Cu cine se înrudesc românii: Rezultatele surprinzătoare ale primei hărţi genetice din lume

Cercetătorii britanii au realizat prima hartă genetică a lumii, în care sunt cuprinse 95 de popoare, inclusiv românii. Studiul arată amestecul genetic al populaţiilor în trecut, iar rezultatele sunt surprinzătoare.

Amestecul genetic al românilor în perioada 886-1194 e.n.

Studiul, realizat de Universitatea Oxford şi de University College of London (UCL), identifică, datează şi caracterizează amestecul genetic dintre populaţii. Pentru a face acest lucru, cercetătorii au dezvoltat metode statistice sofisticate pentru a analiza ADN-ul a 1490 de indivizi din 95 de ţări.

„ADN-ul are puterea de a spune poveşti şi de a dezvălui detalii ale trecutului nostru”, a declarat dr. Simon Myers de la Universitatea Oxford, co-autor senior al studiului.

„Ce mă uimeşte cel mai mult este felul în care funcţionează metoda noastră. Deşi mutaţiile individuale poartă doar semnale slabe ale zonei de unde vine persoana respectivă, adăugând informţii din întregul genom putem reconstrui evenimentele care au dus la amestecarea ADN-ului”, explică dr. Garrett Hellenthal de la UCL Genetics Institute.

Harta genetică prezintă cu cine erau înrudite popoarele lumii în anii 886-1194 e.n. Astfel, pe atunci, românii erau cel mai mult înrudiţi cu lituanienii (37,7%), cu grecii (18,1%), ciprioţii (13,4%), italienii din sud (8,6%) şi finlandezii (4,7%). Românii mai sunt înrudiţi, însă în proporţii mult mai mici cu sirienii, egiptenii, iordanienii, georgienii, oamenii din Sardinia, bascii şi tunisienii, printre alte popoare.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cu-cine-se-inrudesc-romanii-rezultatele-surprinzatoare-ale-primei-harti-genetice-din-lume_127710.html#ixzz2tmxahIgi

Reclame

5 gânduri despre „Cu cine se înrudesc românii: Rezultatele surprinzătoare ale primei hărţi genetice din lume

 1. Pingback: Paradoxul românesc sau nemurirea românilor. - Ziarul lui Ipu

  • Desigur, aceste concluzii sunt trase de aceeași presă care a ignorat sau a căutat să ducă în derizoriu studiul de paleogenetică realizat la Hamburg acum 7-8 ani, studiu care demonstra o anumită înrudire a populației actuale a României cu tracii.
   Ei bine, dacă acel studiu realizat de prof. univ. dr. Alexander Rodewald și dr. Georgeta Cardoș le-a stat denigratorilor României în gât, neștiind cum să îl scuipe, acum au găsit ceva pe gustul lor infect cu care să intoxice opinia publică…
   Ceea ce face ca acest studiu realizat la Oxford să nu fie mai mult decât un exercițiu de marketing și manipulare este faptul că a fost analizat ADN-ul a doar 1490 de persoane din 95 de populații din întreaga lume. Asta înseamnă o medie de 15 persoane pe populație.
   Apăi dacă 10-15 persoane din România, selectate pe criterii absolute discutabile, sunt un eșantion reprezentativ pentru populația acestei țări, atunci am putea fi și urmași ai chinezilor sau poate ai amerindienilor din Statele Unite! Doar numărul minorităților etnice din România este, probabil, mai mare decât „eșantionul” reprezentativ amintit mai sus!!!
   Logica elementară ne spune că cele 10-15 persoane nu pot fi reprezentative nici măcar pentru o zonă istorică cum ar fi Țara Moților, de exemplu. De altfel, orice genetician serios vă va spune că realizarea unei hărți genetice cu adevărat reprezentative ar presupune, doar pentru România, cercetarea ADN-ului a câteva mii de persoane pe niște algoritmi extreme de complicați care ar trebui să țină cont de amestecul de populații dintr-un oraș precum Bucureștiul dar și de comunitățile conservatoare, tradiționale precum cele ale maramureșenilor, moților, bucovinenilor…
   Și atunci, un număr de 1490 de persoane, care ar putea fi necesare doar pentru realizarea hărții genetice corecte a unei singure populații, pot să ne dea mai mult decât o imagine superficială asupra a 95 de populații din întreaga lume?
   În concluzie, tam-tamul făcut de o parte a presei românești cu această așa-numită hartă interactivă este doar o manipulare penibilă realizată de aceleași forțe care luptă de multă vreme să distrugă identitatea și istoria acestui popor.
   Desigur, niciun om rațional nu contestă faptul că migratorii au lăsat urme genetice în poporul român. Cei care contestă însă rădăcinile dacice ale neamului nostru, folosindu-se de această nouă “cecetare științifică” a occidentului, nu pot să fie decât niște cretini jalnici sau niște alogeni ticăloși!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s