Ion Coja – Un text de coșmar, adevarat 100%

Nicolae Ceauşescu

În primăvara lui 1989, Nicolae Ceauşescu a anunţat că România şi-a încheiat plata datoriei şi nu mai este nimănui datoare. Mai mult, Ceauşescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, aşadar.

Totul având drept scop să ferească ţara, în viitor, de riscurile pe care cu atâtea sacrificii le-a înfruntat în anii ‘80, anii atât de cumpliţi pentru noi toţi, când Ceauşescu, somat de creditori, a angajat societatea românească în cursa contra-cronometru de plată a datoriilor.

Mi-aduc bine aminte de tonul cu care “Europa liberă” a comentat, la început, această situaţie: ni se prevedea un faliment total, falimentul unor neputincioşi, al unor prăpădiţi care au contractat, cu inconştienţă, datorii peste puterile lor de a le returna!

Iar faptul că paralel cu plata datoriilor se continuau giganticele investiţii – canale de navigaţie, centrală atomică, metrou, noul centru civic, hidrocentrale, etc. – părea dovada certă a nebuniei megalomane a lui Ceauşescu şi a laşităţii noastre că îl suportăm!

Prin anii ‘87 – ‘88, tonul „Europei Libere” a devenit altul: i se reproşa acum lui Ceauşescu nu incapacitatea economiei româneşti de a-şi plăti cheltuielile, ci i se reproşa însuşi faptul că ne plătim datoriile, căci aceasta ar fi fost o mare prostie, zicea alde d-l Orăscu, doar toate celelalte ţări trăiesc bine mersi fără să-şi achite creditele primite, ci numai dobânzile.

Am constatat astfel, cu mare uimire, că, în loc să fie apreciată ca un act de corectitudine, plata datoriilor înfuria anumite persoane sau instituţii, stârnea comentariile cele mai înveninate.

Ca persoană care am fost crescut în teama de a nu rămâne cuiva dator, n-am prea înţeles, la început, această ciudată atitudine. Mai apoi, cugetând oareşicât, am înţeles un adevăr simplu despre cei care trăiesc din a-i împrumuta pe alţii, despre cei care trăiesc din câştigul astfel realizat, adică cămătarii: bancherii te împrumută nu ca să le restitui cât mai repede banii, ci ca să le rămâi la nesfârşit dator, plătindu-le cu regularitate numai dobânzile.

Drept care mă întreb cu maximă ingenuitate: ce s-ar întâmpla cu finanţa mondială dacă toate ţările ar proceda cum a procedat România în primăvara anului 1989?

Să ne imaginăm că toţi datornicii şi-ar plăti datoriile şi ar hotărî, prin lege, să nu mai facă alte datorii! În ce s-ar transforma sumele imense ce s-ar aduna astfel în depozitele băncilor dacă nimeni nu va mai apela la bănci, să se împrumute! În ce altceva decât în mari grămezi de hârtie inutilă?!

Cu alte cuvinte, România devenise, în primăvara anului 1989, o mare primejdie pentru finanţa mondială, pentru cei dedulciţi la traiul din camătă, trai nemuncit! Primejdia constând în puterea exemplului, a forţei de contagiune pe care ar fi putut-o avea „modelul românesc”!

Mi-am dat seama de asta şi din înverşunarea deplasată cu care „Europa liberă” a comentat momentul eliberării României de povara datoriilor externe. Nimeni, în Occident nu s-a grăbit să ne felicite.

Dimpotrivă! Iar când Ceauşescu şi-a exprimat dorinţa, dar şi putinţa ca România să iasă pe piaţa de credite, acordând împrumuturi cu o dobândă mult mai mică decât cea îndeobşte practicată, pentru a dovedi astfel umanismul societăţii pe care o reprezenta, mi-am dat seama, cutremurat, că Nicolae Ceauşescu, săracu’, şi-a semnat sentinţa de condamnare la moarte!

Cred că acest gest, de sfidare şi de demascare a marii finanţe mondiale, a dus cel mai mult la acea concertare de forţe care au reuşit, profitând de generozitatea şi puterea de sacrificiu a tineretului român, nu numai să-1 dea jos pe Ceauşescu de la putere, dar să-1 şi pedepsească personal, fizic, pentru insolenţa sa.

Cu consecinţa, „firească”, a revenirii României, cuminţită, în rândurile ţărilor îndatorate până la gât marii finanţe, dând astfel putere de contagiune altui exemplu: cine va mai încerca vreodată, în Europa de Est sau în Africa, înAmerica Latină sau în Asia să procedeze ca Nicolae Ceauşescu, ca el s-o păţească!

Tare aş fi curios să ştiu cât a costat această debarcare a lui Ceauşescu! K.G.B.-ul, la ale cărui servicii a apelat marea finanţa mondială, este o instituţie serioasă, care ţine la preţ! La fel şi celelalte.

Mai puţin securitatea română, care, bucşită cum era cu imbecili la toate nivelurile sale, nu este exclus să-şi fi dat concursul pe gratis, din. patriotism, convinsă că se pune în slujba poporului român! De plătit, fireşte, noi vom plăti costul înlăturării lui Ceauşescu şi-1 vom plăti înzecit, însutit, înmiit, poate.

Aşa nerod şi troglodit cum ne plăcea nouă să-l credem pe Ceauşescu, acesta a înţeles totuşi un lucru pe care noi, mult mai deştepţi cum ne-a făcut „revoluţia”, ezităm să-l recunoaştem, ca să nu ne facem de rîsul lumii. Adică ezităm să-i recunoaştem lui Ceauşescu vreun merit, cât de neînsemnat.

Eu unul i-aş recunoaşte deci lui Ceauşescu unele merite, măcar pe acela de a fi înţeles relaţia strânsă, în lumea de azi şi de mâine, între suveranitatea naţională şi mărimea datoriei externe a unui stat. M-am dumirit de aceasta când Parlamentul nostru a aprobat să ne împrumutăm cu vreo 300 de milioane de dolari şi nu a tresărit aflând că Fondul Monetar Internaţional ne va acorda acel împrumut numai dacă vom respecta nişte indicaţii superioare.

Am scăpat de dracu’, şi am dat peste ta-su! Aşa se face că am scos şi o Constituţie în care se afirmă principiul sacrosanct al suveranităţii naţionale, dar am legat această suveranitate numai de inviolabilitatea hotarelor, care interzice armatelor străine să calce pământul sfânt al Patriei. Chiar nu au înţeles parlamentarii noştri din Constituantă că agresiunea militară a încetat să mai fie la modă?

Că este un procedeu tot mai primitiv pentru sensibilitatea omului modern, tot mai desuet şi mai ineficient? Mult mai curată se dovedeşte a fi agresiunea financiară, arma cea mai subtilă şi mai productivă! Lumea s-a deşteptat, s-a săturat de violenţă, de sânge, de generali şi colonei.

Drept care, în locul acestora şi în acelaşi scop, pământul este bântuit în lung şi în lat de experţii financiari ai Fondului Monetar Internaţional, ai Băncii Mondiale pentru, sanchi! Dezvoltare, şi alte „agenturi”! Asta, fireşte, după ce prin diverse mijloace, inclusiv propulsarea de agenţi ai marii Finanţe în fotolii ministeriale ori prezidenţiale, ţara vizată este adusă în situaţia de a cere ea însăşi, cu căciula în mână, împrumuturi şi investitori.

La drept vorbind, ce este investiţia străină altceva decât un împrumut pe care te obligi să nu-l mai returnezi, ci doar să-i plăteşti creditorului dobânzile? Astfel că suveranitatea noastră naţională, de care se umflă-n piept Constituţia română încă de la primele rânduri, în curând va fi, cu concursul senin al Parlamentului României, numai vorbe în vânt! Va fi cel mai trist neadevăr din câte neadevăruri cuprinde Constituţia României, săraca!

S-a ajuns la o situaţie paradoxală şi extrem de primejdioasă pentru un viitor românesc al copiilor noştri: deşi noi, în România, ne îndreptăm spre o economie de piaţă, deşi ne privatizăm care mai de care, grăbindu-ne să lichidăm proprietatea şi economia de stat, datoria externă care se acumulează în această perioadă de privatizare nu are şi ea un caracter privat, ci este o datorie de stat, a ţării, a poporului român.

Cum şi când se va achita de aceste datorii statul român, de vreme ce rolul şi puterea sa în economia noastră urmează să se diminueze în mod sistematic şi programat’? Cine a programat această cacealma a privatizării în folosul oricui, numai în folosul ţării nu?!

Sigur, vor sări câţiva deştepţi să ne aducă aminte că şi guvernul S.U.A., statul american, deci poporul american, are câteva sute de miliarde de dolari datorii faţă de aceeaşi finanţă mondială, faţă de aceleaşi bănci la care suntem şi noi, din nou, datori!

Dar, vor uita acei deştepţi să ne precizeze, neştiutori cum suntem, că acele bănci sunt bănci americane, occidentale, interesele lor – ale băncilor şi ale statului american fiind foarte coincidente! Nu am nimic împotrivă să se îndatoreze statul român la Banca Naţională a României sau la Banca Dacia Felix!

Să se îndatoreze la mine şi să-i pun eu condiţiile în care accept să-l creditez! Fireşte, Ceauşescu trebuia dat jos încă cu mult înainte de decembrie 1989 şi cel mai bine era dacă s-ar fi dat singur la o parte. Din păcate, aşa cum s-au petrecut lucrurile, de dispariţia lui Ceauşescu nu a ajuns să profite poporul român, aşa cum era firesc, adică să profite cei ce au suferit de pe urma lui Ceauşescu, ci au ajuns să profite duşmanii neamului românesc, aceiaşi care profitaseră şi în anii grei când, prin corvoadă naţională, le-am plătit îndoit şi întreit creditele cu care ne-au momit şi ne-au pricopsit în anii ‘70!

Acum, când, scăpaţi de datorii, se cuvenea să trăim şi noi ca oamenii, ne-am trezit iar cu ei pe cap, cu aceiaşi binevoitori, veniţi să ne dicteze cum să se facă reforma! Această turnură tragică a lucrurilor de după 22 decembrie 1989, ora 12, a fost posibilă prin acţiunea criminală, repet: acţiunea criminală a unor persoane ce pot fi nominal identificate!

Scopul principal al acestora a fost, în modul cel mai clar, să aducă din nou România în rândurile ţărilor îndatorate la finanţa mondială. Adică scopul urmărit şi, în parte, deja atins, a fost pierderea suveranităţii naţionale româneşti. Au asmuţit asupra noastră o mână de exaltaţi maghiari sau secui şi noi am crezut că aceştia sunt cei ce atentează la suveranitatea naţională a românilor.

Din nefericire savanţii care au gândit Constituţia României nu au fost nici ei mai deştepţi, astfel că nu şi-au pus problema suveranităţii naţionale decât în termenii constituţiilor din secolul al XIX-lea, făcând din Constituţia noastră un corect compendiu al acestor texte.

Nici un semn din partea acestor autori că ar fi înţeles adevăratele primejdii, de azi şi de mâine cu care se confruntă Ţara. Acesta a fost unul din motivele pentru care am votat împotriva acestei constituţii.

11 gânduri despre „Ion Coja – Un text de coșmar, adevarat 100%

  1. Hakuna matata , forumistii ! Desi nu are mare importantza , poci sa spui ca in parte sint de acord cu cite ceva din articolu d fatza . Da , e adavarat , ca marili capitualuri imprumuta tari cu bani si interesu lor e ca tara respectiva sau tarili , sa aiba nevoie de cit mai mult timp pentru a plati datoriile finca este interesele ( in cazu asta dobinda ) care este partea interesanta . Dara de aicia pina la a-l omori pe cirmaciu Capatilor pentru ca platise datoria externa a Romaniei , e trasa rau de par treaba . Acuma bine , e opinia autorului si io o respectez chiar daca nu sint de acord cu ea . Nu , pe dictador nu l-a omorit din cauza asta . Ar putut hi un motiv dara nu principal . Stiu ca este cetitori tineri printre si ma adresez voua in special . Trebe spus ca Romania a trecut printr-o perioada de coshmar sub comunisti . Ah , da , pe hirtie , totu era minunat . Numa ca in víata de toate zilili nu era de los asa . De la al 2- lea razboi mondial , Romania a fost predata hoardelor staliniste . Ele a instaurat comunismu in Romania . O data cu sosirea rusilor a intrat in tara si o multime de evrei prorusi care cu timpu a devenit cetateni roamani si nu numa asta . A ocupat posturi de conducere in politica Romaniei . Iara urmasi de-ai lor este in politica si in ziua da zi . Bun , int-o zi , rusii s-a retras si a ramas romanii intre ei . Frontierele tarii s-a inchis cu motivu ca dusmanii externi !!! sa nu poata sa intre in tara si sa pericliteze noua forma de socetate . Era o minciuna . Si inca una de zile mari . Asa cum numa comunistii este capabili sa debiteze . Adavaru era altu . Inchiderea frontierelor era Pentru ca lumea sa nu poata iesi din Romania ! Comunistii legase lumea de glie , ca pe neste sclavi . Si une ziceai ceva impotriva , te astepta spitale de nebuni , cimpu de reeducaré prin munca fortzata sau puscarie grea . Famelia mea a avut de suferit cu comunistii . Ma rog. Imi vine sa ma riz cin in articol se scrie despre ,, umanismu socealist ,,. Ar putea hi o gluma buna daca termenii astia nu ascundea de fapt o tragedie de coshmar . Comunismu asta nu putea sa se termine alfel . Si cum cirmaciu se crampona cu ,, académiceana ,, la putere nu putea sa hie dat jos alfel . Personal , suspectez ca adavaru cu moartea lor e altu . Cei care a profitat de el , l-a liquidat ca el sa nu vorbiasca . Caci daca se facea un proces in regula , el avea sa spuie cu cine facuse ce facuse . Transformase Romania intr-o cvasi propetate personala . El nu a putut sau nu a vrut sa inteleaga ca niminea nu se poate juca la nesfirsit cu Libertatea poporului . Daca in Romania ar hi izistat un comunism ca cel din Yugoslavia lu Tito , v-o jur ca nu numa io dar si alti multi romani ar hi votat pentru ceasca toata viata . Nu m-ar hi deranjat . De ce ? Pentru ca Tito desi instaurase si el comunismu , tinuse cont totusi de unili lucruri . Cetatenii Yugoslavi pastrase pasapoartele ! Putea sa calatoreasca ori si une un lume ! Nu ca in Romania . In Yugoslavia mica propetate nu a fost desfintata . Adica puteai sa ai un atelier , un birou privat de arvocat ,un cabinet de doctor , un birou de biznes , neste loturi ca sa cultivi cereale , fructe , legume sau altili . Deci nu ca in Romania une totu era centralizat . Ar mai hi multe de spus dara voi inchia reamintinda ca niminea si niciune nu isi bate joc de libertatea oaminilor la nesfirsit . Iara daca dictatorii nu vrea sa inteleaga de buna voie , Istoria ne ofera destule izemple de felu cum termina .

  2. Poveste de Craciun . Pentru lumea crestina in general , azi e o sarbatoare f. importanta . Nasterea lu Iisus Christos . Despre asta s-a scris deja multe si se va mai scrie , fara nicio indoiala . Gata, aveti centurili de sigurantza puse ? Incep sa debitez povestea. Se zice ca cineva cu neste capacitati psihico-spirituale deosebite a fost contactat de catre o fiintza omineasca dara de pe o alta planeta , Apu . ar hi vorba despre un barbat , dara cu un coeficient psíquico-spiritual mai dezvoltat . Si timp de vo 2 ani cei doi a schimbat opinii pe diverse teme prin telepatie . Una cin témele desbatute a fost tocma si taman Isus Christos . De acord cu extraterestru , lucrurli ar sta cam asa: da , Isus Christos a izistat ca persoana fízica ! Dará ceea ce s-a pus pe seama Lui , a fost o monstruoasa deformare a realitatii de catre Religie prin instrumentu ei , Biserica Ocidentala in special . Isplic . Ca sa intelegem mai bine neste lucruri hai sa vedem o anumita scara imaginara a Evolutiei . Scara asta , ar merge de la gradu 1 la gradu 7 . In nr. 1 ar sta régnu mineral . Merginda deci evolutiv , Omu primitiv era de izemplu de gradu 4.2 . Iar noi oaminii de azi am hi preponderent de gradu 4.3 . Se pare ca cine reuseste sa evolueze constant si ajunge la gradu 7 , Ei bine la nivelu asta este un Spirit Universal . Cum s-ar zice , ,, sta cu Dumnizeu Creatoru Universului la aceeasi masa ,,. Interlocutoru cósmic spune ca el , de izemplu ar hi cineva de gradu 4.4 ! Acuma bine, reveninda la Isus , el ar hi fost cineva care s-a nascut ca o persoana de gradu 4.4 la scara paminteasca cu capacitatili cuiva de gradu 4.5 ! Cum a fost posibil ? A fost o lucrare care vinea din Univers ! Desi noi umanii nu stim sau nu vrem sa stim , s-ar parea ca tot ce se intimpla pe pamint e supravegheat de sus ! Si nu se intimpla aiurea ci Dupa un plan bine stabilit . Maria , mamá lu Isus , era o persoana care era de gradu 4.4 ! Dar ea nu o stia ! Fusese pregatita special ca sa nasca pre Isus ! Dara Biblia ne spune ca ea nu a cunoscut barbat decit dupa ce l-a nascut pre Isus ! Si asa ar hi fost . Ea a fost fecundata cu ajutoru unui ,, láser biologic ,, rezultatu unei tecnologíi extraterestre .

  3. Aicia trebe sa precizam ca Isus nu a fost investit cu puteri supranaturale decit din momentu in care el a fost boteza de catre Ioan Botezatoru ! Mai bine spus , incepinda din momentu botezului , in corpu lu Isus a intrat un Spirit universal cam de gradu 6 si ceva ! La rindu lui , Ioan botezatoru era cu o genética care corespundea cuiva de gradu 4.4 . Spiritele universale care este intre 6.7 si 7 poate sa se incarneze in corpurile umane de pe pamint sau din alte planete si sa fie un fel de ghid in functie de gradu de dezvoltare al cevilizatiilor ominesti de peste tot . Acuma bine , Isus avea un mesaj f. clar : ominirea trebuia sa arunce la gunoi tot ce le spunea Religiili prin sinagogi si alte forme de biserici ! El i-a demascat pe farisei , pe oratori ca fiind neste perversi . Iar pe comerciantzii din templu care dadea drept sefilor religiosi , i-a dat afara . Desigur ca Isus nu putea sa hie pe placu sinagogii si atuncea Sefii sinagogii a manevrat Poporu si a uneltit pentru ca Isus sa hie omorit ! Ceea ce s-a intimplat prin crucificarea lui . ,, Umanu ,, din Cosmos , spune ca Isus a murit si ca … Nu a invitat ! Si nu va mai reveni ! Cine va reveni in shchimb , va hi spiritu care era incarnat in el . De acum in citeva mii de ani . Dara asta , se pare ca se va intimpla cin ominirea de pe pamint va avea o genética care va corespunde cuiva de gradu 4.7 – 5 ! Caci ominirea va evolua . Cum ramine atúnci cu marturiili care spune ca Isus a fost vazut dupa moarte lui ? Pai s-ar parea ca ceea ce s-a vazut era o forma de energíe puternica ! Si nu putea hi atins , pentru ca se rupea coeziunea fascicolului de energíe . Pe scurt , acolo in Cosmos , cineva , intr-un anume fel este atent la ce ni se intimpla aicia pe pamint . Aviz amatorilor care ne confunda cu propetatili si vrea sa diapuie de vietili noastre cum le place . Un Craciun fericit Tuturor romanasilor de pretutindeni !

    • fascinant! agramatisme controlate intr-o comentare subiectiva a unei povesti arhicunoscute… trebuie ca imaginea de sine e foarte excedentara si musai bagata cu forta in seama pe unde se gaseste loc de credinta ca altii ramin bujbe la citit…

  4. Pingback: Ceauşescu a făcut să se voteze o lege prin care i se interzicea guvernului român să mai apeleze la credite străine, să se îndatoreze, aşadar. | Uniti Luptam Pentru Romania

  5. Ce ma intriga pe mine din acea perioada este libertatea de exprimare și de credinta. Și modul în care erau tratați oameni de către securitate, în schimb tot respectul pentru ceea ce a făcut pentru tara!

  6. Ok, un leu pentru ateneu, daca spuneai ca e nevoie, faceam toti o cheta si nu stateam atita timp cu ochii umflati dupa noutati………cred ca multi ar fi fost de acord ca meriti!Te asteptam !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s