Gabriela Dobrescu-Secretele uimitoare ale unei harti antice

Dupa multe secole de asteptare, o harta antica cu particularitati unice a fost in sfarsit expusa publicului in formatul pe care l-a dorit cel care a realizat-o. Este vorba despre harta lui Urbano Monte, un italian din Milano care a trait intre anii  1544-1613. Urbano a fost un om care s-a dedicat descoperirilor stiintifice, facand o adevarata pasiune pentru geografie. Pentru a realiza harta sa, Urbano a folosit mai multe harti antice care au fost redesenate de cartografi ai timpurilor lui. Dar sa va ajut sa intelegeti de ce este atat de importanta harta sa.

Urbano a inceput redactarea hartii sale pe 60 de foi care au alcatuit un adevarat atlas geografic. Dupa ce a terminat de desenat intregul pamant si tot ceea ce se afla pe el, Urbano dorea sa reuneasca cele 60 de bucati ale sale intr-una singura, dar nu a mai apucat. Manuscrisul a ramas ascuns pentru multe secole desi Urbano a trasat instructiuni extrem de pretioase pentru reunificarea lor. Astfel, el a precizat ca aceasta harta trebuia reasamblata toata in forma de cerc pentru a reprezenta adevarata fata a pamantului. In anul 1578 cand a terminat aceasta harta, teoria pamantului sferic nu era cunoscuta decat in interiorul cercurilor de idioti care doreau sa o impuna cu tot dinadinsul. Urbano Monte a trait in lumea in care stiinta antica predomina, deci era imposibil sa admita ca pamantul plat pe care l-au desenat mosii si stramosii lui se transformase dupa mii de ani intr-o minge care se invartea.

Pentru cei care nu inteleg ceea ce vreau sa spun, am sa incerc sa expun pe scurt aceste aspecte.  Una dintre cele mai ordinare minciuni cu care creste omenirea inca din fasa, este teoria sfericitatii pamantului, un concept nou care incepe sa infloreasca ca orice buruiana rea si daunatoare la sfarsitul secolului VI i.e.n o data cu filozofia greceasca. Aceasta teorie ramane doar o supozitie banala pana in secolul III i.e.n. cand astronomia greceasca stabileste ca Terra este sferica. Aceasta paradigma va incepe incet, incet sa aiba mii de adepti devenind un mare adevar stiintific intre 1519-1521 datorita expeditiei lui Magellan. Din cauza acestei neobrazate inventii in care milioane de oameni cred cu adevarat, conceptul stiintific antic in care pamantul este plat a fost inlocuit cu minciuna sfericitatii lui.

Urbano a precizat ca harta sa trebuia asamblata in forma de cerc deoarece trebuia sa creeze o viziune de la inaltime a pamantului, ca si cand ar fi fost privita de deasupra Polului Nord.

harta intreaga

Aceasta harta este una dintre cele mai mari harti antice cunoscute. Ea masoara 9 metri patarati fiind realizata ca un patrat cu latura de 3 m fiecare. A fost colectionata in 1587 de  David Rumsey Map Center al Universitatii Stanford. La acea data, G. Salim Mohammed, custode al centrului David Rumsey Map Center spunea despre aceasta capodopera:” Este un adevarat giuvaer al manuscriselor cartografice.” Fiind intrebat cat ar costa aceasta harta, el a raspuns ca suma nu se poate exprima in cifre deoarece astfel de opere de arta sunt raritati.

Bogata decorare a hartii demonstreaza nu numai multe pamanturi necunoscute, ci o alta lume reala, populata de animale pe care astazi le asociem mitologiei, cum ar fi unicornii, sirenele si centaurii. In vremurile antice nu existau delimitati geografice si tari, asa cum sunt astazi. In acele vremuri puteai sa circuli inca liber pe intregul pamant fara sa trebuiasca sa platesti hartoage care sa ateste ca tu traiesti intr-un anumit loc. In acele vremuri existau tinuturi in care traiau particulare forme de viata care erau predominante in acele locuri. De exemplu tinutul gigantilor, al oamenilor sarpe, al pasarilor gigant sau al stapanilor apelor. Despre toate am sa va vorbesc mai pe larg imediat, dar inainte vreau sa va arat  cateva din paginile uimitoarei harti a lui Urbano Monte.

urbano libro 13

urbano libro 12

urbano libro 10

urbano libro 9

urbano libro 8

urbano libro 4

 Unul dintre cele mai importante detalii ale aceste harti este centrul ei, care nu se aseamana deloc cu ceea ce invatam la scoala despre Polul Nord si regiunile arctice. Priviti imaginea in ansamblu ca sa puteti sa distingeti pamanturile care sunt taiate in patru, de patru  cursuri de apa.

centru 3

Centrul pamantului desenat de Urbano este identic cu centrul pamantului desenat de Mercator, cartograful ale carui harti au fost transformate de elita in globul de astazi.

centro mercator

Despre acest lucru vorbesc toate miturile antichitatii de unde s-au inspirat si biblistii care spun ca Edenul era scaldat de un imens fluviu care se impartea in patru la iesirea din el. In ziua de astazi aceasta zona despre care elita nu scoate un cuvant, a fost inlocuita pe hartile lor mincinoase cu o zona gri, plina de gheata cunoscuta ca Polul Nord.

Harta lui Urbano prezinta si cateva insule misterioase care nu exista in hartile actuale. Una dintre ele este Insula Cristalina, in foto de mai jos.

cristalina

Se afla in sudul insulelor Malvine in largul coastelor argentiniene. Daca este cautata cu Google earth ne este indicata ca Insula Beucene si este reprezentata ca o pata neagra imensa, care are o mica parte de pamant doar in zona ei estica.

beucene intera

Cine cauta informatii despre acesta insula afla cu stupoare ca a fost descoperita in 1701 desi pe harta lui Urbano Monte apare desenata cu 120 de ani inainte de a fi descoperita si de eliata mincinoasa. Dupa datele oficiale insula este nepopulata desi exista ruine de constructii foarte vechi, ziduri uriase, piramide, extrem de multe grote si gigantice asezaminte. Daca de zumeaza ca sa obtii detalii despre acesta insula totul apare intr-o ceata de culoare albastra care impiedica vizualizarea. Ca sa poti vizita insula iti trebuie un permis special emis de Comitetul Insulelor Malvine. Daca ai norocul sa il obtii, vei vedea doar ceea ce iti va permite ghidul sa vezi, nimic mai mult. Acest lucru imi aminteste despre restrictiile inumane care sunt puse daca vrei sa vizitezi Antarctica. Va puteti convinge si singuri daca cautati.

A doua insula fantoma care se afla pe harta lui Urbano Monte este insula Brazil sau Hy Brasil.

is brasil

Insula de afla in vestul Irlandei in Oceanul Atlantic. Dupa mitologia irlandeza, insula este inconjurata de o ceata extrem de densa care o ascunde mereu ochilor omului. Pana in secolul nouasprezece insula a existat pe toate hartile antice sau mai noi care se gaseau in circulatie. Din 1480 a inceput pregatirea mai multor expeditii care au plecat in cautarea acestei stranii insule. Unele au reusit sa o gasesca, dar cele mai multe nu. De remarcat este faptul ca si expeditiile care au gasit-o o data, a doua oara nu au mai putut sa o gasesca. Doi capitani ai acestor expeditii care au reusit sa o gasesca au povestit ca acolo traiesc iepuri negri de marimi gigantice si ca pe insula traieste un batran extrem de intelept care le-a dat aur si argint. Ultima data cand a fost vazuta Hy Brsil, a fost in 1872 cand un erudit iralandez a afirmat ca a vazut insula de 3 ori. De atunci, insula a inceput sa dispara in mod gradual de pe toate hartile lumii. In scrierile antice apre mentionata de multe ori acesta insula fantoma care este ascunsa de o ceata inexplicabila.

Printre tinuturile pline de mistere desenate de Urbano in fantastica lui harta se afla pamantul gigantilor, care se gaseste rafigurat in multe harti antice.

urbano-giganti

gigantii si pasarea imensa

In imaginea de mai jos este harta lui Mercator din anul 1569 unde se specifica ca in Patagonia traiau giganti cu inaltimi mai mari de 3 metri.

patagonia

Cu siguranta gigantii nu au trait numai in sudul americii de sud, ci pe tot pamantul deoarece resturile sau urmele lor au fost gasite cu miile. Chiar daca autoritatile ascund cu nerusinare existenta lor, in toate cartile antice se vorbeste despre ei. Inclusiv cartea lui Enoch si implicit Biblia, care a copiat de la el acest paragraf, nu ascund deloc existenta gigantilor.

Intr-unul din colturile hartii se afla un cerc in care sunt desenate toate tipurile de vanturi care sufla pe pamant. Spre deosebire de majoritatea reprezentarilor, exista una particulara care are forma unui craniu.

vant cap mort panorama

vantul cap mort

Descrierea facuta acestui vant este ca el este daunator pentru toate fiintele existente pe pamant. Acest desen m-a dus cu gandul tot la Cartile lui Enoch in care descrie cu o multime de detalii cum vine vantul, ploaia, zapada si toate cataclismele pe pamant. El povesteste despre masinarii imense puse in miscare de ingeri inspaimantatori care pornesc pe pamant dezastrul. Cu alte cuvinte, Enoch ne povesteste despre o antica masinarie Haarp cu care zeii, adica extraterestrii, au distrus generatiile antiche de giganti. Astazi nu mai au nevoie de uriase masinarii Haarp deoarece poporul de furnici al pamantului poate fi maturat cu usurinta, la o suflare de vant mai puternic.

In mai toate hartile antiche nu se uita niciodata sa se treaca aceste diferite vanturi care suflau pe pamant, asa cum a facut si Urbano. 

vanturi

Pe minunata harta gasim reprezentari ale unor fiinte hibride, cum ar fi grifonii, tritonii, sirenele, centaurii sau pasari enorme. Toate acestea au alcatuit pana nu demult subiecte ale unor povesti sau ale unor schite considerate SF, nicidecum fiinte reale care alcatuiau alte lumi diferite de a noastra. Hibridii erau fii rezultati din uniunile sexuale ale unor fiinte apartinand unor specii diferite, deoarece in antichitate acestea nu erau interzise. Sunt convinsa ca aceste uniuni intre specii diferite nu dadeau nastere la hibrizii la care ne referim noi astazi, ci la fiinte care aratau diferite ca aspect fizic nicidecum la fiinte incapabile sa procreeze, asa cum este astazi catarul. Iata cateva dintre ele:

sirene

grifonchimera

Mai jos puteti sa vedeti un urias care lupta cu un dinozaur care este cu mult mai mic decat el, asa cum sunt reprezentati oamenii gigant si dinozaurii si in vestitele pietre Ica. Inca o data avem o proba decisiva care atesta ca omul gigant si dinozaurul au trait impreuna in timpuri vechi, asa cum s-a descoprit in Glenn Rose Valley din Usa.

In imaginea imediat urmatoare se vede un gigant care se intoarce de la vanatoare.

gigantul si dinozaurul

gigantul vanator

Imaginile de mai jos sunt sugestive pentru cei care cunosc miturile antice in care oamenii vorbeau despre zeii lor cu aspecte animalice. In ziua de astazi aceste fiinte se numesc extraterestrii, iar chipurile lor exista pe toate asezamintele numite de elita temple pentru zei. Aceste fiinte straine pamantului au existat cu adevarat in acele timpuri, iar omul a fost mereu terorizat de aspectele, de rautatea si de tirania lor. In povestirile antice se vorbea mereu despre tritoni, zei marini sau sirene care incantau omul atunci cand traversau marile si ajungeau in teritoriile lor. Iata insa ca Urbano plaseaza cu precizie zonele in care se aflau aceste fiinte marine.

omul cu 2 serpi

oameni sarpe multi

 Fiintele jumatate om si jumatete animal au existat in vremuri antice, cand aceasta generatie care traieste astazi pe pamant inca nu exista. Multe si diferite au fost aspectele omului pana sa se ajunga la acesta forma liliputana de astazi. Generatiile care au existat inainte au fost patru, iar noi suntem a cincea si ultima. Nimeni nu mai vorbeste despre un alt corp in care omul sa se manifeste, dar se vorbeste in schimb despre un sfarsit care va pune capat la acesta mizerie fara sfarsit in care se traieste astazi.

Printre cele mai cunoscute fiinte sarpe se numara Echidna, care impreuna cu Hercule au dat nastere triburilor scitilor, agatarsilor si gelonilor.

Echidna-femeia sarpe

Bomarzo 15

Foarte cunoscut este si Zeus, seful tuturor zeilor, (a se citi extraterestrilor), care si el era jumatate sarpe, asa cum ne este cunoscut zeul Enki, al sumerilor.

Altarul lui Zeus-zeul sarpe

altar zeus sarpe

Intre cursurile de apa ale marilor fluvii traiau fiinte stranii cu aspect jumatate uman, sau animale care aveau teritorii bine definite.

oameni stranii

pamantul animalelor

pamantul cainilor si al chimerei

Inspre partile extreme ale pamantului traiau pasari frumos colorate dar de marimi impresionante. Astfel, putem sa vedem cum acestea puteau transporta in zbor un elefant.

pasari imense

urbano libro 11

Multe dintre mituri sau legende povestesc despre zeii apelor, asa cum era de exemplu Poseidon, care traiau in oceanele pamantului. Acesti asa zis zei, urmareau mereu navele oamenilor care erau de multe ori abatute din drum, ajutate sa ajunga mai repede la destinatie sau  erau distruse. In detaliul de mai jos puteti vedea o fiinta jumatete om jumatate sarpe care canta la o mandolina, exact cum ne este descris cantecul sirenelor atunci cand Enea traversa teritoriul lor.

In imaginea urmatoare se vede cum o fiinta a marilor se posteaza in calea corabiei. 

poseidon

om sapre canta

animale si un imparat

animale

In detaliul de mai jos este desenat Egiptul si civilizatia sa de-a lungul Nilului. Observati tot ceea ce este desenat cu rosu! Acelea sunt centre urbane ale antichitatii care erau de real interes pentru ca daca nu ar fi avut nici o importanta nu ar fi avut ce sa caute desenate pe o harta de aceste dimensiuni. Priviti apoi imensul palat cu coloane care este desenat cu albastru! Va puteti imagina marimea lui daca pe harta este reprezentat in aceste proportii fata de Cairo si de piramidele care se inalta langa el?  Pe langa imensele cursuri de apa si bazinele care le alimenteaza, pe harta sunt trecuti o sumedenie de pomi, care ar putea fi interpretati ca livezi. Nu! Fiecare pom are un loc precis unde se afla si sunt sigura ca daca cineva din acele vremuri ar fi mers sa ii gaseasca locurile ar fi corespuns fara nici o eroare. Aceasta inseamna ca acei pomi erau gigantici si mai multi nu puteau exista data fiind marimea lor colosala.

urbano 4 egitto

De altfel desertul saharian s-a format prin taierea lor, pentru ca deja stim cum a disparut civilizatia de siliciu. Asa cum fiecare pom are locul sau, tot asa au fost reprezentate si zonele in care pamantul era al animalelor, ca de exemplu zonele cu camile, dromaderi, lei, crocodili, pantere sau vipere.

Un detaliu extrem de interesant marcat pe harta este vartejul din largul coastelor Norvegiei, care este si el reprezentat la scara destul de mare.

norvegia vartej

Poate multora nu le spune nimic acest amanunt fantastic pe care Urbano nu a uitat sa il deseneze pe harta sa in 1587, numai ca nu demult acest straniu fenomen s-a verificat in zilele noastre, in 2009, exact in locul desenat pe aceasta harta. Este vorba despre un fenomen straniu care s-a transformat dintr-un mic punct intr-o spirala imensa care a fost vazuta in toata Norvegia si Suedia. Cand a atins marimea maxima, a disparut ca din senin inghitit de un hau negru. Despre acest fenomen puteti sa cautati amanunte pe internet pentru ca televiziunile din intreaga lume au prezentat pe larg aceste lucruri.

  spirale_cielo_norvegia  spirale

De curand am publicat un articol intitulat “Noe si laboratorul genetic al domnului”, in care explicam dimensiunile gigantice ale submarinului in care zeii au conservat tot ceea ce trebuia sa ramana dupa potop printr-o riguroasa selectie artificiala. Nu mare mi-a fost mirarea sa constat ca pe harta lui Urbano apare locul exact in care giuvaerul tehnologic al domnului a acostat sau a fost facut. Acest loc este muntele Ararat din Turcia, un munte de 4000 de m inaltime. Puteti sa va imaginati ca, in acest caz, marele potop nu a avut loc la gurile Dunarii sau in Marea Neagra, asa cum se vehiculeaza in ultimul timp, ci a cuprins aproape tot pamantul pentru ca ape inalte de peste 4000 de m inaltime nu pot sa existe doar intr-un loc, atata timp cat apa tinde sa ajunga mereu la acelasi nivel.  

ararat munte

arca super

Fiecare teritoriu al acestei harti capodopera este plin de detalii extraordinare, care desi sunt scrise intr-o italiana veche, pot fi intelese. Pe langa toata acesta bogatie de date, pe langa marimea sa extraordianra pentru o harta antica, pe langa valoarea sa inestimabila care nu poate fi exprimata in cifre, pe langa unul dintre cele mai importante centre de cultura private din lume care a achizitionat-o si pe langa faptul ca sa se specifica clar ca trebuia sa fie asamblata intr-un cerc astfel incat privitorul sa considere ca sta la Polul Nord, ce probe va mai trebuie ca sa realizati ca pamantul este plat ??

Trebuie sa stai la Polul Nord pentru ca acela este considerat centrul pamantului de catre toate culturile si miturile lumii, deci, implicit si de cartografie. Si totusi cel mai important aspect este atat valoarea sa in bani cat si valoarea continutului sau extraordinar. In acest caz, intrebarea ar fi cam acesta: de ce o harta care reprezinta pamantul plat este atat de importanta din moment ce acesta nu exista?

Va alatur un link pus pe retelele de socializare chiar de catre institutia care a achizitionat acesta harta. Daca veti deschide acest link veti putea sa studiati voi singuri absolut toata harta si minunile care le contine.

https://www.davidrumsey.com/luna/servlet/detail/RUMSEY~8~1~303661~90074314:Composite–Tavola-1-60–Map-of-the

gabriela dobrescu

 

6 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Secretele uimitoare ale unei harti antice

  1. Bună ziua
    Foarte interesant articolul, dar nu înțeleg cum sa fie „Pământul plat?” Dar apariția treptată a navelor pe mare după curbura Pământului (întâi apare vârful catargului, apoi întreg catargul, apoi treptat întreaga navă)? – Doar pe suprafetele sferice se poate asta (curbura orizontului). Dar alternanta zi – noapte? Dar solstitiile de vară – iarna și echinocțiiile de primavara – toamnă? Toate sunt pentru un Pământ rotund. Dar expedițiile lui Magellan? Pământul este rotund, turtit la poli și bombat la ecuator. Da. În plus, după călătoriile întreprinse de către Amiralul Richard Byrd la Polul Nord și la Polul Sud in 1947 pământul este rotund și gol pe dinăuntru vedeți Agatha și Shambhala, lumile interiorioare și Soarele interior, o noua teorie – teoria Pământului Gol. Da. harta este foarte interesanta dar depinde de cum o citim și interpretam. Ea poate fi harta suprafeței desfășurate a lumii și anume: suprafața exterioara (cunoscuta) +suprafața interioara (descoperita de Amiralul Richard Byrd in 1947 și prevazuta de scriitorul francez Jules Verne in romanul Călătorie spre Centrul Pământului. Și întreaga suprafață (exterioara +interioară) desfășurata. Pe marginile cercului hărții veți observa 36 de franjuri albastru – bleu în forma de jumatate de elipsa. Dacă luam acea harta și cu acele franjuri și o rulam astfel încât sa formeze o sfera, putem obține harta Pământului cu suprafetele exterioara (cercul intern) și interioara (cercul exterior) plus franjurile (zonele de apa). Două cercuri concentrice plus franjurile exterioare, dacă este sa impachetam (sa rulam) suprafata, ce obținem? Putem face apel la geometrie? La geometrile euclidiene și geometrile neeuclidiene (Rimanniene și Lobacevskiene) pentru a obține răspuns. De copiat harta în programe speciale și cu ajutorul acestora sa o putem rula în toate modurile posibile și studia cu programe matematice speciale, modele matematice, împreună cu cercetări efectuate în teren, observații făcute din avion, de la sol, expediții, observarea și urmărirea aurorei boreale care se spune ca ar proveni de la Soarele intern, etc. Asa ca acest lucru merita studiat în detaliu, fără sa tragem concluzii pripite.

    • biblia a scris despre aceasta abatere de la adevarata invatatura si stiinta atunci cand adevarul a fost inlocuit cu minciuna pe care astazi toti o venereaza si o considera realitate. atunci a inceput omul sa creada in stafii si in invatamintele lor mincinoase.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s