Evanghelia după Sfântâniţă | Genocidul fericit al cretincioşilor

CTP - INTERVIUDeşi sunt perfect conştient de această crudă realitate, o uimire prostească mă năpădeşte de câte ori văd ieşind la suprafaţă noi zăcăminte de prostie din dulcea noastră Românie.

Am încercat să le spun acestor cretincioşi.ro, în emisiunea Gândul   live de joi, că tradiţionala ghiftuire cu bucăţi şi organe de miel, sub lozinca „Paşte fericit!”, are o unică explicaţie în istoria religioasă. Şi n-am făcut-o deoarece aş crede că cretincioşii au nevoie de vreo justificare ca să se îndoape sau că le-ar sta drobul în gât dacă ar şti cele ce urmează…

Ca să-i scoată pe evrei din robia egipteană, Dumnezeu Însuşi i-a prelucrat pe Moise şi Aaron să ia fiecare familie câte un miel de un an, parte bărbătească, fără meteahnă şi să-l înjunghie spre seară. Să-i adune sângele şi să ungă cu el amândoi uşorii uşilor şi pragul de sus. Pe urmă să-l mănânce fript, nu crud sau fiert.

Semnul acesta, al sângelui de miel pe casele evreilor, le-a apărat copiii şi animalele, căci, în noaptea aceea, Nimicitorul, trimis de Domnul, a ucis toţi întâinăscuţii egiptenilor şi ai dobitoacelor lor (Ieşirea,  12).

Dumnezeu a comis astfel un genocid, un infanticid, un act de superterorism, mai ceva ca Osama Bin Laden, pentru ca Faraonul, îngrozit, să elibereze prizonierii evrei.

În ultima superproducţie cinematografică pe acest scenariu biblic, „Exodul: Dumnezei şi Regi” (2014), Ridley Scott, ajungând la episodul masacrului ceresc, a simţit nevoia, moralmente vorbind, să adauge la scriptul sacru: Moise (Christian Bale) se duce „neoficial” la Faraon (Joel Edgerton) pentru a se delimita, terifiat, de ce are de gând să facă Dumnezeul său şi să-l prevină pe zeul întrupat al Egiptului că trebuie să-şi vegheze copilul.

Sfântul Augustin, în schimb, spune despre tot ce scrie în Vechiul Testament, de la primul cuvânt din Geneză, până la Amin!-ul care încheie rugăciunea regelui Manase: „Nu există nimic mai înţelept, mai curat şi mai religios decât toate acele Scripturi…” (De utilitate credendi, I, 6). Aş sta de vorbă cu spiritul Fericitului, ca să aflu cum cadrează terorismul genocidar al Domnului cu  fraza de mai sus…

Cu cretincioşii n-are rost să stau de vorbă. Printre nenumăratele blesteme şi injurii „creştineşti”, unii au ajuns să-mi spună că aş confunda novotestamentara omorâre a pruncilor din ordinul regelui Irod, pentru a-L pierde pe Iisus, cu infanticidul lui Dumnezeu din Egipt, veterotestamentar…
Sumbrul adevăr e că aceşti ultraşi ortodocşi n-au citit Biblia şi nici n-au de gând!

Există însă şi creştini civilizaţi, cu bună-cuviinţă şi bună conştiinţă, pe care îi respect. Lor mă simt dator a le da de gândit în legătură cu:

– Urarea tradiţională creştină este „Paşte fericit!”, nu „Răstignire fericită!” sau „Înviere fericită!”.

– Paştele sunt o veche sărbătoare evreiască, nu creştină. Patimile şi Învierea lui Iisus s-au întâmplat pur şi simplu de Pesah, suprapunându-se simbolic.

– Tăierea mieilor de Pesah e o reminiscenţă a jertfei aduse de evrei ca să li se salveze viaţa şi să fie liberi, cu preţul omorârii copiilor de altă etnie. Iată de ce „Paşte fericit!” poate fi tradus ca: „Genocid fericit!”.

– Iisus este numit de Ioan Botezătorul, când se întâlnesc prima oară, „Mielul lui Dumnezeu”, sensul fiind de Neprihănit, ce va lua asupra Sa toate păcatele lumii prin sacrificiu.

– De aici, confuzia.

– Tăierea mielului de Paşte nu are nicio legătură cu răstignirea lui Iisus!

– Mântuitorul nu le dă să mănânce şi să bea apostolilor, la Cina cea de Taină, nici carnea, nici sângele vreunui animal, ci pâine şi vin, ca trup şi sânge ale Lui.

– Dumnezeu a dat evreilor instrucţiuni amănunţite cum să măcelărească şi să mănânce mielul pascal. Iisus n-a cerut jertfa niciunei fiinţe, în afară de Sine…

Sărbătoarea Învierii ar fi mai pură, mai creştinească, fără înfulecarea rituală a mieilor!

Sursa:http://www.nasul.tv/evanghelia-dupa-sfantanita-genocidul-fericit-al-cretinciosilor/

14 gânduri despre „Evanghelia după Sfântâniţă | Genocidul fericit al cretincioşilor

 1. Dumnezeu ne-a facut pe toti si atunci cand crede ca unii dintre noi trebuie eliminati, o face. El dispune de vietile noastre cum vrea, dupa bunul sau plac, pentru ca El este unicul nostru creator. Sunteti de acord cu acest lucru? Daca Dumnezeu considera ca pe unii dintre noi, facuti de El, trebuie sa-i elimine, atunci inseamna ca este terorist? Va inselati rau de tot! Sunteti liber sa fiti ateu dar nu interpretati gresit anumite lucruri!

  • eu nu stiu cand va veti trezi din aiureala cu care religia, popii si biserica fac bani jongland cu fel de fel de cuvinte si povete ca sa va faca sa va urati si sa va faca sa credeti ca sunteti mai buni decat altii. pai cum sa accept eu ce spuneti dv fara sa imi pun intrebari. cum este posibil ca un dumnezeu atotputernic si atotstiutor sa imi dea o lege prin care imi spune clar SA NU UCID, iar apoi sa accept sa ma ucida el pentru ca asa vrea??? ce dragoste este asta? mai intai imi pune ca el ne iubeste pe toti, iar apoi ii elimina pe cei care nu sunt de acord cu el. daca el considera ca pe unii dintre noi trebuie sa ii ucida pentru vreun motiv, atunci nu iubeste pe toata lumea, nu este bun si iertator, nu spune adevarul, deci este si terorist, si mincinos si tiran si ipocrit.

 2. Gabriela! Esti cel mai aproape de adevar! Ca sa nu te mai intrebi zadarnic ce e cu religia,citeste te rog blogul meu (https://teoriaevolutieiblog.wordpress.com) si vei intelege mai multe-coerent,complex! Desigur,daca poti trece testul suprem!:cum privesti sexul? Ca in religie,sau nu? Daca nu-ti place ce vezi acolo,inseamna ca gandesti totusi (profund!) precum cel de dinainte,care ‘credea totul’ din Biblie!

  • Religia s-a nascut atunci cand primul inteligent a intalnit primul prost si l-a facut sa creada va este mereu cineva care iti rezolva problemele.
   Sexul imi face scarba pentru ca este un instinct animalic dar dragostea este ceva unic. Religia condanna acest sentiment considerandu-l anatema daca se naste pt o alta persoana din afara casatoriei.

   • draga Gabriela! De ce te ascunzi sub portile ferecate ale unui blog?! Ma crezi precum acei grobieni cu care ai avut altercatii verbale?! Uite,pe mine ma intereseaza ce scrii tu! (sincer!-sa citesti si alte articole,recente!) .Deschide deci…Poarta Soarelui!-ca sa te pot privi

 3. Dumnezeul ABSOLUT al întregului UNIVERS este de fapt Sfântul Duh şi nu trebuie confundat cu niciunul din Taţii noştri genetici CEREŞTI (Allah, Ehova, Budha, Zamolxe, Manitu e.t.c. ) ! Dar… CONFUZIA, spre deosebire de MINCIUNĂ, are ,,picioare lungi” şi e o CAPCANĂ MALEFICĂ de care n-a scăpat nici chiar domnul Cristian Tudor Popescu !

 4. Zeul bibliei nu poate fi real, el nu este tatal omeniri asa cum scrie biblia vedem clar in vechiul testament al bibliei cate popoare a decimat sub lauda ca este TATAL omenirii.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s