Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor

„Cel mai nou pâmânt românesc oferă peisaje care îţi taie respiraţia. Totuşi, cel puţin pentru moment, locuirea acestui teritoriu şi simpla vizitare a lui sunt interzise.” anunţă greatnews.ro.

Insula oferă imagini spectaculoase, chiar şi de la depărtare! Dorinţa de explorare a acestui colţ de rai este în creştere, dar autorităţile încă menţin acest teritoriu sub protecţie.

Guvernul României a declarat zona: rezervație a biosferei și a interzis popularea insulei, încă din anul 1938. În prezent este interzis și accesul turiștilor.

sacalin-700x429Insula Sacalin, văzută de sus. Foto: pinteres.com

Insula Sacalin este o insulă nouă (s-a format în urmă cu aproximativ 150 de ani, potrivit site-ului Rezervației Deltei Dunării), în Marea Neagră, la mică distanță de coasta românească, în dreptul brațului Sfântu Gheorghe al Deltei Dunării.

sacalin-edu-soft

Insula Sacalin era formată inițial din două insule mai mici: Sacalinu Mare și Sacalinu Mic. Cu timpul, cele două s-au unit și au format o masă unitară de pământ, cu o suprafață de 21.410 hectare.

Insula Sacalin GoogleInsula Sacalin văzută de Google Earth

O mare varietate de păsări, mamifere și reptile populează insula. Aici se găsesc cele mai mari colonii de chire de mare și pelicani creți, insula fiind principala zonă de cuibărit, hrănire și iernare a acestor specii. Pe insulă au fost recenzate 229 de specii de păsări. În apele insulei se găsesc pești rari, sturioni, dar și plante rare, cum ar fi varza de mare și canarul bălții.

sahalin-drumInsula Sacalin, harta credit baltidepescuit.ro

Există două zone unde se produce avansarea Deltei în mare: una pornește de la Sfântu Gheorghe spre Insula Sacalin și probabil că în zece ani se va închide, formând un nou lac, iar alta este la nord de Sulina.

Insula Sacalin nu trebuie confundată cu insula Sahalin, cea mai mare insulă rusească, situată în nordul oceanului Pacific. (greatnews.ro)

sursa: wikipedia, greatnews.ro, baltidepescuit.ro

Reclame

2 gânduri despre „Cea mai nouă insulă din România… interzisă turiştilor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s