NUMISMATICĂ ANTICĂ GETICĂ

Reclame

4 gânduri despre „NUMISMATICĂ ANTICĂ GETICĂ

  1. Hakuna matata , forumistii ! Un act recent al presedintelui actual al Romaniei produce confuzie si un anume grad de frustrare . Má isplic . Cu nu mult timp in urma presedintili Romaniei a aprobat decernarea titlului de erou al Romaniei al mai multor personaje . Si nu a aprobat ca numili lu Avram Iancu sa fie trecut pe lista . De ce ? Nu se stie piña in prezent . In imi,ave sa crez ca nu a fost o decizie definitiva . El ar trebui sa-si aminteasca ca Avram Iancu a sprijinit activ pe Habsburgii care la rindu lor oferea conditiili de viata bune sashilor care traia pe Pamintu romanesc . De asemenea , e stiut faptu ca mai in totdeauna sashii se unea cu nobilimea , cu cleru , cu secuii contra romanilor . De multe ori ei era mártori oculari la iecsploatarea crunta a romanilor din Transilvania si chiar si complici . Ei a vinita din Germanía si a fost instariti pe paminturli romanesti . Macar atita respect merita si memoria lu Avram Iancu . El face din Isoria natiunii noastre .prin asemenea acte se procedeaza la ignorarea trecutului nostru istoric . In shchimb , pe lista respectiva cu eroii Romaniei se afla núme cum ar hi Tokes si altii . Oare care este criteriili in funtzie de care presedintili aproba sau nu lista cu candidatii la titlu de erou al Romaniei ? Repet , imi place sa crez ca nu e ceva definitiv si ca Avram Iancu va íntra si el in rindu eroilor Romaniei .

  2. Primele 4 sunt Getice, pentru mine, Dacice pentru „specialistii” romani si Celtice pentru „specialistii” straini, restul sunt monede romane.

  3. ariminiusule, bah general fara armata ai au sticleti la strada, primele 4 sunt cat se poate de geto-dacice, ce xuvinte getice ai mai descoperit pe la Piramide?!

    daca iti vad mutra de guvid sub carapace tare mi-ar placea sa-ti dau o scatoalca, cu patru radacini, la alegere, ca sa iei ceva lectii, flacau!

  4. Hakuna matata , forumistii ! Nu am sa ma refer la monedili din prezenta video . De ce ? Pentru ca adavaru e urmatoru : in materie de monede antice sint … tufa de Venetia ! Habar n-am . Las deci locu ca sa se isprime cei si cele care stie de astea . Io am sa va ,, debitez ,, despre alceva . De acord cu unii ,, speliacisti ,, straini , Dacii de la Nord de Dunare , a fost iecsterminati de catre romani ! Si atuncea , dupa retragerea romanilor ar hi vinita neste ,, locuitori ,, de la Sud de Dunare , adica din actuala Bulgarie , Grecie , locuri din ex-Yugoslavia si ar hi formata un núcleu de locuitori care de niciun fel ar avea mare lucru de vazut cu fostii daci de pe territoriu nostru !! Si ca deci , si prin urmare , – hahahahaha – noi romanii actuali nu am avea motive serioase sa spunem ca avem o anumita continuitate pe pamintu nostru romanesc . Ca am hi urmasii unor venetici si ca deci , – hahahahaha- atita ungurii viniti din Asia cit si urmasii altor popoare migratoare ar avea dreptu sa reclame pamintu nostru stramosesc . Dara se poate asa bagabontzeala ? Izista si un alt curent care lupta cum poate si nu e usor de loc, un curent care sustine ca dacii de pe pamintu nostru la Nord de Dunare , NU A FOST IECSTERMINATI DE CATRE IMPERIU ROMAN ,!! Era destui daci care nu a fost supusii romanilor si care o data ca romanii si-a luat talpashitza , ei a reprezentat continuitatea ca popor pe pamintu nostru . Desigur ca este multe fortze obscure care este contra noastra . Avem un Pamint frumos si bogat . I-am primit pe toti cu bratzili deschise si ei ne-a furat si ne-a masacrat ca drept multamire . Generozitatea traditionala a romanilor . A fost buni , sintem buni si sintem luati de fraieri . Sper ca presedintili care este sas , sa nu úite ca Avram Iancu stramosu nostru roman , a luptat alaturi de interesele habsburgilor . Iara hasburgii a favorizat cu mineca larga pe sasi , intre altii , in vreme ce romanii a suferit iecsploatare si crime de tot felu . Si atuncea de ce nu aproba ca si Avram Iancu sa fie trecut ca erou al Romaniei , un erou cu acte in regula ? Ii este fríca presdintelui ca ii supara pe unguri si alte nationalitati conlocuitoare ? In Muntii Romaniei este secrete de nedescris . Romanii trebe sa aiba accesu la túnele si galeríi . Frati romani , la Bucegi , la túnele si la galeríi ! Acolo este treburi care are legatura cu e.t. . Desigur ca agenti platiti arunca praf in ochii celor care vrea sa stie ce este acolo !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s