IATA DE CE ISRAELUL NU ESTE PAMANTUL SFANT!

LOCALIZARE SI CARACTERISTICI

 Cred ca putini s-au intrebat ce inseamna cu adevarat tara sfanta deoarece toti am fost invatati sa gandim ca aceasta se asociaza cu bucata de pamant pe care dumnezeu a ales-o pe acesta planeta pentru el. Dar ce inseamna “tara sfanta”?

De ce toti cred ca acest petec de pamant are o valoare asa de mare, de ce toti cred ca dumnezeu sa va reintorace acolo, de ce toti cred ca acest teritoriu este cel al Israelului si al Palestinei de azi si mai presus de toate de ce este sfanta o tara unde pentru cucerirea ei de catre poporul domnului s-au comis cele mai mari si mai atroce masacre ale istoriei chiemate “razboiul sfant”?

Ei bine, dupa multi ani de studiu al fenomenului religios in care am inteles ca biblia spune adevarata istorie a omenirii iar institutia bisericeasca a deformat acesta istorie pentru a-si proteja propriile interese mintind omenirea de milenii, tinand-o in cea mai mare ignoranta si sclavie, pentru bani, putere si control, cred ca sant in masura sa va dezvalui o alta fata a istoriei umanitatii.

In ultimul timp atat in Romania cat si la nivel international numarul vocilor care afirma ca istoria civilizatiei noaste a fost falsificata si ca nu a inceput in Sumer au inceput sa se inmulteasca iar in sprijinul lor sant destule descoperiri arheologice uimitoare care sustin fara tagada aceasta ipoteza.

Persoanele care dovedesc in fiecare zi ca ceea ce am invatat pana acum in scoala illuminatilor este o minciuna, au inceput sa zguduie deja din temelii paradigmele stiintifice, dovedind ca leaganul civilizatiei noastre este Europa..

Va voi dezvalui cateva din motivele pentru care eu nu am dubii ca in mod voit s-a mentinut in ignoranta umanitatea. Indepartatea adevarului s-a facut cu scopul de a ascunde adevarata noastra origine,  pentru a  ne controla, pentru a nu reusi sa intelegem cine era cu adevarat omul inainte si cum a ajuns in aceasta treapta de degradare fara intoarcere.

Istoria pe care am invatat-o cu totii in scolile obligatorii ne spune ca Europa este continentul unde oamenii au ajuns foarte tarziu datorita faptului ca, dupa neintelesele lor teorii, totul era sub ghiata.

Datorita acestei “ere glaciare” omul a ajuns in aceste locuri tarziu, dupa ce civilizatia a inflorit in mediul orient si in Egipt, iar tocmai  datorita acestui lucru in acest continent viata a inceput sa se dezvolte tarziu, datorita civilizatiei sumeriene care s-a extins si aici.

Explicatiile si teoriile savante ale existentei “erei glaciare” in Europa nu prea stau in picioare datorita multor motive care sant in contradictie cu acesta teorie dar si pentru ca  din cele mai vechi timpuri si pana astazi, Europa are un nume deosebit: se numeste “vechiul continent”.

De ce oare a primit acest titlu, acest supra nume doar continentul european din moment ce, conform stiintei, toate continentele au aparul in acelasi timp si nici unul nu putea sa fie mai vechi decat altul??? Pai daca civilizatia a aparut in Europa mult mai tarziu nu ar fi fost corect sa se chieme “noul continent” inaiantea continentului american?

Nu dragii mei, Europa nu se chiama “vechiul continent” doar din intamplare, ci pentru ca viata si civilizatia acestei generatii umane a pornit de aici si nu invers cum ne spala zi de zi creierul echipe de academicieni vanduti si indobitociti ai sistemului asasin si mincinos in care traim. De aici a pornit poporul de eroi al hiperboreei sa duca lumina cunoasterii pe pamant.

Nu prea pot toti sa digere afirmatia acesta, nu e asa?? Pai ar fi timpul sa va treziti mai oameni buni, pentru ca in acesta lume corupta nu stiinta a facut cele mai mari descoperiri, ci oamenii comuni, oamenii simpli care nu au avut frica ca isi pierd scaunele daca se ridica contra ideilor cretine ale acestora.

Oamenii curajosi au facut sa se darame castele de nisip si paradigmele stiintei pentru ca daca inca nu ati inteles, stiinta si papusarii ei sant pusi acolo sus nu ca sa va spuna ce este adevarat, ci ceea ce  nu trebuie sa stii si sa descoperi.

Ei sant pusi acolo ca sa iti puna bete in roate pentru ca ei sant cei care au ultimul cuvant, pentru ca ei sant cei abilitati sa decida, dar nu pentru ca sant mai destepti ci pentru ca sant corupti, vanduti, fara scrupule si fara demnitate.

Despre pamantul sfant se vorbeste foarte mult. Sant multi care au fost pe pamanturile giudee ca sa intre in contact cu tara domnului unde s-au infaptuit cele mai mari miracole, sant apoi cei care ar dori sa mearga acolo dar care nu o vor putea face decat cu gandul pentru ca nu au posibilitate sa ajunga in acele locuri si sant cei care au inteles pacaleala milenara a elitei care tine in umbra umanitatea, cu ajutorul interpretarii eronate a bibliei.

Pamantul sfant nu inseamna locul unde un oarecare Isus a facut miracole ci locul in care a evoluat viata, locul unde samanta, oul, graalul, ADN a prin viata, locul unde pamantul comunica cu universul, locul in care a inceput totul,i unde  se va sfarsi totul sau unde se va transforma totul.

Ok, pai daca civilizatia a aparut pe vechiul continet, atunci sa incercam sa stabilim unde s-a intamplat acest lucru. Singura carte care ne povesteste despre aceste lucruri este biblia care isi are insa radacina din cartea facerii  Enuma Elis, cartea creatiei la poporul sumerian.

Doresc sa va vorbesc despre tara sfanta nu folosind cuvintele mele ci cuvintele diferitelor scrieri antice care zugravesc in mod diferit peisajele si locul in care se afla acesta tara, comparativ cu ceea ce se gasea in Giudeea acelor vremuri.

Voi incepe cu descriera facuta de biblie in capitolul Facerea 2 / 8 : “dumnezeu a sadit o gradina la rasarit si a pus acolo omul pe care il intocmise.” 2/10-14:” un rau iesea din Eden si uda gradina si de acolo se impartea in patru brate. Numele celui dintai este Pison si inconjoara toate hotarele tarii Havila unde se gaseste aur.

Aurul din acesta tara este fin si bun si tot acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix. Numele celui de la doilea este Ghihon ( Ghicon ); el inconjoara toata tara Cus (Etiopia). Numele celui de la treilea este Hidechel (Tigru) si curge la rasaritul Assiriei. Al patrulea este Eufratul.”

Sa analizam cateva aspecte ale acestor afirmatii acum, lasand altele spre a fi analizate mai incolo. Dupa descrierea acesta, locul in care se gaseste Edenul este la rasarit. Ok. Dar la rasarit fata de care loc?? Dupa care criterii s-a stabilit ca Edenul este Sumerul antic?

Ca sa afirmi ca Edenul se gaseste la rasarit, atunci cel care spune acest lucru ar trebui sa se afle la vest de acest loc, nu e adevarat?? Daca Edenul  se gasea la rasarit iar rasaritul era  Sumerului antic inseamna ca viata s-a nascut in original in vestul Edenului biblic, pentru ca ne spune ca la rasarit s-a pus omul, in gradina construita pentru el. Cu alte cuvinte omul a fost facut in alta parte si adus acolo dupa mai mult timp.

O alta anomalie in stabilirea locatiei exacte a Edenului pe pamanturile Sumerului este  faptul ca in biblie se preciseaza clar ca: “un rau iesea din Eden si uda gradina si de acolo se impartea in patru brate”. Cu alte cuvinte Edenul era inainte de impartirea fluviului in patru brate si nu intre bratele sale asa cum ne vine descris Edenul dintre bratele Tigrului si al Eufratului.

Deci Edenul se afla la rasarit pe cursul unui mare fluviu care la iesirea sa din teritoriul raiului se impartea in patru brate. Voi analiza cele patru brate ale acestui fluviu dupa ce va voi face cunoscute alte descrieri ale Edenului, scrise de alte personaje marete ale antichitatii.

Teoria mea este destul de indrazneata numai ca am tras aceasta concluzie dupa multe studii pe care le-am facut dar si datorita faptului ca am cateva puncte de sprijin cu care as putea sa o sustin.

Primul lucru care mi-a atras atentia a fost descrierea pe care o face Biblia despre Edenul adamic. In primul rand consider ca aceasta descriere are mult mai mult de 6.000 de ani si nu doar 6.000 asa cum vrea biserica.

Avand in vedere faptul ca se vorbeste despre primele forme de viata aparute pe aceasta planeta si despre evolutia lor, cred ca ar fi cazul sa ne gandim nu la un teritoriu actual al pamantului ci la unul foarte indepartat, cand continentele nu existau iar pe Terra era o singuara bucata de pamant, aceea pe care oamenii de stiinta o chiama azi Pangea.

Pangea este pamantul iesit din ape si care era, asa cum vine el descris in geneza 1/9-10, o singura bucata de uscat: “ sa se stranga la un loc apele care sant dedesuptul cerului si sa se arate uscatul. Dumnezeu a numit uscatul pamant iar gramada de ape mari.”

De ce as avea nevoie de aceasta descriere?? Pai pentru ca numai in acest fel se explica de ce raul care a dat viata pe pamant era unul singur. Cu alte cuvinte vreau sa subliniez ca in realitate se vorbeste despre un singur rau care se despartea in patru si nu de patru rauri diferite care se aflau pe continente diferite asa cum ne spun explicatiile si teoriile popest de astazi:

” un rau iesea din Eden si uda gradina si de acolo se impartea in patru brate.” Vedeti unde sta gresala?? In plus, din descrierea facuta acestui teritoriu se intelege clar ca numele celor patru brate ale raului au fost schimbate pentru ca denumirea de Tigru, Eufrat, Assiria, Etiopia, Cus sant denumiri noi si nicidecum denumiri din perioada Sumeriana, Babiloniana sau si mai veche chiar.

Perioada aceasta relativ noua nu are nimic in comun cu  perioada  care desemneaza bratul Pison si Ghicon care se gaseau in tara Havila. As crede mai degraba ca la originalul rau cu doua brate s-au adugat alte doua din tara Sumerului de mai tarziu. Cu alte cuvinte s-au amestecat ca de obicei mai multe epoci cu nume diferite ca sa se stearga orice urma antica.

Falsurile pentru pierderea identitatii locurilor a fost o afacere care se pierde in negura timpului pentru ca doar in acest fel se poate indeparta de adevar trecutul cuiva: facandu-l sa il caute in locuri in care nu il va gasi niciodata, amestecand istorii si denumiri din epoci diferite .

FLUVIUL SACRU AL EDENULUI

Deci descrierea pretioasa pe care o face Biblia consta in faptul ca:

1)Edenul se gasea pe cursul unui mare fluviu care la iesirea sa din acest teritoriu se impartea in patru. Deci este eronat sa gandesti ca Edenul se afla intre bratele in care se desparteau aceste ape: :” un rau iesea din Eden si uda gradina si de acolo se impartea in patru brate.”

2)In afara Edenului, raul care alimenta minunata gradina se impartea in patru brate:” Numele celui dintai este Pison si inconjoara toate hotarele tarii Havila unde se gaseste aur. Aurul din acesta tara este fin si bun si tot acolo se gaseste si bedelion si piatra de onix.”

Sant multe locuri pe pamant unde se gaseste aur dar acest loc care ne este descris, contine aur fin si bun, deci acolo era aurul de cea mai buna calitate care nu se gasea peste tot. Avand in vedere ca aurul care se gaseste in actualii munti ai Transilvaniei are o puritate naturala de 24 de carate sau si mai mult, ar trebui sa ne dea de gandit.

Ar putea fi voci care sa spuna ca aurul despre care se vorbeste ar fi petrolul, numai ca specificatia “aur fin” nu lasa dubii ca se vorbeste de metalul aur si nu de aurul negru chemat petrol care nu va putea fi niciodata chemat “fin”.

O alta denumire care poate sa fie o proba care sa sutina teoria mea, este bratul Pison al raului sacru,  a carui nume este  extrem de asemanator cu Psilon, denumire actuala inca a unuia dintre bratele Dunarii. Dar cea mai interesanta informatie este cea care ne dezvalie faptul ca acest brat, Pison, inconjoara toata tara Havila cunoscuta pentru calitatea aurului sau.

Desigur ca este dificil sa te gandesti la Istru ca la fluviul datator de viata al Edenului pentru ca nu prea se poate imagina cum ar face Dunarea sa scalde in intregime tara Havila plina de aur pentru ca Havila ar putea fi Valakia noastra dar ea nu prea are aur. Ar trebui sa se treaca muntii ca sa ajungi acolo. Vedeti cum au reusit sa falsifice, sa incurce si sa schimbe locuri si denumiri??

Pai daca nimeni nu a scimbat nimic si avem o descriere originala a locurilor, atunci ar trebui sa ne gandim ca in antichitatea indepartata nici un teritoriu nu mai corespunde celui actual asa cum nici clima nu mai este cea care a fost odinioara.

Pe de alta parte nu trebuie sa gandim ca antichii au gresit cand au povestit sau au numit un anumit teritoriu. Ar fi una dintre cele mai mari greseli pentru ca in oricare din cazuri nu ei sant cei care gresesc ci noi care nu intelegem datorita prejudecatilor si invatamintelor gresite pe care le-am primit de la societatea anormala in care traim.

Pentru a intelege care fluviu antic ar putea fi cel care scalda teritoriul Edenului am sa apelez din nou la Biblie pentru ca exista un verset destul de interesant care ar putea sa ne ajute in elucidarea misterului.

In genesi 2 / 5-6 e scris ca: “in ziua in care a facut dumnezeu cerul si pamantul nu era pe pamant nici un copacel si nici o iarba de pe camp nu incoltise inca fiindca dumnezeu nu daduse ploaie……ci un abur se ridica din pamant si uda toata suprafata pamantului. “

Esenta acestui paragraf este importanta pentru ca se afirma cu claritate faptul ca dintr-un singur loc se ridica un abur sau probabil iesea un fir de apa care uda tot pamantul care nu era impartit in acele vremuri in continente pentru ca aceeasi carte semnaleaza cu exactitate in genesa 10 / 25 faptul ca mult mai tarziu in vremea lui Peleg pamantul s-a impartit.

Deci pamantul era tot scaldat de o singura apa care se gasea la rasarit, pe cursul ei  s-a sadit o gradina unde a fost adus si pus omul care fusese facut in alta parte iar acest curs de apa se despartea in patru brate la iesirea din gradina.

Din scrierile antice ale grecilor stim ca zeii antici traiau doar in zona actualei Europe si ca toate calatoriile lor in carele de foc nu depaseau pentru nici un motiv zonele in care astazi se gaseste Marea Neagra, Marea Mediterana de est, cursul Dunarii si insulele aflate in vecinatatea actualei Grecii.

Apa care strabatea Europa acelor vremuri era de fapt apa care starabatea intregul pamant care se chema Eden. In zilele noastre acest continent european este doar o ramasita a ceea ce odinioara reprezenta acesta denumire straveche dar care a mentinut statutul sau de vechi continent, de vechi leagan al omenirii, de inceput al vietii pe aceasta planeta.

In ajutorul ipotezei mele vine stralucitul si inteleptul Nicolae Densusianu care ne vorbeste despre vechiul si imensul fluviu european, leaganul vietii si apa sfanta a dacilor.

In timpuri stravechi apa pe care noi astazi o numim ocean nu denomina imensa masa de apa planetara. Nici o scriere nu vorbeste despre faptul ca zeii lor mergeau catre aceste ape. Grecii, autorii legendelor despre zei, nu cunosteau nici macar extremitatea vestica a Marii Mediterane nici pe cea estica a Marii Negre. Sa nu mai vorbim despre faptul ca ei nu au iesit niciodata din Mediterana in Atlantic pentru a vedea coloanele lui Hercule si Atlantida de care vorbeste Platon.

Cu toate acestea ei vorbesc despre Oceanide, fiicele marelui fluviu Oceanos la fel cum Callimanco in Imnul lui Zeus vorbeste despre nimfele Nereide, fiicele zeului marin Nereu care era zeul Marii Negre. Spun acest lucru pentru ca una din fiicele sale este sedusa de Zeus si apoi transformata in Ursa Mare semn care denomina teritoriul nordic al paralelei de 45 de grade.

De asemenea insusi Homer in Iliada afirma ca Oceano este tatal zeilor, in sensul ca viata fara apa nu poate rasari. Tot in Iliada Hera, sotia lui Zeus afirma:” as adormi fara prea mult efort chiar si curentii fluviului Oceanos care este tatal zeilor” De asemenea se specifica de multe ori ca Oceanos are curenti foarte puternici si adanci si ca este apa primordiala, apa cea mai veche de pe Terra de unde s-au nascut zeii insasi.

Oceanul este infatisat de Hefaistos, zeul focului, pe scutul pe care acesta il faureste lui Achille, la rugamintea mamei sale, zeita Tetis, sotia lui Oceanos. Pe scutul eroului Hefaistos graveaza nunti, hore, culesul granelor si al viei si sarbatorile care se tineau pentru a preamari recolta buna pe care pamantul a dat-o oamenilor.

Toate aceste mici detalii ne indreapta catre pamanturile de la paralela de 45 de grade pe unde curge si astazi raul priomordial Oceano Potamo sau Dunarea de astazi.

In Dacia preistorica, Nicolae Densusianu scrie: “scriitorii antici in operele lor si grecii in legendele despre zei vorbesc foarte des despre Oceano arhaic numai ca in acele vremuri cuvantul Ocean nu avea aceeasi semnificatie cu cea a cuvantului de astazi. Cu alte cuvinte Oceanul primitiv nu este Oceanul istoricilor si geografilor care au trait incepand cu epoca lui Herodot si care au dat o alta semnificatie acestui cuvant.

Orizontul grecilor se inchidea o data cu Istrul care era denumirea antica a Dunarii de jos sau mai precis a partii care travesrseaza astazi teritoriul Romaniei. La inceputuri autorii antici utilizau cuvantul Ocean pentru a desemna exclusiv masa de apa imensa pentru ei in acele timpuri, in care se varsa Oceano Potamos sau mai precis ceea ce va deveni mai tarziu Marea Neagra. In acele vremuri marea de apa dulce formata de Dunare, nu avea nici o iesire la Marea Mediterana.

Geograful Strabo numeste in Expeditia Argonautilor  Marea Neagra “un alt ocean” (Strabo, Geografia I – 2 / 10) si accentueaza faptul ca navigatorii care au strabatut acesta mare considerau ca acest loc era cel mai indepartat al lumii locuite, de aceea  puteau sa il compare cu locurile indepartate unde se gaseau Coloanele lui Hercule, pentru ca acesta mare era cea mai mare dintre toate marile cunoscute lor.

Dar acesta mare imensa a lumii antice se formase datorita cursului de apa dulce al Istrului. Apollonio di Rodi ne spune in Argonautice ca partea inferioara a Istrului, acolo unde bazinul sau este foarte mare se chema in acele timpuri Golful sau Cornul Oceanului.

In legendele teogonice ale lui Homer si Hesiod, denumirea de Ocean se facea in exclusivitate Istrului, probabil pentru ca marele fluviu era considerat ultimul care putea sa marturiseasca despre imensa apa care acoperea in timpuri stravechi campia ungureasca si mare parte din teritoriile tinuturilor nordice, care s-au numit mai tarziu  Marea Sarmatica.

Constatam deci ca Oceanul din punc de vedere geografic, asa cum vorbeste Hecateu Abderia nu e oceanul arctic, nici cel oriental si nici o alta mare cunoscuta sau inventata ci in exclusivitate marea nordica al lumii grecesti, aceea pe care Herodot o chama “marea cea mai frumoasa dintre toate, Pomponio Mela si Dionisie Periegeto au numit-o “marea imensa” si care in hartile geografice medievale se chema Marea cea Mare sau Marea Majora”.

Dupa Homer si Hesiod, patria primilor regi divini ai omenirii antice era in regiunea exrtema a orizontului grecesc, in nordul Traciei si al Istrului, cea care se chema in legendele grecesti Oceanos Potamos, parintele zeilor.

Vechiul Oceanos Potamos nu era o mare interioara cum s-a crezut mai tarziu sau cum se crede astazi, ci doar un simplu fluviu mediteranean, adanc, curgator si dupa cum ne zice Homer, foarte larg pentru ca nu se putea traversa pe picioare ci doar cu barci construite bine si durabile. Dupa acest fluviu exista un alt pamant indepartat, ultimul pamant extern.

Hesiod si Pindar ne spun ca Argonautii au trecut Marea Neagra si s-au deplasat catre Mediterana traversand Oceanos Potamos iar Apollonio di Rodi si  Valerio Flac  ne spun ca s-au reintors catre orient navigand pe Istru numit Oceanos.

Fluviul Oceanos Potamos venea din regiuni indepartate si curgea catre Pontus Euxino trecand prin muntii Riphei (Carpati) zona foarte periculoasa pentru navigatie. Eschil numeste raul antic Istru care are in vecinatatea sa muntii Riphei teritoriu care era locuit de agatarsi. Barcile care navigau in aceste locuri erau impinse pe ape de catre vantul Boreaus sau vantul de nord. Hesiod spunea despre Oceanos Potamos ca era un fluviu sfant care apartinea istoriei religioase a trecutului antic.

In vecinatatea fluviului Oceano Potamos se gaseau insulele Fericitilor destinate a fi locuinta eterna pentru sufletele ilustrilor eroi cazuti la Teba si  la Troia. In aceste insule isi traia somnul cel de veci renumitul erou Achille care avea insula sa in aceste locuri.

In vecinatatea fluviului sacru locuiau si legendarii pigmei care, asa cum ne spune Homer, erau in razboi continuu cu pasarile care se refugiau in perioada de iarna in regiunile orientale trecand catre est peste apele curgatoate ale fluviului Oceanos. Aceeasi pigmei apar in scrierile geografice ale lui Plinio ca un popor stabilit in partile Istrului inferior, in teritoriul Dobrogei de astazi. “

Tot in vecinatatea aestui fluviu sacru isi avea originea si marele Apollo si sora sa Artemis, gemenii sacri ai antichitatii, nascuti de carte zeita Leto pe pamanturile sacre ale fluviului Oceanos datorita furiei Herei, sotia lui Zeus si tatal lor.

In aceste zone traiau si renumitele amazoane, femei aprige si razboinice a caror faima a depasit negura timpului.

E clar ca marele fluviu al timpurilor antice ante homerice, Oceanos Potamos care curge in partea de nord a Iliriei si a Traciei intre orient si occident este identic cu fluviul cel mare si sacru al getilor chemat mai tarziu Istru sau Dunare.

Hefaistos a gravat pe scudul lui Achille mapamondul marginit de catre marea apa a trecutului antic Oceano Potamos. Acea parte era pamantul sacru al zeilor antici, pamantul marcat de catre constelatia Ursa Mare. Locul unde exista Polul Geticus sau Axis Mundi, tara hiperboreilor, agatarsilor, pelasgilor, tracilor de mai tarziu.

In Biblie de nenumarate ori se face referinta la poporul divin care locuia langa Golful care se unea cu Mare cea Mare teritorii care astazi sant analoge cu Golful Persic, Marea Rosie si Marea Mediterana.

Cu amaraciune va spun ca locurile la care face referinta Biblia nu sant nici po departe acestea ci altele, indepartate de ele. Adevaratele locuri antice la care face referinta cartea de capatai a omenirii sant Golful de la Dunare care forma Marea Majora sau Marea cea Mare, asa cum era numita inainte Pontus Euxinos. In nici o harta antica Marea Mediterana nu este numita Marea cea Mare. Aceasta este o alta falsificare a istoriei omenirii nu numai a paoporului nostru.

Recapituland ceea ce am spus ne ajuta sa vizualizam adevaratul teritoriu antic al Edenului. In principiu, asa cum ne spune Biblia dar si lumea academica, in vremuri antice, pamantul nu era impartit in continente, ci era o singura bucata.

Din putinele marturii pe care le avem se poate deduce ca se afla in partea de nord a planetei, pe paralelea de 45 de grade, teritoriu strajuit de Ursa Mare.

Pe toata suprafata sa curgea un singur fluviu care isi avea originea in cer, si care a dat nastere vietii. Edenul era tot pamantul pe care apa l-a facut roditor iar portiunea de unde acest fluviu se dividea delimita o alta zona invecinata cu Edenul dar care pare mai mult o zona indistruiala de unde se puteau extrage metale pretioase.

Am facut aceste precizari cu un singur scop: am dorit sa va demonstrez cum in nenumarate scrieri, Europa si locurile ei apar din cele mai vechi timpuri.

Este adevarat ca si scrierile vedice vorbesc despre raurile sacre ale  Indiei asa cum si in Babilonia erau sacre raurile din teritoriul semilunei dar in nici unul din aceste cazuri nu vin confirmate de scriitori antici sau de scriei care sa faca referinta la timpuri atat de indepartate.

E dificil sa stabilesti un adevar trecand peste atat de multi ani de istorie dar firmiturile care ne-au ramas ne vor duce cu siguranta la adevarata radacina a neamului nostru.

In concluzie as putea sa spun ca dupa descriera si rationamentul pe care l-am facut pot sa afirm ca actualul fluviu chemat Dunarea a fost fluviul sacru al Edenului, fluviul care inlantuia intreg pamantul cu puterea, vigoarea si forta sa.

Era fluviul care se impartea in doua brate care se deschideau pe toata suprafata uscatului formand astfel prima mare masa de apa a planetei chemata Marea cea Mare. In acele locuri au prins viata semintele universului care ne-au creat pe toti si acolo a fost locul in care viata s-a dezvoltata pentru prima oara pe acesta planeta.

Fluviile Sumerului au faost adaugate mai tarziu la scrierea originala pentru ca numele lor ne dovedesc marele fals care s-a facut.

 TARA SFANTA IN SCRIERILE ANTICE

In afara de Biblie mai avem cateva scrieri antice care ne vorbesc despre cum arata teritoriul sacru al locului unde a aparut viata pe aceasta planeta. As incepe cu scriera lui Enoch, carte rara si extrem de valoroasa despre a carei existenta biserica a stiut dintotdeauna dar a sperat ca nu se vor gasi niciodata alte exemplare si tocmai de aceea nu a mentionat sau nu a facut cunoscuta lumii stiinta marelui patriarh antediluvian.

Enoch este al saptelea patriarh biblic al antichitatii, fiul lui Iared si tatal longevivului Matusalem, Enoch a trait pe pamant doar 365 de ani (la fel cat zilele anului),  timp in care el a umblat cu dumnezeu. Dupa 365 de ani, timp in care a adus pe lume multi fii si fiice, dumnezeu l-a rapit si nu a mai fost vazut pe pamat.

In lucrarile sale Enoch marturiseste ca a scris sute de carti la indemnul ingerilor care il instruiau in tainele universului si ale cunosterii. Descrierile sale sant facute in prima persoana pentru ca el isi isi povesteste propria viata, alaturi de zei.

El lasa marturisiri complete despre cum a aparut viata pe pamant, cum zeii s-au impreunat cu oamenii, cum a facut calatorii in astronavele zeilor si cum se vedea viata in saptiu. A povestit despre giganti si despre tehnologia si razboaiele zeilor, a descris cum functioneaza universul si care forte interactioneaza pentru mentinerea sa.

In manuscrisele de la Marea Moarta unde s-au gasit si o parte a cartilor scrise de Enoch, acesta descrie locuri si teritorii pe care dumnezeu i le arata patriarhului antediluvian in calatoriile pe care acestia doi le fac deasupra pamantului. Bineinteles ca bietul Enoch a fost un om care a strabatut la bordul astronavei lui dumnezeu toata planeta si destul de interesant este faptul ca, i se spune si i se arata un impresionant teritoriu  din nordul extrem care este numit “ pamant sacru”.

Iata cum descrie el aceste locuri: “ de acolo am plecat catre un alt loc al pamantului si am vazut un munte de flacari care ardeau zi si noapte. Am mers catre el si am vazut sapte munti pretiosi, toti diferiti unul de celalalt, si pietre pretioase si frumoase. Totul era pretios aici. Aspectul acestor munti era magnific de frumos.

Trei se aflau catre vest  lipiti unul de celalalt si trei catre nord lipiti unul de celalalt. Am vazut prapastii adanci si intortochiate si nici una nu se apropia de cealalta. Si al saptelea munte era in centru, si toate aveau aceeasi inaltime ca si cand ar fi fost baza unui tron imprejmuit de arbori parfumati. In mijlocul lor era un arbore, si frunzele, florile si lemnul sau nu se uscau niciodata iar fructele sale erau frumoase ca datteri.

Si atunci eu am intrebat: ce este cu acest pom frumos care se vede cu frunzele si cu fructele sale.? Atunci Mihail, unul din ingeri imi zise: acest munte al carui varf seamana cu un tron este tronul in care se va aseza domnul. Acest arbore va fi plantat catre nord intr-un loc sfant catre casa domnului”.

Am sa va traduc acum o alta descriere facuta de Enoh pamanturilor sacre ale Daciei, locuri  care il emotionau si il faceau sa ramana mut de uimire cand vedea frumisetea si bogatia acelor locuri pline de ape involburate si curate, de paduri si prapastii fara fund, de frumisetea incontaminata a celor tinututi  de basm.

“Ne-am apropiat de acel loc si am vazut sapte munti toti diferiti unul de celelalt. Trei erau catre orient, uniti unii cu altii si trei catre nord, uniti unii de altii. Am vazut prapastii adanci si abrupte care faceau ca mumtii sa nu se atinga unul de altul.

Al saptelea munte era in centru. Am vazut un munte sacru si sub el catre orient apa care curgea se ducea catre nord. Si am vazut catre orient un alt munte inalt ca si celalalt si intre ei o prapastie adnca dar nu prea lata. Si chiar si din acest munte iesea apa. Si catre partea sa de apus un altul mai mic decat el sì, nu foarte inalt cu o prapastie in jos intre ei.

Am vazut apoi alte prapastii adanci si uscate catre extremitatea tuturor celor trei munti. Prapastiile erau adanci si muntii  erau facuti din pietre tari. Si eu m-am mirat de aceste pietre si de aceste prapastii foarte tare. Uriele imi spuse ca aici oamenii vor cunoaste pe dumnezeu, regele ales.”

Este adevarat ca in cartile sale Enoch povesteste cum a vazut el din astronava domnului tot pamantul si cosmosul, dar de ce oare domnul l-a purtat si pe plaiurile mioritice unde muntii si apele sant exact cum i-a descris patriarhul?

De ce oare era asa de important acest loc care nu avea pereche in maretie si de ce afirma ca aici va exista pomul cu fructele eterne care creste langa tronul domnului?? Pare ca peticul acesta de pamant era mai mult decat sacru.

Sacralitatea unui loc nu este data de faptul ca cineva il considera sacru pentru ca a foste ales de dumnezeu pentru el ci pentru ca acolo este locul in care a inceput tot, este ombilicul pamantului care il leaga de unuivers, este portalul care face legatura intre doua lumi este axa care asigura energia si puterea pamantului.

Tabloul tarii sfinte vine completat chiar de catre paragrafe din biblie care descriu in deutronomio 7/10 bogatiile sale asa: “domnul dumnezeu tau te va duce intr-o tara buna, tara a torentilor puternici, cu izvoare si lacuri care tasnesc din vai si munti, tara cu grau, cu orz cu vii , cu smochini si rodii, tara cu maslini si miere, tara unde vei minca paine din belsug, unde nu vei duce lipsa de nimic, tara a carei pietre sant de fier si din ai carei munti vei scoate arama”

Frumoasa descriere pentru pamnturile Guidee care nu au nici macar 1% din aceste bogatii in ape, torenti, lacuri, munti, orez, grau, miere si vii, dar care sant descrierea perfecta a pamanturilor mioritice.

O alta descriere care ne face sa credem si mai mult ca inceputul a fost in Europa se refera la locuitorii acestor locuri. In principiu toti capii de trib antici erau crescatori de turme imense de oi, erau oameni care se tatuau si foloseau foarte multe podoabe:cercei, bratari, colane si aveau o coafiura stransa in varful capului.

Erau cultivatori de vii si erau detinatori de podoabe si obiecte facute numai din aur. In descrierile facute de biblie aurul detinut de catre poporul sfant pare ca nu se sfarseste niciodata. Intrebarea care se pune este:de unde au luat evreii atata aur din moment ce nu au avut niciodata de unde sa extraga cantitati uriase din acest metal pentru ca nu au avut niciodata o tara pana acum cativa zeci de ani?

De ce ii descrie ca pe niste pagani care se tatuau , de unde aveau ei vii, ce pasteau oile lor in afara de nisipul desertului si  in care rauri si torente se balaceau ei din moment ce se certau precum chiorii pe cateva puturi cu apa facute de beduinii desertului?

Tot biblia ne mai descrie cateva lucruri interesante in geneza 4 / 17- 22 “ Ada a nascut pe Iabal. Acesta a fost tatal tuturor celor care locuiesc in corturi si pazesc vitele. Numele fratelui sau era Iubal si a fost tatal tuturor celor care canta cu lauta si cu cavalul. Zila a nascut si ea pe Tubal Cain care a fost fauritorul tuturor uneltelor de arama si de fier.”

In aceste conditii,  la aceste intrebari raspunsurile ar fi de gasit tot pe plaiurile Europei pentru ca avem multe surse care ne vorbesc despre poporul agatarsilor care se comportau exact ca poporul descris de biblie, ca poporul sacru. Iata cateva citate ale celor care vorbesc despre agatarsi.

Indiferent cat nu ai fi de patriot, nu poti sa nu recunosti ca aceste indeletniciri au existat pe aceste pamanturi din vremuri imemorabile si ca ceea ce biblia descrie ca fiind primii care au pus bazele acestor ocupatii nu puteau fi evreii ci muntenii din Carpatii e azi. In plus in legendele grecesti se mentioneaza fierariile si topitoriile existente in aceste locuri unde zeii mergeau la cei mai buni lucratori sa isi faca armele lor nimicitoare.

““AGATÂRŞII –  oameni “foarte fercheşi, gătiţi cu podoabe de aur” ceea ce corespunde perfect bogăţiilor aurifere ale Daciei după cum menţionează Herodot. (dupa Vasile Parvan)”

“Descrierea modului de viata pe care agatarsii il aveau este sarac si, pe undeva, straniu. Ne spune ca iubeau bijuteriile, mai ales barbatii (ceea ce poate fi real, stiut fiind ca in traditia poporului roman exista inelul ca podoaba masculina) si ca ieseau in evidenta prin coafuri neobisnuite. Asta ar avea o baza, stiut fiind ca motii isi trag numele de la o coafura mai speciala, o coada impletita si stransa ca intr-un mic coc pe o parte. Coafura nu se mai pastreaza azi, dar batranii inca o aveau la inceputul sec. XX.”

Sursa: http://almanahelegoagal.blogspot.ro/2012/03/interviu-cu-herodot_27.html#

Herodot menționează în scrierile sale că agatârșii care s-au stabilit pe văile Mureșului superior și a Târnavelor prin secolul al VI-lea î.e.n., dețineau vii renumite. Colindele păstrate în folclorul din acest spațiu geografic ne comunică peste veacuri că locuitorii acestor meleaguri se ocupau cu plugărit, oierit și viticultură.

Aristotel (Probl.XIX, 28) menționează că la agatârși legile se cântau, pentru a fi invățate pe dinafară. Poate același izvor a acreditat informația că agatârșii se tatuau, preluată și de textele târzii (Mela II, 10; Servius in Verg., Aen. IV, 146). Scito-agatârșii exploatau materiile din nisipurile aluvionare și zăcămintele de minereuri din zona Roșia Montană

SURSA:  Wikipedia

“În cîntul lV al poemului Iliada scris de Homer în secolul Vlll î.e.n. avem date vrednice de ținut minte cu privire la coafura tracilor arimini, adică a getilor din  Tracia care participau și ei la războiul Troiei fiind amintiți: ,,Tracii moţaţi, şi-l încinseră pe dată cu lungile suliţi”.  Iar istoria ne mai vorbește de un neam motat chiar mai la sud, vecin cu cetatea lui Priam, bitinii care locuiau în țara Bitinia. Cuvîntul bitini este format din biți cu sensul de moț și ni care înseamnă uimire, admirație sau mulți.” (Adevaruri ascunse – Constantin Olariu)

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2012/12/24/agatarsii-au-fost-stramosii-dacilor/

ISUS S-A NASCUT IN CARPATI

Din descrierile biblice, asa cum am demonstrat si in cartea mea “Bibbia, il libro degli extraterrestri” netradusa in romana inca, dar si din alte scrieri, nu reiese nicidecum ca evreii ar fi fost un popor monoteist asa cum biserca vrea sa ne faca sa credem.

Ei nu se reintorceau la cultul zeilor adandonandu-l pe dumnezeul cretin al lui Moise pentru ca erau rai, ci pentru ca nu au crezut niciodata in el.Evreii  au construit un templu unde au facut sacrificii umane si de animale din cele mai vechi timpuri.

Templul lor a fost plin de rauri de sange si de pisat de animale dintotdeauna. Ma intreb ce dracu de sfintenie avea acel loc unde se beregateau cate 6-7.000 de animale nevinovate zilnic doar ca sa se asigure mirosul placut unui demon chemat dumnezeu Yhwe??? Este suficient sa se citeasca din leviticul 3 / 7-17, ca sa se inteleaga cum grasimea si coada care sta pe curul animalului este o jertfa cu miros placut domnului.

Pe langa scraba profunda pe care o simt ma conving tot mai mult ca acest domn era un pervers si un nemilos tiran care se hranea cu sange si cu energii negative care se eliberau prin sacrificarea atator vieti pe altarele sale. Imi vine in minte marturia satanistului mondial Aleister Crowley

care explica cum se alegea o victima umana perfecta pentru a fi sacrificata. Fac aceasta precizare pentru ca si evreii trebuiau sa aduca la sacrificiu cele mai bune animale, fara defecte, tinere, care nu fusesera montate, la fel ca si victimele satanistilor care trebuiau sa fie perfecte, tinere, vergine, si cu o inteligenta iesita din comun.

Asa si cu dimnezeul acesta al evreilor. Dar sa nu divagam si sa ne intoracem ca sa stabilim daca in timpuri antice a existat pe pamant vreun popor monoteist

.Pai daca evreii cu sau fara dumnezeu erau niste idolatri care sacrificau vieti pe altarele divinitatilor doritoare de sange, in Europa, printre codrii neumblati de picior de om exista un popor de viteji, de eroi care nu s-au inchinat nimanui chiar daca multi vor sa ii ingenunchieze.

Acest popor nu si-a creat altare, nu s-a ingenunchiat in fata nici unui asa zis zeu sau dimnezeu pentru ca ei insisi se considerau zei. Ei erau de origine divina si stiau ca sant nemuritori. Mureau razand si porneau la lupta ca si cand ar fi mers la petrecere.

Cand zeii treceau zburand pe teritoriile lor trageau cu arcurile in ei ii amenintau si ii blestemau. Puterea lor statea in piscurile muntilor de unde isi luau energia, erau calatori prin nori si cunosteau secrete de nepatrus.

Vindecau orice boala sau durere pentru ca stiau ca inainte de durerea fizica trebuia sa se vindece sufletul. Degeaba vindeci trupul daca sufletul sufera, spuneau ucenicii marelui Zalmoxe. Da, ati ghicit, getii erau singurul popor monoteist din epoca vechie.

Cuvantul nu este cel mai potrivit pentru a defini idealurile lor pentru ca in realitate poporul acesta  nu credea in nici o divinitate ci doar in el insusi. Cred ca nici geti nu ar fi cuvantul potrivit ci mai degraba agarti, agatarsi, nume care se pierde in negura timpului dar care mai exista inca trecut in diferite harti si mai este inca mentionat in diferite cronici antice

.Pai daca poporul care locuia in Europa estica era ateu, cum  naste mitul unui Isus biblic urmand comportamentul, traditiile, obiceiurile si crezurile sale?? Figura lui Isus cel biblic este extrem de contrastanta cu cea a oricarui evreu. Indiferent cat de mult ne indobitoceste biserica si cat de mult se straduieste sa ne faca sa credem in ziceri fara sa cercetam, un om cu cap nu poate sa nu isi faca cateva intrebari de bun simt macar.

Haideti sa le luam un pic pe rand, iar pentru aceasta voi traduce din italiana cateva paragrafe care fac referinta la figura lui Isus in cartea “Biblia, cartea extraterestrilor”“ As dori sa analizez acum figura lui Isus care, asa cum stim toti, se deosebea extrem de mult de ceilalti evrei.

Era de inaltime medie, de o frumusete fara egal. Parul sau era lung si castaniu iar ochii erau albastri. Barba ii era de aceeasi culoare cu parul iar fata sa exprima foarte multa iubire si bunatate. Aceasta infatisare a sa contrasta enorm de mult cu cea a evreilor care aveau barbi lungi, negre si pielea colorata. Evanghelia spune ca el a mers sa predice imparatia cerului si invierea mortilor. Sa fie oare asa??

Pentru cei care au mai citi cate ceva, asemanarea pe care acest Isus o are cu Zalmoxe parintele spiritual al getilor este mai mult decat izbitoare nu numai din punct de vedere fizic ci si al invataturilor.

Zalmoxe locuia pe piscurile inalte ale muntilor si invata oamenii ca sant nemuritori. El le spunea ca nu corpul este important, pentru ca corpul este doar imbracamintea sufletului imortal si etren care salajuieste in ei. Sufletul este cel intrupat in corp si degeaba se divide corpul de el pentru ca moartea fizica nu inseamna decat renasterea sufletului care traieste in etern

.Falsarii biblici au dorit sa reuneasca toti zeii existenti intr-unul singur si atunci au fabricat biblia. Au luat talmudul evreiesc alaturi de care au pus invatamintele gnostice ale lui Zalmoxe pe care le-au falsificat in evanghelii. Au luat pe Zalmoxe din Carpati si l-au pus pe pamanturile giudee neomitand sa inventeze cele doua brate ale raului sacru Tigru si Eufrat ca sa zapaceasca toata istoria adevarata.

Nu a fost nici greu pentru ca in acea epoca ambele teritorii, Dacia di Giudeea au devenit provincii romane supuse de Traian, iar ei erau singurii care stiau sa scrie si sa citeasca.

Ca sa poata sa tina lumea in sclavie si ignoranta au inceput sa predice neputinta omului care era doar carne si sange, niste mortali buni de nimic care nu erau in stare sa stea in picioare fara un prieten imaginar pe care nimeni nu l-a vazut, decat ei. Rahaturi.

Au falsificat adevarul spus de parintele suprem al omenirii care ne spunea ca omul nu moare, ci doar corpul sau se distruge. Sufletul etern devine forta universala care era inainte de a se intrupa. Puterea sa se ascunde in corpul mortal dar in realitate omul este etern.

Voi analiza aceste invataminte imediat ce voi termina sa subliniez cateva aspecte relevante care nu lasa dubii ca istoria lui Isus biblic este copia fidela a lui Zalmoxe din Carpati

.Asa cum stim toti, rasa umana se trage din Adam cel pacatos si neascultator iar urmarile faptelor sale de nesupunere au atras si asupra noastra acesta nenorocire. In realitate urmasii directi ai lui Adam, asa cum ne spune biblia au pierit toti in urma marelui diluviu universal din care au mai ramas doar cativa oameni reprezentand familia lui Noe.

Cu alte cuvinte rasa actuala ar fi de fapt nu descendentii directi ai lui Adam ci ai lui Noe care erau fii nascuti din impreunarea oamenilor cu fii lui dumnezeu. Bineinteles ca numai biserica ar sti sa ne explice cum au facut oamenii sa sa impreune fizic cu fii lui dumnezeu si cum au putut ei sa nasca fii unor spirite.

Cert este ca rasa ramasa era o rasa hibrida si nu o rasa autentica, deci noi nu prea santem descendentii pacatosi proveniti din Adam ci o rasa nascuta din impreunari umane cu rase extraterestre.Sa aiba dreptate Valentin Tarca inca o data cand afirma ca agatarsii sant fii oamenilor care s-au impreunat cu o rasa aliena??? Sigur ca are dreptate dar cine sa il creada? Adevarul doare si provoaca insomnii. Mai bine adormiti si linistiti.

Dar…sa mergem mai departe.Exista nenumarate probe care demonstreaza ca in realitate Adam este doar un nume inventat, un mit, o alta forma a numelui care inseamna de fapt ADN-ul uman in romaneste sau DNA in italiana.

Daca se pleaca de la aceasta gandire, atunci ne apare clar ca ADN este radacina umana, samanta, graalul, oul de la care naste viata. In afara de biblie nu am mai gasit in nici o scriere numele de Adam ca fiind tatal speciei umane dar am gasit in schimb un nume care dainuie si astazi tot pe plaiurile mioritice, nume care atesta parca faptul ca pamantul acesta este sacru( care nu are nici o legatura cu sfant).

Este vorba despre ADAM-CLISI sau pamantul lui Adam. Probabil ca s-au chinuit ei popii sa ne dovedesca cat de pacatosi santem dar au omis ca probele cautate acolo unde trebuie, pot narui mii de ani de minciuni intr-o singura secunda.

Pai da, Adamclisi mai are inca in picioare un monument care se pare ca nu reprezinta ceea ce stiinta vrea sa ne faca sa credem. Monumentul de la Adamclisi este mult mai vechi sau reprezinta o alta istorie tainuita cu buna stiinta? Da, dar aceasta este o alta poveste.

Basilica, Cetatea Adamclisi

O alta anomalie care ne apare in inventarea personajelor biblice copiind persoanje istorice reale sant numele lor. In biblie regele  David este stramosul lui Isus, este stalpul care sustine arborele genealogic al lui Isus, dar nici o proba istorica nu dovedeste ca in realitate pe meleagurile giudee au existat un rege David si un fiu al acestuia chemat Solomon.

Daca ne ducem un pic mai la nord insa, pe pamanturile getilor constatam ca toate asezarile lor importante se chemau DAVE si ca invataceii lui Zalmoxe erau instruiti de Solomonari, cei mai intelepti oameni ai acelor timpuri. Umblatori prin nori, cum mai erau numiti, pentru ca muntele era casa lor, ei cunosteau secretele universului si ale lumii.

Erau vraci neintrecuti si detinatorii invataturilor adevarate ale umanitatii.Deci Isus era fiul davelor si elevul Solomonarilor care l-au invatat tainele nestiute ale lumii nevazute. Era crescut intre barbati pe crestele muntilor unde manca miere, crestea animale hranindu-se cu laptele lor, se nutrea cu frunze si vegetale si se incingea cu brau peste camasa lunga si frumoasa facuta de femeile demne ale acelui tinut

.Cam toate culturile se lauda ca au avut cate un invatat dar nici una dintre ele nu se poate lauda cu faptul ca filozofii antichitatii au vorbit despre inteleptii lor asa cum acestia   au vorbit despre Zalmoxe si despre Solomonari. Si pentru ca tot se vorbeste despre teritorii sa nu uitam ca teritoriile arabe au luat numele asezarii lor tot din apropierea Carpatilor pentru ca prima Arabie  nu a fost in mediul orient ci este inca BAS-ARABIA noasta, tara capetelor negre, tara Havila sau Valakya noastra de azi.

Deci Isus fiul lui David este de fapt fiul davelor de langa Carpati. Dar sa va mai aduc un argument care sa explice de unde numele acestea atat de ciudate date mostenitorului lui dumnezeu, care nici macar nu apar in vechiul testament decat in acele versete falsificate de catre biserica, sant atat de populare pe teritoriile mioritice.

Este vorba despre numele Isus, Cristos si Mesia care nu sant deloc nume giudee ci cat de poate de trace. Isus in realitate se scrie IISUS, particularitate pe care o au doar oamenii acestor locuri pentru ca ei vin din casta IO, radacina adevarata a umanitatii.

IO a fost titlul cel mai de pret, stalpul de referinta al tuturor domnitorilor si oamenilor acestor pamanturi. In biblie se vorbeste despre acesta casta mentionand-o ca pe o radacina divina. In exodul 3 / 14 dumnezeu ii spune lui Moise asa:” io sono quello che sono” tradus “io sant ceea ce sant”. Adica cel etern, cel care traieste in prezent, cel fara inceput si sfarsit adica fara timp, fara prezent si viitor.

Casta IO este radacina de care vorbeste Isus cand spune : “ tu te tragi dintr-o alta radacina care nu vine de la tatal meu” pentru ca desi pare bizar pentru cei care habar nu au de nimic in afara plecatului in genunchi, in realitate au fost doua creatii si nu una.

De ce oare s-a chemat Isus iar in italiana se chiama Gesù.? Doua nume care, asa cum ar spune prietenul meu decriptolog, Marian Ionel Tabara, trebuie sa insemne ceva. Pai e simplu.

Avand in vedere falsificarea originii trace a lui Zalmoxe si inventarea unor nume care pozitionate in giudeea nu ar putea sa creeze sispiciuni ale originii sale, am putea sa traducem foarte simplu care este semnificatia lor.Isus inseamna I = ESTE iar SUS = SUS, adica “ESTE DE SUS”, din nord, din Dava.

Numele Gesù din italiana, ma ajuta si mai mult sa dovedesc ca marlania exista. Daca as inlocui radacina GES cu radacina GET si  ù cu sù= sus am avea GET DE SUS. Dar mai exista si MESIA. Aaaaa, ce dragut !!!! Pai cine ar putea sa fie Mesia decat unul din MOESIA  teritoriu apartenent dacilor, sau nu.??? Mesia de la Meosia.

Si CRISTOS??? Nimic mai simplu pentru ca inca o data tipologia numelui ne arata adevarata sa origine. Nu vi se pare ca CR – ISTOS seamana nesperat de mult cu numele Dunarii din acele vremuri, ISTROS????

Radacina divina a cuvantului OM, Om-enire, inseamana divinitatea pe pamant. Om este dumnezeu pe pamant pentru ca noi nu santem nimeni asa cum ar vrea biserica, ci santem manifestarea sufletului, a particelei divine in materie.

Omul nu are nevoie sa se inchine la nimeni pentru ca el este nascut crestin de la inceput tocmai pentru ca este dumnezeu in corp, in materie. Biblia zice asa: “ voi santeti templul. Cine e mai important pocalul sau continutul, trupul sau ceea ce este in trup?” deci dragii mei, acest Isus biblic inventat de biserica in realitate nu este un giudeu ci un trac, un get, un intelept antic  care a vorbit umanitati despre puterea sa

.Nimeni nu vrea sa stie despre aceste lucruri. Le neaga si nu le crede, nu este curios sa le afle si daca le asculta, imediat dupa, le pune sub semnul intrebarii. Puterea noastra ne-a fost furata, noi eram dumnezeu pe pamant si puterea noastra, iubirea, intelegerea, intelepciunea erau nemasurate.

Astazi se cauta sa se respecte mai mult pe acela care are trei telefoane de rahat in buzunar decat pe acela care stie sa citesca si sa comunice cu gandul. Se doreste mai mult sa se aiba ultimele masinarii in casa decat sa se invete sa se construiasca cu puterea mintii sau a sufletului. Avea dreptate Getul cand spunea ca “cine a gasit lumea a gasit un cadavru” toti sant morti si adormiti. Pacat.

INVATATURILE LUI ZALMOXE – ISUS

Haideti sa studiem un pic ce zicea Zalmoxe si ce zice Isus.

1) -Zalmoxe era un om  care se distingea de restul oamenilor prin stiinta, intelepciune, intelegere si bunatate.

-Isus era si el tot un om intelept care se distingea de ceilalti pentru intelepciunea sa care era de neinteles pentru multi din ei

2)- Zalmoxe traia pe munte, intr-o grota a acestui munte medita, dispare pentru trei ani in acea grota simbolizand moartea si reapare tot pe munte simbolizand invierea. .

– Isus traia impreuna cu parintii sau tot pe un munte, unde era biserica de unde locuitorii satului  au vrut sa il arunce in prapastie, mergea des sa mediteze pe munte, si moartea sa vine tot pe un munte.

3)-Zalmoxe ii invata sa roage, sa comunice si sa vorbesca cu oricare element al naturii cu vietuitorele, cu padurile, pentru ca toti erau vii. El nu s-a mai inchinat niciodata niciunei divinitati si a invatat omul ca este etern, a dupa moartea corpului incepe adevarata viata a sufletului etern.

-Isus se ruga tatalui sau dar nu l-a mai considerat niciodata o divinitate caruia sa te inchini. El a invatat oamenii ca dupa moarte exista vita eterna.

 4) Zalmoxe se retrage in grota unde va sta trei ani. Cand se intoarce oamenii il vad ca pe un om divin ceea ce il face sa fie considerat omul  divin, omul dumnezeu.

-Isus moare si invie dupa trei zile ca un dumnezeu materializat, devenind omul dumnezeu.

 5) –Zalmoxe invata oamenii ca erau eterni, ca moartea nu exista, ca moartea corpului era doar trecerea de la o viata la o alta viata, ca omul e un dumnezeu etern.

-Isus vorbea lumii despre nemurire, despre sufletul care traieste in etern si despre invierea dupa moartea corpului.

Probabil ca pentru oricare crestin este o blesfamie sa pui invatamintele lui Zalmoxe inaintea celor ale lui Isus numai ca acest lucru nu tine de dogme si credinte ci de ordinea in care au aparut ele  pentru ca inca din timpuri precrestine Zalmoxe vorbea getilor despre ceea ce mai tarziu biserica a copiat inventand un Isus evreu dupa modelul lui Zalmoxe din Carpati.

Fiecare cultura are invataminte sale precrestine care sant identice cu invataturile lui Isus si tocmai de aceea cei care au dorit sa inteleaga unde sta falsul afirma ca biblia si crestinismul au radacini pagane, care nu au nici o legatura cu dumnezeii de prin biblie ci cu zeii sau cu oamenii care au luptata impotriva lor si care oricum erau mai puternici decat ei.

De ce biserica a trebuit sa inventeze o religie monoteista si de ce a trebuit sa faca din Constantin cel mare intemeietorul acestei religii?  Pentru ca orict de mult ar dori altii sa ne spuna ca, crestinismul biblic nu are de a face cu invatamintele lui Zalmoxe eu ii demaschez cu probe istorice.?!

Daca ne intoarcem in trecut, dupa asa zisa cucerire a Daciei de catre romani, (in realitate a fost un pact  fraticid in care imperiul lui Decebal si Burebista acorda putere fratilor sai de la vest. Acest act este descris in biblie in povestea lui Giuseppe si Esau. ), ei incep sa cunoasca invatamintele cu care cresteau barbarii din Carpati.

Deci dupa acest pact si impartirea puterii intre cei ramasi de dupa Decebal, romanii si popoarele imperiului dislocate in teritoriul Daciei iau contact cu invatamintele gnostice ale lui Zalmoxe  unde dumnezeii erau de fapt doi frati, doi gemeni divini.

Comparativ cu sclavia pe care ei o aratau zeilor acest invatamant ii face sa se simta mai puternici, mai stapani pe ei. Curentul s-a imprastiat destul de repede iar puterea simtea ca nu ii mai poate controla.

In acest fel decid sa reuneasca in oarecare masura si in imperiul roman zeii sub conducerea unuia singur, a unui dumnezeu asa cum era crezul in imperul roman de la Constantinopol.

Desigur ca mutarea capitalei imperului roman de la Roma la Constantinopol pentru mai bine de 350 de ani a fost o alta lovitura imensa data puterii pagane. Constantin, trac – get de origine umileste puterea si doreste sa separe paganismul si idolatria Romei de granitile imperiului sau unde culturile erau libere iar invatamintele lui Zalmoxe erau cele mai cunoscute.

Cand am inceput sa citesc Biblia ma miram mereu de ce oare toti apostoli aveau sediul in Capadocia. De ce cele sapte congregatii despre care se aminteste in Apocalipsa se gaseau in tinuturile Capadociei si nu la Roma?

Pai simplu pentru ca doctrina inventata de romani era cea care s-a inspirata din adevarata invatatura a dacilor, pentru ca romanii erau cei care trebuiau sa crestineze giudeea si restul lumii, nu invers si pentru ca din acesta cauza ei nu au putut niciodata  sa anhileze ortodoxii ale caror invataminte derivau direct din adevaratele izvoare. Asta insa pentru putin timp doar pentru ca dupa falsurile facute de imperiul roman de vest totul sa unicizat cu mici diferente.

Spus altfel, Constantin nu era un pagan care se inchina la mii de zei ci era un om care urma invataturile strabunilor sai care l-au invatat ca sufletul nu moare, ca moartea e inceperea unei noi vieti si ca, corpul este doar invelisul, imbracamintea particelei divine venite pe pamant.

De aceea casta Io era asa de importanta. In alte cuvinte nu au venit giudeii sa il crestineze pe Constantin pentru ca el era deja din neam de crestini, din neam de divinitate.

Tot din acest motiv Constantin si mama sa Elena reprezinta pentru ortodoxi imparatii sfinti pentru ca ei nu au pus bazele crestinismului ci pentru ca ei  se trageau din neam de divinitate, erau nemuritori.

Avand in vedere declinul Romei, puslamalele din acea vreme decid sa infiinteze o institutie care sa nu moara niciodata, o institutie care sa controleze intreaga umanitate si care va fi urmasa imperiului roman in vecii vecilor. In acest fel se infiinteaza institutia lui dumnezeu, biserica catolica, care este ultima ramasita a imperiului roman in vremurile noastre.

Idolatra si pagana, mincinoasa, asasina, lasa, falsificatoare,  biserica catolica isi consolideaza puterea o data cu moartea imparatului Constantin cel Mare inventand Actul de donatie  al lui Constantin catre Roma. In acest fel teritoriile Italiei care erau de fapt ale imperiului dac care s-a chemat mai tarziu bizantin vor trece in posesia Romei care in decursul mileniilor va sterge mereu cate o urma a asasinatelor, violentelor si minciunii in care a tinut umanitatea.

Actul de donatie al lui Constatin  a fost declarat fals si va ramane fals in ochii tuturor oamenilor din afara biserici, de catre Lorenzo Valla in anul 1405.

A DONAT CONSTANTIN CEL MARE IMPERUL SAU BISERICII?

 Nu. Actul cu pricina este unul dintre cele mai mari falsuri facute de biserica impotriva imparatului Constantin cel Mare care a umilit putere romana si care i-a privat de putere de a avea teritorii proprii.

Lorenzo Valla demasca falsitatea actului intocmit de biserica atragand asupra sa iadul. Fire bataioasa si nesupusa el renunta la tot si face cunoscut omenirii falul in care s-a furat proprietatea de drept a imperiului de est asupra Romei.

Acest document era actul fals cu ajutorul caruia pentru secole intregi biserica din Roma a fondat legitima putere temporala asupra orientului si si a reacaparat teritoriile vaste pe care le pierduse in Italia, inclusiv Roma.

In principiu,  in acest act  Constantin acorda papei Silvestru printr-un act de donatie imperiul roman  din orient. In anul 1440, cand biserica vrea sa isi atribuie drepturile asupra tronului in regatul din Napoli, Lorenzo Valla a demascat falsitatea documentului  cu o memorabila expunere a falsei donatii a lui Constantin pentru Roma.

Cu ajutorul lingvisticii si a argumentarilor istorice si juridice, Valla demonstreaza ca actul a fost scris de catre cancelaria pontifica in secolul VIII.

Faima lui Lorenzo Valla se datoreaza in primul rand faptului ca demonstreaza falsitatea actului de donatie dar si pentru ca a demascat ca biserica cu ajutorul acestui fals justifica puterea temporala si revendica privilegii in ceea ce priveste imperiul.

Valla  isi da seama ca munca sa nu este doar o expunere filologica ci una de anliza a epocii istorice de care  vorbeste. Important este faptul ca demonstreaza indignarea unui om moralmente indignat in fata unui fals si a unei trufe de aceste proportii care se perpetueaza de secole intregi.

Aici discursul lui Valla despre falsa donatie a lui Constantin.

http://www.classicitaliani.it/quattrocento/valla_donazione.htm

CONCLUZII

Pentru toti cei care studiaza izvoarele neconventionale, si cunosc teoria complotista, precizarile mele cu siguranta le vor fi de folos pentru a intelege si dezvolta alte descoperiri sau pentru a  demasca alte falsuri.

Pentru cei care ar vrea sa stie cate ceva in plus fata de ce se studiaza ca stiinta conventionala in scoli, este un bun punct de plecare pentru a descoperi ca nu tot ce se spune si se considera adevar este asa, iar pentru cei care dorm sau tin cu dintii de teoriile elitei, le sugerez sa uite ce au citit sau sa le considere un vis urat pentru ca nu doresc sa aiba cosmaruri sau sa le fie frica ca ar mai fi ceva ce ei nu stiu.

Las la aprecierea voastra stabilirea concreta a ceea ce spune cu adevarat Biblia sau a ceea ce popii ne declara ca adevar de necontestat pentru a evita predici, polemici, insulte sau pozitia de lider a capului cu cea mai revolutionara gandire.

…….Si totusi as dori sa va mai ganditi la ceva interesant cand veti trage singuri concluziile sau va veti construi propria voastra parere despre aceste lucruri. Am muncit mult ca sa descopar si sa inteleg manipularea pe care o suferim din partea elitei de milenii, iar ceea ce am descoperit am dorit sa impart si cu altii.

Iata o alta marturie de nestramutat la care nu s-a gandit nimeni pana acum si pe care o dezvalui pentru prima data in acest articol. Iata o alta proba ca pamantul sacru, locul unde a aparut vita este pe plaiurile mioritice nu in Israel,   marturie care sta de milenii sub nasul tuturor si care este prezenta tot in biblie.

Este vorba despre superba gradina in care Isus se ruga: gradina GET-SE-MANI. De ce sa nu recunoastem ca ar trebui sa citim totul printre randuri si sa invatam sa ne aparam ceea ce ne apartine si ne-a fost furat de misei. Deci, dragi cititori, gradina raiului, locul care a dat viata acestei generatii umane a fost gradina GET-ILOR transformata apoi in gradina GET-SEMANI.

AUTOR si TRADUCATOR al articolului “ TERRA SANTA E’ IN EUROPA”: GABRIELA DOBRESCU.

Fonti: Bibbia, il libro degli extraterrestri

Nicolae Densusianu – Dacia preistorica

Anunțuri

207 gânduri despre „IATA DE CE ISRAELUL NU ESTE PAMANTUL SFANT!

  • desigur. pai nu am mentionat ca nu e pentru capul oricui! in plus aberatie, conform dex-ului = abatere de la normal sau corect. Ceea ce este inadmisibil, absurd; absurditate, inepţie, prostie. eu nu scriu aberatii decat pentru cei care mai dorm inca si se incred in sistemul si adevarurile impuse. este normal sa fie considerate asa. ceea ce nu am inteles pentru ca pare o amenintare sau o afirmatie destul de grava este partea cu ; foarte multe afirmatii furate. avand in vedere ca tot ce public imi apartie si sant rodul muncii mele de cercetare as dori sa imi mentionati sursele din care conform spuselor dv eu am furat. furtul intelectual se pedepseste legal dar si afirmatiile gratuite la adresa cuiva sant pasibile de pedeapsa. deci va rog ca in timp util sa imi mentionat sursele considerate de dv plagiat. in caz contrar voi apela la legalii mei pentru ca in public nu tolez asemenea afirmatii la adresa mea. eu am mentionat sursele de unde am preluat citatele deci?????

   • Nu pot spune decât că ești un Dobitoc…Ura nu te va duce departe ci se va intoarce impotriva ta… nu conteaza ce esti: ortodox,catolic,evreu; reformat, evanghelic, martor lui Iehova, penticostal. in fata Lui Dumnezeu toti suntem egali…ceea ce conteaza in viata este sa faci fapte bune, sa incerci sa schimbi in bine aceasta lume, sa-ti ajuti aproapele.

   • Stimată d’nă doresc să vă pun câteva ântrebări şi aş vrea să mă ajutaţi cu răspunsurile care se impun!!!??? Cf.bibliei omenirea e lumea adamică. Adam a primit’o în „dar”pe Eva cu care a avut doi fii,pe Abel şi Cain. De aici totul intră ân ceaţă… Din cei doi a rămas unu’pt.că celălalt fusese omorât de frăţior… Cum s’a înmulţit lumea? Prim „munca”non stop a lui Adam cu Eva sau a „participat” şi flăcăul? N’aveţi impresia că aşa ceva se numeşte incest? Deci noi oamenii sântem rodul unui incest? E ştiut fapul că un copil născut ân asemenea condiţii are multe şanse să fie un handicapat!!! Dacă oamenii sânt rez.ac.handicap dece atunci Dumnezeu sa supărat pe oameni intenţionând să’i extermine? Mai întâi a nimicit cele două cetăţi Sodoma şi Gomora. Dar oamenii au continuat să păcătuiască. Si din nou s’a hotărât nimicirea oamenilor. Ba a şi fost dusă la îndeplinire prin marele potop… Şi din nou Dumnezeu avea nevoe de un bărbat şi o femeie. Nu i’a mai creat pt.că îi avea deja… Avea familia lui Noe. Şi din nou s’a produs incestul… Şi tot cu vekile „calităţi”a apărut noua lume… Din nou a hotărât sfârşitul lumii… DAR………Ân ultimul”ceas” a hotărât să dea oamenilor pe fiul lui pt.a lua cu sine păcatele lumii astfel oamenii fiid iertaţi de la extincţie…Biblia „dovedeşte” astfel că la baza facerii lumii stă o mare greşală divină… Oare aşa să fie? Acesta să fie motivul că lumea nu va fi niciodată perfectă? Vă rog oferiţi’mi câteva rărpunsuri… Cu respect George.

   • domnule George incerc sa va raspund la intrebari desi in mare parte a-ti raspuns dv personal la cateva, iar eu nu am obiectii pentru ca ceea ce spuneti este perfect gandit.
    -in principiu toti sant obisnuiti sa spuna ca parintii nostrii sant Adam si Eva lucru neadevarat, asa cum spuneti. cei 2 sant rezultatul muncii neintrerupte a extraterestrilor care au transformat omul existent, o fiinta androida, asemanatoare primatelor intr-o ciudatenie fara par careia i s-a confectionat si partea feminina. miturile antice care au fost falsificate ca sa se creeze biblia, spun ca de fapt au fost 8 perechi de astfel de fiinte care datorita faptului ca erau femei si barbati au avut capacitatea de a se inmulti singuri. deci, o parte s-au inmultit natural, iar alta parte au fost modificati genetic din fiintele existente. va amintiti de omul de neanderthal si cro mangonul??? unul a pierit iar altul a ramas desi au trait impreuna aproape 35.000 de ani.
    -cetatile sodoma si gomora care au existat cu adevarat pe malul marii moarte au fost in realitate 2 super civilizatii care au fost distruse cu bombe atomice, iar motivul cu siguranta nu a fost al sodomiei de care vorbeste biblia. sa nu uitam ca in acele vremuri barbatii aveau mii de concubine si sute de sotii, iar acesti termeni nu erau cunoscuti. este o ordinara poveste biblica cu care se adoarme inchinaciosul habarnist. acel episod biblic povesteste in realitae despre un alt cumplit razboi al extraterestrilor care se numeau zei in acele vremuri si care au gasit in mijlocul lor omenirea nevinovata, ca de altfel si acum.
    -potopul biblic este un alt razboi climatic, mult mai devastator decat ceea ce fac ei astazi, care a avut ca scop distrugerea poporului gigantic al acelor vremuri pentru ca intre timp ingineria genetica avansase iar corpurile erau construite din ce in ce mai nevolnice si mai scunde. noe si familia sa sant de fapt incrucisarea dintre cele 2 rase existente, de aceea au fost avertizati de ceea ce urma. doar ei trebuiau sa scape impreuna cu laboratorul genetic aflat pe arca sa, pentru ca se specifica cu claritate faptul ca in arca au intrat doar specii atent alese. deci s-a facut o alta selectie artificiala a aceea ce urma sa ramana dupa. este ca arca de astazi aflata in norvegia.
    – au avut grija sa salveze familia lui Noe care era compusa din el, sotia si 2 fete. in cazul in care trebuia sa se faca perpetuarea rasei noi, era normal ca cele 2 fiice sa se culce cu tatal lor ca sa poata sa creeze populatia noua de dupa potop. nu era incest, ci perpetuarea speciei.
    – nu exista nimic divin. totul a fost facut de catre fratii nostrii lasi, imperfecti, mincinosi si dominatori. ei au dorit doar sa ne domine, sa ne controleze si sa ne prosteasca pentru ca doar asa erau stapanii nostri nedeclarati.

   • ”””””’ CARE ESTE RELIGIA CORECTA ? ””””””’

    Vrem să ne ocupăm aici de cea mai importantă temă care există. În fond, aceasta ar trebui să-l intereseze pe fiecare om. Indiferenţa ar putea deveni fatală. Fiecare ştie că există religii diferite. Însă trebuie pusă întrebarea: există una adevărată? Toţi pretind că sunt corecţi. Dar scepticismul s-a generalizat, pe bună dreptate, în domeniul religios. Oamenii se îndepărtează de confesiunile existente şi nu doresc să mai aibă vreo legătură cu Dumnezeu. În general, Dumnezeu şi religia sunt privite în ansamblu. Totuşi mai există oameni care, în linişte, se gândesc dacă nu există un Dumnezeu viu, care se interesează de soarta noastră. Cum se poate însă orienta cineva în mijlocul atâtor ramificaţii religioase existente? Cine poate da un răspuns clar la toate aceste întrebări? Sau este totul numai o înşelăciune? Au hinduşii dreptate? Au musulmanii dreptate? Sau budiştii? A înviat vreunul din fondatorii acestor religii ca să ne spună? Până în prezent, omenirea a auzit numai despre învierea Unuia. Toţi ceilalţi au fost îngropaţi împreună cu învăţăturile lor.

    Adevărul poate veni numai de la Cel adevărat. A inaugurat El cândva vreo religie? Dacă da, când, unde şi care? Dacă nu, atunci niciuna nu are dreptul să folosească Numele Lui. Orice om, nu că poate fi derutat, ci este de fapt dus în eroare. De aceea nu ne putem baza pe fondatorii religiilor sau pe liderii religioşi, cum nu ne putem baza nici pe noi înşine. Fără să mai ţinem seama de celelalte religii mondiale cunoscute, doar în cadrul creştinismului există câteva sute de confesiuni religioase. Fiecare din ele are învăţături deosebite şi oferă membrilor ei mântuirea într-un mod propriu. Desigur că nu se poate presupune că vreo instituţie religioasă ar induce în mod intenţionat pe oameni în eroare, dar faptul că există atâtea curente religioase ne obligă să medităm.

    Oricine vrea să ajungă la o ţintă trebuie să pornească la drum. Dar cum găsim noi drumul care ne duce cu siguranţă la ţinta veşnică? Cum găsim noi adevărul pe care să ne putem bizui în mod absolut? Trebuie să existe o posibilitate pentru a descoperi calea divină în mijlocul tuturor încurcăturilor omeneşti. În timpul acesta modern şi avansat, cine se mai poate încrede orbeşte într-o credinţă? A prezenta ceva ca fiind divin nu este suficient, este necesară o legitimare de Sus! Fiecare ar trebui să facă uz de dreptul său de a se orienta spiritual. Este în joc mai mult decât această scurtă viaţă pământească.

    Noi suntem rânduiţi pentru părtăşie cu Tatăl nostru ceresc. Nu există numai o viaţă temporară, ci şi o viaţă veşnică. Aşa de sigur cum există un trup fizic, la fel de sigur există unul duhovnicesc. Pe cât de sigur există viaţă pe pământ, la fel de sigur există viaţă în cer. Acelaşi Dumnezeu a creat cerul şi pământul şi tot ce există pe el. Creaţiunea maiestuoasă depune o mărturie puternică pentru Creator.

    Mulţi cred că apartenenţa lor la vreo biserică sau adunare religioasă ar fi în legătură cu mântuirea lor. Perspectiva aceasta este promovată, mai mult sau mai puţin, în diferite religii. Fac toţi numai promisiuni goale? Cine trece printr-un cimitir, poate citi inscripţiile încurajatoare de pe pietrele funerare: „Aici se odihneşte în pace…”, sau „A plecat mântuit acasă…”, „Ascuns în Dumnezeu…”. Şi anunţurile din ziare sună foarte frumos: „…adormit fericit”, sau „…chemat acasă de Dumnezeu”, „Înconjurat de sacramentele de înmormântare ale bisericii romano-catolice a încetat…”. Se naşte impresia că toţi decedaţii sunt cu Domnul. Care este însă realitatea? Au avut cei trecuţi din viaţă de fapt o legătură personală cu El? Celor rămaşi le sunt adresate în cimitir cuvinte de mângâiere: „I-a plăcut Domnului ca fratele sau sora să fie primit în Împărăţia Sa…”. În biserică li se spune însă celor îndoliaţi că, de fapt, cei trecuţi din viaţă nu se află în paradis, ci în purgatoriu. Pe lângă faptul că această noţiune este o invenţie omenească şi nu este amintită niciodată în Sfânta Scriptură, trebuie să ne punem serios întrebarea: care este de fapt adevărul? Unde este acum, cu adevărat, cel trecut din viaţă? Se poate ca oamenii să fie ţinuţi în rătăcire de la naştere până la moarte, iar la urmă să fie doar mângâiaţi? Toată viaţa li se spune că sunt binecuvântaţi, iar după deces se spune că de fapt ei nu au ajuns la ţintă. Nu este religia doar opiul care-i linişteşte pe oameni, până la timpul trezirii groaznice?
    Ani de-a rândul ei primesc „sacramente ale harului mântuitor”, fără a fi primit de fapt mântuirea. De la botezul sugarului, până la ultima ungere, ei sunt pregătiţi pentru mântuire. După toate strădaniile, la urmă se constată un rezultat foarte trist: cel răposat nu a fost primit sus, ci s-a dus în jos.

    Nimeni nu poate vorbi în problema aceasta mai bine decât medicii şi asistentele medicale care sunt martori, în mod repetat, la momentul trecerii din viaţă a fiinţei umane. Indiferent de apartenenţa religioasă, în faţa morţii are loc o luptă. În general, deznădejdea celor de pe patul de moarte nu este recunoscută. Nu există nici cea mai neînsemnată urmă de credinţă, siguranţă şi bucurie. Presupunerea de a fi făcut tot ce a cerut Dumnezeu, după buna ştiinţă şi cu conştiinciozitate, se arată atunci ca falsă; de fapt, n-a fost vorba de nimic din ceea ce cere Dumnezeu, ci de ceea ce pretind bisericile membrilor lor.

    Pentru că aici vorbim despre viaţă şi moarte, toţi ar trebui să se supună unei cercetări personale. Fiecare om, indiferent de rasă şi naţionalitate, are dreptul să afle adevărul despre Dumnezeu şi despre sine însuşi. Fiecare om, căruia destinaţia sa veşnică nu-i este indiferentă, este chiar dator să compare cu Sfânta Scriptură tot ce este învăţat şi practicat. Numai ceea ce vine de la Dumnezeu ne va şi călăuzi la Domnul şi poate rezista înaintea Lui. Cine spune „Mie îmi este indiferent! După mine, potopul!”, nu este conştient de ceea ce vorbeşte. Biblia este de fapt singura carte de pe pământ care ne informează despre Dumnezeu şi ne arată voia Sa. Ea conţine de la început până la sfârşit fapte autentice, confirmate de Dumnezeu. Noi ar trebui să luăm în serios viaţa, la fel şi moartea noastră. Aici nu vrem să-i înfricoşăm pe cei în viaţă în faţa morţii, din contră: aici vrem să arătăm calea şi ţinta adevărată. Credinţa şi încrederea în Dumnezeu şi în Cuvântul Său trebuie restabilită cu orice preţ. Dumnezeu este adevărat, Cuvântul Său se ridică deasupra oricărei îndoieli. În toate religiile li se insuflă oamenilor frică de Dumnezeu, dar în acelaşi timp ei îşi pun nădejdea în instituţiile religioase omeneşti. Sarcina noastră este să zdruncinăm încrederea oamenilor în toate religiile şi să restabilim încrederea în Dumnezeu şi în Cuvântul Său.

    Cel Atotputernic are un plan cu omenirea. Din păcate, oamenii au propriile lor planuri şi, în cadrul Împărăţiei lui Dumnezeu, ei şi-au construit propriile lor împărăţii religioase. Cele omeneşti şi cele dumnezeieşti se află într-o contradicţie directă. Oricine doreşte să se încadreze în planul şi hotărârea veşnică a lui Dumnezeu trebuie să iasă din toate religiile inventate în decursul vremii. Dumnezeul cel Atotputernic este în acelaşi timp Atotştiutor şi Şi-a întocmit planul pentru omenire înainte de întemeierea lumii. Întreruperea temporară care a intervenit prin eşecul omenesc, neascultarea şi încălcarea Cuvântului, nu va anula scopul Său veşnic. Pentru că Domnul a ştiut totul dinainte, El a putut astfel planifica totul în conceptul Său. Cuvântul lui Dumnezeu este la fel de adevărat şi infailibil ca şi El Însuşi.

    Calea lui Dumnezeu cu omenirea este descrisă cu claritate în Cuvântul Său. Din păcate, această cale a fost întunecată cu tradiţii şi învăţături religioase, devenind impracticabilă. Chiar dacă dogmele sunt vechi de sute sau mii de ani, ele rămân ceea ce sunt: învăţături introduse de oameni şi nimic altceva. Ele nu pot deveni dintr-o dată adevărate doar pentru că au fost emise de o anumită instituţie religioasă. Ce este omenesc nu va deveni niciodată divin şi ce este divin nu va deveni niciodată omenesc. Adevărul şi minciuna se exclud reciproc. Ori avem de-a face cu adevărul, ori cu falsul. Originea întregului adevăr este Dumnezeu; iniţiatorul tuturor minciunilor este Satana. O minciună perfectă este o prezentare falsă a adevărului, iar lumea religioasă este plină de astfel de falsuri. Orice teorie sau rânduială care nu corespunde cu Sfânta Scriptură nu poate fi niciodată de origine divină. Cuvântul lui Dumnezeu conţine mărturia întreagă pe care a lăsat-o omenirii Domnul.

    Prorocii Vechiului Testament au vestit venirea lui Mesia şi prin aceasta, mântuirea lui Dumnezeu; apostolii au devenit astfel martorii prorociilor împlinite în Răscumpărătorul; prin predicarea Evangheliei este vestită tuturor oamenilor oferta divină a harului. Un adevăr confirmat de Dumnezeu poate fi crezut de oricine. Între Biserica primară şi lumea creştină de azi este o diferenţă imensă. Tot ce a existat în Biserica primară lipseşte în biserica modernă de azi şi tot ce există în lumea creştină organizată de azi, nu a fost în Biserica primară. O comparaţie limpezeşte totul.

    Vestirea Evangheliei în zilele de început ale creştinismului era conform Scripturii. Apostolii au fost învăţaţi de Domnul Însuşi şi stăteau sub călăuzirea Duhului Sfânt. Cine citeşte primele capitole din Faptele Apostolilor află despre viaţa Bisericii primare. În mijlocul ei era descoperită o plinătate a Duhului şi a binecuvântării lui Dumnezeu! Primii creştini erau o inimă şi un suflet, împărţeau totul între ei şi formau o mare familie a lui Dumnezeu. Biserica primară nu era o organizaţie rigidă, ci un organism viu. Domnul nostru a spus: „Eu voi zidi Biserica Mea şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor birui” (Mat. 16:18). El mai este preocupat de aceasta şi astăzi.

    Aşa cum Dumnezeu S-a descoperit prin Hristos, tot astfel S-a descoperit Hristos prin Biserica Sa. Aceeaşi vestire, aceeaşi slujbă a fost continuată. Se întâmplau semne mari şi minuni. Necredincioşii deveneau credincioşi, cei robiţi de duhuri deveneau liberi, iar bolnavii se însănătoşeau. Totul era valabil, încă; pentru cei care deveneau credincioşi era încă valabil Cuvântul lui Dumnezeu ca unitate de măsură. Ei îşi puneau încrederea în Domnul pe care L-au văzut în slujba, suferinţa şi moartea Sa şi după învierea Sa. Respectul faţă de El era în ei, pentru că ei trăiseră totul împreună cu El şi se adunau în Numele Lui.

    În Biserica primară erau apostoli, proroci, păstori, evanghelişti şi învăţători: „Şi Dumnezeu a rânduit în Biserică, întâi, apostoli; al doilea, proroci; al treilea, învăţători…; Şi El a dat pe unii apostoli; pe alţii, proroci; pe alţii, evanghelişti; pe alţii, păstori şi învăţători…” (1 Cor. 12:28, Efes. 4:11). Aceste slujbe au fost aşezate de către Dumnezeu în Biserica Sa. Ele erau necesare pentru zidirea duhovnicească şi se completau reciproc. Atunci nu ştia nimeni despre papă, cardinali, arhiepiscopi, preoţi, călugări sau călugăriţe. Toate aceste lucruri privite astăzi de lumea creştină ca fiind ceva de la sine înţeles, nu existau în timpul acela.

    Conform voii lui Dumnezeu, Biserica Sa a fost gândită la început ca o lucrare divină pe pământ. Nimeni nu are dreptul să aducă în cadrul ei ceva nebiblic. Ea este compusă, de fapt, din bărbaţi şi femei cu slăbiciuni, din păcătoşi iertaţi care devin copii ai lui Dumnezeu, dar învăţătura şi practica ei trebuie să corespundă de la început până la sfârşit cu Cuvântul lui Dumnezeu. Tot ce nu rezistă aici la examinare înaintea Cuvântului, precis nu va rezista nici în ziua de apoi în faţa judecăţii lui Dumnezeu. Este imposibil ca un om care crede Biblia să primească învăţături inventate şi introduse. Singura mărturie de credinţă valabilă, nu este scrisă într-un catehism, ci numai în Sfintele Scripturi.

    Apostolii nu au avut nimic de-a face cu apariţia „regula veritatis” (aşa numitul „crez” sau „simbolul credinţei” – n.tr.), care a fost prezentată ca un statut apostolic. La sfârşitul acesteia scrie despre credinţa: „…în Duhul Sfânt, o biserică sfântă, iertarea păcatelor, învierea trupului. Amin”. În fiecare duminică, milioane de oameni ai tuturor confesiunilor creştine din lumea întreagă repetă: „Eu cred în Duhul Sfânt, în sfânta biserică catolică şi în comuniunea sfinţilor”. Această compoziţie nu provine din timpurile ce au urmat imediat după apostoli, ci a fost concepută abia după conciliul de la Niceea şi definitivată în sinoadele următoare. Pentru a-i conferi acesteia o oarecare greutate, ei s-au folosit în mod nejustificat de autoritatea apostolilor.

    Acelaşi lucru este valabil şi pentru cartea „Didahia”, care a fost găsită abia în anul 1883, într-o mănăstire şi care, la fel, a fost datată în mod tendenţios la sfârşitul primului veac creştin. Această carte nu are nimic comun cu învăţătura celor doisprezece apostoli. Acolo scrie, de exemplu: „Dacă dobândeşti ceva prin munca mâinilor tale, atunci ar trebui să dăruieşti ceva şi pentru iertarea păcatelor tale”. Aceasta este Evanghelia? Apostolii L-au cunoscut în persoană pe Acela care ne-a iertat păcatele. Ei ar spune astăzi, în orice punct, la fel ca atunci. A fost scris în Noul Testament, ca să putem verifica totul. Cine mai respectă astăzi Cuvântul: „Cercetaţi toate lucrurile…”? (1 Tes. 5:21). Dumnezeu nu Se contrazice. Hotărârile Lui sunt desăvârşite. Toate aparentele contradicţii sunt în mintea celor învăţaţi, dar nu în Cuvântul Său. Orice om care nu priveşte prin ochelarii religioşi trebuie să se sperie când vede ce deviere a avut loc. Credinţa originală a fost modificată în aşa fel, încât este de nerecunoscut. Se predică de fapt o altă Evanghelie.

    Dacă vrem, putem spune că toţi oamenii vor să fie sinceri în felul credinţei lor, dar prin aceasta falsul nu devine adevăr. Dacă este vorba despre întrebări cu privire la credinţă şi învăţătură şi la practica din biserică, atunci problema nu se rezolvă la un conciliu; mai degrabă, singura sursă de informaţie valabilă este ceea ce ne-a lăsat Biserica primară. Întrebările şi problemele bisericeşti pot fi discutate în instituţiile corespunzătoare; dar învăţătura şi practica lui Hristos şi a apostolilor a fost stabilită demult. Luther a spus la Worms în 18 aprilie 1521: „Deoarece Maiestatea voastră şi excelenţele voastre pretind un răspuns clar, simplu şi precis, îl voi da. Dacă nu sunt dovedit ca vinovat prin mărturia Scripturii sau prin argumente clare (pentru că eu nu cred nici în papă, nici în concilii, întrucât este o realitate faptul că au greşit adesea şi s-au contrazis), atunci sunt încredinţat de versetele biblice pe care le-am citat şi conştiinţa mea este prizonieră Cuvântului lui Dumnezeu. Eu nu pot şi nici nu vreau să retractez ceva, pentru că nu este nici sigur şi nici drept să acţionez împotriva conştiinţei mele. Aceasta este poziţia mea, nu pot să fac altfel, Dumnezeu să mă ajute. Amin”.

    Noi suntem preocupaţi de planul veşnic al Atotputernicului Dumnezeu pentru omenire şi vrem să contribuim la limpezirea lucrurilor prin punerea lor faţă în faţă. Este vorba despre două lucruri absolut diferite şi despărţite unul de altul. Unul este domeniul dumnezeiesc, celălalt omenesc. Cine Îl recunoaşte pe Dumnezeu, va crede ceea ce spune Cuvântul lui Dumnezeu, indiferent de ceea ce s-a hotărât la diferitele concilii şi sinoade. Cuvântul lui Dumnezeu nu este supus schimbărilor vremii, el este valabil pentru totdeauna şi este decisiv.

    Trebuie să fie clar pentru orice om că Sfânta Scriptură conţine mărturia complet încheiată a lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a uitat absolut nimic. Mai întâi, în măsura în care s-a neglijat ceea ce era divin, s-a înlocuit cu ceea ce era omenesc. Toate hotărârile care au fost luate în decursul istoriei bisericii, nu vor fi niciodată o parte a testamentului divin, pentru că nu au făcut parte din învăţătura originală a lui Hristos şi a apostolilor, care a fost întemeiată pe Cuvântul profetic.

    Avertismentele serioase din Vechiul şi Noul Testament nu trebuie să fie încălcate, nici trecute cu vederea. Este scris: „Să n-adăugaţi nimic la cele ce vă poruncesc Eu şi să nu scădeţi nimic din ele” (Deut. 4:2). Mai târziu, Domnul a spus către fariseii şi cărturarii care nu au înţeles ceea ce au spus Moise şi prorocii, ci urmau tâlcuirile şi tradiţiile lor: „Norodul acesta Mă cinsteşte cu buzele, dar inima lui este departe de Mine. Degeaba Mă cinstesc ei, dând învăţături care nu sunt decât nişte porunci omeneşti” (Mar. 7:6-7).

    În plus, multe confesiuni creştine lasă Cuvântul lui Dumnezeu în mare măsură la o parte, fiind încurcate în învăţături omeneşti. Totuşi, acum există mai multă activitate religioasă ca oricând. Dar deasupra tuturor vestirilor şi practicilor nebiblice scrie, încă, acelaşi cuvânt: „Degeaba!” Degeaba sunt toate rugăciunile, toate serviciile divine; degeaba toate cântările şi ritualurile; degeaba toate planurile de evanghelizare în masă sau conferinţele bisericeşti – tot ce se face în Împărăţia lui Dumnezeu şi nu este conform Cuvântului lui Dumnezeu, nu valorează nimic înaintea Lui. Câte programe religioase ar trebui să recunoască El? De partea cui ar trebui să fie El?

    Domnul nu permite niciun amestec. El vrea ca sămânţa curată a Cuvântului să fie păstrată în forma originală şi să fie semănată. El le reproşează într-un mod aspru conducătorilor religioşi, care beneficiază ca şi atunci de un mare respect din partea poporului: „Aţi desfiinţat frumos porunca lui Dumnezeu, ca să ţineţi datina voastră” (Mar. 7:9). Trebuie să lăsăm dogma la o parte, iar adevărul să fie pus în locul ei.

    Domnul Însuşi ne îndeamnă cu un avertisment pătrunzător: „Orice cuvânt al lui Dumnezeu este încercat… N-adăuga nimic la cuvintele Lui, ca să nu te pedepsească şi să fii găsit mincinos” (Prov. 30:5-6). Toţi aceia care adaugă ceva la mărturia încheiată a Sfintei Scripturi, la Vechiul sau la Noul Testament, vor sta ca mincinoşi, vor fi traşi la răspundere de către Dumnezeu şi vor fi condamnaţi. De la Grădina Eden încoace, Satana, mincinosul cel bătrân şi-a exercitat influenţa printre oameni, răstălmăcind Cuvântul lui Dumnezeu. El va răsuci până la sfârşit Cuvântul şi astfel va înşela omenirea. Numai aceia care îşi dau seama şi se retrag de sub influenţa sa, pot să se aşeze sub influenţa divină care, prin Duhul, vine numai din Cuvânt.

    Duhul Sfânt este Duhul adevărului şi numai Cuvântul lui Dumnezeu este Cuvântul adevărului. În ultimul capitol al Bibliei avem averizarea finală: „…dacă va adăuga cineva ceva la ele, Dumnezeu îi va adăuga urgiile scrise în cartea aceasta. Şi, dacă scoate cineva ceva din cuvintele cărţii acestei prorocii, îi va scoate Dumnezeu partea lui de la pomul vieţii şi din cetatea sfântă, scrise în cartea aceasta” (Apoc. 22:18-19). Cine poate să respingă aceste cuvinte? Exact aşa cum s-a împlinit ce a spus Dumnezeu la început, ,,în ziua în care vei mânca din el vei muri negreşit” (Gen. 2:17b), la fel se va adeveri şi acest Cuvânt ca adevărat. Dumnezeu vrea să exprime ceea ce spune şi spune exact ceea ce exprimă. Scriptura nu poate fi desfiinţată. Toate deciziile Lui sunt neschimbătoare şi desăvârşite.

   • care religie este corecta??? raspuns corect: niciuna. raspunsul ortodoxilor: a noastra pentru ca este cea mai veche desi din anul 325 cand consiliul din nicea a proclamat crestinismul ca religie universala a imperiului roman, si pana in 1054 a existat doar religia crestina a imperiului roman. cand imperiul s-a impartit in doua, cel de apus si cel de rasarit atunci au luat fiinta doua curente religioase care veneau din acelasi cep. acestea sant catolicismul si ortodoxismul bizantin care era urmasa a crestinismului imperiului roman de apus, si care avea ca popa pe patriarhul de la Constantinopol. deci, ortodoxii sant de fapt o ramura rezultata din impartirea in doua a religiei crestine impusa de consiliul din nicea imperiului roman si tuturor supusilor si tarilor care apartineau imperiului. deci….ortodoxii sant o alta institutie nascuta cu idei si legi proprii dupa ce nu au mai dorit sa asculte de ideile crestine care erau impuse in cadrul imperiului. cu alte cuvinte popii s-au razvratit si au creat o alta religie independenta. toate curentele religioase crestine au la baza o singura carte: biblia. nu exista mai multe biblii asa cum ar dori popii burtosi sa se stie, ci una singura: biblia evreilor sau pentateucul caruia fiecare curent religios i-a adaugat alte scrieri antice, falsificate toate, desigur, in functie de ideile si scopurile lor. daca cineva ar dori sa spuna ca nu este adevarat ii reamintesc ca isus biblic nu era vreun dac sau trac sau grec sau bizantin, ci un autentic evreu. nici o religie nu are la baza cuvantul unei singure divinitati ci cuvantul a mii de divinitati antice care in acele timpuri se numeau zei dar care prin vointa consiliului de la nicea au fost unite intr-o singura divinitate denumita dumnezeu. in acest fel a aparut cultul monoteist. acesti zei nu erau inchipuiri sau halucinatii ale omului antic, ci fiinte autentice in carne si oase care astazi au schimbat denumirea din zei in extraterestrii. nu exista nu a existat si nu va exista o singura divinitate care a modificat genetic omul, ci foarte multi. ei au creat ceea ce aparent se numeste rasa umana. spun aceasta pentru ca nici un genetician sau mare savant nu va putea sa dovedeasca cum a fost posibil ca omul sa fie negru, alb. galben ( asiaticii) sau rosii ( indienii americani) decat daca admite sportiv ca inginerii genetici extraterestrii, care au creat aceste rase nu erau in competitie unii cu altii pentru a crea sclavul cel mai competent. ei sant cu adevarat parintii nostri, cei care nu ne-au creat ci ne-au modificat doar. ei sant cei care de milenii au stabilit soarta omului care va trebui sa ramana in etern, dupa parerea lor, un sclav care sa ii asculte, care sa se lase supus si controlat de ei.
    – cu siguranta veti spune ca si daca ar fi fost asa, si pe ei i-a facut cineva pentru ca toti santem frati si avem un creator comun.
    – da, exista un creator universal si acel creator se numeste CONSTIINTA. ea a existat de la inceput. ea este cea care este eterna, ea este cea care da umanitate oricarei fiinte. oricare vietuitoare este constiinta pura. oamenii antici erau mari intelepti si stiutori de lucruri ascunse pe care le-au codificat si le-au ascuns de ochii acestor blestemati asasini, tirani extraterestrii. acestia au dat omului tehnologia in schimbul constiintei. acest lucru continua si astazi si se vede unde s-a ajuns. omul a devenit robul banilor, tehnologiei si lucrurilor iluzorii pentru care ucide, minte fura. a pierdut valorile sale morale, a pierdut umanitatea, a peierdut veselia, candoarea, bunatatea si puterile sale de nebanuit. omul a devenit un animal. cel mai periculos si mai asasin animal al planetei. s-a transformat din pazitor al vietii si al linistii terrei in stapanul nemilos al universului.
    – fiecare este constiinta pura. corpul este doar un vesmant, un vehicul cu care se face experienta in aceasta lume. anticii stiau ca in acest corp esti tu, sufletul etern, cel care a trecut de la stadiul de invizibil la vizibil. astazi toti se axeaza pe cultul corpului care nu valoreza nici 2 bani. corpul trebuie sa fie frumos pentru ca tu esti corpul NUUU. vrajeala. omul adevarat nu este corpul ci sufletul, energia suprema care animeaza acest corp. anticii il numeau KA si BA. ADICA SPIRITUL SI SUFLETUL. de aici vine MER-KA-BA, sau KA-BA-LA, SAU MAN-DA-LA. HERODOT spunea ca medicii greci nu stiau sa vindece pe nimeni asa de bine si de corect cum faceau oamenii lui ZALMOXE pentru ca vracii acestui intelept vindecau mai intai sufletul bolnav si apoi corpul pentru ca corpul este bolnav pentru ca sufeltul este bolnav.
    -astazi se plange corpul la nesfarsit si se da importanta maxima doar acestei masinarii care este un PC. inainte vreme inteleptii nu faceau asa. corpul era plans maxim o saptamana si era ars. astazi se ingroapa ca sa se platesca sume stelare jefuitorilor in fuste negre.
    -deci….dumnezeu atotstiutor si milostiv si alte baliverne…..toate decalaste pentru un om intelept.
    – deci.. lalaiala de mai sus este specifica latratorilor din biserici, burtosilor care au inceput sa piarda din ce in ce mai multi enoriasi care pentru ei sant BANI.
    – as putea sa vorbesc despre aceste lucruri zile intregi pentru ca sant experta in religie. am inceput sa citesc biblia din joaca ca sa inteleg cum de este posibil ca o javra care sta in biserica la milogit si care ma indobitoceste cu pacatele pe care nu le-am facut si pentru care voi da socoteala, vine si si-o trage fara jena cu barbatul meu. de aici am inceput sa studiez religiile pentru ca am zis asa: de unde invata astia sa minta, sa fure, sa te imdobitoceasca, sa aiba tonul acela de smecheri, de piosenie vicleana??? am inteles ca din carti. aaaaa, pai daca ei au ajusnd in acest grad de degradare umana cititnd carti, atunci hai sa le citesc si eu sa vedem cum este posibil asa ceva. de acolo am ajuns la multe izvoare autentice care mi-au dat cheia hotiei religiilor lumii.

   • Oameni buni

    De ce nu vedeti ca toate prorociile date in Biblie s-au implinit 100% pana acum si celelalte se vor mai implini in viitor ? Chiar la prima venire a lui Hristos s-au implinit peste 100 de prorocii .
    De ce nu vedeti ca Legea a fost data de Dumnezeu pe Sinai deabea pe timpul lui Moise , si ca niciun pacat nu este considerat ,atat timp cat nu exista o lege ?
    Dumnezeu stie ce face , nu trebuie sa-L corectam noi oamenii cu mintea limitata . Multe lucruri nu le intelegem asa cum nici ucenicii nu au inteles .
    Eu personal , pe baza tuturor prorociilor confirmate de Dumnezeu , prefer sa-l cred pe El , nu parerile oamenilor care se nasc in pacat si ” ca mincinosi ” [ asa cum scrie Biblia ] .
    Sa aveti pace .

   • datorita limitarilor a ignorantei, a minciunii si a traditiilor cu care esti crescut de mic copil, ajungi sa crezi ca tu, omul esti o amarata de fiinta abjecta care de cand te nasti esti pacatos. cum este posibil sa se nasca un copil cu pacate din moment ce nu stie nici cine este??? ce minte bolnava poate sa sustina vinovatia cuiva care de abia deschide ochii ca sa vada lumea nesanatoasa, scalava, lasa in care s-a nascut??? nene, santem in secolul XXI iar vremea povestilor bibliece a cam ajuns la liman. se pare ca dv ceva din biblie mai stiti dar este pacat sa mintea va este intunecata, ca nu santeti capabil sa ganditi cu capul dv fara sa mai ascultati la popii burtosi care pentru bani sant in stare sa inventeze orice ca sa tina in teroare, frica, nestiinta. as vrea sa va spun punctul meu de vedere vis-a vis de afirmatia dv:” De ce nu vedeti ca Legea a fost data de Dumnezeu pe Sinai deabea pe timpul lui Moise , si ca niciun pacat nu este considerat ,atat timp cat nu exista o lege ?”
    – in primul rand aveti dreptate cand spuneti ca legea a fost data degeaba pentru ca ceea ce biserica spune ca este pacat in realitate nu exista pentru ca tot dv raspundeti din ce cauza se intampla acest lucru. sa explic. legea si pacatul in realitate sant acelasi lucru doar ca sant botezate in mod diferit in functie de interesele fiecarei institutii care se serveste de ele. legea este o porunca scrisa de cel care conduce pentru supusii sai pentru a le limita anumite drepturi sau libertati. acesata lege se schimba intotdeauna in functie de cine este la conducere pentru ca supusul trebuie controlat cat mai mult, iar libertatea sa va trebui sa fie doar atat cat iti permite acesta ordinara si nenorocita regula cu care ei te tin in lanturi. datorita acestei legi, oricare ar fi ea, omul nu mai are liberul arbitru ci doar posibilitatea de a alege: ori faci ce zice legea ori esti pe dinafara, esti un proscris, esti un delingvent, esti un paria si din acesta cauza va trebui sa platesti in felul in care ei au decis, nesupunerea ta.
    -biserica asasina, mincinoasa si falsificatoare de antice scripturi iti spune cu viclenie ca daca gresesti esti un pacatos. adica acelasi lucru pentru ca ai incalcat legea divina. care lege divina?? aberatiile conform carora tu te nasti deja cu mii de pacate? aberatia ca daca te duci sa platesti burtosul in fusta ai scapat de pacat?? pai nu este la fel cu cel care greseste si plateste amenda sau cautiunea sau pedeapsa?? te taxeaxa de doua ori pentru acelasi lucru numai ca l-au botezat cu nume diferite. treziti-va din vise si incepeti sa judecati cu capul vostru.
    -oamenii au mintea limitata datorita acestor aberatii cu care cresc de mici. un alt exemplu: daca eu intreb pe cineva de ce este ortodox imi spune ca asa a ales el, ca el vrea sa aiba aceasta credinta. PALAVRE. fiecare om are credinta pe care o au parintii si bunicii sai pentru ca ei i-au impus de mic crezurile lor. nimeni nu si-a ales credinta de bunna voie ci a fost indoctrinat sa creada in ceva nedovedit doar pentru ca asa s-a pomenit. a alege singur ceva inseamna sa lasi copilul sa creasca pana cand poate sa judece singur orice situatie, iar atunci sa ii spui: uite draga, pe lumea sta sant ortodoxii, catolicii, penticostalii, martorii lui iehova, budistii, musulmanii evreii……si ateii. fiecare zice in acest fel. tu pe cine alegi?? asta inseamna sa fii liber. fiecare dintre religiile anumerate cred ca a lor este cea mai buna, deosebita si reala. rahaturi. religia, indiferent care din ele, este singurul sistem sigur si eficient de indoctrinare, indobitocire si scalvizare a umanitatii.
    -care tata bun si iubitor isi tine copii in genunchi?? care tata care iubeste pe toti copii sai la fel ucide cu sange rece copii egipteni si lasa copii evreilor in viata?’ care tata bun si iubitor asasineaza pe cei care il contesta si rasplateste pe cei care il asculta??’ care tata bun si iubitor indeamna la razboi si porunceste sodomizarea fetitelor de catre soldatii care fac parte din oastea sa?? care tata bun si iubitor lasa oamenii sa rataceasta 40 de ani in desert doar pentru ca ii contestau autoritatea si erau satui de rautatile si aberatiile sale?? iti spun eu: ORICE TIRAN EXISTENT PE ACESTA PLANETA A FACUT LA FEL CA DUMNEZEUL DE CACAT AL TUTUROR RELIGIILOR EXISTENTE.
    – cat despre prorociri ce sa zic? un alt fel de a spune adormitilor ceea ce ei au decis de mii de ani cu acesta omenire care a devenit mai josnica, mai rea, mai dezumana, mai neomenoasa decat cel mai rau animal al planetei. din acest punct de vedere animalele au luat de mult locul omului.

   • Daca implinirea profetiilor, nu-ti spune nimic, adica te lasa rece ,… e clar ………….

   • care dracu profetii??’ care implinire??? cine a spus in data de, la ora de, in anul de, se va intampla acest eveniment?? nimeni. stii de ce?? pentru ca viitorul se schimba. ceea ce tu numesti profetii se numeste mit. Yung spunea asa: „aveti grija si luati in seama mitul pentru ca este singurul care va relateaza cu lux de amanunte toata istoria umanitatii.” istoria este secventiala, iti spune fiecare eveniment in parte, mitul insa contine toate aceste secvente ale istoriei. toate sant scrise acolo dar omul are creierul care functioneaza ca un CP, ca un cititor de holograme, nu este capabil sa le vada pe toate deodata si atunci le citeste pe rand. de aceea ai impresia ca exista timpul. este cam ca un CD. toate cantecele sant acolo dar aparatul tau le citeste pe rand si iti da impresia ca sant nr 1, 2, 3…. Bohm a demonstrat ca timpul si spatiul nu exista, iar Aspect a demonstrat ca poti sa fii in 2 parti o data ca particela. deci….invataturi vechi de sute de ani se perpetueaza inca desi fizica quantica a dat peste cap toate aceste iluzii. cine o invata in scoala?? nimeni. de ce?? pentru ca daca ar preda-o in scoli atunci totul, dar absolut TOTUL ar trebui rescris si vazut cu alti ochi: cei ai CONSTIINTEI care le stie pe toate.

   • Bine a zis Isus : ” AVETI OCHI SI NU VEDETI ”’……..

    În Sâmbătă, 27 Septembrie 2014 17:40:02, Extraterestrii Printre Noi a scris:

    WordPress.com Gabriela Dobrescu commented: „care dracu profetii??’ care implinire??? cine a spus in data de, la ora de, in anul de, se va intampla acest eveniment?? nimeni. stii de ce?? pentru ca viitorul se schimba. ceea ce tu numesti profetii se numeste mit. Yung spunea asa: „aveti grija si luati”

  • pt. „karmapolice” : hai ca eshti prost sau t prefaci sau eshti cu sange bacterien. Stii la ce ma refer! Este un articol XCEPTIONALLLLLLLLLLLLLLLL!

 1. tu nu realizezi ca esti de ras cand afirmi ca Dumnezeu se foloeste de o astronava? adica Dumnezeu nu este in stare sa strabata spatiul daca nu are o nava……………………………………………………………….

  • nu, eu nu sant de ras pentru ca daca dv aveti impresia ca prietenul imaginar este un spirit care il ia in carca pe enoch si il duce sa vada tot pamantul atunci trebuie sa va mai spun ca alte realitati exista chiar daca dv nu aveti habar de existenta lor. in ceea ce priveste terminologia de dumnezeu este doar o inventie a bisericii pentru ca in realitate, in biblia originala acest termen era ELOHIM adica zeii. falsuri si prostii ca sa va tina doar cu ochii in jos si sa nu va lase sa va asumati responsabilitatile pe care doriti sa vi le rezolve prieteni imaginari pe care nu i-a vazut nimeni.

   • Dumnezeu este infinit, este energie infinita, spatiu, timp infinit. Cum sa strabata Dumnezeu spatiul daca El insusi este spatiu infinit?????????? Te dai savanta si ma pui la punct, dar te intreb: spiritual ce reprezinti? Dincolo de pragul mortii vei mai fi cea de azi? Pai daca ma incred in „prieten imaginari”, tu de ce te increzi in Zamolxes? Oare o fi un „prieten imaginar” de-al tau?

   • „in biblia originala acest termen era ELOHIM adica zeii”

    Si unde anume in Biblia originala ati gasit ca ar exista mai multi dumnezei? Eu va pot spune ca peste tot spune ca Dumnezeu e unul singur.

    Sunt de acord ca nu sunteti de ras, sunteti de plans.

   • ..si taci din gura ca totii astia care va numiti crestini habar nu aveti ce dracu scrie in bibblia voastra de rahat. ia citeste cati dumenezii ma-si sunt ca sa fie dementul asta seful lor si al vostru. ii este tare frica sa nu i-o ia altul inainte de atotstiutor ce este. Deutr 10/172 „ca dumnezeul tau este dumnezeul dumnezeilor”,iesirea 20/3”sa nu ai alti dumnezei in afara de mine”, psalm 81/1”dumnezeu a stat in dumnezeiasca adunare si in mijlocul dumnezeilor va judeca”, psalm81/ „dumnezei santeti si toti fii ai celui preainalt”, psalm 95/4 „ca mare este dumnezeu…mai presus decat toti dumnezeii”, 96/7 „in fata lui sant rastigniti toti dumnezeii”, deutro 32/17”au adus jertfe demonilor si nu lui dumnezeu, unor dumnezei noi pe care nu i-au stiut, care au venit de la vecinii lor si pe care parintii lor nu i-au cunoscut”, daniel4/5” iar in cele din urma s-a infatisat inaiantea mea Daniel al carui nume este Baltazar dupa numele dumnezeului meu….”,psalm81/6” dumnezei santeti si toti fii celui prea inalt”

  • Romania este de pret pt Dumnezeu si Iisus Hristos, nu pt ca aici candva, s-ar fi nascut civilizatia (nu ma pronunt, neavand date credibile) ci pt sacrificiile pe care romanii le-au facut in istorie pt a pastra vie credinta si Biserica Ortodoxa, adica Biserica intemeiat de Iisus Hristos la Cincizecime. Romania este o tara binecuvantata, pt ca inca mai are inca in ea traitori care se inchina Sfintei Treimi si nu urmeaza cai care duc la ratacire. Si daca tu nu impartasesti credinta ortodoxa, adica credinta stramosilor si a dacilor care au devenit crestin prin actiunea misionara a Sfantului Andrei si ai altor Sfinti ai Bisericii lui Hristos, cum poti vorbi in numele romanilor. E ceva anormal in dizertatia ta; plasezi romanii printre alesi, dar iiindepartezi de Biserica Ortodoxa, care este, dupa parerea ta, o inventie omeneasca si nu rezultatul unui sacrificiu al Mantuitorului.

 2. Interesant! Imi place sa cred ca intro zi o sa avem dovezi palpabile sa demonstram toate astea….
  Multumesc si astept ca in continuare munca pe care o faceti sa apara chiar intro publicatie, carte …
  Mult succes!

 3. Mult adevar. Simteam eu ca teritoriul tarii noastre are ceva sfant, care deranjeaza pe multi care nu vor sa ne recunoasca astfel. Pacat ca in scoli nu se spun mai multe despre Zalmoxe.
  Un articol de nota maxima. Cu felicitari!

 4. Foarte tare articolul!Sunt de acord cu tot ce ai scris!Și eu eram sceptic înainte cînd nu aveam informatii despre acest teribil adevar:Ramania este pamantul primordial! E normal sa fii un pic sceptic,dar nu e normal sa nu-ti pese sau sa nu ai macar curiozitatea de a cerceta aceste informatii,asta denota ignoranta.Pentru cei care vor sa se documenteze si sa afle mai multe despre acest subiect,bine expus de Gabriela Dobrescu,ii indemn sa citeasca cartile Secretele Terrei de Eugen Delcea.Informatiile publicate de editorii editurii Obiectiv Craiova deranjeaza foarte mult Oculta si pe cei din randurile acesteia.Nu vreau sa fac reclama acestei edituri in mod special,cu toate ca merita,dar informatiile acestea mi-au parvenit prin cartile editate de ei.Si deci nu merita sa ratati ocazia de a citi si studia informatii exceptionale.Atentie informatiile publicate de acestia sunt lucruri dovedite(cand spun asta ma refer la faptul ca isi bazeaza informatiile pe care le furnizeaza pe alte informatii care pot fi verificate,palpabile,deci sa nu indrazniti sa va apucati sa-mi spune-ti ca nu am habar de ce spun sau de ce citesc),nu fantezii sau mai stiu eu ce lucruri de nimic.Sper ca acest mesaj sa trezeasca pe cat mai multi,care pana acum nu stiu foarte clar sau nu stiu chiar deloc ce se petrece in jurul lor!Urez de asemenea mult succes Gabrielei Dobrescu,in actiunile intreprinse de dumneaei si colaboratorii sai!

 5. Gabriela, cinste tie. Unele paralele intre Zamolxe si Iisus le-am facut si eu de multa vreme. Tu ai completat acest puzzle si iti multumesc. Puterea ta analitica ma incanta si te rog nu apleca urechea la dobitoci care, asa cum spuneai mai sus nu stiu sa gandeasca pentru ca sunt prea ocupati sa se inchine. Biblia abunda in neconcordante, acte sangeroase si magarii. Dar, se pare ca popii au reusit sa indoctrineze foarte bine mintile slabe si le-au adormit, din pacate de tot. Continua sa scrii draga mea. Faci un job nu bun ci extraordinar de bun

 6. Adevarurile si minciunile sunt multe si depinde de fiecare ce vrea sa creada,dar un lucru este clar a face rau este mai usor decat a face bine .

  • stimata doamna elohim este un plural si inseamana divinitati, zeitati in nici un caz domnul care de abia se forma pentru ca tocmai aceste divinitati au fost transformate in domnul inchinaciosilor. singura care a tradus acest cuvant in mod eronat in domnul este biserica care in felul acesta a fabricat un singur domn in loc de sutele de divonitati care erau inainte.
   http://www.britannica.com/EBchecked/topic/185251/Elohim
   http://www.abarim-publications.com/Meaning/Elohim.html#.U4d_OXb5EjM

   • Mi-e mila de tine.Cam cati ani ai studiat stimata doamna religiile?!Adevarul este evident nu trebuie justificat si nu are nevoie de dovezi.”Eu sunt adevarul calea si viata”

   • am studiat suficient cat sa realizez ca indoctrinarea, prostia, servilismul, sclavia, sunt armele cu care religia indeamna prostimea sa se tarasca pe genunchi si coate ca ramele in speranta unei vieti mai bune uitand ca rama esti, rama vei ramane si sugator de oase cand se deschide sezonul moastelor. daca credeti ca un ciolan, un lemn in forma de cruce, banii daruiti unor mincinosi care va promit raiul va aduc bunastare si fericire atunci veti muri in mizerie, neajunsuri si boli. ridicati-va din genunchi ca prietenii imaginari nu va vor ajuta cu nimic daca nu puneti osul la treaba.

   • am studiat suficient cat sa realizez ca indoctrinarea, prostia, servilismul, sclavia, sunt armele cu care religia indeamna prostimea sa se tarasca pe genunchi si coate ca ramele in speranta unei vieti mai bune uitand ca rama esti, rama vei ramane si sugator de oase cand se deschide sezonul moastelor. daca credeti ca un ciolan, un lemn in forma de cruce, banii daruiti unor mincinosi care va promit raiul va aduc bunastare si fericire atunci veti muri in mizerie, neajunsuri si boli. ridicati-va din genunchi ca prietenii imaginari nu va vor ajuta cu nimic daca nu puneti osul la treaba.

 7. Interesant articol! Una din porunci, este: „Crede si nu cerceta !”. Tocmai aceasta porunca, are ca scop indoctrinarea multimii.
  Nu pot sa-mi dau cu parerea, daca este adevarat sau fals, ceea ce e scris in Biblie, dar sunt multe discrepante. Cineva conduce lumea cu mana de fier si noi nu putem sa facem nimic. Exista totusi informatii care ne sunt puse in fata despre ce si cum va fi viata in viitor. Doar cine nu vrea nu le vede.

  • Sigur ca nu poti sa-ti dai cu parerea odata ce nu ai citit dar totusi iti dai parerea!

   „Crede si nu cerceta” este in contextul in care Dumnezeu face revelatii despre persoana sa tri-unica (Elohim=Tata-Fiu-Duh Sfant) si ceea ce pretinde cu privire la lumile viitoare (dimensiunea rai-iaz de foc) de dincolo si nu pot fi analizate empiric! Ele tin de ravelatie si cer credinta. Ori crezi, ori ba!

   In rest, porunca este sa cercetam TOATE lucrurile, sa nu fim „lesne crezatori”. Amestecul asta se face de catre cei care vor sa demonstreze că crestiniilor li se cere sa fie ignoranti.

   Pentru că, profeții facute cu mult inainte si apoi implinite si confirmate istoric sau, afirmatii despre legi ale naturii descoperite apoi de stiinta arata credibilitatea, valoarea, acuratetea Bibliei. Toate dau increderea ca poti crede ce scrie Biblia si in lucrurile pe care nu le poti „cerceta”

   Cucoana care a scris articolul are caracteristicile unei indracite deci dusa „cu pluta.

   Ma mir cati oameni limitati o iau de buna!

   Prima data isi argumenteaza teoria cu versete biblice ca apoi sa pretinda ca e o „carte de r…” (deci teoria ei este de tot r… ca si logica ei de altfel).
   Ea scrie referindu-se la Dumnezeu ca fiind un „dement” care se teme ca o sa-i fie luat locul! O asemenea frustrare este caracteristică dracului care este invins , ratat si niciodata Dumnezeu in adevaratul sens!
   Toate textele despre dumnezei sunt scoase din context. Copiii lui Dumnezeu sunt numiti dumnezei in sensul de fii de Dumnezeu(asta pentru cine are tot cadrul Bibliei si poate concluziona).

 8. Foarte interesant!
  Aceste informatii completeaza ce am citit de curand, si anume NOI NU SUNTEM URMASII ROMEI – autor Napoleon Savescu

  Ma straduiesc sa ii trezesc interesul copilului meu de 11 ani, care invata la scoala o istorie falsa, asa cum si noi am invatat-o…

 9. Apreciez munca care ai depuso .incantat de acest articol.dar Tara asta condusa de hoti si misei oare va supravietui tiraniei din Ziua de azi

 10. Pingback: IATA DE CE ISRAELUL NU ESTE PAMANTUL SFANT! | Prietenii Legiunii Arhanghelul Mihail

 11. Mariana Paz: Tu ce bibile citesti?… de unde asta cu crede si nu cerceta ca si porunca?

  Doamna Gabriela: Ati luat tot ce va convine din biblie si ati cautat sa gasiti un argument mai mult sau mai putin ridicol pentru a „sustine” fiecare idee. Nu crezi in personajul imaginar dar iei ca adevar absolut ca enoh sa dadea cu astronava prin cosmos. 🙂 Multe, multe neconcordante.. apropo, Solomon e atestat istoric 100%.
  In fine, fiecare cu ideile lui dar e tare fu..ed up „doctina” asta

   • biblia este una singura. nu exista biblie ortodoxa, catolica, penticostala, iehovista….ci EVREIASCA.ce vi se pare ca Isus a fost cumva vreun pui de dac??? nu draguta. biblia este cea a cultului evereu la care fiecare vanzator de iluzii din cei enumerati a mai adaugat sau a mai taiat ceva in functie de doctrina, indoctrinamentul si indobitocirea pe care trebuia sa o faca.

   • biblia este una singura. nu exista biblie ortodoxa, catolica, penticostala, iehovista….ci EVREIASCA.ce vi se pare ca Isus a fost cumva vreun pui de dac??? nu draguta. biblia este cea a cultului evereu la care fiecare vanzator de iluzii din cei enumerati a mai adaugat sau a mai taiat ceva in functie de doctrina, indoctrinamentul si indobitocirea pe care trebuia sa o faca.

 12. Apreciez articolul dvs si va respect munca de documentare. Este deosebit de interesant. Daca imi permiteti cateva recomandari … va rog respectuos, verificati ortografia textului. Veti da o mai mare credibilitate spuselor dvs si veti suscita interesul mai multor persoane decat in prezent, cand textul prezinta cuvinte scrise eronat. De asemenea, cand alegeti un nume diferit de cel consacrat, precum Giudeea in loc de Iudeea sau Tigru in loc de Tibru, va recomand sa specificati intr-o paranteza sau intr-un link unde apare sub acea denumire. Poate ca nu v-ati propus ca textul dvs sa fie unul stiintific, insa garantat, un numar mai mare de persoane vor avea interesul si rabdarea de a-l citi pana la final daca oferiti astfel de informatii. Altfel, cu totii vor considera ca abunda in greseli si poate vor abandona lectura, pierzand astfel mult mai multe idei pretioase.

  O zi placuta
  I. P.

 13. Multumesc !Exeptional …ADEVAR ,dragilor.De ce vor toti Romania ? Si mai nou casa regala a aAngliei ? Cauta orice sa ajunga aici.Si culmea in spatele scenei stiu EI de ce .Si nu vedeti ca nu pot ceva ii impiedeca ! Nu iasa cum vor.Pai n-a spus **SF. TV*** ???? TV ,RADIO si altele =sistem de control si manipulare a maselor.Mai de cateva zile la ”’sf. tv” :UN VAL DE POLIOMELITA VINE? CA PARINTI ROMANII REFUZA VACCINAREA COPIILOR MICII?nORMAL CA ALTFEL NU NE POT TERMINA DECAT SA NE INJECTEZE CU VIRUSI COPII. De unde ?A dat Doamne ? IN LABORATOARE cu buna stiinta ca uite ce vb. SI NU LE PLACE CA AM AFLAT ADEVAR .Prin rezervoarele avioanelor =dare.Nu mai conteaza sunt multe dragilor si toti ne spun ”nebunii”etc. Finalul lor e dupa colt.Lumina e calea .Toate bune.

 14. Gabriela Dobrescu,e interesant articolul tau,lasand la o parte greselile gramaticale,chiar se vede ca a fost depusa multa munca pentru a scrie un astfel de articol indraznet.Initial mi s-a parut un articol care chiar punea punctul pe „i”,asta pana la partea cu „astronava” si faptul ca „dumnezeu” acel Dumnezeu care ne-a creat exista dar nu exista… Adica El exista in teorie,dar in practica noi suntem Dumnezeii nostri ! Iarasi,faptul ca te ataci cam tare in momentul in care cititorii iti critica articolul mi se pare putin disperat si pot sa iti explic de ce. Bun,am inteles,ai muncit sa afli ceva.Faptul ca tu crezi ca ai aflat adevarul asta nu inseamna ca este adevar.Asa cum tu crezi ca anumite scrieri ale Bisericii atat Catolice cat si Ortodoxe sunt false,la fel de bine pot fi false si scrierile dupa care te bazezi tu(a se avea in vedere faptul ca „teoriile”unor scriitori nu sunt niciodata certitudini,ci doar aprecieri de tinut cont).Adevarul e undeva in aer.Pluteste zilnic pe langa noi si e la indemana oricui (la indemana nu inseamna usor de gasit). Dar,psihologic vorbind,in momentul in care te afunzi tot mai mult intr-o astfel de cercetare,cauta tot timpul sa iti pastrezi acel calm care te ajuta sa judeci corect. Reactiile tale vulcanice nu imi arata decat ca esti genul de persoana care nu vrea decat sa convinga lumea ca ce a studiat este adevarat nicidecum o simpla ipoteza de care ai vrea ca cititorii tai sa tina cont in momentul in care vor deveni interesati.

  • da, despre greseli nu sant straina. mi-o spun toti cei care nu pot sa se deslipeasca de invatamintele rigide ale scoli impuse. nu mai pot sa ma conformez pentru ca am extrem de puternice influente ale altor limbi pe care le vorbesc mai mult decat romana. cine are ceva cu gramatica mea pentru ca nu o intelege nu trebuie sa se oboseasca sa citesca ce scriu. stii….este un pic ca aspectul comercial al produselor de pe piata de azi. toti nestiutotii apreciaza la maxim ambalajul colorat, firma, scrisul, bonul de casa, garantia fara sa se oboseasca sa vada esenta oricarui produs care este de fapt ori o otrava ori o porcarie costisitoare pt ca este mai proasta decat cele care se fabricau acum 30-40 de ani. este o mentalitate a majorantei de care nu tin cont niciodata pentru ca este irelevanta. de mii de ani acesta lume nu a fost schimbata de turma sau de omulul om de stiinta, ci de oameni normali, simpli, cutezatori, indrazneti care nu au avut frica ca isi pierd fotoliile din cauza ideilor lor insolite ( tesla, giordano bruno, Heinrich Schliemann, Semir Osmanagić…..) de dumnezeul din astronava nu sant eu cea care afirma idiotenii ci majoritatea indoctrinata care nu vede ceea ce e scris cu adevarat in biblie pentru ca nu o citeste macar. eu am studiat-o si stiu ce zic pentru ca vezi, daca popii stiu ceva mai mult ca oitele pe care le manipuleaza au facut-o invatand din alte carti deci….si eu am facut acelasi lucru. am studiat carti antice cu persoane de inalta clasa prin marea italie, locul in care s-a falsificat totul pentru indobitocirea omenirii. eu pot sa si explic de ce omul este dumnezeu cu fizica quantica, pnl, psihologie si hipnoza eriksoniana, lucruri care anuleaza fizica newtoniana si principiu al doilea al termodinamicii dar vezi, de ce as face-o?? oricum aceasta presupune sa te invat cu totul alceva decat inveti la scoala unde se fac aceleasi materii depasite de 50 ani. in ceea ce priveste faptul ca adevarul aflat de mine poate sa nu fie adevar pentru un altul este cat se poate de corect. aici as face doua paranteze: 1) cand eu discut cu cineva despre un subiect anume au comunic acelei persoane ceea ce eu stiu, ii comunic o parte din cunostinta si experienta pe care eu am facut-o. acea persoana ori este de acord cu mine ori nu va intelege niciodata ceea ce spun indiferent de cat de mult asa incerca eu sa ii dovedesc ca greseste. datorita acestui lucru unii ca dv cred ca eu incerc sa conving pe cineva de ceea ce afirm. gresit. eu nu vreau nici sa conving pe cineva de ceea ce spun nici sa declar adevar absolut ideea mea pentru ca:
   -nu am interese de acest gen ci vreau doar sa imi apar punctul meu de vedere nu ca adevar absolut ci ca rezultat a ceva de a carei cunostinta acel cineva nu are habar
   -incerc sa spun ceea ce stiu ca sa imi linistesc constiinta ca eu am spus ceea ce stiam iar cei interesati sa aibo o baza de cercetare pentru a descoperi adevarul lor pentru ca nimeni nu trebuie sa ma asculte pe mine pentru ca eu stiu si fac bine totul, nuuuuuu. adevarul sta in interiorul fiecaruia. trebuie doar sa il descoperi SINGUR nu sa il iei mura in gura de la altii.
   2)cand eu comunic cu cineva incercand sa spun punctul meu de vedere asupra unui anumit subiect, intre noi pot apare diferente de opinie datorita faptului ca unul din noi are o baza de cunostinte si experiente mai mare decat celalalt. pana cand cel care nu prea stie mare lucru despre subiectul in cauza nu va intelege ceea ce ii spun niciodata oricat de mult asa incerca sa il conving si atunci ca orice persoana inteligenta care si-a spus punctul de vedere si argumentele care il sustin, abandoneaza totul pentru ca se da prioritate masinii intotdeauna. cel in cauza va ajunge la acelasi rezultat atunci cand va avea aceleasi cunostinte, studii, experiente ca cel pe care l-a combatul din indoctrinament.
   -cine cerceteaza stie care sant scrierile false. stie cine le-a falsificat, stie cine se chinuie sa mentina minciuna si haosul asa cum stie ca adevarul absolut se gasete in mit unde toate avenimentele considerate trecute, prezente si viitoare se gasesc la un loc pentru ca mitul este arhietipul arhietipurilor, adica universul cu tot ce exista in el a fost construit cu arhietipuri, care sant tiparele, caramizile a tot ce exista. ele sant 21+1=22, in care al 22 le contine pe toate cele 21.deci……eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie daca cineva crede sau nu ceea ce zic pentru ca eu nu fac propaganda nici pentru bani, nici pentru like-uri nici pentru publicitatea ordinara crezuta de toti botanistii( cei care pun botul) care o aud. eu imi linistesc doar constiinta ca am spus ceea ce stiu iar mai tarziu, cand va veni vremea nimeni sa nu poata spune: „eu nu am stiut” ci ” eu nu am crezut pentru ca nu a fost spus de cel in care crede el, tv, media, politicul obisnuit, savantul platit”…….

  • da, despre greseli nu sant straina. mi-o spun toti cei care nu pot sa se deslipeasca de invatamintele rigide ale scoli impuse. nu mai pot sa ma conformez pentru ca am extrem de puternice influente ale altor limbi pe care le vorbesc mai mult decat romana. cine are ceva cu gramatica mea pentru ca nu o intelege nu trebuie sa se oboseasca sa citesca ce scriu. stii….este un pic ca aspectul comercial al produselor de pe piata de azi. toti nestiutotii apreciaza la maxim ambalajul colorat, firma, scrisul, bonul de casa, garantia fara sa se oboseasca sa vada esenta oricarui produs care este de fapt ori o otrava ori o porcarie costisitoare pt ca este mai proasta decat cele care se fabricau acum 30-40 de ani. este o mentalitate a majorantei de care nu tin cont niciodata pentru ca este irelevanta. de mii de ani acesta lume nu a fost schimbata de turma sau de omulul om de stiinta, ci de oameni normali, simpli, cutezatori, indrazneti care nu au avut frica ca isi pierd fotoliile din cauza ideilor lor insolite ( tesla, giordano bruno, Heinrich Schliemann, Semir Osmanagić…..) de dumnezeul din astronava nu sant eu cea care afirma idiotenii ci majoritatea indoctrinata care nu vede ceea ce e scris cu adevarat in biblie pentru ca nu o citeste macar. eu am studiat-o si stiu ce zic pentru ca vezi, daca popii stiu ceva mai mult ca oitele pe care le manipuleaza au facut-o invatand din alte carti deci….si eu am facut acelasi lucru. am studiat carti antice cu persoane de inalta clasa prin marea italie, locul in care s-a falsificat totul pentru indobitocirea omenirii. eu pot sa si explic de ce omul este dumnezeu cu fizica quantica, pnl, psihologie si hipnoza eriksoniana, lucruri care anuleaza fizica newtoniana si principiu al doilea al termodinamicii dar vezi, de ce as face-o?? oricum aceasta presupune sa te invat cu totul alceva decat inveti la scoala unde se fac aceleasi materii depasite de 50 ani. in ceea ce priveste faptul ca adevarul aflat de mine poate sa nu fie adevar pentru un altul este cat se poate de corect. aici as face doua paranteze: 1) cand eu discut cu cineva despre un subiect anume au comunic acelei persoane ceea ce eu stiu, ii comunic o parte din cunostinta si experienta pe care eu am facut-o. acea persoana ori este de acord cu mine ori nu va intelege niciodata ceea ce spun indiferent de cat de mult asa incerca eu sa ii dovedesc ca greseste. datorita acestui lucru unii ca dv cred ca eu incerc sa conving pe cineva de ceea ce afirm. gresit. eu nu vreau nici sa conving pe cineva de ceea ce spun nici sa declar adevar absolut ideea mea pentru ca:
   -nu am interese de acest gen ci vreau doar sa imi apar punctul meu de vedere nu ca adevar absolut ci ca rezultat a ceva de a carei cunostinta acel cineva nu are habar
   -incerc sa spun ceea ce stiu ca sa imi linistesc constiinta ca eu am spus ceea ce stiam iar cei interesati sa aibo o baza de cercetare pentru a descoperi adevarul lor pentru ca nimeni nu trebuie sa ma asculte pe mine pentru ca eu stiu si fac bine totul, nuuuuuu. adevarul sta in interiorul fiecaruia. trebuie doar sa il descoperi SINGUR nu sa il iei mura in gura de la altii.
   2)cand eu comunic cu cineva incercand sa spun punctul meu de vedere asupra unui anumit subiect, intre noi pot apare diferente de opinie datorita faptului ca unul din noi are o baza de cunostinte si experiente mai mare decat celalalt. pana cand cel care nu prea stie mare lucru despre subiectul in cauza nu va intelege ceea ce ii spun niciodata oricat de mult asa incerca sa il conving si atunci ca orice persoana inteligenta care si-a spus punctul de vedere si argumentele care il sustin, abandoneaza totul pentru ca se da prioritate masinii intotdeauna. cel in cauza va ajunge la acelasi rezultat atunci cand va avea aceleasi cunostinte, studii, experiente ca cel pe care l-a combatul din indoctrinament.
   -cine cerceteaza stie care sant scrierile false. stie cine le-a falsificat, stie cine se chinuie sa mentina minciuna si haosul asa cum stie ca adevarul absolut se gasete in mit unde toate avenimentele considerate trecute, prezente si viitoare se gasesc la un loc pentru ca mitul este arhietipul arhietipurilor, adica universul cu tot ce exista in el a fost construit cu arhietipuri, care sant tiparele, caramizile a tot ce exista. ele sant 21+1=22, in care al 22 le contine pe toate cele 21.deci……eu nu vreau sa conving pe nimeni de nimic. nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie daca cineva crede sau nu ceea ce zic pentru ca eu nu fac propaganda nici pentru bani, nici pentru like-uri nici pentru publicitatea ordinara crezuta de toti botanistii( cei care pun botul) care o aud. eu imi linistesc doar constiinta ca am spus ceea ce stiu iar mai tarziu, cand va veni vremea nimeni sa nu poata spune: „eu nu am stiut” ci ” eu nu am crezut pentru ca nu a fost spus de cel in care crede el, tv, media, politicul obisnuit, savantul platit”…….

 15. nu sunt informata foarte tare in aceste subiecte dar citind articolul mi-a venit in minte (am auzit) ca Papa (nu stiu care) atunci cand a venit in Ro a salutat tara noastra zicand- pamantul Maicii Domnului…si nu am inteles ce a vrut sa zica cu asta…probabil stia el ceva, ce noua ne este ascuns. Interesante ipoteze ; stiu ca adevarul trebuie cautat intodeauna in partea opusa de cea aratata…

 16. Desi nu este redactat intr-o forma „academica”, este un articol cu un continut foarte mare de informatie. Aceste lucruri au mai fost spuse si scrise, intr-o forma sau alta, dar nu adunate/sintetizate laolalta, intr-o expunere, succinta totusi ( ar mai fi foarte multe de adaugat, si chiar ar fi relevante )care sa o inteleaga …. tot creștinu’ …..Si fireste, foarte putini au rabdarea sa citeasca. Si mai putini sunt aceeia care chiar doresc sa stie sursa primordiala a vietii si originea sfanta a locurilor. Spunea cineva mai sus cu scepticism despre faptul ca n-ar fi putut exista astronave in acele vremuri de inceput al lumii. Totusi, picturi rupestre si vechile forme de scriere si exprimare, le infatiseaza adeseori. Mister tehnologic pe care niciun „eltist” nu a reusit sa il desluseaca. Eu personal, am citit mult si de peste tot si alte teorii asemanatoare cu a ta, Gabriela. Eu le acord cea mai mare importanta si cea mai mare credibilittae. Ptr ca si eu mi-am pus mereu anumite intrebari. Pana si manifestarea, trairea, asa zisei credinte crestine in asa zisa „tara sfanta” este una banala si ofensator de „mecanica” ( minti dirijate vreau sa spun de fapt). Ei nu am cum sa simta spiritul acesta, ptr ca asa cum ai spus, nu vine din ei…. vine din noi…. De aceea, sarbatorile la noi au alta taina si simțire la noi…. ptr ca spiritul vine din noi…. din pamantul, din muntii si din Istrul nostru…. si din Zamolxe, 🙂

 17. Este evident ca „samanta primordiala” nu este pamanteana, deci extraterestrii nu sunt straini de aparitia si existenta speciei umane. Suntem facuti dupa chipul si asemanarea lor!…

 18. Daca macar 10% din teribilele secrete care zac in arhivele si bibliotecile secrete ale statelor lumii ar fi declasificate, soarta omenirii s-ar schimba radical si benefic…

 19. Iata si o confirmare in sensul materialului doamnei Gabriela Dobrescu: <>. Cititi printre randuri si chiar dincolo de acestea!!!…

 20. Uite cat de firesc primesc raspuns la intrebarile mele , cum ar fi aceea „ Crede si nu cerceta “ si „ si de ce sa faci ce zice si nu ce face popa “ ….???? Nu sunt o persoana cu pregatire superioara , nu merg la biserica , dar , asta nu ma impiedica sa cred itr-o entitate apta sa controleze MIRACOLUL VIETII , de la nastere pana la moarte …..si se pare ca il controleaza
  si dincolo de moarte , prin nemurirea sufletului si trecerea lui in alta gazda fizica …..Chiar si in cunoscuta versiune a bisericii , exista un castig , pentru tinerea in limite suportabile a masei de criminali genetic , prin frica pedepsei pentru pacat ….Religia care ar trebui sa existe , s-ar numi CONSTIINTA ….Daca Dumnezeu sau extraterestrii ar avea puterea si VOINTA sa lucreze la nivel mental individual , LUMEA AR FI SALVATA ….Dar , poate ca nu merita , desi…. cand zic „ lumea “ nu ma refer doar la specia umana ……Preotii daca ar fi de buna credinta , ar propovadui cu titlu de lege absoluta , o singura fraza „ Ce tie nu-ti place , Altuia nu face “…..Multumesc pentru articol , Gabriela !!!

 21. GABRIELA, te rog sa o tii asa in continuare pentu a promova aceste adevaruri ,care sunt falsificate si astazi grosolan.
  Se vad cu ochii inchisi aceste FALSURI! care au umilit acest NEAM, dar minciuna are picioare …. SA TRAIM IN SPIRITUL LUI ZAMOLXE!!!!!!

  • ignorantul critica, neaga si defaimeaza desi nu stie nimic din ceea ce citeste. scriu cum pot si cat imi aduc aminte din limba romana pe care nu o mai pot vorbi nici macar cu fiul meu care nevorbind-o de ani buni a inceput sa o vorbesca greu…dar o intelege.

 22. GABRIELA, te rog sa o tii asa in continuare pentu a promova aceste adevaruri ,care sunt falsificate si astazi grosolan.
  Se vad cu ochii inchisi aceste FALSURI! care umilesc si acum acest NEAM, dar minciuna are picioare …. SA TRAIM IN SPIRITUL LUI ZAMOLXE!!!!!!

 23. SA FIU SINCER NU SINT INTELEPT SI NICI UN SUPER INTELIGENT ,SINT DOAR DE LA ORIGINI ROMAN ,DECI AM DREPTUL PRIN NASTERE LA UN COMENTARIU,SI ACELA ESTE ,DA TOT CE SA SPUS ESTE PUR ADEVAR,SI DE UNDE STIU ? VA SPUN AM REUSIT SI AM AVUT RABDAREA SA CITESC FIECARE CUVINT DIN SCRIERECU ASTA AM SPUS TOT ,CINE ESTE ROMAN VA INTELEGE.

  • Nu,Gabriela,aici nu e vorba de ignoranta,aici e vorba de o persoana ca tine,care este un „etimolog”,dar totodata care „nu stie sa vorbeste romaneste”.Fara suparare ! Nu ai stofa de etimolog,mai incearca !

 24. foarte bun articolul si foarte argumentat. eu cred in tot ce scrie acolo. iar catolicii au fost macelarii lumii ( inchizitia)

 25. ok… nu sunt de acord,cu nimic din ceea ce am citit…..o singura e exsplicatie care foarte multi nu o scriu sau o spun.. nu exsista cruce??nu exsista religie??,etc..aceea persoana fiind ISUS era persoana care ne indrepta spre bine,nu spre rau!! ok, toti,multi foarte multi analizeaza si demostreaza ceea ce gandesc eii;..una singura,una singura?!cum nu gandesc si cand se antampla; exsista deavolul?demoni?ce se intampla cu o persoana cand un spirit negativ intra in el?! de ce oare vrea raul? cum il facem sa devina norma,cum era?! Eiii,stim toti mergem cu el la BISERICA sau vine parintele( preutul)….cum aceea persoana devine normala nu mai cu eii?! asta nu au scriso nimeni nu am vazut niciodata,nu am auzito,dar de vorbit si judecat biblia,ISUS,DUMNEZEU,aproape zilnic,cum va exsplicati??

 26. NU POT SA INTELEG DE UNDE AI SCOS ATATEA ABERATII ! BIBLIA ESTE DA SI AMIN !!!!!!!!!! APROPO , AI CITIT VREODATA ? SI DESPRE ISUS ” UN OARECARE ” …. NU AM CUVINTE !!!!!!!!!! DUTE SI TE TRATEAZA , ESTI BOLNAVA , DAR RAU , CU CAPUL !!!!!!!!!!!!! NU TI-AI DAT SEAMA CA ESTI DE RAS , O ….. CARAGHIASA ! SINCER MI-E MILA DE TINE , VAI DE CEL CARE DUMNEZEU II IA MINTILE ! SE APUCA SI SCRIE ARTICOLE INFECTE !!!!!!!!!!!!!!

  • adevarul este ca eu cu dumnezeu nu am nici contracte, nici probe de rezistenta la ingenunchiala sau tarat pe coate dar pot sa te asigur ca in materie de biblie, am alte pareri. este adevarat ca cei religiosi, cand le daram castelele de nisip construite de popi si biserica se supara pe mine pentru ca nu pot agrea aberatiile cu care religia inventata de biserica tine ingenunchiata omenirea, dar imbratisez cealalta latura a bibliei pentru ca in acesta carte, care de fapt este o biblioteca, are incatusata in paginile sale istoria necunoscuta a omenirii. este ceea ce anticii numeau mit, dar care in realitate este arhietipul arhietipurilor. deci…..eu pot sa fiu cum zici matale dar as vrea sa imi explici si de ce pentru ca in afara de „sfaturi” tipice unui dobitoc nu ai spus nimic.

   • Numai o paranoica ca tine poate scrie asa ceva ! daca nu-l ai pe Dumnezeu , nu ai nimic !!!!!! Zici de castele de nisip , draga mea tie ti-a darimat cineva intelectul rau de tot ! Ni eu nu pot fi ca ” matale ” si … nici nu vreau ! Iar sfaturi sa se trateze ca are probleme cu capul , imi permit sa dau unei ” dobitoace ” ! Pacat ca pe internet pot scrie toti paranoicii !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

   • klara, dar pana la urma care este problema ta? esti suparat ca eu nu cred in prieteni imaginari? pai ce frate de cand s-a bagat legea ca sant obligata sa cred in ceva care nu se vede?? ai scris totul cu litere mari pentru ca asa fac cei care vor sa se impuna, care sant impulsivi si dobitoci.oricum, sa lasam asta la o parte…deci ziceam vreau ceva argumente si explicatii asupra celor scrise de mine nu afronturi, injurii si cretinitati. dovedeste-mi ca stii ceva, dovedeste-mi ca am gresit in afirmatiile mele nu incerca sa divaghezi ca un las argumentand ca eu trebuie sa cred in rahaturi. asta este treaba mea nu a ta, daca nu ma insel, nu?? si inca ceva. am lasat si acest comentariu pentru ca nu ma deranjeaza absolut deloc cand cineva nu este de acord cu mine. fiecare are dreptul la o parere proprie dar atunci cand face afirmatii in opozitie cu un lucru trebuie sa si dovedeasca de ce o face. acest lucru se face elegant, stiintific, cu alte citate sau marturii, nu cu tonuri ofensive. deci.. daca si urmatorul tau raspuns va fi la fel te marchez ca spam si anulez ceea ce scrii. nu imi place sa fii si badaran si prost. este prea mult pentru gustul meu.

  • adevarul este ca eu cu dumnezeu nu am nici contracte, nici probe de rezistenta la ingenunchiala sau tarat pe coate dar pot sa te asigur ca in materie de biblie, am alte pareri. este adevarat ca cei religiosi, cand le daram castelele de nisip construite de popi si biserica se supara pe mine pentru ca nu pot agrea aberatiile cu care religia inventata de biserica tine ingenunchiata omenirea, dar imbratisez cealalta latura a bibliei pentru ca in acesta carte, care de fapt este o biblioteca, are incatusata in paginile sale istoria necunoscuta a omenirii. este ceea ce anticii numeau mit, dar care in realitate este arhietipul arhietipurilor. deci…..eu pot sa fiu cum zici matale dar as vrea sa imi explici si de ce pentru ca in afara de „sfaturi” tipice unui dobitoc nu ai spus nimic.

 27. ignoranta crasa si cultura de tabloid ( in cel mai bun caz) Cum poti sa fii atat de prost, incat sa nu sti ca denumirea de vechiul continent data Euroipei nu are a afec deloc cui antichitatea ci cu America..:))) logic ca ptr ei Europa era vechiul sau batranul continent….As fi curios ce a fumat autorul inainte de a scrie prostiile astea :))))))

 28. Ceea ce am citit aici, am mai citit şi din alte surse. Multe noutăţi, totuşi. Şi da, nu mă miră faptul că istoria e măsluită de nişte societăţi secrete, prima fiind Vaticanul, cu interese în controlul lumii.Iar interesul mărit al Americii şi al evreilor în ţara noastră, dovedeşte acest lucru. Roşia Montană e doar cazul major ajuns în faţa opiniei publice, dar care a fost deja manipulat în favoarea lor. Acolo cică ar fi poarta catre Vallhala, tărâmul hiperboreenilor, strămoşii dacilor. Iar Ptolemeu a fost înlănţuit pe muntele Omu. Şi tăbliţele de la Tărtăria, cu cel mai vechi scris de pe Terra. Iar romanii se trag din daci, nu invers.

 29. Am citit undeva că ar exista, pe lîngă Biblie, Coran, Talmud,…, încă o carte foarte veche, ce ar descifra secretul ADN-ului uman, seccretul creaţiei şi al numărului 666. Se numeşte ZORAN. Aveţi cunoştinţă despre asta? Vă mulţumesc 🙂

  • imi pare rau dar nu am cunostinta de vreo carte antica cu acest nume. exista un autor care se numeste Zoran Zivkovic. in ceea ce priveste secretul adn-ului, secretul creaziei si 666 se stie de mult totul iar raspunsurile sant destul de multe si cu variatii destul de putine intre ele in general. informatia in romania este zero dar dezinformarea ajunge la stele, probabil de aceea sant ata de multe confuzii si pareri aiurea. pe de alta parte tot din acesta cauza persoanele care doresc sa stie mai multe nu au posibilitatea sa afle mai nimic pentru ca nu au mijloace reale pentru a o face.

 30. Nostradamulica : poate ZOHAR… Am citit mai demult un interviu al d-lui TONI VICTOR MOLDOVAN care a publicat lucrarea PROGRAMUL TERRA
  Cautati, veti afla lucru foarte interesante care sunt in concordanta cu cercetarile doamnei Dobrescu

 31. Ce este KLARA? Simti cum ti se darama castelul de nisip din creierii spalati de ani de zile de popalai? Pariu ca te crucesti cand treci pe langa biserici,tii posturile ca o buna crestina, ai grija ce bagi in gura, dar ce scoti din gura nu iti pasa.. Asa te invata iisusul tau (si nu ISUS) sa te comporti? Sa jignesti in nesimtire? El care a indurat totul cu smerenie? Ca asa zice cartea aia sf numita biblie… Si tu? Asa ii urmezi invatamintele? Zbierand pe aici? Pariu ca mananci si mielutul de pasti, desi pe iisus l-au apucat pandaliile cand a vazut ca aia sacrifica animale. Dovedeste ca tu crezi cu adevarat si urmezi ceea ce crezi si abia apoi vei fi credibila in a contraargumentele tale. Istericalele de fanatica religios nu te ajuta cu nimic.

 32. multumesc pt acest articol.am avut demult nelamuriri cu partea asta nevazuta acum incep sa inteleg altfel viata ,eu inca de mic mi se parea absurd ceea ce ne invata religia la scoala .acum cateva luni sotia mea a adus acasa 2 carte despre oamenii hiperbolieni ,le_am citit si m_au marcat acum a venit continuarea .undeva in interiorul meu parca stiam ce am citit acum dar nu imi era foarte clar .la cateva zile de la citirea acelor carti a venit la mine 2 oameni sa imi zica despre biblie erau martorii lui iehova m_am certat urat cu ei .incercau sa imi zica ce spune biblia si ca a fost scrisa de 44 de invatati eu le_am zis ca eu nu fac decat ce cred eu ca e bine si ca nu traiesc ca acu 2_3 mii de ani si ca m_am nascut in 1984 si tot ce am inteles eu din viata nu se pupa cu nici o biblie cu nimic doar cu mine insumi asa ca le_am zis ca totul e in interiorul meu . As dori sa imi mai lasati ceva daca mai aveti ma potrivesc sincer cu dvs la aceasta logica .Cu respect Ilie george !

 33. 1
  Religiile si Politica sunt ca doua arme pline de explozibil, capabile sa desparta familii, comunitati, tari si popoare. Numai cei care nu-s indoctrinati religios sau politic pot cerceta si comenta cu discernamant, pareri ,teori si filozofi, diferite. Religia si Politica sunt doua unelte care, manuite de fanatici sau minti bolnave cu ego in extaz, pot duce chiar la distrugerea spetei umane. Chiuar daca nu acceptam afirmatiile doamnei Gabriela (pe care nici eu nu le accept), totusi nu e cazul de a o jigni. A fost expusa doar una din multimea de teori si interpretari si nimeni nu ne obliga sa le acceptam. Sa respectam munca depusa si in rest actionati dupa intelepciunea pe care o posedati. Si modul de exprimare dovedeste un anume grad de cultura.

 34. Felicitari. Numele Dobrescu, etimologic, spune ceva…despre care tot putini stiu… Te admir pentru ravna de a aranja pazze-lul foarte complicat de cei pe care i-ai enumerat. Au complicat cu buna stiinta istoria omenirii. Te rog sa explici si adancul intelesurilor pe care le-ai decodificat. Poate asa ajungi si la a explica sau a enunta rationamente despre diferentele sau asemanarile dintre Treime, Trifiintialitate si Trinitate. Deasemenea te rog sa spui, daca ai informatii, despre textele ramase in urma Conciliilor unde capete luminate se straduiau sa explice ( la fel de veridic) parte din aceleasi aspecte… Altfel, te mai intreb: cum ajungem la scrierile lui Zalmoxe, cele reale, si care-i criteriul (modalitatea) prin care poti descoperi (constata) ca respectivele scrieri sunt ceea ce trebuie pentru ca eu deja mi-am dedicat viata altor cercetari si nu ma mai pot apuca de altceva. Mi-ar face placere sa-mi raspunzi pe adresa mea: crestinconvins@yahoo.com, iar de consideri oportun fa-o si aici desi nu cred ca voi mai avea timp sa caut din nou link-ul. Poate comunicarea dintre noi va fi de bun augur si va revela alte aspecte cu o adincime tot la fel de neinteles pentru multi… Astept. Multumesc.

 35. Stimata doamna Gabriela, Elohim nu insemina divinitati, zeitati ci inseamna Domnul in ebraica (ivrit).
  Si in acest caz terminatia(im) nu are semnificatia de plural , fiind exceptii: maim – apa si nu ape, shamaim- cer si nu ceruri. As mai avea multe corecturi de facut dar, religia si politica sunt incarcaturi inepuizabile de contradicti si inadevaruri, ca doi vulcani care arunca ura, dusmanie, crime si razboaie. Cu aceasta teorie deja va-ti facut dusmani (eu in nici un caz).

 36. Foarte interesant si imi aduce citeva lamuriri.Felicitari.am o intrebare : cum pot face sa nu-mi las copii sa invete aceasta istorie trucata .efectiv ma scoate din sarite gindul ca or sa ajunga la virsta la care se preda aceasta materie la scoala si nu sunt de acord cu o fffff mare parte din ea .la fel si cu imnul.

  • buna catalin. buna intrebare. acum un an doi, vorbeam despre aceste lucruri cu o familie care locuia in finlanda si care ar fi dorit sa nu isi mai lase copii la scoala din acesta cauza. ei imi cereau un sfat in acest sens pentru ca eu intr-un articol afirmam ca este inutil sa mai trimiti copii la scoala sa invete numai inutilitati, sa invete sa zica doar ce vor ei, sa invete sa zica da si nu, sa invete sa fie controlati, sa invete sa se supuna, sa invete sa nu aiba personalitate ci sa fie o docila si anosta turma de oi. nu m-am asteptat la o astfel de intrebare dar am raspuns cam asa: curiozitatea omului este fara limite si cred ca ar fi o gresala sa nu trimiti copilul la scoala pentru ca acolo invata un singur lucru care ii este util pe parcursul intregii vieti: sa scrie si sa citeasca. pe de alta parte, daca nu il lasi va dori mai mult ca oricand sa merga acolo in ciuda deciziei tale. deci, lasa copilul sa merga la scoala ca va decide singur daca merita sau nu sa se duca dar in acelasi timp invata-l tu lucrurile alternative sau ajuta-l sa caute singur adevarul. si eu spun multe lucruri despre care ma documentez de ani de zile dar nu impun nimanui sa ma creada pt ca adevarul este in fiecare din noi. important este doar sa il descoperi singur.

   • Da sunt de acord ca sunt multe lucruri inutile pe care le invata in scoala dar problema mea este legata in primul rind de istorie. Cum sa i explic unui copil de 11-12 ani ca istoria tarii sale,pe care eu il indemn sa o iubeasca si ma straduieasc sa l fac sa inteleaga ca acesti vremelnici care o conduc nu contesza ,este falsa si trebuie sa invete o istorie adevarata iar cea de la scoala e doar pt note ? Ca multi oameni de stat( Antonescu etc) sunt denigrati cu toate ca au facut lucruri pe care actualele cozi de topor nu le vor face nici in o mie de ani si sunt huliti de ai tai? Ca immul de care sr trebui sa fie mindri este asa cum este si nu are nici o legatura cu stramosii tai adevarati. E ca si cum il pui sa invete o limba pe care o vorbeste in casa in familie si alta pe strada. E frustrant si injositor!

 37. Multumesc Gabriela. Iti admir munca, scrisul si gandul. Adevarul pur nimeni nu-l cunoaste. Insa el incetul cu incetul iese la iveala. Dovezile ce se descopera si ies la lumina vor determina ca minciuna si raul sa bata in retragere, in ciuda puterii si fortei cu incearca sa domine Pamantul. Pe acesta cu umilele mele cunostinte, vad ca lupta se duce intre bine si rau. Binele are arma gandul bun si condeiul, iar raul minciuna, banii si armele cu care doreste sa invinga omenirea. Si cu toate acestea eu cred ca binele va birui raul, cu conditia ca cei care sunt de partea adevarului sa se uneasca. Daca istoricii si invatatii din trecut, din antichitate, si de mai tarziu, spuneau ca Pelasgii, stramosii, stramosiilor nostrii erau cei mai invatati, civilizati, erau considerati divini ca si teritoriul lor, atunci eu cred ca Pamantul Sfant este vechiul teritoriu al Daciei, al romanilor de azi, pe care noi trebuie, si avem datoria sfanta sa-l aparam cu toate mijloacele. cu toate riscurile.

 38. Sunt lucruri clare ,dar care nu dorim poate sa le vedem, pentru-ca ne este inca frica de adevar. Imperii cladite pe crime si miciuni si naivitatea multora dintre noi .

 39. Sunt niste interpretari simpliste pentru oameni nestiutori. Mai ales legate de nume , sunt foarte „usuratice” si fara temei. Cum se face ca timp de mii de ani s-a ascuns un „adevar” atat de important pentru omenire : de unde venim? Nimeni nu a divulgat secretul pastrat pentru a falsifica istoria omenirii? Oare de ce noi suntem „axis mundi” dar suntem cei mai zdrentarosi din Europa si cei mai flamanzi? Nu se rezolva nimic cu hranirea acestui sentiment ca noi suntem cei mai importanti ,cei mai frumosi,cei mai bogati, mostenitorii lumii, dar altii ne falsifica istoria ca sa ne poata exploata in constructii si agricultura in tarile lor.

  • marcel este indreptatita nelamurirea ta si voi incerca in cateva cuvinte sa iti raspund. ei mint omenirea de mii de ani pentru ca doar in felul acesta tu vei ramane un sclav usor de controlat. tu nu vei putea gasi niciodata adevarul daca nu gasesti radacina. radacina este in europa si din pacate partea ei substantiala este in zona noastra. santem zdrenturosi pt ca se mentine constant o politica de denigrare a noastra sustinuta de hahalerele care conduc acesta tara pe care au vandut-o si au distrus-o cu ajutotul celor care nu doresc ca omenirera sa afle adevarul.

   • Ai toata consideratia mea ,!nu -ti irosi energia si timpul cu persoane care …..nu vad….nu vor sa vada adevarul printre randuri…..!succes

 40. Ce îmi plac aceşti „corectori” de limbă română, gen Cucubau. Păi dacă tot faci recomandări gramaticale, vezi că limba română are şi diacritice 😉

 41. Gabriela , chiar daca nu crezi ca exista un Dumnezeu care a inspirat Biblia , totusi gandeste-te ca toate proorociile referitoare la prima venire a lui Hristos [ peste 100 ] , s-au implinit exact , fiind confirmate de martori oculari si de istorie . Este adevarat ca teologii au rastalmacit Biblia , dar credinta nu are nimic aface cu religia , ci numai cu fagaduintele lui Dumnezeu . Unde nu exista o fagaduinta , nu poate exista nici credinta . Avraam a crezut ce i-a promis Dumnezeu , ca va avea un copil si asa a si fost , Dumnezeu a implinit-o asa cum a spus . Biblia este absolutul , ce este scris . Multa pace .

 42. nu poate decat sa imi faca placere sa vad atatia indoctrinati ai lu’ dnzeu(o vai am scris si cu litera mica si am si prescurtat , presimt o avalansa de academicieni care o sa ma corecteze , e un gest intentionat cretinilor) care nici macar in anul 2014 in care informatia este la indemana oricui , nu au curajul sa isi asume propria existenta si sa isi modeleze singuri drumul in univers , stati si asteptati in religia prostilor si a saracilor sa pice para , folosind expresii de genu „da doamne” , ” te rog doamne ” etc. , adevarul este ca sunteti slabi si lasi , nu aveti puterea sa va asumati propriul destin si propriile greseli , tot ce pot eu sa va spun este ca nu va judeca nimeni , trebuie sa ne depasim statutul de singuri si orfani , sa ne asumam si sa ne inducem ideea ca tot ceea ce facem noi se va intoarce cu exact aceasi intensitate , viteza si dimensiune , viata noastra este un cerc pe care il desenam singuri , incercati sa treceti peste mileniile de manipulare…

 43. Biserica=Multinationala, cladita pe principiul „reclama, sufletul comertului”….este la mintea cocosului ca este cladita pe un puzzle de povestiri de la inceput si permanent adaptat puterii de asimilare a credulilor contributori. Biserica e una si Divinitatea e alta. Divinitatea e in fiecare dintre noi si cine a fost vreodata accidentat sau operat la limita vietii si a constatat socat cum propriul sau organism se reface in mod miraculos DE UNUL SINGUR, sau cine si-a probat puterea gandului, puterea vointei, acela STIE ca Divinitatea e in noi. Pe de alta parte, am cunoscut multi straini de multe natii si pot sa spun doua lucruri : (1) o cantitate enorma de proverbe si cuvinte romanesti se regasesc in cultura unor popoare care geografic sunt indepartate si (2) natia noastra de „romani” are ceva diferit, eu spun ca are „sare si piper” , avem alta carnatie pe noi si alta rezistenta la boli fara de alti „caucazieni”, o frumusete aparte, o bunatate aparte, creativitate, rezistenta la stres, o inteligenta aparte, un instinct si un echilibru (deseori manifestat prin umor) pe care nu le mai gasesti la altii, chiar suntem ALTFEL si restul planetei ne considera de neinteles, usor nebuni, usor ciudati , se simt prost ca sunt pe alta lungime de unda , ca NU SUNT CAPABILI sa ne simta, sa inteleaga si instinctiv , ca sa-si arate lor ca ar fi superiori…. ne jignesc, fapt care pe noi deobicei ne distreaza conform vorbei „eu nu trebuie sa ma dau mare, pentru ca sunt”. Sincere felicitari pentru toata munca Dvs., cred cu tarie in Divinitate dar urasc popii din principiu (cu cateva exceptii care s-au dovedit a fi oameni deosebiti , ei , ca fiinte umane), am refuzat locuri de munca in strainatate pentru ca NICAIERI NU E CA ACASA, iubesc acest popor ciudat , genial, imprevizibil, intelept, bun si nebun mai presus decat ma iubesc pe mine insami. Si mi se pare o prioritate absoluta preschimbarea numelui tarii noastre in DACIA, pentru a incepe sa constientizam pana in fundul satelor care ESTE valoarea noastra reala, ca oameni. Sa certificam in scris faptul ca DACIA a supravietuit, caci la supravietuire nu ne intrece nimeni, suntem fiecare dintre noi Doctori Docenti in supravietuire: asa cum totul in natura este construit in vederea perpetuarii vietii itself, la fel toate trasaturile poporului nostru sunt construite in vederea supravietuirii acestui popor deosebit.

 44. Biblia originala este absolutul chiar daca unii traducatori nu au tradus corect in unele locuri .
  Teologii au incurcat totul, nefiind inspirati cu acelasi Duh , care a inspirat pe scriitorii Bibliei .
  In articol, se spune ca sufletul este nemuritor , dar Biblia spune ca ” sufletul care pacatuieste , acela va muri ”.
  Biblia mai spune ” sa nu trecem de ce este scris ” .
  Toate fagaduintele si prezicerile Bibliei s-au confirmat 100% , urmand si cele care trebuie sa se confirme la timpul potrivit .
  Dar pentru ca suntem creati cu vointa libera , putem sa alegem drumul in viata , iar la urma vom da socoteala .

 45. traim intr-o lume care accepta cu greu mitul si existenta extraterestrilor din care ne tragem,santem mici intr-o lume care nu-i cunoastem marginile…pot spune doar ca mi-a facut placere sa citesc acest articol si iti sustin cauza si ideile tale. P.S. cerceteaza si vei gasii alte raspunsuri marete care sa-ti incante putinul public.respect!

 46. doamna gabriela, indiferent de convingerile personale, a scrie despre divinitatea a peste 3 miliarde de oameni in felul acesta, demonstreaza ca aveti grave tulburari mentale si de comportament. va recomand un psiholog care sa va ajute sa depasiti frustrarea si complexul de inferioritate de care dati dovada cand batjocoriti divinitatea a forte multa populatie de pe planeta noastra. toata lumea are dreptul la o opinie, dar nimeni nu trebuie sa batjocoreasca pe ceilalti cum faceti dumneavoastra cu lumea crestina. (PSIHOLOG sau chiar PSIHIATRU)

  • domnule olaviu va multumesc pentru sfaturi dar cum se face oare ca intotdeauna cei care sant atei, devin in fata lasilor ingenunchiati bolnavi psihici??? de ce as iubi eu un prieten imaginar las, mincinos asasin??? divinitate??? si de ce ar trebui sa stau eu cu fata in pamant si in 4 labe in fata unuia care spune ca ma iubeste ca un tata iubitor?? ce tata isi pune copii in pozitia sclavului in fata sa??? cum te iubeste cineva care te umileste??? capul plecat este un gest de supunere, de neputinta, de lasitate, de sclavie, nu de iubire, de admiratie, de respect. hai frate ca santem in secolul XXI si vremea povestilor s-a terminat. vi se bulbuca ochii cand auziti de divinitatile astea demente, deveniti pentru cateva minute piosi si buni, iar apoi mintiti, injositi, umiliti in nestiinta voastra pe oricine are curajul sa isi suflece manecile, sa se ridice in picioare, sa priveasca drept in fata si sa recunoasca ca nimeni nu il ajuta in afara de el insasi. care dumnezeire te ajuta frate cand cel pe care il numiti isus va spunea sa vindeti totul ca sa il urmati??? de ce ti-ar da el lucruri materiale cand in realitate iti spune ca sant efemere, ca nu trebuie sa iubesti lucrurile acestei lumi??? de ce iti spune nene el asa ceva??? e sclerozat?? nu, frate el zice bine dar v-au naucit bortosii in fuste negre si au facut din voi neoameni. ia sa vedem noi cine va ajuta pe voi?? care divinitate??? iti amintesti cititorule de biblie ca acest isus s-a urcat pe munte si acolo a venit si satana ca sa il ispiteasca??? ce i-a zis?? iti spun eu ” vezi lumea asta? vezi pamantul acesta si toate cate sant aici?? toate SANT ALE MELE, si eu le dau cui vreau. ti le dau tie toate, doar daca mi te inchini. atunci isus i-a spus: nu lua in desert numele domnului.” este asa, nu?? pai atunci a cui este acesta lume frate?? ce treaba are un isus care mergea descult si spala picioarele invataceilor sai cu viata de huzur la care visati voi si pentru care calcati in piciore veti, destine, lacrimi, neputinta??? hai sa nu mai fim lupul moralist ca nu tine.

 47. TOATA LUMEA TREBUIE SA INTELEAGA FAPTUL CA ISTORIA ESTE 20% FAPTE SI DOVEZI SI 80% INTERPRETARE. ASTA SE INTAMPLA PESTE TOT IN LUME. DUMNEAVOASTRA DORITI SA FITI SIGURI DE CEVA, DAR ACEST LUCRU ESTE IMPOSIBIL. ASTA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE ISTORIA ESTE MAMA STIINTELOR (ARE MULTE VARIANTE PENTRU FIECARE EVENIMENT, IN FUNCTIE DE CINE SCRIE „ISTORIA”)

 48. interesant…..cred ca trebuie sa mai citesc o data sa-i pot desparti pe smintiti de misei. insa am o intrebare, de ce trebuie sa fie pamantul sfant o chestie geografica. de ce nu poate fi la un mod abstract un refugiu plin de pace si de liniste unde spiritul fiecaruia se retrage sa-si incarce bateriile unde dumnezeu este eul fiecaruia, poate constiinta …?

 49. Nu pot citi din cauza greselilor gramaticale, efectiv ma dor ochii; nu pot sa cred ca o persoana atat de documentata poate sa editeze un astfel de articol; de altfel tot respectul pentru esenta subiectului;

  • doamna cand ceva este deosebit de interesant de citit chiar daca sant greseli esti fericit ca ai mai invatat ceva. pe de alta parte pe cat ar pare de straniu creierul care este un cititor de holograme citeste doar prima si ultima litera a cuvantului chiar daca celelalte sant incurcate. cand stai in regului ai o minte inchisa care nu se poate deschide catre nou sau catre ceva care este mai greu de inteles. in ceea ce privesc greselile mele nu sant in stare sa formulez altfel frazele deci nu pot sa corectez ceea ce mie mi se pare corect. ma exprim mai bine in italiana si poate am influente foarte mari ale acestei limbi. romana vorbesc foarte putin. nu imi permit un corector. stiti este un pic cum ar face prostul cand ii dai o ciocolata. opreste poleiul pentru ca este frumos si lucitor si arunca bucata care este negra. asa si cu scrisul meu. continutul nu mai conteaza daca exprimarea nu sta in regulile de la scoala de rahat in care inveti materii care nu iti folosesc nici macar o data in viata, unde tocesti ca nataraul materii depasite cu cel putin 50 de ani de noile descoperiri si unde te amagesti ca invatatnd vei avea o slujba mai buna. minciuni si iluzii. servicii bune si bani vei avea doar daca ai bani si pile nu scoala, stimata doamna. in nici o tara de pe planeta aceasta nu sant mai multi scoliti ca in romania dar nici atat de multi prosti, ingamfati, plini de ei si cu mintea adormita. oriunde te duci in lume, in afara de romania, nu te intreba nimeni ce scoala ai, ci ce stii sa faci, pentru ca scoala se face de mic ca sa stii sa stai in rand, sa spui da si nu, sa nu iti permiti sa gandesti altfel decat ai fost invatat, sa poti fi controlat si sa stii sa sustii doar ce ti-au spus ei ca este adevar si regula. cu alte cuvinte asa se devine sclavul cuminte si ascultator. deci doamna…..nici in cot nu ma doare de greselile pe care le fac. consider ca vorbesc mai frumos decat se vorbeste in TV unde jargoanele si prostul gust primeaza. poate de aceea nu se mai intelege cand vorbesti mai elegant. ce sa fac eu nu stiu SA O ARD ALTFEL, NU SANT UN MOGUL, NU MA DAU CU BLONDELE SI NICI NU DAU CU SUBSEMNATUL. asta asa, ca sa amintim despre frumosul limbaj public care se promoveaza pe posturile unde se sta cu limba scoasa ca sa se vada can can tv si cu cine si-o mai trag marile vipuri de mahala guta, minune si salam. hai sa fim rezon madam.

 50. Felicitari pentru capacitatea de munca demonstata prin amploarea si referintele articolului!
  Dar atat…
  Materialul este un amestec elucubrant de geografie, ezoterism, dacologie, teologie si teofizica fara cap si fara coada si cu IMENSE erori preluate direct din alte materiale prost documentate sau MAI RAU intentionat plasate ca sa argumenteze o idee-dorinta de a fi noi ca natie mai cu mot (idee meritorie de altfel, dar totalmente falsa in lumina pseudoargumentelor invocate). Dar de aici pana la sustinerea unor idei fantasmagorice despre translatia continetelor, formarea raurilor si marilor si legatura cu formarea civilzatiei umane si localiyarea asa-zisului EDEN e mult prea mult. Nici macar nu ma mai leg de faptul ca porniti de la falsa premisa a faptului ca BIBLIA si legendele grecesti sau romane au un sambure de adevar, cand ele de fapt reprezinta idei care au fost/sunt vehiculate intr-o forma sau alta de toate civilizatiile de pe Terra, indiferent de localizare sau grad de dezvoltare sociala/spirituala. Asa ca, desi scoaterea din context a unor elemente concrete din domeniile respective va poate ajuta sa sugerati concluzia vizata (care de altfel a fost si ipoteza de lucru), pentru un cititor avizat (sau macar cu ceva solide cunostinte in domeniul geografiei si chiar al stiintelor teologice) reiese ca aceasta „a fost pusa cu mana”.
  P.S. Comentariul meu nu se vrea un repros cat mai ales o atentionare asupra faptului ca un asemenea efort demonstrat de dvs. merita un rezultat mai bun. Sfatul meu este ca intotdeauna cand elaborati un material de acest gen sa-l evaluati la ceva timp dupa intocmire si sa incercati, obiectiv si argumentat, sa invalidati teoriile sustinute. Dupa, vedeti ce mai ramane si aia e.
  P.P.S. Un pic mai multa atentie la limba romana si la proprietatea termenilor folositi.
  Succes pe viitor!

  • materialul este un amestec de multe scrieri antice, nicidecum de disciplinele de proasta calitate pe care le enumerati si pe care nu dau 2 bani pentru ca toate exista ca sa scoata bani din buzunarele prostilor. avand in vedere ca eu incerc sa reconstruiesc ceva care a existat acum mii de ani fara prea multe dovezi scrise si care mi-a iesit bine din moment ce deranjeaza atat de mult, as fi curioasa cu ce argumentati dv ca eu am plagiat „cu IMENSE erori preluate direct din alte materiale prost documentate sau MAI RAU intentionat plasate ca sa argumenteze o idee-dorinta de a fi noi ca natie mai cu mot (idee meritorie de altfel, dar totalmente falsa in lumina…..” ???? pe de alta parte se stie ca doar un scolit habarnist isi permite cu nerusinare sa afirme ca noi dorim sa fim „o natie mai cu mot” pentru ca in realitate NOI SANTEM MOTUL a tot ceea ce se numeste istorie.
   – ideile despre translatia continentelor sant de fapt o lectie de geografie la care probabil dv ati lipsit pentru ca la acest capitol stiinta este de acord cu biblia care spune ca la inceput pamantul a fost tot unit iar apa il marginea. biserica nu ii da nume acestui pamant dar stiinta il numeste PANGEA. https://wps.itslearning.com/battaglia/platetectonics/
   – eu nu sugerez ca biblia, legendele grecesti sau romane au un sambure de adevar, EU AFIRM SI SUSTIN ca acest lucru este adevarat cu atat mai mult cu cat karl jung afirma : ” sa nu uitati ca in mit este scrisa istoria umanitatii”. daca ati lipsit de la aceasta lectie pentru ca erati ocupat cu can can tv, macar ramaneti in tacere.
   -eu nu elaborez nici un material pentru ca tot ce fac este gratis. nu obtin profituri ca sa spun minciuni pentru a vinde un produs. eu spun doar ceea ce am constatat dupa lungi ani de studii a stiintelor neconventionale, a ceea ce elita ascunde, falsifica, distruge. am invatat impreuna cu mari genii distruse, umilite, defaimate de sistem dupa ce si-au permis sa il sfideze.
   -nu ma intereseaza minimamente daca am scris corect sau nu ma exprim in parametrii ceruti de elita. cine are cap, minte deschisa, vointa de a merge mai departe, intelege si ceea ce nu se spune….
   – multumesc pentru aprecieri.

   • Exact cum ma asteptam ati luat recomandarile in mod prea personal.
    In loc sa va asumati macar o parte din criticile mele, dar si ale multor persoane care au comentat anterior, dvs. ati ales sa improscati cu noroi si sa nu luati in considerare orice alte opinii, dovada ca ati lucrat mult la autoindoctrinare.
    Sunt cercetator ca formatie si am convingeri atee, asa ca am putut sa-mi demonstrez rapid invaliditatea tezelor pe care le sustineti, chiar daca am pornit de la premisa ca acestea s-ar putea sustine…dar nu e asa.
    Ruperea continentului Pangea in Gondwana si Laurasia s-a produs cu 200 de milioane de ani inainte de aparitia omului si nu pe timpul lui Pelag, indiferent ce ar sustine Biblia. Apoi multa vreme de la acest eveniment, pe teritoriul Europei (care apropos s-a numit asa dupa ce civilizatiile europene au descoperit si existenta altor continente) s-a mentinut Marea Tethys (sau Tetis) iar ulterior din ramasitele acesteia s-a creat Lacul Getic in care se varsa Dunarea, care coincide cu perioada de aparitie a omului (cca. 2,8 milioane de ani). In ceea ce priveste bratele Dunarii, pe care dvs. le considerati cele 4 fluvii ale Edenului acestea au aprut mult mai tarziu decat aparitia dunarii, ultimul – Chilia – fiind creat in era noastra (cca. 200 e.n.).
    Asa ca…din acest punct de vedere s-a cam zis cu teoriile dvs., dar sigur o sa sustineti ca am fost indoctrinat de disciplinele stiintifice, pe care se pare nu toti le-am invatat la scoala, si nu vad conspiratiei iudeilor pentru a ne fura istoria. Apropos, nu am nici cea mai vaga legatura etnica cu acest popor.
    Concluzionand, in loc sa sustineti teorii, pe care chiar dvs. le acreditati ca nu se prijina pe prea multe dovezi scrise, mai bine puneti mana si cercetati si studiati cu adevarat ca sa nu va mai faceti de ras.
    P.S. Materialul nu deranjeayă intrucat sunt convins ca multi care l-au citit au simtul ridicolului, care dvs. va lipseste cu desavarsire.
    P.P.S. Din nou cred ca efortul depus de dvs. merita o cauza corecta si nu relaurea acelorasi fantasmagorii care au prins bine la publicul avid de nou dupa revolutie. In loc sa ne vedem de treaba si sa muncim ca sa fim cea mai cu mot natie nu stim decat sa ne plangem ca ne-a fost furata istoria civilizatiei de atunci cand „Italia era parte a imperiului dac”, alta aberatie care este infirmata de mii de documente antice, care „evident au fost scrise de slugile iudeilor”.
    Nu va obositi sa mai raspundeti, eu am spus ce aveam de spus, am dat mult prea multa importanta insailaturii pe care o numiti cu emfaza articol.
    Mult succes in lumea reala!

   • dv nu ati facut cercetari ci ati invatat ceea ce de obicei spumega pe gura miile de „oameni de stiinta” ai sistemului care nu vad mai departe de lungul nasului.faptul ca mai stiti cate ceva nu inseamna ca STITI totul. as fi curioasa sa stiu daca v-a trecut macar razant prin minte daca eu stiu ceea ce spuneti dv??? va asigur ca cele cateva povesti de care amintiti sant mult mai ample. ruperea pangeei in Gondwana si Laurasia s-a petrecut acum 200 de milioane de ani… pai si cine a zis ca mitul biblic nu are aceeasi perioada de timp?? eu am si spus ca totul se intampla in acei ani nu in anii de care vorbeste biblia, sau despre ceea ce se numesc oceane in zilele noastre sau de continente in formatia de azi. nu stiu ce s-a intamplat ati sarit randurile sau va place sa bateti apa in piua ca orice cercetator adormit si rau intentionat??? eu nu sustin ca dunearea are 4 brate ci doua, dar cercetatori de duzina ca dv nu pot intelege nimic din moment ce imi spun ca din marea thetys s-a format lacul getic. cum dracu le invatati voi asa de bine de habar nu aveti de nimc in afara de nemaipomenita vocatie de a incurca, denigra si mozoli totul?? cercetatorule afla ca Marea Tetis a fost un ocean în era Mezozoică care a existat între Gondwana și Laurasia înaintea apariției Oceanului Indian, nicidecum pe teritpriul getiei unde a existat marea sarmatica. uite citeste cate ceva si nu te mai face de ras: http://ro.wikipedia.org/wiki/Marea_Tetis. de restul las-o balta si cerceteaza ce mai face guta, salam si minune, ca astea nu sant pentru capul tau de cercetator. e prea complicat. in istoria italiei carlo troya, guvernator al celor 2 sicilii scrie ceva ce talica, desi cercetator nu ai habar. ia de invata chiar daca nu ai de a aface cu acesta etnie pentru ca asa nu vei mai avea motive sa te legi de ea: https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2014/05/10/carlo-troya-fasti-getici-o-gotici/
    sau poate ne spuneti dv, ca cercetator, ce cauta cultura cucuteni in brescia???

    sau poate cititi mai multe aici: https://www.facebook.com/groups/589285267753111/

   • Oameni buni , in orice domeniu , noi trebuie sa avem un absolut , asa cum in stiintele exacte avem : cartea de matematica, fizica, chimie, astronomie, medicina, etc. In domenii ca : religie, istorie, filozofie , politica, etc …la fel , trebuie sa avem un absolut . Referitor la religie , este vorba de credinta ca exista , sau nu exista Dumnezeu . Cine crede ca exista Dumnezeu , il face pe Acesta absolutul sau , crezand ceea ce spune El si vazand ca fagaduintele si prezicerile Lui se confirma 100% , conform Bibliei . Toti cei care nu il iau ca absolut pe Dumnezeu si Cuvantul Lui , aceea apleaca urechea la alte surse de inspiratie , dar care sunt contradictorii. Dumnezeu nu a inaugurat niciodata vreo religie , ci S-a descoperit si a vorbit proorocilor Sai , confirmand Cuvantul Sau cu semne si minuni . Asa ca : religia , filozofia , istoria , literatura, politica , …ne pot minti , dar Dumnezeu nu poate sa minta pentru ca El este : Atotputernic, Atotstiutor, omniprezent, vesnic , etc, si El stie sfarsitul inaintea inceputului . Detalii http://www.ultimachemare.ro

    În Marţi, 9 Septembrie 2014 20:07:40, Extraterestrii Printre Noi a scris:

    WordPress.com Gabriela Dobrescu commented: „dv nu ati facut cercetari ci ati invatat ceea ce de obicei spumega pe gura miile de „oameni de stiinta” ai sistemului care nu vad mai departe de lungul nasului.faptul ca mai stiti cate ceva nu inseamna ca STITI totul. as fi curioasa sa stiu daca v-a trecu”

 51. Pingback: Harald Haarmann – Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie | Extraterestrii Printre Noi

 52. Referitor la ce ati scris , va spun sincer ca am fost surprins total si uluit de abordarea, dezvoltarea acestui subiect si de aplombul cu care ati raspuns ofenselor proferate de unele personae.
  Nu stiu daca mai aveti activ acest blog, dar pentru ca azi l-am vazut si l-am citit , am considerat sa va transmit si eu un punct de vedere referitor la cum ar putea fi explicata existenta lui Dumnezeu

  Dumnezeul a carui prezenta o simt eu , este etern, iubitor si intelegator , a toate stiutor , iertator si indelung rabdator existand in prezenta sau absenta spatiului si timpului , dimensiuni pe care noi le percepem.

  Doresc sa va prezint o forma de intelegere a lui Dumnezeu , plecand de la o interpretare personala a doua pasaje Biblice

  1. In evanghelia dupa Ioan cap Intruparea Cuvantului 12,14 La inceput a fost Cuvantul si Cuvantul era cu Dumnezeu si Cuvantul era Dumnezeu. Tuturor celor ce l-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui , le-a dat dreptul sa fie copii lui Dumnezeu care au fost nascuti nu din sange , nici din voia firii vreunui om ci din Dumnezeu si Cuvantul a devenit trup
  2 GENEZA In cap Crearea omului 1:26.27 se precizeaza ca: suntem
  dupa chipul si asemanarea Lui

  Din interpretarea intr-un mod personal a celor redate mai sus, iata cateva puncte de vedere.
  1 Intrucat cuvantul, reprezinta o modalitate de a reda continutul unei informatii si Ioan spune “ Cuvantul era Dumnezeu , indraznesc sa afirm ca Dumnezeu reprezinta suma tuturor informatiilor continute in intreg universul cunoscut si necunoscut marginit si nemarginit, sau s-ar putea defini prin sintagma “Constiinta universala absoluta”, existenta in prezenta, sau in lipsa spatiului si timpului.
  1.1 S-ar mai putea spune ca : Dumnezeu este ceva care are centru peste tot si margine nicaeri , adica Dumnezeu ocupa tot universul cunoscut si cel necunoscut, sub forma unei energii sublimate in informatii (despre prezent trecut si viitor), pe care persoane evoluate spiritual le pot accesa.
  2 Faptul ca suntem dupa chipul si asemanarea lui Dumnezeu, o demonstreaza existenta ADN-ului , in fiecare celula vie a corpului uman, care contine toate informatiile despre intregul nostru corp fizic.
  Acest lucru ma indreptateste sa afirm ca la fel ca si Dumnezeu avem centru peste tot si nu exista margine care sa nu contina informatia despre intregul corp fizic .
  Vezi clonarea oi Doli, care a fost obtinuta prin clonarea a trei molecule luate din uger.
  Conform acestui concept, asi putea afirma ca intr-un punct de dimensiuni absolute zero, exista informatii despre intregul univers, datorita prezentei lui Dumnezeu in acel punct fara dimensiuni, in prezenta sau absenta timpului.
  Existenta in domeniul temperaturilor si vitezelor ( timpului si spatiului) a unor particularitati ale materiei , care pana in prezent nu au primit o explicatie din partea stiintei, exemplu : nu s-a putut obtine temperatura absoluta de 0 grade dar au fost obtinute temperaturi mai mici de zero absolut , in domeniul vitezelor, nu s-a putut atinge viteza luminii de 300.000 km/sec , dar viteze mai mari decat viteza lumini s-au obtinut , lipsa unei explicatii a fenomenelor manifestate in timpi mai mici de 10 la minus 43 dintr-o secunda , precum si alte revelatii din fizica cuantica, demonstraza complexitatea universului si a formelor in care ni se dezvaluie Dumnezeu CUVANT, INFORMATIE, OM, CONSTIINTA si ca avem obligatia sa credem si sa cercetam , pentru a-l descoperii pe Dumnezeu asa cum este in realitate , nu cum este infatisat de Biblie

 53. Ea scrie un articol si cucubau se lauda ca stie sa scrie corect
  Pentru greseli de ortografie ar trebuii un forum special pt. am vazut multe devieri de la sbiect.
  Sunt multe descoperiri distruse sau ascunse,manuscrise gasite intr-o manastire de pe teritoriul nostru care acum se gasesc in Grecia unde ulterior sa ridicat o cortina de fier iar eu nu cred ca marea biblioteca din Alexandria a fost un eveniment nefericit,
  Sunt mine cu o vechime de peste 100 mii. de ani,artefacte in carbunii de acum 60 mil. de ani,gravuri ce arata elicoptere din epoca noastra inclusiv lupta dintre oameni si dinozauri,interventi medicale si acelasi simbol al medicinii moderne.Dumnezeu este extraterestru.
  Sunt carti medievale confiscate de catolici unde arata si spun povestea intalnirii unor oameni cu fiinte mai evoluate din punct de vedere tehnologic iar povestea a fost aceeasi:NU AVEM VOIE SA VA ATINGEM,NICI MACAR SA NE VEDETI! facand si o plecaciune in fata lor si asta datorita ADN-ului nostru complex.
  Merita vazut https://www.youtube.com/watch?v=uX7hJK0_ZK8.
  Adevarul e ascuns si nu putem sa punem totul cap la cap,iar teoria e urmatoare:ne autodistrugem si renastem din propria cenusa.
  Adevarul va va elibera,dar si mai tare va va enerva!

 54. „Cand veti imparti tara ca mostenire prin sorti, sa ridicati ca dar sfant pentru Domnul o bucata din tara, lunga de douazeci si cinci de mii de coti si lata de zece mii: aceasta va fi sfanta in toata intinderea ei. (Ezec.45:1)
  Aceasta este partea sfanta din tara: ea va fi a preotilor care fac slujba in Sfantul Locas, care se apropie de Domnul sa-I slujeasca; acolo vor fi casele lor, si acesta va fi un loc sfant pentru Locasul cel Sfant. (Ezec.45:4)

  Dupa cum se vede , notiunea ” tara sfanta ” , nu exista in Biblie , ci numai o parte din tara , data preotilor . Cine nu crede in Dumnezeu , acela nu poate sa creada nici Biblia ci o rastalmaceste cum vrea el , dupa parerea lui . Totusi Biblia este singura carte de pe pamant care spune istoria inainte sa se intample si aceasta se confirma 100 %, aceasta o confirma si istoria .

  • daaaa. chiar o parte din tara, nici nu am dubii, se vede si daca esti orb. este vorba despre acea parte pe care hotii burtosi in rochii lungi au construit 18.000 de institutii de spalat creiere, cu ajutaorul carora cersesc si isi impun suprematia pentru banii paduchelui care crede in ei si isi da ultimul ban in speranta ca ii va fi mai bine. nu era si fraza aia celebra ” ce ai facut din casa tatalui meu? un tancioc unde sa va vindeti….” se pare ca prosti care cumparau si smecheri care vindeau existau si pe atunci, ca si acuma, nu? numai ca pe aia i-a alungat cineva in timp ce astia de azi s-au inmultit mai rau ca paduchii. totusi biblia este singura carte care a fost falsificata si copiata dupa manuscrise antice de inestimabila valoare carora li s-a dat alt inteles ca sa tina sclavii in lanturi nevazute si cu frica in san

 55. Ca Biblia, respectiv Vechiul testament poate fi o compilatie a scrierilor mai vechi (ati mentionat deja Cartea lui Enoh) si influentata major de monoteismul lui Amenopfis, e o ipoteza credibila. Ca Noul testament nu e decat o culegere de evanghelii agreate la un moment dat de catre un papa, iarasi e bine stiut ( a se vedea nou descoperita Evanghelie dupa Iuda). Ca diverse izvoare istorice, pornind de la vedele indiene si terminand cu picturile rupestre din Tassilli, indica contactul cu o civilizatie extraterestra, iarasi e foarte posibil. Dar, ideea divinitatii unice si cea a contactului cu o civilizatie extraterestra candva, in trecutul indepartat al omenirii, nu se contrazic si nici nu se exclud. Ambele pot coexista dincolo de dogma si interpretari actuale. Pentru prima, ca argument stiintific, s-ar putea invoca teoria cuantelor informationale samd (pot fi enumerate destul de multe), iar pentru cea de a doua, diverse descrieri existente in miturile tuturor popoarelor lumii.
  Ce nu subzista nici macar la nivel de ipoteza in articolul domniei voastre este legat de speculatiile privitoare la paralela Pangeea-Eden-Romania (vechiul continet), cu privire la Romania-Pamant Sfant, la Iisus. Asta pe de o parte, datorita transformarilor geologice. Iar acestea au fost majore. Mai mult, geologii numesc craton partile existente din Pangeea ce se regasesc in geologia actuala, iar singurul de care stiu se afla in zona marelui rift african (Tanganika), acolo de unde a inceput migratia omenirii (si astazi iau nastere noi specii de plante si pesti in lacul cu pricina). Paleogenetica, ca nou izvor istoric, trebuia avuta in vedere la elaborarea articolului domniei voastre, mai ales ca proiectul Eva mitocontriala, contributia omului de Neanderthal si a celui de Denisov la bagajul genetic al omenirii moderne (cu exceptia populatiei negre, ultima plecata din Africa si care isi pastreaza genomul) constituie teorii noi (unele chiar din 2014) foarte bine argumentate.
  Pe de alta parte, nu-mi amintesc exact daca Tacitus ori Tucidide arata ca dorienii veniti din nord si utilizatori ai fierului (viitori spartani cu societatea impartita in trei clase socieale, cetateni, semi-cetateni/perieci si hilotii, total lipsiti de drepturi/populatia indigena), cand au ajuns in Pelopones avea societatea impartita in doua clase sociale, nobilii ce purtau o scufie/caciula si oamenii de rand, ce purtau capul descoperit. Poate fi un indiciu ca facea parte din populatiile traco-geto-dace? Poate ca da. Dar a afirma ca Romania e leaganul omenirii e deja prea mult, in conditiile in care, Egiptul, are o istorie cu mult, cu mult mai veche. Va atrag atentia ca istoriografia lui Maneton, incepe cu Nemes-Narmer (egiptean get beget, cu toate ca unii ce se bazeaza doar pe asemenarea fonetica ar putea specula ca e ungur), unifica doua preexistente state, care la randul lor isi aveau sorgintea in patru regate, asa incat istoria egiptului prestatal poate cobora destul de usor spre 8.000 chiar si 10.000 B.C., in ciuda opozitie istoricilor conservatori. Si va propun spre analiza „Cantece populare egiptene din timpul lui Ramses” aparuta in BPT. Asta ca exemplu. Pana la completarea izvoarelor istorice, incepute cu Tablitele de la Tartaria, nu putem face afirmatii credibile nici macar la nivel ipotetic cu privire la felul, provenienta si influenta civilizatiei ce a produs respectivele tablite. Va mai propun spre analiza studiile paleogenetice din neolitic pana in prezent in functie de cromozomul Y desfurate sub egida UE. O sa observati probabil cu entuziasm ca haplogrupul din care facem parte contrazice in buna masura istoria conventionala, insa nu atat de mult cum afirmati domnia voastra in articol.
  Asa fiind si tinand seama si de izvoarele clasice in materia informatiilor analizate in articol (Flavius Iosephus-pentru o scurta remarca cu privire la Iisus, scrierile despre crestinismul primar, conciliile bisericesti si ma refer la Iisus), cred ca materialul domniei voastre ar trebui revazut si revizuit (mai ales ca unele ipoteze sunt analizate exaustiv de catre alti autori, de exemplu Toni Victor Moldovan. Sunt si altii).
  Daca doriti sa discutam in amanunt succintele mele observati, in cazul in care va suscita interesul, am sa fiu mai mult decat bucuros.

  • Ceea ce e „bine stiut” e ca habar n-ai despre ce vorbesti, sursa ta de cunoastere fiind filmele si articole ca asta.

   In epoca asta in care ai acces la cele mai vechi manuscrise, to preferi „Codul lui Davinci” si alte telenovele aberante.

   • ah, scuze. am uitat sa specific la inceputul articolului ca nu trebuie citit de cei indoctrinati si limitati mental. nu il mai citi. iti provoaca insomnii. da pe wow bizz.

   • Cica tu esti limitat mintal, zice o proasta care habar nu are ca in Codul lui da Vinci sunt citări din carti apocrife care in realitate nu exista si care a fost demascata de doctoranzi in materie de apocrife! Si nici asta nu stie „inteligenta” ca autorul a fost dat in judecata unde a „schimbat placa” sustinand ca este carte SF.

 56. Intr-adevar canaanul tara promisa lui Avraam ,unde curge lapte si miere,conform sf. Scripturi se afla in tinutul havila ,unde se gasea mult aur.Havila a fost urmasul pe linie descendenta al lui Sem,fiul lui Noe,la fel ca si Avraam.Un alt canaan a fostfiul lui Ham ,neam blestemat de Noe,neam idolatru care se afla asezat din Babilon pana in palestina,gaza sodoma gomora,unde traiau iebuseii,amorei,heveii etc. Avraam a vazut aceasta tara ,Havila(Canaan) care se intinde-a de la miaza-zi la miaza-noapte si pana la rasarit la mare(marea neagra).In timp ce lot sa asezat in partea sodomei si gomorei.

 57. aoleu, ce de alunecari de la realitate. de ce ? sunt roman, dar pana la a confirma cele spuse pe aici e deja mult prea mult.
  ce e de la Dumnezeu rezista, si se vede , crestinismul rezista si va rezista acolo unde e sincer si curat. ce e de la oameni, piere, asa cum au pierit toate religiile pagane. cele care au ramas toate se bazeaza pe Dumnezeu, ca-l cheama asa sau altfel. din pacate mai greu e cu recunoasterea Celui Trimis. Ne e greu sa acceptam ca unul dintre noi poate fi desavarsit. Poate de asta mandria si orgoliul ne stau mereu in cale.

 58. „De ce toti cred ca acest petec de pamant are o valoare asa de mare”

  De ce la unora le place sa generalizeze gratuit?

  „Nu dragii mei, Europa nu se chiama “vechiul continent” doar din intamplare, ci pentru ca viata si civilizatia acestei generatii umane a pornit de aici si nu invers”

  Nu dragul meu, se cheama (nu „chiama”) „vechiul continent” (foarte rar) in raport cu America, considerata „noul continent” pentru ca a fost descoperit mult mai recent.

  In rest speculezi, aberezi si speri ca starnesti orgoliul unor conspirationisti la fel de ignoranti ca tine. Nu cunosti nici Biblia, nici istorie. Le amesteci pe toate cu basme, mituri si desene colorate, doar-doar reusesti sa pacalesti pe cineva. Apropo, „amazoanele” sunt un mit, nu exista dovezi istorice ca ar fi existat.

  Tot zici de Biblie (se scrie cu „B” mare, e nume). Unde scrie in Biblie ca Edenul era un loc sfant?? Nicaieri. Deci toata „demonstratia” ta n-are nici un rost.

  • auzi, tu traiesti doar sa dai peste nas unor oamnei care depun o munca titanica sa scrie despre istoria furata a acestei lumi. eu sunt o habarnista care spune povesti de care tu nu ai auzit, dar nu pentru ca nu exista, ci pentru ca botanistii nu au nevoie de confirmari ci de vorbe mincinoase spuse de un sistem corupt. …dar ca fapt divers, tu ce argumente ai ca sa contrazici ceea ce eu am scris, sau ce ai scris tu atat de interesant incat sa ma dea pe spate in afara de jalnice, nesimtite si ignorante comentarii???

 59. nu am avut rabdare sa citesc pana la capat ! mai copile ! scoala ! era glaciara a existat , si find ciclica , intram in alta !! e laba totala teoria inventata de corporatisti care se cheama ”climat change” !,, 2)! de ce nu acepti faptul ca totul e ciclic ?! tu chiar crezi ca Sfinxul din Egipt sta acolo de prost ??!! ….eu acced la teoria ta , ,,(si imi promit sa o citesc pana la capat ) dar,,, intelege ca erele lumii , se suprapun , precum civilizatiile . ce spui tu nu e valabil si calculabil , decat prisma unei civilizatii pre-glaciare !! retine !!

 60. Stiti dragilor,am citit si ma’am minunat atata lupta intr’e voi pentru ce…. fiecare crede ce vrea ,fiecare are credinta lui ,pentru ce razboiul asta intr’e credinte,ca atunci cand va veni timpul toti vom raspunde greselilor noastre,indiferent de religie.

 61. draga gabriela !! in afara ca ai auzit de cate ceva nereguli si nepotriviri scrise in biblie si in alte texte..aberezi la maxim..tind sa cred ca dementa sau senilitatea au pus stapanire pe mintea ta…cu parere de rau iti recomand un consult urgent!!

  • draga tizule, in afara de faptul ca eu nu am auzit ci am citit, am cercetat, am avut confirmari de la personaje publice internationale, am analizat si am stat prin aule universitare si congrese internationale ca sa inteleg cum ni s-a furat istoria si cum ni s-a falsificat trecutul, eu nu aberez, asa cum incerci sa insinuezi in nestiinta, ignoranta si tembelismul in care traiesti. dar cum intotdeauna cel destept cedeaza, pot sa admit ca dementa si senilitatea au pus stapanire pe mintea mea, asa cum afirmi cu nesimtire fara ca macar sa ma cunosti sau sa stii ce fac. deci….vreu sa aud sau sa citesc un articol al tau in care vei demonta liniuta cu liniuta ceea ce eu am scris. vreu sa stiu clar pentru care motiv imbecilii recomanda consult medical celor care vorbesc despre lucruri de care ei nici nu au auzit sau nici habar nu au ca exista scrieri care sa confirme aceste lucruri. astept cu nerabdare.

   • draga mea tiza…daca in acest secol tu inca mai crezi in baba cloanta si balauri…in fat frumos si alte tampenii..si daca mai zici ca somitati internationale au ajuns prin studiu profund la concluziile mentionate de tine……..va recomand socola …este un loc pazit cu doctori buni!!!

   • da….prostia nu are margini…..e mereu rotunda pentru ca mama prostilor este mereu gravida. as vrea sa iti spun ceva interesant, desi nu stiu daca mintea ta limitata va intelege. banuiesc ca si tu ai dori o schimbare, ai dori sa faci ceva sa imbunatatesti acesta viata de cacat in care traieste majoritatea omenirii adormita de mirajul vietii tehnologizate si de sacii cu bani pe care ar vcrea sa ii aiba. ei bine ca sa schimbi ceva trebuie ca fiecre sa se schimbe el insusi, dar acest lucru nu este posibil pentru ca toti asteapta sa vina cineva ca sa o faca pentru ca asa esti invatat de mic si in dobitocenia in care te complaci astepti mereu posmagi fierti de la un altul pentru ca nu vezi ca esti un sclav manipulat care nu mai este stapan pe viata sa, dar esti fericit ca este asa. ti=ai lasat sanatatea pe mana medicilor criminali, dreptatea in mana justittiei mincinoase, viata pe mana guvernelor mafiote, credinta in tine in mana bisericii spalatoare de creiere, istoria pa mana facatorilor de probe false, copii pe mana institutiei statului……si cu toate acestea esti fericit si nu realizezi ca esti un sclav, o papusa manipulata care face si zice ce vor ei sa faci si sa zici. in aceasta prostie colectica in care turma de oite albe traieste fericita si adormita, nimeni nu ia in considerare singurele firmituri care ne-au mai ramas din adevarul original care este mitul. mitul cu care mamele isi adorm copii este singura istorie care contine toate istoriile acestui pamant si a acestor rase umane. dar cum nu intelegi asa ceva am sa iti vand un pont. la roma, vaticanul a scos din anale o carte care ar fi trebuit tinuta inca secreta, numai ca un italian, care a trait in 1800, conte si guvernator al regatului celor doua sicilii a scris un compendiu in care dovedeste ca stralucita si unica arhitectura gotica a antichitatii prezenta pe tot pamantul, a fost facuta de getii de la dunare, cei care se numesc astazi goti. el mentioneaza o carte antica de unde a avut aceste informatii intitulata Barbarii de la dunare care au distrus imperiul roman. este starniu cum strainii vor sa scoata la lumina radacina acestui popor de dobitoci si cum romanii habarnisti isi taie radacina singuri. deci..acesta carte am reusit cu ajutorul unei jurnaliste de la roma sa o avem in original in format electronic din biblioteca vaticanului care ne-a permis sa o traducem in romana. nu este inca gata. limba este antica si cere timp, dar sa spun in cateva cuvinte ceea ce este scris in acest inestimabil document, apropo de aluzia ta nefericita in care imi spui ca am gasit si eu cateva neregului in biblie…ei afla ca biblia este o culegere de manuscrise luate in principal de la poporul getilor si acest isus jidan pe care toti il pupa in cur este de fapt un get care nu a trait pe pamanturile jidane niciodata. cartea asta spune cum toti patriarhii biblici sunt de fapt getii antici, fauritorii civilizatiei si colonizatorii pamantului. cerber cainele iadului era cainele lor care a luptat ca un erou sa isi apere neamul. amazoanele sunt fetele getilor care au infricosat turma de imbecili care voiau tara lor. iadul si tara neagra de care vorbeste biblia era getia, tara padurilor intunecate de care le era frica romanilor. nimeni nu stia ce este la nord de dunare si cine era poporul care locuia acolo. si……mai spune ceva superb dar este prea fantastic, prea de basm si tu nu asculti basme cu baba cloanta si fat frumos din lacrima. deci, am dat doar un exemplu de manuscris de unde m-am inspirat si nu vad de ce ar trebui sa ma scuz pentru ce am scris fiindca cel se se scuza se acuza iar eu nu am motive sa fac asa ceva. vreau sa te anumnt ca ai dreptate. totul este doar o poveste de adormit copii iar tu stai linistit. faci parte dintr-un popor de dobitoci care nu are radacina, de aceea astazi este vandut, umilit, furat, dus in bataia vantului si obligat sa caute o bucata de paine mai buna prin europa nu la casa lui. faci parte dintr-un popor care a avut marele noroc sa il aiba pe cotropitorul traian, un om bun care a venit sa il invete limba latina. faci parte dintr-un popor care nu are trecut pentru ca nu are radaini de aceea nu va avea nici viitor, precum se vede, pentru ca traiesti intr-o colonie americana cu numele de romania. sa fii sanatos. salutari din italia si anglia, tarile in care traiesc de mai bine de 2 decenii pentru ca romania este tara in care meritati sa traiti ca niste caini, fiindca va place sa va vindeti si sufletul pt cativa gologani. socola..da…doctori buni…da, da. nu am nevoie. ma vindec singura cu plantele pamantului si cu mintea mea. am invatat de la geti ca nu poti vindeca trupul daca sufeltul este trist. trebuie mai intai sa iti inveselesti sufeltul si apoi trupul se vindeca intr-o secunda. stii, eu am avut norocul sa gasesc o carte in care getii povestesc cum sa te vindeci singur si functioneaza. tu du-te la doctorii buni care te omoara cu zile…eu ma vindeca cu plantele pamantului din care vin si cu puterea mintii…ca doar de aceea o am. bruce lipton, un mare medic si savant spunea ca mintea este mai presus de toate geniile, si are dreptate, getii o spuneau inaintea lui.

 62. respectele mele pentru firea de a afla adevarul, doresc sa las cateva referinte precum: Agartha, Aryana Havah(Inuaki si reptilianul din mine I si II), Radu Cinamar(viitorul cu cap de mort), iar pentru cei putin mai evoluati Ron Amitron, Dolores Cannon. E de preferat sa nu va bazati in intregime pe o informatie sugerata, trebuie sa ne obisnuim sa privim lucrurile intr-un mod obiectiv in sensul de a nu da la o parte potentialul de informatie nesigura, desigur nici sa ne aratam fanatici, ceea ce omul stie in mintea sa nu este neaparat adevarat, insa in inima sa el poate sti daca o informatie este adevarata, retineti ca inima este prima minte(de altfel astazi dovedit ca este ca o a doua minte), mostenirea unui copil(de care Imparatia Cerurilor are nevoie) din care face trecerea prin tiparul societatii de demult si de astazi la mental ca apoi din distractia multor ‘nevoi’ inventate, iluzia separarii si unui ciclu vicios de trai sa se bazeze numai sau in majoritate pe acest mental. Toate cele bune!

 63. EXCEPŢIONAL! FELICITĂRI DOAMNĂ GABRIELA . NICI NU ŞTIŢI CE DREPTATE AVEŢI. CÂRCOTAŞILOR LE-AŢI PUTEA INDICA TĂBLIŢA 34 DIN TĂBLIŢELE DE PLUMB DE LA SINAIA, ÎN CARE SE VORBEŞTE DESPRE GET-UL ISUS, ŞI UNDE EXISTĂ ŞI UN PORTRET ŞI APARE ŞI CRUCEA. TĂBLIŢELE AU FOST INIŢIAL DE AUR ŞIAU O VECHIME DE PESTE 3000 DE ANI.

 64. ATENŢIE:
  Pentru importanţa descoperirilor din articolul ce urmează,acesta se transmite în toată lumea în limba Română,Engleză,Franceză,Rusă,Germană ,Chineză ,Hindi şi Arabă ( IN LIMBA ROMÂNĂ SE TARNSMITE DE MAI MULTE ORI )

  AMPLASAREA EDENULUI TERESTRU ÎN HOTARUL LOCALITĂŢII ZĂRAND DIN JUDETUL ARAD,ROMÂNIA, EUROPA.
  DOVEZI DECISIVE
  CAP.I DESPRE EDENUL TERESTRU
  1.Din documentele noastre arheologice şi ştiinţifice publicate in cele 30 volume cu număr de ISBN şi pe internet rezultă că Edenul Terestru a fost clădit de către Dumnezeu pe teritoriul Daciei de apus,actuala ţară numită România din Europa.. Aici,la confluenţa dintre râurile numite azi Crişul Alb,Cigheri şi Canalul Morilor se află Templul Sfânt al Edenului .Acest Templu grandioas şi SFÂNT este retras de la vederea lumii .Este acoperit cu cenuşă vulcanică în grosime variabilă (cca 8 metri la cantonul de pe Crişul Alb şi 20 metrii în partea opusă cantonului).În fotografia transmisă de către satelitul american din interiorul templului se observa o piesă care aseamănă ca format cu piesa arheologică numită SCRIPTU LU RA ( sau originalul Sfintei Scripturi). Această piesă impreună cu alte piese a fost RECUPERATĂ DIN APELE RÂULUI Crişul Alb in anul 2003 de catre expertul judiciar Teodor Ardelean..Ulterior, au fost fotografiate şi pusă pe disc electromagnetic cu aparatura serviciului de Criminalistică al Poliţiei Arad .În prezent se află în Muzeul Arad predate cu proces verbal semnat de către subsemnatul Academician Teodor Ardelean,Master Energ. Ing. I.Cristian,Comisar Şef, Ş. Moldovean,şeful Biroului de Criminalistică al Poliţei Arad şi conducerea Muzeului Arad.Ulterior s-a constatat că piesele vorbesc, sunt obiectele descrise în Biblie la Facerea Cap. II vers 12 sub denumirea de Bedelion şi Pietre de onix
  2) Coordonatele geografice de aproximativ de 45 grade longitudine estică şi 45 grade latitudine nordică de pe Harta Dacia Antică. transmit informaţii ascunse cu privire la locul Templul Sfânt al Edenului pe Terra. Aceste coordonate sunt stabilite după ce continentele AMERICII s-au deplasat de pe locul unde se aflau,în apropierea Africei şi a Europei ,către locul unde se află astăzi . În locul continentelor, conform teoriei de migratie a continetelor,elaborată de către savantul german A Wegener, în Oceanul Atlntic a ieşit la suprafaţă continentul Atlantida.Cauza migratiei pare a fi chiar aparitia acestui continent .Astăzi, prin constatările subsemnatului că pe harta Dacia Antică Golful Crişului Alb se afla la cca 45 grade longitudine estică, avem dovada materială a migraţiei continentelor.Migraţia continentelor se află şi în catrenele lui Nostradamus cand localizează Mica Mesopotamie a Europei la 45 de grade.(Vezi această constatare la pagina 33 din volumul ” Eclipsa totală de soare 1999 şi redescoperirea României „ în volumul dlui pofesor universitar Măruţă Alexandru Ed. Anglo Azur Giurgiu 1999. ) .
  3) Edenul Terestru a fost cladit de către Dumnezeu pe fâşâia de uscat care cobora din Muntii Apuseni,din Dacia,în lungul râului Crişul Alb până aproximativ în ţara numită azi Ungaria Acest uscat ,în acele vremuri, avea formă de peninsulă inconjurată de apele care invadaseră Europa Centrală ca efect a ieşirii la suprafaţă a continentului Atlantida Europa Centrală se prezinta ca o căldare inconjurată de Munţii Carpaţi, Munţii Nordici,Carpatii Apuseni, Balcani şi Muntii Alpi Uscatul peninsulei era străbătut de râurile PISON, Hidechel,Ghihon ,Eufrat şi mai jos de Mureş . Acestea,în acel timp,anterior potopului cu ape ,de pe vremea lui Noe ,curgeau cu caţiva km spre sud fată de cursul actual(Râul Mures se varsa in Tisa aproximativ pe paralela de azi a Oraşului Timisoara .În prezent, se varsă, aproxmativ ,pe paralela oraşului Arad din România .Parte din vechile cursuri a raurilor sunt vizibile in judetul Arad şi Timis chiar în zilele noastre.)
  4)Atlantida împreună cu tot pămantul era stăpânit de către spiritele negative.. Pe continentul Atlantida zeul Poseidon ( spirit negativ intrupat ) A pus bazele unui imperiu imens.(Dovezi: lucrările lui Platon )
  5)Intre cele patru râuri ce curgeau pe uscatul ce forma penisula din Dacia de Apus Dumnezeu a cladit cetatea numită Zq Jc Cic-Ajjeo-o .ÎN TRADUCERE: AICI să fie lumină şi legea Mea. .A cladit Templul Sfant al Edenului şi pe om .(Vezi Facere Cap. II vers 4-7 )Momentul cladirii Edenului şi Facerii Omuluii a existat în gândirea lui Dumnezeu din totdeauna.În acest Templu Dumnezeu a pus Scriptu lui Ra (Bedelionul şi pietrele de onix) relatând în scris ,cu ajutorul alfabetului din Edenul Ceresc,fotografii şi melodii creaţia Universului,actele spiritelor negative ,Răstignirea şi învierea lui Iisu Cristos, viitorul Universului..Aceste informatii ,ca profeţii şi realităţi a profeţiilor împlinite sunt redate sub formă sintetică în Biblie.O parte redusă din textul scris în limba Edenului ,aflat în SCRIPTU LU RA, s-a tradus de către expertul judiciar Teodor Ardelean in limba română şi publicat pe internet după anul 2013.( Vezi acest articol pe internet aparut cu titlul „DESCOPERIRI SENZAŢIONALE” Data 7 XII 2013 .Pagini 268 ) .
  6) La distanţa de cca . 5 km in direcţia Nord-Vest de Templul Sfant al Edenului,în spatiul actual al localităţăţii Cintei, Spiritul superior negativ a ridicat un castel imens şi un complex de statui prin care se autopreamărea..(Vezi in lucrările subsemnatului dovezile materiale a Templului Sfant al Edenului ,Castelul lui Lucifer cu complexul de statui distruse în urma cutremurului de pămant acoperite cu cenuşă vulcanică)
  7) Din textul scris pe harta Dacia Antică in limba Edenului rezultă că Iisus Cristos mult timp s-a aflat efectiv în Templul Sfant Al Edenului . Era iubit de către oameni ( A se vedea volumul Strigăte din Eden ediţia a II-a pagina 14o litera A ,în special punctele 5,12 şi 14 .Din aceste texte reiese că spiritul negativ plănuia să ucidă pe Isus Cristos prin înecare în raul Crişul Alb,pe locul numt Iaz din hotarul comunei Zarand judetul Arad .Din text acest text rezultă gândirea ascunsă şi vrăşmaşă faţă de Iisus Cristos şi faţă de Dumnezeu).
  8)Edenul Terestru a fost nimicit de catre Spiritul Negativ în războiul planificat şi înfaptuit de către acesta. Dovezi : fotografiile satelitului american de pe câmpul de luptă, amitirile razboiului care dăinuie în toponimicile din ţara Zărandului şi alte informaţii publicate de catre noi .
  CAP- II DOVEZI DECISIVE DESPRE TEMPLUL SFÂNT AL EDENULUI DE LA ZĂRAND
  În afară de informaţiile noastre tipărite în 30 volume,recent, am aflat NOI DOVEZI despre amplasarea Templului Sfant al Edenului în hotarul localităţii Zărand judetul Arad ,România.,Europa . Aceste DOVEZI le am aflat în fonetica şi DICTIONARELE limbii române vorbită în localităţile amplasate în bazinul râului Crişul Alb şi în dicţionarele limbii vorbita de ALTE POPOARE aşezate LA SUTE ŞI MII DE KM. DISTANŢĂ DE Golful Crişului Alb din Dacia de Apus. Iată aceste descoperiri:
  1 )CUVINTUL TAŞINIC
  În fonetica ţăranilor români care trăiesc în localităţile numite Zărand şi Seleuş din judeţul Arad ,în spaţiu in care a existat Templul Sfânt al Edenului Terestru, râul Crisul Alb se numeste TAŞNIC sau TAJNIC. Acest râu în Biblie , pentru portiunea din hotarul localităţilor amintite, poartă numele de HIDECHEL . Cuvântul Taşnic nu este relatat în Dicţionarul Limbii Române Literare şi Contemporane,Editura Academiei Române ediţia anului 1955-1957 În schimb ,cuvântul se regaseşte în limba unui numar extrem de mare de popoare aflate la distanţe de mii de km fata de Romînia sau de spatiu numit anterior Dacia..Iată o parte din popoare în dicţionarul căror s-a idntificat cuvântul cu semnificatia lui:
  -Izvor de primavară sau prima vară în limba: Engleză,Bosniacă, Bască, Bulgară, Cehă, Catalană,C.Haiteană,Croată,Franceză,Hindi, Islandeză,Maghiară, Poloneză, Rusă,Sârbă, Slovacă, Spaniolă,Vietnameză.…..
  -Pungă în limba Croată şi în limba Sârbă;
  -Musim,semifinală în limba Indoneziană
  Se nasc o serie de întrebări :
  -Dece , in dictionarele acestor popoare Taşinicul este redat ca izvor de primavară şi primavară ? Dece, Pungă ? Dece, Semifinală ?
  Răspunsul nostru: pentru că cuvantul Taşnic nu exprimă numele râului ,ci fenomenul cosmic din spaţiul râului numit de tărănimea română Taşnic. Cuvântul Taşnic este numele fenomenului cosmic unde se află : Templul Sfânt al Edenului şi spaţiu unde a fost clădită cetatea Zq Jc Cin –Ajjeo-o şi omul. Acestea sunt acte de creaţie înfăptuite de către Dumnezeu .Ele exprimă ceeace se numeşte izvorul pimaverii,primavara, punga cosmică din Univers în limba Croată şi Sârbă,ori. semifinala contradicţiilor dintre Dumnezeu şi spiritul negativ superior în limba Indoneziană ,Aici,în Dacia de apus, Dumnezeu a cladit Edenul Terestru, a clădit pe om. şi a cladit Cetatea Zq Jc Cic – Ajjeo-o numită, în traducere: Aici ,să fie Lumina şi Legea mea ! (Vezi acest text şi în Facerea Cap.I Vers 3: Dumnezeu a zis : „Să fie lumină „ şi fost lumină).Aceste acte sunt prevestitoare a verii ce va instala în Univers. Sau ,cu alte cuvinte ,sunt PROFEŢIILE PRONUNŢATE DE CATRE DUMNEZEU. ( A se vedea în acest sens articolul nostru intitulat „A SOSIT TIMPUL DOVEDIRII ADEVĂRULUI PRIN DOCUMENTE ,DESCOPERIRI EPOCALE BEDELIONUL ŞI PIATRA DE ONIX din Biblie Din traducerea cuvântului Bedelion ,scris în limba Edenului,rezultă………………………
  ……….DOUĂ (Traducere cu Limba Gujarati ); jurăminte ( Traducere cu Limba .Albaneză ) mari (Tarducere cu Limba . Malgaşă ) pe ( Traducere cu Limba .Maghiară) golf ( Traducere cu …. Bengali )au fost ( Traducere cu Limba . Bulgară ). Se află prin ( traducere cu limba Engleză ) căutare( Traducere cu Limba Urdu ). RUGAŢI.VĂ ! ( Traducere cu Limba Suedeză ) ! Jurămintle facute se vor împlini întocmai…………………………………………………………………………….
  – Numele celor 3 „ acte de creaţie „ descrise mai sus,realizate de catre Dumnezeu şi Isus Cristos au ca obiect „ ceva deosebit : apariţia unei lumi noi ! .Inceputul unei noii file din istoria Universului !
  – În limba indoneziană cuvantul taşnic nu semnufica izvorul primaverii sau primavara ci „ MUSIM SEMIFINALA adeca „ semifinala care se va realiza în spatiu din Ţara Zărandului Aici,a existat războiul dintre spirite !.Război care a condus la nimicirea Edenului Terestru . Razboiul a fost SAU va fi O SEMIFINALĂ se spune în limba Indoneziană şi se atestată de Apocalipsa . Similar ,Izvorul Primăverii nu este vara ci aminteşte despre vara ce va veni,despre o nouă perioada din existenţa ANULUI.,sau în speţă a UNIVERSULUI. .
  – Cuvântul Taşinic se află în limba ţaranimii române din localităţile Zărand şi Seleuş .Se referă la râul Crişul Alb vizibil dar nu la ce se află sub stratul de cenuşă vulcnică care formează lutul folosit pentru cultivarea cerealelor. CE SE AFLĂ sub stratul de cenuşă vulcanuică,transformată în lut s-a uitat de toata lumea ! În această idee relatăm că în spatiu hotarului din localitatea Seleuş,vecin cu hotarul localităţii Zărand,în lungul râului Crişul Alb intr-o harta in limba magheară figurează teritoriul numit Pusta Tasnik.În traducere : Pusta Taşnic. Numele pustei pare a proveni de la cuvântul Taşnic folosit de către ţărănimea română din zonă..
  – 2 )Cuvantul TAJNIC :
  a) Cuvântul TAJNIC se află in legătură cu creatia Universului .Oamenii care- l utilizează,în localităţile din Zărand şi Seleuş judeţul Arad România au uitat cauza şi fenomenul ascuns sub acest cuvânt.. In consecinţă ,numesc râul Hidechel cu numele de TAJNIC. Cuvântul Tajnic şi Hidechel, de asemenea, nu figurează .în dictionarul Limbii Române Literare şi Contemporane Editura Academiei Romane Ediţia 1955-1957 .
  b. Cuvântul Tajnic se regaseşte în limba popoarelor situate la mii de km. de locul de origine a cuvantului,respectiv de bazinul râului Crişul Alb, numit în Biblie „ Hidechel”.
  c) Iată, semnificaţia cuvantului TAJNIC în dicţionarul Limbii popoarelor:
  -secret: în Limba Catalană,C. Haiteană, Maghiară, Spaniolă, Turcă,Ucrainiană, Zulu, Sârbă, Rusă ,Engleză,
  -taină : în limba Poloneză,
  -mister :în Limba Uzbecă. şi Cehă
  In fond , cuvântul secret, taină şi mister ascunde „ ceva „ Acest „ ceva” nu va fi descoperit decât la împlinirea vremurilor prestabilite. Se află in spaţiul Crişului Alb, sau a Hidechelului . Satlitul american transmite din această zona fotografia unui TEMPLUL URIAŞ de 2000/6000 de metrii .Despre existenţa acestui Templu PE TERRA NIMENI nu avea cunoştinţă până la descoperirea lui de către Expertul Judiciar Teodor Ardelean.
  3)Cuvantul ŞINIC sau ŞNIC
  Şinicul sau Şânicul este numele unitatii de măsura a boabelor de cereale cum este grâul.Un şnic sau şinic este egal cu 120 litrii . CUVÂNTUL şinic nu apare în Dicţionarul Limbii Române Literară şi Contemporană , Editura Academiei din anii 1955-1957 . Ţăranii români pronunţă acest cuvânt când şinic când şnic. Se utilizează în Crişana,in special în bazinul râului Crişul Alb în pieţele din Pâncota,Sebeş, Gura Honţ, Hălmagiu etc. Denumirea este susţinută de ţărănimea satelor din Bazinul râului Crişul Alb.
  În lucrările noastrea am demonstrat că sistemul unităţilor de măsură a cerealelor in bazinul Crişului Alb pleacă de la sisteml coordonatelor geografice aplicat pe harta Dacia Antică Pe această hartă cetatea Zq Jc Cic-Ajjeo-o sau Ziridava este amplasata la aproximativ 45 grade longitudine estică şi 45 grade latitudine nordică, respectiv ,când meridianul zero trecea prin continentul Atlatida. Originea sistemului unităţilor de masură a cerealelor şi baza materială ce stă la calculul coordonatelor geografice, existente pe harta Dacia Antică , cu meridianul zero trecând prin continentul Atlantida , s-a uitat ,ori nu s-a transmis în masa oamenilor de catre savanţii timpurilor trecute. Ambele sisteme de măsurarea grăunţelor şi de stabilire a coodonatelor geografice îşi au originea in Cetatea numită Zq Jc Cic-Ajjeo-o ce exista între râurile Crişul Alb (numit Pison şi Hidechel), Canalul Morilor ( numit Ghihon ) şi Cigheri (numit Eufrat) Acest .sistem al coordonatelor geografice pentru Cetatea Sărandului era cunoscut de Nostradamus când vorbea în catrenele sale despre „Cerul care arde la 45 de grade „(Retineţi punctul de 45 grade apare numai in ipoteza că meridianul zero trece prin intinsul Oceanului Atlantic)
  Baza sistemului de coordonate geografice şi SEMNIFICAŢIA cuvintelor TAJNIC respctiv TAŞNIC care se referă la „ceva” deosebit din istoria Universului se află în Templul Sfant al Edenului din hotarul localităţilor Zărand şi Seleuş judeţul Arad, din Dacia de Apus (România de astăzi ). Informaţiile s-au păstrat secret Mii de ani au fost cunocute în secret, ca realităţi ce ascund o taină sau un mister.S-au descoperit în anul 2003 de către expertul Judiciar Teodor Ardelean. ca realităţi prin fotografiile stelitului american realizate in zona localitatii Zărand din România ,Europa.
  Cum au ajuns cuvintele Tajinc sau Taşnic în vocabularul popoarelor aflate la distanţe socotite în mii de km faţă de cetatea Sărandului unde se păstrau cauzele ascunse cunoaşterii oamenilor.? Prin plecarea strămoşilor acestor popoare din Ţara fostului Eden Terestru în urma renunţării la clădirea Turnului Babel (Vezi Facerea Cap.XI Turnul Babel )

  4. Cuvantul Chelepţel.
  Spaţiu dintre râurile Crişul Alb şi Cigheri de la confluenţa acestor râuri în fonetica ţăranimii române din localitatea Zărand este cunoscut cu denumirea de Chelepţel Cuvântul nu se află in Dicţionarul Limbii Române Literare si Contemporane Editura Academiei ediţia 1955 -1957
  Azi., 6 Iulie 2016, am constat :
  – râul Crişul Alb din zona localităţii Bocsig ,până la varsare în fluviul Tisa ,în Biblie (Facere Cap. II vers 14 )se numeşte HIDECHEL ,
  – spatiul dintre confluenţa râului Crisul Alb cu râul Cigheri din hotarul localităţii Zărand judetul Arad,România se numeste Chelepţel.Această denumire este utilizată de ţăranii români din aceasta localitate.Se află în documentele Primăriei Zărand,a Prefecturii Arad şi a altor instituiţi publice ale statului român.
  Comparând cele două denumiri ,Expertul Judiciar Teodor Ardelean descoperă un fenomen de necrezut .Constată :
  a) numele râului Hide-Kel din Biblie este compus din 3 cuvinte asociate: Hi , DE şi Kel .Cuvantul Kel ( sau Chel ) în limba română înseamna,capul fără un fir de par Aceste trei cuvinte se regăsesc în Dicţionarul Limbii Române Literare şi Contemporane editia 1955-1957 (vezi Dicţionarul pentru cuvintele care încep cu litera H,D şi C) .Semnificatia acestor cuvinte:
  – hi de=du-te ,treci mai departe chelule ! Chelul este râul Crişul Alb cu apa sa,rămasă fără firicelele de aur pe care le desprinsese din bulgarii de piatră peste care a trecut în zona de la izvoarele râuleţelor ce izvorăsc din muntii Metalici şi Munţii Zărandului, şi se varsă în Crişul Alb până la localitatea numită Bocsig.( În Biblie râul Crişul Alb în această porţiune se numeşte Pison.Numele de Pison provine de la verbul” a pisa „ bulgarii de piatra ce contin atomi de aur)
  b) spatiul strabatut de apa râului Hide-chel ,spaţiu amplasat între cele două râuri Crisul Alb si râul Cigheri care fac confluenţă în hotarul comunei Zărand , este numit Chel-ep-ţel Cuvântul este format prin ascocierea a trei cuvnte ( din care doua chel şi ţel figurează în Dicţionarul Limbii Române Literare şi Contemporane editia 1955-1957 ) .Semnificaţia acestor cuvinte:
  – Chel= Subiect sau substantiv avand capul fără păr.Apa râului care până la localitatea Bocsig poseda firicele de aur,după ce trece de acest loc,ajunge in situaţa capului fără un fir de păr. În speţă râul fără un firicel de aur este asemanat cu omul avand capul chel
  – ep = conform( Cuvantul nu figurează in Dicţionar.)Ca atare , s.a determinat de catre noi în funcţie de realitate . Concret „ conform „
  – ţel= obiectiv prestabilit şi realizat pentru activitatea subiectului numt Chel
  În aceasta situaţia cuvintele din formaţiunea chelepţel conţin informaţia.: spaţiul este străbătut de apa râului CHEL (Hidechel ) rămasă fara firicele de aur , asemeni omului având capul chel. Apa curge prin acest spaţiu , confom ţelului prestabilit,adecă se varsă în fluviul Tisa fără aur .
  Remarcăm : a) în vechime acţiuniile apei şi a râului se explicau de pe poziţia fiiţelor conştiente
  b) descoperirea denumirii de Chel-ep-ţel a spatiului din hotarul comunei Zărand unde curge râul cu numele de Hi-de-Chel din Biblie (Facere cap.II vers 14),pe lângă restul dovezilor care atestă realitatatea şi localizarea Edenului Terestru în Ţara Zărandului din judetul Arad,România, continentul Europa , este de natură excepţională
  Cuvantul Chel în numele spaţiului (Chel-ep- ţel ) prin care curge râul ce conţine în numele său cuvântul Chel, este dovada materială că Hidechelul din Biblie este râul cunoscut de către oameni cu denumirea de Crişul Alb ! Acest râu asemenea restului de ape din Biblie Pisonul,Ghihonul şi Eufratul curgea pe uscatul din peninsula numită Ţara Zărandului.
  Prin urmare , constatăm ca realitate :RÂUL CU NUMELE HIDE-KEL PREVĂZUT ÎN BIBLIE „ LA VREMURILE STRĂVECHI DE LA FACEREA LUMII PINĂ LA AVRAAM „ CAPITOLL II VERSET 14 , CURGE PRIN TERENUL CARE A LUT NUMELE ACESTUI RÂU NUMINDU-SE DE OAMENII LOCULUI ŞI ÎN ACTELE OFICIALE ALE STATULUI ROMÂN DIN CONTINENTUL EUROPA DUPĂ NUMELE ACESTUI RÂU adică KEL-EP- ŢEL SAU CHEL-EP- ŢEL.
  Această constatare va face istorie. Va nimici afirmaţiile acelor care contestă adevărul biblic despre existenţa Edenului Terestru şi localizarea acestuia în Ţara Zărandului.
  5)Cuvântul ţel în limba romînă semnifică ţinta către care tinde cineva.
  În cazul de faţă ţinta numelui de chel dat raului Hidechel şi spaţiului de CHELEPŢEL prin care curge acest rîu ,in ambele denumiri aflânduse cuvantul de CHEL , era
  a) ascunderea TEMPLULUI SFÂNT AL EDENULUI TERESTRU , sub stratul de cenuşă vulcanică transformată în lut ,şi
  b)POSIBILITATE de identificare şi DOVEDIRE ,prin „cercetare” , că ceea ce este ascuns ,adecă „Templul Sfînt al Edenului „ , se află in acest spatiu prin includerea în numele spatiului a cuvantului Chel luat de la numele apei Hide-Chel .
  În consecinţă , prin cuvantul Chel aflat in numele râului Hide-Chel şi în numele spaţiului Chel-epţel s-a constituit o punte de legatură firavă intre cele două subiecte care atestă locul unde se află Templul Sfânt al Edenului Terestru. ACEASTĂ GÂNDIRE EXCEPŢIONALĂ a lăsat posibilitatea cunoaşterii ADEVĂRULUI ,prin cercetare, după epuizarea timpul prestabilit păstrării acestui secret,taină sau mister !
  6) Cuvintele Kerepţel şi Celepţel din fonetica oamenilor din Ţara Zărandului se refera la fenomene vizibile în spaţiul numit CHELEPŢEL. .Cuvantul Kerepţel este format din două cuvinie: Kerep care în limba maghiară se referă la planta extrem de rară care creşte în Chelepţel numită limbă de clopt şi ţel care in limba româna indică scopul pentru care se realizează actiunea Intrucat , aceste variante nu se regasesc in documentele oficiale ale statului, şi nici în Biblie ,aşa cum se află cuvântul Chelepeţel, le cosiderăm neinteresante pentru cercetarile şi constatările consemnate în acest. articol .
  7)Cuvintele Tajnic,Taşinic, Şnic, şi Chelepţel exprima realitati de nivel cosmic S-au pronunţat în cetatea Zq Jc Cic.Ajje-o înainte de potop .Oamenii au lua cunoştinţă parţială despre existenţa în cetate a unui anumit lucru retras de la cunoaşterea lumii cât timp au stat în această cetate.Odata cu părăsirea turnului Babel au vehiculat informaţiile cunoscute ,atât cît au fost cunoscute,în toata lumea. În schimb, secretele s-au păstrat de preoţii templului care serveau în biserica ridicat după potop în Chelepţel .
  Rugăm transmiteţi acest articol ,de importanţă capitală pentru cunoaştere adevarului din Biblie, în toată lumea.
  Arad la 6 iulie 2016
  Expert Judiciar Teodor Ardelean
  Specialist în studiul documentelor şi fenomenelor.
  Academician al Academiei de Studii Inalte Iaşi România.

 65. articol interesant…pana in momentul in care ai inceput sa iei numele Dumnezeului in desert si sa inventezi niste baliverne ordinare…..adica folosesti Biblia sfanta pe de o parte sa demonstrezi ceva, si dupa iei numele Dumnezeului in desert….i-a spune, cine te-a platit pentru toate aberatiile scrise? 😉

 66. Totul este frumos! Dar nu uitati cá Transilvania este pámintul sfint al Maghiariilor! Si incá ceva, Isus vorbea limba huná!
  Si Maria era printesá Partusá! (Partusii strámosii Maghiarilor.) Cu multi multi ani in urmá ati venit voi, Romanii de aztázi din Albanie ca Vlahii ( pentru cá cuvintul „Roman” este o ocupatie si nu popor! inseamná ” a pázi animalele”) Si ati venit aici in Transilvanie, v ati inventat o istorie falsá, ati sápat peste tot, dar nu uitati ruinele nu sint ale voastre. Ati tradus istoria Maghiará, si acum vreti sá spuneti cá poporul ales de Dumnezeu sinteti voi. Nu vá mai faceti de zis, sinteti destul de val de capul vostru.

  • Adevarul cui? Visezi codri de arama….Isus vorbea limba huna?!!! Asta e cea mai hilara chestie auzita vreodata…:D:D:D:D:D

 67. I ti multumesc pentru informatiile impartasite, dar foarte greu de convins credinciosii, deoarce sunt indoctrinati de peste 2000 de ani.
  Ar trebui sa isi puna cateva intrebari si sa caute raspuns.
  1) Cine a scris biblia?
  2)In decursul timpului cati au imbunatatito?
  3)Cand a fost scrisa in ce limba si cine a traduso?
  4)A fost tradusa corect, chiar asa multi traducatori erau acum 2000 de ani ?
  5)Daca sa gresit la traducere?( atunci sunt informati ERONATE transmise dea lungu timpului)
  6)Unde am ajunz cu Dumnezeii nostri in ziua de azi? (valabil pentru toate religiile)
  7)Multe religii= conflicte (Dumnezeu meu este mai Bun iar al tau este Rau, fals…)
  Daca cei credinciosi ar avea macar bunavointa sa caute dovezi ar gasi (Mesia Cezarului Conspirația romană care l-a inventat pe Isus) https://www.youtube.com/watch?v=pkslOBgyGek
  Religie = Politica

  Vreti sa intelegeti UNIVERSU ganditi in termeni de Energie,Vibratie si Frecventa Nikola Tesler

  Biblia este un plagiat dupa Placile Sumeriene scrise cu 2000-2500 ani inaintea Bibliei traduse (descifrate) de masonul Zecharia Sitchin.

  • La întrebările dumitale crestinismul a raspuns deja într-o maniera inteligenta sa fara putinta de contrazicere de catre nimeni sanatos mintal.

   Avem toate argumentele ca Biblia este singura carte inspirata, fara de greseala. Singura demna de încredere care desi raspunde la întrebările despre scopul vietii, ea nefiind un tratat stiintific, face totuși afirmatii de natura științifică pe care, daca oamenii le-ar fi luat in seama, omenirea cunostea demult legea circuitului apei in natura; ca pamantul este rotund; ca la sfarsit oamenii vor fi controlati printr-un „semn” (marcă, cip),etc…

   De fapt, stiinta nu creaza nimic. Ea descopera ceea ce deja exista, dar care au fost deja afirmate de mii de ani de către Biblie. Nici un tratat stiintific nu o poate contrazice, ci doar niste ideologii bazate pe ipoteze false precum evolutionismul care astăzi este ridicol si demascat de știință prin ID (ineligent designer). Motiv pentru care se cere imperios schimbarea paradigmei de la „nimicul a creat ordine si inteligență”, la necesitatea unei minti inteligente care a ordonat informatia pentru a fi posibila o lume organizata matematic pana in cele mai mici detalii! Deci? Ne intoarcem spre Biblie!

   Așadar, despre ce spalare a creierelor vorbesti? Ai preluat niste replici de la ateii inculti care vorbesc de parca ar stii, dar daca le ceri argumente concrete, nu sunt capabili sa le dea.

   http://documentare.rightbe.com/conspiratiideconspiratii/exmatriculat-inteligenta-nu-este-permisa-teoria-lui-darwin-limitata-documentar

   Iar daca nu doresti sa mai pui întrebări ridicole care par retorice, citeste cartea (sau cauta formatul audio) Nu am destulă credință ca sa fiu ateu, de Geisler Turek, care iti răstoarnă ideea proasta, nefondată, a unor „crestini îndoctrinați de doua mii de ani”!
   Se pare ca tu esti indoctrinat. In plus nu esti capabil sa înțelegi ca postarea asta este scrisa de o persoana cu probleme la mansarda.
   La una din comentarii i-am pus un diagnostic pe care l-a recunoscut (ca are simptomele unei demonizate, dupa replicile pe care le da. „Pomul se cunoaste dupa roada si prostul dupa vorba”). Raspunsul ei a fost ca ,da (la etichetarea mea ca demonizata ) si că așa ea are tot ce-si doreste ,nu ca mine muritoare de foame(un om normal nu bate campii). Mirarea mea este legata de faptul ca sunteti o multime de …. sa luati de bun ce a scris o schizofrenica.

   • imi este sila sa iti raspund. cand vei vedea adevarul va fi prea tarziu pentru ca voi va alegeti singuri viitorul si atunci vei sta de partea plevei condusa de dumnezeul tau idiot, asasin, cretin, tiran, mincinos. atunci voi rade eu de voi fiindca nu este nici un sef care vine sa iti spuna daca ai gresit sau nu, ci tu singur prin fapte si vorbe iti alegi soarta.

   • Domnule, ai citit cartea „Nu am destula credinta ca sa fiu ateu”, prin care poti primi raspunsuri? Cu siguranta , nu. Daca ai fi citit, am fi putut avea o dialogare inteligenta. Ea raspunde deja, si combate toate aberatiile si bâjbaielile unora care pretind ca adevarul nu poate fi cunoscut! Are un capitol care trateaza exact acest subiect. Dupa ce o cititi, cu siguranta nu veti mai crede ca „in urma unui studiu de cativa ani….”(acest studiu) mai rezista ca argument in fata filozofiei crestine.

    Este extrem de superficial acel studiu la care mi-ai facut trimitere fata de argumentele cartii care, explica invierea lui Isus din morti ca un eveniment si nu un mit. Asadar, putem sti ce este dincolo, care este Calea, Adevarul si Viata, pentru ca ne-a fost revelat. De fapt adevarul nu este un concept, el este o persoana:Ísus.

    In plus, asa cum a promis in Biblie, ca cei care vor sa ÎL urmeze (nu doar sa stie daca exista sau nu), Li se va revela aici.
    Pana unii se intreaba, alti deja experimenteaza!

  • claudiu76, la întrebările dumitale crestinismul a raspuns deja într-o maniera inteligenta si fara putinta tăgadă de catre nimeni sanatos mintal.

   Avem toate argumentele ca Biblia este singura carte inspirata, fara de greseala. Singura demna de încredere care, desi raspunde la întrebările despre scopul vietii, ea nefiind un tratat stiintific, face totuși afirmatii de natura științifică pe care, daca oamenii le-ar fi luat in seama, omenirea cunostea demult legea circuitului apei in natura; ca pamantul este rotund; ca la sfarsit oamenii vor fi controlati printr-un „semn” (marcă, cip),etc…

   De fapt, stiinta nu creaza nimic. Ea descopera ceea ce deja exista, si care au fost deja afirmate de mii de ani de către Biblie. Nici un tratat stiintific nu o poate contrazice, ci doar niste ideologii bazate pe ipoteze false precum evolutionismul care astăzi este ridicol si demascat de știință prin ID (ineligent designer). Motiv pentru care se cere imperios schimbarea paradigmei de la „nimicul a creat ordine si inteligență” a unui înapoiat ca Darwin, la necesitatea unei minti inteligente care a ordonat informatia pentru a fi posibila o lume organizata matematic pana in cele mai mici detalii! Deci? Ne intoarcem spre Biblie!

   Așadar, despre ce spalare a creierelor vorbesti? Ai preluat niste replici de la ateii ignoranti care vorbesc de parca ar stii, dar daca le ceri argumente concrete, nu sunt capabili sa le dea.

   http://documentare.rightbe.com/conspiratiideconspiratii/exmatriculat-inteligenta-nu-este-permisa-teoria-lui-darwin-limitata-documentar

   Iar daca nu doresti sa mai pui întrebări ridicole care par retorice, citeste cartea (sau cauta formatul audio) Nu am destulă credință ca sa fiu ateu, de Geisler Turek, care iti răstoarnă ideea proasta, nefondată, a unor „crestini îndoctrinați de doua mii de ani”! Cartea asta arata ridicolul de a fi ateu sau de a contrazice Biblia!
   Se pare ca tu esti indoctrinat. In plus nu esti capabil sa înțelegi ca postarea asta este scrisa de o persoana cu probleme la mansarda.
   La una din comentarii i-am pus un diagnostic pe care l-a recunoscut (ca are simptomele unei demonizate, dupa replicile pe care le da. „Pomul se cunoaste dupa roada si prostul dupa vorba”). Raspunsul ei a fost ca ,da (la etichetarea mea ca demonizata ) si că așa ea are tot ce-si doreste ,nu ca mine muritoare de foame(un om normal nu bate campii). Mirarea mea este legata de faptul ca puteti inghiti imbecilitati fara sa va doara capul fata de ce a scris o schizofrenica, si voi mai si aplaudati !!!

   • Ca sa fii spalat pe creier trebuie si sa ai respectivul organ. Todirea .. si multi ca tine pe aici cu maculatura numita biblie dati dovada de lipsa a acelui organ. Asa ca da .. ai dreptate. Nu esti spalat(a) pe creier . Mai trebuie si creier.

 68. Mai trebuie lucrat putin. Mai sunt si alte dovezi in acelasi sens. Unele argumente pot fi imbunatatite. Per ansamblu, prezinta un mare adevar. Totusi, m-as abtine de la anumite aprecieri peiorative privitor la culpe de frauda . In fond, e vorba de istorie ….. care uneori interpretata superficial genereaza confuzii.

 69. Articolul este EXTRAORDINAR , a necesita o munca titanica și cunostime vaste.
  Va felicit și va doresc sănătate și nu plecați capul la cei care NU sunt mulțumiți.
  Sa facă și ei amenda articole bazate pe documente bine selectate și doveditoare.
  E ușor sa critici.De ce nu au scris ei un asemenea articol? Pentru ca…….

 70. Am citit pe nerasuflate intreg articolul si nu face decat sa expuna in modul cel mai logic anumite intamplari din trecutul indepartat.Pentru cei cu mintea deschisa va fi o iesire din matrix pentru religiosi si semidocti va fi o blasfemie. Va invit sa intrati in meditatie sa va goliti mintea de toate gandurile apoi sa va intoarceti in timp zi de zi ,an de an pana in momentul nasterii vostre si dincolo de ia va asigur vor trece cam 24 de ore pentru cei care stiu ce inseamna sa meditezi ceilalti pot ajunge si la 72 de ore iar apoi veti fi incapabili sa va spuneti numele, ceeace veti afla va va defini restul vietii.Acest lucru e pentru oricine vrea sa cunoasca adevarul.Feriti-va de a va lasa absorbiti de vid acel intuneric de nepatruns cand ajungeti la el ar fi bine sa va intoarceti nu mai este nimic de cercetat.Daca nu puteti solicitati ajutorul unui psiholog pentru a intra in hipnoza sau autohipnotizati-va.Va astept cu detalii sau nu.>>>Timpul si viata nu va apartin ele apartin scopului.Nu sunteti decat o prelungire a Marelui Arhitect.Traiti in pace si aruncati dogmele religioase la gunoi ele nu servesc Umanitatea.

 71. Intrebarea ramane: Unde este adevarul suprem sau daca exista vreunul? Sunt foarte curios sa aflu ce se ascunde in biblioteca sigilata a Vaticanului desi sunt convins ca scrierile si dovezile adevarate au fost deja distruse sau ferecate bine.
  Comentariile vad ca se centreaza mult in jurul Bibliei si recunosc, ca si crestin protestant (ca de aia ne-au numit asa, pt ca am protestat impotriva fiarei papale/ortodoxe), am citit Biblia si am studiat-o, iar multe lucruri scrise acolo, au fost adaptate, rescrise si desigur reinterpretate de catre ciuma catolica si ortodoxa. Multe sunt inexplicabile, desi lucruri scrise in Vechiul Testament par mult mai reale, credibile si dovedite istoric , ele arata in mod real degradarea in timp a rasei umane. Ce nu imi explic e modul in care Satan sau masonii sau cum vreti sa numiti acest „Bad Guy” al Universului a reusit cu succes sa distruga crestinismul si religia in general si sa o transforme in cea mai groaznica arma de ucidere in masa a sufletelor umane. Inchizitie, indulgente, razboaie sfinte, botezul copiilor mici, ritualuri si multe alte aberatii pe care nu le-am imbratisat niciodata. Noi nu primim bani de la Stat si ne platim slujitorii si cheltuielile din propriile fonduri. Nu am dat la nici un pastor vreun ban pt boteze,nunti, inmormantari, sfintit casa,pomene sau alte magarii. Nu exista intermediar intre mine si Divinitatea Creatoare a intregului Univers. Apostoli au murit ca si martiri pt ceva real..asta inseamna credinta in forma pura. Lumea e tampita de teorii, darwinism, manuscrise aparute din joben si rescrise de cate un om „bine intentionat” (aviz naivilor care merg dupa Turnul de Veghe, societate masona, care a rescris Biblia dupa bunul plac) sau dovezi prefabricate pt a sustine o noua teorie. Daca iti deschizi mintea, vei vedea multa minciuna si adevarul exista, dar e ascuns; unde nu este minciuna si intuneric domneste lumina si adevar. Nimeni nu putea pune legi perfecte in natura si ADN-ul uman decar o forta creatoare superioara si sunt foarte curios sa o cunosc dupa ce parasesc acest trup muritor. Apocalipsa se desfasoara in detaliu in fata ochilor nostri, totul e pus la cale. Citeam recent ca 666 nu e nici macar un chip implantat si ar fi un coktail genetic care va modifica ADN-ul si ne va aduce la stadiu de creiere spalate. Vaticanul va scoate un lider care va fi Anticristul si care va duce planul la capat. Cand va veni insa Creatorul tuturor lucrurilor, Cel care tine in latul palmei Lui intreg universul, ei vor zice ca au venit extraterestii sa ne invadeze; se lucreaza demult la teoria asta. Oamenii vor crede ca orbii si multi vor ramane in intuneric. Putini gasesc descoperirea adevarata a unui Dumnezeu Creator care este ca un Tata si care nu a venit sa ne nimiceasca ci sa convietuim si sa lucram in acest univers imens care are atatea lucruri pe care noi nu le putem vedea datorita limitarilor pe care le avem in acest trup. Cine are ochi si urechi, sa si le foloseasca iar in in rest, „Feriti-va de magarus” si nu uitati ca suntem Daci!

 72. Pai din nefericire .. greselile infantile de scriere , gen sant in loc de sunt, chiama in loc de cheama, ghiata in loc de gheata nu prea is au locul. Ai adunat texte si in loc de copy / paste le-ai reformulat ? Daca vrei sa fii luata in serios pune mana pe un manual de gramatica , altfel doar te faci de ras , in public .

  • Daniel Nicula, cand eu eram la scoala se ma scria inca romaneste, acum limba s-a schimbat, asa cum se face de 100 de ani la fiecare 2 generatii, astfel incat pentru cei care vin ramai doar un incult. A doua problema este ca ar trebui sa apreciezi continutul, volumul de informatie si munca celui care s-a straduit sa iti expuna altceva decat ceea ce inveti la scoala care te spala pe creier. a treia problema este ca nu am avut de unde sa copiez nimic pentru ca totul imi apartine. ultima problema este ca am plecat din romania de mai bine de 20 de ani si ma si mir ca mai stiu sa scriu aceasta limba pe care nu o mai vorbesc de f mult timp. In concluzie, cred ca este mai bine sa asculti emisiunile elevate de la TV , sa citesti ziarele tabloide si sa te delectezi cu minunata limba gramaticala de la wow bizz. deci….evita scrierile mele.

   • Ai vazut ca stii sa te exprimi si corect gramatical. Deci critica negativa fu spre bine. Cat despre ce ai scris in articol chiar sunt de acord cu multe … iar trimiterea la idiotenii elevate tv sau mai stiu eu ce emisiuni minune .. nu merci. Recunosc , sunt putin mai carcotas si direct in exprimare. E de rau ? Si totusi, toate informatiile chiar iti apartin? Chiar nu ai preluat nimic de nicaieri ?

   • Mult SF, multa reclama la WowBiz, multe greșeli gramaticale și multa agresivitate fata de cei care pun la îndoiala logica dumneavoastră. Pentru mine credința într-o poveste de acum 2000 de ani, distorsionata de niște „preoți” atunci când au avut chef sau atunci când trebuia sa susțină anumite interese, este ilogica. La fel și toate teoriile conspirației, „adevărurile” și „revelațiile” unora. Credeți ca contează cine a „creat” viata și omenirea, credeți ca contează cine „conduce” lumea? Uitați-va la viata voastră și la oamenii din jur. Suntem un mușuroi imens de furnici care se mai inunda din când în când. Muncim pentru a putea manca noi și copiii noștri. „Life is a bitch, then you die.”

   • Trăim niște amărâți 70 – 80 de ani din care vreo douăzeci nici măcar nu suntem conștienți pe ce lume trăim și apoi suntem „liberi” să muncim cel puțin două treimi din ei pentru a avea cu ce sa ne hrănim, iar unii „cercetează” originile omenirii. Sunt chiar curios cum s-a putut cerceta așa ceva… Mașina timpului cumva? Sau tot din cărțile „cele mai adevărate”? Treziți-vă și trăiți ! Mai aveți puțin.

  • gramatica …importanta frate…insa esti rau….femeia e suficient de pregatita ca sa iti dai seam ca undeva, candva a stapanit gramatica ce o invoci..asta e suficient ca sa o iei in serios

 73. Sigur carte adevarat este Biblia, Cuvantul lui Dumnezeu. Isus a spus in 1Ioan 4.1: caci in lume au iesit multi prooroci mincinosi

 74. Dacă Cain l-a omorât pe Abel si Dumnezeu la izgonit din grădina Edenului si a plecat la răsărit de Eden. Acolo a cunoscut pe sotia lui. DIN CE NEAM ERA SATIA LUI CAIN DACĂ DUMNEZEU NU L-A FĂCUT DECÂT PE ADAM?? Cine erau fii lui Dumnezeu care au intrat în casele oamenilor și si-au luat soții din fetele oamenilor.Copii nu poti sa ai DECÂT în urma unui act sexual sau prin clonare (inginerie genetică)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s