POVESTEA SUFLETULUI CARE ESTE NEGLIJAT

cropped-4.jpg Era odata un rege care avea 4 neveste.Cel mai mult o iubea pe cea de-a patra sotie, pe care o imbraca cu straie din cele mai scumpe si o trata cu cele mai fine delicatese. Ii dadea tot ce era mai bun.
De asemenea o iubea si pe cea de-a treia sotie si ea era cea cu care se mandrea cel mai mult in fata regatelor vecine. Totusi, regele traia cu teama ca aceasta sotie il va lasa intr-o zi pentru un altul.
Regele o iubea si pe cea de-a doua sotie. Ea era confidenta lui si era intotdeauna draguta, intelegatoare si rabdatoare cu el. De cate ori regele avea o problema, putea avea incredere in ea ca il va ajuta sa treaca peste momentele grele.
Prima sotie a regelui era foarte loiala si isi adusese o mare contributie in mentinerea regatului. Totusi, regele nu o iubea pe prima sotie. Desi ea il iubea cu adevarat, el de abia o observa! Intr-o zi, regele simti ca sfarsitul ii este aproape. Se gandi la viata lui plina si isi spuse: “Acum am 4 sotii cu mine, dar cand voi muri, voi fi singur.”
O intreba pe cea de-a patra nevasta: “Te-am iubit cel mai mult, ti-am daruit cele mai frumose haine si ti-am aratat cea mai mare grija. Acum, eu am sa mor
vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?” “Nici vorba!” replica cea de-a patra sotie, si pleca fara un alt cuvant.Raspunsul ei strapunse inima regelui ca un cutit.
Regele o intreba si pe cea de-a treia sotie: “Te-am iubit toata viata mea. Acum ca mor, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?” “Nu!” veni raspunsul celei de-a treia sotii. “Viata e prea buna! Cand vei muri, ma voi recasatori!” Inima regelui se stranse de durere.
Apoi o intreba si pe cea de-a doua sotie: “Intotdeauna am gasit la tine intelegere si ajutor si mereu ai fost acolo pentru mine. Cand voi muri, vrei sa vii cu mine si sa-mi tii companie?” “Imi pare rau, nu te pot ajuta de data aceasta!” replica cea de-a doua sotie. “Te pot doar inmormanta si veni la mormantul tau.” Regele fu devastat si de acest raspuns.
Apoi se auzi o voce: “Eu te voi urma oriunde vei merge!” Regele se uita imprejur si vazu ca cea care rostise aceste cuvinte era prima sotie. Era atat de slaba, pentru ca suferise mult din cauza foamei si a neglijarii sale. Adanc indurerat, regele spuse: “Trebuia sa fi avut mult mai multa
grija de tine cand am avut ocazia!”
In realitate, noi toti avem 4 sotii in viata noastra: Cea de-a patra sotie este TRUPUL nostru. Indiferent cat timp si efort investim in a-l face sa arate bine, el ne va lasa cand murim. Cea de-a treia sotie este AVEREA noastra. Cand murim, merge la altii.Cea de-a doua sotie este FAMILIA SI PRIETENII. Indiferent cat de apropiati ne-au fost in timpul vietii, ei nu pot decat sa vina la mormantul nostru dupa ce nu mai suntem.
Prima sotie este SUFLETUL nostru. Adesea este neglijat in goana dupa averi, bunastare si putere sau in goana dupa iluzii desarte, uitand ca iubirea curata si sincera iti face viata frumoasa si spiritul sa traiasca si dupa.Si totusi, SUFLETUL este singurul care ne va urma oriunde vom merge.

Sursa: https://lupuldacicblogg.wordpress.com/2015/01/17/povestea-sufletului-care-este-neglijat-din-cauza-ca-omul-este-mereu-in-goana-dupa-averiputerefaima-si-alte-iluzii-desarte/

2 gânduri despre „POVESTEA SUFLETULUI CARE ESTE NEGLIJAT

  1. Hakuna matata , forumistii ! Era o data ca niciodata caci de nu ar hi fost , nu s-ar hi povestita , ma ntelegeti . Dupa ce Creatorul Universului a facut printre altili si fiintzili ominesti , e.t. care se gasea deja pe planeta asta a facut tot posibilu ca sa ne dezvieze de la drumu nostru initial . Si unu din atitea lucruri care avea drept scop sa ne dificulteze viata , a fost aparitzia regilor si imparatilor . Imparatii si regii este o creatie satánista si nicidecum cereasca asa ,, cum ei are obiceiu sa isplice tribunelor . Pentru ca tribunili sa poata inghitzi ca lumea galusca , ei a dat duma ca prin vointa ,, divina ,, ei este … regi ! Ce vrajeala . DUMNIZEU cel adavarat , nu a trimis trimis niciodata regi si imparati sa ne conduca . El a trimis pe Isus Christos ca sa ne arate drumu . Dara El nu a obligat pe niminea sa omoare , sa fure , sa jefuiasca ( vezi cazu Cruciadelor ) , asa cum a facut-o regii si imparati in trecut si chiar si in prezent . Este frumoase povestile cu regi , imparati , printzese & company . Dara ceea ce multa lume nu stie si se face totu ca sa nu se stie , este taman faptu ca regii si imparati este pusi tocma de e.t. potrivnici noua umanilor . E greu de crezut . Nu pretinz ca am dreptate . E doar opinia mea . Regii vine de cananeeni . Vine de la sumerieni . Si daca va uitati bine , sumerienii (o Buna parte din ei se inchina unor ,, zei ,, care din intimplare ( ?! ) arata mai mult sau mai putin ca neste reptile . Nu o spui io . Puteti si Voi sa cercetati un pic . Ori Creatorul nostru nu avea mare lucru de impartit cu reptilele astea . Cel putin in privinta noastra . Dara ma rog , e alta plachie de peste . Ceea ce voiam sa spui , e ca piña la coada , regii si imparati este neste paraziti . Ceea ce este cu adavarat trist , ca sa nu spui dramátic , e faptu ca de-a lungu timpului le-a mers si le merge f. bine regilor si imparatilor . Nu acelasi lucru se poate spune despre viata ,, supusi lor ,,. In privat ei asista la ceremonialuri pe de-a dreptu demoniace . Timpu lor insa se apropie de sfirsit. Al lor si al e.t. care ii sprijina . Si se va termena cu privilegiili monarhiilor , nobilimii , iluminatilor , satánistilor , masónilor si a altor podoabe care nu face altaceva decit sa ne puie grumazu pe jos ca ei sa stea falnic pe costisa . Dumnizeu ne va salva . Reprezentantzii Lui este in drum spre ajutoru nostru !! Frati romani , túnelurli din Bucegi trebe deshchise !! Trebe ca lumea sa cunoasca ce e acolo . Cineva amenintza Romania ca nu trebe s-o faca ! Si de ce nu ma rog ? La túneluri fratilor ! Si cui nu-i place sa scrie acasa ! E pamintu vostru , e Dreptu vostru !

  2. Dreptate ai Marinica, pe toate fronturile se spune insistent ca sintem toti egali……….si ma apuca risul .
    Problema e ca incet ,incet se ajunge sa fie mai multi asupritori decit asupriti…….de, cornul abundentei in tabara lor monser!
    Tot felul de secte si sectute doar pentru inca citeva fotolii calde si tihnite.
    Omul ca fiinta ramine incet fara suflet, dresat mereu prin competitie ,invidie,concurenta,spalat insistent pe creier ,incet si sigur trece de partea materialismului raminind fara principalul sau scop ca specie , ca fiinta ……….evolutia sufletului etern si divin

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s