DACII – COLONIZATORII PAMANTULUI / PROBE 3 – PIETRELE DACILOR VORBESC

In acest capitol va voi arata cateva dintre multele minunatii care se gasesc pe pamantul sfant al dacilor. Marturii vii ale priceperii, cunostintelor si indemanarii acestui popor de eroi, care datorita puterii si constiintei lor au provocat in lumea inconjuratoare admiratie, uimire, invidie si ura, pietrele dacilor au inceput sa vorbesca. Dacii si-au lasat cunostintele si marturiile in piatra pentru ca stiau ca intr-o buna zi pietrele lor vor vorbi si omul va putea sa citeasca adevarul pe ele.

Ar fi bine ca lumea academica sa se ridice de pe scaune si sa cerceteze mai cu atentie pamanturile sfinte ale dacilor pentru ca pietrele lor vorbesc, pentru ca pietrele sant oasele pamantului si poarta in ele si pe ele marturiile vremurilor demult apuse cand vitejii hiperboreeni incercau sa colonizeze pamantul si sa poarte printre oameni stiinta naturii si a nemuriri.

URME UMANE IN PIATRA TOPITA

Un colt de rai al Daciei sau  ceea ce ne-a mai ramas din el este pamantul Buzaului, tara imparatului LUANA unde au ramas sapate in piatra urmele celor care au construit asezamintele rupestre de la Alunis si Colti.

Cred ca sant multe locuri in lume care au amprente de picioare umane lasate in piatra dar cum sa crezi ca „oamenii primitivi” au lasat urmele pasilor lor in piatra moale din Romania unde conform spuselor cercetatorilor aici nu era decat zapada si gheata si chiar daca era glaciara ar fi ocolit aceste tinuturi oamenii nu puteau sa fie pentru ca aici nu era nimic.

Aceste fotografii au fost facute de un neobosit localnic indragostit de frumusetea si de misterele locurilor natale: Grigore Rotaru Delacamboru. Multumita lui si a curiozitatii sale, astazi avem aceste fotografii care au imortalizat pietrele dacilor, marturii inegalabile, probe care atesta existenta civilizatiei hiperboreene sau trace  in aceste locuri.

URME DE PASI LA Cetăţenii din Vale

Urme de pasi langa paraul Pârscovelul de langa Policiori

Si in America, in  GLEN ROSE VALLEY exista urme de pasi in piatra moale numai ca urmele de acolo sant de dinozauri si de oameni impreuna. Acea vale este marturia existentei unei altei civilizatii umane care nu are nimic in comun cu a noastra. E gresit cand se afirma ca in epoca dinozaurilor oamenii nu existau. Avem nenumarate probe ca aceasta este o alta mare si gogonata minciuna. Este adevarat ca oamenii de atunci erau uriasi asa cum erau toate vietuitoarele planetei care au format o alta generatie trecuta si  care nu are nimic de a face cu a noastra. Pamantul a fost locuit intotdeauna de diverse generatii de oameni si de alieni. De la ei ne-au ramas atat de multe vestigii si minunatii ale tehnologiei antice. Despre civilizatia gigantilor din America de sud ne vorbesc insediamentele din Peru, Bolivia, Brazilia si pietrele Ika. E inutil sa mai crezi in cretinismele „cercetatorilor” care sustin cu nerusinare faptul ca minunatiile popoarelor antice sant niste amarate de temple facute pentru zei cu ajutorul altor pietre si lemne. Pai daca ei faceau asemenea minunatii pentru zei, ei unde traiau??? In rape?? In grote?? Nu, dragii mei, acelea erau cele mai evoluate si trainice orase care comunicau cu asezamintele subterane pentru ca oamenii se ascundeau acolo cand se intampla vreun cataclism sau cand zeii = alienii faceau cate un razboi atomic.

GLEN ROSE VALLEY

Aceasta este o alta urma umana pietrificata gasita in Bolivia.Vechimea ei este de 15 milioane ani ceea ce o face cea mai vechie urma umana din lume si a fost prezentata in La Paz.

Aceasta este cea mai celebra urma umana, proba care nu a putut fi combatuta de nici un cercetator,  datorita faptului ca cel care a lasat-o a strivit cu piciorul un trilobit, animalut din ordinul scoicilor, care traia in perioada cretracica. Dar ca si cand nu ar fi de ajuns, urma lasata nu este a unui picior gol cum am vazut inainte. Nu. Urma este a unui pantof….purtat de un om in perioada in care, conform spuselor oamenilor de stiinta, omenirea nu exista.

De ce v-am purtat printre aceste relicve antice?? Pentru ca, asa cum ati vazut, fiecare popor se lauda si pune in evidenta descoperirile importante si unice facute pe teritoriul sau, numai la noi lumea stiintifica doarme si isi ia salariul doar ca sa ne spuna gogosi de tufa. De ce oare un om simplu pasionat de trecutul acestui popor ca Grigore Rotaru Delacamboru merge pe cont propriu cu un aparat de fotografiat in mana ca sa ne arate cum sub picioarele noastre urla trecutul glorios al unui popor de eroi in timp ce aceea care sant obligati sa o faca nu au timp sau nu au fonduri? Nu ar fi mai convenabil sa ne gasim si sa ne aparam singuri istoria din moment ce nimeni nu are vreun interes sa ne spuna adevarul?? Dar sa mergem mai departe…

In frumoasa tara a Luanei exista o paiatra care se chiama Piatra Rotarii. De ce a capatat acest nume o spune chiar ea: pentru ca acest imens megalit a fost rasucit de o imensa si incredibila catastrofa care l-a smuls de la locul sau si l-a rotit astfel ca scarile care duceau probabil undeva catre vreo asezare sau cetate acum nu mai duc nicaieri pentru ca treptele sant invers. Pe aceasta piatra sant si incizii, desene geometrice si semne care probabil insemnau ceva pana cand piatra nu a fost smulsa de la locul ei dar care probabil si astazi ar putea sa dezlege ceva mistere, lipseste doar interesul de a intelege aceasta limba a semnelor.

Semnele catastrofelor pe care pamantul le-a suportat in decursul mileniilor se vad si acum peste tot si de aceea Piatra Rotarii nu este singura care a suferit de pe urma dezastrelor. In America de sud exista un alt megalit care a suferit si el o incredibila rotare de la locul sau. Daca cautam sa intelegem cum e posibil ca structrui impresionante de piatra sa fie  mutate de la locul lor explicatia e doar una: catastrofe. Vom vorbi si despre acest aspect, dar intr-un alt capitol.

Piatra rotarii – Alunis

Aceste doua fotografii sant facute unui megalit din Sicilia – Italia numit „Cucco – Orgala” Treptele seamana foarte mult cu cele ale pietrei rotarii care probabil in timpuri antice purta spre un bazin cu apa ca cel din Cucco.

Coltul de piatra de la Braiesti este o alta minune care ne-a ramas de la bravii nostri inaintasi. Starea de uzura in care se afla ne marturiseste singura vechimea sa. Dar daca timpul sterge multe lucruri si vindeca multe rani, pietrele dacilor l-a invins pentru ca in acest megalit se mai vad inca semnele inaltei tehnologii folosite. Foruri perfect rotunde facute cu o inalta precisie, forma sa atipica si liniile care delimiteaza anumite portiuni ne duc cu gandul la tehnologia popoarelor de peste ocean unde gasim acelasi fel de prelucrare a pietrelor care se foloseau in diferite constructii. Si in acest caz este imposibil sa te intrebi ce incredibila catastrofa a mutat acest megalit  de la locul sau????!!!!!!

Colţ de piatră la Brăieşti.

Foruri perfecte facute in piatra se gasesc la toate minunile arhitecturale ale lumii antice si aici nu putem sa trecem cu vederea asezarile din Peru si Bolivia. Iata un colt de piatra din Puma Punku in Tiahuanaco, Bolivia.

Se vad perfectele foruri facute cu inalta tehnologie de catre mesterii antici. De ce fac o asemenea comparatie? Pentru ca cele facute in coltul de piatra de la Braiesti nu sant cu nimic mai prejos decat cele de peste ocean, atat ca cele de la noi par mult mai vechi decat surorile lor.

OUL COSMIC

Oul Cosmic de la Strâmba este un megalit care ca si celelalte despre care am vorbit pana acum, nu este singular in lume, numai ca te intrebi cine l-a construit aici si de ce, intrebari care nu si-ar avea rostul atata timp cat lumea academica ne-ar fi spus ca pamanturile acestea nu ar fi fost locuite in timpuri vechi. Dar, cum istoria noastra, dupa ei, este relativ noua, atunci ar trebui sa zicem ca civilizatiile din alte parti ale lumii au venit si la noi sa ne mai construiasca cate un megalit, cate o cetate, cate un ou cosmic… Minciuni spuse cu nesimtire. 

Oul Cosmic de la Strâmba ( un sat din zona Rupestre )

Oul cosmic este ceea ce se chiama samanta, codul genetic din care s-a nascut umanitatea. Italienii il considera simbolul etruscilor, grecilor si egiptenilor. La noi, tara de unde acest simbol a plecat, nimeni nu se sinchiseste sa ii acorde atentia cuvenita. In timpuri de mult apuse oamenii preamareau natura, nemurirea, animalele si apa datatoare de viata, cea care face ca  viata sa rasara. Pe suprafata oului se mai vad inca semne neintelese sau poate o harta stelara care de abia se mai intrevede datorita timpului nemasurat care a trecut peste el facandu-l sa isi piarda din claritate.

Asemeni oului Cosmic de la noi sant si Sferele din Costa Rica, numai ca vechimea lor pare mult mai mica.

388631_Sfere%20costa%20rica

Un alt ou sa gaseste si in Sassari -Sardenia, Italia, care spre deosebire de sferele din Costa Rica aduce mult mai mult cu cel gasit la noi. Si in marile piramide bosniace s-au gasit astfel de sfere mai mult sau mai putin eliptice, fapt care confirma cunostintele comune ale oamenilor din acea epoca.

Una dintre sferele de piatra gasite langa marea piramida bosniaca.

Avem si alte oua cosmice in alte parti ale lumii pentru ale caror constructie  nimeni nu a putut sa dea vreo explicatie

TESTAMENTUL RASELOR – MUNTII CIUCAS

Pietrele dacilor mai au o particularitate: unele dintre ele sant unice. Acum ati putea sa spuneti ca multe alte artefacte antice din alte parti ale lumii sant unice, asa cum pot sa para si pietrele dacilor. Da, aveti dreptate, sant foarte multe, numai ca aici, pe acest petic de pamant lumea academica a vrut ca istoria sa dispara, trecutul poporului care locuia aici nu trebuia sa se dezvaluie pentru ca ei au stabilit ca aici, in vremuri antice nu era nimeni. Cu toate aceste aberatii „stiintifice” lumea de mult apusa vrea sa prinda viata si marturiile lor au inceput sa cam dea peste cap planurile facatorilor de istorie falsa.

Stim cu totii ca pe pamant exista 4 rase umane: albii, negrii, galbenii (asiatici) rosii (indienii). Nu ar fi nici o noutate pentru nimeni dar te intrebi cu stupoare de ce incrustate in muntii dacilor se gasesc fetele raselor umane??? De ce aici, unde nu era nimeni, stau marturie, sapate in piatra fetele celor 3 rase dominante ale pamantului? Cine si de ce a sculptat muntii dacilor pentru a lasa marturie grandoarea neamului de eroi ai gigantilor, ai titanilor omenirii pe care zeii nu i-au putut invinge?

TESTAMENTUL DACILOR NETRASAT

“Testamentul Raselor”. Sculptură megalitică de proporţii gigantice, identificată de Daniel Ruzo în Munţii Ciucaş, cu ocazia vizitei acestuia în România.

Imagine din Arhiva de fotografii Sculpturi Megalitice Dan Corneliu Brăneanu.

TESTAMENTUL DACILOR TRASAT

Fotografie retuşată pentru evidenţiere publicată de Călin N. Turcu („Enigmatice chipuri de piatră” – Istorii neelucidate. Almanah estival Luceafărul ’87). Fotografia corespunde următorului text: „Testamentul – care l-a atras cu două decenii în urmă şi pe cercetătorul peruan Daniel Ruzo  –  este un complex de stânci măreţe ce par a reprezenta câteva chipuri umane. El poate fi admirat de pe muntele Chiruşca aflat chiar în spatele Cabanei Ciucaş”.

LEUL DE LA BAIA DE AUR – ROSIA MONTANA

Rosia Montana este unul dintre locurile cele mai pline de mister ale Romaniei. Pamantul cu aurul cel mai pur, pamantul impanzit cu sute de marturii, care atesta ca aceste locuri nu erau ale romanilor care ne furau bogatiile, ci ale dacilor care arendau minele lor calailor si talharilor ce doreau sa  distruga si sa fure tot, proces care continua si astazi, multumita guvernantilor cretini care ne conduc, vorbeste.

Stim ca dacii isi sculptau muntii si acest lucru se vede din ce in ce mai bine pentru ca oamenii au inceput sa priveasca mai cu atentie pietrele din care sant facuti acesti munti. Ceea ce vreau sa va supun atentiei este faptul ca in aceste locuri, in acesta tara a dacilor,  exita opere megalitice care apoi se regasesc si in alte tari, pe alte meleaguri, departe de locul unde au fost facute pentru prima data. Asemanarea este de multe ori izbitoare si te duce cu gandul la cei care, plecati de acasa, au vrut sa creeze in locurile indepartate de plaiurile natale aceeasi atmosfera, acelleasi figuri asemanatoare celor de acasa, Iata cateva dintre ele.

LEUL DE LA ROSIA

Sculptură megalitică leonină, de o frumuseţe aparte, la Roşia Montană, judeţul Alba.Imagine inedită din Arhiva de fotografii Sculpturi Megalitice Dan Corneliu Brăneanu.

LEUL DE LIN ITALIA

Sculptură înfăţişând un leu, aflată în colecţia unui muzeu italian. Asemănarea cu megalitul de la Roşia este izbitoate…

Ar mai fi ceva de spus la aceste doua reprezentari, idee care mi-a venit cu ceva timp in urma scrierii acestui articol. Am cautat ceva pe internet si am ramas impresionata de modul in care este reprezentata Pangea, unicul continent al pamantului din vremurile antice datorita faptului ca asemanarea sa cu acest leu este uluitoare. Atunci ce sa cred, ca acest leu reprezentat in mod aproape identic de doua popoare diferite in realitate era harta pamantului in timpurile imemorabile?? Iata Pangea:

SFINXUL DE LA CORBII DE PIATRA

FATA CU CHIP

Sculptură megalitică de la Corbii de Piatră, jud. Argeş. În centru, o structură leonină cu profilul feţei uman. În plan apropiat, o altă figură umană aşezată direct pe temelie, în colţul casei.Imagine inedită din Arhiva de fotografii Sculpturi Megalitice Dan Corneliu Brăneanu.

SFINXUL DE LA CORBII DE PIATRA

Imagine panoramica a vetrei satului Corbi. În cadranul dreapta sus se vede sculptura megalitică detaliată mai înainte. Fotografie obţinută prin amabilitatea profesorului Stelian Bebeşelea.

SURSA: http://dcbraneanu.wordpress.com/

La Marcahuasi in Peru, este deja foarte cunoscuta aceasta fata sculptata in munte vizibila doar daca se roteste fotografia in pozitie verticala. Comparand fotografia de la Corbii de Piatra cu aceasta,  nu poti sa nu ramai surprins de asemanarea lor izbitoare.

MARCAHUASI – PERU / CHIP DE OM CULCAT

Nu am idee de ce in muntii dacilor exista si multe sculpturi zoomorfe,  care ar putea fi explicatia care sa ne lumineze asupra importantei pe care aceste animale sau pasari o aveau, sau de ce era atat de importanta incat sa merite sculptarea in stanca muntilor a acestor fiinte. Cert este ca toata planeta este impanzita cu chipurile lor. Asa cum v-am obisnuit, va supun atentiei sculptura megalitica de la Ciucas care reprezinta o pasare. Nu pot sa spun daca acest chip de piatra reprezinta un porumbel, o acvila sau nemuritoarea pasare Pheonix, dar cu certitudine va pot garanta ca acest tip de monument megalitic exista si in alte parti.

PORUMBELUL CIUCAS

In Turcia, tara care in ultimul timp ne-a oferit cele mai surprinzatoare monumente arheologice antice, in situl Nemrut Dagi se gaseste alaturi de nenumare figuri de daci si chipul acestei pasari.

PORUMBELUI NEMRUT DAGI

Iata si replica aceleasi pasari sculptata in muntii Italiei. Nu e asa ca incepi sa te intrebi din ce in ce mai mult cum e posibil ca in Dacia sa existe monumente megalitice identce cu cele din alte tari?? Cum ar putea sa ne explice oamenii de stiinta acest fenomen? Au venit ele, popoarele lumii sa le construiasca si aici la noi, sau poporul de aici s-a dus sa le construiasca acolo??

PORUMBELUL DIN MONTALBANO ELICONA / ITALIA

Cine nu a auzit de monumentul omenirii de la Marcahuasi, in Peru? Marele sfinx taiat in piatra este si astazi unul dintre cele mai controversate monumente cu chip de om si reptila, de aceea consider ca este inutil sa mai adaug ceva avand in vedere marea sa notorietate.

Ceea ce vreau in schimb sa va prezint este asemanarea sa izbitoare cu sfinxul de la Macin care nu numai ca ii seamana in totalitate dar si erodarea lor pare  similara. Capul sfinxului de la Macin are lipsa o bucata…probabil distrusa intentionat sau poate in mod natural. Cert este faptul ca este cam dubioasa acesta asemanare a lor.

SFINXUL DIN MACIN SI SFINXUL DIN MARCAHUASI

SFINXUL MACIN

SFINXUL DIN MARCAHUASI

Si pentru ca santem in Peru as dori sa va arat asemanarea dintre sfinxul de acolo si sfinxul al doilea din Bucegi. Numit si Broasca, sfinxul din Marcahuasi este una di enigmele zoomorfe ale platoului peruan plin de megaliti. Sfinxul din Buceci area aceleasi caracteristici iar asemanarea este izbitoare.

MARCAHUASI – PERU

SFINXUL DIN BUCEGI

SCAUNELE DACILOR

In muntii Carpati exista foarte multe scaune sapate in stanca. Oare de ce era nevoie ca pietrele sa aiba forma de scaune??

SCAUNUL DE LA BUZAU

SCAUNUL DE LA CETATENI – ARGES

CHIPUL LUI BUREBISTA PE MUNTII TERREI

In Italia, exista la Borzone, o sculptura megalitica cu chip de om. Ceea ce m-a frapat cel mai mult si pentru care vreau sa nu trec cu vederea acest megalit, este faptul ca seamana foarte mult cu chipul lui Burebista de pe tablitele de la Sinaia.

BUREBISTA PE TABLITELE DE LA SINAIA

O alta proba de necontestat este figura lui Burebista gravata pe un inel aflat la un muzeu din Florida deschi de David Xavier Kenney în Sunny South Beach. Inelul provine din Balcani, asa cum afirma detinatorul sau, care a intrat in posesia lui cu ajutorul unui vanzator olandez. Pe inel se gaseste o scriere antica necunoscuta care este descrisa ca fiind niste scrijelituri. Iata ce scrie pe placuta de prezentare a inelului:

DACIAN CAMEO RING OF THE DACIAN KING BUREBISTA AND DECEBALUS
Material: Bronze and Lead
Era: C. 117 AD
Culture: Roman Provincial
Style: Greek
Origin: An Antiquities Dealer in the Netherlands, purported to have originated from the Balkans

SURSA: http://colectii.toateblogurile.ro/category/tara-minunilor/page/3/

Si iata si megalitul din Borzone-Italia, acesta enigmatica sculptura rupestra  care ca si alte sclupturi megalitice romanesti sapate in piatra vie a muntilor, a imortalat un chip de erou al antichitatii pentru ca dacii nu au scris pe hartie, pe lut sau pe pietricele. Nu. Dacii ai scris pe muntii lor pentru ca muntii erau frati cu dacii si pentru ca muntii erau falnici ca si ei. Nu vi se pare ca asemanarea este de necontestat??

INELELE DE PIATRA

Nu departe de Cornovaglia se gaseste situl Men-an-Tol care s-ar traduce piatra cu gaura.

Asa cum puteti vedea din acesta fotografie langa piatra de forma circulara, gaurita, se mai vad doua pietre drepte si o a treia culcata. Nu se stie ce ar putea sa reprezinte. Gaurirea perfecta a imenselor pietre pare sa fi fost facuta cu instrumente de mare precisie nu cu alte pietre sau lemne cum ar vrea sa ne faca sa credem lumea stiintifica. Aceasta arta era cunoscuta de toata lumea antica pentru ca iata, astfel de minunatie exista si la noi in muntii Buzaului. Ma intreb ca intotdeauna: au venit ei, aici sa ni le faca sau au plecat dacii sa le arate loro cum se fac??

MEGALITUL DE LA CORNOVAGLIA

BLOCUL CIRCULAR DE LA NUCU -BUZAU

BLOCUL CIRCULAR DE LA CETATENI

FOTO:http://strasihastrii.blogspot.ro/2010_01_01_archive.html

MENHIRELE GIGANTICE ALE DACIEI

In Buzau, alatuti de mult cunoscutii trovanti se afla in mijlocul padurii un ansamblu de pietre imense rupte parca de catre o imensa catastrofa pentru ca un astfel de bloc de piatra chiar daca ar cade pe pamant nu ar putea sa se rupa in bucati de acest tip. Din ceea ce stim de la istorie, acest tip de monument megalitic se chiama menhir. Pe teritoriul Romaniei prezenza menhirelor este foarte mare si adevaratul lor scop nu se cunoaste. E greu sa iti imaginezi ca cineva pune o astfel de bucata de piatra doar ca sa semnaleze prezenta vreunui mormant important sau vreun loc de inchinaciune. As zice mai degraba ca aceste fabuloase pietre erau parti ale unor constructii impresionante ale antichitatii. Oricum, poate in viitor vom afla adevarta lor origine si scopul pentru care au fost ridicate.

MENHIRUL URIAS DE LA BUZAU

MENHIRUL URIAS DE LA BUZAU

As dori sa va vorbesc acum despre cel mai mare menhir al Europei. Este vorba despre megaliti din Locmariaquer, un orasel francez situat in Bretagna meridionale.

Conform cercetarilor, acest megalit are 4500 de ani,  29 de m inaltime si cantareste 280-350 tone si este rupt in patru bucati.

MENHIRUL DE LA LOCMARIAQUER, FRANTA

Imi permit sa ma intreb de ce oare in Romania exista un menhir asemanator cu cel francez, rupt tot in 4 bucati si la fel de enigmatic ca cel francez??

CRUCEA MANAFULUI

Fotografiile pe care vi le voi prezenta mai jos sant facute tot in muntii Buzaului unde ne asteapta o alta miunatie: crucea Manafului. Este un ansamblu megalitic inalt de 4 m in forma de cruce cu patru coloane de sustinere. Se pare ca inainte avea si acoperis tot din piatra. Se spune ca aceasta cruce a fost facuta prin 1846 de catre un vanzator de zarzavaturi, un manaf. De mentionat ca esre facuta dintr-o singura bucata de piatra care cantareste cateva tone.

Am primit de la popa din sat precisarea ca acest monument a fost facut cu certitudine in 1846 pretinzand ca are si probe, acte. Nu are nimic decat amintiri si certitudinea ca aceste pietre sant simboluri crestine. Nu a mai auzit insa niciodata de izvoare pagane de unde crestinismul se alimenteaza, nu are habar de ce este „cavalerul trac” si nu este la curent cu faptul ca acest tip de monument este identic cu dolmenele antice. Ca intotdeauna popii si bisericile lor fura toate constructiile antice pe care apoi le coafeaza si le numesc crestine.

Nu stiu pentru care motiv s-a inventat o asemenea poveste pentru un monument megalitic stravechi care la o simpla analiza mai amanuntita te convinge ca nu are nimic in comun cu vreun manaf care nefiind sculptor a cioplit in piatra aceasta minunatie nici cu vreun crestinism mai vechi. Aceasta cruce este un monument megalitic antic pentru ca simbolul crucii ales de crestini in antichitate reprezenta axa lumii. Axis Mundi. In plus de ce ar fi cioplit cineva in 1846 o cruce cu simboluri pagane in plin crestinism? Cum a facut un om simplu aceasta minune? Nu am nici un dubiu ca a fost scrisa cu acel an stergandu-se probabil alte simboluri importante pe care le avea, dar de la acest fals pana la a spune ca a fost sculptata atunci mi se pare o cale foarte lunga pentru ca simbolurile antice pagane aproape sterse de timp se mai intrevad inca si seamana nemarginit de mult cu semnele si inscrisurile  vechi de 12000 de ani gasite in Turcia la Göbekli Tepe

SIMBOLURI PAGANE PE CRUCEA MANAFULUI

SIMBOLURI PAGANE PE CRUCEA MANAFULUI

SIMBOLURI PAGANE PE CRUCEA MANAFULUI

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe

Göbekli Tepe

Si pentru ca santem in acest sit as dori sa va arat o particularitate a acestei epocale descoperiri din Turcia, care a fost datata la 12.000 de ani si ruinele de la Sarmizegetusa.

Göbekli Tepe

ULPIA TRAIANA SARMIZEGETUSA

OZN-UL DIN MUNTII NEAMTULUI SI ARTEFACTUL DIN SALZBURG

As vrea sa mai semnalez ceva interesant. Munţii Neamţului par a fi o zonă plină de mistere pe care istoria nu le-a elucidat încă. La poalele Ceahlăului, în zona denumită Vadu Rău, săpăturile arheologice realizate sub îndrumarea istoricului Dumitru Ioniţă au scos la iveală artefacte bizare.

La o adâncime de doar 50 de centimetri sub pământ, s-a descoperit o structură de piatră prelucrată, formată din cel puţin 90 de plăcuţe îmbinate cu un liant cu desăvârşire necunoscut oamenilor de ştiinţă de astăzi.

Un OZN şi o miniatură a Sfinxului din Bucegi descoperite în masivul Ceahlău

Liantul, de o duritate extremă “nu este nici ciment, nici argilă, nici vreun alt adeziv cunoscut şi folosit de-a lungul istoriei, până azi. Probabil că respectivul liant nu are corespondent pe Terra”, susţine profesorul Ioniţă, citat de Gardianul. Obiectul are o înălţime de 14 cm, o circumferinţă de aproape un metru, cântăreşte 12 kg. (http://www.antena3.ro/externe/un-ozn-si-o-miniatura-a-sfinxului-din-bucegi-descoperite-in-masivul-ceahlau-57737.html)

Pare incredibila acesta descoperire, cu atat mai mult cu cat la Salzburg s-a descoperit un artefact pe cat de asemanator cu al nostru pe atat de ciudat si misterios.” Astfel, obiectul misterios a fost supus unor altor teste și specialiștii au concluzionat că a fost realizat printr-o tehnică bizară, numită “a cire perdue“, cu circa 60 milioane de ani în urmă.

Testele preliminare au demonstrat că acest cub misterios, cu două fețe ușor rotunjite și cu o incizie undeva la mijloc, cântărește 785 grame. Are în compoziţie fier și carbon, dar se zăresc și ușoare urme de nichel. Obiectul nu este de proveniență naturală ci a fost fabricat cu un scop anume. Există voci care susțin că acest obiect făcea partea dintr-un ansamblu mai mare, al cărui parte componentă era. Un alt fapt ciudat este că specialiștii au descoperit că artefactul avea propriul câmp gravitațional.”(http://www.efemeride.ro/cubul-din-salzburg-un-artefact-fabricat-acum-60-milioane-de-ani)

salzburg-cube

COIFUL DE LA COTOFENESTI SI REGELE PERSAN CYRUS

 

Cati dintre noi nu au auzit despre renumitul coif de aur de la Cotofenesti? Cred ca foarte multi. Ceea ce insa nu stie  marea  majoritate este faptul ca acest coif este asezat, in nenumarate poze pe capul marelui rege al persilor Cyrus. De ce oare in articolele in care se vorbeste despre regele marelui imperiu persan el este reprezentat avand pe cap tocmai coiful nostru? Sa fi gresit ei cand au pus fotografia sau istoricii elitei „au uitat” sa ne spuna ceva in legatura cu Cyrus si dacii?? Dintre cele doua argumente eu cred ca este al doilea cel adevarat pentru simplul motiv ca nimeni, absolut nimeni nu avea vreun interes sa publice in presa straina coiful romanesc pe capul unui persan. In acest caz ar mai fi o intrebare: daca cel din fotografie nu este Cyrus, atunci cine era?? Iata-l pe Cyrus persanul cu coiful romanesc pe cap.

The founder of the Persian Empire: Cyrus the Great

Aici articolul in original:

http://www.yousaytoo.com/the-founder-of-the-persian-empire-cyrus-the-great/1664847

AUTOR: GABRIELA DOBRESCU

FOTO: http://strasihastrii.blogspot.ro/2010_01_01_archive.html

Anunțuri

18 gânduri despre „DACII – COLONIZATORII PAMANTULUI / PROBE 3 – PIETRELE DACILOR VORBESC

 1. Referitor la Crucea Manafului, ridicata in anul 1846 de catre un postelnic din satul Vispesti, com . Breaza, jud. Buzau, va asigur ca nu importa nimic din arhitectura pagana ci, dimpotriva are numai elemente crestine unele aproape ilizibile (din care cauza par unora ca fiind elemente pagane), cu inscriptii crestine in slavona. Un cunoascator al acestui fascinant monument istoric (azi lasat de izbeliste) – Pr. Dr. Mihai Stanciu

  • da, va multumesc foarte mult pentru buna dv credinta numai ca aceasta cruce este extrem de ciudata daca a fost intr-adevar facuta in 1846. in primul rand faptul ca are stalpi laterali si acea lespede deasupra deja nu mai corespunde cu monumentele funerare crestine. figurile vechi sapate in piatra nu se deterioreaza in acest fel in 100 de ani. persoana care afacut-o a avut un model ca sa faca aceasta cruce care in mod evident nu trebuia sa dispara din acel loc. dar ceea ce ma convinge in mare proportie ca am dreptate si nu gresec, in pofida tuturor povestilor despre aparitia si constructia acestei cruci este un desen de pe ea, un desen care nu avea ce sa caute pe un monument crestin: cavalerul trac. aceasta gravura este simbolul tracilor, al dacilor, al etruscilor, al troianilor, al civilizaziei antice care s-a nascut si s-a dezvoltat pe aceste meleaguri nicidecum al bisericii care a coafat toate monumentele megalitice, rupestre ale eroilor daci punandu-le pe seama unor pusnici-asceti care nu au facut nimic altceva decat sa se adaposteasca in ele, sa racaie simbolurile luminate ale anticilor si sa le inlocuiasca cu cate o cruce. am studiat mult acest monument pana sa ma hotarasc sa il pun ca marturie pe acest post si sant convinsa ca nu am gresit. bineinteles ca accept si alte pareri pentru ca imi place orice confruntare de pareri daca e facuta cu bun simt si cu credinta. las deschisa discutia….poate ne lamurim pana la urma si poate mai gasim ceva probe.

 2. Ai mare dreptate Gabriela si pot sa-ti spun ca…..DA,pamantul a fost locuit de milioane de ani de civilizatii omenesti,de marime superioara noua,oamenilor,uriasi ce aveau de la 4 la 21 de m[21,4 m schelet descoperit in italia ] si asta cautau si israelienii ce s-au prabusit in Bucegi acum 2-3 ani…niste tunele ce trec pe sub mari si oceane si in care s-au descoperit niste mese de 2m si inaltimea tunelului de 4 m…..asta e,oamenii ce au trait acum peste 12-14000 de ani,printre care si atlantii[Atlantida] erau mai avansati decat noi cu cel putin 50 de ani,ei sunt cei care au facut piramidele si templele de la Machu PICIU si acei oameni s-au retras in scoarta terestra [ex. Shambala] sau au plecat pe alte planete cu alienii…………

 3. Nu as fi postat primul meu comentariu daca nu as fi avut motiv/temei. Crucea este ridicata la comanda lui ,,Ionita (Ioan) Carjan” (mai tarziu , Ciocarlan), sinu popa Costache Dinu, ot satu` Vispesti, cu fi(i) me(i): Nicolae, Ioana, Mafteiu, ereu (preotul) Gheorghe…” Motivele nu sunt zoomorfe, nici pagane ci imagini (icoane) ale Sf. Treimi si ale Sf. Gheorghe (cum il numiti , cavalerul trac?!…). Fiind piatra de Naeni nu este asa de dura ca cea de Pietroasele, de Badeni sau de Ciuta… Fiind ridicata de unul dintre strabunicii mei detin ,,actul de nastere” al acestui monument care se afla pe marginea fostului drum de sub deal care lega Ploiestii de Buzau (paralel cu DN1B). Fiind ridicata langa hanul pe care Carjan il avea atunci, pe pintenul dealului constituia o adevarata atractie pentru calatorii care poposeau aici pana cand caii postalionului erau adapati. Terenul pa care se afla crucea manafului (= monument in lb turca veche, otomana) il detin parintii mei si prin succesiune imi apartine! Daca doriti mai multe inf. imi puteti scrie pe mail: stanciumihai41@yahoo.com. Cu bucurie si stima, Pr. Dr. M. D. Stanciu

 4. imi cer scuze, greseala mea. dar totusi atata vreme cat cea din Kenia este categorisita ca ‘cea mai veche urma umana’, cea din Bolivia ar putea avea de 10 ori mai mult?

  • da. lumea asta stiintifica care nu face alceva decat sa dezinformeze, sa amestece si sa ne nauceasca cu idiotenii astfel incat sa nu mai intelegi nimic oricat ai fi de intelegator, spune non sensuri. dupa toti acesti ani ai mei de cercetare eu nu as putea sa afirm ca: doar in africa sau in america exista cel mai vechi lucru sau civilizatie sau cultura. cel mai vechi poate sa fie oriunde pentru ca in general orice civilizatie actuala sta de fapt pe locul unei civilizatii mai vechi care se afla tot in acel loc. in principiu este oras peste oras, ca sa ma exprim mai corect.acest lucru nu s-a facut anapoda ci pentru ca cei antici cunosteau punctele energetice cele mai puternice ale pamantului si ei au construit acolo pentru ca in acele antice vremuri, omul chiar si fara tehnologie era mai evoluat decat cel de azi. in plus se ignora totdeauna faptul ca in realitate au fost 4 generatii umane trecute iar noi santem a cincea. deci urmele noastre pot fi la fel de vechi amandoua sau oricum sa apartina aceleiasi generatie umane dar din timpuri diferite.
   nu pune mereu accent pe vechimea lor ci si pe faptul ca ele exista, sant o marturie pe care ei nu o iau in seama sau prefera una ignorand-o pe cealalta. de obicei e asa.

 5. Ce-ar fi sa inveti sa scrii corect in limba materna, daca tot zici ca esti patriot, ce zici? In rest, informatiile pot constitui o pledoarie interesanta, nu stiu daca si credibila… Oricum, bravo pentru eforturi!

  • buna lucian. multumesc pentru comentariu. in ceea ce priveste scrisul corect iti spun sincer ca nu ma intereseaza minimamente atata timp cat se intelege ceea ce spun. de ce as incerca eu sa scriu corect cum spui tu atata timp cat s-a modificat f mult ortografia fata de ceea ce am invatat eu la scoala? de ce sa ma mai straduiesc eu sa respect conventionalisme de 2 lei in scris cand sub ochii nostrii se modifica limba, se aduc cuvinte straine care apoi devin romanesti, ca brend,showbizz si alte rahaturi? de ce sa stau cu dictionarele langa mine ca sa scriu…..nici macar nu as sti cum sa scriu, atata timp cat in retelele de mediatizare publice se utilizeaza jargoane ca si cand ar fi deosebit de literare tip: liceu de fite, s-au dat cu masina, barsa …..sant chiestii conventionale cu care sistemul criminal in care traim creaza dualismul. adica cam asa: da e frumos ce zici dar nu scrii bine. pai un om cu cap care gandeste fara sa mai tina cont de regulile care sant facute doar pentru gloata, ar culege esenta si ar transcura conventionalismele. as vrea sa inteleg ce diferenta este intre mine care cat de cat vorbesc romaneste si familia reagala care de abia se straduieste sa vorbeasca romaneste si pe care toata lumea ii aplauda??? nu zic si ei ca sant romani? vezi? este un mod fin de a crea discordii si semne de intrebare in loc sa se vada esenta. deci, iti spun sincer:ma exprim asa cum reusesc sa imi mai amintesc romaneste si nu ma intereseaza absolut deloc aceste conventionalisme. pe de alta parte, ce sa zic? este blogul meu si oricum nu prea spun aici lucruri cu care sant oamenii obisnuiti sa auda, pentru ca adevarul este ocultat de elita iar oamenilor le face rau cand il aud. deci, in final ce mai conteaza? eu spun lucruri pe care luminatii le stiu….(luminatii sant cei intelepti, illuminatii sant cei care se illumineaza de la luminati, nu au lumina proprie, au nevoie de surse de lumina de cei care au lumina in ei).multumesc si nu te supara. asa gandesc eu.

 6. salutare, ma bag si eu in seama…..aveti o poza numita „SCAUNUL DE LA SINCA VECHIE”, ideea e ca este ……incorect spus pt ca nu are legatura cu Sinca Veche, „scaunul” respectiv se afla la Cetatuia (Cetateni) de Arges………de unde stiu ? pai poza este facuta de mine……..in plus am ceva poze si de la Crucea Manafului, loc din auzite ca ar fi un mic nod energetic, Pr Mihai Stanciu probabil stie mai bine, nu vreau sa gresesc, spun doar din auzite……Doamne ajuta.

  • wau, ce gresala am facut!!!! iti multumesc f mult. da stiu ca este de la cetateni dar nu imi dau seama cum am facut de am scris de la sinca…se mai intampla, ce mai pot spune. mi-ar place daca mi le-ai trimite si pe cele de la cruce si sa imi spui si numele ca sa public asa cum se cuvine. fotografia cu scaunul am luat-o de pe vreun link unde nu era nici un nume. nu imi amintesc, crede-ma.

   • Buna ziua, Cu privire la ultimile descoperiri facute in Muntii Buzaului, in urma campaniei de Periegheza Detectiva din vara aceasta, va invit sa vizitati pagina de Facebook: Tars Saul. Echipele noastre de cercetasi au descoperit numeroase artefacte (unele megalitice, altele de dimensiuni mai mici) si au facut peste 11.ooo de fotografii reprezentand figuri antropomorfe, idoli de dimensiuni impresionante (pana la 20 t.), tuneluri, morminte pagane si crestine, sculpturi si inscriptii in runele dacice, paleoslave…. Pentru mai multe detalii, imi puteti scrie pe adresa de mail: stanciumihai41@yahoo.com. Cu deosebit respect, Pr. Dr. Mihai Stanciu

 7. legat de metoda datarii cu Carbon 14 : daca proba analizata este deja contaminata radioactiv, izotopul Carbon 14 nu mai ” citeste ” asa cum ar trebui sa o faca …asadar, coroborand aceasta informatie cu faptul ca a existat un razboi atomic la nivel planetar, in trecutul indepartat al omenirii [[[[[[[ sunt destule urme : URMA NR. 1 : la nivelul solului, in Antarctica, s-a gasit zapada radioactiva sau amestecata cu praf radioactiv ( adica primul strat de zapada sau pamantul de sub ea ) ; URMA NR. 2 : OCHIUL SAHAREI din MAURITANIA este o structura terestra care seamana cu locul de impact al unui meteorit, numai ca lipseste craterul ; in locul craterului insa, exista nisip si roci vitrificate = cristalizate, la fel ca in deserturile GOBI si ATACAMA, la fel ca in locul in care s-a testat prima bomba atomica din secolul 20 ; vitrificarea se datoreaza topirii instantanee si racirii rapide a nisipului si / sau a rocilor ; URMA NR 3 : de la tarmul vestic al AFRICII, pana la granitele RUSIEI , desertul scade in intensitate ( se vede cu ochiul liber pe orice harta ) ….in vest nu s-a extins prea mult datorita oceanului sau poate datorita faptului ca la momentul respectiv, AMERICA de SUD nu era in calea suflului exploziei { teoria existentei unui singur continent – PANGEEA ; sau poate chiar explozia asta a spart PANGEEA in mai multe bucati ( continentele de azi ) } …totusi, AMERICA de NORD prezinta urme de desertificare, dar poate nu din cauza asta ; URMA NR. 4 : VEDELE INDIENE ; URMA NR. 5 : MAHABHARATA si RAMAYANA ; URMA NR. 6 : TARA LUANEI ( povestea imparatului LUANA ) si legenda despre aceasta tara, in care se spune ca vrajmasi au venit din cer, in CARE DE FOC ( la fel ca in povestea biblica a profetului EZEKIEL ) si au doborat de pe cerul tarii imparatului LUANA un astru care lumina ziua si noaptea precum insusi Soarele ….si intreg pamantul s-a cutremurat atunci, iar in locul unde a cazut astrul cetatii, pamantul a fost ars pana la 1 metru adancime si vreme indelungata pamantul a fost sterp si nu s-au apropiat de dansul nici paserile ceriului, nici animalele pamantului ; avand in vedere cate monumente megalitice de piatra se afla in judetul Buzau, unele dintre ele SUDATE ANUME CU ROCA TOPITA si cate cate alte artefacte sunt ramase de la o civilizatie mult mai avansata decat este a noastra acum, nu ai cum sa nu te gandesti ca la un moment dat, acea civilizatie umana nu ar fi avut si bomba atomica ; in fine, exemplele pot continua dar cred ca m-am facut inteles]]]]]]] , nu e de mirare ca majoritatea oamenilor raman cu gura cascata cand gasesc urme de oameni alaturi de cele ale dinozaurilor ( despre care ni se spune ca au disparut in urma cu 65 milioane de ani ) …. sau, poate ca acei oameni care stiu despre ce este vorba de fapt, prefera sa taca ( de frica sau pentru un scop anume )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s