Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine, primul pas catre eternitate, parte 1

Astazi se vorbeste din ce in ce mai des in mai toate mediile despre sine, spirit, suflet si despre cunoasterea interioara la care trebuie sa ajunga fiecare. Am constatat insa, ca in ciuda maldarelor de informatii despre acest subiect, omul este foarte departe de spiritualitate si de cunosterea de sine. Informatiile eronate cu care unii fac bani, iar altii il tin in intuneric, indeparteaza omul de la cunosterea interioara. Cei mai mari intelepti, cunoscatori ale acestor cunostinte vitale, au fost oamenii antichitatii care, din timpuri imemorabile isi cunosteau puterile nemarginite din ei.

Astazi, insa, majoritatea  celor care fac eforturi substantiale pentru a atinge izvoarele cunoasterii interioare innoata inca in neant. Eroarea care nu le permitea sa ajunga la adevar sunt cunostintele false pe care le au. Nimeni nu va putea sa inteleaga aceste lucruri daca pleaca la drum cu eronate cunostinte. Mitul ar fi singurul care ar putea sa indrepte pasii oricui catre adevar, dar omul de astazi despre mit nu stie aproape nimic. Si totusi, acesta exista sub ochii tuturor, dar nimeni nu il poate vedea deoarece atentia i-a fost stramutata pe cai gresite, de clerul, care de mii de ani abate omul de la cunosterea sa interioara. Astfel ei au dat o interpretare absolut gresita tututror invatamintelor si sfaturilor oamenilor antici, confectionand Biblia,  care detine inca in paginile sale o parte din mitul omenirii.

99,99% dintre oameni pleca spre drumul catre cunoasterea interioara cu un bagaj de cunostinte contrafacut de elita si de papusarii ei. In primul rand, ghidul intrebuintat de majoritatea oamenilor este Kabbala ebraica, care este o stiinta relativ noua care are la baza invataminte antice rastalmacite, rebotezate sau falsificate. Al doilea motiv capital este faptul ca pentru toti exista doar o singura creatie si un singur creator care trebuie pupat in cur si lins pe labe, desi adevaratii creatori au fost doi, care au dat nastere la doua creatii, la fel de frumoase si de  puternice amandoua. Al treilea motiv important este legat de dimensiunile la care se crede ca sa poate ajunge daca reusesti sa te cunosti indeajuns, iar al patrulea motiv important este cunoasterea eronata a entitatilor care vin sa se manifeste in aceste corpuri. Cunoasterea sau necunoasterea acestor lucruri te pot purta catre intelegerea a ceea ce esti cu adevarat sau catre caderea definitiva in neant.

Ca sa pot fi cat mai clara si succinta, am decis sa impart acest capitol in trei parti dinstincte dar legate intre ele. Astfel, in prima parte veti gasi raspunsurile la cateva subiecte de baza fara de care nu veti putea sa mergeti niciodata pe drumul catre cunostere. In celelalte doua parti o sa gasiti absolut tot ceea ce trebuie sa stiti despre spirit si suflet.

Stiinta cunosterii interioare este extrem de antica, iar astazi o mare parte din ea s-a pierdut in negura vremii, ascunsa de forte obscure care de milenii tin in neant omenirea. Cunoasterea interioara a fost tradusa in limba de romana, ca fiind cunosterea de sine. Acest sine insa, nu este o entitate care iti povesteste tie la nivel constient ceea ce el stie la nivel inconstient. Nuu. Sine inseamna interior, ceea ce se afla in interiorul corpului, ceea ce esti tu cu adevarat, adica se refera la toate entitatile care se manifesta in corpul omului, nicidecum la una singura. De aici a pornit o mare gafa care s-a intins ca o pata de ulei peste tot.

In Romania la rang de cinste in drumul catre iluminarea spirituala este acest sine. Un cuvant care nu are corespondent in nici o limba si in nici o stiinta antica spirituala. Am intrebat pe cei care il folosesc ce anume este si ce inseamna sinele, dar nimeni nu a putut sa defineasca acest cuvant. Pentru multi sinele ar fi de fapt un nume nou pentru suflet, pentru altii ar insemna de fapt spiritul. Cand se vorbeste despre sine marea majoritate se gandeste la suflet, dar il descriu ca pe un spirit, deoarece daca insisti, afli cu stupare ca exista si cate un sine superior care, ar fi el un fel de guru pentru acest sine uman. Ramai tampit. Il omoara pe dumnezeul religios, dar apoi il inventeaza pe sinele superior care ii ia locul, pentru ca nu degeaba se spune “Omoara-i omului dumne-zeul ca el imediat isi va face altul.”

Nimeni nu stie sa iti spuna de unde vine cuvantul acesta, care ii este radacina sau ce cuvant strain a fost tradus cu acest termen. In asa zisele hipnoze caricatura facute de hipnotisti de duzina cu diploma obtinuta dupa 2 ore de curs, acest sine este foarte important. Astfel, sinele celui pe care hipnotistul se lauda ca il hipnotizeaza, se leaga de sinele celui care vine sa afle cate ceva despre el insasi. Dintre toti adormitii care isi dau banii acestor sacali, nimanui nu i-a venit in minte sa intrebe ceva cu adevarat util, ca sa ii poata demasca. Nimanui nu i-a venit ideea sa intrebe ceva de care stie doar el. Ca de exemplu:” Ce am gandit la prima mea intalnire cu actualul meu sot?” sau “Unde tinem banii?”

Nu o sa va raspunda in veci, decat la ghici, sau o sa inventeze o mie de scuze pentru care nu poate sa spuna concret nimic, dar nu pentru ca sinele nu spune asta, sau pentru ca nu vede sau pentru ca minte. Nuuu. Nu va spune nimic pentru ca nu stie nimic, pentru ca totul este o pacaleala. Este un balci fantastic, care in loc sa fie numit ca pe vremuri “ghicit”, azi poarta numele de hipnoza. Nu poti sa pretinzi bani ca sa spui minciuni si sa ai pretentia sa afirmi ca tot ceea ce spune cel din transa este ceea ce de fapt tu nu stii la nivel constient. Trebuie sa fii ori tampit ori prost de dai de gropi ca sa crezi aceasta mascarada.

Am studiat multe situatii, explicatii si hipnoze de duzina ca sa inteleg ce anume este definit cu adevarat in limba romana cu numele de sine. Sufletul nu poate fi sub nici o forma pentru ca el nu minte, nu vorbeste niciodata la singular, dar mai presus de toate nu va merge niciodata sa se bage in ciorba altuia ca sa vorbesca pentru el. Exclus. Deci, smecherii care se lauda ca fac hipnoza, vorbesc de fapt cu sinele care este spiritul, iar ca sa vorbesti cu el nu ai nevoie de acesta mascarada.

Pentru cineva care vrea cu adevarat sa invete sa se cunoasca, este absolut necesar sa denumeasca corect entitatile care traiesc in coprul uman pentru a gasi drumul catre cunoastere. Stiinta despre cunoasterea interioara s-a numit cunoasterea de sine, adica cunoasterea a ceea ce esti tu cu adevarat in afara corpului.

Iata cateva explicatii despre ce ar putea sa fie sinele, date de diferiti guru spirituali:” Pe de-o parte, sinele este doar o idee inventată care a apărut în urma interacţiunii dintre creier şi mediul înconjurător, dar, pe de altă parte, fiecare are propriul sine, care nu poate fi identificat şi analizat de către fizică, fiind un element spiritual, care trece dincolo de lumea fizică şi care, în urma decesului, poate supravieţui.”

Sau:”Filosoful britanic Colin McGinn a afirmat: „Motivul pentru care credem că avem acest sine, elementul transcendent care supravieţuieşte şi după moarte, este acela că noi nu cunoaştem, de fapt, ce este sinele.”

O explicatie extrem de adevarata despre cunoasterea interioara o da o doamna despre care am inteles ca este psiholog, iar in ceea ce ma priveste cred ca este bine pregatita fata de foarte multi colegi ai sai: Laura Maria Cojocaru. “Cine sunt EU? Ce este “Eu”? Ce este SINELE meu? Nici ştiinţa, nici psihologia, nici religia sau orice drum spiritual nu-ţi va răspunde! Nimeni şi nimic nu-ţi rezolva o problemă ci doar o înlocuieşte cu alta până în momentul în care te decizi cu adevărat să afli cine eşti TU.”

Cu alte cuvinte sinele, nu este un cuvant corect care sa poata fi folosit pentru cunosterea interioara. Parerea mea personala este ca acest sine a fost traducerea pentru spirit, deoarece in toate hipnozele in care acest sine vorbeste spunand numai balarii, apare ca o entitate care nu stie nimic despre lumea care nu se vede.

Arta cunosterii de sine se numea in antichitate MerKaBah si a fost stiinta dupa care egiptenii au facut un adevarat cult, o adevarata disciplina in care povesteau despre entitati eterice care se materializau in diferite corpuri pentru a se putea manifesta in acesta lumea virtuala. Tot egiptenii cunosteau si modul de a deveni imortal, preparand mortii pentru aceasta viata care exista dupa ce entitatea scapa de corpul material. Au fost primii care au facut imbalsamari, mumificari si au descris un drum extrem de sinuos pe care trebuie sa il parcurgi ca sa poti sa ajungi imortal.

In comparatie cu ei, geto-dacii nu aveau nevoie de nici un fel de ritual pentru aceasta, deoarece ei stiau ca SUNT deja imortali. Pare ceva hilar pentru omul de astazi care gandeste cu mintea lui stramba cam asa:”Cum pot sa zica ca sunt imortali din moment ce toti au murit?” Pai ei spuneau asa nu de tampiti, ci pentru ca stiau ca nu corpul este important, ci ceea ce mentine coprul este extrem de pretios. Acel ceva era esenta absoluta care se manifesta prin acest corp mortal.

In proportie de 90%, oamenii de astazi asocieaza stiinta cunoasterii de sine cu Kabbalah evreilor. Este normal ca evreii care au fost dintotdeauna papusarii celor care conduc pamantul din umbra, sa isi insuseasca stiinta antica ca si cand ar fi fost o stiinta a lor. Cu siretenie te conduc pe drumuri laturalnice ca sa nu reusesti sa vezi ca totul este o facatura ordinara.

Cartea in care povestesc despre nasterea lor ca popor este Biblia, iar in paginile ei recunosc singuri ca dumne-zeu poarta tribul lor format din 70 de persoane in Egipt. Acolo au atat 400 de ani pentru a deveni o mica natiune de camatari plini de aur si tot acolo au invatat stiinta adevarata a anticilor despre cunosterea de sine. Astfel, tot Egiptul antic ii inspira sa isi creeze propria viziune despre cunosterea interioara cu multe sute de ani mai tarziu decat luase ea fiinta.  Deci, Kabbala ebraica a fost fondata pe furtul invataturilor antice egiptene continute in MerKaBah, deoarece evreii au devenit un mic popor pe plaiurile Egiptului antic, nicidecum in Palestina. 

sp-merkabah

MerKaBah explica cine sunt entitatile care locuiesc in corpul uman,  fluxurile de energie, provenienta si sensurile lor. Astfel, in corpul uman exista entitati generatoare de energie: Mer, mintea, Ka, spiritul si Ba, sufletul. Corpul locuit de toate este un corp complet, locuit de cea mai mare potenta universala. De la ele a luat nastere steaua cu 6 colturi ca simbol al perfectiunii absolute, nicidecum de la imparatul evreu David de care nu a vorbit si nu a auzit nimeni in lume antica, in afara povestilor din cartile evreilor.

merka-steaua 6 puncte

Ka si Ba sunt complementare si se invartesc in sensuri inverse unul fata de celalalt. Cu alte cuvinte, energiile acestea pe care fiecare viseaza sa le activeze, exista deja in corp. Nu corpul le activeaza pe ele, ci ele activeaza corpul,  care fara ele nu ar exista. In scrierile antice, spiritul si sufletul sunt doua entitati pereche la fel de importante una fata de cealalta, specificandu-se si motivele pentru care nici unul dintre ele nu trebuie sa fie considerat mai prejos decat celalalt.

merkaba in semne

In figura de mai sus, observati ca fiecarei entitati, egiptenii i-au atribuit un simbol, astfel incat nici una sa nu fie confundata cu cealalta. Mintea are simbolul apei deasupra careia se afla un obiect dreptunghiular. Culoarea sa este verde, este un fel de corp carnos, inchis, care nu are mari deschideri catre cunoasterea interioara. Ka-spiritul este suflul inflacarat, respiratia, viata corpului, este focul, valvataia care da viata materiei. Are culoarea rosie, iar dupa ce corpul moare el devine liber in aceasta virtualitate in care traim. Simbolul sau sunt doua maini care se ridica catre cer.

Sufletul este viata insasi si la fel ca si spiritul, ramane liber atunci cand corpul moare. Simbolul sufletului este o pasare care in general este rafigurata ca un ibis. In toate miturile, legendele, povestirile sau amintirile antichitatii, pasarea era cea mai pretioasa dintre toate fiintele existente, ca de exemplu Pasarea de aur, Closca cu puii de aur, pasarea Pheonix, sunt simboluri ale sufletului, cea mai importanta entitate care traieste in corpul uman.

ibis 1

Spre deosebire de minte si spirit, sufletele sunt de doua feluri si au doua culori diferite. Unele sunt galbene, iar altele sunt albastre, dar nu pentru ca raspandacii hipno-ghicitori au descoperit ca ele se rup in bucati, sau ca sunt tinere sau batrane sau ca se impart in doua. Ele sunt de doua culori pentru ca sunt doi creatori. Cele care vin de la primul au culoarea galbena, iar cele care vin de la al doilea au culoarea albastra.

Veti fi tentati sa credeti ca spiritul si sufletul desi au nume diferite ca sa nu fie confundate si desi au culori diferite sunt cam acelasi lucru. Spiritul este suflu de viata, iar sufletul este viata insasi sau suflarea vitala. Nu. Va inselati amarnic daca credeti asa. Spiritul este important pentru toata lumea materiala pentru ca el este in orice, el este cel care da viata materiei. Cand corpul moare, el ramane liber si poate sa se materializeze intr-un alt corp. Toata acesta lume vazuta sau nevazuta este a sa. Singura lui tristete este ca mai departe de aceasta puscarie fara gratii el nu poate merge. Din acesta cauza se spune ca el este imortal. Vedeti voi, mortal este doar corpul care este animat de mai multe entitati, iar imortal este spiritul, care ramane liber fara corp. El poate trai doar atata timp cat aceasta virtualitate exista. Cand ea nu va mai fi, spiritul va dispare impreuna cu ea.

Sufletul este diferit de spirit. El este viata insasi si spre deosebire de spirit este etern. A fi etern inseamna ca poti sa continui sa existi in oricare plan al creatiei pentru ca tu esti totul. Poti sa stai in virtualitate sau in lumea reala pentru totdeauna. Ne-au invatat cuvinte care par sa definesca acelasi lucru sau stare dar nu este asa. Mortala este lumea fizica, imortala este lumea virtuala si eterna este lumea reala. Sufletul apartine lumii reale, din acesta cauza batalia este doar pentru el, deoarece fara el nu poti sa mergi mai departe. Acum sper ca ati inteles diferenta colosala dintre ele si de ce astazi suntem caviile umane ale lumii nevazute.

Acum intelegeti de unde vine importanta numarului trei? Este un numar arhietipal la fel ca si sapte. Sunt puncte cheie ale creatiei. Trei sunt cele trei lumi ale creatiei: lumea reala sau eterna, lumea virtuala sau imortala si lumea materiala sau mortala. Egiptenii au enuntat acest extraordinar moment al creatiei virtuale extrem de frumos.

La inceput mareata zeita a cerului, Nut, era una si aceeasi fiinta cu Geb, zeul pamantului, care era fratele si sotul sau. Intre Nut si Geb nu exista nici un spatiu, iar ei erau mereu imbratisati intr-un gest de iubire eterna. Aceasta perfectiune este insa distrusa de Ra, zeul sorelui, care ros de gelozie, ordona tatalui celor doi sa ii separe. Astfel, Shu, tatal lor, ridica corpul lui Nut deasupra corpului lui Geb, iar cei doi devin cerul si pamantul care au facut loc pentru crearea lumii. De atunci, Shu, ramane sa sustina in eternitate corpul fiicei sale pentru a nu se mai uni cu Geb. Nut este singura zeita egipteana care este rafigurata nuda, iar corpul sau care incercuie intregul pamant este plin de stele. Cu alte cuvinte egiptenii au reprezentat domul, cupola sub care se gaseste pamantul plat, iar sub cupola se gasesc cele doua coloane invizibile care o sustin.

2_rappresentazione-dea-nut.jpg Nimeni nu are astazi vreun interes ca sa ii spuna omului adevarul despre spirit si suflet pentru a se cunoste pe sine. Din contra, toata umanitatea este convinsa ca singurul care merita toata atentia este corpul, cu care fiecare se identifica. Din acesta cauza, in ultimul timp, preocuparile omului pentru infrumusetarea corpului au devenit mai importante decat orice altceva. Marea majoritate au inceput sa faca adevarate ritualuri pentru a-i ridica in slavi frumusetea si unicitatea. Toti cred ca ei sunt corpul, de aceea fac orice ca sa il aduca la standardele impuse de elita. In nici o epoca nu a fost atat de importanta modificarea corpului uman, ca in aceste timpuri. Omul incearca sa obtina perfectiunea trupului, care oricat de mult se vrea atinsa, este doar o iluzie care trece repede ca si existenta sa la fel de iluzorie.

Sa vedem acum, tot in cateva cuvinte, ce sunt dimensiumile trambitate de hipno-ghicitori si de falsele curente spirituale care sunt cu miile la tot pasul. Mitul spune ca dumne-zeu a creat totul in sase zile, iar in a saptea s-a odihnit. Tibetanii, care au o viziune de la inaltime a creatiei, fata de kabalisti, spun ca exista sase munti peste care trebuie sa treci ca sa ajungi la al saptelea, cel care te face etern. Alte scrieri antice spun ca trebuie sa mergi pe sase drumuri pentru a ajunge in punctul in care devii etern. Ce vor oare sa ne spune inteleptii antici? Simplu. Ei ne spun ca lumea virtuala este formata din sapte dimensiuni: sus-jos, inainte-inapoi si dreapta-stanga sau stiintific, virtualitatea este formata din timp, spatiu si energie. Ziua in care dumne-zeu s-a odihnit este punctul zero. Dimensiunile pornesc toate din acest punct central care este punctul de inversare, adica creatorul. Daca le reprezentam ca pe niste axe, ar arata cam asa, iar numerele reprezinta frecventele lor.

malanga -frecvente 2

Aceste trei axe sunt de fapt axele mintii, spiritului si sufletului. Axa care corespunde mintii este cea care indica inaltimea, sus-jos si este axa energiei. Axa care corespunde sufletului este cea care indica lungimea, dreapta-stanga si este axa timpului, iar axa care corespunde spritului este axa latimii, inainte-inapoi si este axa spatiului. Daca inveti miscarea aceasta in spatiu a obiectelor, stii absolut totul despre lumea virtuala. Deci, dimeniunile la care marea majoritate viseaza sa ajunga sunt deja toate aici si mai departe de acestea nu poti sa treci atata timp cat cunostintele tale despre tine insati sunt zero.

Mai exista o diferenta extrem de importanta intre lumea virtuala si cea reala sau eterna, care in mit este definita ca fiind imparatia cerului. Cred ca ati auzit sute de realtari  in care oamenii povestesc ceea ce au vazut atunci cand erau in coma profunda. Toti isi vad corpul de deasupra camerei, aud tot ceea ce se se vorbeste si ii vad pe toti cei care sunt in preajma copului lor. Apoi vad un tunel de lumina unde ii astepta, in functie de indoctrinarea aferenta, sfinti, dumne-zeu, isus, prieteni sau rude moarte. Atunci cand apare tunelul de lumina, mai departe de lumea aceasta nu vei merge niciodata. Cei care te astepta sunt de fapt cei carora le-ai promis sufletul tau, care in loc sa fie liber, trebuie sa o ia de la capat intr-o alta reincarnare, tot in aceasta puscarie a sufletelor.

sp- tunel di luce

Ca sa poti sa fii liber, si sa ajungi in lumea reala trebuie sa treci prin poarta cu apa. Stargate este poarta stelara care te poarta spre alte lumi, nicidecum lumina. Si de acesta data au spus adevarul in multe pelicule cinematografice, dar omul nu poate vedea aceste lucruri. Virtualitatea este oglida in care s-a oglindit creatorul pentru a crea lumea dupa chipul si asemanarea sa. Oglinda este apa, este valul prin care trebuie sa treci ca sa te intorci la viata. Narcis, frumosul baiat care se vede in oglinda apei, se indragosteste de propria frumusete, intra in apa si moare, este un mit. Sufletul vede virtualitatea si inta in ea unde „moare”, in sensul ca intra in corpul muritor, dar revine la viata cand coprul moare.  Iata de unde au inventat pe isus care renaste sau soarele care revine la viata. Portalul catre viata eterna, portita pe care doar unii o pot trece este facuta de apa. Atunci iesi din virtualitate si mergi in viata reala.

star gate

De la aceste cunostinte de baza o sa mergem mai departe ca sa intelegem cat mai multe despre spirit si suflet.

gabriela dobrescu

puteti citi parte 2 aici:

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2019/03/08/gabriela-dobrescu-cunoasterea-de-sine-spiritul-si-sufletul-parte-2/

 

 

 

 

 

 

 

13 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine, primul pas catre eternitate, parte 1

  1. Pingback: Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine/Spiritul si Sufletul, parte 2 | Extraterestrii Printre Noi

  2. informații foarte utile cași confirmări și conștientizări simultane – și mulțumesc! spor în toate bune !

  3. Problema e ca nimeni pina acum nu a ajuns la apa toti au ajuns la tunel nimeni din ei ce vorbesc despre ce se intimpla dupa moarte vorbesc numai de tunele de lumina si nu de apa poate ca de acolo nu exista intoarcere.

    • au ajuns doar pana unde sunt programati sa ajunga. toti raman in tunelul de lumina pentru ca sunt pacaliti. umbrele se arata lor ca prieteni, rude, cunostinte care ii imbie sa mearga cu ei. in momentul in care spui ca nu vrei, mergi mai departe cu ei, atunci iesi din virtualitate si intri in lumea reala.

      • Archontii și Demiurgului neau păcălit și ne reîntoarcem la suferință umilință sacrificiu, necunoaștere pentru a se hrăni cu energia sufletelor cum ați spus și dumneavoastră. În legătură cu apa ceva extraordinar, porțile de apa. Oare de aceea suntem botezați în necunostinta de cauză în apă pentru a întrerupe și a ne șterge amintirile cu alte vieți, cu cunoașterea, sa rămânem blocați în acest Matrix împuțit. Mulțumesc mult.

  4. Pingback: Cunoasterea de sine/ Probe evidente ale existentei Sufletului si Spiritului, parte 3 | Extraterestrii Printre Noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s