DACII – COLONIZATORII PAMANTULUI / PROBE 2 – DACII SI TROIANII ( TURCII)

DACII DE LA NEMRUT DAGI – TURCIA

Chiar daca multi vor crede ca o afirmatie de acest gen e deplasata ma incapatanez sa afirm ca nu numai ca nu este depalasata, dar este si adevarata. Pe parcursul calatoriei noastre in jurul pamantului in cautarea dacilor veti vedea ca in final toate aceste probe adunate de prin lume vor deveni un adevarat munte care va putea rasturna dogmele si invataturile  care ne-au fost impuse despre  istoria omenirii.

Daca dacii au fost un popor atat de amarat si si de barbar care datorita ignorantei de a nu avea o limba proprie a trebuit sa imprumute limba romanilor, de ce cultura, traditiile, obiceiurile si chipurile lor se gasesc pe toate statuile si muntii lumii??? De ce in orice parte privesti dai de nemuritorii daci carora, ca sa li se piarda urma au fost chemati cu toate numele derivate de la adevarata lor radacina? dacii, daki, dahii, dagi.

Dar daca numele le-a fost schimbat, o particularitate de neconfundat a traditiei si a porturilor lor a fost caciula daca. Cusma cu motul inainte este si va fi punctul de referinta al autenticitatii si al unicitatii dacilor. Inutil sa mai ascultam gogosi de tufa care ne vorbesc despre popoare diferite cand amprenta, sigiliul de necontestat al dacilor a fost portul lor unic de la care s-au inspirat celelalte popoare.

2 coifbronzaurit Olanesti 300x276 “Nemuritorii daci”  din centrul Turciei

Iata coiful lui Mitra descoperit la Olanesti, judetul Valcea, unde se vede clar ca varful cusmei care seamana cu ciocul unui porumbel, corb sau al pasari Pheonix  este amprenta poporului dac, al fratiei cu cavalerii lui Mitra.

In ultimul timpTurcia a devenit unul dintre cele mai prolifice si mai uimitoare situri arheologice din lume pentru importanza, frumusetea, vechimea si autenticitatea comorilor scoase la lumina. Unul dintre ele fiind NEMRUT DANGI.

Sanctuarul a fost descoperit in 1881 de catre un geolog angajat de Imperiul Otoman. De sapat, s-a sapat abia in 1953, de catre o echipa de arheologi americani de la Scoala de Cercetari Orientale. Care n-au inteles mai nimic din complexul de piramide tumulare de piatra, temple si statui colosale.

Tot complexul este compus din inimaginabile statui inalte de pana la 10 m reprezentand chipuri de eroi si demnitari daci impreuna cu alte statui care reprezinta figurile importante din neamul si din traditia lor alturi de alti demnitari ai altor popoare prietene. Printre multe particularitati ale portului dac este si renumitul brau purtat si astazi in Ardeal care e inca o dovada in plus ca uriasele statui sant portrete ale dacilor.

4 briu 300x195 “Nemuritorii daci”  din centrul Turciei

In explicatiile date de specialisti, acest sit reprezinta commangenii un neam care era bun prieten cu dahii dar si cu grecii, popoare cu care ei s-au inrudit prin diferite casatorii.
As fi curioasa sa inteleg de ce acesti nobili commangeni sant  imbracati in portul dacilor daca nu erau daci? Stim ca dacii erau nemuritori iar figurile celor mai importanti reprezentanti ai lor erau daltuite in stancile muntilor de catre generatiile care urmau pentru ca numai in acest fel preamareau unicitatea acestui neam civilizator al omenirii. In acest caz, bunul simt ma face sa cred cu tarie ca acesti commageni in realitate erau alti daci plecati de pe  pamantul natal sa civilizeze lumea.

5 nemrut dagi4 255x300 “Nemuritorii daci”  din centrul Turciei

6 nemrut dagi5 222x300 “Nemuritorii daci”  din centrul Turciei

Priviti cate chipuri de daci exista pe inaltimea muntelui unde se afla Nemrut Dagi!!!

In acest sit se gasesc reprezentati leul  si corbul alaturi de statuia lui Hercule care stim ca este legat de leu, dar si acvila care se poate recunoaste dupa picioare pentru ca este distrusa in rest.

Dintre toate aceste personalitati asezate pe tronurile lor va rog sa observati ca in centrul imaginii in pozitia cea mai inalta este un dac care poate fi recunoscut dupa varful caciulii. In pozitiile laterale se afla de o parte si de alta a acelor 5 personalitati cate un leu si cate o pasare. Unii o chiama corb, altii porumbel dar s-ar putea sa fie renumita pasare Pheonix care renaste dupa moarte, simboluri care  mai tarziu au fost mentinute pe drapelul Romanesc.

Dar sa vorbim un pic si despre Troia, cetatea construita de Poseidon si Apolllo cei doi eroi care atunci cand au terminat-o de construit s-au intors acasa la geti, la Istrul de jos. Arhitectura Troiei semana sau mai bine zis este identica cu cetatile dacice distruse de catre „imperiul civilizator” al romanilor care au furat identitatea si trecutul bravilor daci. Cu toate ca stradania lor de a nu mai ramane nimic in picioare a fost foarte puternica nu au reusit sa distruga marturiile in piatra ale acestui popor ale carui pietre vorbesc din toate colturile lumii.

Troia - reconstituire

TROIA

Troia - ziduri

CETATEA BLIDARU

TROIA

Troia - zidurile cetatii

SARMIZEGETUSA REGGIA

TROIA

Troia - rampa de intrare in cetate

TROIA

Troia - odeonul

ULPIA TRAIANA SARMIZEGETUSA

TROIA

CETATEA BLIDARI

TROIA

GRADISTEA MUNCELULUI

TROIA

SARMIZEGETUSA

TROIA

GRADISTEA MUNCELULUI

AUTOR: GABRIELA DOBRESCU

Anunțuri

7 gânduri despre „DACII – COLONIZATORII PAMANTULUI / PROBE 2 – DACII SI TROIANII ( TURCII)

  1. imi plac dacii….dar nu cred ca suntem urmasii lor. de eram , acum aveam si noi ce au nemtii . noi nu avem ninic , suntem saraci , tradatori si alte alea……noi suntem romani nu urmasi ai dacilor. vai de capul nostru !

  2. Pai cam toate popoarele se inchinau la Soare pentru ca observasera ca binele , uneori si raul , de acolo provine. .Astazi , si mocofanii , dar si savantii nu urmaresc ce face astrul zilei?

    • singurul lucru care vine de la soare este lumina si caldura tot la fel cum singurul lucru care se urmareste dupa soare este vremea, erele, solstitiile si echinoctiile dar in nici un caz binele si raul. Binele si raul vin dinauntrul oamenilor nu din soare.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s