SCRIEREA NURAGICA DIN BUZAU

Am scris acum ceva timp un articol intitulat “Tara Luanei ne dezvaluie secrete noi”, unde am prezentat o serie de fotografii destul de interesante primite de la cititorii mei. Printre ele se afla si fotografia unei pietre gasite in Buzau de catre Mihai Stanciu, piatra care are incizate semne stranii, urme ale unei scrieri antice.

Iata piatra cu pricina si articolul:

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2013/09/16/tara-luanei-ne-dezvaluie-secrete-noi/

noua saul tars

noua st 1

noua st 2

Sincera sa fiu, nu m-a interesant atat de mult studierea acelor semne pentru ca eram incantata de faptul ca si la noi se mai gasesc urme care atesta faptul ca din cele mai vechi timpuri tinuturile noastre au fost scena unei civilizatii complexe, o civilizatie care a lasat urme pe tot pamantul.

Cu doua zile in urma am citit in ziarul News Buzau un articol intitulat:” Exclusiv-Din tara Luanei: Cea mai veche inscriptie de pe fata pamatului!” Citind articolul realizez ca vorbeste despre scrierea care se gasea pe piatra prezentata si de mine in articolul meu.

Aici articolul: http://www.newsbuzau.ro/index.php/eveniment/7851-foto-exclusiv-din-tara-luanei-cea-mai-veche-inscriptie-de-pe-fata-pamantului-.html

Lucrul m-a facut extrem de curioasa si am inceput sa privesc piatra cu alti ochi pentru ca dintr-o data viziunea mea s-a marit si am realizat ca am in fata o tablita de piatra pe care oamenii zonei au calcat-o de miilioane de ori in drumul lor catre raul Fizici.

Mihai Stanciu a facut tot posibilul sa afle ce fel de scriere este aceea si cam care ar fi perioada in care ar fi putut sa fie inscriptionata piatra cu pricina. Din Turcia, de la niste profesori universitari afla ca ar putea fi vorba de o scriere extrem de antica dar nu i se precizeaza inca nici un fel de cultura careia i-a apartinut. In schimb i se spune compozitia materialului din care este facuta.

La o privire mai atenta, mi-am dat seama ca aceasta scriere pentru mine nu era noua pentru ca studiasem niste pietre care contineau cam aceleasi ciudate liniute, puncte, cruci, sau alte desene atunci cand am fost in Sardenia. Acolo s-au descoperit resturile unei civilizatii grandioase, oseminte umane gigantice, singurul zigurat existent in Europa, puturi, constructii si ziduri care au o tehnica foarte antica, dar de dimensiuni gigantice.

Acesta civilizatie care putea sa fie mai vechie decat paleoliticul, poseda o scriere proprie, o scriere care s-a facut exclusiv pe piatra. Marco Marlini, cercetatorul care a atestat autenticitatea Tablitelor noastre de la Tartaria si care a adus probe covarsitoare care sustin teoria conform careia scrierea a aparut prima data in Europa de-a lungul Dunarii, a studiat si aceasta scriere care se numeste nuragica. Nuragii erau  locuitorii antici ai Sardeniei, numiti si poporul Shardana.

Iata cateva dintre pietrele studiate de Merlini care daca se privesc mai cu atentie se pot considera fara echivoc surorile pietrei gasita de Mihai Stanciu. Cand Merlini a venit aici ca sa se intereseze de Tablitele de la Tartaria, nimeni nu i-a spus ca mai avem si alte scrieri antice de cand lumea si prin alte parti ale Romaniei. El a scris o carte care a pus pe foc lumea de academicieni incompetenti care sustin teoria sumera, a nasterii civilizatiei, intitulata: “ La scrittura è nata in Europa”, carte de unde am aluat aceste fotografii cu pietre antice inscriptionate

DSC04190Golgo Baunei – F.Selis Photo Archive

DSC04254

DSC04541

– F.Selis Photo Archive

SONY DSC

Incisioni astiformi al Nuraghe Nuracale Scanu Montiferru – F.Selis Photo Archive

DSC04544

Nuraghe Nuracale Scanu Montiferru – F.Selis Photo Archive

SONY DSCNuraghe Domu Eccia Uras – F.Selis Photo Archive

Fonte: http://ilpopoloshardana.blogspot.ro/2013/06/la-scrittura-e-nata-in-europa.html

http://www.academia.edu/3036019/La_scrittura_e_nata_in_Europa_indice

 Marco MERLINI 2009, Neo-Eneolithic Literacy in Southeastern Europe: an Inquiry into the Danube, Biblioteca Brukenthal XXXIII, Ministery of Culture of Romania and Brukenthal National Museum, Editura Altip, Alba Iulia

Marco MERLINI 2004, La scrittura è nata in Europa? Prehistory knowledge project – Ed. Avverbi

 Iata insa si alte marturii ale anticei civilizatii de mult apuse care poate ar dori sa iasa la lumina si in Romania dar nu are loc de habarnisti si ignorant.

PIC07951.JPG

SONY DSC

noua saul tars

Cam la fel crucea de pe piatra lui Stanciu cu cea de pe piatra italiana care se gaseste in afara cercului, nu???

SONY DSC

SONY DSC

noua st 2

SONY DSC

Aaaaa, cam dau la fel, nu?? Imi pare rau  ca milioane de habarnisti isi dau ei cu parerea ca bolovanii cu linii sant doar niste ciudatenii ale naturii, iar cine ii considera urme ale vreunei civilizatii are doar o imaginatie bolnava.

PIC02997.JPG

Ba mai mult decat atat, daca alaturam fotografiei de mai jos o alta facuta la noi si denumita calendarul de la Policiori, ne dam seama ca nu numai etruscii au plecat de prin aceste locuri ci si Nuragii.

Deci, inainte de a improsca cu namol oamenii demni care se straduiesc sa va arate ca ati fost mintiti, deschideti ochii si priviti asa cum trebuie mazgalelile de pe bolovani, asa cum s-a comentat sub stirea din ziarul de Buzau.

Daca pentru multi romani mazgalelie antice care abia se mai distig pe anumite artefacte sant doar aiureli create de minti bolnave, prin alte tari se face aur un astfel de bolovan pentru ca acolo sta scrisa o istorie despre care nu ti s-a spus nimic, iar atunci cand ti se spune tu esti prea dobitoc si indoctrinat ca sa o crezi si sa deschizi ochii sa o si vezi.

PIC01421.JPG

dan, calendar-policiori

http://ilpopoloshardana.blogspot.ro/2012/08/scrittura-nuragica-lettere-dal-passato_8.html

Gabriela Dobrescu

Reclame

11 gânduri despre „SCRIEREA NURAGICA DIN BUZAU

 1. Dacă vă lasă-mă să am sunt deranjez Marcello Cabriolu. Sunt cărturar care se execută pe blog-ul în cazul în care el a luat articolul. Sunt un cercetător în Arheologie şi lucrez la Soprintendenza per i beni culturali della Sardegna. Să-mi spun de la început că Merlini nu descoperit nimic. Am postat articol de muresan pentru curiozitatea dintre cititorii mei. Fotografiile pe care ea a raportat sunt tot al meu cu excepţia doi sau trei, care i-a inclus. Am descoperit în Sardinia, de ani în urmă, piatra sculptat, şi am decis să dezvolte un proiect internaţional. Proiectul implică prof. Munoz Gàmbero, Malaga, arheolog prof. Pablo Novoa Alvarez din Columbia, prof. Vasquez Hoyo, Universitatea din Madrid.

  • ciao. a parte il fatto che nn si capisce niente di quello che dici, sostieni che merlini nn ha scoperto niente anche se la fonte da dove sono le foto sostiene che fanno parte tra le sue ricerche perche „la scrittura e nata in europa” e il suo libro che io ho nella mia biblioteca. se tu hai fatto le ricerche perche compare il nome di merlini??? in piu, io ho scritto ieri a merlini e ho mandato tante pietre scritte che si trovano in buzau. allora…..visto che nn si capisce nulla di quello che dici ti prego di spiegarmi tutto in italiano e poi io faro la traduzzione completa. grazie. faro di piu..cerchero di trovarti in sardegna.

  • ho capito chi e lei. allora. se la scrittura nuragica e una tra le sue ricerche io voglio sapere se la scrittura che si trova su tante pietre che si trovano in romania e la stessa. sono un ricercatore indipendente e desidero studiase di piu questo argomento perche in romania questa scrittura e moto difusa per cui se lei e interessato io li mandero le foto con la scrittura di buzau per avere un suo parere. con le pietre scritte dalla sardegna ho fatto solo un confronto di scrittura nel mio articolo. grazie e aspetto la sua risposta anche sulla mia posta privata. p2baghera@yahoo.it

 2. Se mi permette… mi chiamo Marcello Cabriolu. Sono lo studioso che gestisce il blog dove ha preso articolo. Io sono un ricercatore in archeologia e collaboro con la Soprintendenza per i beni culturali della Sardegna.Ci tengo a sottolineare che prof. Merlini non ha scoperto niente in Sardegna. Ho postato l’articolo di Merlini per la curiosità dei miei lettori e mostrare loro che le incisioni che compaiono in Sardegna compaiono anche in mezza Europa. Le foto che lei ha postato sono tutte quante personali tranne due o tre, che ha incluso. Ho scoperto in Sardegna, anni fa, le incisioni su pietra, e deciso di sviluppare un progetto internazionale. Il progetto che coinvolge Prof. Munoz Gàmbero archeologo di Malaga, l’archeologo Prof Pablo Alvarez Novoa della Colombia, Prof. ssa Vasquez Hoyo, dell’ Università di Madrid.

  • allora. mi chiamao gabriela dobrescu e sono un ricercatore indipendenta. quello che lei ha visto e un mio articolo dove parlo della scoperta di una pietra incisa con una scrittura quale secondo me, e la scrittura nuragica che si trova in sardegna, perche non e la sola che esiste in quei posti. dal suo articolo ho preso solo le foto per fare un paragone con quello che si trova in buzau. sono in contatto con una persona che anche lui e un ricercatore indipendenteanche e giornalista che cerca di scoprire la storia che ci fu nascosta da millenni. io desidero avere altri pareri da persone che hanno studiato di piu questa scrittura e sono felicissima che posso conoscere lei e il suo parere su questa cosa, salvo che e interessato. comunque….la ringrazio molto per la disponibilita.

 3. Uso il testo di Merlini, come molti altri testi, in bibliografia. In questi ultimi tempi ho elaborato degli studi sul popolamento dell’Europa tramite la genetica, la cultura materiale (statuette delle veneri, incisioni, ceramica), l’analisi della biogeografia. Le conclusioni sono: se gli uomini dell’Europa Neoilitica usavano incidere e sviluppare dei segni…devono aver ereditato l’arte dalle incisioni del paleolitico. Non ho confrontato solamente le incisioni del Danubio, ma ho comparato le incisioni della penisola iberica, del sud della francia, del nord dell’africa, della penisola italiana. Non è preciso definirla scrittura nuragica perchè l’epoca nuragica dovrebbe iniziare a svilupparsi attorno al 2400 a.C. Potremo deffinirla una forma di protoscrittura…ma è meglio andarci cauti. E’ solo da poco che sto riuscendo a dimostrare che si tratta di formule standard perchè in diversi siti ho trovato strisce di incisioni simili…con la stessa sequenza di segni

 4. Attualmente le incisioni nel Mediterraneo occidentale si possono collocare cronologicamente nell’età del Rame…solo una collaborazione tra diversi studiosi mostrerà quanto arcaica sia questa forma espressiva.

  • sono contentissima e spero con tutto il mio cuore che lei andra avanti con la sua ricerca piu ottimo possibile. dove li posso mandare qualche foto di pietre scritte che si trovano in romania.? cerco di fare un articolo su tante scoperte che uomini comuni stano facendo da soli visto che la scienza e gli scienziati se ne fregasno. sono cose che lasciano con la boca aperta anche i piu increduli, mi creda. comunque se lei vuole venire in romania per vedere queste cose ha tutto il nostro sopporto. ma prima li voglio mandare le foto perche nn si sa mai…..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s