Nicolae Ceauşescu, condamnat la moarte prin împuşcare pentru Roşia Montana

Pentru ca a fost sters acest articol de pe Facebook si pentru ca am avut inspiratia de a- l salva, il voi expune aici :

asasinat ceausescuCeaușescu garantase împrumuturile contractate de la FMI cu aurul Apusenilor! Ceea ce ştim, e că la Roşia Montană se află zăcăminte foarte importante de arseniu, galiu, germaniu, molibden, titan, vanadium şi mai ales WOLFRAM, toate având aplicaţii militare şi industriale strategice.

Wolframul, metalul cu punct de topire extrem de înalt, este folosit în industria aero-spaţială, dar şi în ogivele nucleare. Wolframul se găseşte doar în două locuri pe planetă. În Afganistan şi în România, în Munţii Apuseni.

În 1982, România atingea vârful de plată al datoriei de 11 miliarde USD către FMI şi avea nevoie de lichidităţi pentru a nu intra în incapacitate de plată. Conform contractului semnat cu FMI, incapacitatea de plată presupunea cedarea aurului din Apuseni, cu care România garantase împrumuturile.

Institutul de Prospecţiuni şi Foraje „Geofizica” aduce la cunoştinţa lui Ceauşescu că în Apuseni, pe lângă aur se află şi alte comori extrem de importante. Aflând acestea, Ceauşescu ia o decizie care uimeşte Planeta.

În loc să permită FMI-ului începerea exploatării din Apuseni şi de la Roşia Montană, Ceauşescu plăteşte până în 1985 întreg debitul de 11 miliarde USD. Eforturile întregii ţări au fost imense. Majoritatea produselor alimentare luau calea exportului , energia electrică era direcţionată 99% spre producţia industrială, limitând astfel în multe cazuri accesul populaţiei la iluminatul casnic.

Efortul imens făcut de popor în acele vremuri viza indirect salvarea zăcămintelor din Munţii Apuseni, zăcaminte girate ca de altfel şi astăzi FMI-ului. Plătirea datoriilor înainte de termen a înfuriat rău FMI-ul astfel că am fost penalizaţi aspru prin aproape triplarea dobânzii de drept.

Exact precum un cămătar fără scrupule FMI-ul a mai luat un rând de piele de pe noi, dându-ne un nou termen pentru luna martie 1989.

Noul termen de 4 ani a fost din nou devansat de Ceauşescu, care cu ajutorul sacrificiilor imense făcute de popor reuşeşte să strângă suma totală care ne elibera de absolut orice datorie cu un an mai devreme!

Din 1988 Romania nu mai avea datorii şi nu doar din martie 1989 cum unii trădători încearcă să modifice adevărul, pentru a ascunde de fapt cele peste 18 miliarde avute în plus la momentul atacării României, miliarde a căror urmă e îngropată deocamdată în filele dosarului BANCOREX.

România era o maşină de făcut bani, de făcut valută forte şi nicidecum un morman de fier vechi cum a afirmat agentul străin Petre Roman. Cele 18 miliarde avute în plus se constituiau din lichidități bancare sub formă de rezerve valutare, creanțe și sume aflate în curs de achitare ca urmare a exporturilor efectuate.

De ciudă că România nu mai are datorii n-i s-a retras deîndată de către S.U.A. şi Clauza Naţiunii celei mai Favorizate.

Plusul imens de 18 miliarde U.S.D. a început să producă modernizări în industrie. UM Cugir spre exemplu a fost dotată cu strunguri noi-nouţe suedeze, strunguri dotate cu CNC ( comandă numerică computerizată).

Inginerii de atunci au amânat schimbarea liniilor tehnologice pe diverse motive, iar după lovitura de stat din dec 1989 strungurile moderne, utilajele noi destinate retehnologizării, au rămas la comandă tot în magazii. Nu numai la UM Cugir ci în întreaga țară s-a dat stop punerii în funcțiune a utilajelor noi, deja achiziționate.

Industria românească trebuia oprită. Utilajele noi, strunguri, freze, etc au ajuns la fier vechi conform directivei date de străinul Petre Roman, actualmente parlamentar PNL.

Fără a avea datorii majore , Ceauşescu pune la cale un plan de exploatare al Apusenilor încă din 1985. FMI-ul înnebuneşte de-a dreptul, Soros la fel. Planul cu bătaie lungă a lui Ceaușescu le dă insomni și palpitații deoarece până în 2040 urmau să se exploateze intensiv zăcămintele de aur, argint şi metale rare, ce urmau să aducă României un profit evaluat în 2013 la nu mai puţin de 400-500 miliarde de euro !!! Profit!!!

Deja se întrecea orice măsură. România nu mai avea nevoie de nimic din afară, îşi acoperea singură necesarul intern, exporta masiv, şi punea la cale împreună cu China, Iranul şi Libia, o replică a FMI, prin BANCOREX. Pentru aceasta Ceaușescu trebuia condamnat la moarte prin împşcare şi România condamnată la jaf şi sărăcie!

Care dintre dumneavoastră n-ați strânge cureaua şi nu aţi agonisi bănuţ cu bănuţ timp de 8 ani pentru ca apoi să trăiţi 1000 de ani voi şi neamul vostru în bogăţie şi prosperitate?

Mai mult decât atât imaginaţi-vă ce sume s-au pus în joc de FMI, Soros sau alţii lezaţi de independenţa noastră financiară pentru a se cumpăra geologi (Gelu Voican Voiculescu a fost geolog la Roşia Montană până la revoluţie), bancheri ( Mugur Isărescu a fost economist la Institutul Bancar Mondial), economişti (Stolojan si Văcăroiu au fost colegi la Institutul National de Planificare Economică) dar nu în ultim rând ingineri care să amâne retehnologizarea, merceologi care sa deturneze fluxul de aprovizionare cu alimente, …?

Aici a greşit Nicolae Ceauşescu DEOARECE trădarea a venit de lângă el. Dar asta-i altă poveste la care n-am cum să nu revin atâta timp cât sunt în viaţă. Am văzut cu ochii mei scena teroristului prezentat la TVR1 pe data de 23 dec 1989 , scenă care a scăpat de controlul regiei şi care din neatenţia cameramanului la surprins în continuare pe ofiţerul care cică l-ar fi prins pe aşa zisul terorist cum îl felicita pe acesta!!!!!!!!!!

„BRAVO MĂI, hai că te-ai descurcat bine“, au fost cuvintele de laudă ce au sincronizat surâsul şmecheresc al acelui actor nenorocit! Am înregistrarea, am arătat-o ca atare mai multor prieteni…. şi spre uimirea mea am primit doar răspunsuri indiferente, ilogice şi parcă din partea unora cărora le-a fost şters creierul.

Mă întreb cu sinceritate oare câţi mai au procesorul mental intact şi curajul de a-şi apăra ţara neofilit. Oare câţi soldaţi mai are România? Ceauşescu a demonstrat în timpul procesului – ilegal că a fost un conducător adevărat ce nu face compromisuri nici chiar în faţa morţii.

Chiar şi acum după 24 ŞI CEVA DE ANI , Iliescu şi ceilalţi poartă-n suflet frica că Ceaușescu s-ar putea întoarce. Ei simt ceva şi chiar au dreptate. Ceauşescu e încă „viu” şi istoria-l va răzbuna! Promit să revin foarte curând cu noi informații despre motivul secret ( din nou Roşia Montană) al vizitei avute de Victoria Nuland ( secretarul de stat American) la palatul Cotroceni și despre posibila legătură dintre cutremurul anunțat de aproape 1 an pe site-ul oficial al ambasadei S.U.A. din București și nesupunerea României de a permite exploatarea zăcămintelor din Apuseni dar nu numai!

asasinat ceausescuPână atunci vă sugerez să citiţi dacă nu ştiţi deja câte ceva despre tehnologiile HAARP, tehnologii capabile spun unii de declanşarea cutremurelor printre altele! Unele documente ale armatei americane arata lucrurile mult mai clar: HAARP are scopul de a descoperi metode de „exploatare a ionosferei in folosul Departamentului de Apărare… da interesant!

Acest articol a fost salvat pe facebook dupa ce a fost cenzurat de multe ori . Nu cunosc autorul dar cel care doreste sa il revendice il rog sa imi scrie ca sa pot sa completez ceea ce lipseste.

Anunțuri

132 de gânduri despre „Nicolae Ceauşescu, condamnat la moarte prin împuşcare pentru Roşia Montana

 1. Hakuna matata , forumistii ! Ca Ceausescu ar hi fost impuscat pentru Rosia Montaña , e adavarat doar in parte . Io am fost in Romania in 1987 si 1988 in vizita dupa neste año de Ocident . Nu va spui ca era jale in tara . Cozi interminable peste tot , intuneric chiar si pe arterele principales ale Bocurestului . Gazele atit de débile ca lumea nu putea sa prepare mincarea de Craciun si Anu Nou. Peste tot se auzea blestemuri , insulte si injuraturi la adresa ,, cirmaciului Carpatzilor ,, . In schimb , strazili era pline de militzieni si securisti !! Nu mai aveai loc de ei ! Un fost vecin chiar mi-a cerut sa-i aduc din Ocident neste materiale din care el sa poata face o pusca cu care sa-l lichideze cu pretu vietii pe ,, ticalosu comunist care a bagat poporu in pamint ,, , dupa propia ispresie . Si permitati-mi sa va precizez ca tipu nu era niciun tradator de tara , vun cómplice de-al dusmanilor Romaniei . Nu !! Era un simplu cetatean ,care nu mai putea indura . Si ca el era múlti . Aproape ca nu-mi vinea sa crez . Acuma bine , ca un presedinte sa supuna tara unor sacrificii temporare datorita unor citcumstantze speciale , e un lucru . Dará poporu roman incepinda cu conferintza de la Yalta , in care Romania a fost predata legata de miini si de picioare hoardelor staliniste , nu a cunoscut decit dictadura ! Si inca una data ddreacului, cea asa zisa comunista . Comunistii , ca sa poata sa comita toate nenorocirili , a data duma ca frontierele Romaniei trebuia inchise ca tara sa se apere de ,, dusmanii exteriori ,,. Caci ei era constientzi ca la lume nu avea sa-i placa ce avea ei sa faca . Adavaru era altu . Lumea trebuia tinuta inchisa! Nu trebuia sa poata iesi din tara ! Si atúnci , lasa pe comunisti , ca stia ei ce si cum . Era evidente cel putin 2 lucruri : 1. Ca o asemenea orinduire nu putea sa dureza la infinit ! 2. Daca sefu statului , or si care ar hi fost el si guvernu luí , nu shchimba maniera de a conduce tara , nu-i raminea decit sa renuntze la putere sau sa hie inlaturat cu fortza ! Daca nemernicii comunisti ar hi slabit macar un pic jugu lor rosu , daca am hi avuta libertatea serbilor care in treacat hie spus era si ei comunisti , noi romanii nu am hi suferit atita . Dará comunistii romani s-a purtat cu poporu ca si cum acesta din urma era un sclav !! Un sclav de lux ! Ei a creat dependenta lumii de a astepta ca Statu sa le dea serviciu , sa le dea case , etc. etc . Si de aia , pina si in ziua de azi oculta lume asteapta inca miracole . Cu tot respectu , lumea ata nu stie sa caute pe cont propiu sa-si rezolve problemele de serviciu si altele . Ea asteapta . Ca asa a fost invatata . Poporu anesteziat deveníse un robot, care trebuia numa sa izecute ordenele ,, de sus ,,. Nu se mai putea fratilor. Trebuia sa se sparga abcesu ntr-o zi !! Era numa o treaba de timp , má ntelegeti . Si asta trebe sa serveasca de lectzie pentru or si care dictator care vrea sa guverneze cu metode demne de Evu médiu . Ceea ce este uimitor , e ca fostii comunisti care era la conducerea ieri , si-a intors haina pe dos si tot ei manipuleaza treburli tarii !! Daca ieri era comunistii , azi ei este liberali si democrati !! Ca sa vezi historie !! Acuma cu referiré la Rosia Montaña , ce poci sa spui ? Io nu crez ca vina cea mare o are hienele care cauta sa fure – caci e un furt – bogatiili tarii . Vina o poarta políticii care negociaza próst treburli . Ei trebe sa lupte pentru tara , sale denuntze sus sí tare abuzurili multinationalelor , nu sa taca ca neste mútzi si idioti . Si culmea , sa pactizeze cu hienele straine contra intereselor poporului roman. Avem nevoie de neste polítici care sa apere ce-a mai ramas din Romania noastra . Sa nu ni spuna ca nu e nimica de facut . Nu-i adavarat ! Este multe de facut . Pamintu nostru romanesc ascunde secrete care ar zgudui planeta ! Numa ca trebe cineva care sa nu mai linga atita cizmele strainilor si sa-si umple buzunarele din mers. Atentie , nu má refer la toti strainii ! Caci nu toti strainii este responsabili de problemele noastre . Sa nu confundam deci neste treburi .

  • BAI TRANDAFIRACHE MARINACHE ! CINE P…A MEA TE A INVATAT SA TE EXPRIMI IN MANIERA ASTA ? AI O DEFICIENTA IN SCRIERE , CA TE INVIDIAZA SI TATARII BAI OMULE ! UNDE MAMA DRAQ AI INVATAT BAI AGRAMATULE SA SCRII SI SA CITESTI ! FOLOSESTI CUVINTE CA …. IO , NESTE , TREBE ,VA SPUI , IZECUTE , ORDENELE , OR SI CARE , ETC . INTELEG CA ICI COLO A L CITEZI PE IMPUSCATU L , DAR TANTALAI CA TINE AU PARASIT DE MULT TARA , INCA INAINTE DE REVOLUTIE , SI DUPA 89 , AU VENIT IN TARA CU UN PUMN DE MONEZI SA FACA AFACERI ! STAI DRAQ IN BANCA TA SI DA CU PAREREA IN FATA LA ODRASLELE TALE SI LA ZDREANTA AIA DE NEVASTA TA ! BAI BOULE CA TINE MAI SUNT INCA IN ROMANIA 19 MILIOANE SI FAC UMBRA DEGEABA PAMANTULUI ! DU TE DRAQ CU SCRIEREA TA ! HAI SICTIR !

   • Numai cu majuscule scrie doar unul cu până la 4 (patru) clase, care nu s-a ostenit să învețe unde și când se folosesc ele. Iar limbajul tău e demn de maidan. Chiar tu ți-ai găsit să-l critici pe chemal? ”STAI DRAQ IN BANCA TA SI DA CU PAREREA IN FATA LA ODRASLELE TALE SI LA ZDREANTA AIA DE NEVASTA TA !” arată că tu chiar știi să scrii și să te exprimi românește?

   • Asa-i,cetatene chemal,are o scriitura ciudat de incorecta.Aproape ca-mi vine sa spun ca e cautat agramata.Insa eu as zice ca se poate face un efort minim ca doar tot romanu’in ziua de azi a ajuns expert in integrame si hai sa nu ne mai facem ca nu vedem padurea de copaci.Omu are multa dreptate in ideile pe care le exprima.Si eu cred ca asta conteaza mai mult decat forma in care reuseste sa ne faca sa credem ca il caracterizeaza.Dumneata,domnule chemal ai vreo nostalgie ascunsa de arunci si bebelusul cu apa de laut?

  • Sunt de acord că ”Nu se mai putea fratilor”, dar cum e acum, cu industria distrusă, cu bogățiile țării pe mâini străine, e mai bine? Și să ne amintim că așa era și înainte de venirea comuniștilor la putere… Dacă s-ar fi continuat cu planurile economice ale lui Ceaușescu – de către cei ce i-au urmat la conducere și în contextul schimbărilor ce au avut loc în domeniul libertăților cetățenești – s-ar fi terminat și cu toată jalea din țară! Numai că de unde înainte de ’89 erau bani cu ce să cumperi, dar n-aveai ce, acum ai ce, dar n-ai cu ce! Înainte de ’89 erau puțini cei ce aveau habar de produsele din vest și și mai puțini cei ce le obțineau de la bișnițari, iar acum le avem în magazine, dar prea puțini sunt cei ce și le pot permite! ”… fostii comunisti care era la conducerea ieri , si-a intors haina pe dos si tot ei manipuleaza treburli tarii”, zici mai departe. Numai că ăștia nu au fost comuniști, cum acum nu sunt nici PNL-iști, țărăniști, sau de orice altă culoare politică. Au fost și sunt CAMELEONI. Ei nu au corespuns niciodată condițiilor din statutul PCR și n-au respectat nici atunci, cum nu respectă nici acum, Constituția țării. Pamblicari au fost, pamblicari au rămas! Și să nu ne înșelăm, crezând că numai la noi ‘e din ăștia’. Lumea a fost, și e și acum, plină de asemenea lichele! Cine a mai ‘cetit’ câte ceva, sau măcar a văzut filme, nu se poate să nu fi observat asta. Cameleonismul e o boală internațională, numai că în fiecare loc se manifestă într-un mod specific. ”Este multe de facut” pe tema asta peste tot în lume. Dacă n-ar fi așa, ar curge numai lapte și miere în afara granițelor României, nu-i așa? De vreme ce nivelul de trai e mai ridicat în vest, de ce râvnesc ăștia, și nu numai ei, la bogățiile României, dacă la ei totul e perfect? De ce se pretează la tot felul de manevre ne-ortodoxe pentru a pune mâna pe avuțiile altora, căci nu numai la noi fac asta? Asta arată că sunt mai buni decât cei ce ne-au condus și ne conduc pe noi? Ar fi multe de spus, dar mai am o întrebare referitor la Ceaușescu: dacă cineva ar râvni la bunurile tale și te-ar strânge cu ușa ca să-ți lași familia fără ele, tu cum ai proceda?

  • cozile aveau si ele rostul lor in scenariul ce a urmat: toti se vaitau,dar aveau ce manca; de cum se imprimavara ieseau romanii la iarba verde si sfaraiau gratarele. Nu erau galantarele pline,dar ,,pe sub mana” gaseai tot ce-ti trebuie. Interesul puternicilor pentru resurse este foarte mare si au parghiile cu care sa obtina ce vor;in plus sunt multi,prea multi doritori de imbogatire peste noapte

  • Cred ca ati stat vreo 150 de ani pe afara de nu stiti sa scrieti romaneste ! Si lasa ti comentariile in seama celor ce au suferit .nu vii dumneata sa ne spui cum sa trait lasa vrajeala si ramai acolo unde ai ales

 2. E o istorie cu iz de legenda. Si ca oricare legenda e posibil sa aiba si o farama de adevar.Wolframul, pare ca din 2005, se numeste tungsen, si conform la ce se scrie prin wikipedia, se foloseste in filamentul becurilor, circuite integrate, etc.Insa nu reiesa ca ar fi chiar atat de rar.Nici macar nu aparare Romania sau Afganistan ca fiind tarile cu cele mai „mari” rezerve de mineral de wolfram.Si apoi, istoria asta nu are nimic compromitator ca sa fie retrasa sau stearsa de „cineva cu intentii oculte”.Vorba lu Marinica :”Caci nu toti strainii este responsabili de problemele noastre”. HA,HA,HA….
  Apropo Marinica, povesteste-mi ceva despre tara asta unde traiesti tu, atat de diferita de Romania. Sper sa nu fie Spania, ca stiu „neste ” lucruri …

 3. Bine si bun s-a scos la lumina totul , fiecare a trait pe pielea lui regimul comunist intr-un fel fie rau fie bine dar marea nedumerire ce caut raspuns de mult timp si nu am gasit macar o farama e cam asa, am fost o tara prospera chiar din anii ’60 atunci de unde si pana unde s-a ajuns la acel imprumut fabulos de la FMI? de ce nu se vorbeste de ce s-a imprumutat Romania cu o suma atat de fabuloasa cu clauze atat de ridicole si comisioane nemaivazute?

   • Bun m-am documentat putin asupra unei parti mici din dilema, sa incepem asa. Romania nu a fost datoare catre FMI ci catre americani. De ce? Nu am raspuns. Toate masinile unelte suedeze nu erau chiar disparute sau ramase doar pe lista de comenzi ca exemplu fabricile din brasov erau dotate cu masini CNC dar acestea au disparut dupa revolutie, intr-un mod dubios de interesant. Tara noastra nu era atat de prospera precum se zicea avand in vedere ca mai toata europa comunista, post comunista , partea de est exemplu zidul berlinului si exportul nostru nu era atat de mare precum se credea, multe in special dacile erau exportate spre ungaria, bulgaria si alte cateva tari de pe langa noi si in rest au fost, lada, volga si skoda in numar foarte mare. Deci sunt foarte multe lucruri dubioase ce inca sunt in ceata. Alte completari, alte raspunsuri ori nelamuriri le astept

   • desigur….tu si azi te misti pe suprafata marilor sale proiecte: strazile lui, ca altele nu s-au mai facut au fost redenumite europene, traiesti in blocurile sale nemuritoare din prefabricate pentru ca altele mai proaste si mai scumpe nu ti le poti permite, bei apa din reteaua hidrica facuta de el, ai electricitate prin cablurile facute de el, parcuri si muzee tot de la el sant ramase…..asa ca mai taci din gura si zi-mi azi cu ce esti mai bogat????

  • pt ca au luat bani de la FMI si i`au investit pe toti in indrustie….ca sa avem cu ce produce…astia scot bani de la FMI si ii baga in buzunar..mai fac o autostrada cu 10.4 mil euro km…ti se pare normal?..ceausescu a investit fiecare leut ca sa ii dea lui taicatau un loc de munca…a ridicat orase intregi ca sa iti dea un acoperis asupra capului…si u te intrebi dc a luat bani?…a facut toate mofturile ca sa fie bine la oameni,intradevar a gresit ca a strans prea tare cureaua dar daca mai traia macar 10 ani…parerea mea ca eram mult mai departe ca si germania si SUA.

 4. raul, pe vremea lui ceausescu economia era extrem de puternica…..atat de puternica incat ne oferea o autonomie totala fata de orice tara occidentala. ceausescu nu a raspuns niciodata puterilor imperialiste, asa cum le numea el insusi, care doreau saracirea tuturor tarilor care erau autonome. interesul lor de atunci, ca si cel de acuma este ca tu sa depinzi de ei, sa te indatorezi lor si sa devii scalvul lor. controlul lor asupra acestei tari a fost este si va fi mereu de o reala importanta desi ascund cu grija acest lucru. ceausescu a fost obligat intr-un fel sa accepte un imprumut pe care a fost nevoit sa il gireze cu o avere inestimabila a romaniei: rosia montana. acolo sant niste marturii vii si de necontestat ale trecutului acestui popor si averi inestimabile, valuta pura. romania exporta extrem de multe produse catre toate tarile comuniste. dacia noastra a fost pe primul loc in germania democrata.cred ca au fost miliadre de dacii in acea tara. la fiecare casa exista cel putin o dacie si cel mult 4. ti-o spun pentru ca am fost si am vazut nu iti spun din auzite. sa nu mai vorbim de tractoare, aluminiu, aro (mai mult la unguri). vagoane…..imprumutul a fost facut pentru a reusi sa o indatoreze si sa ii fure patrimoniul. nu au reusit pentru ca ceausescu a fost mai destept ca ei. atunci au decis sa finanteze lovitura de stat. este clasic. asa fac cu toti cei care nu vor sa isi vanda neamul si tara. in acest fel tovarasul care a vrut sa ne tina departe de imperialism a fost declarat tiran…tiranul care a achitat o datorie fara margini, un imprumut care de la inceput parea imposibil de returnat cu un an mai devreme. atunci au urmat sanctiuni inimaginabile pe care le-a achitat tot cu un an mai devreme. rezerva statului era plina si romania era cea mai bogata si autonoma tara a anilor 1990.

  • Multumesc de raspuns intradevar am invatat, am aflat lucruri utile si intradevar asa si este si totusi sa nu uitam importanta strategica ce o tine romania ce sigur a modificat decursul istoriei si cat de mult am primit influente din partea rusiei. Cat de cat pe domeniul auto intradevar nu pot contrazice ci imi exprim ideile, invatarile din alte grupuri de straini, pasionati de istorie, masini clasice, provenienta si motivele productiei plus importanta lor si foarte pacat ca in istorie mioritica dacie o gasim vag prin europa avand concurenta pe mama rusie si pe taram agricol asa este, exportul de tractoare a fost imens pentru india, africa, pe unde nu au ajuns. Am uitat un mic detaliu, chiar si inainte de revolutie , de prin 1985 pe aproximatie venisera in romania cativa „bisnitari” din partea asiatica cu anumite oferte de productie pentru hotii ce erau si pe atunci, oferte ce a dus implicit la imbogatirea unor parlamentari ” de ii pot numi asa” contra inchiderii anumitor fabrici in special cele pentru autocamioane si tractoare, de aceea s-au si vandut tot ce a fost patentat de noi si se mai si produce in alte tari, exemplu intemeiat din propria experienta nu din auzite. Orice piesa de tractor, camion roman sunt fabricate in china dar scris pe ele made in romania, vin contra cost in trailere pe vas, nume romanesc, produs chinezesc, deci nu mie mare mirarea de ce sunt si de proasta calitate

   • exact. oricum e bine cand ne completam unul pe celalalt si cream discutii constructive pentru ca numai in acest fel vom afla tot ceea ce ne-au ascuns acesti asasini. o zi buna.

  • Prea multe minciuni si exagerari aici:
   Partea asta o pot dovedi chiar eu:
   ” dacia noastra a fost pe primul loc in germania democrata.cred ca au fost miliarde de dacii in acea tara. la fiecare casa exista cel putin o dacie si cel mult 4. ti-o spun pentru ca am fost si am vazut nu iti spun din auzite”
   Nu mai spune, le-ai numarat tu ? Ca uite ce gasesc pe surse ceva mai…credibile:
   Wiki
   „In 1998, the anniversary year of three decades of production since the first Dacia rolled off the assembly line, vehicle number 2,000,000 emerged from the plant”

   Iar aici:
   „romania era cea mai bogata si autonoma tara a anilor 1990″…e si mai comic.
   Nu aveam nici ce pune pe masa, dar uite ca eram cei mai bogati…Eram si saraci si cu frica de a vorbi.

   • 100.000 la 3 zile? Adica ~33.000 de masini produse zilnic?
    Aro a produs aproximativ 380.000 de masini in total…in 45 de ani!

 5. Foarte interesanta dezbaterea pe acest subiect,mai ales cand ai 23 de ani si nu ai trecut prin acele perioade ale istoriei.Tin sa va multumesc !

  • Poate daca aveati creier si gandeati singuri ati fi inteles pentru ce au fost acele sacrificii si acum nu va mai vaitati de tara si nu va mai trimiteati copiii la munca in Italia si Spania.Iar acum cand avem acces la informatii si libertate de exprimare tot nu va foloseste la nimic, sunteti facni Antena si B1.

 6. Despre HAARP am mai citit acele complex de antene mega celulare care pot creia un camp magnetic extrem de puternic exact in coordonatele dorite de ei…Cat despre articol mi-a placut voi da mai departe si altora.

 7. Pingback: Nicolae Ceaușescu, condamnat la moarte prin împușcare pentru Roșia Montana | Raport Monden

  • lasa mai ady ca nu de limba in care se scrie ne sinchisim noi acum, ci de ce scrie. intotdeauna ignorantii si habarnistii vad intotdeauna doar poleiul care le ia ochii si ignora bucata. treziti-va mai frate si nu va mai legati de nimicuri, ca acesta este motivul pentru care zaceti toti cu mainile in san si va vaitati ca nu stiti ce sa faceti.

 8. Ma bucur ca sint oameni care incep sa puna intrebari si sa-si spuna parerea. Gasesc si eu ciudat un comentariu care incepe intr-o romana un pic lipsita de practica in ultimii ani ca mai apoi sa treaca aproape in jargon tiganesc, oare de ce, oare e intradevar real personajul care scrie? Eu asi incepe prezentindu-mi virsta, 53. E clar ca am trait si intr-un sistem si-n acesta. Da, s-au facut sacrificii foarte mari pe vremea lui Ceausescu, dar un lucru ma face sa vad lucrurile un pic altfel. Am reusit sa ajungem la zero datorii.Oare nu spune nimic? Unde sintem acum,clar cu datoriile? Mai mult si cred eu cel mai important, cum merge invatamintul nostru, adica viitorul nostru? Il vede cineva crescind? Eu personal nu. Personalitatea si harnicia poporului nostru a fost confirmata de toata europa in aproximativ 15 ani dupa revolutie. mai e curios cineva sa vada cum stam acum? In final vreau sa atrag atentia asupra unui lucru. E clar ca,,interesu poarta fessu,, dar de ce a trebuit sa-i impuste, e o intrebare ce mai ales acum in zi de Paste ma chinuie si nu gasesc un raspuns ,,crestinesc,, Cristos a inviat!

 9. sa fiu scurt: nu sint un intelectual sau cine stie ce deputat un simplu roman este suficient
  toti se pling cit de greu a fost cit au suferit si sinteti orbiti de lucrurile acestea si nu cred ca veti vedea altceva vreodata
  dar moartea ceausestilor este clar ca a fost comandata de cineva
  Procesul acela in graba luati prin surprindere cu intrebarile erau speriati dar totusi Ceausescu a zis ca vb in fata adunari nationale in fata poporului
  Eu de exemplu voiam sal aud ce are de spus cred ca si voi dar nu recunoasteti sau frica fata de stapini ne face neputinciosi
  ori ce s-a intimplat ce a vindut ce avere are ce a facut bine ce scop avea unde voia sa ajunga mult si multe alte secrete oameni implicati au ramas un mister pentru ca cineva s-a grabit sa-l impuste si noi! am fost de-acord mare greseala ca nu lam ascultat sa auzim din gura lui tot ce are de spus si cred ca altfel vedeam lucrurile chiar daca-si merita soarta macar aflam multeeee alte nume care trebuiau sa plece cu el dar eu cred ca ei conduc mai departe O-viata avem Romini si-o cinste desteptativa ca am dormit destul.

 10. Eu am traite acele clipe pe strada in cartier ,am luptat am tras cu mitraliera am dezarmat politisti dar cand Ceausescu a fost condamnat la moarte fara drept de apararea am inteles totul.Si mai ales in ziua de craciun de cine a fost condamnat de cei ce au distrus ROMANIA.Eu am 55 de ani am fost inchis de doua ori ptr frontiera l am urat pe Ceusescu dar nu trebuia omorat,cine ma cunoaste stie ce am spus cand a fost omorat si ce am spus de tiganul iliescu in 12 ianuarie 1990.Poate sant putini ce stiu ce sa intamplat in 12 ian 1990.Sacrificile le am facut si cand trebuia sa profitam hoti care conduc acum sant miliardari.Multi spun ca era greu, dar toti aveau ce sa manance si lucru ce nu am avut: libertate dar nu era vina numai a lui Ceausescu era sistemul si banditii ce conduc astazi.Dragi mei romani bunicul meu a facut cele doua rasboaie mondiale si spunea tot timpul „MUNTI NOSTRI AUR POARTA NOI CERSIM DIN POARTA-N POARTA” asa am ajuns noi romani astazi.Faceti un pic de calcul :santem 10 mil de activi si 5mil sant afara ce a facut Ion iliescu siPetre Roman ptr noi nimic.Daca cineva stie de un mare economist ce se chema Rugina de la Galati ce a vrut sa faca leul valut invece instalotorul de Petre evreu a facut el totul.Romani mei dragi cand o sa fim ca sarbi mai vorbim pana atunci crestetiva copii cu nationalism si fara ura intremoldoveni ,olteni,ardeleni si poate peste ani o sa fie bine.

 11. romanul nu stie ce sa mai faca ca sa fie apretat si recunoscut ca un „erou” , exaxct ceea ce incearca sa faca autorul acestei „povesti” . bine , pentru efort pot sa te aplaud dar pentru restul i-mi pare au ca am pierdut 10 min din timpul meu ca sa citesc acest articol absolut inventat si publicat pe un social network absolut de c….t

 12. Lea fost sentinta si moartea prea usoara pentru murdariile pe care le-au facut pentru egoismul lor si interesele lor personale

  • daaaa, adevarul este ca cei care sant astazi la putere sant de pus pe soclu de buni si corecti ce sant!!! macar pe vremea lui aveai un srvici de la care toti furau pe toate partile, o casa, mancare atat cat sa traiesti bine pentru ca atunci cand dadea salam cu soia, cafea cu naut, peste, halva, masline, marmelada, stia ca sant cele mai bune si mai apreciate produse ale lumii. astazi si acestea sant un lux. mare realizare.!!!!! de fapt as vrea sa stiu daca el a meritat sa fie asasinat fara sa i se faca nici macar un amarat de proces decent, astia de azi cam cum ar trebui sa sfarseasca????

 13. eu sunt o persoana hai sa zic nici pro nici contra ceausescu nici varsta nu ma ajuta dar tinınd sa cred ca pe vremea lui ceausescu romanul avea painea garantata lapticul asa cu cartela te duceai dar aveam pe cand in momentul de fata avem 5 milioane de someri si aproximativ 5 milioane in strainatate .Ceausescu a mürit mai rau ca un asasin in serie ceea ce nu este si niciodata nu voi accepta de ce? nu conteaza ce se vorbeste care stie mai multe ci aici se pune problema despre rezultatele finale de atunci si cele de acum ,nu? despre reusitele de atunci si cele de acuma s.a.m.d,Pur si simplu s-a folosit ”legea junglei ”cu nicolae ceausescu tin sa o spun cu parere de rau .Va multumesc fiecaruia pt postarile voastre fiind ele rautacioase sau putin picante ..o seara placuta

  • in jungla ne-a tinut si el,fara mancare,fara lumina,fara nimic.si-a meritat soarta,clar,restul….e can can:)))da,aveam jumatate de paine garantata pt care stateam la cozi interminabile,lapticul era doar la orase,ca in alte localitati nu vedeai asa cv cat despre vestitele tacamuri mi-e si greata sa imi amintesc,deci,trebuie sa fii nebun ca sa regreti regimul comunist:))serios:))iar cei de azi…sunt ROMANI,asta ne e natia,nu trebuie sa ne miram.:))

   • Gabriela, am un prieten fost jandarm. De multe ori vin cu echipamentul de acasa. Daca te uiti cu atentie pe la filmarile de la manifestatii din Bucuresti sau de la Pungesti o sa vezi ca nu sint toti echipati ca la carte. De ce? NU AU BANI! Faptul ca ai citeva zeci, maxim sute, de jandarmi echipati cum trebe’, in special riot police-ul, e praf in ochi. Ei sint sute, noi MILIOANE. Problema e ca, asa cum zicea cineva mai sus, mamaliga romaneasca nu explodeaza. Din pacate, emigreaza.
    P.S. Tu cu miinile goale poti impinge propuneri legislative in parlament. Poti da jos nemernici din pozitiile lor aparent inamovibile. Problema e lipsa de organizare si faptul ca romanul habar n-are ce putere pot avea un milion de semnaturi si cineva cu cap care sa reprezinte interesele celor un milion.
    P.S. 2 Sint nascut in 1980 si imi aduc aminte destul de bine perioada de dinainte de lovilutie. In momentul de fata cistigam peste medie atit eu cit si sotia, insa asta nu mi-a adormit simturile. Ma doare de fiecare data cind merg la piata sau pe la vreun supermarket si vad parinti care cumpara cite juma’ de piine, 200 de grame de parizer ordinar, un pachet de tigari si o bomboana pentru ala mic. Ma doare sa vad pensionari cu ochii in lacrimi vazind preturi si numarindu-si banutii. Uneori ii ajut cu ceva, uneori injur si eu vazind preturi sau ma trezesc vorbind singur prin supermarket in fata fasolelor de Etiopia si a usturoiului din China. Merg si votez. Se uita lumea la mine ca la circ cind string hirtii de pe strada si le duc la cos, desi nimeni nu mi-a zis sa fac asta. Imi permit telefon de 1000 EUR si eventual rata la o masina de 30-40.000, insa prefer sa umblu cu transportul in comun si un telefon de maxim 400 RON tocmai pentru a simti pulsul natiunii, ca sa ii zic asa. Bine, daca e musai sa ajung undeva repejor, iau un taxi. Cu ocazia asta discut cu taximetristi. Multi dintre ei care au prins perioada de dinainte si au avut timp destul sa traga concluzii. Care concluzii de multe ori se rezuma la „chiar daca.. inainte era mai bine”.
    P.S. Final – Ca o ultima idee, de multe ori stau si eu strimb si incerc sa judec drept – oare e mai bine sa injuri pe cei la putere cit vrei sau chiar sa iti exprimi doleantele in mod civilizat si nimeni sa nu te bage in seama, sau sa ti se bage un pumn in gura? Cred ca stiti povestea cu taranul care voia biserica in sat si tot mergea cu jalba la Ceasca pina i-au facut biserica…

 14. DRAGI ROMANI CA SANTEM ROMANI,MOLDOVENI ,OLTENI, ARDELENI,REGATENI,BUCOVINENI CEAUSESCU SI SISTEMUL L AM URAT PTR CA NU AM FOST LIBER DAR DACA CINEVA ARE PESTE 45 DE ANI SI ‘ADUCE BINE AMINTE CA PANA IN 1982 AVEAM PASAPOARTE SA MERGEM IN AFARA TARI :TARILE COMUNISTE DAR SI CELE CAPITALISTE(TREBUIA SCHEDA CURATA DAR MERGEAI).CE AU FACUT DIN 1989 SI PANA ACUM IN LOC SA CRESTEM AM DAT INAPOI MAI RAU CA’1907;SATELE ROMANESTI LE VEDETI CUM SANT VA PLAC LA ACEASTA GENERATIE CA ESTE MULTUMITA CA FUGE AFARA SA FIE SLUGA LA CEI CE AU FACUT 2 RASBOAIE MONDIALE CU ARMA ACUM FAC UNA ECONOMICA LA PARLITI DE BROASTE CA NU INVATA PE NIMENI NIMIC DECAT CUM SA FURE SI CUM SA INSELE ECCETERA………IMI SPUNETI CE AU FACUT MAI MARI ROMANIEI PTR CETATENI LOR?INAFARA CA AU FACUT CONTURILE LOR BANCARE GRASE NU VAD NIMIC BUN.ATUNCI ERA MAI BINE TOTUL PE VREMEA LUI CHIAR DACA NU PUTEAI SA LTRIMITI IN P…….A MA SI CA ACUM!UNDE LUCREAZA 80%DIN POPULATIA ACTIVA A ROMANIEI IMI PUTETI SPUNE?DIN NICI10MIL DE ACTIVI?SA NU MAI VORBIM DE TERITORIILE ROMANIEI PIERDUTE.POATE SA MI SPUNA CINEVA UNDE SA NASCUT MIHAI EMINESCU CONSIDERAT UNUL DINTRE MARI POETI AI ROMANIEI? UNDE ESTE ACEL TERITORIU UNDE SANT NISIPURILE DE AUR UNDE ESTE DEBRTINUL UNDE ESTE BUCOVINA DE NORD;DE CE ACEL MARSAV DE LA TELEORMAN NU A CERUT UNIFICAREA SI A PUPAT IN CUR PE RUSI. CIAO DRAGI ROMANI SI LA MULTANI SF. GHEORGHE

 15. Ma faceti sa rad in hohote! Doamna Gabriela Dobrescu prezentati-va va rog ceva mai in detaliu ca sa intelegem cu totii de ce considerati cu atata valtoare ca detineti adevarul absolut si de ce va indreptatiti asa usor sa jigniti pe altii care au pareri diferite de cea a dumneavoastra!

  • adevarul absolut??? pai care adevar absolut, ca azi toti sant orbi si chiori desi au ochi.nici ce se vede clar nu li se pare real. dar pt dv prezentarea mea mai in detaliu va intereseaza sau ceea ce spun si nu va convine?

 16. …..el macar incerca sa ne scape de datorii .. nu actiona precum actioneaza actuala guvernare in frunte cu premierul tarii , incercand sa ne vanda tara pe nimic :).

 17. off doamne ,imi aduc aminte de parca s-ar fi intamplat ieri,cand auzisem ca la impuscat pe Ceausescu pur si simplu am inceput sa plang si mama mea mi-a zis sa nu cumva sa deschis gura la scoala sau sa plang pe acolo si mai ales sa spun de ce.Aveam 11 ani ,nu stiam eu prea multe la varsta aia de politica sau de astea imi aduc aminte doar cu drag de excursiile facute cu scoala cu autocaru la strans de rosii,de mers la teatrul cu papusi,era o nebunie ,mie mi-a placut,asa, in primul rand SE INVATA CARTE nu ca acum totul luat ca o gluma sau pe SPAGA daca ,,tata, ii smecher”bineinteles.Am trait bine pe vremea lui Ceausescu e clar comparand cu ceea ce se intampla acum incepand cu ce domeniu va vine voua in gand pana la ultimul.sincer as fi vrut sa mi se dea si mie un apartament cu doua camera cand m-am maritat (ca asa iti dadea Ceausescu in principiu apart cu doua camera pt ca nu aveai copii,veneau copiii te muta intr-un apart cu mai multe camera),ceea ce s-a intamplat si cu parintii mei ,ca la trei copii au ajuns sa aiba apart cu trei dormitoare,si tatal meu era un simplu sofer si mama vanzatoare,deci nu aveau cine stie ce meserii ca sa zici ca erau mai cu mot si le-a facut lor vreo favoare.si in plus de asta imi aduc aminte ca toti AVEAU DE TOATE.Chiar daca multi poate isi aduc aminte ca perdelele lor din casa erau luate pe sub mana de la pascani ,la fel si cu covoarele de lana ,dar toata lumea le-a avut si isi permiteau mullllt mai multe pe vremea lui.Asa ca eu cred in acest articol mult mai mult decat v-ati fi inchipuit vreodata.nu mai spun,de viata sanatoasa si plina de nazdravenii care am avut-o ca copil ,cat ne mai jucam noi pe afara si cat mai alergam la ,,noua pietre,,pana erai apa ,ce mai ,cat asteptam vacanta de vara ca sa ma duca la bunici,care era o nebunie,in afara faptului ca erai alintat de bunici pana peste cap,mai iti faceai si o groaza de prieteni si te jucai si alergai pe toate campiile si mergeai la toate izvoarele si lacurile si bineinteles la munca campului ,care bunicu imi dadea o furca in mana si la treaba cu mine.Poate va intrebati ca eu nu prea bat pe subiect,dar sa nu ganditi asa….daca voi cei care a-ti citit deja acest mesaj si va recunoasteti cat de cat in aceste randuri ,sa stiti ca ARTICOLUL,, e ADEVARAT .NU TREBUIA IMPUSCAT FARA JUDECATA ASTA E CLAR SI ATUNCI DE AU FACUT-O ? Raspunsul este acest articol despre el si Rosia Montana

   • odata cu moartea sotilor sau mai bine zis a lui nicolae ceausescu romanul si-a pierdut identitatea nationala suntem a nimanui fiecare traieste acum pe cont propriu nimeni si nimic nu ne mai apara in propria noastra tara asa k cei care s-au bucurat in exces la asa zisa revolutie acum cred k o regreta amarnic!!!sa auzim numai de bine!

 18. Foarte adevarat, dar la fel ca si ceilalti care au citit as dori ca autorul sa-mi trimita si restul articolului ,sau si celelalte articole ptr. a-mi ridica valul de ceata de pe ochi si gandire si a incerca sa inteleg adevaratul mers al istoriei.

 19. Zăcămintele cele mai importante de wolfram se găsesc în China, SUA, Korea, Bolivia, Kazahstan, Rusia, Austria și Portugalia. Volumul total de wolfram în zăcămintele pe pământ se apreciază actualmente ca corespondînd 2,9 de milioane de tone de wolfram pur.

 20. Rosia Montana a reprezentat doar o mica parte din adevaratele interese externe pentru anihilarea lui Ceausescu. Sa privim faptele reale si ceea ce se intampla defapt la nivel mondial: Ceausescu incheiase acorduri si contacte foarte stranse cu majoritatea statelor arabe, exportatoare de petrol si cu putere de decizie la acea vreme. Sa nu uitam ca din Maroc si pana in golful Persic (si nu numai) era foarte bine primit, privit si acceptat de catre toti conducatorii acelor vremuri (Maroc, Libia, Liban, Egipt, Iraq, Iran, Arabia Saudita, Emiratele Arabe Unite, etc) unde era chiar mai bine primit si bine privit decat orice alt conducator al lumii (inclusiv al Americii). Sa nu uitam ca, chiar inainte de revolutie incheiase un lung sir de acorduri si contracte care dupa chiar cum el declara la acea vreme, ne-ar fi asigurat statutul de cel mai puternic stat si cel mai bogat de la acea vreme incolo, ceea ce a speriat toate marile puteri ale lumii in acel moment. El deja facuse toate acordurile si avea sprijin unilateral din partea tuturor statelor arabe sa construiasca conducta de petrol pe sub marea Neagra pentru a a duce petroul din orientul mijlociu in Europa prin Romania, plan de neconceput pentru marile puteri de la acea vreme. E adevarat ca toate aceste acorduri si contracte au adus si sacrificii din partea statului, (construirea centralei pe Nil cu materiale si fonduri Romanesti, loturile de masini Dacia trimise in Maroc, si multe alte santiere si proiecte de dezvoltare industriala a acestor state) care sa ne aduca acest statul de stat si popor privilegiat in fata intregii lumi arabe.

 21. Toate comentariile si discutiile astea de pe net nu schimba nimic. Daca vreti un raspun de ce nu l cereti. In 1989 au put iesi romanii in strada ,acum ce faceti,de ce nu iesti sa cereti un raspuns ? Votati de fiecare data acelasi guvern de c…t,si apoi va plangeti. Nu va inteleg…

  • ba schimba daca ar fi analizate si judecate cu propria minte nu cu ceea ce te-au invatat ei.sa iesi in strada??? ar fi ultima gresala a celor care ar face asta. singura solutie este refuzarea a tot ce dau eu omenirii. cu alte cuvinte te intorci si traiesti cum traiau stramosii nostrii cei intelepti. nu ai nevoie de nimic din mizeriile lor. toate sant otravite. nu ai nevoie sa mai faci ce zic ei pentru ca atunci nu vei mai fi sclav, nu ai nevoie de patroni si sefi pentru ca constiinta nu are nevoie de legi ca sa faca ce este bine.

 22. Unii oameni pur si simplu sunt incapabili sa vad „the bigger picture” . degeaba le spui de comploturi, de scheme economice la nivel de natiune si altele. ei stiu doar ca mancau salam de soia :). Orice informatie noua aud o resping din prima, fara vreo motivatie pertinenta. mai taranilor, daca ati incepe sa ganditi ca „noi” si nu ca „eu” atunci ar evolua si tara asta. Sincer toata discutia asta cu schema lui Ceausescu mi se pare foarte plauzibila. Si inca ceva: daca nu ai nimic constructiv de spus, nu spune. pleaca dreq de pe site-ul asta. critici sunt multi, dar nimeni nu aduce argumente

 23. Un mare cacat. Am citit primele 2 paragrafe si am cautat pe net de curiozitate. Am gasit asta instant pe wikipedia:

  Zăcămintele cele mai importante se găsesc în China, SUA, Korea, Bolivia, Kazahstan, Rusia, Austria și Portugalia. Volumul total de wolfram în zăcămintele pe pământ se apreciază actualmente ca corespondînd 2,9 de milioane de tone de wolfram pur.

  În anul 2006 producția globală de wolfram era de 73.300 t. Cel mai mare producător de wolfram este China cu circa 80% (62.000 t/an) din producția globală anuală.

  Romania nici macar nu apare.

  • E trist daca ai ajuns sa iei WIkipedia ca sursa infailibila de informatie. Nu iti spun asta din auzite, iti spun ca om care a avut de-a face direct si indirect cu Wikipedia, ca individ citat ca sursa si contractor Google care a evaluat relevanta multor pagini de acolo. Nu intru in detalii din motiv de timp si contracte de confidentialitate semnate in trecut…

 24. Eu aș completa că specialiștii noștri în extragerea petrolului au pus în multe dintre țările arabe bazele extracției moderne. Am fost singurul stat din istoria lumii fără datorii externe. Lichidarea ceaușeștilor nu a fost doar de interes politic dâmbovițean, Am trăit acele vremuri. Vreau să spun că după venirea la putere a lui C. după Dej, în România , nivelul de trai și siguranța cetățeanului a fost la un nivel foarte ridicat. Tot învățământul era gratuit. În fiecare an elevii primeau manuale noi, gratuit, iar cele vechi se dădeau la topit. Ca studenți aveam femeie de serviciu pe fiecare palier și făceau curat în camere, la fel ca într-un hotel. Campusul universitar era întreținut de oameni plătiți pentru acest lucru.Cazarea în cămin era gratuită și toți studenții erau repartizați în funcție de cum se prezentau la repartizare. Magazinele erau pline cu alimente de calitate. Cu un leu, cumpăram ca studenți, un corn și o sana. În cantinele studențești mâncarea era la nivel de restaurant și aveai posibilitatea să alegi între cel puțin 3 – 4 feluri de mâncare și desert. Dacă mai erai și buesier , nici nu era nevoie de susținere financiară din partea părinților. Toți, în funcție de anumite criterii am fost repartizați și aveam locuri de muncă. Aici este de comentat și se poate comenta din plin , în legătură cu obligativitatea de a te prezenta la post. Rău era că nu puteam vizita decât țări comuniste. Îmi doream cu disperare să văd lumea. Iar, când îmi aduc aminte de acele „nesfârșite. plictisitoare și obligatorii ore de învățământ politic și apăsătoarele ședințe de informare politică” , mi se face rău și acum.Situația economică a populației a început să se deterioreze prin anii 80 într-un mod vertiginos, dar nimeni nu a murit de foame, acum sunt astfel de situații. Dacă C. ar fi dat libertate mai multă așa cum aveau sârbii, nu cred că se ajungea la vărsare de sânge.Dar, totuși interesul marilor puteri, era înlăturarea lui. Poți să-l acuzi de toate relele de pe pământ, dar de un lucru nu îl poți acuza , și anume, că nu și-a iubit țara. A fost un mare patriot spre deosebire de actualul președinte.

 25. mie mi-a placut articolul, mai mult esenta lui si trimiterea la reflexia asupra ceea ce facem ca Romani, chiar daca nu este complet documentat. Cred ca de fapt articolul are alta esenta, pe care multi dintre noi au resuit sa o strabata, printe care si marea imixtiune in deciziile tarii noastre a multor surese si interese straine. Acestea se vad de secole si pana in prezent in multe tari, uitati-va la noile ‘pradari’ ale FMIului in tarile din Sudul si Estul Europei pentru resursele narurale, financiare, de ‘multiculrualism’ samd.
  Sursele de la Rosia Montana nu se divulga nici in rapoartele speciale catre presedintele tarii. Directorul General al Unei Institutii De Geologie din Romania si-a ‘dat demisia’ pe tema aceasta (dar mai mult a fost facut sa si-o dea). Nu se dau detalii nici la nivelul unde as afla panzele de apa freatica, darmite zacamintele de orcare fel ar fi ele, desi cu technologia de azi totul este posibil in aceasta privinta.
  E ca si cum ai face vizita la sediu CIA sau Casei Albe si vi se arata toate camerele din fata, ceea ce se afla la vedere in ele, dati noroc cu Obama, stati si pe scunul lui, dar nimeni nu va spune ce se discuta acolo, sau cu ‘ce’ se lucreaza de fapt. La fel si cu sursele acestea nano-minore de pe internet (create tot de noi, cei care stim putintelus, sau mai mult despre anumite ‘lucruri’); un internet folosit acum mai mult decat ” cuvantul lui Dumnezeu” si mai mult ca si referinte de specialitate…..cica. Mare ti-e gradina Doamne!!!

 26. cel mai recent exemplu este Erdogan – Turcia!
  dupa ce la mijlocul lunii mai 2013, Erdogan iese si anunta ca Turcia a achitat toata datoria catre FMI, ghiciti ce s-a intamplat?! hai ca nu trebuie sa va aduc aminte! aaa… si nici nu se sfarsise luna mai!

 27. Va multumesc tare mult doamna Gabriela Dobrescu pentru acest material ce l-ati facut public. Sanatoasa imi doresc sa fiti si capabila sa puteti scrie (ori sa preluati) si alte articole la fel de interesante.

  Habar nu am cum era traiul romanului inainte de 1989 pentru ca nu am trait sa simt pe pielea mea. Din povestiri si din ce citesc pot zice ca sunt norocos ca m-am nascut in ’89 ; dar si norocul asta are doua taisuri.

  Mie imi e clar cum stau lucrurile la ora actuala in lume. Sclavia se face prin economie, iar tarile ce au resurse naturale importante pt Baietii-Veseli au „norocul” sa si-o ia in freza. Seria de filme Zeitgeist explica foarte simplu fenomenul.

 28. Imi pare rau (?), nu am reusit sa citesc pana la sfarsit comentariile despre articol… De fapt, trebuia sa ma opresc citind articolul, dupa primele doua-trei fraze… dar pentru ca tot mi-am irosit timpul citindu-l in intregime, am fost curios ce au de spus romanii mei ! Si am aflat ! Asa-mi trebuie, daca am fost curios !
  La distanta de o generatie de la caderea dictaturii lui Ceausescu, romanii inca nu stiu pe ce lume traiesc, iar gandirea si logica lor nu merge mai departe de „sa ai ce pune pe masa”, „imperialistii au crapat de ciuda (sic!) ca nu mai avem datorii” , „Rosia Montana ne poate face cei mai bogati din lume”, etc., etc… Ma asteptam ca tinerii care au plecat la lucru prin alte tari sa se intoarca acasa cu idei noi, sa povesteasca tuturor ca se poate trai si altfel, chiar si fara Rosia Montana… Nimeni nu gandeste, toti incearca sa reinventeze gaura la macaroana, cand de fapt e destul de simplu: trebuie doar sa gandesti, dar asta inca se pare prea mult !
  A propos, americanii sunt datori vanduti, mai ales chinejilor, dar asta nu se pare sa-i opreasca sa traiasca omeneste. Ce resurse, ce Rosii Montane au japonezii, traind pe o bucatica de pamant, de-i faca sa fie printre cei mai bogati si avansati in lume?! Dece, dintre toate tarile „foste”, Romania (si poate Bulgaria, nu sunt sigur), au ramas cele mai inapoiate? Toate celelalte tari au rupt-o cu comunismul de la inceput si au trecut la adevarata economie de piata. Ele nu au fosti comunisti-mafioti care sa rada in nas poporului.
  Romanii sunt un soi curios de oameni: dupa revolutie, am fost stupefiat sa aud din gura celor care au fost obligati,- de multe ori prin bataie sau inchisoare – ca era mai bine pe vremea raposatului ! Care popor ar fi fost in stare sa indure atata saracie, lipsuri, dar mai ales umilire, fara sa faca nimic?! Dar, ce sa-i faci, „mamaliga romaneasca nu explodeaza”… Pentru alte popoare, care au mandrie si caracter, mai important decat „sa ai ce pune pe masa”, e sa poata striga in gura mare ca „imparatul e gol” !
  Pacat… trebuie sa ma obisnuiesc cu gandul ca atat ne duce mintea, atat putem si e adevarat ca „fiecare are ceea ce merita”.

 29. inca un retartad mintal care in lipsa de ocupatie si intr-un moment de paranoia si-a tras un blog si debiteaza tot ce ii trece prin capul lui ala mic si sec. Ba, du-te, ba, si cum s-ar zice : get a life!

 30. suntem prea mici pt o lume asa mare…..noi romani suntem „curve” ne am nascut „curve si vom muri „curve” suntem vanzatori de tara si de neam de pe timpul stramosilor nostri. APP pt toti cei care au de comentat si care cred ei,ca au inteles democratia au inteles o prost…….am citit multe comentarii si as vrea sa i i intreb pe acei copii sau oameni maturi ce o fi ei……din ce case scriu si azi pe saiturile de socealizare sau din ce locuinte i si dau cu parerea de rau despre CEAUSESC….sunt sigur ca 90% din voi aia care sustineti ca e mai bine cu democratia scrieti, mancati, dormiti, va cresteti copii tot in apartamentele si casele ramase de la CEAUSESCU,bineintales daca nu aveti ghinionul sa vi le ia vre o BANCA, asa ca ganditi de zece ori cum si cand a fost mai bine inainte sa va dati cu presupusul. Ce au inteles multi din democratiea de la revolutie si pana azi,au inteleso gresit e sclavagism modern!…..Omenii care ar fi trebuit intradevar sa ne povesteasca despre ce si cum sa intamplat cu executare lui CEAUSESCU,sunt morti de mult sau o mare parte din ei omorati de mult. TOT CE SA INTAMPLAT LA REVOLUTIE VA RAMANE UN MISTER SI O ISTORIE PRAFUITA CARE HOTI CU TIMPUL O VA STERGE SI DEMOCRATIZA CUM STIU EI MAI BINE…..SPER CA IN MINTILE SI SUFLETELE ROMANILOR CARE AU FOST PE VREMEA ACEIA SA O APUCE,SA O POVESTEASCA COPIILOR NEPOTILOR ETC. O ZI FRUMOASA TUTUROR

 31. Stiti , ceva Romanilor, mie nu mi mai frica in ziua de azi, numa ca noi care suntem tineri, nu ne mai permitem sa ne facem un wc si si nu avem ce sa le oferim copiilasilor nostri…, n-o sa stim zice numa VAIIII DE NOI. IN URMA ATATOR LASI CARE NE-AU LASAT PAGUBASI.

 32. ai mare dreptate dumnul Mihai Barbuta dar cati credeti ca se mai gandesc la asta? Ne dam un mare popor de crestini cu biserici care se ridica pe banda rulanta cand spitalele si un trai decene ne lipseste cu desavarsie. Ma bufneste rasul cand vad atatea comentarii mai sus de la fel si fel de retarzi si multi dintre ei nu i si dau seama ca asta nu e o democratie pe care au vruto cei care au luptat la revolutie! am uitat sa fim romani am uitat ce inseamna sa contezi ca esti roman ne am invatat sa fim sclavi. Se spune ca un erou nu moare niciodata dar cei de la revolutie sunt morti cu siguranta si asta datorita celor care azi sunt bucurosi de democratia pe care au vruto,in scurt timp la cum merg lucrurile cu democratia de azi tara sau poporul mai bine zis va deveni unul de drogati hoti si politicieni. Nu zice nimeni ca era foarte bine pe timpul lui ceausescu dar nimeni nu avea grija zilei de maine. Ma intereb cati dintre cei care sustin cu tarie ca acum e mai bine,stiu sau mai stiu IMNUL TARII. La cum merg treburile in ziua de azi asta e doar inceputul,o sa fie si mai rau…..Am uitat sa fim romani am uitat sa fim oameni….de aici pleaca cea mai mare problema.

  • Nu contest ceea ce zici si multi au dreptate pe o parte la ce au argumentat dar ce pot zice e ca tot nesimtiti suntem. Era un blog simplu unde se cauta de a scoate adevarul la suprafata, s-a pus ideea, bun incompleta si mai departe trebuiau sa vina argumente, idei, motive, realisme, totul. Fiecare particica ce fiecare om o stie sau poate a auzit era perfect pentru intregirea misterului si adevarului si citez „istoria este scrisa de populatie ci nu de un literar, domnitor unde se scrie doar ce vrea sa se afle”. Trist ca de la inceput nu am vazut decat oameni inculti, oameni ce nu stiu gramatica, nu stiu sa scrie si oameni ce nu fac decat sa injure si sa jigneasca iar ca final o tema sensibila asupra istoriei noastre a ajuns un tabloid de prost gust. Sunt dezamagit de ce am ajuns 😦 😦

 33. Salut raul. Nu trebuie sa te mire cati analfabeti sunt pe aici si i si dau cu parerea…..tot o gasca de analfabeti ne conduc tara si azi! Oameni din parlament care au intrat in parlament doar cu 7…sau 8..clase si sau scolit pe urma cu bani nu cu invatatul. Chear acum una saptamana sau doua am vazut un reportaj despre un sef de la circulatie care conduce de o viata dar el nu a avut niciodata un permis de conducere….si alte zeci si zeci de cazuri care te fac sa te gandesti daca e vis sau realitate,dar ce sa ne mai plangem e bine asa rau cum zic altii cu de,ocratia:))

 34. Doamne iarta-ma… frumoasa e tara mea si plin ede prosti in ea. Sunteti ca o haita si ignoranta se transmite intre membri ei. Stimata autoare…afla ca nu scrii „n-i se etc”. In al doilea rand bai Gabi bai, unde dracu ai fost ascunda mai? Tu care stii cum functiona tot aparatul politic al statului, al cabinetelor 1 si 2…tu care stii de ce si cum a fost impuscat Ceausescu, care stii de proiecte de exploatare si mai ales de contracte de imprumut cu FMI care ca si acum (dar mai mult atunci) nu aveau nici un fel de transparenta si nu erau accesibile outsider-ilor. Ori ai fost o mare minune de spion roman…si ma indoiesc, ori ai auzit cateva franturi de megalomanie si dezinformare crasa…sau ca si comentatorul de sus (care a fost plecat intre 87-88 din tara – in occident (se dadea mare) dar care stie siel motivele impuscarii si ce si cum si mai ales cat a pirdut sau pierde romania). Bai daca tot stiti asa de multe, de ce nu conduceti tara? Ah…sunteti defapt niste prosti care barfesc ca si babele, agatati de un gard. Patetici. De ce…de ce…. Motive multe sau putine, nu mai conteaza…oricum motivele adevarate nu vor iesi niciodata la iveala. Puteti sa adaugati un motiv sau altul ca va place…dar tin sa-ti raemintesc idioato cum stateam la cozi pt un cacat de litru de lapte de la 5 dimineata pentru copii. Cum ne era rationalizat totul…. cum tu ca o ordinara taceai chiar daca nu-ti convenea, pt ca erai o lasa…dar am vazut si auzit copii care strigau in 88-89 „ceausescu – in p***a ma-tii” pt ca nu le dadea desene animate decat 5 minute cu mihaela sau balanel si uneori chiar atunci se lua curentul. Decat sa tot comentezi mai bine mureai naibii in locul copilandrilor din timisoara. Crezi ca le incalzesti moermantul cu tampeniile tale? De Goga ai invatat la scoala? Ce-a zis el desteapto? „Muntii nostri aurpoarta, noi cersim din poarta in poarta” Bravo…niciunul din cei prezenti aici habar nu are de geodezie si geofizica dar va rotunjiti cu exploatarile de sist. Pai de aia America e bogata si alte tari, pt ca au facut exploatarile respective… La fel ca si cu lacurile de cianuri… Un fir de nisip pe o plaja intreaga. Nu poti sa traiesti fara sa imbatranesti, nu poti sa mananci fara sa te c***, nu poti face ceva fara o consecinta. Aurul ar creste pib-ul si puterea economica imens, pt 1-2 lacuri cat o unghie pe harta. APai futa-l mediu, traieste tu ca in codru prin grote, mananca muschi si du-te ….

  • si tu mai dobi, mai care nu stii absolut nimic, te informez ca dobi ca tine inainte sa manance cacao cu lapte trebuie sa citeasca in josul pagini daca vrea sa stie cine scrie articolul sau care a fost sursa. deci mai dobi treci si te uita pe can can tv ca orice dobi care se respecta nu mai sta sa citesti lucruri care sa iti aminteasca de cat de amarat ai fost atunci si cat de goale iti sant matele, buzunarele si casa in ziua de azi cand indestularea este la ea acasa. daca esti nemultumit sau frustrat de ceausescu ai invins. el e mort iar tu traiesti super bine azi. complimente!! eu am trait ca o regina in timpul lui iar azi oricum mult mai bine ca tine pentru ca fiecare primeste ce merita, nu?

 35. O vorba mare mi s-a spus de la un mare domn cu mare personalitate – „prefera mereu sa fi prostu din grupul de destepti decat desteptul din grupul de prosti, ca mereu sa ai ce invata” am spus acest lucru cu gandul si nepasarea ca imi voi primi replici jignitoare dar e cam asa, romanul stie doar sa se planga de ce nu are si stie sa tina predici, lectii si sfaturi dar nu se uita la persoana insasi. Suntem saraci dar defapt nu suntem. Noi suntem lenesi si stim doar sa ne plangem dad o ducem bine, daca nu o duceam bine am fi muncit si am fi trudit pentru familie si persoana insasi pe absolut orice tip de job chiar si mai de talie joasa fata de dorintele lor. Si sa nu uit de injuriile aduse unuia celuilalt si viceversa nu face decat sa duca la mai rau exemplu doi betivi se iau la contrazicere pana doar pumnul le mai face schimb de cuvinte si ramane in concluzie asa. Daca tot vrem sa ne credem mai destepti, cu simtul moralitatii si integritatii sufletesti si morale nu mai bine taci si ignori? De ce sa te chinui sa ii explici unuia cu cunostinte limitate ce se intampla cu soarele noaptea

 36. Buna la toata lumea! ma bucur ca in sfarsit se mai dezbate cate ceva despre istoria noastra… normal, parerile sunt inpartite …eu am prins o mica bucata din comunism si nu spun ca era bine ,poate la momentul acela ma saturasem sa miros sulful si alte produse chimice, mai ales ca eram intr-o zona puternic industrializata! daca ne uitam in urma, e simplu sa intelegem..! NOI NU AM FOST COTROPITORI!! noi aveam de toate doar a trebuit sa le aparam! Deci la momentul asta realizez, ca mirosul de produse chimice era mirosul romaniei si ce are aceasta tara ascunsa in zacamintele ei! dragii mei va rog deschideti ochii si vedeti si intrebati-va … DE CE ROMANIA E ASA DE CAUTATA DE LUMEA INTREAGA INCA DE PE VREMEA DACILOR! si mai apoi de ce Ceausescu a inchis granitele? si apoi de ce muncim in strainatate,cand la noi ar fi asa mult de munca? va spun eu Ceausescu avea nevoie de toti oamenii pentru mana de lucru, pentru prosperitate si industrializare masiva!! si sunt sigur ca daca continuam asa la vremea asta, noi ne plimbam prin lume ca turisti si strainii munceau la noi in tara!! asta e parerea mea! ps: nu e tarziu sa facem ceva avem si un imn care ne spune ce sa facem DESTEAPTATE ROMANE!! trebuie doar ascultat si cantat din cand in cand!

 37. DL Ark……acel colt de paine care insinuezi ca i l ai si i ti este asa bine i l are cam toate lumea,cat despre munca vad ca,cauzi sa scoti in evidenta ca tu mut munti din loc. Eu spun inainte ca inainte sa scrii daca habar nu ai pe ce lume traesti macar informeazate sau documenteazate. De acele cozi la lapte de care i ti amintesti tu cu groaza cu siguranta si le amintesc toti,dar problema mai mare e ca acum se formeaza cozi la scoli de copii care se duc doar pt lapte si cornul care i l da statul nostru de kkt cu o democratie la fel de. Vad ca esti unul din cei care ainteles gresit democratia si nu ce trebuia sa insemne ia. datorita unor oameni ca tine tara se indreapta unde se indreapta,cat despre copii care au murit la revolutie cu siguranta nu au murit pt unul ca tine care se multumeste cu un colt de paine si daca i l are nu i l mai intereseaza sau refuza sa vada ca altii din jurul lui sunt plini de frica zilei de maine daca au ce manca ssau daca nu au.ASTA E DEMOCRATIA LA TINE????….Si app de tarile alea de care vb tu america etc,sunt dezvoltate datorita unor oameni sclavi ca tine vanzatori de tara,cat despre ROSIA MONTANA SI GAZELE DE SIST esti pre redus ca sa i ti poti da seama daca e bine sau nu. am sa i ti dau un ex.simplu pe intelesul tau ; eu vin la tine in casa i ti trag femeia i ti fac si un copil cand plec ma mai si platesti iar in urma veri ramane cu femeia trasa si de mn si cu un copil pe cap care va trebui sa i l cresti. Cam asa se intampla si cu rosia montana sau gazele de sist………… la prima exploatare la rosia montana intereseazate cat% lua romania din aurul exploatat de straini si cat lua straini,din cate i mi amintesc romania un 25% parca si 75% straini,iar daca i ti convine revenim la exemplu dat de mai sus si i l punem si in aplicare poate asa am sa i ti luminez mintea aia care se bucura la un colt de paine.

 38. Bun Articolul…dar la ultima fraza ca Iliescu si restu au teama ca Ceausescu se intoarce si nebunii…sa fim serios…o mare parte din conducere sunt bucati rupte din ceausescu:))))

 39. doar cine are in sânge neamul romanesc și a trăit în România, până la, ,,revoluție,” poate sa povestească despre cum a fost:pe tichete e drept dar era de toate nimeni nu murea de foame ca acum, nu erau cerșetori pe strada, nu erau programele la tv ca și acum ca te conduc cum vor ei, si lipsa lor ne-au ajutat sa studiem, sa citim, sa gândim cu adevărat; eram uniți în greutăți, se făceau petreceri in grupuri de prieteni, se sărbătorea evenimente la aer liber.,acum rar vezi să fie o petrecere câmpenească cu toată lumea din oraș sau sat….suntem slugi prin straini ,și e păcat că nu avem posibilitatea sa lucram în ACASA in România, am fost specialiști ,dar cum am fost educați sa ne adaptăm la greu, suntem capabili să lucrăm orice să învățăm rapid limbi străine și meserii ce nici nu am visat ca exista. ..e puțin din ceea ce am primit de la sistemul Ceauşescu! credeți că vor reuși copiii de azi? cu celular la 8 ani ,desenele animate titrate direct in română ca sa nu faca efort cumva….eu am avut o copilărie de aur chiar dacă m-am născut în anul 1967!

 40. Iliescu si partidul lui PSD fura si in ziua de azi. Iti saracesc tara in fiecare zi! Toti pesionarii care au creierul spalat de la revolutie inca ii mai voteaza.

  Sa va fie rusine ca vreti sa distrugeti o tara asa frumoasa !!!
  Eu aveam doar 5 ani si nu am inteles ce e cu revolutia pe vremea aceea, dar acum inteleg si cred ca a fost cea mai mare greseala.

  E bine ca acum sunteti „liberi”! Acum aveti de toate ??? (Sa nu te plangi de cancer sau alte boli) Sunt pline magazinele … asta e drept … dar 80% sunt produse sintetic facute. Esti doar doar un robot care lucrezi mai mult decat pe vremea lui Ceausescu pe bani de nimic, iti rupi spatele pentru companii care duc profitul in alte tari!

  Am ajuns aproape cei mai saraci din Europa. De la cel mai bogat popor … am ajuns sa cersim prin toate tarile, sa le muncim pamanturile, etc.

  Iliescu cu gasca lui continua sa iti distruga tara, continua sa te vanda!!! TEZITI-VA AZI !!!!

 41. Datele pe care le prezinti sunt eronate. Verifica din nou si corecteaza. Prostia poporului romanesc l-a vandut pe Ceausescu (nu fara motiv ci datorita conditiilor indurate). Ceausescu facea tot ceea ce era bine pentru tara noastra, dar nu pentru popor. Tin sa cred ca nu ai 25 de ani ca sa stii ce vremuri s-au trait. Documenteaza-te din nou, poti discuta cu multe persoane care au fost implicate in aceste planuri care inca mai traiesc si se afla in Romania. Inceteaza sa dezinformezi pentru ca ne indobitocesti poporul. Mergeti la scoala! Invatati! Fiti harnici (extrem de rar printre romani). Faceti aceste lucruri si ne vom reveni. Vom triumfa din nou ca o putere financiar-economica si militara in europa.

  Pe de alta parte intereseazate ce au facut rusii in loc sa arunci vina ca un bou pe FMI si americani.
  Intereseaza-te cum dintre cei mai decorati soldati din al 2-lea razboi au fost vanatorii de munte si cum prima masura a URSS dupa razboi a fost desfiintarea acestora. Afla unde este tezaurul romanesc (indiciu – nu la americani ci la tovarasul … )
  Acest gen de dezinformare este exact motivul pentru care ne aflam in acest rahat – dezinformarea si gandirea idioata cand e vorba de aceste „conspiratii” care este de genul „crede si nu cerceta”

  TREZITIVA ! si mergeti la scoala!

  • stii ceva omfg idiotzi?? tu ramai cu scoala ta de spalat creiere, mergi inainte cu ei si lauda-te cat mai mult cu ceea ce te-au invatat sa spui la scoala. sa nu le iesi din cuvant si sa nu indraznesti sa sustii altceva decat ai fost invatat de mic de spui. stai in pozitia ta de sclav ascultator si de aparator al „adevarurilor stiintifice” pe care esti obligat sa le inveti ca atare. din aceasta cauza te invit sa nu mai citesti bloguri care s-ar putea sa te afecteze din punct de vedere emotional dar si material. tu ramai de partea lor pentru ca oile din turma sant de acea parte, noi, preferam sa ramanem oile negre di afara acestei turme, pentru ca pamantul a fost, este si va fi schimbat, ca intotdeauna de: urma scapa turma. cu alte cuvinte de cel care intotdeauna a ramas ultimul si a refuzat sa se alieze cu majoritatea adormita, incredula, ignoranta si trufasa in prostia care o caracterizeaza.

 42. @ ROMANIA 26/04/2014 LA 10:41 AM ” Nu zice nimeni ca era foarte bine pe timpul lui ceausescu dar nimeni nu avea grija zilei de maine.” D-na Romania, daca in epoca lui Ceausescu, aveati grija zilei de maine, nu ajungeam unde suntem, gaseati o solutie plauzibila si vitala, nu trebuia sa suferim bulibasala de tranzitie fesenista si uselista, prin care am trecut.

 43. Doamna Gabriela Dobrescu, din articol reiese ca vinovatul principal al executarii sumare a presedintelui Romaniei Socialiste, Tov. Nicolae Ceausescu, este Petru Roman. Dar nimic nu se zice de pleada beneficiarilor in urma executarii gen mafiot sau talharesc. Unul din beneficiari este Dinu Patriciu, urmat de Dan Voiculescu, si multi altii. Articolul deschide discutia unui subiect mult dezbatut, dar care e invaluit in tulburela minciunilor, pe semne spre a devia atentia de la subiectele acute ale momentului. Primadata am aflat in 1973 ca regimul ceusist va cadea, fara sa fie luat ca motiv Rosia Mintana, asa ca, nu e de mirare de ce s-a petrecut in Decembrie ’89. Nu mi-a placut nici de viata dinainte de ’89, dar ce s-a petrecut dupa instalarea esalonului II, este un dezastru pentru tara. Nu uitati, inainte de ’73 se lucra de zor pentru inlaturarea regimului ceausist. Probabil ca Petre Roma habar nu avea ce se va intampla, a cazut ca musca’n lapte.

 44. Exceptional micul articol, la subiect….multumirile de rigoare pentru detalii….. acest articol nu este pentru oricine…

 45. oricce roman ar trebui sa stie aceste lucruri.Din pacate romanii nu au stiut la vremea respectiva pentru ce au atatea lipsuri.Daca ar fi stiut , poate ar fi vazut lucrurile altfel ,poate nu ar mai fi avut loc o asemenea revolutie.Lovitura de stat nu ar mai fi avut succes.Nu stim daca ar fi fost mai bine sau mai rau.Dar intrebarea este. Acum este bine? Pentru unii este foarte bine, dar pentru altiii……

 46. Totul este si va ramane un mister, atata timp cat vom fii condusi de mafie si masoni. Toți cei care au strans cureaua, au făcut foamea, au stat pe întuneric, au făcut-o pt viitorul copiilor, nepotilor lor. Cel puțin, asa ar fi trebuit sa fie. Desi am 24 de ani, parintii mei au trăit acele vremuri. Mi-au povestit multe, din propriile lor experiențe. Si mi-au spus: „Pe vremea împușcatului, școala era școală, toti aveam educație si respect, spitalele erau spitale, aveam locuri de muncă, aveam casă, mergeam in vacanțe. Nu exista sa nu ai bani să mergi in concediu. Nu erau atatea crime, droguri și furturi.” Si ar mai fii multe de spus… acum ce avem??!! Nu avem nimic. Putini am ramas cei care avem respect, educație s.a.m.d. Azi suntem mai saraci de un milion de ori, mai bolnavi, locuri de muncă abia daca sunt și cu salarii de mizerie. Acum suntem cu adevarat sclavi in tara noastră !! Suntem chiriasii propriei tari si atat ! Astia de acum ne-au facut datori si pe noi si pe strănepoții noștri, o mie de ani de acum încolo. Iar eu, la cei 24 de ani ai mei, mi-as fi dorit sa am vârsta asta pe vremea lui.

 47. De ce nu a spus poporului motivul sacrificiului („strangerii surubului”) Ceausescu? Cred ca din orgoliu si din prostie. Daca ar fi spus-o , ar fi trait si azi? Intrebare grea… Avea multi dusmani (langa el) care erau la curent cu tot ce facea si probabil ca tot din prostia(politica) nu l-ar fi lasar in viata, chiar daca nu erau tot din Propaganda Due…
  P.S. Multe persoane comenteaza aici, semianalfabeti si una din persoane chiar foloseste limba romana asa cum era ea acum 2 secole ! Mult respect pentru ea (varsta ei) daca nu cumva o fi de pe alta lume ! Am 52 de ani si atunci am fost si eu la randul meu manipulat deoarece am dorit sa fie impuscati impreuna, asa cum au condus. Daca as fi stiut ca de fapt el (Ceausescu) ne-a facut sa suferim atat pentru patrie, pentru viitorul mai bun al nostru, probabil ca l-am fi iertat, dar ce folos ca „prietenii ” de loja tot iar fi executat. Oricum ar fi eu il iert si l-am iertat de mult ! Ii iert si pe cei care jicnesc si folosesc cuvinte urate unii la adresa celorlalti, multi dintre ei fiind slugile securiste platite sa compromita orice blog care incearca sa spuna cate ceva real. Sa spuna din partea lor orice numai adevarul nu… Ii anunt pe toti ca mult nu vor mai latra si ca va veni si ziua socotelilor cu amanuntul, cand vor trebui sa spuna in fata Lui Dumnezeu ce-au facut cu viata lor, dar cu a celorlalti??? Nu le va fi prea bine, ca nu exista scuza la necredinta si lipsa a iubirii de aproape! Daca tu nu ai trait acele vremuri, de ce-ti dai cu parerea? De ce afirmi ca e minciuna? Sunt mistere pe care nici un Einstein nu le-ar rezolva in sute de ani! Prostia e fara margini ! pe cat de multa inteligenta e la romani , compensator vin cativa si spun aici ca e minciuna. Asa e, principuiul complementaritatii.

  • BUNA DANE. eu sant mai mare cu 2 ani ca tine si iti impartasesc parerea. atunci nu stiam ce stim acum si nici nu intelegeam ce intelegem acum dar un lucru este sigur: vandutii, asasinii, calaii, lingaii, lasii, au fost pana acum in frunte. sper ca de acum incolo poporul sa se trezeasca si sa isi reia ceea ce ii apartine.

 48. Nu îl regret pe Ceauşescu. Deloc. După Cehoslovacia lui ’68 prea l-am blestemat în fiecare zi. Însă tinereţea trăită trăgând targa pe uscat – deşi aveam serviciu şi eu şi soţia mea – o regret. Da, citeam mult, cărţile erau ieftine, vedeam filme (în ultima perioadă a regimului numai titlurile lor erau noi), mergeam cu prietenii la teatru şi ne bucuram de şopârlele strecurate în text sau în regie: cu toatele, numai o formă de evaziune, de fugă din realitatea din ce în ce mai de nesuportat. Totul era strict controlat: cărţile, filmele, piesele de teatru, melodiile difuzate la radio, telefoanele (ce chestie, exact ca acum!), informaţiile, şcoala, conversaţiile, bancurile, iniţiativele personale, patriotismul, relaţiile cu lumea de afară etc. Activiştii de partid („lucrătorii cu gura”, cum le spunea Petru Popescu) şi securiştii de ieri – capitaliştii de astăzi – nu îşi puneau poalele în cap de frica Tovarăşului, care le putea lua privilegiile. Nici oamenii obişnuiţi nu-şi permiteau să calce pe bec, fiindcă vigilenţa regimului era neadormită. Frica, bine gradată şi manevrată, era omniprezentă. Cei lipsiţi de educaţie şi bun-simţ se înfrânau din frică; astăzi frica a dispărut şi urmarea e vizibilă pe străzi, la locurile de muncă şi, evident în tabloidele din hârtie şi în cele televizate. Tarele caracterului sunt astăzi exhibate fără oprelişti, priviţi-i pe politicienii, intelectualii angajaţi politic, pletora de postaci de pe net, showbizul, patrioţii de conjunctură, mulţi dintre „oamenii de afaceri” şi mulţi dintre celalţi, majoritatea săraci. Cine poate, pleacă unde vede cu ochii, cine nu, rămâne şi rabdă. Protestul a redevenit… intim. Înjuri în casă, la o bere, cel mult pe la TV-urile care au comentatori de serviciu. Proteste ca în Grecia, Spania, Italia, Franţa… n-ai să vezi la noi. Nervii noştri se consumă la colţ de stradă, în trafic şi – precum am spus – în intimitate. Senzaţionalul, teoriile conspiraţiei, bârfa şi, vorba cuiva… chiloţii divelor, ne ocupă prea multă vreme. Suntem o naţie simpatică, veselă, inventivă şi, mai ales, adaptabilă. Dar necazurile şi problemele ni le consumăm individual, nu le adunăm cu ale altora, ca să le găsim rezolvarea. Nici nu ştii dacă asta e o dovadă de superficialitate, o blegeală mioritică sau, pur şi simplu, lene. Conducătorii noştri chiar că sunt dintre noi. Păcat că majoritatea sunt aidoma părţii noastre rele! Oricum, noi, ca popor cred că le vom supravieţui multora. Ceea ce este bine. O să scăpăm de Dracu’, o să dăm de taică-su şi-l vom fenta şi pe el. Şi tot aşa, în veac. Ceea ce…

 49. Parerea mea este urmatoarea :
  A fost rau pe vremea lui Ceausescu , insa un rau necesar pentru plata unei datorii un rau si un sacrificiu care trebuia facut , acum si noi avem o datorie si va trebui sa facem un alt sacrificiu pe care nu ar mai fi trebuit sa-l facem vreodata dat fiind faptul ca Nicolae Ceausescu platise datoria . Eliminarea lui insa a dus dupa cum se vede la o alta datorie in loc sa fie pornita economia . Noi ar fi trebuit sa fim puternici si stabili acums sa avem datoriile platite si sa ne concentram pe dezvoltare precum China stat comunist care va ajunge cea mai mai putere economica a lumii . Asa trebuia sa arate si Romania zilelor noastre . Oricum poate a facut Ceausescu rau poate nu aveai drepturi insa bine ca le avem acum si saracim pe zi ce trece , bine ca avem curent electric non-stap dar nu avem bani sa-l platim , bine ca platim curentul cu chiu cu vai dar asta ne determina sa renuntam la altele , sa renuntam la a ne face pofte la a ne imbraca si multe altele , bine ca avem internet,telefon, si toate aceste lucruri dar pe internet vedem bogatiile Chinei , Singaporelui ,tari care au fost ca noi si care uitati unde au ajuns , in final BINE CA AVEM TOTUL DAR DACA SUNTEM PUTIN ATENTI REALIZAM CA NU AVEM NIMIC !.

 50. Felictari pentru o astfel de tema.
  Va invit sa cititi cateva articole exceptionale, scrise in 2012 de o jurnalista din Stuttgart

  CEAUSESCU SPERIASE VESTUL, articole scrise in 2012 de o jurnalista din stuttgart
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1181-ceausescu-speriase-westul.html

  DE CE A FOST ASASINAT CEAUSESCU
  http://www.art-emis.ro/editoriale/2005-de-ce-a-fost-asasinat-ceausescu.html

  MAI COMUNSITI DECAT COMUNISTII
  http://www.art-emis.ro/editoriale/1806-mai-comunisti-decat-comunistii.html
  Veti gasi, consultand titluri din arhiva din acest ultim link , mai multe articole cu privire la subiectele dezbatute aici, pentru care va felicit
  http://www.art-emis.ro/autori/userprofile/popescu.html
  Prof. Eliza Roman

 51. intr-adevar sunt putini care au bunul simt sa recunoasca faptul ca pe vremea,odiosului” cum i se spunea ,aveau mult mai multa siguranta din toate punctele de vedere.Acum cu ce ne incalzesc toate vitrinele pline de marfuri care mai de care mai frumos ambalate dar fara nici un gust si chiar nocive ,daca nu ni le putem permite ca….banii slava domnului nu au nici o valoare pe cand suta ceausista era valoroasa.Eu sunt din generatia 1968 cea de dupa decret si am simtit greutatile de pe vremea comunismului dar acum cu toata asa zisa libertate ma simt sufocata de atata bataie de joc si de dipretul cu care ne trateza guvernantii.Pacat ca s-a terminat asa Epoca de Aur si sper ca Dumnezeu sa ii pedepseasca crunt pe cei care au dispus uciderea familiei Ceausescu intr-un mod atat de crud.Oare nu au gandit ca au si ei familii si tot raul facut se intoarce?Poate o sa vina si vremuri mai bune dar cand ca deja jugul pe care ni l-au pus nenorocitii de azi este de nesuportat ,de ce nu sunt si ei pusi la zid si impuscati?

 52. Greseala lui Ceausescu a fost ca nu a facut publica datoria catre F.M.I, poate ca atunci nu ar fi murit oamenii in aceea lovitura de stat,la fel cum mor acum in 9Ucraina, mor degeaba.Sunt convins ca daca spunea omenilor adevarul , oamenii ar fi inteles sa faca sacrificiul ca sa scapam de acea datorie,si nu ar fi pus botul la acea manipulare care a fost acea” REVOLUTIE” aiurita

 53. cei care sustin ca sunt ,,destepti ” si comenteaza in fel si chip , ca sunt minciuni sau ,, proiecte megalomane ” pai mai omule ,,Andrei” acele proiecte ,, megalomane” erau menite sa arate lumii cine suntem … dar am doar ceva de spus pentru voi –sunteti PROSTI ba !!! – restul pace

 54. toata lumea vb si vb despre unul despre altul da ce e mai jalnic ca nimeni nu iese in strada si nu face nimic bine ca in 89 o stiut lumea sa iasa,noi suntem poporul ne lasam umiliti de toti jegosii,in occident la minima problema iese lumea in strada si isi cer drepturile SUNTEM CETATENII EUROPENI AVEM DREPTURI))))))dar pe hartie doar ar fii vremea sa faca si poporul ceva ca e un dezastru total deja

  • ai dreptate cristina dar nu iesitul in strada este solutia. astazi lupta trebuie dusa in alt fel pentru ca a iesi in strada inseamna sa te ucizi singur. ei sant aparati de politie, de jandarmi…pe care i-au inarmat pana in dinti iar tu cu mainile goale nu poti face.

 55. Cei care ne conduc tara de la lovitura de stat din 1989 ar trebui impuscati iar celui care a fost considerat tiranul României ridicată statuie de aur.

 56. Citind comentariile pro si contra nu intalnesc decat frustrare (pe langa erorile grave, sa le zicem de ortografie si gramatica ceea ce intr-o oarecare masura dezvaluie nivelul de cultura al fiecaruia) si nu inteleg de unde vine aceasta…Mi se pare un razboi al generatiilor: pe de o parte cei care si-au trait tineretea in acele vremuri si au trait bine, cei care au trait acele vremuri si au cunoscut lipsa celor mai elementare nevoi ale omului: hrana si un adapost si cei care au cunoscut cu adevarat teroarea acelor vremuri: intelectuali, profesori, studenti care s-au revoltat.
  Poate o sa imi sariti in cap si o sa spuneti ca toata lumea avea o casa…Da. Avea! O cutie de chibrituri primita cadou pe care acum o vind amaratilor care o platesc o viata.
  Aveam 7 ani la revolutie poate prea multi sa simt ceea ce se intampla atunci: iernile erau infernale; fara caldura, fara lumina, fara mijloace de incalzire…Imi amintesc cum se cumpara pe cartela orice: de la paine, ulei pana la butelie. Dar astea conteaza mai putin. Unii de aici spun ca se traia bine si atunci. Poate! Unii care se descurcau, aveau „relatii” iar acum regreta acele vremuri.
  Revenind la articol, mi se pare foarte partinitor.
  O data – Romania nu a fost niciodata buricul lumii sau macar al Europei. Cifrele cu productia la hectar: stie toata lumea cum se „obtineau”, Exporturile de utilaje si vehicule se facea catre tarile slab dezvoltate sau catre tarile comuniste, foarte rar in occident. Catre occident mergea doar materia bruta: lemn butuci, cherestea, cereale, fructe, etc
  A doua – Nu cunosc bogatiile aflate la Rosia Montana. Am citit si eu pe internet ca ar fi multe metale rare si aur. Daca doamna, care a scris articolul are niste studii sau documente oficiale (si nu contrafacute de „masoni”, „puteri imperialiste”, „oculte”, „potrivnice”, etc. sa ni le prezinte si noua). In rest, Ceausescu sa fi fost omorat pentru aceasta mi se pare o aberatie. In primul rand acest individ a fost omorat de propria prostie, ducand acest popor la exasperare prin: decrete care au mutilat sau (mai rau) omorat femei, care si-a ucis toti adersarii reali sau inchipuiti, a suprimat orice nevoie de cunoastere a omului civilizat, a falsificat istoria (cea mai odioasa fiind povestea cu descendenta din burebista), sfarsind in ultimii ani intr-o adevarata paranoia.
  Am ratat multe momente favorabile in istorie tocmai datorita prostiei conducatorilor si in special a Odiosului elogiat de unii de pe blog. Una ar fi la renuntarea la natiunea cea mai favorizata, care a si dus la acel boom economic din anii ’70. Castigasem simpatia occidentului si sustinerea acestuia, dar orgoliul unui idiot a ruinat o natiune.
  Poporul acesta a suferit foarte mult de-a lungul istoriei sale si va suferi mult pana cand nu se va face schimbul de generatii. Si atunci si acum am fost/suntem condusi de incompetenti. Deci, tovarasi va urez in continuare frustrare si melancolie placuta!

 57. Nu mă mir că retardații îl regretă pe Ceaușescu, ei au impresia că acesta a fost un binefăcator care a moștenit România de la bețivul de tac’su iar românii erau niste cerșetori cărora le-a dat el pomană din averea proprie apartamente, străzi, școli, etc. „Ceaușescu a făcut aia, a făcut aia, a făcut aia, etc”. Nici vorbă conform lor, lichelelor care au tras chiulul pe vremea lui Ceaușescu, ca poporul să fi muncit din greu pentru aceste „mărețe realizări” pe niște salarii de nimic. Economia comunistă a fost un experiment falimentar prin sistemul centralizat de conducere care a mai avut și ghinionul să aibă în fruntea lui un extrem de incompetent administrator de teapa lui Ceaușescu.

 58. Gabriela,este interesant articolul tau in ceeace priveste Romania si FMI,dar a descrie pe spurcatul de Ceausescu ca erou national este o obraznicie fara margini,care ma face sa cred ca ai fost un pion al securitatii care ai trait bine pe timpul nebunului iar acum iti sta foamea in gat! Daca asa atau lucrurile cu Ceausescu,de ce nu a informat tara si poporul de realitatea „Strangerii curelii”????? sau de Rosia Montana…..sau de presiunile FMI….??? Toate povestile aste sunt jumatati de adevar,si ca atare o minciuna intreaga,deoarece nebunul si tradatorii de neam traiau in smantana! Iar apoi raspunde-mi de ce si ce legatura are brutalitatea Militiei si Securitati de atunci cu bunul nostru conducator,De ce am fost opriti sa nu calatorim sau sa muncim in vest???? Am fost tinuti ca in lumea a treia,ca niste salbatici,iar obraznicia comunistilor era la apogeu numind „EPOCA DE AUR”!!!!

  • -daniele, articolul nu imi apartine. daca ar fi fost scris de mine ai fi vazut jos numele meu la autor.
   -nu am fost nici spion, nici membru de partid nici capul vreunei organizatii comuniste, nici seful vreunei intreprinderi, ci un om simplu ca oricare altul
   – cat despre foamea in gat…in primul rand, nu agreez asemenea expresii de mahala care lezeaza persoana celui care expune ceva pentru ca imediat imi dau seama ca cel care ofenseaza este un habarnist pentru ca aici se vorbeste despre idei nu despre persoane. stii, marii filozofi ai lumii spuneau ca intotdeauna cei care vorbesc despre lucruri sant habarsistii, oamenii normali vorbesc despre persoane iar inteleptii despre idei.dar sa revin….stii am plecat din romania in 1999 si ma indoiesc ca unde sant as fi cu foamea in gat. in plus….care foame??? inteleptul nu se hraneste cu mancare si nici omul constient cu cadavre…..vreau sa zica ca sant vegan si asta inseamna ca nu prea mananc nimic in afara de fructe, legume si seminte…..ce dracu foame sa am??? nici macar bani nu imi trebuie pentru asta fiindca am eliminat deja totul( carne, peste, oua, lapte, sucuri otravitoare, bauturi, grasimi, uleiuri, margarine, paine….) vezi ce rau este sa insulti pe cel pe care nu il cunosti???
   -ceausescu nu a spus ce???? ceausescu a spus unei intregi natiuni de dobitoci ca avem imprumuturi la FMI si acest lucru nu este o fabulatie pentru ca inainte de lovitura de stat din 1989 el a anuntat ca datoria romaniei catre asasinii de la FMI a fost achitata inainte de termen, lucru care i-a facut sa innebuneasca de furie. deci… se pare ca atunci, ca si acum traiesti din iluzii si nestiinta.
   -ei traiau in smantana???? pai si acum tu cum traiesti, mai bine ca atunci??? daca spui da, cum de altfel o vei face, te anunt ca minti frumos. atunci aveai o casa asigurata, un servici, un trai decent cu atat cat iti trebuie din toate dar mai presus de toate nu aveai nici un stres. carciumile erau pline de oameni, concediile pentru tratament erau platite de sindicate ( 18 zile), concediile la mare si la munte oricand doreai. la servici se fura, se tragea chiulul si se beau cafele cu ulceaua.
   -ce mare chin ca nu puteai sa pleci la asasini din occident ca sa le cumperi otravurile, dar puteai sa te duci in orice tara comunista.
   -acum poti sa pleci si la ce iti foloseste?? stai sluga la straini care considera ca oricat ai fi de vechi in tara lor tot strain si mort de foame esti. fiul meu e britanic, nora mea e italianca, nepotul meu e italo-britanic si la ce imi foloseste?? crezi ca ai al statut decat un mort de foame care a plecat la munca in alte parti??
   – nene draga, ori esti dus cu pluta printre craci ori esti mai nenorocit ca iuda.
   -epoca de aur nu a fost o obraznicie ci o epoca in care nu aveai nevoie sa iti lasi casa si neamul ca sa pleci sa fii slugoiul europei. ce rost avea sa muncesti in vest atunci cand salariul care se lua in romania depasea cu mult slariile celor din afara. un dolar costa 2,5 lei iar tu luai banii de la firma straina dar si salariul din tara care ii revenea familiei tale. ai habar ce inseamna asta???
   -cat despre lumea a treia, te anunt ca ACUM ESTI LUMEA A TREIA, nu atunci. deci…poate orbul gainii iti va trece citind aceste randuri desi traiesti degeaba……

 59. Gabriela, nu stiu ce varsta ai si nici nu stiu ce viata frumoasa ai dus tu pe vremea lui Ceausescu, insa daca ti-e dor de paine la cartela si de adidasii din alimentara sa sti ca nu mai gasesti pe nicaieri. Poate nu sti ce cozi infernale si bataie era pt un 1.2 kg de carne/ luna, poate nu sti cat se statea sa iei o butelie sau un litru de lapte. In ceea ce priveste economia doar agricultura mai era cum mai era, in rest era praf si pe vremea aia, Siderurgia lucra pentru export insa toata marfa revenea in tara ca era de proasta calitate. Vrei sa sti despre atrocitatile comunismului, am avut rude cu studii superioare, veterani din al doilea razboi mondial care au aparat tara apoi au fost impuscati de comunisti, trimisi la canal sau la Aiud cu condamnari de 25 de ani doar pentru faptul ca aveau puterea sa spuna lucrurilor pe fata . Poate ca tu nu tresareai cand auzeai ciocanind la usa, insa familia mea ascundea pana si icoana de pe perete. Sunt multe lucruri oribile ce le-a facut regimul de atunci, insa voi credeti ca avand de lucru si un acoperis deasupra capului ati rezolvat toate problemele. Ceea ce a facut Ceausescu se numeste sclavagism, te arunca intre patru pereti si munceai pt el, te hranea cand vroia si cu ce vroia si cat vroia, practic iti limita orice drept. Asa ca nostalgici comunisti niciodata nu veti putea privi altfel pentru ca orizonturile si gandirea voastra este limitata.

  • buna, am 55 de ani si bineinteles ca datorita acestui fapt am putut sa experimentez ambele regimuri (comunist si capitalist) la nivel maxim. in principal nu sunt de acord cu nici un fel de regim, cu nici un fel de guvern si cu nici un fel de regului pentru ca orice tip de guvernare sfarseste prin a asupri pe cel care se lasa condus, iar din acesta cauza prefer anarhia, care doresc sa precizez in mod deosebit, inseamna libertate. in romania anarhia este confundata cu haosul, de aceea vreau sa explic ca anarhia este modul prin care o persoana, un grup de persoane sau o comunitate se guverneaza singura neacceptand nici un fel de idiot care sa ii spuna ce sa faca si cum sa faca ceva.eu nu oftez dupa comunism pentru ca nu am motive dar il consider mult mai uman, mai corect si mai demn decat acest capitalism american in care traieste astazi poporul roman. ma explic mai bine: astazi nu mai suntem o tara in care suveranitatea nationala sa fie de neatins, pentru ca noi suntem deja sclavii mai multor puteri oculte care au distrus tot ce stramosii nostrii au aparat cu pretul vietii. colonia americana romania, nu mai are nimic al ei. tara aceasta minunata a fost scoasa la mezat si din trupul sau se infrupta americanii, UE si guvernele mafiote care s-au perindat de 25 de ani in fruntea sa ca o poata vinde ca pe o bucata de zdreanza, pe nimic. poporul a fost deposedat de tot ce avea si a fost nevoit sa bata pe la portile statelor care ne jefuiesc sa obtina un loc de munca. prin magazine nu mai sunt cozi si se gaseste toata scursoarea si gunoiul impachetat in poleie colorate al amaericanilor, intitulate mancare. oamenii sunt bolnavi si de la 20 de ani umbla cu pastile in geanta pentru ca medicii toti, sunt corupti si platiti de casele farmaceutice asasine care fac experinente inumane cu pastilele lor chimice pe oamenii nestiutori, obtinand concedii si bucati grase de bani din vanzarea acestor veninuri. daca ceausescu iti dadea mancare si cafea cu soia, masline, halva, marmelada…..astazi mananci doar E-uri, conservanti, aditivi, indulcitori si tot ce se chiama mancare, sucuri si bauturi sunt facute toate doar cu gust si arome de plante sau fructe, in nici un caz cu adevarate fructe sau plante sau legume. din salariul pe care il iei, jumatate sunt doar taxe si impozite datorate unor asasini care se lafaie pe banii tai, iar tu se vede ca esti foarte fericit sa ii platesti si sa le multumesti ca te-au scapat de comunism. mahhhh

   • Gabriela Dobrescu de la inceputul topicului v-am urmarit, cu pauze uneori dar uite asa a ramas deschid si activ timp de un an. Parerile au fost impartite in prealabil, avem oameni suparati pe viata si tot ce ne inconjoara, bagatori de seama, inculti, melancolici, realisti, etc regret ca nu am vazut niciodata inclusiv pe topicul dumneavoastra decenta verbala (scrisa) si romanul a trebuit sa aduca jigniri fel si fel nepasand de persoana respectiva, indiferent de varsta, scoala ( scris vorbit) si educatia si respectul fata de un strain data de parinti. In fine, a trecut anul vedem destul ANAF, DNA, si alte societati adiacente dar Romania la fel a ramas. Eu am clacat si am fugit momentan departe de propria-mi tara intr-un loc unde o pot numi a 2 a casa datorita respectului si lipsei de criticism din partea oricui. Sper sa revin acasa, la parinti, la locul meu de nastere fara a ma simti amenintat asupra viitorului meu cand oriunde ma uit vad doar negru si ura in ochii conducatorilor, patronilor, societatilor. Si cel mai important m-a facut topicul sa observ inca odata ce mult ne sustinem noi romanii intre noi de ne muscam precum cainii vagabonti la o halca de carne

 60. Mai oameni buni ,
  Dupa parerea mea , tara ideala e acum . Salarii ca in Africa , totul vandut , preturi europene , iar salariile se platesc din imprumuturi . Bravos natiune !! Asta este tara pe care o puteti lauda , dar mancati ce vreti , numai ca din imprumuturi !! Spitale inchise , scoli inchise cu sutele !!! Dar nu mancati salam cu soia … Se vede ca va intelegeti istoria …

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s