Harald Haarmann – Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie

Un mare savant german, Harald Haarmann, specialist în istorie culturală, arheomitologie, istoria scrisului, evoluția limbii și istoria religiilor, autor a 40 de cărți traduse în diverse limbi de circulație internațională, editor și co-editor a 20 de antologii, face o declarație de mare importanță pentru noi, rezultat al cercetărilor sale. El spune că cea mai veche scriere din lume e cea de la Tărtăria – România și că Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie, mai veche cu mii de ani decât cea sumeriană (considerată încă leagănul civilizației).

Rezultatul cercetărilor sale sunt prezentate într-un film documentar numit Civilizația Danubiană.

Fără îndoială că această perspectivă dată de un savant german premiat de instituțiile europene pentru contribuțiile sale științifice, membru al Centrului de Cercetare pentru Multiligvism de la Bruxelles, poate să răvășească tot ce se credea ca fiind deja bine stabilit în legătură cu istoria străveche a umanității.

Desigur, el nu este primul care susține că civilizația străveche din spațiul locuit astăzi și de România este locul primelor mari culturi europene. Astfel, savanta americană de origine lituaniană, Marija Gimbutas, a afirmat ceva asemănător acum mult timp: „România este vatra a ceea ce am numit Vechea Europă, o entitate culturală cuprinsă între anii 6.500 – 3.500 î.Hr., axată pe o societate matriarhală, teocratică, paşnică, iubitoare şi creatoare de artă, care a precedat societăţile indo-europene patriarhale de luptători din epocile bronzului şi fierului.”

Mă întreb cum vor reacționa „științificii” noștri, cei care sunt deranjați de orice lucru care dă bine la CV-ul nostru istoric?…

Voi cum explicați faptul că o serie de așa-ziși istorici români turbă de supărare la astfel de informații? Adică o serie de savanți străini spun că aici este Vatra Vechii Europe, iar unii dintre cei care predau în universitățile de la noi se luptă să ne convingă că nu e așa, în pofida tuturor probelor și evidențelor.

Oare cât o să le mai meargă cu ascunderea adevărului istoric? Eu zic că foarte puțin! Să fim optimiști pentru că adevărul va ieși la iveală în toată frumusețea lui!

Daniel Roxin

Deci poate sta foarte bine si teoria mea despre pamantul sfant care nu se afla in Israel: 

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2013/03/10/iata-de-ce-israelul-nu-este-pamantul-sfant/

2 gânduri despre „Harald Haarmann – Civilizația Danubiană este prima mare civilizație din istorie

  1. Hakuna matata , forumistii ! Inainte de a ,, debita din nou ceva basme personale ,, permitati-mi va rog sa va spui ca am cetita comentariili forumistilor de la artículu ,, De ce Israel nu e tzara sfinta ,, . Incep prin a saluta pe Gabriela . Bonjour Gabi ! Artículu a stirnit comentarii numeroase . Cineva poate fi de accord cu cele scrise sau nu . Dará , zic io , este maniere si maniere de a exprima desacordu . Má refer la manierele izvorite din iducatzie . Si uneori avem de-a face cu desacorduri ce isi are originea in … surse care trebe trecute sub tacere , má ntelegi . E rindu meu sa-ti spui ca nu iti dau cu periutza . Nu-i genu meu . Dar sint sigur ca faptu ca ai deschis aceasta fereastra spre un loc in care lumea poate ceti si comenta asupra subecte lor care nu este tocma usoare si date eforturili tale pentru cantitatea impresionabila de articule , ti-ai cistigat deja simpatía multor forumisti . Originea comentariilor agresive impedica pe propetarii lor sa inteleaga ca izista un cód nescris care ar trebui sa hie prezent si faca ca tocma sa iziste un dram de respect pentru tine . Dar ei , ele , se vede treaba ca a lipsit de acasa sau de la scoala cin se vorbea despre asta . In fine . Succes Gabi si mergi pe drumu tau! Nu te supara daca la rindu meu iti voi trimite vía internet ,, a friendly kiss ,,. Take care of you . Dragi forumistii , sa nu fiu inteles gresit , nu sint impotriva desacordurilor , e normal sa iziste ! Dará ce v-as ruga , atentie la felu in care le exprimati . Si nu pentru mine , ci pentru voi . Nu e bine sa umblati cu insulte si jigniri numa pentru faptu ca cineva , nu neaparat Gabriela ar afirma sau ar scrie ceva cu care nu sinteti de accord .

  2. De la lume adunate si iarasi la lume date (hahahahaha) . Imi amintesc ca o data in Austria , am vazut neste miniautobuze Wolskwagen adáptate ca neste casutze pe rotzi . Má-am apropiata si cin am vazut ca era italiani fetele si baietii cu ele , am intrat in vorba . Am pastrat si pastrez inca o simpatie pentru Italia in general . Ei distribuía Biblii . Ei vorbea la un moment dat de sfirsitu lumii . Atuncia io le-am facut o intrebare : Cuando si une se va produce asta ? Ei mi-a raspuns la uníson ca sfirsitu lumii va incepe in Israel . Asta se intimpla cu ceva ani buni in urma . Acuma bine , poporu asta a suferit mult in trecut . Dar in ciuda greutatilor si-a croit drumu prin víata or si une s-a aflat . Pina aicia , totu e bine si frumos . Dará une incepe problemili este cin ei se declara ,, poporu ales ,, a lu Dumnizeu ! Dar care Dumnizeu ? Unu tribal ? Care se adresa numa triburilor lor de evrei ? Daca e sa luam in consideratie faptu ca Dumnizeu a creat omu , pai el iubea in egala masura pe toti oaminii , nu numa pe unii in special . A , ca lu Dumnizeu nu-i placea de cei care gresea ? Pai daca gresea , o facea finca ei era influentzatzi de catre diavol . Se zice ca múlti evrei era tatuati . De accord cu o teorie ( a chibritului , desigur ) , tatuaje le astea era de fapt .. Un cód de bare , care putea sa fié scaneate ! De catre cine ? Pai de catre e.t. care cum am mai spus era pe pamint dinaintea noastra , a umanilor . Apropos , Otzi , omu primitiv descoperit in Alpi , are neste tatuaje. Se pare ca la fel , reprezinta de fapt un cód de bare si nici de cum are de vazut cu superstitii , ceremonii místice sau alte alea . E.t. ne-a dezviat de la drumu nostru . Gresala mare a lor si din fericire pentru noi , a fost ca ei a permitat sefilor bisericii evrei esti sa intrige si sa provocar moartea lu Isus , Domnu nostru . De aceea , ei va fí aspru pedepsiti la venir ea Domnului . In primu rind se va ocupa de spiritele maligne . Apoi va da de pamint cu e.t. . Ii va scoate definitiv de pe pamint ! Apoi va cere socoteala tuturor uneltelor e.t.- lor cum ar hi iluminatii , masónii , satánistii si toata shleahta . Bisericili de orce fel va disparea . Planeta va hi purificata si in sfirsit omu va putea continúa cu o alta izistentza , demna de numili asta . Noi síntem copiii lu Dumnizeu . Ne asteapta Fratii nostri in alte locuri ale Universului .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s