Satana si Lucifer, sau Enlil-Ea si Enki, doi ingeri decazuti

Despre stapanul intunericului cel cu o mie de nume s-au scris tone de hartie, dar nimeni nu a spus vreodata ca sub numele de Dracul, Satana, Lucifer, Belzebut, Fiara, Sarpele, Scaraoschi, Necuratul, Inamicul, Opozitorul, sau alte apelative derivate din actiunile lui maligne, se ascund doua entitati diferite. Locuitorii regatului intunecat tenteaza omul zi si noapte pentru a-l duce in ruina, iar acesta nu stie din ce cauza se intampla asa ceva. Iata ca a venit vremea sa ne punem intrebari si sa intelegem cine sunt si de unde au venit acesti ingeri ai raului……..

Lucifer era cel mai frumos, stralucitor si inteligent inger al raiului. El era heruvimul care traia impreuna cu dumne-zeu inainte de a deveni un inger decazut, pentru ca intr-o zi, nu a mai vrut sa-si asculte creatorul. Despre frumusetea si stralucirea sa ne vorbeste Isaia, atunci cand il asemuie pe Nabucodonosor, regele Babiloniei cu stapanul regatului intunericului, asa cum devenise Lucifer, din cel mai iubit inger al raiului. Isaia 14/12-20 Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii! Cum ai fost aruncat la pământ, tu, biruitor de neamuri! Tu care ziceai în cugetul tău: „Ridica-mă-voi în ceruri şi mai presus de stelele Dumnezeului celui puternic voi aşeza jilţul meu! În muntele cel sfânt voi pune sălaşul meu, în fundurile laturei celei de miazănoapte. Sui-mă-voi deasupra norilor şi asemenea cu Cel Preaînalt voi fi”.
Despre maretia si splendoarea pe care a avut-o Lucifer ne vorbeste si Iezechel, care spre deosebire de Isaia, il asemuie pe regele Tirului cu cel mai stralucitor inger al raiului, care pentru ingamfarea sa pierde tot. Iezechel 28/12-19”…..Tu erai pecetea desăvârşiri, deplinătatea înţelepciunii şi cununa frumuseţii. Tu te aflai în Eden, în grădina lui Dumnezeu; hainele tale erau împodobite cu tot felul de pietre scumpe: cu rubine, topaze şi diamante, cu crisolit, onix şi iaspis, cu safir, smarald, carbuncul şi aur; toate erau pregătite şi aşezate cu iscusinţă în cuibuleţe şi puse pe tine în ziua în care ai fost făcut. Tu erai heruvimul pus ca să ocroteşti; te aşezasem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, şi umblai prin mijlocul pietrelor celor de foc. Fost-ai fără prihană în căile tale din ziua facerii tale şi până s-a încuibat în tine nelegiuirea. Din pricina întinderii negoţului tău, lăuntrul tău s-a umplut de nedreptate şi ai păcătuit, şi Eu te-am izgonit pe tine, heruvim ocrotitor, din pietrele cele scânteietoare şi te-am aruncat din muntele lui Dumnezeu, ca pe un necurat. Din pricina frumuseţii tale s-a îngâmfat inima ta, şi pentru trufia ta ţi-ai pierdut înţelepciunea. De aceea te-am aruncat la pământ şi te voi da înaintea regilor spre batjocură. Prin mulţimea nelegiuirilor tale, săvârşite în negoţul tău nedrept, ţi-ai pângărit altarele tale;”
Singurul paragraf din Biblie in care este mentionat Lucifer, exista in Isaia 14/12, dar din nefericire, conducerea BOR, nu a tradus corespunzator acest pasaj care in Biblia lor apare asa: ”Cum ai căzut tu din ceruri, stea strălucitoare, fecior al dimineţii!” pe cand traducerea corecta este aceasta:” Cum ai facut de ai cazut din ceruri Lucifer, fiul Aurorei.” Este important sa se inteleaga ca cel care cade din ceruri este un inger stralucitor, fiu al Aurorei, zeita diminetii, nicidecum o lighioana cu coarne, asa cum ne este descris de popi……..

Deci, decizia ingerului de a nu mai sta sub tutela lui dumne-zeu ii aduce urmari minunate in viata, deoarece el nu va fi niciodata nici blestemat, nici impiedicat sa duca o viata frumoasa. Lucifer nu a fost nici dispretuit, nici izgonit de creator, asa cum acesta a facut cu omul. Lucifer nu a fost nicodata impiedicat sa mearga in rai ca sa asiste la adunarile ceresti in care se decidea destinul omului si nici nu a fost trimis intr-un loc cu foc vesnic. Nuuuu. Dumne-zeu ii da lui Lucifer pamantul, fiindca pamantul cu tot ce e in el si pe el sunt ale sale inca de la inceputuri si pana in aceste zile. Atunci de ce ni se spune ca pamantul este al nostru cand, in realitate, este locul imparatiei lui Lucifer??…….

Inainte de a vedea ce a facut Satana si care este locul unde traieste, as vrea sa lamurim cateva lucruri esentiale. In mit, dar si in scrierile antice, Enlil si Enki sunt doi frati vitregi. Tatal lor, Anu, era stapanul a tot si a toate, dar acesti doi fii ai sai sunt nascuti de doua femei diferite. Enki este primul sau fiu, a carei mama nu era sotia lui. Avand in vedere ca din casatorie nu rezultase nici un mostenitor, Enki devenea stapanul absolut la moartea tatalui sau, numai ca intre timp, sotia sa i-l daruieste pe Enlil. Desi mai mic decat fratele sau, Enlil devine mostenitorul legal al tronului. Acest lucru era posibil deoarece doar fii rezultati din casatorie aveau primii dreptul la mostenire. In acele timpuri casatoria nu insemna ceea ce se intelege astazi prin acest cuvant. Oamenii se impreunau cu cine doareau oricand si oriunde, iar copii rezultati erau crescuti de femei, in cadrul comunitatii din care faceau parte. Stapanii, sau conducatorii faceau la fel, numai ca ei aveau extrem de multe femei in harem deoarece isi permiteau sa le mentina pe toate. Omul de rand, insa, avea atatea femei cate isi permitea sa intretina si toate puteau fi considerate sotiile lui. La stapani insa, sotia era doar aceea care avea acelasi sange cu el, ca de exemplu frati sau surori vitrege care aveau un parinte comun, verisoari de primul grad, nepoti cu matusi sau alte tipuri de legaturi de rudenie de primul grad. Despre legaturile acestea cu sange albastru dar si despre aceste uniuni incestuoase am vorbit deja in alte capitole, ceea ce doresc sa scot in evidenta este faptul ca acesti doi zei aveau un parinte comun, dar aveau comuna si legatura de sange, deoarece mama lui Enki era si ea de rang nobil, deci si fiul ei avea dreptul la o parte din mostenire. Din acesta cauza Enlil devine stapanul cerului, iar Enki al pamantului.
Cand popii au intocmit Biblia, au schimbat numele celor doi in Lucifer si Satana, numai ca au facut din cei doi o singura entitate, doar in aparenta, deoarece daca esti atent vezi diferentele dintre cei doi. Lucifer devine stapanul cerului dar si al pamantului, iar Satana devine prizonierul de sub pamant, asa cum o sa vedem……

In Biblie, cel mai mare pacat al omului ii este atribuit Evei pentru ca ea este cea care se lasa tentata de sarpe in gradina raiului. Discutia Evei cu sarpele nu este o discutie ipocrita in care sarpele incearca sa o tenteze, asa cum ni se repeta de 2000 de ani. Discutia este de fapt o povata, un adevar pe care sarpele i-l dezvaluie Evei. Ea ii povesteste sarpelui ca dumne-zeu le-a spus sa manance orice fruct din gradina raiului, dar le-a interzis sa manance din pomul din mijlocul gradinii pentru ca vor muri. Geneza 3/1-3” Şarpele însă era cel mai şiret dintre toate fiarele de pe pământ, pe care le făcuse Domnul Dumnezeu. Şi a zis şarpele către femeie: „Dumnezeu a zis El, oare, să nu mâncaţi roade din orice pom din rai?” Iar femeia a zis către şarpe: „Roade din pomii raiului putem să mâncăm; Numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: „Să nu mâncaţi din el, nici să vă atingeţi de el, ca să nu muriţi!”
Sarpele asculta, cu mirare cred, acesta minciuna cu care dumne-zeu si-a pacalit propriile creaturi, dupa care ii dezvaluie Evei adevaratul motiv pentru care omul nu trebuia sa atinga acel arbore. Geneza 3/4-7 “Atunci şarpele a zis către femeie: „Nu, nu veţi muri! Dar Dumnezeu ştie că în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul”. De aceea femeia, socotind că rodul pomului este bun de mâncat şi plăcut ochilor la vedere şi vrednic de dorit, pentru că dă ştiinţă, a luat din el şi a mâncat şi a dat bărbatului său şi a mâncat şi el. Atunci li s-au deschis ochii la amândoi şi au cunoscut că erau goi, şi au cusut frunze de smochin şi şi-au făcut acoperăminte.”
In aceste cateva paragrafe exista un adevar cat se poate de profund. In primul rand dumne-zeu le interzice sa manance din fructul pomului, nu pentru ca le voia binele, ci pentru ca ii dorea nestiutori, prosti, la fel cum i-a facut sa fie pe toti adeptii sai de astazi. Ingerarea fructului oprit, nu le aducea moartea, asa cum i-a minti el ca se va intampla, ci le aducea cunosterea de sine, pe care dumne-zeul ipocrit nu o dorea pentru creaturile sale.
Sarpele atat de blestemat de omul indoctrinat, a fost singurul care i-a spus omului adevarul, iar pentru acest lucru a fost defaimat, ridiculizat si urat in eternitate chiar de omul al carui bine el l-a dorit. Sarpele sau Satana, stia ca omul este tinut in sclavie si nestiinta de catre naluca dementa, de aceea a dorit sa il avertizeze si sa ii spuna adevarul. Din acesta cauza unul din semnificatiile numelui sau este “opozitorul”. Adevarul nu a stat si nu sta de partea domnului, ci de partea sarpelui care ii spune omului ca stiinta i-a fost ascunsa si ca moartea nu exista pentru el, deoarece subliniaza clar: “nu veţi muri…. ci în ziua în care veţi mânca din el vi se vor deschide ochii şi veţi fi ca Dumnezeu, cunoscând binele şi răul.” Acesta este motivul pentru care dumne-zeu are nevoie doar de oi adormite, nu de oameni, pentru ca daca ei se trezesc, isi dau seama ca sunt mult mai puternici decat el si ca au fost pacaliti.
Pentru acesta sfidare pe care i-a facut-o domnului, sarpele Satana-Enki a fost crunt pedepsit de catre acesta si inchis in maruntaiele pamantului. A fost legat cu mii de lacate, pazit de gardieni nepamanteni si blestemat sa fie umilit si batjocorit de omul pe care l-a ajutat sa se elibereze de jugul dumne-zeului nedrept.
Dusmania dintre om si sarpe este creata de insusi dumne-zeul acesta tampit: Geneza 3/14-15” Zis-a Domnul Dumnezeu către şarpe: „Pentru că ai făcut aceasta, blestemat să fii între toate animalele şi între toate fiarele câmpului; pe pântecele tău să te târăşti şi ţărână să mănânci în toate zilele vieţii tale! Duşmănie voi pune între tine şi între femeie, între sămânţa ta şi sămânţa ei; aceasta îţi va zdrobi capul, iar tu îi vei înţepa călcâiul”.

Cititi mai mult aici:
https://www.scribd.com/document/391168304/Cap-11-Lucifer-Si-Satana-Sau-Enlil-Si-Enki

Reclame

8 gânduri despre „Satana si Lucifer, sau Enlil-Ea si Enki, doi ingeri decazuti

 1. Suntem niste moluste intr-un incubator, dar ne credem fiinte deosebite. Pe oameni toti ii vor prosti, supusi si muncitori, pentru intuneric sau lumina; sunt doar niste capsule de energie plantate si apoi consumate,(suma experientelor traite), de entitatile creatoare, pe timpul vietii, luand caimacul atunci cand ni se incheie viata, traim o infinita iluzie ca facem ceea ce vrem si oricand vrem…, ce gluma!… .

 2. Hakuna matata, forumistii ! Iata ca un subect de interes isi face aparitzia discret printre noi . Pe scurt este vorba despre un asa zis ,, Uragan de materie neagra!,,. Care ar hi mersu’ cu el ? Dupa parerea unor ,, speliacisti in materie de cercetari cosmice, ar hi o intindere gigantesca de ,, materie neagra,, un amestec daca vretzi de particule care cinva facea parte din corpuri ceresti de diferite dimensiuni si compozitii de materie ! Si corpurile astea ceresti au fost inghitzite si macinate de un asa zis cataclism iara rezultatul a fost un fel de gaura neagra care umbla de colo colo ! Si care intindere se apropie cu o viteza de vo 500 Km/sec. de Sistemul nostru solar! Unii dintre,, speliacistii,, astia zice ca uraganu asta, ar trece f. aproape de Sistemul nostru solar dupa care si-ar continua Drumu’ lui pin alte parti ale Cosmosului! Alti,, speliacisti,, f. enthouziasmatzi, zice ca materia asta va inunda Sistemul nostru solar si va lovi Soarele cu viteza asta de 500 km/sec . , C’e se va intimpla ? Nimeni nu stie precis! Doar speculatzii! Asfel, zice ei , ar putea face neste experientze ciocninda neste particule din acea materie ca sa vaza c’e si cum, ma ntelegetzi. Ca si in cazul CERN din Helvetzia ! Ei cica ciocneste particule pentru neste experientze acolo. Nu am gresi prea mult daca am spune ca ei cauta la ordenu elitelor, in special al celor negative sa deshchiza un Portal Spatzio-Temporal prin care sa se poata trece intr-o alta Dimensiune si sa vaza daca e loc sa faca mirsaviile de aicia din Dimensiunea noastra : sclavizarea lumii si furatul bogatziilor naturale ale corpurilor ceresti intilnite! Si tot asa! Nu e loc ! Fiecare Dimensiune isi are particularitatzile ei si nu vaz ca obscurii si-ar putea face de cap si pe acolo! Daca ar hi bine pe acolo, extraterestrii negativi care NE invenineaza viatza pe aici s-ar duce pe acolo, nu si-ar cauta fericirea pe aicia! Or in c’e caz, si cu noi, se apropie de sfirsit exploatarea lor asupra noastra! Sintem in proces de evolutzie chiar daca este totul lent deocamdata! Le vom scapa din gheare! Dara sa revenim la Uraganul de materie neagra. Alti,, speliacisti,, da duma ca dinozaurii ar hi disparuta tocma si taman din cauza unor ploi cu meteoritzi si eruptzii de vulcani ! Deci dinozaurii au disparuta acu vo 65 de milioane de ani! Bun . Sa hie oare chiar asa ? Cu ceva timp in urma , am postat pe aici cum ca un profesor a reusit sa subtilizeze o mostra, o bucatzica din oasele unui presupus dinozaur dintr-un muzeu ! Pe discrete, l-a analizat cu ajutorul unui prieten si c’e credetzi? Osul era intr-adevar era de dinozaur si avea o vechime de …. 5500 – 6000 de ani !! In plus s-a putut gasi si niste tesuturi moi in fragmentul de os care au putut fi datate si ele ! Cind a vrut sa faca treaba pública , a fost mai intii amelintzat iar apoi dat afara din serviciu! Puteti cauta pe internet historia lui. Asta s-a intimplata in California ! Cit despre sosirea ursganului de materie neagra , Sa nu hie teama pentru ca sintem nemuritori ! Avem Scinteia Divina in noi si vom trece prin or si ce si oricum ar hi ! Pe curind cu alte amanunte!

 3. Masina timpului. ( Poveste sau adavar ? ) Relatul urmator se refera la presupusa calatorie in timp a unei femei ! Iata pe scurt si aproximativ povestirea ei . ,, – Pe mine ma cheama Chloe , sint o femeie din Finlanda si specialitatea mea este Economia . Pentru moment, am povestit doar nepotzeilor mei experientza iesita din comun pe care eu am traít-o ! Desigur ca eu le-am expus-o ca pe o poveste ! Historia mea incepe in 1965 . Am fost trimisa la un Centru unde se afla un laborator in care se faceau tot felul de experientze cu caracter stiintzific . Eram f. multumita si bucuroasa pentru ca aveam ocazia nesperata de a colabora cu toti acei stiintzifici ale caror lucrari aveau ca obiectiv final usurarea substanttiala a vietzii omului in general . Am putut vedea multe inventzii din care mare parte sint pastrate sever sub sigiliul,, secretului de stat,,! Vedeam de ademenea si multe uniforme militare. Multi militari! Intrarea in acel Centru de carcetari avea doua drumuri. Unul ducea la niste birouri ca sa zic asa normale unde se tratau questiuni curente. Al 2-lea drum ducea la un subteran unde se aflau laboratoare in care se duceau la capat experientze mai de tot felul dara nu condamnabile cum s-ar spune . Eram incintata sa fac parte din lumea aceea! Intr-o zi am fost condusa intr-o incapere incare se afla un scaun- fotoliu la care erau conectate o serie de aparate rde masura si control precum si cable de diferite dimensiuni si culori. – Este o masina a timpului , mi s-a spus , si functioneaza ! Am cazut intr-o stare de shock! Cu timpul Am aflat ca functiona numai in sensul Prezent – Viitor! Nu se putea calatori in Trecut ! Exista de asemenea si un Program de Algoritmi cu care se putea calcula si stabili data de calatorie ! Specialistul care se ocupa de acest Program mi-a spus ca adavaratu creator al acestui Program era … inginerul Tesla !! Ajungem prin anul 1966 prin luna lui Agust cind o comisie de stiintzifici ma informeaza ca am fost selectionata sa fac o … calatorie in timp ! Nu trebuia sa-mi fac griji – spuneau ei – pentru ca masina fusese deja utilizata! Se trimisesera deja ,, calatori in timp,, si se intorsesera!! Din spusele lor, reiesea ca fusesera trimisi calatori pina la anul 64 000 !! Dara inconvenientul era ca in cazul acela lumea trimisa, nu se mai intorsese! Probabil din cauza flexibilitatzii Timpului, shchimburi in miscarea si evolutzia Pamintului sau insuficientza Tehnologiei! ,, – Tu vei calatori in anul 6 000 ! E o joaca de copii ! Tehnologia noastra ne permite sa gestionam cu facilitate calatoria cuiva in segmentul acesta de Timp ! Ma simtzeam impactata! Sa calatoresti in Timp? Sa aflu ca s-au facut deja drumetzii in Timp? Nu stiam c’e sa mai cred. Un lucru era insa sigur: Voiam sa fac experientza aceea !!

 4. Va urmaresc blogul de ceva timp.Azi am gasit asta pe youtube,nici eu nu stiu cum. https://www.youtube.com/watch?v=DN2ZFVpku7w ,se numeste Karulia-Pustia Sfantului Munte Athos,locul unde se nevoiesc pustnicii athoniti.
  L-am urmarit pe tot,am avut un sentiment straniu,morbid,de parca am vazut descrise o serie de crime.Mi-a venit sa plang.Apoi am citit si comentariile oamenilor,m-am simtit lovita in moalele capului.Cum sa aprobi,cum sa te bucuri la asa ceva?E la fel in toata lumea si nu exista niciun mijlloc de a emigra din lumea asta ciudata…
  Doamna Gabriela,in ce fel de lume traim?

 5. Si eu va urmaresc de 1 an si ceva. Am gasit pe blog un articol mai vechi unde aratati similitudinea dintre realizarile antice ale civilizatiei din Carpati si cum s-a raspandit ea in lume. Mentionati acolo ca civilizatia etrusca din vechea Italie este provenita din spatiul carpatic. Foarte corect. Cautand pe net pt acest subiect am gasit un articol care mai lamureste niste aspecte dar, din pacate, este in limba italiana si e mai greu de inteles in romana.
  Iata-l: http://www.shan-newspaper.com/web/megalitismo/26-enigmi-di-pietra.html
  Pt ca stiu ca vorbiti italiana perfect, a-ti vrea sa-l traduceti si pt noi romanii?
  Este vorba de constructiile ciclopice de la Alatri.
  Multumim anticipat!

 6. ..aha, satana (enki) ie baiatul „bun” si dumnezeu(anu) ie cel „rau”..pai, unu la mana; zecharia sitchin a fost un sarlatan. si doi la mana; satanismul nu te prinde, mai bine ramaneai la matura si cratitza..

  • aaa, adevarul este ca satana si dumne-zeul calau sunt aceeasi persoana. zaharia sitchin nu a fost un sarlatan, ci un om care a spus doar jumatete din adevar ca sa nu fie ucis. eu nu dau bine cu cratita pentru ca tot ce am aratat aici se bazeaza pe biblie si pe religia de cacat a crestinilor.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s