LUMINA SI CALDURA GRATIS SE POATE!

Intotdeauna nevoia, saracia si nepasarea celor care ne spun ca santem egali in drepturi, au facut milioane de oameni sa se adapteze imposibilitatilor vietii in care traiesc. Ei au gasit intotdeauna solutii economice pentru un trai decent in incaperile lor sarace si intunecate, intelegand ca elita acestei planete nu ne vrea egali nici in drepturi nici in indatoriri.

In cartierele sarace ale lumii a treia unde curentul electric nu exista, oamenii au inventat un sistem eficient pentru a ilumina camerele intunecate si fara ferestre ale baracilor in care locuiesc. Este vorba despre folosirea luminii naturale cu ajutorul unei sticle de plastic plina cu apa in care se adauga cateva picaturi de hipoclorit pentru a nu se tulbura apa din cauza statului. Aceasta sticla „bec” da o lumina egala cu cea a unui bec normal cu o potenta de 50 de watt. Mai multa lumina, mai multe sticle.

O alta inventie este incalzirea unei camere cu ajutorul a 4 lumanari ikea si doua vaze de teracota care dupa 4 ore incep sa emane caldura acumulata in camera unde se gasesc. Desigur acest tip de soba nu poate incalzi o camera in miezul iernii din Romania, dar se poate perfectiona sistemul….

Reclame

Un gând despre „LUMINA SI CALDURA GRATIS SE POATE!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s