„Ori ne daţi Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul”

S.U.A. ameninţă România

Rusia a început să arunce la tomberon jucăriile americane. Restaurantele McDonald’s nu mai sînt pe gustul lui Putin. Decizia Moscovei de a pune lacăt pe lanţul de mîncare made în S.U.A poate fi o socotită o reacţie previzibilă la sancţiunile Occidentului, pe fondul tensiunilor dintre Moscova şi ţările din Vest. Mai mult, într-un discurs adresat experţilor politici la Soci, Putin a acuzat S.U.A. „că subminează stabilitatea globală pentru a-şi impune punctul de vedere şi că încearcă să facă din Rusia un pericol pentru restul lumii, forţîndu-şi aliaţii să impună sancţiuni Moscovei din cauza crizei ucrainene.”

Arătînd spre războaiele din Irak, Libia şi Siria, ca exemple de politici ratate ale S.U.A. ce au dat naştere haosului şi morţii, Putin a avertizat că lumea se va confrunta cu noi războaie dacă Washingtonul nu va respecta interesele altor ţări, scrie Associated Press. Dincolo de sancţiunile impuse Rusiei, n-ar trebui să mire pe nimeni dacă Putin şi Merkel ar negocia în secret, aşa cum în urmă cu 75 de ani Stalin şi Hitler şi-au negociat influenţa şi teritoriile.

 „Ori ne daţi Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul”

 Mi-e groază de tot ceea ce se petrece în lume! America fierbe la foc mic, iar Obama pare timorat în urma atacului armat din incinta Parlamentului din Ottawa, cînd premierul Stephen Harper a stat ascuns 15 minute într-o debara în Parlament, iar parlamentarii şi-au făcut suliţe din steagurile aflate în sala de şedinţă. Cu toate acestea, S.U.A. continuă să ameninţe.

Potrivit emisiunii „După 20 de ani” de la ProTv, S.U.A. pune condiţii şi ameninţă România: „ori Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolam ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul”. Cuvintele aparţin politologului american George Friedman, Director Stratfor (agenţie de analiză apreciată în S.U.A.), unul dintre analiştii pe care liderii politici şi militari de la Washington îl iau întotdeauna în considerare.

Un „oracol” titularizat! Nu trebuie să ne mire că luminăţia sa a revenit pe plaiurile mioritice, însă să nu neglijăm faptul că George Friedman s-a născut la Budapesta şi ca „bun prieten” îşi permite să ne ameninţe şi să ne şantajeze la noi, acasă: „Gazele de şist sunt arma cu care puteţi preveni războiul”.Inacceptabil! Care război!

România nu vrea război cu nimeni! Prin portavocea lui Friedman S.U.A. şantajează România: „Ori lăsaţi americanii să extragă gaze de şist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori vă vom izolam că pe vremea lui Ceauşescu şi vă lăsăm pradă războiului”. Oracolul George Friedman nu neagă „recunoştinţa” S.U.A. faţă de Ceauşescu, care le-a susţinut interesele şi a detensionat relaţiile pe axa Washington-Beijing-Moscova în anii 70. Abject nivel de abordare din partea unui politolog „american 100%”!

 „Ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătiţi!”

 România nu era izolată pe vremea lui Ceaşescu, aşa cum afirmă Friedman. Avea relaţii diplomatice şi economice cu state de pe întreaga planetă şi exporta în peste 144 de ţări ale lumii. Cînd vorbeşte despre izolare, Friedman face referire, probabil, la găştile de putere politică şi financiară ale lumii, la care, ca stat, poţi adera doar cedînd suveranitatea economică şi, implicit, pe cea teritorială.

„Oracolul” ne ameninţă şi ne şantajează pe faţă, iar traducerea ar suna cam aşa: „ori puneţi ţara la bătaie şi ne daţi gazele de şist şi aurul de la Roşia Montană, ori veţi avea soarta lui Ceauşescu”, scrie site-ul CSIC. „Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar ăsta e preţul pe care trebuie să îl plătiţi”. Ceea ce va să însemne că exploatarea gazelor de şist va da lovituri crunte mediul înconjurător, climei, solului şi apelor din Ţară.

Dar Friedman nu se opreşte şi avansează cu aroganţă în miezul şantajului: „Americanii vin aici să facă bani. Sunt multe feluri de a face bani şi un mod sigur de a-i pierde: să nu cunoşti situaţia, adică impredictibilitatea. În ultimii ani, investitorii americani s-au săturat de România. Exemplul care îmi vine în minte e Roşia Montană. A devenit un simbol în comunitatea de investitori a ceea ce se poate întâmpla în România.

Cred că guvernul a înţeles asta şi faptul că principalele voastre resurse sunt cele energetice şi minerale. Trebuie să vă târguiţi, dar odată încheiat târgul, să vă ţineţi de el.” Noi nu ne tîrguim resursele naţionale în acest capitalism de piaţă, ele aparţin poporului şi nu pot deveni un troc în războaiele made în de S.U.A.. „Dacă un guvern încheie un contract, toate guvernele de după el trebuie să îl respecte. Dacă nu, viabilitatea României că ţara independentă e ameninţată. România are nevoie de investitori străini, nu are resursele să se dezvolte singură.” Aberaţii! Chiar şi după jaful naţional al clasei politice româneşti, Ţara are încă resursele necesare unei dezvoltări rapide şi de durată!

 Dreptul de a  aproba copierea articolelor prezentate AGERO aparţine deţinătorilor de copy-right (autorul/autoarea) care trebuie contactaţi şi informaţi în timp util. Orice preluare de texte din AGERO (presă, televiziune, radio, net) fără aprobarea autorilor și precizarea sursei AGERO intră sub incidenţa legii dreptului de autor. Redifuzarea preluării prin alte medii (presă, televiziune, radio, net) trebuie să indice pe mai departe autorul şi AGERO ca sursă originală. – Director şi editor-şef, Lucian Hetco

„Gazele de şist din România sunt o armă care poate fi folosită pentru a evita războiul”

 Urmărind mai departe emisiunea, vedem cum Friedman face apel la orgoliu şi mîndrie: „Capacitatea europenilor de a învesti e limitată, chinezii au bani, dar îşi aduc propria forţă de muncă, ruşii au bani, dar nu au expertiză, americanii le au pe toate.” Sigur că le au pe toate şi toată lume ştie că S.U.A. au propriile ogive nucleare care le oferă impunitatea şi curajul unui atac armat.

Toată lumea a auzit că America fabrică şi vinde arme din greu şi că prin tradiţie se află mereu în război cu cineva.  Mai departe, Friedman surprinde cu alte abjecte ameninţări: „Problema e acum domnia legii – un contract să rămână un contract, să nu se schimbe.

Aşa că nu faceţi târguri proaste, ca să nu trebuiască să le schimbaţi. Companiile americane urmăresc acum cu atenţie România. Ştim de o companie care vrea să investească în energie şi are nevoie de informaţii. Din păcate, la voi aceste informaţii sunt secrete, ori nu poţi aduce investiţii cu informaţii ţinute în secret. Gazele de şist din România sunt o armă care poate fi folosită pentru a evita războiul. Rusia controlează Europa prin gaze.

Aveţi nevoie de resurse alternative iar România e cea mai bogată în astfel de resurse. De aceea americanii sunt atât de interesaţi de resursele voastre. Dată fiind poziţia strategică a României, exploatarea gazelor de şist e o problemă strategică naţională(în favoarea S.U.A., desigur). Gazul de şist limitează influenta rusească. Oricât de mult ar putea afecta mediul ele oferă o soluţie geopolitică.”

 „Decizia trebuie luată acum!”, plusează Friedman

 „În situaţia actuală a României, ar fi iresponsabil să nu luaţi în considerarea exploatarea gazelor de şist. Decizia trebuie luată acum!”, plusează analistul american, „fiindcă acum ruşii taie energia Europei. Totul presupune un risc. Gazele de şist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a rămas fără consecinţe asupra mediului. România vrea să fie sigură că restul Europei are suficient gaz ca să nu poată fi şantajată de ruşi.

Cîtă grijă au americanii pentru Europa concurentă! „Câinele moare de bătrîn şi prostul de grija altuia”! „Altfel România va fi izolată, aşa cum a fost în timpul Războiului Rece”. Şantaj 100%! Oare cine a izolat România? Ghici ciupercă… din declaraţia de şantaj a lui Friedman: „Ori ne daţi Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul”. Să folosească astfel de formule de ameninţare la un post naţional  de televiziune e de-a dreptul revoltător!

Mai departe, Friedman afirmă: „Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e şi mai real. Pericolul că România să se întoarcă la perioada când era izolată de toată lumea, că în timpul lui Ceauşescu, trebuie luat în considerare”.

În concluzie, purtătorul de cuvînd al intereselor americane în detrimentul altor state, vorbeşte din postura de unealtă a vîrfului piramidei, care altfel nu l-ar menţine în funcţia de director al Stratfor.

Pentru o remuneraţie consistentă, mesagerul-oracol încearcă la rîndul lui să manipuleze, utilizând arme din arsenalul său machiavelic: intimidări, ameninţări şi şantaj. Cu România nu-i va merge, deşi Washington-ul duce o politică globală agresivă a resurselor. Miza fiind şi susţinerea industriei sale de armament care ar falimenta în lipsa conflictelor şi războaielor. Mai mult conflictele armate oferă posibilitatea testării unor arme performante.

 Nepoţii lui Van Rompuy, speriaţi ca de bau-bau

 Pentru descreţirea frunţilor, priviţi cu atenţia fotografia de final a summitului Consiliului European! Veţi observa pe Preşedintele Traian Băsescu foarte emoţionat alături de nepoţii lui Herman Van Rompuy, care îşi încheie mandatul la 31 octombrie, şi veţi constata că micuţii par speriaţi de parcă îl văzuseră pe bau-bau.

Unul dintre ei ridică un dos de mînuţă spre preşedintele nostru. Dar să-l iertăm, peste cîteva zile îşi încheie mandatul şi poate clopoţelul îl va  chema la D.N.A.. Noi trebuie să ne adunăm, să punem piciorul în prag în aşa fel încît după prezidenţiale nici Ţarul, nici Obama să nu ne confişte zestrea strămoşească, iar clasa politică în frunte cu viitorul preşedinte să stea în poziţie de drepţi în faţa naţiunii.

Maria Diana Popescu, Agero

www.agero-stuttgart.de

SURSA: http://ioncoja.ro/textele-altora/santaj-american/

Puteti asculta interviul si puteti citi totul in original aici:

http://stirileprotv.ro/emisiuni/dupa-20-de-ani/analistul-american-george-friedman-ne-avertizeaza-gazele-de-sist-sunt-arma-cu-care-puteti-preveni-razboiul.html

6 gânduri despre „„Ori ne daţi Roşia Montană şi gazele de şist, ori vă izolăm ca pe vremea lui Ceauşescu şi vă paşte războiul”

 1. Hakuna matata , forumistii ! Pai vrea cam multe negustoru . Nu avem nevoie de utillaje ultramoderna pentru a scoate bogatiili din muntii nostri . Auru si altele , le-am putea scoate si cu lopata . Nu trebe sa le scoatem de urgentza . Avem tot timpu . Totu e sa avem neste polítici care sa nu permiteze jafu . Sa vedem cine amenintza Romania . Avem o pozitie privilegiata . Síntem o poarta de íntrare in Europa ! E o tara cu munti , riuri , dealuri , cimpii , paduri . Chiar daca mai este saracie pe ici pe coló , Romania nu este saraca !! Depinde de cei care o administreaza . A cam vinita timpu sa le dam shuturi in fund políticilor care cu un tupeu de derbedei ne vinde tara pe nimica . Si ce este cu ploconitu asta in fata Ovidentului si americanilor ? Ar trebui sa se insiste ca sa putem íntra in Schengen si turistii romani sa poata merge in State fara viza . La urma urmii americanii circula full in tara noastra . Are si militari si masini de razboi . Si daca ei ne face figuri , sa le punem viza asa cum ne pune si ei . Dará pentru asta trebe neste polítici cu oua in pantaloni , má ntelegeti , nu neste laquei lingusitori . Atentie cu muntii Romaniei . Cum mai spuneam , este neste secrete ancestrale care are legatura cu e.t. . Si americanii vrea sa puie mina pe túnelurli si galeríili astea pentru a sustrage informatii . Frati romani , cu riscu de a fi luat drept nebun , va repet si voi repeta la nesfirsit . Trebe deschise túnelurli din Bucegi ! Trebe invitate televiziuni cit mai multe . Si daca unele din ele nu vrea sa vie , nu-i nimica . Cum iluminatii controleaza teliviziunili , e de nteles . Dará s-o gasi una sa vie . Daca nu e nimica in Bucegi , pai nu o sa hie gaura in cer . Dará daca e ? Va dati seama de impact ! Din toata lumea ar vini oamini sa vaza ce-i acolo . Si din mers friedman asta si acolitii luí ar primi o lovitura de numa . Báshca ca si alte tari ar urma izemplu Romaniei . Toate secretíli astea pe care masónii si iluminatii vrea sa le impuna , se va afla ntr-o zi . Domnu nostru Isus a spus printre altili ceva de genu : ,, si nu va ramine fapta sau lucru de care sa nu se stie !!,,. Nu vreau sa polemizez cu niminea dará stiu ca e lume care spune ca Isus e o inventie . Io respect parerea tuturor . Credinciosi , sau atei . Permitati-mi sa va spui o treaba. Este stiut faptu ca evreii mai tot timpu a avut si are in miljocu lor eruditi . Oamini care a lasat scrisuri in urma lor . Daca Isus nu ar hi izistat , daca ar hi fost o inventie , in mod sigur cineva dintre acesti eruditi sau alti istoriei sau religiosi ar hi sarit ca arsi de numa si nemediat sa spuie ca Isus nu ar hi izistat . Ar hi trimbitzata pe toate partile ca era o inventie . Dará vedeti ca evreii nu contesta lucru asta . Ceea ce ei contesta e faptu ca Isus nu era un profet , deci nu ca nu a izistat ci ca … Nu era un profet ! Frati romani , organizatii-va si la túnelurli din Bucegi ! Trebe deschise .

 2. Salutare,

  Marinica, apreciez din tot sufletul punctul tau de vedere. Si eu sunt un patriot infocat, adica ceea ce multi ar spune un nationalist fanatic….Da sunt fanatic, atata timp cat hamesitii Europei incearca sa smulga bucati din trupul, si asa faramitat, din trupul Daciei mele.
  Din pacate, cei ce ne conduc sunt niste catei in lesa intereselor de grup economic si legislativ al Ocultei mondiale. Indiferent cine vine la conducerea ” mosiei ” DACIA, va trage pentru a face pe plac sefilor lui.
  Avem nevoie de un lider care sa ne ridice din noroiul in care ne zbatem. Cei ce ne conduc nu inteleg faptul ca daca se sprijina pe popor si crede in pamantul acestei tari, si pamantul il va ajuta. Nu degeaba stam pe aceste pamanturi de mii de ani.
  Am citi un pasaj intr-o carte (cred ca intr-o carte de Pavel Corut – o discutie) : „Va vor fura si pamantul de sub talpa. Veti plati chirie pentru dreptul de calca pe pamantul tarii voastre. Veti fi prima natiune aeriana. Caci vor sa rupa legatura dintre voi si mama Geea. ”
  Acum, la sfarsit, vin cu o intrebare, sper sa nu fie retorica : chiar atat de rau am ajuns, chiar asta sa fie soarta noastra ? Din ceea ce vad – soarta noastra nu poate fi decat asta.

  Sa fim Romani…numai de bine.

 3. Hakuna matata , forumistii ! In primu rind si mai intii ( hahahahaha , va place ?) , CelCeCrede , iti multumesc pentru postarea ta . Treaba cu políticii nostri e destul de incurcata . Cu o nuantza insa . Endeferent de cine guverneaza , poporu nostru o duce rau . Tu nu vezi ca decite ori tara are probleme , políticii iese deasupra ? Romania are suficiente reserve de bogatii ca fiécare cetatean al ei sa nu mearga la culcare pe stomacu gol . Si acentúez , FIÉCARE cetatean al ei . Este de mirare cum are toate formele de relief care sa permiteze víata omului in conditiili destul de prielnice . Este daca vrei , un mic Eden . Ca sa reiau , are munti , are riuri , paduri , cimpii fértile , dealuri , lacuri ( pina si cu apa sarata !) , mine de tot felu , iesire la mare ,locuri balneo-climát erice , etc,etc. Dará nenorocirea vine din partea políticilor care práctic discutinda , isi umple ei buzunarele si nu le pasa nici de popor si implícit nici de tara . Io nu stiu cu precizie de cin traieste lume pe pamintu romanesc . Dar ce stiu , e faptu ca lumea de aici a izistat din timpuri imemoriale . Atit de indepartate incit te poate apuca ameteala numa gindindu-te la ele . Túnelurli din Bucegi si galeríili impresionante de acolo are legatura cu aceste timpuri . Hai sa-ti spun o ,, nebunie ,, . Te rog sa o consideri ca pe o poveste . Túnelurli astea din Bucegi a fost facute de alte cevilizatii . Daca se cauta bine se poate gasi nave si alte lucruri cu tehnologie e.t. De asta , iluminatii si masónii in primu rind cauta sa discrediteze pe ori si cine vorbeste sau anuntza ca vrea sa deschida túnelurli astea . Poti íntra pe youtube si vei vedea cum in cadru unei emisiuni televisate , cin se vorbea taman despre túnelurli din Bucegi , a intervenit un tip la telefon si a amenintzat pe cei care voia sa cerceteze túnelurli astea si pe cei de la t.v. Iluminatii si masónii are de gind sa duca in sclavie ceea ce ar ramine din ominire dupa un conflict mondial . Numa ca asta , nu de va intimpla . Nu le va iesi pasentza . Ar trebui deschise túnelurli inainte ca sa hie declárate zone prívate locurile une sa afla ele . Caci daca americanii íntra primii acolo , o sa ia tot ce o sa descopere si o sa spuna ca nu era nimica acolo . Ca totu era neste basme de adormit copiii . Presedintzi tarilor , in mare parte este corupti . Lu se da a antoje de tot felu ca sa puie tara lor la cheremu noii ordini mondiale . Am scris intentionat cu minúscula nu mele acestei organizatii ticaloase . Inca ne putem apara . Uniti , vóm fi o fortza . Sa iesim in strada si sa oblígame políticii sa nu mai hie neste pungashi de drumu mare cu Romania . Tara aceasta NU E DE VINZARE ,!! Paráfrazind pe cineva , poci sa spui : Romania nu este a políticilor , nu este a voastra si nu este a mea ! Este a copiilor nostri si a copiilor copiilor nostri !

  • ajutorul nu vine doamna din afara. nu vine nimeni sa te ajute fara sa iti ceara ceva in schimb. nu de ajutor este nevoie ci de trezirea la realitate. trebuie sa vezi asa cum este acesta societate nu sa visezi la cat de inteligenti si industrializati am ajuns dar in acelasi timp sa nu deschizi ochii sa realizezi ca nu te ajuta cu nimic, ca traiesti din ce in ce mai rau si esti un sclav care cu munca lui mentine in viata o societate muribunda si imputita.

 4. Hakuna matata , forumistii ! Draga Tanta si CelCeCrede , sint sigur ca aveti destule motive sa fiti sceptici in legatura cu sitúatzia din Romania . Totu pare fara solutie . Dara asta e tocma ceea ce vrea cei ce din umbra vrea sa domine lumea . Atitudinea de resemnare din partea oaminilor e tocma ce ei cauta . Má isplic . Cu cit lumea lumea e mai necajita si fara sperantza , cu atit mai bine pentru ei . Ca intr-un anume moment ei ar interveni spunind ca are solutii pentru problemili ominirii . Dará pentru asta , ei trebe sa aiba mai multa putere si influentza . Si oaminii , satui de atitea greutati ( provocate intentionat ) le va da voie sa faca ce vrea ei . Ba chiar va striga ca e necesar s se faca cum vrea ei ( adica lifta de illuminati , masóni , nobilimea , falshii religiosi et. ) . Un inceput pentru a nu íntra in jocu lor e sa le spunem un NU sanatos !! Sa oblígame políticii nostri sa nu mai accepte jocu lor . In perspectiva , ar izista un singur guvern mondial , o singura armata , o singura ordine económica . Si ca din intimplare , cine ar conduce toate astea ! Pai tocma illuminati si masónii ! Tarili ar disparea si ar hi transformate in régiuni ale marilor puteri . Numa ca este multe interese antagoniste in lume (din fericire ) si proiectul asta se va duce pe apa Simbetei . Or in ce caz , va avea loc conflicte care se va solda cu catástrofe . Ne place sau nu , asta va hi . Dará pina atuncia sa privinta mai bine in curtea noastra si sa vedem cam ce s-ar putea face . Cum mai spuneam ar hi total naivitate sa credem ca ajutoru ar vini de afara . E o iluze care convine unora . Desigur ca va vini un ajutor de afara , dará mai e pina atúnci . Má refer la sosirea e.t. buni care ne va scoate din ghearele astora care ne domina acuma aicia pe pamint . Revin la Muntii Bucegi . Acolo e vorba printre altili de o energíe care nu poate hi stapinita cu tehnologia actuala . Marilor puteri le frica ca nu cumva romanii sa ajuga sa inteleaga cum sa stapineasca energía asta . Caci daca am putea lucra cu ea , nu mai am avea sa ne temem de niminea , má ntelegeti . Si nicio tara din lume nu ne-ar mai cauta pricina ! De asta , gorobetii lumii nu vrea sa deschidem túnelurli . De asta amenintza in dreapta si in stinga ! Ei nu vrea ca Romania sa gaseasca cheia stapinirii si utilizaríi energíei ascunse in Bucegii nostri . Finca le scapam de sub control . Si la fel si zidu chinezesc . El este e sitúat pe o unda de energíe fantástic de puternica . Chinezi lucreaza de mama focului sa inteleaga cum ar putea sa stapineasca energía asta . Numa ca nu va putea razbi usure . Nici cele mai sofisticate computere nu le poate scoate solutii . De alfel , ar hi nenorocire , va imaginati . Frati romani , nu síntem chiar atita de neajutorati . Puterea sta in noi . Avem minunea cea mai insemnata pe care ne-a dat-o Dumnizeu : creíeru !! Sa-l folosim . Si draga Tanta si CelCeCrede , soarta noastra in mod sigur poate fi alta . Depende numa de noi ! In funtzie de fusu vostru orar o zi , o seara , o noapte fericita tuturor .

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s