareluri, a carui origine hiperboreana incepe sa capete un contur tot mai precis. Din stravechea Atlantida a ramas doar Insula Serpilor.

 La ora actuala, Insula Serpilor nu mai apartine stapinilor de drept, adica noua romanilor. Si desi s-a bagat in fata motivul marilor rezerve de petrol existente in zona, realitatea este cu totul alta. Insula Serpilor a fost un teren mistic, un loc de trecere intre doua lumi. Aici, pe colturile de stinca acum pustii, se ridica pe vremuri un superb templu care a fost inchinat solarului Apollo. Apele marii ii protejau pe preotii solari de vizitele curiosilor si ale profanilor. Oare stie cineva din cei ce citesc aceste rinduri de unde isi trage numele Marea Neagra?

 Unii ar spune ca e din cauza lipsei, la anumite adancimi, a florei si faunei, din cauza toxicitatii apelor. Altii vor spune ca numele vine de la valurile care altadata scufundau corabiile care se avintau sa o strabata. In schimb, istoricii misticii, in special ai istoriei atlante, stiu ca numele provenea de la stapinitorii marii. Cei care au fost cunoscuti sub numele de Cavaleri Negri si ai caror urmasi au dat Tarii Romanesti si Moldovei, pe cei mai de seama descalecatori, intre care si Negru Voda.

  Multi vor fi uimiti sa afle ca printre cei care cunosteau secretul misticei Atlantide a Marii Negre a fost si Mihai Eminescu, care a vorbit in versurile sale de enigmaticul tarim magic.

Recititi <Memento mori>:

“Din Fundul Marii Negre, din inalte-adance hale / Dintre stance arcuite, din gigantice portale / Oastea zeilor Daciei in lungi siruri au iesit… “Zeii Daci ajung la marea, ce deschide-a ei portale, / Se reped pe trepte nalte si cobor in sure hale / Cu lumina, ei ingroapa a lor trai intunecos; / Dara ea, infiorata de adanca ei durere, / In imagini de talazuri cant-a Daciei cadere / Si cu-albastrele ei brate tarmii mangaie duios.”

”Marele Diodor amintea in scrierile sale Insula Serpilor, cunoscuta ca Insula Leuky: “In fata tinutului celtilor, in partile Oceanului, este o insula numita Leuky, adica Alba. Latona, mama lui Apollo, s-a nascut aici si din cauza asta Apollo este mai venerat aici decat ceilalti zei… Aceasta insula era numita si Helixea (Felicia) sau <nesos makaron>, Insula Preafericitilor. Nu departe de acolo erau muntii Riphei (Carpati)…”

Preafericitii sau Blajinii erau urmasii atlantilor, cunoscuti si sub numele de ramani. Despre ei textele vechi amintesc ca locuiau pe langa apele cele mari in care se varsa toate apele, iar folclorul romanesc spune ca in acele taramuri isi are Dumnezeu cetatea de unde guverneaza toate ale lumii, bune si rele.   Ipoteza existentei unei Atlantide pe teritoriul actualei Mari Negre a fost imbratisata si de Robert Ballard. Acesta sustine ca in urma cu circa 7.000 de ani, fisia de pamint care separa Mediterana de lacul Marii Negre a cedat sub presiunea apei. Revarsarea acesteia a fost catastrofala pentru civilizatia momentului respectiv. Forta apei a distrus totul in calea ei, iar egalizarea celor doua nivele s-a facut abia dupa 40 de zile. O serie de constructii ciudate a fost depistat, cu ajutorul sonarului, pe fundul marii. Sa fie oare vorba despre Atlantida?!…

Cei care ajung sa vada ruinele Histriei raman uimiti inaintea constructiei in sine. Pentru ca, inca de la intrare, ochiul specialistului depisteaza o “anomalie” a tehnicii vechi. Este vorba despre un sistem de coloane orizontale peste care a fost construit zidul propriu zis. Pentru cei care nu sunt specialisti le spunem doar ca astfel de constructii folosesc, la ora actuala, arhitectii japonezi pentru a atenua socul cutremurelor. Este celebrul sistem de “cladiri pe role” care asigura siguranta inaintea cutremurelor de orice fel. De unde cunosteau grecii veniti aici, pe tarmul Marii Negre, aceasta tehnica? Si daca o cunosteau, de ce cetatile din patria lor si din alte zone colonizate, nu au fost construite in acelasi mod?…

 Dar asta nu e tot. Printre o serie de descoperiri bizare se numara si izvoarele cu apa termala din mlastina Mangaliei. Nu pentru ca izvoarele ar fi fierbinte, ci pentru ca nimeni nu a reusit sa dea un raspuns exact asupra originii lor. Initial geologii au zimbit si au spus ca izvoarele fierbinti nu sunt unice in lume si ca se formeaza simplu, prin parcurgerea unui platou calcaros, trecand prin niste concretiuni carbonice mai ciudate. Mai exact, izvoarele existau sub vechea Mare Sarmatica, cea care acoperea in urma cu milioane de ani teritoriul Romaniei. Depunerile sedimentare le-au acoperit si le-au conservat pentru mai tirziu, iar schimbarea reliefului marin intr-unul de cimpie, ar fi adus la suprafata si vechiul fund al marii si o data cu el izvoarele termale.

Ca fierbinteala este data de depunerile in adancime ale carbonatului de calciu. “Numai ca explicatia asta nu tine”, afirma domnul Marius Toader, profesor de geografie si pasionat geolog. “Pentru ca in nici un alt loc identic, nu exista ape termale”, spune domnul Toader. Si atunci, cum au aparut izvoarele din mlastina Mangaliei?Toate cele 20 – 30 de izvoare, curg prin niste concretiuni sub forma de trunchi de con care prezinta un orificiu central. Iar trunchiul de con este realizat artificial, ceea ce inseamna ca avem de-a face cu un sistem de incalzire centrala vechi de mii de ani.   Undeva, pe cel mai inalt deal dintre Ceahlau si Urali, se gasea pana nu demult, singura cetate acoperita din lume.

Pornindu-se de la importanta constructiei, s-a ajuns la concluzia ca, in vremuri indepartate, dealul Catalina, apartinand judetului Iasi, indeplinea, pe langa un rol de aparare in fata navalitorilor si unul initiatic, fiind un perimetru sacerdotal important. Avand o vechime de peste 3000 de ani, cetatea era protejata de un acoperis care se ridica la o inaltime de aproximativ 30 de metri. Dar, daca motivatia construirii zidurilor a fost una de ordin strategic si militar, pentru existenta acoperisului nu s-a gasit, deocamdata, nici o explicatie logica si acceptabila de marea majoritate a specialistilor. Si totusi…

In anii `70, inca mai exista un basorelief in care apareau aparatorii cetatii care luptau cu niste inamici nevazuti din aer. Dar cine ar sa atace din aer acum 3000 de ani? Se spune ca triburile care locuiau in zona au construit-o de teama zeilor care isi pedepseau din cand in cand supusii, ori de cate ori acestia nu-si aduceau prinosul pe altarele lor. Dar cine erau acei zei, acei luptatori care se puteau deplasa prin aer?

Arheologii care s-au ocupat in urma cu 22 de ani de studierea ramasitelor cetatii,  au constatat ca, pe o raza de aproximativ 600 de metri fata de locul constructiei pamantul nu era deloc fertil, iar la o adancime de aproximativ 80 de centimetri exista o pelicula de pamant carbonizat cu o grosime de circa 25 de centimetri. Concluzia a fost stranie si inacceptabila pentru istoricii de atunci: urme de ardere pe o adancime asemanatoare putea lasa doar o arma… atomica de putere medie. Cu toate acestea, cetatea nu a fost mistuita de foc, ceea ce demonstreaza ca aparatorii sai aveau arme cel putin la fel de redutabile cu ale atacatorilor.

Mihailesti, judetul Arges. Ani de zile, localnicii au dezgropat trunchiuri de copaci, fara sa stie ca in sobele lor ardea lemn multi-milenar. Padurea de la Mihailesti este ingropata la o adancime cuprinsa intre 25 – 30 de metri si contine soiuri disparute de mult de stejar, gorun, fag si tei, toate cu o vechime cuprinsa intre 10.000 – 12.000 de ani. Copacii au fost extrem de bine conservati din cauza compozitiei sarate a nisipului care i-a acoperit.

Cercetarile extinse au aratat ca pe  linia Glina-Bobesti, Jilava, Domnesti, Mihailesti-Cornetu, se gaseau locuri asemanatoare, totul trecand granita catre Bulgaria. Dar nu descoperirea in sine a fost bizara, cit mai ales compozitia nisipului, care i-a determinat pe specialisti sa emita o ipoteza fascinanta: nisipul a fost depus de un val seismic cu o inaltime ametitoare de circa 150-200 metri si care ar fi maturat zona Europei de sud, inclusiv actualul teritoriu al Romaniei.

Urme de valuri seismice uriase au fost descoperite peste tot in lume si producerea lor a fost pusa, pe seama caderilor de meteoriti, functie de marimea lor si a exploziilor vulcanice. Un astfel de meteorit a generat si uriasul val care a maturat Romania si care, in mod sigur, a distrus tot ce exista in urma cu 10-12.000 de ani.

Orastie. Resturi de cetati dacice. Ani de zile istoricii si arheologii au facut sapaturi pentru a dezlega misterul mortarului dacic. Si in timp ce incercau sa dea niste raspunsuri au aparut alte intrebari. E vorba despre terasele pe care au fost construite cetatile si care nu retin deloc apa de ploaie. Ca si cum interiorul muntelui ar fi gol. S-a mers mai departe si s-a analizat solul terasei. Stupoare, compozitia sa este identica cu cea a otelului inoxidabil. Dar cum s-a putut obtine o astfel de puritate in urma cu mii de ani si de catre cine?

Pentru ca dacii nu aveau nici macar sabiile din otel. Poate ca si aceste cetati sa fi apartinut altei civilizatii? Aceleiasi civilizatii care a construit bai speciale pentru stapinii cetatilor de pe virf de munte. Baile erau alimentate concomitent de izvoare reci, care veneau din interiorul muntelui, dar si de izvoare termale, pe alocuri sulfuroase. Iar in mijlocul imenselor bazine exista un mic stilp facut din cristale. Se spunea ca daca regii faceau baie in anumite zile in acele bazine, erau feriti de boli si nu-i invingea nici un adversar.

Dar baile erau aproape necunoscute oamenilor de la munte, luptatorilor care aveau cusme si postavuri din lina si mai putin din cinepa. Atunci cine a realizat ciudatele constructii? Este o intrebare care va ramane multa vreme fara raspuns.

Bucegii sunt un alt loc unde s-a spus ca ar fi trait atlantii, ca acolo, sus, la Babele, ar fi ultimul loc ramas dupa scufundarea Atlantidei. Greu de spus ce e realitate si ce e legenda, dar toti voievozii acestui popor isi pregateau soldatii sus, pe platourile Bucegilor si ascundeau tezaurul tarii in pesterile care strabat muntii in toate partile.

Mai mult, in ultimii ani, radiestezistii si alte persoane cu diverse capacitati paranormale, sustin ca au descoperit cimpuri si linii de forta de o putere fantastica. Unii dintre ei spun ca au contactat entitati superioare care s-au prezentat ca fiind spirite ale atlantilor de demult, iar altii sustin ca, de fiecare data cand sunt in zona, simt prezenta unor entitati energetice.

sursa : razboiulnevazut.com
Источник: http://www.2012en.ro/2008/08/misterioase-constructii-antice-din-romania/

Reclame

2 gânduri despre „Atlantidele Romanesti

 1. Peste lume se napustira atunci marile ape,

  innecand si scufundand,

  schimband echilibrul Pamantului

  pana cand doar Templul Luminii mai ramase

  intreg pe marele munte de pe insula UNDAL

  care se ridica dintre ape,

  doar cativa mai traiau

  salvati de furia apelor.

  Ma chema apoi Maestrul, zicand:

  Aduna-mi poporul.

  Du-i departe peste ape cu ajutorul celor ce te-am invatat,

  pana vei ajunge pe pamantul barbarilor parosi,

  ce locuiesc in pesteri, in desert.

  Acolo urmeaza planul pe care il stii deja.

  Adunatu-mi-am atunci poporul si

  am intrat in marea nava a Maestrului.

  In sus ne-am ridicat dimineata.

  Intunecat sub noi se vedea Templul.

  Brusc peste el napustitu-s-au apele.

  Disparut de pe suprafata Pamantului,

  pana cand vremea va sosi, era maretul Templu.

  Foarte repede ne-am indreptat spre soarele diminetii,

  pana cand sub noi se intinse taramul copiilor din KHEM.
  Este un extras din Tablita I a MARELUI THOTH.

  Adunatu-mi-am atunci poporul si

  am intrat in marea nava a Maestrului.

  In sus ne-am ridicat dimineata.

  Foarte repede ne-am indreptat spre soarele diminetii, …..adica spre SOARE rasare, adica spre rasarit, spre Egipt.
  Deci unde a fost ATLANTIDA? In Marea Neagra?
  Toate cele scrise in lucrarea prezentata sunt prilej de mandrie pentru noi, dar bunul simt pe care ti-l impune adevarul trebuie sa predomine. Altfel, nu ne mai crede nimeni nimic. Si chiar am inceput sa nu ne mai credem nici noi din cauza unor astfel de greseli de altfel cunoscute, dar acceptate si trecute cu vederea asa, de dragul taifasului la foc mic.
  Octavian

  • sa zicem ca dv aveti dreptate. as vrea sa inteleg de unde credeti ca a plecat nava maestrului pentru ca nu se poate stabili o coordonata daca nu stii locul de plecare, in putine cuvinte la est de care asezamant? daca nava a plecat din marea neagra atunci egiptul este spre sud dar sumerul este estul, deca nava a plecat din egipt atunci sumerul este estul dar nu avem nici o proba ca acolo ar fi fost vreun potop. singurul loc din lume unde toata lumea stiintifica a demonstrat ca intr-adevar apele au inundat vreo civilizatie este marea neagra. pe locul ei traia in antichitate un popor grandios, un popor care a civilizat lumea antica, un popor care a reusit sa se salveze in mare parte de la cataclism. apele mediteranei au rupt zidul de piatra si apele sale au inundat locurile unde s-a format marea neagra. aceasta mare unica ascunde in fundurile sale resturile unei civilizatii unice. e adevarat si faptul ca in toate marile si oceanele exista resturi a diverse civilizatii grandioase ascunse cu grija de catre lumea academica, dar la noi este vorba despre generatia umana actuala, nu despre cele trecute. aceasta este diferenza. taramurile lui khem in realitate sant pamanturile lui cam, unul din fii lui noe biblic si care aveau ca teritorii pamanturile vechiului sumer unde nimrod era rege, un mare om, un extraordinar rege care era in conflict cu zeii si care a construit sumerul antic. despre el vorbeste si epopea babiloniana care il chiama marele rege ghilgames care povesteste pe piatra el insusi ceea ce a petrecut in acele timpuri. deci daca ar fi sa ma refer la ceea ce afirma testul de fata cei plecati din calea cataclismului s-au refugiat la est de marea neagra, pe tritoriile actualului iran unde era vechiul sinar biblic sau sumer stiintific, in tara lui cam biblic sau khem egipteran sau ghilgames babilonian. in putine cuvinte in tara in care lumea stiintifica ne spune ca a parut civilizatia umana dar care are destule probe care sa conteste acest lucru pentru ca sumerul este o civilizatie stranie asa cun este si cea egipteana. au parut din senin gata dezvoltate, fara a trece pin perioade evolutive asa cum ar fi normal. asta inseamna ca acea civilizatie nascuta din senin era o civilizatie care in realitate era doar o continuitate aceea ce s-a nascut si a evoluat in alte teritorii.
   e greu sa accepti adevaruri care nu costa nimic, e greu sa dai valoare unor lucruri care pentru societatea de azi nu au valoare, asa cum este adevarul, pentru ca azi este pretios doar ceea ce costa, ceea ce se spune doar pentru ca se primesc bani in schimb. daca ma duc la tv primesc bani ca sa mint, ca sa spun ca pasta de dinti este inteligenta si indentifica canaliculele dentinare pe care le repara, ca iaurtul unei anumite firme este un medicament, ca medicamentele vindeca cu adevarat bolile in conditiile in care oamenii nu mai sant pacienti ci consumatori, samd. in acest sistem putred si mincinos sant oameni care sant chiemate oi negre pentru ca au curajul sa spuna un alt adevar oamenilor, un adevar care pare mai fantastic decat fantezia insasi si care nu poate fi prins in considerare pentru ca cineva a stabilit limite. dar cate limite puse de ei nu au fost trecute? de ce? pentru ca nu se stia un anumit lucru in acel timp? nu, ci pentru ca s-a incercat dintotdeauna sa se lungesca cat mai mult ignoranta oamenilor iar ei sa devina patronii lumii in absolut. si reusesc foarte bine sa o faca pentru ca limite si legi nu inseamna libertate ci sclavie mai cu seama ca aceste legi si limite sant valide doar pentru cei de jos iar pentru cei de sus doar cand se pun ei insasi impotriva sistemului pe care l-au ajutat si sevit.
   tablitele lui toth nu sant scrieri sfinte asa cum nici biblia, coranul sau vedele nu sant sfinte. pacaleala se poate nota cand gandesti ca pentru un musulman nu e valabila biblia sau vedele, asa cum nici pentru un crestin nu e valabil coranul sau vedele. pentru fiecare doar scriera lui e sfanta si zice adevarul, lucru ca a facut ca institutiile religioase sa devina bogate, sa prospere si sa minta lumea alimantand sentimentul de frica care naste doar pentru ca anumite lucruri sant declarate sfinte, adica nu trebuie cercetate, nu trebuie cunoscute si studiate fara avizul lor pentru ca genereaza rau. frica de ceva naste doar cand nu cunosti acel ceva, cand nu esti pregatit sa vezi sau sa intelegi anumite lucruri, iar sistemul a vut grija sa spele creierele oamenilor cu doctrina lor mincinoasa. studiind anumite scrieri interzise iti dai seama cat de aproape este adevarul de tine, realizezi ca il ai sub ochi pentru ca judecand practic unde se poat ascunde cel mai bine lucrurile decat acolo unde toti le au sub ochi dar nu le vad?
   nimic din ceea ce vezi nu e ceea ce vezi
   o zi buna si multumesc pentru comentarii

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s