AKAKOR, ORASUL PIERDUT AL ZEILOR

Esista o carte mai putin cunoscuta, o carte care povesteste o istorie incredibila care pare o legenda, o carte pentru care am alergat mult sa o gasesc, cutreierand multe librarii din Milano care nici nu auzisera de existenta ei, dar pe care cu putin noroc am gasit-o intr-o librarie ezoterica a acestui oras.  Titlul ei este Cronica din Akakor iar i autorul ei este Karl Brugger. Am sa incerc sa va povestesc de ce este ea atat de unica si de interesanta.

In primul rand este interesanta pentru faptul ca persoanele care au plecat in cautarea Akakorului au fost toate ucise sau au avut stranii accidente printre ele numarandu-se chiar autorul cartii. In al doilea rand este unica pentru ca povesteste istoria oamenilor si zeilor (a se citi extraterrestri) care au trait in inima Amazoniei,  urmasii lor fiind ciudati indieni cu pielea alba, parul negru, care vorbesc un fel de germana si care traiesc in jungla amazoniana intre Brazilia, Bolivia si Peru.

Am sa va traduc cateva pasaje semnificative din prefata scrisa de un urmas al  autorului care a dorit din tot sufletul sa faca cunoscuta omenirii aceasta istorie, sperand, ca va gasi la timpul potrivit locul ei in istoria umanitatii.

Luind cina cu Paul, un prieten, acesta ii povesteste ca a citit o carte foarte interesanta care vorbea de o antica civilizatie preincasa care se intindea pe teritoriul intregii Amazonii si care fusese cercetata de faimosul explorator englez Colonelul Fawcett disparut in mod misterios impreuna cu fiul sau in jungla, obiectivul sau fiind descoperirea unui antic oras si a misterioasei sale civilizatii.

Misterul care invaluia descoperireea anticului oras era din ce in ce mai intortochiat deoarece disparitia Colonelului Fawcett chiar in momentul in care parea ca a descoperit cum sa se ajunga acolo dupa spusele indienilor, apoi moartea lui Karl Bugger care a fost ucis in Rio de Janeiro in fata luxoaslor hotele din  Copa Cabana in  momentul in care prepara expeditia sa pentru a ajunge in Akakor, apoi fiul lui Faucett care pleaca in cautarea tatalui, apoi moartea unui calugar al Vaticanului care detinea pasaje din adevarata carte a indienilor au dat de gandit mult celor care nu s-au indoit de adevarata existenta a acestui oras pierdut al antichitatii.

Aceasta incredibila istorie despre zei, extraterrestri, indieni albi, goti care au ajunsi in America si despre uimitorele lor cunostinte este povestita de ultima capetenie a indienilor albi ai amazzoniei, Tatunca Nara, unui jurnalist sperand ca in acest fel lumea va ajuta tribul sau sa iasa din mizeria in care se zbatea.

Capetenia indienilor albi povesteste prietenului sau jurnalist istoria poporului ,  care este urmas al zeilor ( a se citi extraterrestri) si care locuiau in orasul subpamantean donat lor de catre parintii celesti.

Karl Brugger, autorul cartii,, caci el era jurnalistul, asculta cu stupoare incredibila poveste a indianului pe care o inregistreaza pe zece casete, dupa care scrie apoi totul adaugand desene, harti, fotografii ale uimitorului oras pierdut al zeilor, dar si fragmente din scrierea zeilor, limba in care era scrisa adevarata istorie a cetatii Akakor.

Pentru curajul sau incredibil de a publica aceasta carte si pentru setea de a descoperi adevarata istorie a omenirii au fost ucise patru persoane de a carei integritate morala si competenta nimeni nu se putea indoi.

Acum sase ani cand am publicat articolul meu despre aceasta civilizatie pe internet, in mai multe jurnale si bloguri  din Italia toti au ramas masca. Parea ca  nimeni nu stie aceasta istorie incredibila dar, asa cum s-a dovedit mai apoi,  in acelasi timp reala. Am primit zeci de scrisori si  mail-uri in care multe  persoane doreau sa afle mai mult despre acesti indieni si despre incredibila lor istorie  pentru ca in mai toate scrierile mele am dovedit cum legendele nu sant basme de adormit copii ci adevarata istorie a umanitatii.

Am sa va relatez, traducand cuvintele autorului cartii, despre ce este vorba si ce anume era atat de important in toata acesta istorie incat a trebuit sa se ucida patru persoane si sa se ascunda descoperirile lor.

“Tatunca Nara mi-a povestit despre tribul sau, Ugha Mongulala care a fost ales de zei acum 15.000 se ani. Mi-a descris doua enorme cataclisme care au devastat pamantul, mi-a povestit despre o alta catastrofa care trebuia sa vina inainte de sosirea zeilor, despre dominatia unui fiu al zeilor asupra continentului American  pe care el il chiama Lhasa si de raportul sau intens cu Egiptul, despre originea poporului incas,despre sosirea gotilor pe continentul american si despre uniunea acestora cu poporul indienilor. Mi-a vorbit apoi despre imensele orase subterane costruite de zei si mi-a mai zis ca toate aceste evenimente au fost scrise de zei intr-o carte care se chama “CORNICA AKAKORULUI”

In cea mai mare parte se vorbea despre lupta triburilor indiene impotriva omului alb, mai precis impotriva spaniolilor si a portighezilor care cautau cauciuc, a colonistilor, aventurierilor si a soldatilor peruani.

Istoria tribului Ugha Mongulala si a triburilor aliate cu acesta incepe cu anul zero pana in anul 12.453, adica incepand cu anul 10.481I.C. pana in anul 1972 D.C. urmarind cronologia timpului omului alb.

Dupa distrugerea celor trei generatii umane care au pierit in diferite cataclisme, omul traia in caverne si stateau toti uniti. In acel timp au coborat pe pamant zeii ( a se citi extraterestrii). Acestia au fost Primii Maestrii care au purtat catre lumina oamenii. Veneau dintre stele, din profunditatea Cosmosului si tara lor se numea Schwerta. Ei au plecat de acasa pentru a visita alte lumi si pentru a purta cunostintele lor in alte parti ale universului. Zeii au povestit oamenilor ca Schwerta era un imens imperiu format din numeroase lumi cum sant firele de nisip si ca la fiecare 6000 de ani lumea terestrilor se intalneste cu lumea poporului stelelor pentru ca este aceasta perioada cand cele doua lumi trebuie sa se vada.

O data cu sosirea lor pe pamant a inceput epoca de aur. Erau 130.000 de familii ale Primilor Maiestri care au coborat din cer sa lumineze oamenii. Ei au ajutat triburile nomade sa se aseze intr-un singur loc si imparteau corect fiecare fruct al pamantului si orice era de mancat cu oamenii. Cu rabdare si fara sa se oboseasca niciodata ei au invatat multe lucruri  pe oamenii chiar daca acestia nu voiau sa faca ca ei si pareau copii care se opun binelui. Datorita dragostei, rabdarii si bunatatii lor poporul lui Tatunca Nara i-au venerat ca pe niste adevati purtatori de lumina.

Acest popor al stelelor erau la fel ca oamenii. Aveau pielea alba, parul negru cu reflexe albastre, purtau o barba lunga si ca orice om erau si ei vulnerabili pentru ca si ei erau facuti din carne. Era insa un particolar semn fizic care ii distingea de oameni: ei aveau la maini si la picioare sase degete in loc de cinci. Era acesta semnul divinitatii lor.

Zeii (a se citi extraterestrii) cunosteau legile universului, orbitele astrelor, legile naturii, multe stiinte necunoscute si aveau obiecte bizare. Acesti zei buni i-au invatat pe oameni sa cultive pamantul, sa teasa lana si fibrele plantelor. I-au invatat care este pamantul bun pentru semanat , cum sa adune radacini si bulbi buni de mancat, sa traiasca in bordeie si sa gateasca mancare. Zeii au ales dintre oameni pe cei care erau cei mai destepti, inteligenti si i-au luat sa traiasca printre ei ca sa ii invete secretele lor pentru a ajuta oamenii sa mearga catre lumina cunoasterii. Acesti oameni alesi de zei sa locuiasca cu ei s-au unit cu zeii pentru ca erau compatibili si au creat rasa oamenilor cu sange albastru, adica sangele zeilor. Acesti oameni care aveau parinti mixti ii ajutau pe oameni sa evolueze si ii invatau tainele universului.

Zeii au fondat pe pamant un imens imperiu. Cu cunostintele lor si cu arta de a  cunoaste tainele                                                                                             universul nu le-a fost greu sa schimbe fata pamantului si sa semene plante necunoscute pentru noi                                                                                      oamenii.

Poporul Ugha Mongulala semana foarte mult cu zeii lor divini. Sant inalti de statura au nasul acvilin si ochii ca mandorlele. Si oamenii si femeile au par des  negru-albastru, iar semnul care ii deosebeste de zei e ca ei au la maini si la picioare cinci degete si nu sase ca zeii.

Imensul imperiu pe care zeii l-au facut pe pamant avea trei regate, dintre care Akakaor era capitala celui de al doilea. Primul se numea Akanis si se gasea pe un petic de pamant care se chiama Messico locul unde doua oceane se intalnesc, Akakim insa, era fortareaza numarul trei si istoria sa era legata intru-totul de istoria Akakorului. Toate orasele erau inconjurate de ziduri cilopice imense care aveau turnuri din care se deschideau 13 porti.

Cel mai important edificiu era Templul Soarelui care are o poarta taiata intr-un singur bloc de piatra orientat catre est.

Vine descris apoi tot acest imperiu cu 26 de orase foarte mari care se gaseau la suprafata, dupa care sant descrise orasele subterane ale Akakorului si harta unde este localizate fiecare  in raport cu suprafata.

Dar daca orasele din suprafata erau un adevarat paradis, orasele subterane erau adevarate minuni ale arhitecturii. Aveau sisteme complicate de ventilatie a aerului si un sistem neinteles pentru luminat. Zeii aveau pietre magice cu care puteau privi departe orase intregi, fluvii, muntii si cerul si tot ce se intampla in acele locuri. Imperiul lor numara 362.000.000 de persoane.

Cand oamenii au invatat sa se conduca singuri zeii au lasat tot in mainile lor spunandu-le ca misiunea lor este terminata in acest loc dar ca se vor intoarce. Dupa plecarea zeilor pe pamant a fost un imens cataclism care a distrus totul. O parte din poporul lui Tatunca Nara reuseste sa se salveze in interiorul cetatilor subterane ale zeilor, dar si acolo au fost cateva care au fost inghitite de ape.

Pamantul era devastat si schimabat.  Acest cataclism a ramas pentru totdeauna in memoria lor ca un lucru inexplicabil a carei forta distructiva a schimbat cursul fluviilor, inaltimea mutilor si forta soarelui. Continente intregi au fost scufundate, apale marelui lac s-au intors in ocean, marle fluviu a fost intrerupt de un lant muntos, si alte pamanturi noi au iesit la suprafata.

Acest cataclism a facut mari ravagii asa cum au prezis Primii Maiestri. Tot ei ne-au spus ca la fel ca se va intampla si in urmatoarea, pentru ca istoria se repata si evolutia se face pe planuri dinaiante stabilite. Totul se repeta, totul revine dupa un ciclu de 6.000 de ani.  E aceasta legea universului pe care Primii Maiestri au spus-o indienilor.

Dar fiti atenti acum ce povesteste inteleptul indian;

In timpul Zero, inaintea orei Zero exista un alt popor ai zeilor (a se citi extraterrestri) care era ostil poporuli Primilor Maiestri. Dupa imaginile care se gasesc pe Marele Templu al Soarelui din Akakor aceste fiinte strane se asemanau oamenilor. Aveau mult par, o piele rosiatica si ca si oamenii aveau la maini si la picioare cinci degete, dar pe umerii lor cresteau capete de serpi, tigli, vulturi, ai alte animale. Invatatii nostrii ziceau ca si ei sant capii unor mari imperii. Aveau si ei o stiinta  foarte avansata care ii facea sa fie mult superiori oamenilor dar egali Primilor Maestri.

ZEII EGIPTULUI

Intre aceste doua rase de zei desenate in Templul Soarelui din Akakor a izbugnit razboiul. Au ars pamantul cu arme puternice ca soarele incercand sa isi fure uni altrora puterea. Aceasta a fost un razboi planetar distrugator .

Dupa prima catastrofa oamenii au inceput sa traiasca in mizerie. Omul a uitat invatamintele maiestrilor si traia ca animalele. Dar o alta catastrofa se intrevede. O stea enorma cu coada rosie acopera cerul. Un foc luminos ca 1.000 de sori era cerul si o ploaie neintrerupta a inceput si nu s-a oprit timp de 13 Lune. Fluviile au inceput sa curga invers, Marele Fluviu s-a transformat intr-un mare lac iar umanitatea a fost inghitita de ape. Toti au murit innecati in marele potop. Dintre cei 362.000.000 de locuitori ai epocii de aur au ramas 20.000.000. Soarele si Luna erau acoperite. Dupa aceasta catastrofa oamenii vor trebui sa treaca printr-o alta mare catastrofa inainte ca zeii sa se intoarca.

Tatunca Nara povesteste despre imense recipiente de sticla unde innecati intr-un lichid straniu stau zeii in interiorul orasului subteran, despre soldatii germani care au venit sa cucereasca Brazilia dar care au ramas toti printre indieni pentru ca nu le-a fost permis sa se intoarca acasa. In acest fel indienii au invatat germana iar cu timpul pielea lor a devenit alba.

Aceasta carte vorbeste de multe lucruri care par legende pe care nu toti vor sa le ia in considerare numai ca aceste “povesti” colegate cu altele ar da un alt cadru al istoriei umanitatii.

Cronica Akakorului  este scrisa in limba zeilor si este in grija sacerdotilor poporului lui Tatunca Nara. Adevarata cronica a fost scrisa prima data pe lemn, apoi pe piele si abia apoi pe pergament. Aceasta carte este impartita in patru parti:

1 Cartea Jaguarului – se vorbeste despre colonizarea pamantului de catre zei (a se citi extraterestrii) pana in perioada celei de a doua catastrofe.

2 Cartea Acvilei – descrie venirea gotilor in America de Sud

3 Cartea Furnicii – descrie luptele impotriva colonizatorilor spanioli si portughezi dupa debarcarea lor in Peru si Brazilia

4 Cartea Sarpelui de Apa – sosirea a 2.000 de soldati germani la Akakor  si integrarea lor in randurile poporului indian Ugha Mongulala

Acum sa vedem unde se gaseste o parte a originalului acestei carti dupa spusele lui Tatunca Nara.

Viata indienilor in timpul lui Brugger era foarte grea si nu cred ca astazi ar fi mai buna, iar Tatunca se intoarce in orasul albilor ca sa ceara ajutor pentru poporul sau. Acolo gaseste un popa, un vescov catolic, parintele Grotti care impreuna cu indianul incep sa ceara de pomana langa biserica sau in interiorul ei ca sa stranga bani pentru indieni.

Acest popa a fost singurul om alb care a vazut originalul Cronicii din Akakor scrisa in limba zeilor iar pentru ajutorul primit, indienii i-au  permis sa duca cu el cateva pagini ale sale in original. Numai ca popa moare intr-un accident de avion destul de straniu iar documentale importante pe care le avea cu el dispar in mod miraculos in arhivele Vaticanului.

Articolul meu a facut multa valva in Italia si foarte multi mi-au scris ca ar fi bine sa nu mai public povesti de adormit copii ca opere adevarate pentru ca zeii nu exista asa cum nu exista nici orasele lor fantoma. Am patit greu, dar nu m-am lasat. Si doar la putin timp dupa acest infern pe internet am avut cea mai mare satisfactie, Eu niciodata nu am scris sau nu am vorbit despre ceva fara sa am cunostinte sau ceva probe despre subiectul tratat,  asa cum aveau si cei ucisi ca sa nu divulge acest secret care vorbea despre orasul zeilor din Brazilia.

Ei bine, ca o ironie a soartei o echipa mixta de speologi, geologi si oameni indragostiti de archeologie, in mare parte italieni au descoperit cateva tunele si camere ale Akakorul. Iata ca pentru a nu stiu cata oara ma intreb cu naduf asa cum o faceam si cand am povestit despre Troia:  de ce trebuie sa iau de buna doar partea care le convine  academicienilor incompetenti si mincinosi si nu toata istoria??

Mai precis daca Akakorul, Troia, Sodoma, Gomora, Ur, Uruk, Sinar si altele au fost descoperite in punctele unde se povesteste despre ele, daca maretia lor se dovedeste a fi asa cum se spune, daca pentru nasterea sau moartea lor au fost de vina zeii care traiau printre oameni de ce nu trebuie sa cred ca acesti zei a caror civilizatie se vede peste tot  trebuie negata?? Ei bine convingeti-va despre maretia orasului subpamantean zeilor.

AUTOR: GABRIELA DOBRESCU

AKAKOR A CIDADE PERDIDA DA AMAZÔNIA

 


http://rodrigoenok.blogspot.ro/2008/01/akakor-cidade-perdida-da-amazonia.html

Anunțuri

3 gânduri despre „AKAKOR, ORASUL PIERDUT AL ZEILOR

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s