Numărul cazurilor de cancer va creşte exploziv, dacă guvernele nu vor face schimbări radicale în privinţa produselor alimentare

Omenirea se confruntă cu un „val puternic” de cazuri de cancer, spun reprezentanţii Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), care estimează că numărul bolnavilor de cancer va creşte cu peste 70%, în următoarele două decenii, dacă nu se vor lua măsuri drastice în privinţa alimentaţiei şi a consumului de zahăr, alcool şi tutun.

Datele publicate în cel mai recent raport al OMS confirmă, practic, predicţiile adepţilor Teoriei Conspiraţiei, potrivit cărora interesele oculte urmăresc decimarea populației (reglarea numărului populaţiei prin hrană, nu prin războaie), iar una dintre căi o reprezintă „Codex Alimentarius”, un proiect prin care sunt interzise elemente vitale de alimentaţie, în timp ce populaţia este hrănită cu organisme modificate genetic şi produse tratate cu substanțe cancerigene.

În prezent, în fiecare an sunt diagnosticaţi cu cancer aproximativ 14 milioane de oameni, dar boala este într-o continuă expansiune – situaţie care se resimte în special în țările curs de dezvoltare. Organizaţia Mondială a Sănătăţii estimează că, până în 2035, se va ajunge la un număr de 24 de milioane de bolnavi noi pe an, la nivel mondial, cu toate că mai mult de jumătate din tipurile de tumori maligne ar putea fi evitate „dacă ar fi aplicate corect cunoștințele actuale”.

8.000.000 de oameni mor anual, la nivel global

În ciuda progreselor înregistrate în medicină şi a numeroaselor terapii noi şi tratamente revoluţionare, anunţate la fiecare reuniune a oncologilor din întreaga lume, numărul deceselor cauzate de nemiloasa maladie înregistrează, de asemenea, o creştere alarmantă.

Potrivit OMS, la nivel global, cancerul cauzează mai multe decese decât SIDA, tuberculoza și malaria la un loc, iar în 2030 se va ajunge la peste 13 milioane de decese, faţă de 8,2 milioane, câte au fost înregistrate în 2012 (jumătate mor prematur, la vârste cuprinse între 30-69 de ani).

Cea mai nouă statistică a OMS, „World Cancer Report 2014″, publicată la 3 februarie, a fost realizată cu ajutorul a 250 de experți din 40 de țări şi trece în revistă principalele date disponibile până la finalul lui 2012. Cel mai frecvent diagnosticat tip de cancer a fost cancerul la plămâni, urmat de cancerul de colon şi cancerul de sân. De asemenea, principala cauză de deces prin tumori maligne este tot cancerul pulmonar, provocând 1,6 milioane de decese în 2012 (19,4% din totalul decesele cauzate de cancer), urmat de cancerul de ficat (9,1%) și de stomac (8,8%).

O povară prea mare pentru ţările în curs de dezvoltare

„Țările cu venituri mici și medii sunt, incontestabil, cele mai afectate, întrucât multe dintre ele sunt prost echipate pentru a face față acestei creșteri a numărului de bolnavi de cancer”, a subliniat Margaret Chan, director general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), în introducerea raportului publicat de Centrul internațional de cercetare în domeniul cancerului (CIRC/IARC), o agenție specializată a OMS.
Specialiştii OMS apreciază că până şi cele mai bogate ţări vor avea probleme în privinţa costurilor tot mai mari ale tratamentelor, în vreme ce pentru ţările în curs de dezvoltare, cancerul va fi o „povară” mult prea mare în anii ce urmează.

„Povara cancerului de la nivel mondial este din ce în ce mai mare şi semnificativă. (…) Dacă ne uităm la costul tratamentului pentru cancer, acesta scapă de sub control, chiar şi pentru ţările în care veniturile populaţiei sunt mari”, a explicat dr. Chris Wild, directorul Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului. Acesta a mai adăugat că „prevenirea este absolut esenţială”, deşi a fost „neglijată”.

Principalele cauze: obezitatea, fumatul, alcoolul şi radiaţiile

Raportul privind cancerul în lume realizat de OMS enumeră principalele cauze ale cancerului: obezitatea şi sedentarismul, fumatul, alcoolul, infecţiile, radiaţiile (atât cele solare, cât şi excesul de radiaţii medicale), poluarea aerului şi alţi factori de mediu, întârzierea conceperii unui copil şi evitarea hrănirii bebeluşului la sân.

Specialiştii atrag atenţia, în mod special, asupra riscului pe care îl reprezintă alimentaţia, precizând că a fost constatat un nivel „alarmant” de naivitate a populaţiei în privinţa rolului pe care îl are comportamentul alimentar în apariţia cancerului.

Un alt studiu publicat la începutul acestei luni de OMS atrage atenţia asupra „epidemiei de obezitate” – o „sursă” pentru cancer, dar şi pentru alte afecţiuni grave, precum: diabet şi boli cardiovasculare.

Reprezentanţii OMS spun că, dacă guvernele nu vor lua măsuri drastice, prin introducerea unor reglementări suplimentare pe piața mondială pentru produsele de tip fast-food, alimentele ultraprocesate sau băuturile carbogazoase, „consecințele vor fi dezastruoase pentru sănătatea publică” și productivitatea economică viitoare.

Măsurile sugerate de specialiştii OMS includ stimulente economice pentru fermieri – astfel încât aceștia să vândă alimente sănătoase și proaspete -, măsuri de descurajare a vânzărilor de alimente și băuturi ultraprocesate, reducerea subvențiilor pentru producătorii care folosesc cantități mari de îngrășăminte, pesticide, substanțe chimice și antibiotice, precum și reglementări mai stricte în domeniul publicității pentru produse de tip fast-food, mai ales în cazul alimentelor destinate copiilor.

Datele publicate în raportul OMS confirmă, practic, previziunile sumbre ale adepţilor Teoriei Conspiraţiei, potrivit cărora interesele oculte urmăresc decimarea populației prin intermediul hranei, implementând un regulament al produselor alimentare numit Codex Alimentarius.

Ce este Codex Alimentarius?

Guvernul condus de Emil Boc a aderat, la 31 decembrie 2009, alături de alte 165 de state (aproape 85% din populaţia planetei), la „Codex Alimentarius”, un compendiu de legi alimentare introdus de AG Farben. Implementarea se face pe mai multe etape, urmând să intre în vigoare până în 2016, şi porneşte de la faptul că populaţia globului este mult prea numeroasă ca Terra să poată susţine o alimentaţie naturală.

Astfel, produsele trebuie modificate genetic, construite în laborator, aditivate şi iradiate. Scopul declarat al proiectului este acela de a proteja sănătatea consumatorilor, apărându-se, astfel, normele corecte în comerțul alimentelor preparate, semipreparate sau crude. În realitate, însă, terapiile naturiste (cum ar fi acupunctura, medicina chineză, tibetană, medicina energetică, ayurvedică, etc.), folosirea suplimentelor alimentare, a vitaminelor, sunt condamnate prin „Codex Alimentarius”, cei care încalcă prevederile riscând chiar pedepse privative de libertate.

Mai mult, regulile Codex-ului permit ca produsele ce conţin organisme modificate genetic (OMG) să nu mai fie etichetate corespunzător. De asemenea, readuce în legalitate șapte dintre cele 12 substanțe chimice cauzatoare de cancer, care fuseseră interzise în 2001, în 176 de state.

Populaţia, hrănită cu medicamente

Toate suplimentele alimentare naturale vor fi înlocuite de 28 de produşi de sinteză farmaceutică, disponibili numai în farmacii, pe bază de prescripţie medicală. Clasificate ca toxine, vitaminele, mineralele şi plantele medicinale vor fi pe piaţa numai în doze foarte mici, care nu au impact asupra nimănui. Tot ceea ce nu este pe lista Codex-ului – precum coenzima Q10, glucosamine, etc.- vor fi ilegale. Produse naturale, folosite de mii de ani ca leacuri – usturoiul, menta, ceaiul verde – sunt catalogate de Codex drept droguri şi sunt scoase în afara legii.

Dr. Matthias Rath, un medic german care duce campanii la nivel mondial pentru folosirea tratamentelor alternative, în cazul bolilor grave, spunea că există un interes direct al industriei farmaceutice mondiale în răspândirea bolilor cronice.

„Industria farmaceutică are un interes financiar direct în perpetuarea acestor maladii, pentru a-și asigura menținerea și chiar creșterea pieței de medicamente. Pentru acest motiv, medicamentele sunt făcute pentru a alina simptomele și nu pentru a trata adevăratele cauze ale bolilor. Trusturile farmaceutice sunt responsabile de un genocid permanent și răspândit, ucigând, în acest mod, milioane de oameni.

La fel va fi și în cazul Codex-ului, care nu e altceva decât o măsură de decimare a populației planetei, care va mânca produse farmaceutice, ce vor fi iradiate, vor conține cobalt și vor fi modificate genetic, generând cancere”, a declarat, în urmă cu patru ani, medicul Matthias Rath.

Tauri modificaţi genetic şi pui umflaţi de hormoni

Potrivit unui raport oficial publicat în toamna anului trecut, un taur modificat genetic ajunge să cântărească şi 450 de kg până la vârsta de 8-10 luni, iar la maturitate poate depăşi o tonă. Aceste vite modificate genetic sunt tot mai căutate pentru masa musculară extrem de mare, iar în Statele Unite, şi nu numai, există asociaţii ale crescătorilor acestei rase de bovine, care îşi vând produsele din carne în Europa. La alte rase, vacile dau câte 50-60 de litri de lapte pe zi.

Puii, numai buni de tăiat la doar 4-5 săptămâni după ce au ieşit din ou, şi găinile care fac deja ouă la 2-3 luni sunt alte exemple, întâlnite la tot pasul. În Europa, injectarea animalelor de carne cu hormoni de creştere este interzisă. În realitate, însă, deşi nu sunt dopaţi direct cu hormoni, vitele şi puii din ferme îi „fabrică” oricum din cauza alimentaţiei intensive.

Îngrăşaţi forţat, cu furaje special proiectate pentru fiecare rasă, puii se umflă văzând cu ochii, luând în greutate de aproape 20 de ori într-o lună. Faptul că sunt trecuţi pe regim de îngrăşare face că organismul lor să secrete în mod fiziologic hormoni de creştere, care nu sunt distruşi prin preparare termică şi, apoi, trec uşor în organismul consumatorilor. Sunt afectaţi în mod special copiii, care sunt cei mai predispuşi la dereglări, fiind în creştere.

Astfel, numeroşi copii suferă de obezitate la vârste fragede, băieţilor le cresc sâni din cauza cărnii „tunate”, iar fetiţele intră la pubertate de la vârsta de 8-9 ani.
Injectarea cu hormoni este o tehnică folosită cu succes în America, iar puii produşi pe bandă sunt exportaţi peste tot în lume. Nu puţini sunt românii care s-au bucurat, spre exemplu, de preţul scăzut al „pulpelor americane” şi au făcut provizii considerabile în congelator.

Combatanţii secolului XXI mănâncă prafuri şi glutamaţi

În timp ce produsele naturale sunt interzise, militarii din teatrele de operaţiuni sunt hrăniţi cu prafuri la pungă, care au gusturi şi miresme diferite, în funcţie aromele artificiale şi cantitatea de glutamaţi pe care le conţin. Combatanţii secolului XXI, care participă la misiunile internaţionale – cum sunt şi militarii români aflaţi în Afganistan, au la dispoziţie o varietate de meniuri internaţionale, de la pui umplut cu coaste de porc, la pui mexican sau mediteranean, până la Ratatouille sau Ravioli.

Toate sunt ambalate în pungi cenuşii şi au un termen de valabilitate de până la 30 de ani, motiv pentru care aceste date nici măcar nu sunt ştanţate pe ambalaj. Toate conţin, în principiu, aceleaşi combinaţii de pudre, iar ceea ce le diferenţiază este cantitatea de glutamaţi, grăsimi şi arome artificiale.
Mâncarea ultraprocesată poate fi consumată ca atare sau poate fi încălzită prin simpla adăugare a unei cantităţi mici de apă într-un buzunar al ambalajului. Spre exemplu, un pliculeţ de shake de banane şi căpşuni conţine, potrivit ingredientelor de pe ambalaj: lapte instant, ulei hidrogenat de soia, amidon alimentar modificat, carrageenan, aromă artificială, polysorbate 60, pe lângă alte 12 substanţe chimice.

Specialiştii nutriţionişti susţin că deficienţele de suplimente alimentare naturale, asociate unui comportamant alimentar bazat pe hrană uscată, ultraprocesată şi aditivată duce la epidemii de boli cronice. Potrivit dr. Bruce Ames, profesor de biochimie şi biologie moleculară la Universitatea Berkeley din California şi unul dintre savanţii care de multă vreme arată efectele nocive ale deficienţei de micronutrienţi, aceste boli sunt: afecţiuni ale inimii, cancer, diabet, obezitate, osteoporoză, toate acestea reprezentând mari poveri ale sistemului de sănătate actual.

Usturoiul, leacul miraculos interzis de „Codex Alimentarius”

Printre alimentele catalogate de Codex drept „halucinogene” şi, implicit, scoase în afara legii, se regăseşte şi usturoiul – un remediu miraculos, ieftin şi, mai ales, accesibil săracilor, folosit ca medicament de mai bine de 4.000 de ani. De ce a devenit atât de deranjant modestul usturoi? Probabil tocmai din pricina proprietăţilor lui anticancerigene.

Peste 3.800 de articole ştiinţifice au fost publicate cu privire la usturoi începând din 1945 şi până în prezent, iar numeroase studii au arătat că extractul de usturoi contracarează dezvoltarea bolii Alzheimer, prin îmbunătăţirea circulaţiei şi reducerea inflamaţiei. De asemenea, s-a constatat că usturoiul reduce riscul de cancer la colon şi rectal şi poate ajuta la reducerea dezvoltării cancerului de colon.

Proprietăţile antibiotice şi antifungice ale usturoiului sunt cunoscute de mii de ani: în Egiptul antic, constructorii de piramide îşi păstrau sănătatea şi puterea de munca mâncând usturoi, iar Hipocrat – părintele medicinii moderne – folosea usturoiul pentru tratarea infecţiilor, a rănilor şi a bolilor intestinale. Explicaţia a fost găsită de ştiinţa modernă, care a demonstrat că aburii sulfuroşi emanaţi de usturoi ucid bacteriile şi virusurile, dezinfectează aerul şi trupul.

Studiile recente au descoperit că usturoiul conţine circa 200 de substante active – vitamine, minerale, aminoacizi si enzime – din care două componente, allicina şi compuşii bioactivi care conţin sulf, au acţiune terapeutică puternică. Consumat zilnic, ţine cancerul la distanţă, stimulează sistemul imunitar, previne atacurile cardiace, echilibrează tensiunea arterială, reîntinereşte ficatul, luptă împotriva multor boli care afectează lumea de azi, precum: insomnia, astmul, artrita, sinuzita, răceala, gripa.

România, pronostic înspăimântător: cazurile noi de cancer s-au dublat

Dacă, în 1994, numărul cazurilor noi de cancer se situa în jurul cifrei de 40.000, numărul românilor dignosticaţi cu cancer în 2012 a ajuns la aproape 80.000. Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor din România, în vreme ce, la bărbaţi, cancerul pulmonar este cel mai des întâlnit. Pe locul doi, ca frecvenţă, se situează cancerul colorectal (numărul cazurilor a crescut alarmant în ultiimii ani) la ambele sexe.

Comparativ cu anul 2008, numărul cazurilor noi de cancer înregistrate anual în ţara noastră a crescut cu 4.000, arată cel mai recent raport al Agenţiei Internaţionale de Cercetare a Cancerului – GLOBOCAN 2012, o statistică publicată la finalul anului trecut, care este valabilă inclusiv pentru anul 2012. De asemenea, numărul românilor care mor din cauza tumorilor maligne depăşeşte cifra de 48.000 pe an.

Sursa: http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/numarul-cazurilor-de-cancer-va-creste-exploziv-daca-guvernele-nu-vor-face-schimbari-radicale-in-privinta-produselor-alimentare-115015

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s