Piatra scrisa de la Cotargasi-Suceava – inca o bucata de istorie milenara distrusa !

“Piatra scrisă”, aşa cum o numeau localnicii, era o piatră de formă paralelipipedică, având lungimea în jur de 3 metri, înălţimea de aproximativ 2 metri şi lăţimea cam de 1,5 metri.

Pe trei părţi era acoperită cu o scriere necunoscută. Din câte îmi aduc aminte, avea sculptate amprentele unei labe de urs şi a unei copite de cerb. Pe toate laturile avea nişte găuri în care presupun că s-au introdus drugi pentru deplasarea ei.

După revoluţie, a fost aruncată în aer de către un individ care umbla după comori. Piatra a fost spartă în mai multe bucăţi, cea mai mare are aproape jumătate de metru cub. În continuare am să vă prezint câteva fotografii cu fragmente din piatră.

Am auzit că există un om care ar avea o fotografie cu piatra în starea iniţială. Piatra, sau ceea ce a mai rămas din ea, se află pe muntele Goia, aproape de izvoarele Sabasei şi Cotârgaşului, evident în Carpaţii Orientali.

P113052801.04.2012. Prezint în continuare câteva fotografii cu piatra scrisă înainte de aruncarea în aer. Citeşte şi articolul “Piatra scrisă şi istoria scrisului”.

Sursa: http://mihaiignea.wordpress.com/2011/03/30/piatra-scrisa/

2 gânduri despre „Piatra scrisa de la Cotargasi-Suceava – inca o bucata de istorie milenara distrusa !

  1. Pingback: Scrierea milenara a vechii europe si 3 simboluri precrestine crucea imbarligata, crucea incercuita, crucea cu 7 spire. + IYI | Alex Imreh

  2. Pingback: Scrierea milenara a vechii europe si 3 simboluri precrestine – crucea imbarligata, crucea incercuita, crucea cu 7 spire. + IYI | Old Europe

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s