MANUALELE DE RELIGIE CU CARE SE INCEPE INDOBITOCIREA COPIILOR

Invocarea unor personaje fictive (pentru că nu există cazuri reale, au fost inventate: Constantin și mama lui) pentru a oferi soluția ”miraculoasă” a unor preoți nesătui de bani. Și uite așa, vine răspunsul:

La Sfânta Taină a Maslului prin rugăciunile preoților și prin ungerea cu untdelemn sfințit se împărtășește ”creștinilor bolnavi” harul divin necesar pentru vindecarea de boli sufletești și trupești, precum și pentru iertarea păcatelor.

Leacuri miraculoase ”trei în unul” care vindecă toate bolile sufletești, toate bolile trupești, dar te iartă și de toate păcatele. Atât de miraculoase încât n-a vindecat pe nimeni, niciodată. Dacă erau reale, noi pământeni eradicam toate bolile cu untdelemnul ăsta popesc. Nu mai eram nevoiți să investim sute de miliarde în cercetare medicală. Dar adevărul e altul. Nu este un leac miraculos ci un produs bisericesc care n-are nicio legătură cu credința sau cu moralitatea religioasă, pe care o tot invocă preafericiții atunci când vorbesc despre religia predată în școli.

Învățătură pentru suflet: ”Este cineva bolnav între voi? Să cheme preoții Bisericii și să se roage pentru el, ungându-l cu untdelemn, în numele Domnului. Și rugăciunea credinței va mântui pe cel bolnav și Domnul îl va ridica și de va fi făcut păcate se vor ierta lui.”

Manualele de religie îi îndeamnă pe copii să cheme preoții și să se ungă cu ”undelemn sfințit”, atunci când sunt bolnavi. Deși nu există nici măcar un caz care să probeze (științific) acest lucru, preoții continuă să vândă ”leacuri miraculoase” fabricate sub masca religiei. Leacuri care îi țin pe oameni într-o continuă speranță deluzorie, în timp ce preoții îi deposedează de bani și averi.

Copilul îndoctrinat ajuns la maturitate nu va chema medicii ca să-și salveze semenii, ci va da fuga la biserică să cumpere produsul miraculos. Odată aplicat untdelemnul pe trupul bolnavului, acesta, culmea, nu se însănătoșește. Se poate chiar înrăutăți situația lui și, fără un ajutor medical de specialitate, poate sfârși în mod stupid. Dar nu-i bai, popii au un preț și pe moarte. Unul foarte mare, în concordanță cu lăcomia lor.

În România, prețul unei înmormântări este direct proporțional cu lăcomia preotului.

Sfat: Înainte să-i dai preotului banii, gândește-te cât câștigi tu pe zi și pe oră, calculează cât timp pierde preotul cu acel ritual și plătește-l pe măsură. La țară preoții cer 700 de lei pe o înmormântare. Asta înseamnă 70% dintr-un salariu minim pe economie. Dacă el face 700 de lei într-o oră, două, atunci știi că preotul ăla e lacom, până la cer și înapoi, de vreo 100 de ori. 

De ce merg la spital șarlatanii care vând untdelemn?

Se pare că ”leacul miraculos” vândut de ei nu funcționează nici măcar pe pielea lor, ”de slujitori ai Domnului”. Escrocheria prinde contur în jurul ipocriziei lor.

Nici Preafericitul Daniel nu crede în miracolele ”undelemnului sfințit” pe care-l vinde în propriile biserici. Preafericitul Daniel nu s-a dat cu ”undelemn sfinţit”, n-a chemat popa să-i ”cetească”. N-a luat Biblia-n mână. N-a început să se roage. Nu s-a închinat. Nu a intrat în biserică. Nu s-a dus la altar. N-a aprins o lumânare. N-a dat cu tămâie. N-a pupat moaștele din biserică. Nu! Nimic din toate astea!

De fapt, n-a schițat niciun semn ”al dreptei credințe ortodoxe” pe care tocmai o propovăduia atunci când i s-a făcut rău, probabil de la atâta îmbuibare și/sau de la greutatea aurului purtat. În schimb, Daniel a chemat ambulanța, a chemat doctorii, vezi înregistrarea video!

PreaÎmpopoțonatul în aur n-a chemat popa să-i ”cetească”. N-a luat Biblia-n mână. N-a început să se roage. Nu s-a închinat. Nu a intrat în biserică. Nu s-a dus la altar. N-a aprins o lumânare. N-a dat cu tămâie. N-a pupat moaștele din biserică. Nu, nimic!

De fapt, n-a schițat niciun semn al dreptei credințe ortodoxe pe care tocmai o propovăduia atunci când i s-a făcut rău, probabil de la atâta îmbuibare și/sau de la greutatea aurului purtat. În schimb, Daniel a chemat ambulanța, a chemat doctorii. Vrea spitale, nu catedrale!? wink emoticon

Păi bine băăă… PreaNesimțitule! Tu-i chemi pe adevărații VINDECĂTORI ai neamului când tu știi că nu plătești contribuția de asigurări sociale de sănătate? Bă Daniele, tu nu te vezi?

Daniele, NU FI CHITRĂ!
Vinde-ți o cruce de aur! Vinde-ți un toiag de aur! Vinde-ți un veșmânt cusut cu aur! Vinde-ți una din vilele ale de la lac! Vinde ceva din averea aia de miliarde!
HAI, NU FI CHITRĂ, plătește-i pe vindecători, până nu te ia dracu!

Știrea: ”Patriarhul Daniel aproape a leșinat la Mizil, în timpul slujbei de sfințire a unei biserici. Credincioșii au stat prost cu nervii. Supărați că forțele de ordine îi țin la rând, au început să se împingă. Biserica le dă voie femeilor să intre doar în anumite ocazii, cum ar fi, sfințirea sau resfințirea unui lăcaș de cult.”
Sursa Observator 2012: http://goo.gl/MjX1pA

Dacă de sănătatea preoților se îngrijesc tot medicii, ei de ce nu plătesc CASS? MAFIA și-a făcut legi de protecție în România, atât de adânc a pătruns în sistemul de stat.

Notă: ”Potrivit Legii 95/2006 (articolul 213, aliniatul 1, litera J) privind Reforma în domeniul sănătății, clericii beneficiază de asigurări de sănătate fără plata contribuției.” http://morometia.ro/ofcr/legi/95-2006/.

 Dar părintele Justin Pârvu, supranumit și ”vindecătorul de cancer”, de ce a murit de cancer? De ce nu s-a dat cu untdelemnul miraculos?

Până acum câțiva ani, Biserica Ortodoxă Română îl promova pe duhovnicul Justin Pârvu, un extremist militant al mișcării legionare, ca pe un ”vindecător de cancer”. Pe cât de miraculoase erau poveștile cu vindecările sale, pe atât de false s-au dovedit atunci când însuși Justin Pârvu a murit de cancer. Și deodată toată escrocheria lui Pârvu s-a dus pe apa sâmbetei. Evident, îndoctrinații au continuat să creadă în escrocheria BOR pentru că… ”dă-o dracu’ de logică!”. Oare de ce nu s-a dat cu ”untdelemnul miraculos” vândut chiar de Biserica Ortodoxă? Cum e posibil să nu aibă efect ”leacul miraculos” chiar pe trupul și sufletul celor care îl fabrică? Simplu: PENTRU CĂ TOTUL ESTE O ESCROCHERIE!

Escrocheria cu leacuri miraculoase este bazată pe acel tip de îndoctrinare care pune în pericol sănătatea și viața oamenilor.

Există niște șarlatani care vând nisip și pietre miraculoase care cică ar vindeca boli incurabile. Diferența dintre escrocii liber-profesioniști și escrocii BOR este că primii nu au licența BOR.

Indiferent cine o face, escrocheria cu ”leacuri miraculoase” este tot un rezultat al îndoctrinării religioase. Și, indiferent despre ce sistem vorbim, dogma este exact acea parte imuabilă, lipsită de rațiune, impusă ca adevăr incontestabil și pe care (cică!) nu avem voie să o supunem criticii. Oare de ce nu o putem critica? Pentru că adevărul nu se apără cu tiranie, pe când escrocheria, da. Preoții nu dețin adevărul, ci un sistem de înșelătorie păzit de cumetriile (mai ales cu politicul) pe care biserica le-a întărit în ultimele două milenii. Încă un semnal care înroșește firul legăturilor bolnăvicioase dintre politicieni și preoți.

Dacă escrocheria lor este atât de evidentă, de ce oamenii continuă să-i creadă?

Îndoctrinatul nu rumegă niciodată dogmele, el le înghite așa cum sunt împachetate de preot. Nu-i poți cere unui îndoctrinat să-și folosească rațiunea pentru că dacă și-o folosea nu mai ajungea să cumpere speranțe deșarte de la niște autoproclamați ”slujitori ai Domnului”. Orice escroc pe lumea asta își poate face o religie și poate vinde tot felul de ”leacuri miraculoase”. Oamenii, lipsiți de educație, vor cădea pradă acestor escroci. Este de datoria societății civile și a statului să-i oprească pe escroci. În România escrocii sunt susținuți de stat și încurajați de societatea civilă majoritar-îndoctrinată.

De ce vrea BOR să-i bage pe copii la ora de religie?

Este infinit mai ușor să plantezi niște dogme (care aduc profit) în capul unui copil decât în capul unui matur. Pentru BOR este foarte importantă înscrierea copiilor la ora de religie fără de care și-ar pierde clientela, pe viitor. La ora de religie nu este cultivată dragostea față de aproape și nici valorile morale, ci ”produsele miraculoase” care n-au vindecat niciodată pe nimeni, dar care (ciudat!) au întreținut luxul și bunăstarea Bisericii Ortodoxe Române.

http://morometia.ro/ofcr/nelegiuiri/prozelitismul/manuale-religie-undelemn-sfintit

BOR: Copii, dacă mințiți, vă calcă mașina!

În manualul de Religie de la Editura Sf. Mina, clasa I, le exemplifica elevilor ce pățești dacă minți sau dacă faci rău. Dacă minți, atunci vei fi călcat de mașină, în manual fiind o ilustrație cu un copil accidentat. Învățătura: “Bine faci, bine găsești. Rău faci, rău găsești”.

„Modul în care s-a predat religia îi înspăimântă pe elevi. Am făcut terapie și eu, și alți colegi de-ai mei cu elevi care erau traumatizați că vine diavolul“ – psihologul Mircea Miclea, fost ministru al Educației.

După doza asta de îndoctrinare, oare ce gândesc copiii? Dar părinții lor?

 1. Oare ce gândesc copiii despre toate accidentele din lumea întreagă?
 2. Oare cred copiii că ”mincinoșii” sunt vinovați pentru accidentele rutiere?
 3. Oare cred copiii că putem elimina toate accidentele din lume dacă nu mai mințim niciunul?
 4. Oare cum se vor integra acești copii într-o lume care funcționează cu totul altfel decât este prezentată în dogmele BOR?

Preoții consideră ”minciuna” o cauză a accidentelor rutiere. Dar ce spun polițiștii?

Rapoartele poliției arată că accidentele grave au drept cauză nerespectarea regimului legal de viteză și traversarea neregulamentară a pietonilor. De asemenea, accidente sunt provocate de neacordarea priorității vehiculelor, din cauza nerespectării regulilor de circulație, din cauza circulației neregulamentare a pietonilor pe partea carosabilă, de nerespectarea distanței dintre vehicule, de depășirea neregulamentară, din cauza neasigurării la schimbarea direcţie de mers şi de conducerea autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice.

Controversa manualelor de religie.Conţinutul manualelor de religie, mai ales cele din clasele primare, a stârnit, în ultimii ani, nenumărate critici. Deşi o parte dintre manuale, care cuprindeau imagini cu impact emoţional mare asupra copiilor, au fost retrase de pe piaţă, noile manuale introduse în reţeaua şcolară la începutul anului şcolar nu sunt lipsite, la rândul lor, de controverse.

În România, Religia se studiază de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, iar majoritatea covârșitoare a elevilor studiază cultul ortodox. Manualele școlare sunt realizate de mai multe edituri însă doar după ce au avizul Patriarhiei Române, aşa cum este prevăzut în Protocolul pentru predarea Religiei în școli, semnat de Ministerul Educaţiei şi conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR). De altfel, programa şcolară pentru cultul ortodox se realizează tot sub supravegherea Patriarhiei.

Începând cu anul şcolar 2014 – 2015, în clasele întâi şi doua au fost introduse manuale de religie noi, care, cel puţin teoretic, ar trebui să insufle elevilor valori şi atitudini pozitive. Informaţiile din noile manuale ar trebui să respecte învăţătura şi spiritualitatea Bisericii, să fie adaptate experienţei de viaţă a copiilor. În plus, profesorii trebui să se axeze pe relaţiile dintre diferite evenimente istorice şi religioase, iar activităţile practice să promoveze experienţele religioase ale copilului din familie şi biserică. Teoretic, noile manuale ar fi trebuit să elimine complet lecţiile care ar putea avea un impact emoţional asupra copiilor. Practic, nu s-a întâmplat aşa.

În manualul de Religie, creștin ortodoxă, de clasa a II-a a Editurii Sf. Mina, elevii afla că primul lucru pe care trebuie să îl facă în cazul în care se pierd într-un magazin, este să se roage la Dumnezeu.

Asta-i soluția preoților, iar părinții ar trebui să fie conștienți de sfaturile lor. Dar ce ne recomandă specialiștii?

Ce trebuie să facă un copil dacă se pierde de părinți, conform medicilor.

Deși este adevărat că cei mai mulți preșcolari nu se joacă singuri afară, ei au nevoie de informații clare cu privire la ce ar trebui să facă în cazul în care sunt separați de părinți în public. Iată un plan de securitate pe care experții îl recomandă pentru copiii mici:

1. Învață-ți copilul: Rămâi pe loc!

Majoritatea părinților își învață copiii să nu plece niciodată cu un străin, dar de cele mai multe ori copiii nu pricep acest concept. Walter Gilliam (PhD, director al Centrului Zigler Edward pentru Dezvoltarea Copilului și a Politicilor Sociale, la Universitatea Yale) explică: “preșcolari cred că un străin este cineva “înfricoșător” sau “rău”, deci o persoană ”prietenoasă” sau ”drăguță” nu poate fi văzută ca o amenințare de către un copil.

Samantha Wilson, un fost ofițer de poliție care a fondat kidproofusa.com, spune că dacă îi învățăm pe copiii noștri ”să nu vorbească cu străinii” facem de fapt o mare greșeală. “În schimb, trebuie să-i învățăm pe copii să nu plece niciunde, cu nimeni, fără a cere permisiunea părinților.” Aceasta este lecția de siguranță pe care noi ar trebui să o consolidăm de îndată ce copiii încep să vorbească. Este clar și ușor de înțeles, chiar și pentru preșcolari.

2. Învățați-vă copilul să vă strige pe nume!

În cazul în care copilul dumneavoastră s-a pierdut și strigă “mami”, poate fi dificil pentru copil să distingă vocea mamei lui printre ceilalți copii care-și strigă mamele lor. Potrivit Joselle Shea (manager of children and youth initiatives at the National Crime Prevention Council) preșcolari ar trebui să învețe numele și prenumele părinților, dar și a celor care îl au în grijă. “Trebuie să repetați această informație copiilor până o memorează. Astfel, dacă se pierd vreodată, să știe cine sunt părinții lor.”

3. Învățați-vă copilul să solicite ajutor de la o altă mamă!

În cazul în care copilul tău se separă de tine, trebuie să rămână pe loc și să-ți strige numele. Dar dacă nu te întorci, copilul trebuie să ceară ajutor. Din acest motiv nu le putem spune copiilor noștri să nu vorbească cu străinii. Copiii mici care se pierd de părinții lor ar trebui să solicite ajutorul unei alte mame care la rândul ei are copiii lângă ea. Copiii mai mari pot învăța să ceară ajutor de la ofițerii de poliție sau de la vânzătorii din magazine, dar preșcolari nu pot distinge uniformele de alte tipuri de îmbrăcăminte, de culoare închisă.

4. Discutați despre siguranța lui în activitățile de zi cu zi!

Una dintre cele mai mari obstacole pentru siguranța copilului tău este incertitudinea ta despre modul de abordare a subiectului. Wilson spune: “Trebuie să ne păstrăm temerile și să vorbim calm cu copiii noștri despre cum să rămână în siguranță.”

Sherryll Kraizer, PhD, autoarea cărții ”Siguranța copilului”, face o analogie cu modul în care îi învățăm pe copii cum să traverseze strada. Noi nu-i spunem unui copil: “Vezi camionul? Încearcă să treacă peste tine!”. În schimb, le dăm copiilor reguli pozitive, care să le confere abilitatea unui comportament sigur, în loc să le subliniem toate lucrurile pe care i-ar putea răni. Ar trebui să facem același lucru și cu siguranță personală.”

“Încearcă să porți cu copiii tăi discuții scurte, dar frecvente, mai ales în momentele potrivite”, spune dr Strauss. “De exemplu, atunci când sunteți în mall și este foarte aglomerat, întrebați-l ce-ar face dacă voi doi v-ați pierde unul de celălalt. Apoi, îi puteți sugera pași simpli pentru siguranță lui.” Și în fiecare astfel de conversații, asigurați-vă copilul:” Dacă vom fi separați, te voi găsi, tu să stai calm și să respecți regulile de siguranță.”

Controversa manualelor de religie.

Conţinutul manualelor de religie, mai ales cele din clasele primare, a stârnit, în ultimii ani, nenumărate critici. Deşi o parte dintre manuale, care cuprindeau imagini cu impact emoţional mare asupra copiilor, au fost retrase de pe piaţă, noile manuale introduse în reţeaua şcolară la începutul anului şcolar nu sunt lipsite, la rândul lor, de controverse.

În România, Religia se studiază de la clasa pregătitoare până la clasa a XII-a, iar majoritatea covârșitoare a elevilor studiază cultul ortodox. Manualele școlare sunt realizate de mai multe edituri însă doar după ce au avizul Patriarhiei Române, aşa cum este prevăzut în Protocolul pentru predarea Religiei în școli, semnat de Ministerul Educaţiei şi conducerea Bisericii Ortodoxe Române (BOR). De altfel, programa şcolară pentru cultul ortodox se realizează tot sub supravegherea Patriarhiei.

Începând cu anul şcolar 2014 – 2015, în clasele întâi şi doua au fost introduse manuale de religie noi, care, cel puţin teoretic, ar trebui să insufle elevilor valori şi atitudini pozitive. Informaţiile din noile manuale ar trebui să respecte învăţătura şi spiritualitatea Bisericii, să fie adaptate experienţei de viaţă a copiilor. În plus, profesorii trebui să se axeze pe relaţiile dintre diferite evenimente istorice şi religioase, iar activităţile practice să promoveze experienţele religioase ale copilului din familie şi biserică. Teoretic, noile manuale ar fi trebuit să elimine complet lecţiile care ar putea avea un impact emoţional asupra copiilor. Practic, nu s-a întâmplat aşa. În manualul de Religie, creştin ortodoxă, de clasa a II-a a Editurii Sf. Mina, elevii afla că primul lucru pe care trebuie să îl facă în cazul în care se pierd într-un magazin, este să se roage la Dumnezeu.

http://morometia.ro/ofcr/nelegiuiri/prozelitismul/bor-copii-daca-va-pierdeti-intr-un-magazin-nu-cereti-ajutor-angajatilor-ci-rugati-va/

23 de gânduri despre „MANUALELE DE RELIGIE CU CARE SE INCEPE INDOBITOCIREA COPIILOR

 1. Ce prostie cu religia predata in scoli; sper ca nu este obligatorie pentru ca este o mare pierdere de timp. Ne-am saturat de burtosii aia in rochii care fac avere pe seama celor naivi. Am fost o data la o biserica iar preotul spunea ca este ok daca nu dam o masa copiilor, ca trebuie sa ne sacrificam, sa le dam bani lor ; sa vedeti cum curgeau euroii de la naivii cu creierul spalat (saracii oameni, chiar nu isi dadeau seama cum sunt manipulati). Mi-e sila.

 2. Da, da, Ortodoxia e „manipulata” de Cel de Sus. Si, fireste, e vinovata pentru toate relele de pe lume!!! Chiar si de faptul ca cheltuieste aproape dublu de cat primeste de la stat. E vinovata pentru nenumaratele cantine pentru saraci, orfelinate, azile pe care le tine pe banii ei fara sa faca zgomot! Ati vazut cati preoti, calugari si sihastri sunt plini de aur si bani????? Da da, daca nu i-ati vazut inseamna ca Biserica v-a spalat creierul cu detergent!!!

  • pe cuvant?? si de unde dracu cheltuieste mai mult de cat are atata timp cat tot ce are vine de la milogealaa, din afacerea cu sfintii ca arsenie boca, mare brend aducator de euroi, din moaste de oase de cal, din pacaleala prostimii care isi gaseste sanatatea stand ingenunchiati. de unde au burtosii in rochii negre bani sa isi cumpere masini de 100.000 de euro daca nu de la dobitoacele fara de minte care le dau ultimul banut ca sa isi cumpere un loc in cer?? macar aveti bunul simt si nu mai scoateti capul din rahatul in care ati aruncat omenirea ca a inceput sa puta. ai te rog demnitate si recunoste ca ceea ce prezinta articolul arata ipocrizia, nesimtirea, minciuna, cu care va ademeniti victimele. biserica are afaceri de miliarde pentru care nu plateste nimic, nu da socoteala nimanui si nu da nimic nimanui. pentru cateva blide de laturi va credeti deja milostivenia intruchipata?? hai sa fim seriosi.

   • mai intai, lasa-l pe drak ca ala o sa te-nhame! apoi: iti ia Ortodoxia bilet ca sa ajungi la Arsenie Boca? Nu-ti ia. Te mana cineva cu cnutul pe locurile pe care le-a sfintit acest Om? Nu.
    Daca as fi ateu, ti-as pune o intrebare de bun simt. Ce rau ti.a facut tie Biserica? Ce rau a facut acestui popor?
    Da-mi o lista cu „burtosii” cu masini de
    100 000 eu. Eu cred ca ai mintile
    ratacite, daca-mi vii cu cateva uscaturi
    si-mi spui ca asta e padurea!

    alooo, madama, morile de vant, infuleci, strigi, insulti, acuzi! n-ai inteles nimic din ortodoxie, de ce crezi mata ca te pricepi si le intelegi pe toate, chiar?

   • biserica se foloseste de toate mijloacele pentru a inventa minuni si magii facute de oamneii sai ca sa faca cat mai multi prozeliti cu mintea infierbantata de aburii ajutorului ceresc. totul are doar un scop:facerea de bani pentru ca burtosii nu fac nimic fara bani. omul trebuie sa vina si sa cotizeze dar ei nu ar da un leut celui care nu are. arsenie boca a fost o persoana nu cu har divin ci cu mari cunostinte oculte, care stia ce se va intampla si ceea ce se pune la cale. el a vorbit cu acordul bisericii despre aceste lucruri pentru ca apoi sa devina facatorul de minuni si clarvazatorul care face bani cu sacul pentru burtosi. ma intreb cu mirare cum este posibil sa mergi sa te berbelicesti in fara mormantului unui om atata timp cat biblia spune clar: domnul dumnezeul tau este unul singur si doar in fata sa poti sa te inchini.” iata cine este omul din spatele brendului arsenie boca pentru ca atunci cand ai nevoie de rame ingenunchiate trebuie sa te folosesti de strategii de marketing fara precedent. deci, acesta firma platita de bor a inventat brendul lui arsenic boca.http://cotidianzilnic.ro/2015/08/cine-este-omul-din-spatele-brandului-arsenie-boca/

    biserica nu mi-a facut mie rau ci intregii omeniri. a omorat mai multi copii dect orice criminal in serie, a asasinat natiuni intregi si a furat pamanturi intregi de la cei care nu au fost de acord cu ei, a facut razboie care au distrus ultimii invatati si intelepti care stiau adevarul si le puteau demasca demagogia, minciuna si cinismul.eu nu strig, nu insult si nu infulec nimic, eu spun adevarul care doare dar pe care ipocriri ca dumneata nu il vor putea opri pentru ca timpul a sosit si voi veti pieri ca orice buruiana care a sugrumat constiinta. uitati aici masinile de lux ale burtosilor care in loc sa vina pe magar se urca in cilindrate de mii de cai putere, adica ce dracu, isus este bun doar ca fie dat exemplu prostimii care trebuie sa nu aiba nimic, nicidecum pentru ei. https://www.youtube.com/watch?v=6dXs-46yxzg

   • auzi ce tampenii spui, ai varcolaci la minte…Arsenie Boca e „brand”, „aducator de euroi”, pai aia care vand flori pe marginea drumului chiar nu sunt oameni ai Bisericii! Atunci ce e in mintea-ti, femeie? O sa te-alung intr-o turma de porci ca sa faci o baie buna!

   • apropos, acum ca ai facut baie si cine stie daca te mai repezi ca o harca, vezi ca se afla, pe portalurile ortodoxe, rapoarte cu banii incasati si cei cheltuiti de Biserica. Posibil ca nu toti banii stransi or fi fost declarati, au mai ciugulit cate unii, ca nu-s sfinti, dar de aici pana in departele pe care il clamezi tu… e cale al naibii de lunga!

   • dumneavoastra ori sunteti un orb si un surd, ori sunteti platit ca sa acoperiti acesti hoti mafioti ori faceti parte dintre ei dar habar nu aveti ce dracu se ascunde in spatele hainelor bisericesti. uite averea mafiei in rochii negre care este, uite cum merg ei in masini de 100.000 de euro in timp ce pretenul lor isus calarea magarul ca sa arate dobitocilor ca nu tehnologia si bogatiile te fac om ci omenia, adevarul, demnitatea, libertatea. despre ce vorbim neica manole??? una propovaduim si alta facem??? nu vi se pare ca ipocrizia bisericii si a burtosilor intrece orice limita si ca scopurile lor de a mentine ignoranta, prostia, frica are ca scop controlul si dominarea???in locul dumitale as rosi de rusine pentru ca constiinta mea functioneaza pe cand a dumitale doarme somnul de veci.

   • sute de ani poporul asta s-a tinut cu Scoala si Biserica sau numai cu Biserica-scoala inainte. Mai bine, mai rau, dupa cum erau invatatorul si preotul. Dar nu a pierit, ba mai mult, cu greu si cu multa suferinta si jertfa a reusit sa-si implineasca acele nazuite pe care azi cei ca tine nu mai dau doi bani. Toti Domnii si toti Voievozii au construit Biserici, poate dupa mintea-ti ratacita erau nebuni! De ce sa fi facut ei asta?

   • adevarul este ca din timpuri antice doar acesti burtosi in rochii negre stiau sa scrie si sa citeasca, deci au fost cei care au manipulat,falsificat, distrus si modificat scrierile antice care vorbeau despre o alta istorie a umanitatii. biblia este o biblioteca de scrieri antice care a fost interpretata cum au vrut ei, iar din acesta cauza omul de astazi a devenit un nevolnic care crede ca trebuie sa fie mereu un altul care vine sa il ajute sa isi rezolve probleleme tocmai pentru ca inventand acest dumenezeu nevazut de nimeni asteapta posmagii fierti direct de la acesti popi avizi de putere si de bani. deci, daca astazi omenirera a devenit o masa de oi timpite poate sa multumeasca cu gura pana la urechi popilor si bisericii.

 3. Ca parere, ……de mii de ani religiile ascund adevarul, se folosesc de turma impreuna cu guvernele(mai nou ortodoxia romana are loc in guvern), sfintesc si fac festanii si la case si la tancuri………la mitraliere si porshe ii inteleg la case de ce mai fac?? Citi dintre voi ati vazut uneltele de tortura ale inchizitiei?? va spune ceva numarul 250 000 000 ? morti in numele catolicismului,cautati si veti vedea ce milostivi erau cu oamenii , mai ales cu femeile…….de ce cu femeile??pentru ca ea, femeia, e mama noastra, e partea materna a pamintului, e sentiment , rabdare, iubire ,sint mai puternice decit barbatii in legaturile cu creatia, universul………Toate religiile provin de la evrei, care acum conduc lumea………Va place cum traim ca fiinte supreme?Aveti curajul sa numarati razboaiele din toata lumea??Dar cele in numele domnului??De ce toate bisericile sint pictate cu draci cu iad, cu foc ,cu cazane de smoala????????????? parerea mea:sa ne imprime FRICA, asa , bun sentiment , candid , divin, maret…cu frica va educati copii si voi acasa credinciosilor????Isus (daca a existat) a spus ca biserica inseamna IUBIRE, nu cladiri, altare, icoane , matanii, simboluri, ritualuri si negot pe numele si oasele cuiva mai invatat………Biserica ortodoxa cu baza in grecia detinea in 18oo si ceva peste un sfert din romania, ca suprafata, pina cind A.I. CUZA i-a scos afara din tara si a dat pamintul taranilor sa-l lucreze de drept.
  O intrebare celor invatati: de ce s-a inlocuit testamentul vechi cu testamentul nou?? Ati cautat careva dintre voi (cei ce iubiti religia si va ascundeti in spatele ei de frica razbunarii din iadul cu smoala),sa vedeti ce preda testamentul vechi??? A venit Isus si a schimbat ce a fost scris de insusi Dumnezeu???In opinia unora fiul e mai destept decit tatal??? Sau tatal a inteles ca a gresit si si-a trimis fiul sa repare? dupa virsta de 7 ani , unde a disparut Isus 30 de ani , s-a intors si a mai predat 3 ani dupa care l-au omorit , cine???…..evreii, dragii de ei, cei care l-au salvat pe Baraba.La 345 de ani dupa moartea lui, la Niceea , toata preotimea au decis ca e bine sa fie indoctrinata lumea cu Isus, fapt care convenea de minune si imperiului roman aflat in cirdasie atunci cu evreii…………capul plecat sabia nu-l taie, oaia , mielu….bla bla bla.De ce nu sintem comparati in biblie cu albina , furnica care se comporta ca si o singura constiinta formata din sute de mii de indivizi? Nu sintem toti frate si sora facuti de un singur tata??Nu e bine pentru ca ele traiesc in armonie cu natura, impart totul si fac totul , ceea ce inseamna UNITATE, un cuvint de care le este FRICA…….SINTEM MULTI , PREA MULTI PENTRU EI si daca aflam adevarul !…..vai de capul lor.Minunile se intimpla pentru ca aveti incredere in voi, nu pentru ca dai la popa bani, Isus spune, „ca daca ai credinta in tine cit un bob de mustar ai putea muta muntii din loc”. Schimbati cuvintul credinta cu INCREDERE si veti vedea ce apropiati sintem de asemanarea dintre om si dumnezeu, spusa de biblie.A si mai e ceva , pastele , care de fapt e sarbatoarea evreilor care celebreaza iesirea din egipt , mielul taiat de paste e un ritual evreiesc ramas din testamentul vechi……care nu se mai potrivea cu lumea din ce in ce mai isteata.
  Ca sa poti vorbi de ortodoxie sau de o alta religie in special trebuie sa le cunosti pe toate si prin filtrul ratiunii tale sa alegi pe cea mai buna, citi dintre cei credinciosi ati facut asta??Ati auzit de Zamolxe,Mohamed, de buddha, de zoroastru, de odin si inca vreo 25 de invatati ,gen isus, car au predat prin toate colturile lumii??Nascuti toti pe aceeasi data , din aceeasi mama cu duhul sfint. Asa cum voi nu-i recunoasteti pe ei , tot asa nu va recunosc nici ei de Isus , pentru ca nu au auzit de el niciodata, doar prin forta , constringeri , tortura…..genocide facute prin insule si continenete care traiau in armonie cu natura care ii hranea…..Natura este biblia nescrisa a omenirii. De ce la isus ii spui isus si la ilie ii spui sfintul ilie si inalt prea sfintitul daniel??Ha, ha,ha…………..Cum poate omul sfintii ceea ce a creeat Dumnezeu??????? pamint , apa ,oameni…oase,icoane aurul de prin biserici…………………..
  Va las, sa dati cu piatra cei ce va stiti curati.
  Este doar parerea mea despre religie, cred si eu in ceva , dar nu in popi, biserici, matanii , cruciulite………

  • complimentele mele. imi canta sufletul de bucurie pentru ca printre oile adormite mai exista cate un invatat adevarat. ce sa zic…..am sorbit cuvintele. sper sa avem cat mai multi care sa deschida ochii si sa vada adevarata fata a religiei care a fost este dar nu va mai fi pentru mult timp plaga societatii pentrtu ca va pieri. de retul, numai bine va doresc.

 4. Domnule manole (am scris cu litera mica, exact asa cum va prezentati dvs.) , nu mai intrati pe acest site daca nu va convine si nu va mai dati cu parerea ; nu avem nevoie de oameni cu creierul spalat ca al dumneavoastra.
  Toata stima si respectul pt doamna Gabriela Dobrescu; citesc cu placere toate articolele pe care le postati aici dar si pe sister site (alieni fra noi) Va pup.

 5. De ce aceste discutii nu sunt constructive? De ce nu putem accepta parerea celuilalt fara injurii, chiar daca nu suntem deacord? Adevarul absolut? Nu e cunoscut de nimeni! De unde aceasta superioaritate fata de ceilalti?
  Pe cine intereseaza in ce cred altii si unde isi cheltiesc banii? Sincer as prefera ca betivii, in loc sa-si lase bruma de leafa sau ajutor social la bodega, sa dea banii astia la biserica. Cel putin daca tot ajung acasa fara bani, sa nu-si mai descarce frustrarea pe nevasta si copii.
  Manu – exista libertate de exprimare (bine, in limitele bunului simt). Cine poate sa-mi interzica sa nu mai intru pe un site si sa postez acolo? De ce crezi ca tot se se prezinta pe acest site este real? Iar daca cineva nu crede in ceea ce se scrie pe acest site, de ce este de condamnat? Vorbesti de spalat pe creier?
  Marco68 – de ce trebuie sa tratam biblia ca pe un dictionar? De ce ne infuriem daca altii cred mot-a-mot ceea ce este scris acolo? De parabole ai auzit? Evreii nu cred in Isus si in Fecioara Maria (ar fi culmea, dupa ce l-au rastignit, sa spuna ” vai, am gresit, ce putem face sa-l aducem inapoi… hai sa-l inviem!”). Nu Isus a spus „daca ai credinta cat un bos de mustar..”, ci Budda (asa stiu eu). Si nu „in tine”. Ci doar credinta. Isus a spus „Credinta ta te-a vindecat”! Nu „eu”, nu „, nu „tu”, nu „D-zeu”. Ci credinta. Zici bine, „cred si eu in ceva…”, dar hai sa o facem in liniste.
  Marco – se vede clar „calea cea dreapta si adevarata” pe care ai pornit. „Cine nu e cu noi e impotriva noastra” spune…Biserica(?)
  Si in sfarsit, Gabriela – revin cu intrebarea: de ce vorbeste Malanga de Dumnezeu in „discutia” cu Lux? Si de faptul ca Lux vrea sa treaca „dincolo”? Unde este dincolo? Lux a fost facut de Dumnezeu, zice Malanga. Exista sau nu Dumnezeu…dincolo de extraterestri. Acesta este un site doar pentru cei care cred ceea ce crezi si tu? Atunci faci „spalaturi pe creier”.
  A propos – am postat la mai multe stiri si filmulete ale tale. De ce nu primesc nici un raspuns? Exista dialog civilizat sau doar monolog si dialog „de mahala”?
  Acum, imi cer scuze tuturor pentru ca as putea deranja cu ceea ce am scris mai sus. Toti vrem sa avem dreptate, dar cu conditia a dreptatea „sa fie a mea”.

 6. Gabi , eu am scris din memorie ceva citit acum 30 de ani………dar uite citatul corect mai jos, Evanghelia dupa Matei , capitolul 17. Cunosc putine despre Budha, imi place , recunosc, si vreau sa intru si pe acest teren.
  20. Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă. Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.
  O seara frumoasa

  • da marco. este unul dintre cele mai frumoase numai ca nu se refera la credinta despre care vorbeste religia ci la credinta in tine. tu esti cel care daca crede ca poate face ceva il va face indiferent de obstacolele pe care le intalneste. am sa iti dau un exemplu. banuiesc ca ai auzi povestea multor persoane care povestesc ca au fost la vreo biserica sau la vreo icoana sau la moaste ca sa se vindece si in momentul in care au ajuns acolo ele s-au vindecat. ei bine, nu le-a vindecat nici biserica nici icoana nici ciolanul pentru ca ele s-au vindecat singure pentru ca au crezut atat de mult in faptul ca se vor vindeca in acel loc incat s-au vindecat. ele au plecat de acasa convinse de acest lucru si nu s-au indoit nici o clipa ca acest lucru se va intampla. crede si nu te indoi niciodata ca ceea ce vrei sa faci nu se va intampla si atunci vei ,muta si muntii din loc. este ceea ce stiinta numeste efectul placebo.

 7. Da , stiu , ai perfecta dreptate, de aceea am schimbat putin sensul ,din credinta in incredere, pentru ca biserica a facut din cuvintul credinta un cuvint al lor si toata lumea cind zici credinta atribuie puterea cuvintului bisericii.Incredere suna mai lumesc , si credinta mai bisericesc…………..respect parerea fiecaruia .Toate opiniile sint constructive.

 8. Gabriela, de ce n-o spui direct ca increderea/credinta doar in tine nu e pentru toata lumea, ci doar pentru acei ce au „ceva” si stii bine la ce ma refer. ceilalti reusesc doar prin credinta de grup si este exact ceea ce religia face: le da un subiect al credintei, altfel ar fi dezorientati. energia creata de grup este, poate, la fel de tare ca si a individului cu o constiinta trezita care poate manifesta miracole. si ca sa trezesti constiinta din tine trebuie sa treci prin experiente (si din nou stii ce vreau sa spun), sau sa afli ceva despre tine (aici trebuie sa-ti cam multumesc!) si sa te pui pe treaba ca sa verifici si sa-ti ridici nivelul de constienta asupra ta tot prin experiente. cine a creat forma asta de adorare stia despre nevoia fiintei umane de a crede in ceva si foloseste energia grupului in scopuri proprii. nici unul din cei care comenteaza nu vorbeste gresit, ci doar functie de nivelul lui de constientizare. nimic nu opreste sa le dai sau nu satisfactie „oamenilor in negru”.

 9. nu-mi multumi. ai fost o alarma de desteptare prin munca ta de pe youtube si comunicarea trecuta. daca la inceput spuneam numai prostii, dupa o perioada de cautari si munca asupra mea, lumea asta virtuala se vede altfel.

 10. Wow ,din intamplare am intrat pe o pagina satanista !Oarba dupa voi blestematilor !Varcolaci demonizati ,nu ca atrageti blestemul asupra voastra ,ci il duc mai departe odraslele voastre !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s