Etnogeneza și Continuitatea Românilor (partea I)

Reclame

3 gânduri despre „Etnogeneza și Continuitatea Românilor (partea I)

  1. Palida expunerea ! Numai Biblia s-a copiat , celelalte carti , nu ! Asa reiese din disertatia acestui ‘ throl’. Cand s-au copiat lucrarile de matematica ale lui Pitagora , Thales de ce nu au fost greseli ? Cum ar fi fost , daca ar mai fi fost , civilizatia actuala ? Copistii de atunci , mare majoritate sclavi , raspundeau cu viata de ceea ce copiau , exista un ‘supraveghetor’ care le tabacea pielea cand greseau….sau ‘ nu existau cand se ‘ multiplica ‘ Biblia . Mare dilema , sau mare inselaciunea ? Nu sunt ateu , dar mai ‘am dinti in gura si nu inghit nemestecat ‘ , cine intelege , sa fie …ingaduitor !

    • gigicule, explicatiile acestea new age nu ne mai intereseaza pentru ca am depasit faza aceasta in care trebuie sa repetam ca papagalii doar ce vor ei. biblia este o culegere de texte antice care vorbeau despre cu totul alte realitati care nu au nici o legatura cu explicatiile demente pe care le are religia si biserica. pe de alta parte sclavii scribi sunt o inventie draguta ca sa explici norodului cum se faceau duplicare dupa scrieri antice pentru ca realitatea este ca in vremurile antice doar burtosii bisericii stiau sa scrie si sa citeasca, iar acest lucru este dovedit de faptul ca pana pe vremea lui creanga scoala se facea pe ceasloave scrise cu alfabet chirilic, in bisericile spalatoare de creiere.

  2. de fapt, subiectul filmuletului e altul…dar, probabil, ca se uita ca fiecare dintre noi isi pune, in atingerea unui scop, intentia. care vine ca urmare a unei motivatii…care se poate intui dupa urmarile actiunii…in acest caz – alienarea in masa. si nici nu poti fi „deranjat” de ceea ce nu te atinge in „sentiment”. asta inseamna ca cineva inca e la faza „cautare”, cind, cei intelegatori, cu o constiinta individuala/universala puternica, au raspunsuri. un exemplu: „Apocalipsa lui Ioan” seamana, cel putin in unele pasaje, cu „Cartea eseniana a revelatiilor”, mai veche decit prima. sau, daca se prefera o abordare stiintifica, exista un documentar – „cine a scris Biblia”, care ofera niste raspunsuri de bun simt, ce pot fi verificate si in alte surse.
    pe de alta parte nu poate fi ignorat faptul ca majoritatea confunda ritualul religios cu dogma si institutia. incercarea de defaimare publica a unor slujitori ai institutiei determina pe cei slabi sa se indeparteze de ritual, care functioneaza, originar fiind din ritualurile getice. ori asta duce la alienare in masa, ceea ce este egal cu manipulare in masa. iar cind nu ai un subiect de credinta, de grup sau al Constiintei, iti pierzi busola si o iei razna.
    acuma pentru doamna Gabriela: nu mai raspunzi pe adresa veche de mail. cum eu, intre timpul absentei, am absorbit mult din ale profesorului, au aparut si intrebari. raspunsuri despre „la parte animica” si mine le am, deja si este asa cum ai estimat tu, cindva. daca nu e cu suparare, poate imi trimiti ceva legat de TCT sau dynamic TCT (n-am cont pe scribd sa descarc de-acolo) pe adresa mea veche si care e cea de-aici, ceruta cind postezi un comentariu.
    trebuie sa-ti multumesc pentru efortul traducerilor filmelor cu profesorul, altfel as fi fost nevoit sa invat si italiana mai adinc decit o inteleg acum. multam’! Niky

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s