STIINTA PIERDUTA A LUI ZALMOXIS

sau
STEAUA TETRAHEDRONICA, OCTOGONUL SI CULTURA CARPATO – DANUBIANA
de Cristina Nicoleta Sprinceana
„Visul pe care il visezi singur ramine un vis, visul pe care ilvisezi cu altii devine realitate”
 Scripturile antice Tibetane

In urma cu ceva mai mult de patru ani, am primit spre publicare un articol al unui domn care tocmai se intorsese din Romania si sustinea ca a facut o descoperire mai mult decit interesanta. Articolul se intitula „Miraculoasa descoperire arheologica de la Sinca Veche, judetul Brasov” si a fost publicat in numarul din Octombrie 1994 al ZUM-ului. Domnul respectiv, Gheorghe Moldovan domiciliat in Parispanny, New Jersey, povestea ca in ziua de Craciun a anului 1993 a participat la slujba intr-o manastire de la Sinca Veche. Cu aceasta ocazie, domnia sa a descoperit o firida in spatele altarului in care se aflau sculptate cu mare maiestrie steaua lui David, in interiorul acesteia simbolul Yin – Yang si alaturi bustul lui Zalmoxis.

In sfirsit, cupola lacasului care ulterior fusese transformat in manastire, avea de fapt forma unei piramide cu virful taiat. Domnul Moldovan facea in articolul respectiv un apel la cititorii ziarului, cerind sprijinul acestora pentru salvarea templului – manastire de la Sinca Veche (care se afla in stare de degradare) si in acelasi timp, facea diferite supozitii pe baza celor doua simboluri care erau, chiar dupa spusele dinsului,”stravechi, apartinind a doua civilizatii diferite”.

Ca sa fiu sincera, acum patru ani cind am vazut cele doua simboluri de la Sinca Veche, am ramas mai mult decit surprinsa si de atunci m-am gindit mult la istoria antica a romanilor. Raspunzind supozitiilor domnului Moldovan, as putea spune ca aceste doua simboluri apartin astazi unor civilizatii diferite. In trecutul indepartat insa, ele au apartinut unei singure civilizatii, civilizatia atlantida.

Ignatius Donnelly, considerat astazi o autoritate clasica in subiectului Atlantidei, a scris in 1882 o carte interesanta si foarte documentata, „Atlantis – lumea ante-deluviana” in care face citeva dizertatii asupra fenomenului de migrare din continentul Atlantid. Pe scurt (spune acesta pe baza a nenumarate argumente lingvistice,religioase, mitologice, dovezi de civilizatie, etc) in Atlantis s-au dezvoltat trei rase: turaniene (care-i includ pe chinezi, japonezi,mongoli, tatari, finlandezi), semitice si aryene.

MIGRATIA ATLNTILOR DUPA DONNELLY

Cele trei rase s-au raspindit prima oara atit in Asia, cit si in Europa, cu mult inainte de scufundarea Atlantidei in scopul colonizarii continentelor respective. Un al doilea val de migrare, de data aceasta fortat de evenimente, a avut loc in urma cataclismului final, cind oamenii au incercat sa se salveze de la moarte prin refugiul pe cele mai apropiate coaste continentale sau bucati de uscat. Asa se explica, de exemplu, progresul pe care unele civilizatiiantice l-au facut intr-un mod ultra-rapid. Spre exemplu, istoria chinezilor sustine ca in decursul a numai citeva sute de ani, in timpul celor cinci imparati mitici, au fost inventate alfabetul si scrisul, agricultura, zootehnia, stiintele medicale, matematica, astronomia,astrologia, armele, vehicolele de transport pe uscat si corabiile,busola, ceasul si instrumentele muzicale, greutatile si cintarul, scolile,casatoria monogama, samd. Ori este imposibil ca toate aceste minuniale civilizatiei sa fie „inventate” si implementate in decursul vietii a cinci oameni. Este clar ca ele au fost aduse de undeva. De fapt, mai spune Donnelli, insisi chinezii, in legendele lor timpurii, spuneau ca originea lor este legata de o civilizatie care a fost distrusa de potop si ca ei au sosit in China, venind din Nord-Estul continentului Asiatic.Rasele turaniene sint „fiul cel mare al lui Noe” din Vechiul Testament. In concordanta cu Donnelli (ca si cu alti autori, de altfel), toata lumea antica a fost formata initial din colonii ale atlantizilor si mai tirziu, din refugiatii Atlantidei.

Desi majoritatea autorilor si istoricilor sustin ca piramida lui Cheops a fost construita cu citeva mii de ani in urma,realitatea este ca atit aceasta, cit si Sfinxul au fost construite cu mai mult de 12.000 in urma, inaintea cataclismului care a scufundat Atlantisul. Sfinxul este cea mai veche constructie din lume, baza lui indicind clar ca acesta a suferit o eroziune masiva provocata de inundatii.

In mod similar, Donnelli argumenteaza in mod foarte plauzibil ca toti Zeii Greciei antice erau de fapt, regi, regine si conducatori ai tarii colonizatoare. Mitologia greaca vorbeste despre o rasa”asemanatoare cu cea a Zeilor care locuieste in Olympus, marea insula din mijlocul Oceanului Atlantic” si povesteste despre viata, legaturile de rudenie, geloziile si certurile acestora. In realitate, moralul corupt al Zeilor din Olymp nu este nimic altceva decit coruptia clasei politice conducatoare a Atlantisului.

In fiecare an se cheltuiesc tone de hirtie pe care fiecare incearcasa demonstreze ca Zeul X nu era „al alora”, ci „al nostru” si „de-aia am fost noi ‘naintea lor”, ca noi „am inventat ce era de inventat” si tot asa. In realitate insa, exista un singur patrimoniu Universal, fiecare civilizatie preluind de la cele anterioare prototipurile clasice si adaugind eventual acestui patrimoniu elemente proprii. Zeus, de exemplu, a fost unul dintre ultimii regi ai Atlantisului care se pare ca afost ingropat in Creta si ulterior zeificat. Demeter sau Ceres a fost fiica unui alt rege Atlantean, Cronos, care „a prescris” felul in care trebuie arat pamintul si semanat orzul, un fel de inginera agronoma, daca vreti. A fost ulterior zeificata. Dionysos, ne spun grecii, era nepotul lui Poseidon, alt rege Atlantid, si a fost trimis sa colonizeze India, unde i-a invatat pe localnici cum sa cultive vita-de-vie. Viticultura s-a extins peste tot si atit de mult le-a placut oamenilor vinul, incit si Dyonisus a fost zeificat si convertit ulterior la romani in Zeul destrabalat Bacchus.

Cit despre tehnologia si inventiile care au permis un decalaj atit de mare intre civilizatia Atlantida si vecinii ei ramasi in stare de semi-salbaticie… multe dintre acestea au fost aduse si preluate de catre oameni de la civilizatii extra-terestre care au vizitat planeta in trecut. In ceea ce-i priveste pe aryeni, Donnelli (ca si alti autori precum respectatul Max Muller, Lenormant si Chevallier, Winchell, etc) arata ca acestia au fost o rasa dezvoltata in a doua jumatate a istoriei de 800.000 – 1 milion de ani a atlantizilor, fiind reprezentati in Biblie de fiul cel mai mic al lui Noe.

Ocupatia lor principala in Atlantis era agricultura, acestia fiind prin excelenta fermieri si plugari. Numele lor se trage chiar de la ocupatia pe care o aveau, adica de la plugarit.Ceea ce personal m-a frapat, a fost faptul ca in romaneste verbul a plugari se traduce prin „a ara”. Ori, ne spune Donnelli, numele rasei aryene s-a tras de la „a ara”. Fiind fermieri prin excelenta, aryenii au fost trimisi sa colonizeze Europa si Asia. Primul grup a populat Europa, din el desprinzindu-se mai tirziu popoarele Indo-Europene. Exista o legenda foarte veche in rindul popoarelor Nord-Europene care spune ca „aryenii au fost fortati odata sa traiasca intr-o tara in care Soarele verii stralucea numai doua luni pe an”. Al doilea grup a traversat, ceva mai tirziu, Europa si a populat Persia si India. Insusi marele Zeu al hindusilor, Varuna, nu este nimeni altcineva decit Zeul grecilor Ouranos care de fapt era,unul dintre regii atlantizi si fondatori ai dinastiei regale din Atlantis.

In cadrul grupului colonizator din Europa, Donnelli si ceilalti autori ii citeaza pe traci. Aruncind o privire sumara asupra celor spuse mai sus, este de presupus ca si Zeul Zalmoxis al geto-dacilor a fost si el,intocmai ca alti Zei antici, tot un colonizator Atlantid. Este absolut normal ca o populatie indigena aflata in stare de semi-salbaticie sa creada ca un Zeu a aterizat pe pamintul lor, mai ales daca acesta a sosit intr-un vehicol spatial ca cel al lui Pacal Votan descoperit la Palenque in Mexic.

Nenumarate legende si texte antice vorbesc despre masinile zburatoare ale civilizatiilor apuse.Astfel, la Lasha in Tibet, s-au descoperit nu cu mult timp in urma documente sanskrite tinute ascunse de-a lungul veacurilor si mileniilor, care contin indicatii referitoare la construirea unor nave spatiale inter-stelare! Manuscrisele mai trateaza alte doua mari subiecte si secrete importante in acelasi timp: „antima” sau „cum sa devii invizibil” si „garima” sau „cum sa devii greu ca un munte de plumb”. In concordanta cu aceste documente, navetele spatiale numite in sanskrita „astra” puteau efectua zboruri inter-planetare avind la bord echipaje de oameni. Este descris totodata planul unei calatorii pe Luna, desi nu se specifica in final daca aceasta calatorie a fost facuta sau nu.

Un alt epic indian insa, Ramayana, confera amanunte asupra unei calatorii pe Luna care a fost facuta cu ajutorul masinilor zburatoare, numite „vimanas”.

Mai mult decit atit, in Ramayana se povesteste despre o lupta care a avut loc pe Luna intre vimanas si masinile zburatoare ale atlantizilor, numite „asvin”.Vimanas aveau forma circulara, asemenea farfuriilor zburatoare si foloseau drept combustibil „un lichid alb-galbui” (despre care se crede ca ar fi fost un produs asemanator benzinei) si unii compusi ai mercurului. Ca forta de propulsie foloseau forta anti-gravitationala,acestea ridicindu-se vertical de la sol, fiind capabile sa stationeze in aer si zburind in sus, in jos, in fata si inapoi, in lateral, in orice unghi si directie dorea pilotul.

Ceea ce apare insa si mai curios, este faptul ca un grup de cercetatori rusi au descoperit nu de mult in pesterile din Turkestan si desertul Gobi „instrumente din vremuri imemoriale folosite in vehicole pentru navigatia Cosmica”. „Instrumentele” sint semi-sfere de sticla sau portelan care se termina intr-un con si mai pastreaza inca picaturi de mercur!De fapt, Ramayana este istoria imperiului Rama care a inflorit cu15 – 20.000 de ani in urma in partea de Nord a Indiei si pe teritoriul Pakistanului de astazi.

Din relatarile epicului indian reiese ca ramanii zburau cu vimanas in intreaga Asie, probabil in Atlantida, in America de Sud si Insula Pastelui. La Mohenjodaro, un oras care a apartinut imperiului Rama si a fost descoperit in urma sapaturilor arheologice de pe teritoriul Pakistanului, s-au gasit scrieri care au ramas pina in ziua de astazi nedescifrate si care sint similare celor gasite in Insula Pastelui, numite Rongo-Rongo, ramase si acestea tot nedescifrate.

Epicul indian mai povesteste de asemeni, despre razboaie ingrozitoare care au avut loc intre ramani si atlantizi. Cei din urma, ne spune Ramayana, posedau aparate de zbor mult mai sofisticate ca ale ramanilor (numite „vailixi” in limba atlantida) in forma de tigara si care functionau atit pe post de submarin, cit si de avion si naveta spatiala.Cu aceste masini atlantizii au incercat sa subjuge lumea, ajungind la confruntari cu populatiile din alte teritorii sau propriile lor colonii.

Un alt text indian, Mahabharata, vorbeste despre acelasi razboi dintre ramani si atlantizi, descriind arme teribile care „faceau ca pasarile sa se albeasca”, „puteau ucide pruncul in pintecele mamei”sau arde oamenii incit acestia deveneau de nerecunoscut cazindu-le unghiile si parul, iar „pentru a scapa din acest foc, soldatii trebuiau sa se arunce in apa si sa-si spele echipamentele”. Foarte interesantaeste descrierea unei alte arme a atlantizilor care facea ca oalele sa sesparga fara o cauza aparenta!!

In sfirsit, Mahabharata mai vorbeste despre o explozie atomica si efectul acesteia asupra populatiei. Intr-adevar, in urma sapaturilor arheologice s-au gasit in ruinele orasului Mohenjodaro schelete umane al caror indice de radio-activitate este unul dintre cele mai mari descoperite vreodata pe Pamint, ajungind la paritate numai cu cel al scheletelor de la Hiroshima si Nagasaki. Alte orase antice ale caror ziduri atesta urma unor explozii atomice, s-au gasit pe teritoriile de astazi ale Indiei, Irlandei si Scotiei, Frantei si Turciei.
Exista o alta carte publicata in 1886 de catre Frederick S. Oliver,intitulata „Un locuitor pe doua planete” si pe care autorul sustine ca ar fi conceput-o cu ajutorul unei metode numita „scris automatic”. Cu alte cuvinte, autorul nu a facut altceva decit sa transcrie automat informatiile pe care le-ar fi primit telepatic din a patra dimensiune, de la o entitate spirituala numita Phylos Tibetanul care ar fi trait in Atlantis cu multe mii de ani in urma. Considerata de unii pura fictiune,cartea lui Oliver demonstreaza totusi calitatile clairvoyante exceptionale ale celui care a scris-o si confera o descriere bogata si foarte interesanta a vietii din Atlantida. Printre altele, Phylos Tibetanul povesteste si el, prin intermediul clairvoyantului Frederick S. Oliver,despre fantasticele masini vailixi ale atlantizilor care erau capabile de imersie, misunind pe fundul oceanelor, si in acelasi timp zburau in aer cu viteza gindului.Intocmai ca Donnelli, entitatea spirituala Phylos Tibetanul mai povesteste despre coloniile Atlantisului din America de Nord si de Sud, din Africa si din „ramasitele continentului scufundat Lemuria din care Australia reprezinta astazi doar o treime”.
Colonia atlantida din continentul Asiatic (care a dat nastere ulterior imperiului Rama) este numita de catre acesta in limba atlantida – Suernis, numele capitalei Suernisului este Ganje (probabil ca de la acest nume atlantid se trage numele riului Gange din India zilelor noastre), iar numele Egiptului apare a fi fost Necropan. Despre Necropan spune ca a fost „cea mai civilizata natie” contemporana atlantizilor si „neaflata sub tutela Poseidiei”, cu alte cuvinte Egiptul ramasese o tara independenta. In ceea ce priveste continentul European, Phylos Tibetanul spune ca”Atlantis a cladit largi colonii in Europa de Est pe vremea cind Europa de Vest nici nu exista”.Exista destule argumente care vin in sprijinul conectiei Atlantis -Zalmoxis – geto-daci. In faza de descompunere a imperiului, atlantizii practicau intens sacrificiile umane, obicei singeros si crud preluat si de catre mayani si azteci.
Dupa cite stim, geto-dacii aveau acelasi obicei si aceeasi credinta, sacrificind pe cei mai buni dintre ei pentru a imbuna Zeii.O alta asemanare pe care am gasit-o ar fi cea intre calendarul mayas si cel dacic.
Cu citiva ani in urma, deoarece dr. Napoleon Savescu parea interesat de istoria veche a romanilor, i-am dat citeva indrumari de ordin esoteric si l-am indemnat sa se apuce de scris,intarindu-i si eu convingerea ca „noi nu sintem urmasii Romei”.Ulterior, domnia sa si-a continuat o evolutie proprie, dovedindu-se un scriitor pasionat si foarte harnic. In momentul de fata, dr. Savescu a infiintat societatea „DACIA REVIVAL” („RENASTEREA DACIEI”), o initiativa foarte frumoasa si laudabila. Consider ca pentru sinceritatealui si eforturile pe care le depune, domnului Savescu trebuie sa i seacorde respectul de rigoare.
NAPOLEO SAVESCU
In urma vizitei pe care a facut-o in Romania si la Sarmi-Segetuza asta-vara, dr. Savescu a adus cu sine descrierea unui loc numit”calendarul dacic”. Din configuratia pe care mi-a aratat-o, respectiv trei cercuri concentrice cu o potcoava in mijloc, am tras concluzia ca acest loc era unul de observare astronomica, intocmai cum au avut si alte civilizatii antice.La Stonehenge, in Anglia exista un fost templu Druid care este de fapt un observator astronomic sofisticat, un fel de „computer Neolitic” daca vreti, inaltat de asemeni intr-un punct de intersectie a curentior telurici. Acesta a fost construit cu 3500 de ani in urma pe acelasi principiu ca cel de la Sarmisegetuza, pentru a prezice eclipsele, pentru calcule astronomice, etc.
Asadar, pina aici, nimic deosebit. Ceea ce insa ridica semne de intrebare este similitudinea intre calendarul dacic si cel mayas. Din ceea ce mi-a povestit dr.Savescu rezulta ca dacii aveau intocmai ca mayanii doua calendare,iar sistemul de calculare a timpului pare sa fi fost foarte asemanator celui mayas. Din pacate insa, nu am suficiente elemente pe care sa le pun impreuna pentru a alcatui baza unui studiu al calendarului dacic si pornind de la acesta, un studiu al similitudinii celor doua calendare.Am ajuns sa gasesc un alt punct comun intre cultura dacica si cea mayasa, tot datorita dr. Savescu care spunea intr-unul din articolele sale ca Zalmoxis avea o sora geamana, Artemis. Ori in mitologia mayasa, figura centrala a Divinitatii era Quetzalcoatl care avea si el un frate geaman, Tezcatlipoca. Povestea celor doi gemeni din religia mayana este lunga si legata de planeta Venus.
Si in sfirsit, un ultim cuvint. Charles Berlitz, un autor respectat preocupat de subiectul Atlantisului si care a scris multe lucrari pe aceasta tema, a publicat intr-una din cartile sale, „Atlantis, al optulea continent”, o harta moderna a planseului oceanului Atlantic, pe care o comenteaza in felul urmator: „…insulele oceanice ca Azore, Madeira si Canare sint conectate de platouri mari scufundate… ca si cum ar fi fost muntii Atlantisului, al optulea continent”. Ceea ce m-a surprinsinsa extraordinar a fost ca pe harta prezentata de Berlitz, undeva intreTenerife, Canare si strimtoarea Gibraltar, mai jos de linia care uneste Madeira cu orasul Casablanca din Algeria, exista tot un fost masiv muntos dar care la ora actuala se afla acoperit de apa, si al caruinume este DACIA !!Intrebarea este, de unde si pina unde numele acesta?… Sa fi fost oare acesta un masiv muntos al continentului Atlantid, din zona caruia colonizatorii atlantizi care au sosit in zona Carpato-Danubiana cu mai mult de 12.000 de ani in urma, sa fi provenit?… Sa fi fost oarea devarata origine a dacilor un masiv muntos aflat undeva in apropierea coastei de Vest a Africii, linga insulele Canare?…Iata citeva intrebari foarte interesante al caror raspuns ar trebui cautat. Oricum, Gaia… mari si nepatrunse sint misterele tale.
„Niciodata sa nu spuneti aceste cuvinte „Nu stiu, asadar este fals”. Cineva trebuie sa studieze ca sa stie, sa stie ca sa inteleaga, sa inteleaga ca sa judece” – Apothegm din Narada
Contrar ideilor propagate de materialismul stiintific al ultimelor citeva sute de ani si dogmelor religioase imuabile din ultimii doua mii de ani, Pamintul a fost locuit de diverse civilizatii umane anterioare incredibil de avansate. Omul a aparut pentru prima oara pe Pamint acum 500 de milioane de ani, iar civilizatiile inaltate de acesta au disparut rind pe rind datorita cataclismelor succesive cauzate in primul rind de schimbari ale cimpului electro-magnetic al planetei, cit si de re gres spiritual urmat de utilizarea iresponsabila a formelor de energie de care aceste civilizatii au dispus la un moment dat.
TeoriaDarwninsta este un fals, omul nu a evoluat din maimutele antropoide,ci maimutele antropoide sint rude degenerate ale omului. Este un adevar incontestabil ca omul are origine Divina, dupa cum intregul Univers are origine Divina.
In acelasi timp, Pamintul a fost de nenumarate ori vizitat si locuit de civilizatii extra-terestre atit din galaxia noastra, cit si din alte galaxii care au intervenit adeseori in evolutia genetica si spirituala a speciei umane
.Pe planeta Marte, in trei zone (Cydonia spre polul de Nord,platoul Elysium si „orasul Inca” spre polul de Sud) exista si acum constructii piramidale variate (o piramida cu cinci fete, citeva cu patru si cu trei fete),
precum si „Fata”, o constructie cu lungimea de o mila si inaltimea de o jumatate de mila care seamana perfect cu Sfinxul egiptean. Acestea au fost lasate marturie de civilizatii extra-terestre care au vizitat planeta Marte in mai multe rinduri. Una dintre aceste civilizatii a sosit dintr-un sistem solar devenit nelocuibil si a folosit planeta Marte ca baza, dupa care a descins pe Pamint, aducind cu sine o tehnologie extraordinar de avansata. Piramidele din Egiptul antic, America Centrala si de Sud, ziggurat-urile din fosta Mesopotamie si piramidele din fosta Atlantida, toate isi au originea in zonele Cydo-nia si Elysium ale planetei Marte.
Atit piramidele de peMarte, cit si cele de pe Pamint au fost folosite pentru creearea de MerKaBa sintetice, respectiv pentru calatorii inter-stelare. Acesta este unul din secretele piramidelor. De aici, obsesia vechilor egipteni din perioada de de cadere a Egiptului antic cu credinta in calatorii celeste post-mortem pentru care trebuiau sa se imbalsameze si sa fie inmormintati in piramide.Multe dintre tehnologiile civilizatiilor antice au fost preluate de la civilizatiile extra-terestre. De multe ori insa, acestea s-au intors impotriva omului, caci orice fel de tehnologie, oricit de sofisticata,daca nu este acompaniata de o dezvoltare spirituala adecvata, devine un mijloc sigur de distrugere. Evolutia are un singur sens, cel al progresului. Nu exista evadare din lumea materiala numai prin mijloace materiale. Daca se apeleaza numai la tehnologie si se ignora partea spirituala, lumea materiala devine un fel de inchisoare oribila din care, culmea, nu ai unde sa fugi.
Acesta este singurul adevar.Natura si Universul sint organizate pe principiul holografic dimensional. La ora actuala ne aflam in dimensiunea a treia si ne pregatim sa trecem (prin intermediul fenomenului de procesiune a echinoxurilor) in dimensiunea a patra. Din punctul de vedere al constiintei ne aflam in dimensiunea a doua si ne pregatim sa trecem in dimensiunea a treia. In schema de evolutie a Pamintului exista numai cinci nivele, numai cinci dimensiuni ale constiintei in care omul isi desfasoara existenta.Nu exista „rase superioare” si „rase inferioare”, exista numai lacomie, narcisism si dorinta de a domina. Evolutia este legea Universala: prostii si pacatosii de ieri sint desteptii si sfintii de miine,barbaria de ieri este mitocania de azi si eleganta de miine – toti, absolut toti trecem prin aceleasi faze ale schemei de evolutie, cu greselile inerente, perioadele de stagnare si regres temporare.
Fundamentul actualei civilizatii este preluat de la civilizatia atlantida. Pe acesta, fiecare popor si natie si-au brodat un patern propriu, in functie de nivelul de dezvoltare materiala si spirituala proprie, in functie de culoarea locala. In mod similar, exista un patrimoniu Universal la care au contribuit mai mult sau mai putin fiecare popor si natie care s-au succedat pe Pamint, si care in consecinta, apartine speciei umane ca atare.
Din nou, patrimoniul Universal capata culori locale in functie de latitudine si longitudine.Desi nu sint istoric, in urma interpretarii celor doua simboluri descoperite de catre domnul Gheorghe Moldovan pe peretii templului dacic de la Sinca Veche, care au ajuns sa fie publicate in ZUM acum patru ani dintr-o intimplare, pot sa va spun ca populatia Carpato-Danubiana a avut cunostinte extraordinar de avansate pe care nu avea de unde sa le ia din alta parte decit de la civilizatia atlantida care a colonizat Sud-Estul Europei cu mai mult de 12.000 de ani in urma, pe vremea cind Europa de Vest nici nu exista.
Acestea nu sint speculatii mistice, nici exagerari nascute dintr-o vanitate ridicola ori dorinta de a demonstra cu orice pret ca vezi Doamne, „noi am fost acolo”, pentru ca in fond si la urma urmei nu conteaza cine si unde este primul. Pina la urma conteaza ce esti capabil sa faci astazi si ce esti capabil sa demonstrezi lumii intregi. Acestea sint insa, concluziile logice care rezulta din semnificatia celor doua simboluri.
Steaua tetrahedronica cu simbolul Yin – Yang in interiorul ei indica faptul ca populatia Carpato-Danubiana cunostea conceptul de MerKaBa. Principiul MerKaBa sta la baza fenomenului de materializare, dematerializare, a depasirii barierei timp-spatiu si a calatoriilor inter-stelare sau inter-galactice.Cu alte cuvinte, omul poate transforma energia sa interna (energia mentala si emotionala de care dispune), in energie de tipul Yin. Energia Yin accelereaza particulele, moleculele si atomii din care este alcatuit corpul uman, pina cind viteza acestora devine superioara vitezii luminii, asadar o viteza tahionica. In acest moment, intregul corp fizic devine invizibil, de fapt un semnal informational sub forma unei unde.
Astfel omul respectiv poate apare si dispare instantaneu,poate trece bariere solide – cum ar fi un perete sau un munte, de exemplu – fara sa le modifice citusi de putin structura, poate calatori in orice punct al Universului, oriunde in trecut sau in viitor. In acest fel este invinsa legea gravitatiei, curba spatiu-timp, de fapt dimensiunea a treia cu toate legile ei fizice.
In momentul in care omul doreste sa devina din nou vizibil, sa-si inceteze drumul prin obstacolele materiale ori calatoria in spatiu – timp, nu are decit sa inceapa sa transforme energia Yin in energie de tip Yang, sa decelereze viteza tahionica pina sub viteza luminii si sa-si reconstituie corpul.
Aceasta este MerKaBa interna, sinonima cu „laghima”, forta centrifugala folosita de yoghinii indieni de care acestia se folosesc pentru a levita.Pe principiul MerKaBa au fost construite vimanas-urile ramanilor sivailixi-urile atlantizilor cu care acestia au reusit sa calatoreasca in Cosmos.
Deci este foarte clar cam ce fel de cunostinte aveau cei care au desenat cele doua simboluri pe peretii templului dacic…I
In plus, simbolul Yin – Yang ne mai spune ceva. Dupa cum am vazut, acesta reprezinta centrul Caii Lactee care transmite spre Pamint informatia codului genetic care determina toate formele de viata pe Pamint. Alte culturi grandioase (cum ar fi cea mayana si chineza) au pastrat simbolul Yin – Yang incorporat in centrul octagonului, figura geometrica care are una dintre laturi „ocupata” de steaua Vega. Deoarece Vega a fost steaua spre care se indrepta polul magnetic al Pamintului acum 12.000 de ani, cind a avut loc scufundarea continentului Atlantid si in plus, datorita faptului ca Vega a jucat un rol benefic aparte in evolutia speciei umane pe planeta Pamint, este logica concluzia ca civilizatia Carpato-Danubiana trebuie sa fi avut cunostinte inalte despre aceasta stea.
.As fi extraordinar de curioasa sa aflu daca in mitologia sau mistica dacilor, oriunde pe monumentele lasate de acestia, apare vreo denumire, un semn, un simbol, in sfirsit, orice fel de referire la aceasta stea frumoasa din constelatia Lyra, de asemeni daca exista vreo referire la grupul Pleiadelor. Aceste elemente in plus nu ar face decit sa completeze teoria mea, conform careia populatia Carpato-Danubiana a fost o ramura descinsa direct din civilizatia atlantida,venita din Atlantis in Europa de Sud-Est cu mai bine de 12.000 de aniin urma, cu scopul de a coloniza si civiliza aceasta parte a lumii.
IN LOC DE CONCLUZIE :
Daca multi dintre romani ar citi cam ceea ce se scrie despre ei si istoria lor, ar ramine cu gurile cascate sau ar cadea de-a dreptul trazniti. Se spune insa ca singurul motiv pentru care oamenii rai reusesc sa-si duca planurile la indeplinire, este faptul ca oamenii buni nu fac niciodata nimic ca sa-i impiedice.
Cu siguranta ca trebuie sa existe in Romania oameni inteligenti,pregatiti, cu acces la arhive, documente si informatii care nu sint la indemina oricui, cu alte cuvinte istorici si minti rafinate care ar puteasa scrie citeva lucrari ca un intelectual, nu ca un patruped scapat de la gradina zoologica – lucrari de valoare care sa fie publicate si in afara, bine argumentate, fara trivialitati sau excese sentimentale,lucrari care sa inspire respect si sa poata rezista oricaror controverse ulterioare.
Nu am inteles niciodata de ce nimeni nu face lucrul acesta,nu am inteles niciodata de ce exista atita nepasare si delasare din partea celor care au competenta, in timp ce mercenarii coalizeaza cu oponentii ideologici, contribuind la un fenomen de erodare inceata dar foarte sigura. Pe de alta parte, este o ironie a soartei ca oamenii care au cele mai bune intentii se lasa si cel mai usor cuprinsi de tendinte extremiste si exaltare, fiind aidoma unor copii mari si galagiosi.
Ori”pentru tarisoara noastra scumpa” nu e un argument. Daca la toate acestea se mai adauga si o doza de vanitate personala (care de obiceieste mare), rezultatul e un produs vulnerabil, care nu poate aduce mari servicii interesului national. Si astfel, cu mare dezolare… „cade” mai rau decit Troia, si ultima varianta, in care cu singurii oameni cu care s-ar mai fi putut face ceva, pina la urma nu se mai face nimic.Este o mare tristete ca in ciuda oricaror eforturi, nu poate fi gasit cineva care sa stea in doua picioare si conform zicalei americane, sa „walk like a man”.
Si uite asa, ce bine era in Kalahari… De fapt, peacest vid se si mizeaza, nu-i asa? Doar stiti proverbul, cind pisica nu-iacasa…

 Vorbind de istorie, trebuie spus ca in contextul acesteia mult mai rea si mai daunatoare decit crima este complicitatea. Daca nu ar exista complicitate, crima nu ar putea avea loc. De fapt, cea mai mare racila a istoriei nu sint criminalii, ci complicii. Astfel, dupa ce ca exista atitea categorii care devin complice prin indiferenta si tacere (cei care stiu cum stau lucrurile dar nu isi bat capul sa schimbe situatia si nu protesteaza niciodata indiferent daca altii le transforma capul intr-ogroapa de gunoi si dejectii), prin oportunism (cei care se folosesc de fondurile care eventual se mai aloca in Romania numai pentru a cistiga un capital politic efemer si a-si consolida pozitia personala pentru a putea fura cit mai mult, ei si toate neamurile lor, inclusiv pisica), mai exista si categoria celor care devin complice prin servitudine. Este vorba de lacheii care pentru o aschie de ciolan ‘zvirlita pe sub masa „mai inchid si ei ochii nitelus” si accepta, de pepozitiile pe care le au, sa contribuie la publicarea in afara a unor adevarate gunoaie, a unor insulte la adresa Romaniei si a poporului roman, la adresa noastra, a tuturor – aruncind astfel, cu multa lasitate,o mina de paie la rugul pe care si asa sint perpeliti si apasati de necazuri 23 de milioane de oameni.
Totusi, exista o intrebare care se pune lacheilor si lacheilor lacheilor care isi petrec toata viata cu crema de ghete si cirpa de lustruit in mina, si care isi schimba ideologiile adoptate de forma in functie de cum bate vintul, jucind rind pe rind rolul marilor stalinisti, marilor comunisti, marilor revolutionari, marilor democrati si reformisti: pina la urma si pina la urma, daca tot contribuie la asemenea murdarii, de ce se mai incurca cu cifre mari („prima mentiune a romanilor apare in 1160 cind valahii…”), cind mai usor de tinut minte sint cifrele mici? N-o fi oare mai bine sa scriem cu totii ca romanii a aparut si ei acum vreo 200 de ani si ca tablitele de la Tartariae niste plastografii pe care le-o fi scris aia care era cu propaganda?…Iar istoricilor bine intentionati care scriu pentru ca „asa au apucat” si ca „asa s-a scris si mai ‘nainte”, cu toata consideratia ce le-o acord, nu pot decit sa le spun ca istoria nu e dogma bisericeasca „crede si nu cerceta”, ci istoria e stiinta „cerceteaza si demonstreaza”.
Dupa ce v-am povestit ceea ce inseamna, de unde vine si ce demonstreaza inscriptia de la Sinca Veche (practic, este simbolul unei navete spatiale), ginditi-va numai cam ce fel de minte, ce fel de abilitati si ce cunostinte aveau cei care au desenat MerKaBa si Yin – Yang / Hunab Ku (octagonul si steaua Vega) pe peretii templului dacic de linga Brasov…
Inainte de a scrie orice, aduceti-va aminte cine sinteti si de unde venit.i Experienta a confirmat faptul ca de multe ori adevarul il gasesti cu totul din intimplare, acolo unde te astepti mai putin (parca Flemingse astepta sa descopere penicilina intr-o gramada de mucegai…) si ca adesea ceea ce pare o elucubratie aberanta este de fapt pina la urma, purul si singurul adevar.
„Sint mai multe lucruri in cer si pe pamint, Horatio, decit ai visat tu vreodata in filozofia ta” – Hamlet, William Shakespeare
Intentionez ca intr-o buna zi sa public o lucrare pe piata americana in care sa dezbat contributia Carpato-Danubienilor si a poporului roman la patrimoniul culturii Universale. Daca exista persoane in Romania care au interesul sa colaboreze si sa furnizeze informatii din istoria romanilor, le invit cu toata curtoazia sa ma contacteze, sa-mi scrie si sa-mi trimita materiale. Ma intereseaza inspecial calendarul dacic, monumentele, alfabetul, inscriptiile,simbolurile si monezile dacice, traditiile religioase si culturale,legende si mituri, obiceiuri vestimentare si culinare, etc.
As fi curioasa sa stiu daca exista constructii piramidale sau orice fel de obiecte piramidale lasate de popoluatia Carpato-Danubiana. Vreau sa va spun ca exista o stiinta aparte care studiaza relatia dintre unde si materie,numita cimatica. Exista un dispozitiv alcatuit dintr-un disc de metal acoperit cu un strat fin de nisip, numit tonoscop si care transforma sunetul in imagine. Daca cineva rosteste „OM” de exemplu, imaginea redata de tonoscop este aceea a unui cerc cu multiple piramide ininteriorul lui.
Imaginea este aceeasi cu centrul unei Mantra hinduse antice numita „Sri Yantra Mantra”. Aceasta Mantra era si este folosita pentru a medita si se spune ca prin meditatie poate fi vizualizat Soarele central, nevazut altfel, in jurul caruia sistemul nostru solar calatoreste in decursul Marelui An Cosmic care are durata de 25.920 de ani paminteni.
Cu siguranta ca populatia Carpato-Danubiana trebuie sa fi avut cunostinte despre proprietatile deosebite ale formelor piramidale si alte lucruri legate de acesteaì
Ma mai intereseaza sistemele de Astronomie – Astrologie,divinatie si geomancie ale dacilor. Cu siguranta ca acestia trebuie sa fi stiut sa „citeasca” curentii telurici si in functie de energia telurica,sa descopere zacaminte, sa fie capabili sa prezica anumite evenimente si eventual, sa le altereze desfasurarea – stiinta extrem de interesanta practicata de mii de ani in China si raspindita apoi in intregul Orient, cunoscuta sub numele de Feng Shui.
O sa vi se para curios, insa as dori sa mai stiu daca exista pe undeva referiri la inaltimea Zeului Zalmoxis, a altor Zei sau a populatiei care a ocupat teritoriul respectiv cu mii de ani in urma.Supozitia mea este ca acestia trebuie sa fi fost mult mai inalti decit sintem noi astazi, de cel putin trei metri, as zice. As fi curioasa sa stiu daca numele Pelegon va spune ceva. As vrea sa mai stiu de asemeni, care sint cuvintele de origine daca. Eu am gasit de exemplu ca „rai”, adica cer, provine din limba atlantida in care insemna „print”. Acest termen a fost preluat de egipteni si atribuit printului Soare Ra. Am mai gasit conectii intre cuvinte ale limbii romane si limba Naacal. De exemplu, in Naacal numele fostului continent Mu insemna de fapt „pamintul-mama”, ori in anumite regiuni ale Romaniei (Oltenia de exemplu), la mama se spune mu-ma.
Nu ca aceste conectii ar insemna mare lucru si nici nu pot constitui un argument care sa stea in picioare. Cum insa cind ai de-a face cu trecutul, nu se stie niciodata unde ajungi cind incepi sa tragi de un fir…Apropos de trasul firului din ghemul istoriei, v-ati fi putut inchipui de exemplu, ca Greuceanu din povestile lui Ispirescu, cel care „crestea intr-un an cit altii in zece”, este acelasi cu uriasii despre care se povesteste in Biblie, titanii din mitologia greaca si care de fapt nu sint alceva decit o alta rasa umana de natura extra-terestra cu o alta garnitura cromozomiala, inaltimea de zece metri, un alt nivel de constiinta si altfel de capabilitati mentale – mentionata in scrierile antice de catre Plato, Arisophanes, descrisa in Popol Vuh si Cartea Dzyan din Tibet – care a populat planeta cu milioane de ani in urma?…
Este complicat sa va explic acum pentru ca aceasta explicatie nu face subiectul articolului de fata, insa exista un mod de a cerceta trecutul sau istoria numit reconstituire holografica a evenimentelor ori in conformitate cu terminologia Sanskrita, accesarea Recordului Akashic („inscris” in centura Van Allen din jurul globului terestru).
Pentru a accesa Recordul Akashic sau Memoria Universala trebuie sa depasesti cele trei iluzii care definesc dimensiunea in care evoluam la ora actuala: spatiul, timpul si notiunea de „eu”.
Daca nu v-ati nascut clairvoyant, puteti ajunge sa cercetati aceste dimensiuni practicind yoga.In cazul in care exista persoane care cred ca acesta ar fi un subiect interesant, imi pot scrie si eventual, pot alcatui ulterior in limita timpului disponibil, o rubrica in care sa explic tehnica prin care oricine poate sa ajunga prin exercitiu si cu putin noroc, sa exploreze cu destula acuratete alte dimensiuni decit cele tri-dimensionale.
Cei care ajung sa stapineasca astfel de tehnici, dezvolta asa-numita”vedere la distanta” care ii ajuta „sa vada” oriunde in spatiu si in timp(trecut, viitor), in corpul uman, etc. Numai noi in in gustimea mintii noastre educata in acest sens, credem ca acestea sint fenomene”para-normale” sau ca cei care „au har” sint „alesii Domnului”.De fapt si de drept, in toate acestea nu este nimic para-normal,iar „alesii Domnului” nu sintem numai unul sau altul, ci sintem toti oamenii care traim pe Pamint, indiferent ce credem si in ce credem.
Exista o explicatie stiintifica si o baza anatomico-fiziologica daca vreti, care suporta toate aceste fenomene. Este vorba de cimpul electro-magnetic al omului si de circularea acelei energii, prana, de care v-am vorbit mai inainte, intre coccis – perineu (zona corespunzatoare la barbati cu zona prostatei si la femei cu zona Grafenberg) si glanda pineala sau „al treilea ochi” din creier -fenomen pe care hindusii si yoghinii il numesc „trezirea lui kundalini”
.Prin intermediul accesarii Recordului Akashic pot fi aflate lucruri care nu exista in nici un fel de arhive, iar culmea este ca foarte multe lucruri contrazic total ceea ce se gaseste scris in documente, arhive sau ceea ce stim din cartile de istorie. Recordul Akashic este un domeniu cu totul si cu totul fascinant deoarece ofera raspunsuri la intrebari ramase fara raspuns, dezleaga mistere a caror dezlegare nu poate fi altfel gasita si verfica o serie de fenomene. De exemplu, daca vrei sa studiezi gravitatia, faci un milion de ecuatii si crezi ca ai inteles fenomenul. Nu vei intelege insa ce inseamna cu adevarat gravitatia pina cind nu iti cade un mar in cap.Pe de alta parte insa, deoarece este duplicatul a tot ceea ce s-aintimplat vreodata pe Pamint, Recordul Akashic este adesea o poveste urita si trista, cu multe crime si amaraciune, in care cineva comploteaza totdeauna impotriva altcuiva.
Si apropos de comploturi si conspiratii, ar fi interesant sa auzit ice are de spus un om care a avut de-a face, sa spunem, cu istoria Romaniei. Daca te duci de la Sinaia spre Brasov, pe partea stinga a soselei se face un drum pe care aproape ca nici nu-l observi din cauza hatisului si care urca fara prea multe ocolisuri, aproape abrupt pe un munte acoperit de paduri. Sus, in mijlocul unei paduri exista o poiana insorita si in partea stinga a poienii, cu spatele spre padure,este o casa care priveste spre Est – Sud-Est.
Totul pare destul de izolat. In aceasta holograma a trecutului, a aparut un om, care mi-a”spus” ca acesta era locul unde ii placea cel mai mult sa se duca iarna. Intr-adevar peisajul era de iarna, cu multa zapada, atit de insorit si frumos ca nu-ti mai venea sa pleci de acolo. Linga el a aparut o femeie, mai inalta ca mine, lata in solduri si cu picioare groase, cu parul nevopsit si ondulat pina aproape de umeri, o femeie care parea destul de simpla, dar foarte linistita. Omul mi-a spus ca femeia era ardeleanca si ca este singura pe care a iubit-o vreodata si singura care i-a dat liniste. Mi-a mai spus ca a lasat in urma o fata la care se gindeste adesea, apoi a inceput „sa vorbeasca” si „a vorbit” timp de patru ore si jumatate, explicind o multime de lucruri care aparent sint si vor ramine pentru totdeauna de neinteles.
Din ce a povestit omul acela, a reiesit cit de adevarat e proverbul romanesc „unde dai si unde crapa”, adica ce vrea sa faca un om in viata lui si ce iese. Ah, ce durere, ce durere sa ajungi sa intelegi ce e de neinteles… astfel incit ajungi uneori sa te gindesti ca e mai bine sa nu mai intelegi niciodata nimic.Intr-o astfel de reconstituire holografica a istoriei sau accesare a Recordului Akashic, un mare voievod roman care a domnit acum vreo 500 de ani, „a povestit” ca mai toti domnitorii Tarilor Romanesti cunosteau o „metoda de lupta” mostenita de la daci si care in interpretarea mea, seamana cu un gen de practica shamana.Domnitorul respectiv „a povestit” ca inainte de lupta (este vorba de bataliile care erau planificate a avea loc in paduri din motive strategico-militare), erau trimise femei cu oale cu apa in padure pentru a executa un fel de ritual, invocind spiritele naturii si cerindu-le ajutorul in scopul derutarii si infringerii inamicului.
O astfel de metoda prin care omul fraterniza cu natura, a mai spus marele domnitor, a fost folosita inaintea unor lupte pe care el insusi le-a dat pe viata si pe moarte in padurile care inconjurau Vasluiul ca o potcoava si care erau in vremea aceea mult mai mari si mai intinse decit sint acum.
Metoda respectiva s-a pierdut si nu se mai stie nimic despre ea in ziua de astazi, dar exista inca paduri in Romania care au ramas de sute de ani sub influenta acestor practici de tip shaman si in care au loc fenomene ciudate, din nou… aparent de neinteles
.Asadar, prin coroborarea extraordinar de interesantelor informatii pe care eu personal le-am obtinut sau le pot obtine oricind din Recordul Akashic (si care dezleaga multe din misterele trecutului, explicind ceea ce astazi pare de neinteles) cu cele istorice locale si cele din istoria si cultura altor popoare, se poate creiona oricind un profil cultural al locuitorilor zonei Carpato-Dunarene si al poporulu iroman care au o traditie multi-milenara si nu sint pripasiti prin Romania din greseala – asa cum incearca sa sugereze sau sa le atribuie o alta identitate unii si altii.
Cu multumiri speciale grup Amon si omni-potentilor masteri B.pentru cel putin unsprezece ani indelungati de truda, migala,dragoste, protectie, nenumarate revelatii si nepretuite daruri – C.N.S
AUTOR: CRISTINA NICOLETA SPRANCEANA
SURSA:

http://www.scribd.com/doc/3976749/STIINTA-PIERDUTA-A-LUI-ZALMOXIS

.

10 gânduri despre „STIINTA PIERDUTA A LUI ZALMOXIS

 1. Daca ai nevoie de informatii despre constructii piramidale pe teritoriul Romaniei, acceseaza http://adevaruldespredaci.ro sau mai poti gasi o multime de informatii utile referitor la spiritualitatea stramosilor nostrii aici http://www.nicolici.ro/articole.php
  Sunt un pasionat al culturii stravechi, dar din pacate nu imi permit sa imi aloc timpul necesar acestui studiu, adica cat mi-as dori, trebuie sa imi intretin familia, serviciu…
  Imi doresc sa pot avea o contributie semnificativa in renasterea spirituala in primul rand, a neamului nostru. Trezirea constiintei este fff importanta si absolut necesara in acest proces de spiritualizare – respiritualizare.

  Cu deosebit respect, va doresc mult succes in continuare!
  Mihai Boca.

  • multumesc foarte mult mihai pentru sugerimentele tale. sa stii ca daca ai timp si aici mai poti gasi ceva interesant la sectiunea cu piramide. da, stiu ca timpul pentru noi nu mai exista. ne-au furat tot bastarzii astia. o zi buna.

 2. In acest weekend am fost fericit sa ajung la Sarmi, sa simt un strop de divinitate vie.
  A fost minunat si sper sa ajung din nou cat de curand.
  Daca ai ocazia, sa nu ratezi, mai ales daca ai si un indrumator spiritual e si mai bine, ca atunci poti sa accesezi anumite informatii pe care altfel nu ai cum sa le primesti.
  Eu ma fost insotit si indrumat de prof. Alexandru Nicolici, autor al mai multor lucrari de spiritualitate, al carui site l-am recomandat mai sus.

   • Daca nu v-ati nascut clairvoyant, puteti ajunge sa cercetati aceste dimensiuni practicind yoga.In cazul in care exista persoane care cred ca acesta ar fi un subiect interesant, imi pot scrie si eventual, pot alcatui ulterior in limita timpului disponibil, o rubrica in care sa explic tehnica prin care oricine poate sa ajunga prin exercitiu si cu putin noroc, sa exploreze cu destula acuratete alte dimensiuni decit cele tri-dimensionale.
    BUNA GABRIELA am reprodus un pasaj din ce a scris CRISTINA NICOLETA SPRINCEANA si ma intereseaza cum se acceseaza registrul AKASHIC. VA DORESC MULTA BUCURIE IN SUFLET am e-mail : fernando783@yahoo.co.uk

   • eu nu stiu daca imi scrii mie sau ai o adresa gresita, pentru ca nu am primit nimic nici acum nici data trecuta. Ti-am dat din nou mail-ul meu si ti-l mai dau o data acum. interesant este ca atunci cand gresesti iti vine un raspuns ca nu ai expediat nimic….ma rog. p2baghera@yahoo.it Trebuie sa devina albastra atunci cand tu o primest. Aceea este valabila. Daca ramane neagra nu este buna.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s