Scrisoare către Jandarmul Român: “Nu ţi-e ruşine de tine?”

Blogger-ul Orlando Balaş a adresat Jandarmului Român o scrisoare deschisă

Evenimentele din ultimele zile de la Pungeşti, unde Jandarmeria a dispersat cu brutalitate membrii Taberei de Rezistenţă de la Pungeşti, au stârnit numeroase reacţii, dar poate niciuna atât de puternică cum este cea a blogger-ului Orlando Balaş, care a adresat Jandarmului Român o scrisoare deschisă:

Frate jandarm, te-am văzut acţionând în noaptea de după ziua unităţii naţionale. Te-am văzut deschizînd calea unei firme străine împotriva fraţilor tăi, ţărani români, care îşi apără pâinea şi apa. Vei zice că şi tu îţi aperi pâinea.

Dar înainte de a-ţi apăra pâinea şi solda din care îţi întreţii familia, tu trebuie să îţi respecţi jurămîntul depus. Şi acolo, cînd ai primit onoarea de a purta uniforma patriei şi de a defila sub steagul ei, ai jurat credinţă acestei patrii, care nu e un cuvânt abstract, ci e o realitate plămădită din pămîntul şi apele şi oamenii pe care trădătorii aflaţi vremelnic la guvernare i-au vândut la talciocul de la Washington sau de la Moscova.

Înainte de a-ţi apăra solda, ai jurat să-ţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii. Şi tu ce faci? Ce ai făcut? Ştii că mulţi jandarmi din ţară şi mulţi alţi români, militari sau civili, se ruşinează de ce ai făcut tu la Pungeşti?

Vei spune că ai urmat doar un ordin, că aşa îţi cer regulamentele militare. Spune-mi cu mâna pe inimă în care categorie se încadrează acţiunea voastră din noaptea de 1 spre 2 decembrie, când aţi acţionat ca tâlharii, ca Securitatea din anii 50, pe întuneric, împotriva ţăranilor care îşi apără ţara?

Dar înainte de regulamente, ai jurat să aperi Constituţia acestei ţări, care garantează dreptul la un mediu curat (art. 35). “

(1) Statul recunoaşte dreptul oricărei persoane la un mediu înconjurător sănătos şi echilibrat ecologic.

(2) Statul asigură cadrul legislativ pentru exercitarea acestui drept.

(3) Persoanele fizice şi juridice au îndatorirea de a proteja şi a ameliora mediul înconjurător”. Păi dacă ţăranii din Pungeşti îşi fac această datorie din instinct şi iubire de ţară, tu, care porţi uniforma statului, plătită şi de aceşti ţărani, cum îţi permiţi să încalci Constituţia?

Tu, care ai jurat să o aperi? Tu, care ai jurat să îţi aperi ţara chiar cu preţul vieţii? Nu îţi dai seama că oamenii aceştia se luptă şi pentru tine? Că gazele de şist şi cianura otrăvesc şi pâinea familiei tale?

Nu ţi-e ruşine de tine?

CITEŞTE AICI textul integral al scrisorii pe blogul lui Orlando Balaş

sursa:http://stareanatiunii.com/scrisoare-catre-jandarmul-roman-nu-ti-e-rusine-de-tine.html

IATA AICI CE SCRIE PRESA INTERNATIONALA.

http://uk.reuters.com/article/2013/10/27/us-romania-chevron-idUKBRE99Q01V20131027

Anunțuri

Un gând despre „Scrisoare către Jandarmul Român: “Nu ţi-e ruşine de tine?”

  1. E o tristete sfasietoare in idealismul sau… Inca nu a descoperit ca jandarmii, politistii si armata nu exista ca sa protejeze si sa serveasca populatia tarii, ci sa apere guvernele corupte si exploatatoare de populatia tarii 😀

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s