Gabriela Dobrescu / Pomul Vietii si Muntele Meru

Toate miturile popoarelor antice vorbesc despre cel mai important copac al lumii pe care toti l-au numit “Pomul Vietii”. Acesta era un organism gigantic care ocupa intreg spatiul, iar din trupul lui s-a nascut toata lumea materiala. Sunt multi oameni de stiinta onesti care si-au bazat cercetarile pe aceste afirmatii antice si au ajuns la concluzia ca este posibil ca acest uluitor copac despre care vorbesc cu admiratie toate culturile lumii, sa fie cel  care a dat viata lumii materiale, asa cum vedeti in figura de mai jos. El era centrul lumii careia i-a dat viata si tot el era cel care mentinea aceasta viata.

alberovita3_100k.630x360

In capitolul Geneza ne este descris inceputul creatiei. Dupa ce dumne-zeu prepara minunata gradina a raiului, care era plina cu mii de arbori ale caror fructe erau frumoase la vedere si bune de mancat, el pune in mijlocul gradinii doi pomi particulari Geneza 2/9 “Şi a făcut Domnul Dumnezeu să răsară din pământ tot soiul de pomi, plăcuţi la vedere şi cu roade bune de mâncat; iar în mijlocul raiului era Pomul Vieţii şi Pomul cunoştinţei binelui şi răului.”

pomul jumate tehnologia JUMATE VIATA

In toate miturile umanitatii Polul Nord a reprezentat intotdeauna centrul pamantului, Axis Mundi, cum il numeau oamenii antichitatii. In acel loc a inceput sa apara viata materiala si tot acolo eea fantana de energie vie care alimenta aceasta viata terestra. Tot miturile omenirii spun ca omul este ca bradul, ca el are un arbore genealogic, iar in fata oricarui pericol trebuie sa ramana neclintit si drept ca arborele.

De ce oare omul, indiferent cat de mult ar iubi orasul, cand vrea sa se relaxeze cauta padurea cu minunatii sai copaci unde se simte bine, se revitalizeaza, ia cate un arbore in brate, vorbeste cu el, iar apoi isi fac o fotografie impreuna?

Copacii sunt generatori de energie care produc in continu electricitate, oxigen prin fotosinteza, mancare. Poseda o retea de radacini programate pentru a schimba si inmagazina informatii. Inaintasii nostri spuneau ca arborii erau programati ca sa conserve in ei toate datele pamantului pe care le salvau in memoriile lor de fibre de siliciu.

albero-della-vita  piante comunicante 1

In lucrarea “De ce nu exista paduri si munti pe pamant”, v-am aratat minunatele paduri de siliciu inalte de sute de km si ceea ce a mai ramas astazi din ele. Moartea le-a transformat corpurile in pietre pretioase, granit, aur, cuart, cristale, ametiste si multe alte minunatii pe care mintea noastra nici nu poate sa si le imagineze, asa cum ati vazut. Aceste paduri gigantice au luat nastere din radacinile Pomului Vietii, asa cum ne  vorbesc scrierile antice.

Pomul vietii era un organism gigantic, iar omul de astazi sta pe trunchiul lui distrus. Toata apa care exista astazi pe pamant, vine de la el si de la cioturile celorlati arbori pe care astazi ii numim munti. Pe acest pamant, toata apa vine din munti, pentru ca muntele este trunchiul unui copac care are in el seva datatoare de viata. Apa vie, atat de cautata in antichitate, era apa care curgea din Pomul Vietii. Ca sa evit polemicile idioate, va dau un exemplu verificabil astazi.

In indepartata Africa creste un pom particular, o ramasita a ultimilor uluitori copaci care faceau parte din natura altor lumi demult apuse. Se  numeste Baobab. Varsata sa poate ajunge pana la 5000 de ani, grosimea variaza intre 10 si 15 m, iar inaltimnea ajunge 50-80 de metri. Arborigenii il numesc copacul farmacie pentru ca fiecare particica a sa are proprietati curative de exceptie. Poate inmagazina o cantitate de apa de  pana la 4500 l, necesara pentru perioada secetoasa.

baobab 1  baobab 2

Deci, daca odiernul Baobab, care este mic ca o crenguta fata de imponentul si giganticul Pom al Vietii, poate inmagazina pana la 5 tone de apa, va imaginati ca minunatul copac din care a luat nastere toata viata materiala  continea tot ceea ce astazi ne inconjoara.

In miturile in care este descrisa creatia, se spune ca acest copac a fost distrus, a fost taiat, dar i s-au pastrat radacinile. Biblia, care are la baza exact aceste carti antice care au fost rastalmacite, falsificate si injumatatite, are paragrafe intregi care fac aluzie la distrugerea Pomului Vietii. Pomul a fost distrus, dar radacina sa a ramas intacta si din ea au renescut mereu alte si alte paduri din ce in ce mai mici pana la arbustii carora astazi le dam numele de padure.

Daniel 4/11-12” El a strigat cu glas tare şi a poruncit aşa: Doborâţi copacul şi tăiaţi-i crengile, scuturaţi frunzele lui şi împrăştiaţi roadele lui, ca animalele să fugă de sub el şi păsările din frunzişul lui! Iar butucul şi rădăcinile să rămână în pământ în legături de fier şi de aramă, în iarba câmpului! Din roua cerului să fie udat şi cu dobitoacele câmpului să împartă iarba pământului.

Daniel 4/17” Copacul pe care tu l-ai văzut, mare şi puternic, care cu vârful ajungea până la cer şi se vedea până la capătul pământului…”

In paradisul creat de Pomul Vietii exista un singur rau gigantic care il inconjura, iar acest rau era numit de lumea antica raul Ocean. Cartografii antichitatii stiau cum arata pamantul dar stiau si ceea ce se afla in afara sa. Toate hartile mostenite de la ei, dar ascunse sau distruse de mainile nevazute ale acestor asasini ai vietii pamantene, ne aratau un alt mapamond. Acesta era incercuit de cel mai mare si antic fluviu al lumii, care facea inconjurul sau, fluviul Ocean. Iata cateva harti antice ale pamantului inconjurat de maretul fluviu Ocean. Precizez ca se specifica clar ca Ocean nu este o mare sau oceanul sarat de astazi, ci un curs de apa dulce de marimi gigantice. Prima este harta facuta de Hecateu din Milet, iar a doua este harta lui Anassimandro

La Geografia La mappa di Ecateo di Mileto  mappa anassimandro

In “Dacia preistorica”, Densusianu povesteste si el despre marele fluviu Ocean care inconjura pamantul, asa cum despre el povesteste toata lumea antica. Aceasta lume formata din mii de generatii umane, nu a putut nici sa aiba vedenii, nici sa aiba o psihoza in masa nici sa aibe halucinatii, atunci cand relateaza despre existenta sa. De fapt, toate hartile antice reprezinta pamantul inconjurat de maretul si maiestuosul fluviu Ocean.

4 Round MapsMai jos in stanga, este o reconstruire a hartii lui Pomponiu Mela, de catre Petrus Bertinus in secolul XVIII, care este inconjurat de apele marelui fluviu Ocean, iar cea din dreapta este o reconstructie dupa Homer. Tot in acesta harta apar si muntii Rifei, pe care toti romanii ii considera Carpatii de astazi, dar cu care nu au nici o legatura.

116B-Mela-PetrusBertius  Ilcielodeinavigatori_OMERO

Manuscrisele antice spun ca acest fluviu de dimensiuni uriase care scalda pamanturile paradisului se despartea in 4 cursuri de apa la iesirea din el, iar in mijlocul acestui eden si al apelor sale statea Pomul Vietii.

Din nefericire pentru intreaga umanitate, arborele datator de viata a fost taiat, iar in locul sau a ramas un munte urias care priveste trist intinderea apelor de el create. Acest munte care a ramas in centrul fostului paradis terestru, este numit de lumea antica muntele magnetic Meru. El a ramas sa indice centrul polului magnetic al pamantului, Axis Mundi, de odinioara. De sub ele ies cele patru fluvii. Avem si o harta, care se numeste Harta Hiperboreeana a lui Mercator, parintele cartografiei mondiale. El a desenato dupa harti antice in anul 1595.

meru 2

cele 4 rauri si muntele

Acest asa zis munte, in realitate este ciotul care a ramas dupa ce Pomul Vietii a fost tait. Dedesubt  mai are inca radacinile care ii dadaeau viata si vigoare. Deci, in realitate Muntele Meru este ce a mai ramas din Pomul Vietii. Priviti fotografiile de mai jos ca sa vedeti cum totul incepe sa se lege si sa capete forma.

  albero della vita tagliato-colorato      albero della vita -radici

harta pamant plat1

Pamantul este de fapt ciotul ramas dupa ce Pomul Vietii a fost taiat. Centrul nordic al pamantului este marcat de centrul ciotului care a mai ramas din Pomul Vietii, iar raul Ocean care il inconjura a devenit ceea ce astazi numim Polul Sud, adica apa dulce a fluviului transformata in gheata. Stalpii pamantului de care vorbesc anticii sunt de fapt radacinile Pomului Vietii, care se gasesc ascunse in partea inferioara a ciotului pe care traim. Asa cum vedeti, cupola, sau centurile lui Van Allen sunt de fapt o sfera care inconjoara aceast mormant de pe care viata a inceput sa dispara incet si sigur. Aceste centuri sunt niste campuri de forta nevazute de care nimeni niciodata nu a putut sa treaca. Ele se gasesc atat in partea superioara, adica unde elita ne spune ca este cerul, cat si in partea inferioara, adica acolo unde ne spune ca este iadul.

Suntem inchisi de linii de forta pentru a nu contamina creatia, pentru ca suntem ca un virus nimicitor care isi ucide creatorul. Cercetatorul Anthony Pach scrie:”Ceea ce a fost numit in mod eronat gravitatie, in realitate, sunt linii magnetice de forta, astfel incat universul electromagnetic intuit de Tesla, a fost ocultat de aceasta teorie a gravitatiei.” Acesta este de fapt cercetarea ascunsa care se face in laboratoarele CERN, pe cand noua ne spun ca forta de atractie trebuie sa ne impinga catre nucleul pamantului. Dar cine a  vazut acest nucleu? Profunditatea maxima de perforare a scoartei terestre pe care omul a reusit sa o faca, este un pic mai mare de 12 km, adica aproape profunzimea crustei terestre. Nu s-a putut merge mai mult in profunzime nu pentru ca nu au existat utilaje cu care sa fie facuta o astfel de lucrare. Nuuuu. S-a incercat cu indarjire sa se gaureasca pamantul mult mai adanc, dar s-a ajuns la ceva care nu permite perforarea, astfel incat indiferent unde au incercat sa penetrze, mai departe de acesta profunditate, acest scud de forta nu le-a permis.

Acelasi lucru se intampla cu altitudinea la care se poate zbura pe acest pamant. Mai mult de 10-12 km, nimeni nu va putea sa se inalte, desi noua ne povestesc despre un spatiu infinit care ne inconjoara. Toate navetele “spatiale” al cartor zbor ni l-a aratat NASA “in direct”, in momentul in care ating acesta altitudine incep sa mearga paralel cu pamantul, nicidecum perpendicular pe el, asa cum ar trebui sa se intample daca spatiul ar fi in infinit.

curbura zboririlor

Muntele Meru in sanscrita are numele de Neru, in tibetana Ghialpo sau Sumerupalvata, cunoscut ca Pali Sineru, care inseamna Magnificul Meru. El se afla in centrul universului si este muntele sacru al mitologiei induiste si buddiste. Se invecineaza la nord cu lantul muntos Nila sau Rifei, iar desupra lui straluceste Steaua Nordului, transformata apoi in Steaua Polara.

polaris, centrul pamantului

Baza Pomului Vietii este patrata si fiecare parte a sa are o caracteristica unica. Partea estica este formata din cristal pur, partea sudica din dale bleau, partea vestica din rubine, iar partea nordica din aur pur. Toate desenele antice induiste sau buddiste intitulate Mandala, reprezinta muntele Meru, sau ceea ce a mai ramas din Pomul Vietii. Baza  este intotdeauna patrata, inscrisa in unul sau mai multe cercuri.

mandala 2  mandala 1

Ceausescu a facut Casa Poporului in aceasta forma si poate stia el ce stia inca in acea vreme. Singura diferenta dintre mandala tibetana sau hinduista si Casa Poporului, este ca el a pus pe unghiuri ceea ce tibetanii au pus pe mijloc, adica acele particulare porti.

Si ca sa nu existe dubii ca Ceausescu stia adevarul despre aceste lucruri, am sa va arat cateva constructii facute de inteleptii antichitatii, care nu au facut nimic in forma mincinoasa a mandalei trambitate astazi de cabalisti.

const mandala 1  const mandala 2

  const mandala 4  const mandala 3

const mandala 5

Multe centre urbane ale antichitatii aveau acesta forma rectangulara. Pe fiecare latura a patratului se construia cate o poarta care corespundea punctului cardinal spre care se afla latura respecriva. Unul dintre cele mai semnificative este Tenochtitlan, capitala imperiului Aztec, asezare peste care astazi s-a construit Orasul Mexic. In realitate, aceasta reprezentare este forma pamantului antic la scara mica, iar portile erau de fapt reprezentarea celor 4 fluvii ale asa zisului rai in mijlocul caruia era Pomul Vietii, astazi, Muntele Meru.

meru- aztecii  Mercator_2017-001_m

meru si pamantul plat

Amintirea a ceea ce a fost candva Pomul Vieti a ramas inca vie in memoria multor culturi, dar semnificatia si adevarul despre el a fost mereu acoperit de mii de minciuni ale caror explicatii au indobitocit si mai mult omenirea.

In aceasta reprezentare budista a pamantului, se vede un vartej sub munte, care reprezinta calea pe care trebuie sa o strabati ca sa poti intra in centru. Sunt mai multe planuri pana sa poti ajunge in centrul muntelui.

Mt._Meru_and_the_Buddhist_Universe

In acesta reprezentare artistica a Dinastiei Yang nu se poate sa nu realizezi asemanarea muntelui cu reprezentarea Sacrului Graal care iti dadeau viata eterna si fericirea. Sacrul Graal este o alegorie pentru centrul muntelui, al Pomului Vietii din care ieseu cele patru fluvii, asa cum vedeti in figura de mai jos.

Cosmological_Mandala_with_Mount_Meru  sacro graal

Si in aceasta tablita sumeriana se vede zeul Enki si cele patru fluvii care pornesc din trupul sau.

enkie i 4 fiumi

In figura de mai jos se vede vartejul care merge spre centru, iar in interiorul sau este muntele Meru de sub care ies cele patru fluvii.

meru 3

Fotografia de mai jos reprezinta conceptia cosmologica a Muntelui Meru. La dreapta se pot nota diferitele nivele dimensionale, pasajul prin care apa trece prin piatra, muntele, apa de sub munte, nivelele inferioare si vartejul  care te duce catre eternitate. Probabil faimosul Zed egiptean era exact reprezentarea ciclurilor prin care trebuie sa treci ca sa ajungi acolo.

meru-conceptie cosmologica

Lo-Zed-320x240

Sa stiti ca exista extrem de multe reprezentari ale Muntelui Meru in toate culturile antice ale lumii, iar dupa acestea au luat apoi nastere tot felul de mandale, kabale si mai stiu eu cate alte reprezentari false in care adevarul a fost inlocuit cu lucruri fara valoare.

meru. mandala

mandala 2  mandala 1

mandala. ciakra si piramidele

Aceasta este explicatia, in cuvintele cele mai simple a formei pamantului, a modului in care s-a format, a liniilor de forta care il inchid facand din el un spatiu limitat, a marginilor sale inghetate, a centrului sau nordic magnetic si a coloanelor care il sustin. Cunostintele fara egal pe care omul le avea in epoca antica au fost inlocuite cu minciuni, iar astazi omul nu vrea sa deschida ochii ca sa vada cu adevarat ca traim intr-o puscarie fara gratii.

Cerem ajutor de la stafii. Am inscaunat la rang de sefi niste dumne-zei (Dumnezeu, Allah, Budda, Zei..) care de milenii distrug viata pe acest pamant. Ne-am creat idoli pe care ii lingem in speranta ca va fi mai bine, dar ucidem cu bestialitate NATURA, singura care ne-a dat viata si ne ajuta fara sa ii cerem nimic.

Cultura induista si buddista sustine ca baza muntelui Meru este sustinuta de alti 7 munti patrati care formeaza centuri inaccesibile, toate de aur pur. Fiecare contine un lac care sunt de fapt virtutile omului: usurinta, luminozitatea, claritatea, curatenia, prospetimea, dulceata, gustul si mirosul care sunt toate excelente. Acesti munti sunt inconjurati de oceanul sarat pe care plutesc cele 4 continente. Aceste continente sunt pozitionate in cele 4 puncte cardinale si fiecare dintre ele are doua subcontinente mai mici.  Acesta este modelul dupa care s-a desenat zvastica, pentru ca acest simbol reprezinta forma pamantul antic.

Pūrvavideha este continentul principal si se afla la est. El este alb, in forma de jumatate de luna si este imprejmuit de alte doua subcontinente: Deha si Videha. Locuitorii au o inaltime dubla fata de oamenii, iar capul lor are forma de jumatate de luna. Traiesc foarte mult, sunt pacifici si nu cunosc nici un fel de lege.

Jambudvipa este al doilea si se afla in partea de sud. Este bleau, are forma trapezoidala, iar cele doua subcontinente ale sale sunt Camara e Apacamara. Acesta este pamantul unde se vor naste Buddha si Dharma. Este un loc prosper, iar locuitori lui traiesc mai bine de 100 de ani. Caracteristica sa principala este data de Pomul care implineste dorintele.

Aparagodaniya este al treilea continent si se afla in vest. Este de culoare rosie iar subcontinetele sale sunt Śatha e Uttaramantrina. Forma sa este circulara,  locuitorii sai sunt de patru ori mai inalti decat oamenii, iar forma fetei lor este rotunda. Sunt pastori iar hrana lor este formata in principal din lactate. Turmele lor de vaci aveau puterea de a implini dorintele. De aici naste convingerea indienilor ca vaca este un animal sacru.

Uttarakuru este al patrulea continent si se afla la nord. In tibetana Uttarakuru inseamna “voce neplacuta”. Este de culoare verde iar forma sa este patrata, la fel cum este si fata locuitorilor sai. Cele doua subcontinente ale sale sunt Kurava e Kaurava. Locuitorii sunt adevarti giganti care traiesc in excelent confort, iar hrana lor sunt cerealele care crec in mod spontan. Deci, cele patru culori primordiale sunt alb, albastru, rosu si verde.

Sub roca care este baza Muntelui Meru se intind nivelele infernale care sunt 16. Opt pentru infernul cald si alti opt pentru infernul rece. Infernele sunt locuite de Preta, fantasme nesatule, turmentate de foame si sete.

Multe popoare antice, in special induistii si scandinavii, vedeau Macrocosmosul sau Marele Univers ca pe un copac divin crescut in spatiu dintr-o singura samanta. Grecii, persani, caldeeni, japonezii au legende care descriu Copacul Vietii ca fiind locul pe care s-a nascut pamantul. Madam Blavatsky, intemeitoarea ezoterismului, atentioneaza ca marea piramida este simbolul Pomului Vietii, dar realizata invers. Radacinile pomului reprezinta varful piramidei, iar ramurile se intind in patru parti catre baza sa. Vartejul care te poarta catre centrul Pomului Vietii este o portita mica prin care de abia poti intra. Acest vartej este cauzat de apa, pentru ca trecerea dintr-o lume in alta se face prin apa, nicidecum prin tunelul de lumina care te aduce inapoi aici. In toate filmele „Star Gate” este o poarta plina cu apa prin care trebuie sa treci ca sa ajungi in alte lumi. Ei ne arata tot dar putini au ochi sa vada.

Religia a falsificat acest adevar, spunand ca poarta catre imparatia cerului este ingusta si doar cei ingenungheati pot sa treaca prin ea. Nu, nu. Portita pe care intri catre vartejul care te poarta in interior, in jos, catre viata, o vor trece cei care au gasit ADEVARUL si care cred in el. Energia spiralata care te poarta catre adevaratul Io interior a fost interpretata ca un sarpe care se incolaceste pe copac. Din spirala energetica sar mici fragmente de energie care devin apoi o specie de “viermi” care consuma radacina. Caduceul pe care sta incovoiat sarpele reprezinta de fapt Copacul vietii si spirala energetica care te poarta catre interiorul sau, catre adevarata cunoastere interioara si implicit catre viata eterna.

Copacul Vietii a fost insa mereu comparat cu Omul, asa cum spuneam la inceput. Doctrina ezoterica se bazeaza pe faptul ca omul a existat la inceput in corpul Pomului Vietii de unde incepe sa se manifeste in mod obiectiv prin ramurile sale. Dupa mitul grecesc, Zeus a creat o noua specie de oameni din cenusa pomilor, iar aceasta povestire ne duce iarasi cu gandul la arborii de siliciu din cenusa carora a luat nastere era de carbon, adica noi. Despre acelasi eveniment vorbeste si Biblia unde Dumne-zeul Iehova al evreilor a luat pamant ca sa plasmuiasca omul.

omul si pomul 2

omul si pomul 3  omul si pomul

omul si pomul4  omul si pomul 5

placenta si frunzele

placenta si frunzele

amprenta om -copac

Conceptul dupa care toata viata a luat nastere din seminte a facut ca Oul sa devina emblema vietii. Daca spargi un ou din exterior, distrugi o viata, dar daca oul se sparge singur din interior, o noua viata incepe sa se manifeste. Mult trimbitatul ou cosmic este de fapt Samanta universala din care a iesit viata ca sa se manifeste. Oul insa, este un concept mai nou, prin care se preamareste rasa reptiliana. Primul ou nu l-a facut gaina, ci sarpele, deci era normal ca sa se ajunga sa fie preamarit de toata omenirea. Au pus mereu aceste simboluri in ochii orbi ai omului, dar el nu vede nimic.

oul si dinozaurul

Pentru guvernul umbra al pamantului, oul cosmic este insa soarele lor pe care il ridica in slavi in toate ritualurile religioase, desenele si mesajele subliminale. Soarele este oul cosmic care a dat nastere la planetele holograma pe care le-au pus pe domul care ne inconjoara.

Astana

astana

Adevaratii oameni au fost venerati in eternitate ca fiind precum copacii: puternici, drepti, intelepti, integri. Oameni erau intotdeauna definiti precum copacii sau oameni copaci. Druidii ii numeau stejari, getii ii numeau brazi, libanezii ii numeau cedri. In Biblie, cedrii Libanului au fost taiati pentru a construi templul regelui Solomon. In realitate insa, cedrii erau oamenii intelepti care au fost asasinati pentru a construi altarul pe care ei au trebuit sa moara. Moartea lor a facut ca nalucile dumne-zei, la care omul de azi se inchina sa poata trai.

Misticii stiu ca suportii pe care a fost construita “glorioasa” casa a dumne-zeului crestinilor nu erau bastoane care urmau sa decada, ci inteligente eterne de el subjugate. Multi dintre intelepti sau salvatori aveau bastoane taiate din lemnul arborilor sacri, ca de exemplu bastonul lui Moise si Aaron, Gugnir, lancea lui Odino, taiata di Copacul Vietii si bastonul lui Hermes pe care se gaseau serpii care se luptau. Copacii, plantele, iarba, legumele, semintele, florile, fructele, tot ceea ce inseamna lumea vegetala, sunt leacuri si hrana pentru lumea animala. De ce? Pentru ca Natura sau Pomul Vietii a creat, a dat viata si mentine tot ceea ce este viu.

Pomul Vietii a dat viata lumii, iar dumne-zeul crestinilor a taiat pomul si a negat omului viata eterna. Moartea nu a venit pe pamant din cauza lui Adam, ci din cauza acestei naluci asasine care i-a distrus eternitatea.

Romanii 5/12 “ Din cauza unui singur om pacatul a intrat in lume, si din cauza pacatului si moartea, si asa moartea a trecut la toti, pentru ca toti au pacatuit.”

Dupa ce Adam si Eva au mancat din fructele oprite, singurul care este izgonit din paradis este doar Adam. Geneza 3/ 22, 24” Şi a zis Domnul Dumnezeu: „Iată Adam s-a făcut ca unul dintre Noi, cunoscând binele şi răul. Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!...” Şi izgonind pe Adam, l-a aşezat în preajma grădinii celei din Eden şi a pus heruvimi şi sabie de flacără vâlvâitoare, să păzească drumul către pomul vieţii.”

Versetul de mai sus este cheia cu care se anuleaza minciuna milenara a fortelor oculte care au adormit mintea omului si l-au facut sa se caiasca pentru ceva ce nu facuse. Moartea despre care ne acuza sarlatanii in rochii negre si religiile lor, nu este consecinta mancarii unui fruct interzis, asa cum a spus mincinosul dumne-zeu. Fructul interzis nu aducea moartea, ci cunosterea, pe care Iehova dorea ca omul sa nu o aiba. Fiind demascat de acesta scamatorie de catre sarpele care ii spune Evei adevarul, dumne-zeu intra in fibrilatii de nervi si atunci

Geneza 3/22” Şi acum nu cumva să-şi întindă mâna şi să ia roade din pomul vieţii, să mănânce şi să trăiască în veci!…” Cu alte cuvinte moartea a fost data omului tot de aceasta naluca dementa, mincinoasa, laudaroasa, cinica, ingrata, tiranica, despotica, lingusitoare, nestiutoare si tot ce mai vreti voi sa adaugati la adresa ei. El interzice omului cunosterea prin prohibirea atingerii Pomului binelui si raului, iar apoi ii interzice si legatura cu Pomul vietii, care ii dadea viata vesnica. Sincera sa fiu, nu vad de ce a gresit omul care nu a mai vrut sa mai fie sclavul pamantului si al gradinii raiului in care era doar un sclav.   Religia ar trebui sa recunoasca ca Adam, pe spinarea caruia traia dumne-zeul ei, era mai bun si mai tare decat toate nalucile lui  la un loc.

Gabriela Dobrescu

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3 gânduri despre „Gabriela Dobrescu / Pomul Vietii si Muntele Meru

  1. Nu m-am oprit până nu am terminat articolul. Ceva informaţii aveam, din cultura vedică, dar acest material este despre originea primordială. Mulţumesc Gabriela.

  2. Dar toti acesti dumnezei,cine sunt ei,cum arata? Au un creator al lor? De unde vin,cum au ajuns aici si incotro se indreapta? Care este telul lor?Traiesc printre noi,ei ne-au creat intr-adevar si cu ce scop?
    De ceva timp am inceput sa citesc Osho,Krishnamurti,Papaji,despre Buddha si toti cei care vorbesc despre iluminare…Am facut asta pentru ca de mic copil am purtat in mine o senzatie,o ardoare,o sete pe care nici eu nu mi-am putut-o descrie in cuvinte pentru ca nu se aseamana cu nimic altceva de pe acest pamant … In fiecare moment din viata mea si la bucurie si la tristete nu am putut sa ma identific total cu ceea ce traiam… Pe la 10 ani intr-o zi banala in care invatam pt scoala mi-a rasarit in minte,de fapt e putin de spus ca din minte ,caci a rasarit din fiinta mea cu o forta imensa,intrebarea cine sunt eu?Atunci am experimentat primul moment fara ego,traiam,dar nu eram un cineva anume…E greu de explicat…Eram un copil,m-am speriat,dar ceea ce am trait,ceea ce am simtit a fost un moment REAL.De atunci toata viata m-a urmarit senzatia ca nu fac ceea ce trebuie,chiar si atunci cand am atins o implinire profesionala,cand mi-am format o familie,cand am avut copii,simteam ca nu e complet,ca inca mai lipseste ceva si nu ceva material,e ca o sete interioara,ca un dor…
    Revenind la ceea ce spuneam despre acesti oameni,senzatia mea dintotdeauna a fost ca ei stiu mai multe decat ceea ce spun,ca vor sa ne impinga spre a privi singuri ceea ce vad ei,ceea ce ei au aflat.

    • Citeste cu atentie cartile scrise de Eugen Nicolae GASCA din Craiova.Inca se mai gasesc pe net…Si vei gasi raspunsuri la toate intrebarile tale!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s