Gabriela Dobrescu – Secretele Bibliei- Politeismul evreilor si monoteismul getilor, cap 2

Evreii !! Un popor venit de nicaieri, cu o istorie care nu exista decat in cartile lor sfinte. Este imposibil sa nu te intrebi macar o singura data, asa, in trecat, cine sunt de fapt evreii? Am sa incerc sa expun cateva aspecte importante care definesc aceasta natie urmarind sirul evenimentelor relatate de cartea lor sfanta. Din cate stim cu totii, evreii sunt urmasii lui Avram, Isaac si Iacov, trei personaje extrem de importante pentru dumne-zeul biblic pe care acestia il urmeza orbeste. In general, lumea crede ca formarea acestui popor a avut loc in Palestina, locul in care triburile de nomazi ale evreilor s-au stabilit mult mai tarziu.
Adevarul este ca povestea acestui popor nu incepe in Palestina sau in Israelul de astazi, care in acele timpuri nici macar nu exista. Istoria lui incepe intr-un tinut despre care stiinta ne spune ca acolo s-a nascut “civilizatia” raselor umane actuale, mitul ne spune ca acolo era tara zeilor, iar scriptura il defineste Babilonia natiunilor. Este vorba despre tinutul Sumer, actualul Irak, care in Biblie este numit Sin’ar. Stiu ca este ceva nou pentru voi, dar va voi dovedi ca aceste mici aspecte care scapa celui care nu este obisnuit cu aceste denumiri, ascund de fapt un alt adevar decat cel propovaduit. In decursul anilor biserica a schimbat mereu limba arhaica in care erau scrise Bibliile vechi, dar a pastrat cu grija numele locurilor antice fara sa le actualizeze, astfel incat, atunci cand citesti te intrebi in sinea ta, cam pe unde or fi fost acele locuri. Eu am sa va ajut sa intelegeti ceea ce biserica nu vrea sa stiti.
Acum sa vedem ce legatura au toate aceste personaje cu Sumerul in loc sa aiba de a face cu Palestina. Sumerul este locul in care isi aveau sediul suprem toti zeii, desi acestia nu erau adevaratii zei ai antichitatii, ci uzurpatorii care le-au luat locul. Am sa ajung sa va povestesc si despre aceste lucruri, numai ca acum vom porni exact din momentul in care ei, toti extraterestrii, adica zeii, au preluat puterea si au inceput sa formeze acesta lume bolnava. Printre miile de zei care au luptat sa devina stapanii omului, se afla si aceasta naparca care va deveni dumne-zeul crestinilor. El are mari ambitii si doreste ca sa devina stapanul absolut al lumii pamantene dar si al zeilor. Este unul dintre cele mai abjecte si ipocrite fiinte ale lumii extraterestre, dar are o minte de neegalat. Astfel el isi da seama ca nu poate lupta cu zeii pentru a deveni stapanul lumii pamantene, dar poate sa formeze un popor care va lupta impotriva oamenilor pentru el. In acest fel, atunci cand teritoriile pamantene peste care stapaneau alti zei vor fi uzurpate de el, devenind posesia lui, lumea pamanteana si cea a zeilor i se va inchina. In acest fel alege familia lui Avram. Pana cand dumne-zeul biblic nu se hotaraste sa plece din tara Sumerului si sa il ia impreuna cu el pe Avram, poporul evreilor era inexistent pe suprafata pamantului. Nasterea acestui popor incepe cu aceasta familie a lui Avram, pe care acest dumne-zeu o alege pentru a indeplini cu ajutorul ei, oribilul sau plan de dominatie.
In capitolul Facerea 11/27-28 se specifica locul nasterii lui Avraam “Iar spiţa neamului lui Terah este aceasta: lui Terah i s-au născut Avram, Nahor şi Haran; lui Haran i s-a născut Lot. Si a murit Haran înainte de Terah, tatăl său, în pământul de naştere, în Urul Caldeii.” Sunt convinsa ca majoritatea persoanelor nu inteleg nici legatura nici importanta primordiala pe care tinutul Sumer o are cu Avram, dar eu va ajut sa intelegeti acest lucru. Sumerul antic, tara care a gazduit leaganul civilizatiei moderne, asa cum ne invata elita in scoli, era tara zeilor, o tara pe care dumne-zeul biblic o repudiaza, o uraste, o defineste Babilonia natiunilor, dar in acelasi timp este singurul loc de pe pamant de unde el isi alege un om care va intemeia viitorul sau popor. Sumerul era unul din paradisurile antichitatii, era locul in care maretia si luxul intrecusera cu mult granitele acelor locuri, era pamantul in care zeii isi aveau resedinta. Iata locul de unde provine Avram, omul ales de dumne-zeul biblic ca intemeietor al viitorei natiuni a evreilor.
Deci, daca Avram vede lumina zilei in orasul Ur al Caldeei, inseamna ca in realitate el era un sumerian in toata puterea cuvantului. Tot din acel loc este si dumne-zeu, care era de fapt una din miile de zeitati ale antichitatii care populau acele tinuturi. Avram si familia sa il cunosteau foarte bine pe acest dumne-zeu pentru ca Terach, tatal lui Avram, era un sacerdot, un preot care slujea alti zei, dar care avea incredere si in acest dumne-zeu din moment ce fiul sau il va urma orbeste. Dumne-zeu ii sfatuieste sa il urmeze si sa treaca Eufratul ca sa se stabileasca in Harran, un oras al Cananeei pentru ca din Avram va face tatal tututror natiunilor, ba mai mult le promite ca le va da mostenire o tara paradisiaca in care curge lapte si miere. Dorinta de marire si de bogatie este mai mare decat glasul constiintei, asa ca familia marelui preot Terach paraseste locul natal pentru a urma acest zeu, care nu era deloc un spirit, ci o persoana in carne si oase.

Si uite cum nu gresesc, pentru ca insusi dumne-zeu confirma ce spun in cartea lui Iosua 24/2 ”Asa zice dumnezeul lui Israel, ca in vechime parintii vostri Terach tatal lui Avram si tatal lui Nacor, au trait dincolo de raul Eufrat si slujeau alti dumnezei, dar eu l-am luat de mana de dincolo de Eufrat si l-am sfatuit catre aceasta tara a Canaanului.” Avand in vedere ca aceasta familie nu era o familie obisnuita, ci una de cel mai inalt rang, adica mult mai sus pusi decat regii si imparatii care conduceau fiindca erau preotii cei care ii autorizau sa domneasca, ei aveau contacte doar cu capateniile, cu preotii, cu regii sau faraonii din locurile unde se duceau. Cand regele din Harran si apoi faraonul Egiptului il intreaba pe Avram cine este el, el le spune ca este un evreu.
Vedeti, este ceva care nu se leaga din moment ce el spune ca este un evreu, in loc sa spuna ca este un sumerian. Din acesta cauza am cautat sa inteleg care este motivul pentru care exista aceasta discrepanta. Genealogia acestei familii de regi sacerdoti a lui Avram ne-o explica cel mai bine Zaharia Sitchin, om de stiinta, cunoscator si traducator a tuturor scrierilor semitice vechi, autor a nenumarate carti despre civilizatia sumeriana si singurul traducator al tablitelor sumeriene. El ne explica semnificatia cuvantul EBREU, care vine de la radacina IBRI care inseamana „cel care traverseaza”, “cel care trece”, adica in termeni moderni “nomad”. Avram era un ebreu, adica un nomad care venea din cealalta parte a Eufratului, din Sin’ar, tara zeilor, viitoarea Babilonie. Citeste mai departe aici:
https://www.scribd.com/document/381869239/Gabriela-Dobrescu-Secretele-Bibliei-Politeismul-Evreilor-Si-Monoteismul-Getilor-Cap-2

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s