3 gânduri despre „Exmatriculat: Inteligenţa Nu Este Permisă

 1. De ce in timpul discutiei sunt intercalate imagini de film cu mafia ? De ce apare o ghilotina in locul dovezilor reale in favoarea teoriei ID ? Voiam sa vad dovezile reale nu imagini cu impact emotional. Pe de alta parte avem dovada ca acei sceptici au dreptate legat de ID. In Romania a fost introdusa religia ca materie obligatorie (teoretic este optionala, dar nu ai alternativa de a opta pentru altceva, nici macar pentru alta religie decat pentru ortodoxismului crestin) si au fost scoase din programa scolara astronomia, sportul si evolutionismul biologic.
  Ironic, dar una din secventele de film intercalate in film provin din vestitul „Procesul Maimutelor” in care a fost demonstrat in instanta ca evolutionismul darwinist este cu mult mai obiectiv decat creationismul. Acum ceva timp in urma, vreo 3 ani daca imi aduc bine aminte, si teoria ID a fost adusa in instanta. Rezultatul si „sentinta” sunt publice, iar procesul a ajuns sa fie denumit „Al Doilea Proces al Maimutelor”.
  Implicatiile sunt mult mai mari decat par sa fie sugerate in documentar. Politica externa a „Discovery Institute” s-a reorientat rapid catre Estul Europei, Rusia si Asia in momentul in care au fost respinsi in SUA cu argumente reale. Interesant este si faptul ca membri „Discovery Institute” apartin tutror religiilor dar nu au nici macar UN SINGUR membru care sa se fi declarat ateu convins cand printre cercetatorii „skeptici” proportia de religiosi practicanti ai diferitelor religii este una specifica civilizatiei umane si zonarilor geografice.
  Daca teoria ID se vrea obiectiva atunci sa faca dovada ca este. Pana acum „stiinta materialista” pe care o blameaza atat face in fiecare moment dovada ca este obiectiva inclusiv prin scepticismul de care da dovada.

  Filmul este bun pentru a avea o monstra de propaganda moderna (daca vreti, tipic „comunista” sau „nazista”, nu conteaza) privind inocularea afirmatiilor false cu ajutorul mass-media si a realizarilor tehnologice ale adversarului declarat pe baze doctrinare si dogmatice cu impact emotional tipic propagandei de doctrina partizana.

  Teoria ID este un fenomen social tipic celor interesati de regresul cultural al maselor largi umane. Se adreseaza maselor largi de oameni cu slaba cultura generala manipulabili catre teorii conspirationiste pe un substrat emotional de impact psihologic. De aici si reorientarea „Discovery Institute” catre zone cu populatie care nu dispune de confort si cultura generala solida.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s