Gabriela Dobrescu-Cum a fost inventat Isus Cristos/parte 1

De 2000 de ani s-au scris milioane de pagini despre acesta figura “sfanta” care a schimbat istoria omenirii. Isus Cristos este personajul cel mai cunoscut si iubit de oamenii care apartin cultelor crestine dar si celor musulmane. Religiile nu ar putea exista daca nu ar avea  la baza figura si faptele lui, care sunt descrise in Biblie ca minuni si miracole pe care le-a facut in scurta sa viata pamanteana. Ca de fiecare data nu am sa scriu despre ceea ce biserica repeta de 2000 de ani ca ar fi fapte reale, ci am sa incep cu ceea ce nu se vorbeste despre aceste lucruri.

Singura carte in care avem cele mai multe detalii ale vietii si faptelor lui Isus, este Biblia si evangheliile apocrife de care biserica nu tine cont. In afara lor, nici un alt manuscris istoric al acelor vremuri nu vorbeste nici macar in treacat despre acest personaj controversat al cultelor religioase. Acest lucru este straniu pentru ca faima lui ar fi trebuit sa fie atat de mare incat si pietrele ar trebui sa aiba un semn al trecerii lui prin lumea pamanteana.

Cu toate acestea, nu exista asa ceva deoarece acest Isus biblic este o inventie a bisericii catolice Romane, nicidecum un personaj care a existat vreodata pe pamant asa cum ne este descris de evangheliile biblice. Dar, sa o luam de la capat si sa trecem prin pieptene toate basmele acestea cu care se tine adormita lumea. Cu ajutorul acestor basme omul a fost indepartat pas cu pas de cunoasterea sa spirituala.

O sa incepem cu locul nasterii sale care a devenit unul dintre cele mai importante puncte de pelerinaj al credinciosilor care nu au habar de adevarata fata a multor lucruri cu care biserica si religia ii tine prizonierii propriei lor nestiinte. Toata lumea crestina stie ca Nazaret este satul in care s-a nascut Isus si ca acolo a trait familia “sfanta”. In realitate, Nazaret ca asezare, ca sat sau oras care a existat in timpurile in care se preconizeaza ca ar fi trait Isus, nu a existat. Nu există nici o descoperire arheologică, documente sau hărți, nici orice alta sursa istorica scrisa  care sa se refere la Nazaret, mai inainte de secolul III d.Hr. Deci, Nazaretul din punct de vedere geografic si fizic a aparut pe pamant dupa moartea lui Isus.

Mentiunea existentei lui apare doar în literatura neotestamentara  deoarece nici Vechiul Testament, nici istoricii evrei contemporani cu acest  Isus (ca Filone Alessandrino și Giuseppe Flavius), nici Talmudul, nici istoricii romani nu au amintit vreodata de acest oraș. Nu il cunosc deloc! Giuseppe Flavius, care a fost comandantul general al trupelor  evreiesti in Galileea  în timpul dramaticelor războaie din  anii 66/70, a  furnizat in scrierile sale descrieri detaliate ale fiecărui oraș din regiune dar nu a mentionat deloc existenta Nazaretului. Giuseppe Flavius, desi are un nume roman, a fost cel mai mare istoric al evreilor, care a descris cu lux de amanunte in „Razboaie iudee” toate locurile, teritoriile, oamenii, obiceiurile si razboaiele palestinienilor cu romanii. Pentru care motiv a uitat sa ne descrie faptele, minunile si orasul nasterii lui Cristos??

Nazaretul descris de Biblie nu are nici o asemanare sau caracteristica identica cu cel de astazi, pentru ca Nazaretul actualul, se afla construit in adancitura dintre dealurile moi din Galileea.

nazaret azi

In Biblie insa, orasul Nazaret in care se naste Isus este construit pe un munte care are pe partea opusa o prapastie adanca. Luca 4/16-30 “Când au auzit acest lucru, toti cei din sinagogă s-au umplut de mânie;  s-au sculat, l-au dus afară din oras, și l-au dus până în varful muntelui pe care orașul lor a fost construit, ca să-L arunce jos în prăpastie. Dar el trecu prin mijlocul lor și a plecat “

Gamla bazilica si prapastia

De fapt,  Evangheliile vorbesc insistent de un munte si de un oras care se gaseste pe un munte, ca fiind locul in care a trait Isus: “Nu poate fi ascuns un oraș care se gaseste asezat pe un munte” (Matei 5/14). De retinut, în acest sens, este si un pas din Evanghelia copta a lui  Toma: “… Isus a spus, “Nici un oraș construit pe un deal înalt și fortificat nu pot fi cucerit, nici ascuns … “” (Vang. coptă Thomas, 31-32). Pe de alta parte, Evangheliile vorbesc si de locurile frecventate cel mai mult de Isus.

Gamla panorama f aproape

Cele trei orase, Betsaida, Capernaum  si Corazim, care reprezintă în mod evident locurile unde Isus se gasea de cele mai multe ori, demonstreaza o asidua frecventare a versantului de nord și nord-est al laculul Tiberiade, mai ales ca apostolii săi erau  din Betsaida. Era acolo locul unde Isus a realizat “cel mai mare număr de minuni.”  Impotriva acelor orașe a inceput sa predice, manat de  furie,  blesteme întunecate. Nu s-a infuriat împotriva oraselor Nazaret, Cana sau Magdala care erau, conform Bibliei, locurile cele mai importrante din Galileea centrala, ci impotriva celor pe care le frecventa zilnic. Accesul natural al Nazaretului la lac este imposibil ținând cont de distanța considerabilă care exista intre ele, asa cum se vede in harta de mai jos.

gamala, mappa

Deci, atunci cand au facut descrierile orasului lui Isus in Biblie, romanii povesteau de fapt despre o alta asezare, care nu avea nici in clin nici in maneca cu Nazaretul pe care l-au edificat 3 secole mai tarziu in partea meridionala a Palestinei. Orasul descris atat de precis in Biblie se gasea in apropierea lacului Tiberiade numit si Marea Galileii. Acesta era aproape de orasele frecventate de Isus si era construit pe o culme muntoasa care avea o parte lina si una abrupta care continua cu o prapastie ametitoare. Era un oras destul de mare, populat de mestesugari, olari, tamplari, asa cum era Iosif, tatal lui Isus si avea o sinagoga destul de mare si de importanta, unde veneau oameni din toate partile.

Gamla panorama de departe

Descoperirea orasului despre care romanii scriu in Biblie ca a fost patria natala a acestui Isus al lor, a fost facuta de doi italieni care, nu aveau habar unul de altul, dar care au dedicat ani buni de truda si multi bani din buzunarele proprii pentru a deconspira minciunile bisericii. Numele lor este David Donnini si Alessio De Angeli. Ei demonstreaza ca descrierile biblice ale locului natal al lui Isus nu au nici cea mai mica legatura cu Nazaretul existent astazi care are alta pozitionare, alte forme de relief si nici un fel de religve ale epocii in care se presupune ca ar fi trait Isus.

Astfel, ei au descris in niste studii extrem de ample si documentate descoperirile lor, spre disperarea si furia fara margini a bisericii catolice. Au fost primii oameni care au demonstrat ca Nazaretul biblic, era de fapt orasul Gamala. Deci orasul dupa care s-au inspirat romanii ca sa creeze Nazaretul ca loc al nasterii lui Isus, este Gamala, a carei pozitionare o puteti vedea in harta de mai sus.  Acest oras era situat pe cocoasa imensa a unei coline inalte cat un munte, care avea pe partea opusa o prăpastie. Acolo in varf, se gasesc resturile unei asezari mari de mestesugari si ale unei sinagogi ale carei superbe ramasite  pot fi vazute si astazi.

Gamla ruine  Gamla pavaj

gamala ziduri  gamala bazilica si muntele

 Desigur, trebuie sa fi existat un motiv destul de bine intemeiat, din moment ce evanghelistii au ascuns orice legatura dintre Isus biblic si orasul montan Gamala. Acesta a fost motivul pentru care au nascocit resedinta lui intr-un loc fictiv ca Nazaretul. Din aceasta cauza au utilizat termeni geografici diferiti pentru a masca sensurile nedorite, care sunt comune in redactarea Evangheliei. De exemplu, adjectivele  Cananeu și Galilean, care sunt în general intelese ca indicatii geografice, erau de fapt expresii utilizate in ebraica si latina, pentru a indica miscarea de rezistenta a zelotilor, gherilierilor si yahwistilor. Acestia au luptat impotriva romanilor pentru a restabili un Mesia demn pe tronul Israelului si un preot vrednic în fruntea templului. In al doilea rand, Gamala a fost un oras bine cunoscut de romani ca patria  zeloților, unde s-au născut figuri proeminente ale luptei  mesianice, ca Ezechia, ucis de Irod în persoană si fiului său Iuda, numit Iuda Galileanul, fondatorul miscarii zelote. In al treilea rand, Gamala era cunoscut romanilor ca fatidicul oras fortificat de pe munte de care toti isi aminteau ca de unul dintre cele mai blestemate locuri ale activitatii lor politice și militare din Palestina.

In timpul  războiului din anii  66/70 Gamala a fost asediat de legiunile lui Vespasian și, după lungi  și dificile luni, în care insasi viitorul imparat a participat la lupte, a fost cucerita. Acestui  fapt, i-a urmat episodul dramatic de sinucidere in masă a locuitorilor orasului. Acesta era un comportament tipic al zelotilor, care si-au pus capat zilelor aruncandu-se in varfurile propriilor sabii sau aruncandu-se in prapastii, pentru a nu ajunge prizonieri in mainile invadatorilor. Editorii  Evangheliilor au ascuns intentionat orice posibila legătura între Isusul lor inventat și impresionanta miscare zelota.

Cele doua orase importante ale vietii lui Isus, Nazaret, locul nasterii sale si  Betleem, cel al resedintei, au fost introduse in mod artificial de către evanghelisti in povestea biblica. Intentia lor era de a picta un Isus Hristos teologic, foarte indepartat de personajul care, în timpul domniei lui Tiberius, a trait cu adevarat in tara martirizata a Palestinei.”

Sunt multe dovezi care subliniaza fara umbra de dubiu ca orasul Gamala a fost locul inspiratiei romanilor pentru a-si construi povestea existentei lui Isus pe plaiurile Palestinei, dar eu am sa vorbesc doar despre cele mai importante. In Evanghelia după Luca avem un detaliu interesant: “În acele zile, (adica imediat dupa nasterea lui Isus) Maria a plecat in călătorie  catre  munte si a ajuns in graba orasul lui Iuda” (Luca 1: 39). În primul secol nu este atestată existența nici unui oras  “al lui Iuda” situat pe un munte. Deci, care era acest “munte”, pe care Maria ar trebuit să il ajunga  “în grabă”, pentru a ajunge in “orasul lui Iuda”?

Singurul oras  de pe munte, unde Maria se putea duce in graba era orasul Gamala care era resedinta lui Iuda Galileanul, capul zelotilor. Un alt aspect important care a fost folosit de romani ca sa creioneze cat mai puternic pe acest Isus al lor, este legat tot de figura lui Iuda Galileanul, care pentru romani, a fost cel mai aprig si neinfricat dusman al lor. Pe de alta parte, curajul si darzenia lui a dat zelotilor putere pentru a lupta cu mainile aproape goale impotriva hoardelor legiunilor romane inarmate pana in dinti. Alaturi de el au fost intotdeauna fii sai Ioan, Simon, Iacov, Iuda și Iosif, care in povestea biblica devin fratii lui Isus. In povestea biblica bravul Iuda Galileanul devine Iuda Escariota, Isus devine fiul stafiei, iar copii lui Iuda devin fratii lui Isus.

Cei doi cercetatori italieni fac si niste calcule, deloc de neglijat, pe langa alte dovezi excelente si de necontestat, care dovedesc ca singurul oras care a inspirat romanii in scrierea povestii lui Isus a fost Gamala. Astfel, din Evanghelia lui Marcu aflam că Isus pleca in fiecare zi din Nazaret catre lacul Tiberiade, intorcandu-se apoi catre seara. Cum reusea sa faca acest lucru mergand pe picioare 40 de km dus si intors, cat este distanta dintre Nazaret si Marea Galileii? Dar de la punctul sudic al lacului pana in orasele mentionate mai avea alti 40-50 de km de facut. Practic, în fiecare zi Isus, ar fi trebuit să parcurga pe jos cam 160 km. Facand un mic calcul, ar rezulta că într-un an, Isus, ar fi parcurs nu mai puțin de 58.400 km, care corespund aproximativ cu o data si jumatate inconjurul Pământului,  iar  în zece ani ar fi parcurs traseul Terra-Luna dus si intors.

Si totusi… de unde au scornit romanii numele de Nazaret?? Ei nu ar fi putut face aceasta asociere intre Nazaret si Isus Cristos daca un sambure de adevar nu ar fi existat. Numele Nazaret are la baza radacina NZR care inseamna „adevar”, iar Isus inventat stim ca este numit „Adevarul”, ”Calea” si „Lumina”. Un  text apocrif gnostic, intitulat  „Evanghelia lui Filip”, descoperit secolul trecut la  Naj Hammadi in Egipt spune: “Apostolii care au fost inaintea noastra l-au numit: „Isus  Nazareno Cristo”, ”Nazara” si „Adevărul “. Deci atunci a fost numit “Nazareno” si  “Acela al adevarului” … “(Vang. de Philip, punctul 47).

Termenul Nazarineanul  este de obicei înțeles ca locuitor al orasului Nazaret, iar expresia  Isus din Nazaret  înseamnă, în mod automatIsus care s-a nascut in orasul Nazaret sau, pe scurt, Isus din Nazaret. În versiunile grecești ale Evangheliilor canonice citim IhsouV sau NazoraioV (Iesous sau Nazoraios), care sunt o transcriere in greaca din ebraica  antica a  termenului Yehoshua ha notzrì  sau din  aramaică a termenului Yeshu nazorai.  Faptul este, că, în trecut, nici  una dintre aceste expresii nu au avut  vreo legătură cu orasul Nazaret, și nu au indicat în nici un fel nationalitatea sau originea lui Isus in acele locuri.

Traducerea corecta a expresiei ebraice „Yehoshua ha notzrì” sau a celei aramaice „ Yeshu nazorai inseamna Isus Nazireul sau Nazireanul nicidecum Isus din Nazaret. Acest lucru este extrem de important pentru ca este primul pas care s-a facut pentru creionarea personajului biblic intitulat Isus din Nazaret. Nazireatul era un comportament pe care puteai sa il ai toata viata sau doar o perioada de timp bine determinata, care este foarte clar definit in Biblie, in Numerele 6/1-21:” Vorbeşte fiilor lui Israel şi zi către ei: Dacă bărbat sau femeie va hotărî să dea făgăduinţă de nazireu, ca să se afierosească nazireu Domnului, Să se ferească de vin şi de sicheră; oţet de vin şi oţet de sicheră să nu bea şi nimic din cele făcute din struguri să nu bea; nici struguri proaspeţi sau uscaţi să nu mănânce. În toate zilele, cât va fi nazireu, să nu mănânce, nici să bea vreo băutură făcută din struguri, de la sâmbure până la pielită. În toate zilele făgăduinţei sale de nazireu să nu treacă brici pe capul său; până la împlinirea zilelor, câte a afierosit Domnului, este sfânt şi trebuie să crească părul pe capul lui. În toate zilele, pentru care s-a afierosit pe sine să fie nazireul Domnului, să nu se apropie de trup mort: Când va muri tatăl său, sau mama sa, sau fratele său, sau sora sa, să nu se spurce prin atingerea de ei, pentru că afierosirea lui Dumnezeu este pe capul lui. În toate zilele cât va fi nazireu, este sfântul Domnului.”

In alte paragrafe se specifica ca un nazireu nu trebuie sa aiba nici un contact cu impurități printre care  sangele, nu numai mortii. De asemenea nazireii erau vegetarieni sau vegani si nu se atingeau pe toata perioada nazireatului de carne sau peste. Cei mai celebri nazirei au fost Samson și profetul Samuel, care a sărbătorit ungerea regală a lui David.

Deci, pana la construirea orasului Nazaret, Isus biblic, nu era un locuitor al Nazaretului, ci un nazirean. In realiatate, nazireii sunt oameni care au lasat societatea bolnava, retragandu-se departe pentru a medita, pentru a intelege adevarul si pentru a invata sa isi recapete puterile pierdute. Nazireii si gnosticii nu aveau legaturi cu religile, care de alfel nici nu existau in acea vreme, ci cu invatamintele antice, cele care contineu adevarul si care au fost apoi transformate in evanghelii. Din acest motiv, asa cum vom vedea, ei erau considerati cei care merg pe calea adevarului si a luminii care inseamna viata eterna. Acesta este motivul pentru care romanii au dorit sa creioneze un Isus curat, asa cum erau acei oameni din comportamentul si stiinta carora s-au inspirat sa-l creeze. Cand au construit orasul Nazaret, au schimbat cateva paragrafe biblice in care el apare cu noul sau nume „Isus din Nazaret”, facand in acest fel, ca orasul sa devina o adevarata mina de aur pentru biserica.

Cand au descris in Biblie cum se distrau romanii cand Isus a picat in mainile lor, se specifica cum il bateau iar pe rani ii turnau otet si cum in pletele lui lungi au pus o coroana de spini. De ce au recurs la aceste descrieri care astazi impresioneaza milioane de natangi?? Pentru ca in acest fel batjocoreau in eternitate nazireii, oamenii care aveau cele mai mari cunostinte despre cunosterea interioara si despre puterile omului.

Tot nazirean a fost si Ioan Botezatorul, asa cum ne spune evanghelia lui Luca 1/15”Căci va fi mare înaintea Domnului; nu va bea vin, nici altă băutură ameţitoare şi încă din pântecele mamei sale se va umple de Duhul Sfânt.” Faptul ca Isus a fost creat dupa modelul unui Naziereu il spune de zeci de ori Biblia, care, asa cum am vazut, contine amestecaturi atat de bine puse la punct, incat iti trebuie un ochi ager ca al condorului ca sa le remarci pe toate. Faptele apostolilor: 2/22” Bărbaţi israeliţi, ascultaţi cuvintele acestea: Pe Iisus Nazarineanul, bărbat adeverit între voi de Dumnezeu, prin puteri, prin minuni şi prin semne pe care le-a făcut prin El Dumnezeu în mijlocul vostru, precum şi voi ştiţi” Faptele apostolilor 3/6”Iar Petru a zis: Argint şi aur nu am; dar ce am, aceea îţi dau. În numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, scoală-te şi umblă. Faptele apostolilor: 4/10”Cunoscut să vă fie vouă tuturor, şi la tot poporul Israel, că în numele lui Iisus Hristos Nazarineanul, pe Care voi L-aţi răstignit, dar pe Care Dumnezeu L-a înviat din morţi, întru Acela stă acesta sănătos înaintea voastră!” In aproape tot Noul Testament Isus este numit Nazireul sau Nazarineanul. Cautati!!

Un alt aspect interesant se refera la familia lui Isus si la nasterea sa care pentru biserica sunt adevarate miracole ceresti pe care nu le poate explica, mai cu seama ca de 2000 de ani tese in jurul acestora o aura de mister si misticism fara egal. In unele evanghelii apocrife Maria apare ca un fel de om-inger care sta intr-o manastire, iar ingerii domnului vin si o hranesc cu o licoare miraculoasa, in altele apare copilaria lui Isus, iar in altele viata Mariei. Stati linistiti!! Toate aceste fapte ireale au fost intocmite cu grija la cateva secole departare de presupusa viata si moarte a lui Isus. Panza acesta de paianjen a fost tesuta in timp si continua si astazi sa fie din ce in ce mai deasa si mai neinteleasa.

In realitate Biblia este plina de povestiti in care sunt zugravite nasteri la fel de misterioase ca cea a lui Isus, care s-au produs prin vointa domnului. El stia intotdeauna cand se va naste fatul, ce sex va avea si motivul pentru care fusese conceput, pentru ca toti acesti „nascuti  din spirit” aveau misiuni importante de indeplinit. Femei care au conceput copii si au nascut la varste tinere sau extrem de inaintate prin vointa Spiritului sau  a Sfatului Duh au fost Sara, sotia lui Avram si mama lui Iacob, sotia lui Manoah, mama lui Samson, Elisabeta, mama lui Ion Botezatorul, Maria, mama lui Isus. La toate venea prima data un inger care era mesager al domnului. Acesta le anunta ca vor deveni mame, le spunea sexul viitorului copil, perioada cand acestea vor naste si ce vor face acesti copii cand vor devin majori.

Oare vreunul dintre acesti credinciosi s-o fi intrebat vreodata, macar asa in treacat, cum este posibil ca un spirit sa vina asa tiptil, sa sufle peste burta unei femei de 90 de ani si brusc, acesta sa ramana insarcinata? Sau cum este posibil ca o lumina sa vina din cer si sa insamanteze pantecul unor muritoare? Pe langa aceste ineptii fara egal, cu Maria povestea intrece orice limita a logicii si bunului simt pentru ca ea naste pe Isus si ramane fecioara, dar mai mult decat atat, da nastere  fratilor  si surorilor lui Isus si chiar si dupa aceaste nasteri ramane virgina. Cu alte cuvinte se pare ca si Iosif sufla peste burta ei noaptea ca ea sa ramana insarcinata cu viitori lui copii. Manuscrisele antice abunda de astfel de povestiri in care o mama virgina da nastre la copii doriti de zei, cu mult inainte de povestea acestui Isus biblic. Iata cateva dintre cele mai cunoscute fecioare cu prunci.

dee con bambini.png

Nuuu. Treziti-va! Ingerul le anunta ce au decis zeii, care veneau apoi si le implantau cate un ovul fecundat, al carui sex se stia deja de la inceput, iar la nastre li se facea cate o cezariana. Nu exista la nivel fizic o astfel de „minune” facuta de nici un spirit, indiferent cat ar fi el de smecher si de atotputernic. Cand a inventat aceste enormitati, biserica s-a intrecut pe ea insasi in dementa si cretinism.

puteti citi aici partea 2

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2019/02/27/gabriela-dobrescu-cum-a-fost-inventat-isus-minunile-nefacute-parte-2/

gabriela dobrescu

2 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Cum a fost inventat Isus Cristos/parte 1

  1. Pingback: Gabriela Dobrescu-Cum a fost inventat Isus/Minunile nefacute, parte 2 | Extraterestrii Printre Noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s