CRIMELE VATICANULUI – PROCESUL UNUI CADAVRU

FORMOSOMa indoiesc ca ar mai exista cineva care sa nu stie sau care sa conteste faptul ca cel mai mic stat al planetei aflat in mijlocul Italiei nu conduce din umbra tot pamantul. Cine nu a auzit de crimele, ororile  si  actele de injustitie ale Vaticanului?? Banuiesc ca marea majoritate vor raspunde afirmativ la aceste intrebari.

 Ceea ce sant sigura ca nu stiti sant insa secretele si asasinatele infaptuite de “sfantul scaun”,  fapte ascunse cu grija de catre ei, pentru ca aflarea lor ar produce nu numai o mare pierdere de enoriasi dar ar genera si o imensa scarba pentru cei care se cred casta aparatorilor cuvantului creatorului.  

 Astazi asa dori sa va vorbesc despre un proces lugubru, despre o istorie pe cat de neverosimila si ireala pe atat de adevarata. Este una dintre crimele si gesturile de putere si opresiune pe care Vaticanul, stataul cu puterea deplina asupra umanitatii a infaptuit-o impotriva unui papa.

 Santem in anul de gratie 896, 4 aprilie, la Roma si vom vorbi despre  papa Formoso, al 111 papa care a domnit peste cetatea Vaticanului.

Nici cei mai mari monstri ai istoriei incluzand chiar si sectele satanice nu ar fi fost capabile de un gest atat de dezgustator ca cel pe care Sant’Uffizio si Concilio Cadaverico l-a infaptuit: este vorba despre Synodus Horrenda, acesta este numele istoric atribuit procesului post-mortem infaptuit impotriva papei Formoso (891-896) tinut in ianuarie 897, la cateva luni dupa moartea sa.

 Procesul a fost inceput de catre un alt papa, Stefano VI in colaborare cu Lamberto da Spoleto, imperator al Sacrului Imperiu si de mama sa Ageltrude, importanti sustinatori al cursei catre papat. Cu acesta ocazie a fost exhumat cadavrul papei Formoso care a fost acuzat de sapte capete de acuzare formulate de catre papa Giovanni VIII  intr-o precedenta sentinta in anul 872.

 Procesul, un fel de Damnatico memorie ( condamnat in veci spuneau anticii romani) s-a bazat pe argumente religioase dar  mai presus de acestea, politice, care trebuiau sa condamne sustinerea pe care Formoso a facut-o catre dinastia Carolingi pentru a-si mentine tronul francez si catre partidul filogermanic in sanul Sacrului Romano Impero.

In 894, Formoso a sustinut invazia Italiei din partea lui Arnolfo di Carinitia care dupa ce a fost rege al Bavariei si rege ai Francilor orientali, a devenit si rege al Italiei. Din acesta cauza au fost deposedati de tronul imperial Guido I di Spoleto si succesiv fiul sau Lamberto.

 Cadavrul mumie a fost luat din groapa, imbracat in costumul costisitor si elegant de papa, suit pe tron in sala consiliului din Bazilica San Giovanni in palatul Laterano. Dupa macabrul rit al odiosului proces , papa trebuia sa raspunda tuturor capetelor de acusare care i se aduceau in prezenta vescovilor si cardinalilor adunati si condusi de catre papa Srefano VI.

Formose_et_Etienne_VII_1870Pentru a evita un fel de proces in contumancie din cauza absentei sufeltului din cadavru a fost nominat pentru a raspunde la aceste capete de acuzare un diacon in locul papei mort. In acest fel a putut fi condamnat. Sentinta a stabilit ca papa decedat a fost nedemn de a fi papa, a fost gasit vinovat de toate capetele de acuzare cu caracter politico-religios inclusiv de dorinta sa arzatoare  a fi papa.

 Tot ce a facut ca papa a fost anulat, actele sale ecleziastice si toate actiunile sale au fost anulate. Dispozitiile si ordinele sale au fost invalidate.

Hainele papale i-au fost rupte si corpul sau a ramas gol in sala de judecata. I-au fost amputate trei degete de la mana drepta, cele care erau uzate pentru a da binecuvantarea, dupa care a fost tarat pe strazile Romei, iar in zbieretele isterice ale multimii a fost aruncat in raul Tevere.

 Cadavrul a fost tarat de ape trei zile si trei nopti parcurgand cam 30 de km,dupa care s-a oprit pe un mal in vecinatea localitatii Ostia, unde a fost recunoscut si recuperat de un monarh ( se spune ca ar fi avut o viziune), care la-a salvat de a deveni mancare pentru cainilor si care l-a ascuns de ceilalti fideli.

 Dupa moartea papei judecator Srefano VI si dupa ce a fost nominat viitorul papa, corpul ascuns de monarh al papei Formoso a fost exhumat pentru a doua oara si la ordinul papei Teodoro II a fost pus in Basilica San Pietro intre mormintele apostolilor. Totul a fost facut in cadrul unei pompoase ceremonii.

 Dar ca si cand nu ar fi fost destule aceste orori, papa Sergio III ( 904-911) a reaprobat sentinta impotriva papaei Formoso care a fost declarat din nou vinovat, iar  vescovii consacrati de catre Formoso au fost desbracati de hainele morarhale. Datorita faptului ca acesti vescovi de-a lungul carierei lor au conferit ordine ecleziastice multor altor preoti a cuzat un mare haos in paltele Vaticanului.

 Ca urmare a tuturor acestor complicatii validitatea domniei lui Formoso a fost re-acceptata si a fost refacut papa de acelasi papa Sergio II. ( desigur ca, in acest caz, cadavrul lui Formoso nu ar fi fost capabil sa stea pe tronul papal pentru a fi supus unui alt proces “post-post- mortem” sau pentru a i se taia cele trei degete de la mana cealalta).

 In acest fel s-au sfarsit cei patruzeci de ani  de orori care au atras in afara regilor si  imperatorilor zeci de vescovi, cardinali si patru papi: Giovanni VIII, Formoso, Srefano VI si Sergio III. Acesta este istoria catolicismului, a religiilor  si al Sfantului Scaun neinvatata  in scoli.

 GABRIELA DOBRESCU

FONTE:  MARIO ZULIAN – QUATRO PAPAI QUATRO ASSI

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s