Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine/Spiritul si Sufletul, parte 2

Spiritul

sp e anima

In aceasta a doua parte voi incerca sa expun pe scurt cine sunt Sufletul si Spiritul, adica aceste doua entitati atat de importante si de necunoscute pentru lumea de astazi. In a treia si ultima parte o sa demonstrez cum mult trambitata kabala ebraica nu a facut nimic altceva decat sa indeparteze omul de la adevarata cunoastere interioara. O sa vedeti  cum stiinta antica care iti explica ce puteri nemarginite ai in tine a fost inlocuita cu minciuni si practici daunatoare.

Asa cum spuneam in prima parte, datorita evreilor, Ka si Ba capata mai tarziu nume giudee, asa cum era de asteptat. Datorita acestei schimbari Ka devine spiritul, iar Ba devine sufletul, in absolut toate scrierile si limbile pamantului, bineinteles mai putin in Romania unde ele sunt numite laolalta cu denumirea de sine.

sinele e spirit poza.jpg

Voi incepe aceasta relatare cu povestea spiritului descrisa in mitul omenirii, dar distrusa de “stiinta” evreilor si de Biblia romanilor. Astfel, evreii si grecii au inceput sa denumeasca Spiritul cu doi termeni care au ramas de baza in absolut toate scrierile care se ocupa de cunoasterea spirituala. Evreii au denumit spiritul in limba aramaica, adica in ebraica antica Rùach, iar grecii antici l-au numit Pnèuma, care inseamna in ambele limbi Suflu, Respiratie, Viata corpului. Este important sa retineti semnificatia acestor cuvinte care atat pentru lumea antica cat si pentru mediile spirituale definesc Spiritul. In Biblie, singura carte existenta astazi in care apare descris Sufletul si Spiritul, termenul Spirit a fost inlocuit de cuvantul Duh. Aceasta diferenta apare nu din cauza ca spiritul ar fi o entitate diferita fata de duh, ci pentru ca atunci cand s-a reeditat Biblia popii nu au reactualizat si acest nume, probabil pentru ca duh este un cuvant extrem de misterios fata de spirit, care este varianta sa moderna.

In cea mai mare parte a scrierilor actuale, Spiritul este considerat cea mai importanta entitate nevazuta care exista in acesta lume vizibila. El este cel care da inteligenta si viata corpului material,  fara de care el nu ar exista. In momentul in care spiritul paraseste corpul, acesta devine tarana care se intoarce in pamantul de unde a fost creat.

Deci forta vitala a acestui corp pamantean este Spiritul care este energia vie care il anima. Tot ce este viata pe acest pamant, de la apa pana la om, animale, gaze si plante, toate au in ele Spiritul. Celebra expresie pusa pe seama lui Shakespeare “Gandesc, deci exist” este in realitate ecuatia vietii materiale. Ca sa existi trebuie sa ai minte, iar cand ai minte gandesti, pentru ca spiritul oricarei vietuitoare materiale este de fapt mintea fiecareia. In Biblie este mentionat de multe ori faptul ca Spiritul da inteligenta, adica mintea oricarei fiinte vii. Animalele gandesc putin pentru ca simturile lor extrem de avansate compenseaza lipsa unei  gandiri complexe, dar si trupul lor prinde viata datorita spiritului care e in ele.

spiritul in corp, poza.jpg

Pentru o intelegere cat mai corecta a celor ce spun, am ales sa exemplific cu citate celebre sau cu ceea ce scrie Biblia, mentionand, unde este cazul, schimbarile facute de catre popi, astfel incat sa nu ajungi sa te cunosti niciodata. Versete in care este mentionata forta Spiritului care da viata trupului material sunt extrem de multe. Fara spirit corpul este doar o haina, o coaja moarta care prinde viata imediat ce acesta intra in el. Acesta este motivul absolut pentru care in scrierile actuale moderne, spiritul este cea mai importanta entitate, asa cum se specifica clar si in epistola lui  Iacov 2/26 „Corpul fără spirit este mort”.

Asa cum trupul material al oricarei fiinte vii are nevoie de spirit pentru a prinde viata, tot la fel si spiritul are nevoie de un corp pentru a se manifesta in lumea materiala. Orice entitate spirituala are nevoie de un corp pentru a se manifesta in aceasta lume. Nimeni, nici macar dumne-zeul acesta venerat de milioane de adepti, nu poate sa se manifeste in acesta lume fara un corp material. Din acesta cauza popii cei smecheri spun ca dumne-zeul lor se manifesta prin oameni. Daca e asa, trebuie sa le reamintim ca si dracu se manifesta tot prin oameni, deci, omul trebuie sa stie doar sa faca diferenta intre manifestari ca sa realizeze cu cine are de a face. Iata cateva dintre versetele in care se scoate in evidenta puterea spiritului de a da viata corpului material ( acolo unde a fost necesar am pus in paranteze forma originala):

Sal 77/44 “Şi-a adus aminte că trup sunt ei, suflare ce trece şi nu se mai întoarce. (Si-a amintit ca ei sunt doar trupuri, ca spiritul iese si nu se mai intoarce.”

Sal 145/4 “Ieşi-va duhul lor şi ei se vor întoarce în pământ. În ziua aceea vor pieri toate gândurile lor.” (Cand spiritul va iesi din trup, acesta se va intoarce in pamant, iar gandurile sale vor dispare.)

Iov 32/8 “Dar duhul din om şi suflarea Celui Atotputernic dau priceperea. (Cu siguranta exista spiritul in oamenii mortali, iar suflul celui atotputernic le da lor inteligenta)

Efesinii4/4” Este un trup şi un Duh, precum şi chemaţi aţi fost la o singură nădejde a chemării voastre…..” (Exista un singur corp si un singur spirit la fel cum speranta pentru care ati fost chemati este una singura.)

Sal 103/30-31” …..lua-vei duhul lor şi vor respira, se vor sfârşi şi în ţărână se vor întoarce. Trimite-vei duhul Tău şi se vor zidi şi vei înnoi faţa pământului.”(Cand le vei lua spiritul, trupul lor va pleca in tarana. Cand le vei trimite spiritul tau, acestia se nasc si innoiesc fata pamantului.)

Ezechiel 37/4-6” Domnul însă mi-a zis: „Prooroceşte asupra oaselor acestora şi le spune: Oase uscate, ascultaţi cuvântul Domnului! Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu oaselor acestora: Iată Eu voi face să intre în voi duh şi veţi învia. Voi pune pe voi vine şi carne va creşte pe voi; vă voi acoperi cu piele, voi face să intre în voi duh şi veţi învia şi veţi şti că Eu sunt Domnul”….. Şi am privit şi eu şi iată erau pe ele vine şi crescuse carne şi pielea le acoperea pe deasupra, iar duh nu era în ele.”

Ezechiel 37/8”Atunci mi-a zis Domnul: „Fiul omului, prooroceşte duhului, prooroceşte şi spune duhului: Aşa grăieşte Domnul Dumnezeu: şi suflă Duhule, vino din cele patru vânturi si sufla peste morţii aceştia şi vor învia!”

Ati vazut cat de simplu si frumos iti spune omul antic ca nimeni nu este corpul cu care de obicei orice om se identifica? Din acesta cauza ei specifica ca la pierderea cuiva nu trebuie sa il plangi mai mult de o saptamana, deoarece entitatea pe care tu o iubeai isi regaseste libertatea, nicidecum nu este moarta, asa cum se gandeste de obicei. Iti lipseste fizic, te obisnuiesti greu fara sa vezi corpul sau, dar durerea este doar a ta. Acum fiti atenti la una dintre cele mai mari marlanii pe care se bazeaza religia. Desi iti scriu clar ca aceste corpuri sunt coji goale, sunt goym, cum in mod corect le numesc evreii, te fac apoi sa crezi ca doar datorita inventatul lor Isus poti sa traiesti dupa pierderea corpului.

Paragraful de mai jos este temelia pe care popii au cladit mincinoasa lor evanghelie. In principiu ei spun ca Isus a murit in trup pentru a spala pacatele omenirii, dar a inviat in spirit. Aici s-au intrecut pe ei insisi in ipocrizie, reusind sa faca milioane de oameni sa creada ca acesta este adevarul si esenta vietii. Pai ganditi un pic, ca nu costa nimic! Biblia are sute de paragrafe in care afirma ca in orice vietate materiala exista un spirit care da viata corpului, dar ca o data spiritul iesit, el revine la viata adevarata din afara corpului. Deci, care este diferenta dintre Isus acesta preaslavit de popi si om?? Nici una. Si corpul oricarui om moare atunci cand spiritul il paraseste, iar acest spirit trece doar de la viata vizibila la cea invizibila.

spiritul iese din corp.jpg

1 Petru 18-20” Pentru că şi Hristos a suferit odată moartea pentru păcatele noastre, El cel drept pentru cei nedrepţi, ca să ne aducă pe noi la Dumnezeu, omorât fiind cu trupul, dar viu făcut cu duhul.” Intelegeti acum marsavia popilor care va pun sa va inchinati la Isus, un om identic cu oricare dintre noi?? Isus a fost omorat cu trupul dar facut viu cu duhul, cu spiritul, la fel ca oricare om al carui corp moare deoarece spiritul il paraseste. Noi toti suntem ca Isus, fiecare dintre noi este de fapt un Isus, pentru ca suntem identici cu el. Omul se inchina la el insasi pentru ca nu stie ca fiecare dintre noi este de fapt un Isus.

In multe alte scrieri antice, spiritul mai este numit “suflu de viata”, expresie care in Biblie este tradusa cu “duh de viata” pentru ca Spiritul este o specie de scanteie vitala, o forta care anima toate creaturile pamantului. Nu exista nici o diferenta intre oameni si animale, deoarece toate au in ele Spiritul care le anima. Spiritul este forta vitala care insufleteste toate vietuitoarele materiale indiferent de forma corpului lor, de rasa, de inteligenta sau de putere. De altfel exista multe versete in care se explica foarte clar ca toate trupurile mor atunci cand nu mai au in ele  forta vitala sau suflu vital, care este Spiritul.

Facerea 2/7” Atunci, luând Domnul Dumnezeu ţărână din pământ, a făcut pe om şi a suflat în faţa lui suflare de viaţă şi s-a făcut omul fiinţă vie.”

Geneza 6/17”Şi iată Eu voi aduce asupra pământului potop de apă, ca să pierd tot trupul de sub cer, în care este suflu de viaţă, şi tot ce este pe pământ va pieri

Geneza 7/15 “Şi din tot trupul, în care se afla duh de viaţă, au intrat cu Noe în corabie, perechi, perechi, parte bărbătească şi parte femeiască. (Si toate  vietuitoarele in care se afla spirit de viata, au intrat pe corabia lui Noe perechi, perechi, parte barbateasca si parte femeiasca.)

Geneza 7/21-22” Şi a murit tot trupul ce se mişca pe pământ: păsările, animalele, fiarele, toate vietăţile ce mişunau pe pământ şi toţi oamenii. Toate cele de pe uscat, câte aveau suflare de viată în nările lor, au murit.”

Habacuc2/19” Vai de cel ce zice lemnului: „Scoală-te”, şi unei pietre mute: „Trezeşte-te!” Poate ea să dea învăţătură? Iată că este împodobită cu aur şi argint, dar în ea nu este un duh care s-o însufleţească.

Ati vazut ca toate vietatile si animalele pamantului sunt identice cu omul si de aceea ele sunt fratii nostri mai mici fara grai? Cand Biblia zice “ajuta-ti aproapele” nu se refera la a ajuta un alt om, pentru ca omul are tot ce ii trebuie ca sa se ajute singur. Aproapele pe care trebuie sa il ajuti sunt animalele din randul carora am fost luati si modificati genetic de catre acesti zei, astfel incat am ajuns o anomalie a creatiei.

Va amintiti cred, ca la inceput am accentuat o caracteristica unica pe care o are spiritul, pentru ca am vazut ca el este identic cu spatiul. De ce este important acest lucru? Pentru ca acest spirit unic mentine virtualitatea. Virtualiatea nu este o lume artificiala, falsa, asa cum se crede de obicei. Nu, dragilor, pentru ca virtual inseamna modificabil, inseamna o lume in continua miscare, transformare si expansiune, nu o lume moarta. Spiritul acesta care se gaseste in absolut tot spatiul poate fi numit Spiritul Universal, dar nu pentru ca el este smecherul caruia trebuie sa ii lingi mainile, nuuu. El este un spirit care a daruit puterea sa corpurilor, nicidecum seful care isi conduce subalternii. El nu a cerut nimic nimanui si nici nu agreaza pozitia robului.  Spiritul sef care vrea oameni in 4 labe este dumne-zeul evreilor nicidecum adevaratul spirit al universului. Cand spunem Spiritul, ne referim exclusiv la acest spirit suprem care nu cere si nu a cerut nimic de la cojile pe care le aduce la viata. Din acesta cauza el nu trebuie subestimat fata de Suflet, care este partea sa complementara. Ei sunt ceea ce mitul cheama cu numele de gemenii divini, care sunt frate si sora. Simbolul a luat nastere dupa ce s-a nascut imaginea. Deci imaginea este Spiritul si Sufletul, iar simbolul lor este Yig si Yang.

YinYang

In afara de faptul ca am fost invatati ca acesta este un simbol pentru masculin si feminin, absolut toate speculatiile care au fost facute pe acesta tema sunt doar minciuni fara margini. Nici macar culorile reale nu au vrut sa le redea, tocmai pentru a preamari singurele culori pe care erau in stare sa le emita aceste entitati care sunt stapanii acestei lumi. Fiecare entitate are in ea si cealalta parte, sunt individuale si ambele provin din aceeasi sursa, asa cum o sa vedeti in partea a treia a acestei lucrari.

Pe langa Spiritul si Sufletul legati intre ei pentru ca vin din aceeasi sursa, in ziua de astazi se vorbeste mult despre alte spirite superioare sau mai putin superioare care ajuta sau distrug omul. Despre provenienta acestor spirite, despre cine sunt si ce vor, ne vorbesc extrem de mult scrierile antice, care ne spun ca in afara Spiritului universal despre care am vorbit pana, mai exista si alte tipuri de spirite.

Pe de alta parte, daca chiar trebuie sa ii multumim si pe cei care nu vor sa renunte la denumirea de sine superior si sine inferior, trebuie sa le explicam ceea ce inseamna in realitate acest lucru. Sinele superior este format din Spirit si Suflet. In termeni vechi, Sufletul se numea Anima sau Animus. Cand smecherii spun ca vorbesc cu sinele superior trebuie sa specifice daca vorbesc cu Spiritul sau cu Sufletul pentru ca un sine superior care sa vorbesca pentru amandoua nu exista. Sinele inferior este ego-ul, mintea materiala, materia, personalitatea, corpul, acela care spune: “Eu nu cred pana nu vad”, sau “ trebuie demonstrat ceea ce ai zis.” Aceasta imposibilitate de a intelege ceea ce nu se vede, exista, deoarece  intre partea spirituala si partea materiala a unei persoane nu este nici un fel de legatura.

Spirito-Anima-Corpo

In scrierile sumeriene sau in mit, aceste spirite aveau o multime de nume tocmai pentru a se face o oarecare diferenta intre rolul pe care il avea fiecare sau intre gradele de pe scara ierarhiei pe care o aveau intre ei. Aceeasi este si scara de valori pe care o are societatea de astazi, infiintata si mentinuta de aceste spirite din negura timpurilor. Am sa va spun care este clasificarea acestora facuta de inteleptii antici si apoi o sa va arat ce nume au capatat ele in Biblie. Astfel, in ordine descrescatoare, cel mai tare era zeul suprem, seful tuturor zeilor. Imediat dupa el erau zeii cei mai importanti, subalternii directi ai sefului, urmati de zeii decazuti sau anunnaki, care s-au unit cu femeile omului dand nastere unor monstri insetati de sange pe care povestile elitei ii numesc semizei. Apoi erai zeii comuni, cei care munceau pentru toti acesti zei, ca de exemplu fierarul zeilor, oracolul zeilor, mesagerul zeilor, luptatorii zeilor, la fel ca poporul din ziua de astazi.

Toate aceste secaturi au fost rebotezate in Biblie precum urmeaza: dumne-zeu, dumne-zeii, ingerii care au o multime de de ierarhii intre ei, diavolul, serafinii, cherubinii si arhanghelii, care fac o gramada de munci pentru sefii lor. Toate aceste entitati sunt spirite care nu au nici un fel de legatura cu Spiritul universal despre care am vorbit pana acum. Acesta, la fel ca si Sufletul este anarhic, nu are nevoie de guvernanti, superiori sau sefi. El se conduce singur la fel ca si Sufletul, dupa bogatia de valori pe care o are in el. Toate aceste spirite pe care lumea le crede bune sau rele, vin de la al doilea creator. Nici unul dintre ele nu are o farama de bunatate in interior, dar au in schimb niste minti stralucite. Genialitatea lor consta in a face rau si a inventa tehnologia care incet si sigut va distruge toata viata materiala, asa cum a facut cu celelalte 4 generatii umane care existau inaintea acesteia.

Cel care isi spune spiritul superior este dumne-zeul acestei lumi bolnave ca si el, adica Iehova, dumne-zeul crestinilor. El este seful zeilor care sunt una si aceeasi persoana: Ioan 4/24 ”Duh este Dumnezeu şi cei ce I se închină trebuie să i se închine în duh şi în adevăr.” 2Corintenii 3/17-18” Domnul este Duh, şi unde este Duhul Domnului, acolo este libertate.”

Referindu-ne strict la spiritele din Biblie, dupa care au luat nastere in curentele spirituale toate aceste spirite superioare, bune sau rele care apar ca buruienile peste tot, putem sa facem urmatorul grafic. Spiritul Universal a devenit in Biblie Sfatul Duh, apoi este spiritul lui dumne-zeu, spiritele vietuitoarelor si spiritele rele. In lumea spirituala si a hipno-ghicitoarelor spiritele acestea devin sinele cu care ele vorbesc despre lucruri din ce in ce mai bizare, in functie de cunostintele pe care le au hipnotizatoarele sau de intuitia celor care fac pe hipnotizatele. In nici o hipnoza adevarata spiritul nu a venit sa vorbeasca cu nimeni decat daca era chemat, dar si asa o facea cu mare, cu foarte mare greutate. Sinele ala care vine la tot felul de convorbiri de duzina sunt diferite entitati care se erijeaza in Spiritul universal pe care ar trebui sa il aiba oricare corp, dar care astazi a fost inlocuit in multe corpuri  cu spiritul  dumne-zeului evreilor si o sa vedem cum.

Acesta este stapanul acestui matrix condus in general de masinarii, care a luat numele de dumne-zeu, al acestei lumi. Cu el se vorbeste de cele mai multe ori sau cu altii care sunt in subordinea lui. Ii recunosti imediat dupa subiectele abordate. In materie de spiritualitate nu stiu mai nimic, dar sunt experiti in tehnologie si lucruri comune pamantesti pe care un om care se vrea cunoscator de sine nu da doua parale. Ca sa puteti sa intelegeti mai bine cine sunt aceste spirite, inlocuiti acest cuvant cu minti, pentru ca spiritele acestea sunt de fapt  diferite tipuri de minti. Din aceasta cauza se spune despre dumne-zeul acestei lumi bolnave ca este mintea universala a universului material. Acesta este cel mai important motiv pentru care marea majoritate a lumii nu poate sa ajunga la adevar. Nu poti sa ajungi sa simti batand in tine ceea ce nu ai. Cu toate acestea ar trebui doar sa inceapa sa gandesca corect si atunci totul se va lumina si in intunericul la care nu vor sa renunte.

 Sfantul Duh este de fapt Spiritul Universal care mentine virtualitatea, inclusiv pe dumne-zeul acesta al evreilor. De fapt, acest lucru este elocvent in lait motivul cu care se incheie orice rugaciune Matei 28/18”….. în numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” Pe de alta parte, dumne-zeul tata al evreilor a spus: Marcu 3/28-29” Adevărat grăiesc vouă că toate vor fi iertate fiilor oamenilor, păcatele şi hulele câte vor fi hulit; Dar cine va huli împotriva Duhului Sfânt nu are iertare în veac, ci este vinovat de osânda veşnică.” 1 Corintenii 2/10-13, “Iar nouă ni le-a descoperit Dumnezeu prin Duhul Său, fiindcă Duhul toate le cercetează, chiar şi adâncurile lui Dumnezeu.”Cu alte cuvinte, Iehova recunoaste ca nu el este seful care se vrea pentru omenire. Duhul acesta sfant este de fapt cu mult mai mare si mai puternic decat dumne-zeul evreilor deoarece este o entitate diferita de el.

Dumne-zeul tata al evreilor, este un alt spirit extrem de smecher, care stie tot ce gandeste duhul omului, dar nu pentru ca este vreun mare magician care stie sa faca minuni, ci pentru ca el cunoaste foarte bine telepatia. Prin telepatie el transmite omului dorinta sa, iar omul, nestiind ca este controlat, crede ca acel gand sau dorinta este a sa. Galatii 5/17 ”Căci trupul pofteşte împotriva duhului, iar duhul împotriva trupului; căci acestea se împotrivesc unul altuia, ca să nu faceţi cele ce aţi voi.” Ieremia 17/9”Eu, Domnul, pătrund inima şi încerc rărunchii, ca să răsplătesc fiecăruia după căile lui şi după roada faptelor lui.

telepatia.jpg

Vedeti ce buna este canalia?? Dupa ce citeste gandurile fiecaruia, dupa ce impune fiecaruia vointa sa fara ca vreunul sa isi dea seama de aceasta scamatorie, tot el este cel care miluieste si se indura, dar numai de cine vrea el. Scrierile intelepte ale oamenilor antici spun ca omul insusi este dumnezeu, ca in el sta nemurirea si puterea cea mare, numai ca totul este limitat de acest costum, de acesta masina, care este corpul cu care el face in acesta lumea experienta manifestarii de la invizibil la vizibil.

Spiritul omului care locuieste in corpul uman, face ca trupul sa prinda viata. Deci, adevaratul templu nu este biserica cu zidurile ei pictate de oameni, ci corpul omului in care spiritul locuieste. In Biblie, popii spun ca doar anumiti oameni sunt adevarate temple pentru spirit. Aici s-au intrecut iarasi in minciuna pentru ca asa cum am vazut, toate vietuitoarele au cate un spirit in corpul lor. Ca sa creeze diferente intre oameni ei au inventat tagma popilor preafericiti care stiu cum sa isi dea seama cine mai are har in afara de ei. Aceste persoane sunt apostolii, diferiti oameni ridicati la rang de sfanti si toti cei cu ajutorul carora fac ei bani in ziua de astazi Din cauza acestei ordinare minciuni sunt oameni care se cred cu adevarat nevrednici de a fi considerati persoane spirituale. Cand mai auziti asemenea enormitati, va rog sa le spuneti popilor ca nimeni, absolut NIMENI, inclusiv dumne-zeul smecher al Bibliei, nu poate sa vina in acesta lume daca nu are un corp. Acesta este motivul primordial pentru care corpul este templul sfant, imbracamintea cea mai scumpa a lumii materiale, in care vine sa se manifeste creatorul insasi. Celelalte fiinte invizibile, datorita rautatii lor, si-au pierdut  corpul, de aceea acum sunt doar stafii si momai care sperie si turmenteaza omenirea.

Corintenii 3/16-17 “Nu ştiţi, oare, că voi sunteţi templu al lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi? De va strica cineva templul lui Dumnezeu, îl va strica Dumnezeu pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteţi voi.”

Corintenii 6/19” Sau nu ştiţi că trupul vostru este templu al Duhului Sfânt care este în voi?”

Romanii 8/9 “Dar voi nu sunteţi în carne, ci în Duh, dacă Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi.”

Romanii 8/11” Iar dacă Duhul Celui ce a înviat pe Iisus din morţi locuieşte în voi, Cel ce a înviat pe Hristos Iisus din morţi va face vii şi trupurile voastre cele muritoare, prin Duhul Său care locuieşte în voi.

O caracteristica esentiala a Spiritului sau a Duhului lui dumne-zeu, este aceea de a controla si de a impune vointa lui asupra omului. Profitand de faptul ca a spalat mintea omului cu laudaroseniile lui de mare creator atotputernic, el il face pe om sa se comporte, sa vorbesca sau sa se manifeste asa cum doreste el. Ca sa se confunde adevaratul Spirit cu spiritul stafiei, au nascocit o gaselnita fara egal. Astfel, Sfantul Duh care se refera la Spiritul universal a fost inlocuit cu inversul sau, care a devenit duhul sfant. Spiritul adevarat nu se vrea tatal, stapanul, patronul sau seful nimanui. Nu a cerut si nu a pretins nimic de la nimeni, asa cum pretinde Iehova al evreilor care este si Spiritul superior al ghicitoarelor in hipnoza sau al telepatilor, sau al altor curente asa zis spirituale.

Matei10/20 “Fiindcă nu voi sunteţi care vorbiţi, ci Duhul Tatălui vostru este care grăieşte întru voi.”

Ieremia 10/23”Ştiu, Doamne, că nu este în voia omului calea lui, nici în voia celui ce merge, putinţa să-şi îndrepte paşii săi.

Actele 2/1-4 Şi s-au umplut toţi de Duhul Sfânt şi au început să vorbească în alte limbi, precum le dădea lor Duhul a grăi.”

Luca 4/1-2”Iar Iisus, plin de Duhul Sfânt, S-a întors de la Iordan şi a fost dus de Duhul în pustie, Timp de patruzeci de zile, fiind ispitit de diavolul. Şi în aceste zile nu a mâncat nimic; şi, sfârşindu-se ele, a flămânzit.

Faptele 15/8”Şi Dumnezeu, Cel ce cunoaşte inimile, le-a mărturisit, dându-le Duhul Sfânt, ca şi nouă. 28”Pentru că, părutu-s-a Duhului Sfânt şi nouă, să nu vi se pună nici o greutate în plus în afară de cele ce sunt necesare”

Faptele 28/25”Şi neînţelegându-se unii cu alţii, au plecat, zicând Pavel un cuvânt că: Bine a vorbit Duhul Sfânt prin Isaia proorocul, către părinţii noştri.”

Faptele 13/52”Şi ucenicii se umpleau de bucurie şi de Duh Sfânt.”

Scrierile invatatilor antici au combatut mereu tirania, asuprirea si jugul cu care stapanii intunericului, adica anumite spirite au inrobit creatia materiala. Aceste umbre anti-viata au ascuns adevarul. In noul testament mai apare cate un paragraf sau verset care respecta cat de cat forma sa originala in care se specifica impotriva cui trebuie sa lupte omul in acesta lume. Unul dintre ele este acesta: Efesenii 6/12-13” Căci lupta noastră nu este împotriva trupului şi a sângelui, ci împotriva începătoriilor, împotriva stăpâniilor, împotriva stăpânitorilor întunericului acestui veac, împotriva duhurilor răutăţii, care sunt în văzduh….”

Pentru a lupta impotriva acestor umbre antiviata, omul trebuie sa descopere si sa accepte adevarul care i-a fost ascuns de milenii de acestea. Isus specifica de multe ori in evanghelii ca atunci cand el va lasa corpul, va veni in locul lui un alt spirit pe care de multe ori il numeste Mangaietorul, dar care este in realitate spiritul ADEVARULUI. Ca sa poti sa combati umbrele trebuie sa stii adevarul. Isus se defineste de nenumarate ori Calea, Lumina, Adevarul, deoarece lumina nu vine de la soare sau de la bec, ci de la ADEVARUL acela pe care lumea nu vrea sa il accepte pentru ca este prea indobitocita de minciuna si nu il poate vedea si primi.

Ioan 14/26”Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.

Ion 14/16-17,26” Şi Eu voi ruga pe Tatăl şi alt Mângâietor vă va da vouă ca să fie cu voi în veac, Duhul Adevărului, pe Care lumea nu poate să-L primească, pentru că nu-L vede, nici nu-L cunoaşte; voi Îl cunoaşteţi, că rămâne la voi şi în voi va fi!”…” Dar Mângâietorul, Duhul Sfânt, pe Care-L va trimite Tatăl, în numele Meu, Acela vă va învăţa toate şi vă va aduce aminte despre toate cele ce v-am spus Eu.”

Efesinii 6/15”Staţi deci tari, având mijlocul vostru încins cu adevărul şi îmbrăcându-vă cu platoşa dreptăţii.”

In cuvinte simple, adevarul este in fiecare om, numai ca acestia se conduc dupa legile minciunii pe care le considera corecte fiindca asa spune  majoritatea ca este bine, invatati fiind in acest fel de acest sistem, inca din frageda pruncie. Ca sa poti sa cunosti adevarul trebuie sa uiti absolut tot ce ai fost invatat, iar istoria pe care ei o impun trebuie inteleasa exact invers de cum a fost spusa. Harul de care vorbeste Biblia se afla in fiecare om pentru ca acel har este adevarul, este creatorul suprem, care nu te lasa sa gresesti, sa faci nedreptati, sa invidiezi, sa urasti, numai ca omul nu il vrea pentru ca minciuna nu este atat de taioasa ca adevarul. De aceea Isus spune ca va veni cu spada ascutita pe ambele parti pentru a imparti dreptatea care a fost detronata in lumea materiala.

sufletul lumina.jpg

Printre aceste multe spirite care amagesc in fel si chip omul nestiutor dar plin de ego, se afla o alta categorie numita generic sprite rele. Acestea se manifesta extrem de violent atunci cand reusesc sa acapareze vreun corp, iar din aceasta cauza acesti oameni au fost denumiti indemoniati. Duhurile acestea rele sunt usor de scos din om atata timp cat stii cine sunt, de ce stau in trup si cum pot fi scoase. Dumne-zeul spirit  se manifesta in corpul omului manipulandu-l cu telepatia, pe cand spiritele lui malefice se manifesta prin comportamentul pe care il au oamenii. Nu exista in acesta lume spirite bune. Spiritele bune nu vin sa ajute pe nimeni pentru ca ajutand pe altul nu faci nimic altceva decat sa il opresti din evolutie, fiindca totul se invata doar pe propria piele, daca vrei sa devii OM. 

As vrea sa scot in evidenta cateva puncte esentiale pentru orice persoana care vrea cu adevarat sa inteleaga macar in ultimul ceas, cat este de important sa te cunosti pe tine insusi, sa intelegi ca omul nu este trupul, ci ceea ce este in el. In primul rand, spiritul acesta care intra in orice vietuitoare care traieste pe aceasta planeta nu vine de la dumne-zeu, ci este controlat de dumne-zeul acesta al evreilor. Datorita  acestei marsavii facute de el, omul crede ca dumne-zeu este stapanul vietii lui in loc sa realizeze ca el este calaul sau, moartea insasi. Dumne-zeu si sfintii care te pedepsesc sunt doar inventii cu care se tine din scurt creatia si creaturile sale pentru a le putea mulge de energii care trebuiesc acestor dumne-zei, fara ca oamenii sa realizeze ca sunt trasi pe sfoara.

Noi suntem ceea ce da viata trupului, noi suntem energia care il pune in miscare asa cum benzina pune in moto masina sau cum curentul da viata PC-ului. Cand corpul este ranit, distrus sau imbatranit, nu mai este capabil sa sustina in el o potenta atat de mare si atunci spiritul isi ia zborul. Cu alte cuvinte nu este acest derbedeu cel care face ce vrea cu viata omului, ci este omul insusi cel care decide ce va face in conditia in care trupul cu care a mers in acesta lume nu il mai ajuta. Deci, citate ca acesta: Ecle 8/8” Omul nu este stăpân pe duhul  său de viaţă, ca să-l poată opri.” (Omul nu este stapan pe spiritul sau ca sa il poata opri in el.)”, servesc doar pentru a mari frica si neputinta in omul care nu are habar de aceste realitati cutremuratoare care i-au fost ascunse cu abilitate.

O alta gaselnita de doua parale cu care aceste momai nevazute tin omul in intuneric, sunt povete care te ajuta sa te “cureti” de pacatele lumesti, de genul acesteia: Gal5/16 ”Zic dar: În Duhul să umblaţi şi să nu împliniţi pofta trupului.”(Continuati sa umblati la fel ca spiritul si sa nu impliniti pofta trupului.)”. Astfel de versete trebuiesc citite invers, pentru ca  sexul, iubirea, mancatul, bautul, sunt toate pofte trupesti pe care spiritul nu le poate avea in starea sa naturala, tocmai de aceea intra in acest corp ca sa le experimenteze pe toate. Asa cum spiritul nu poate face sex in starea sa de energie vie, tot la fel nici trupul nu poate sa stea fara aceste “pacate” pentru care a fost creat sa le comita.

Asa cum am vazut, stafia marturiseste singura ca trupul acesta facut din tarana care nu este bun de nimic, este facut de el. Dar stiti de ce l-a facut atat de amarat? Fiindca mai mult de atat dumne-zeu nu a fost in stare sa faca. Ca sa ii dea viata, sufla peste el suflare de viata si corpul s-a facut fiinta vie. Cu alte cuvinte acest computer biologic care are o memorie, ca oricare alta masinarie, incepe sa functioneze fiindca in el intra un spirit. In cuvinte simple, corpul are o memorie centrala care atunci cand este activata pune in miscare mecanismele cu care el se misca. Spiritul este energia vie, combustibilul cu care memoria pune in miscare corpul. Pe langa alimentarea cu energie a corpului, Spiritul se manifesta prin acesta, astfel rade, canta, se bucura, iubeste sau sufera, in functie de ceea ce simte. Egoul si inteligenta, adica ingamfarea si cunoscutul IQ sunt date de catre diferite spirite care il paraziteaza, nicidecum de catre Spiritul universal. Acesta nu are minimul habar de tehnologie, stiinta si alte magarii inventate pentru a defini minciunile cu catre ne cresc de mici ucigand in noi creativitatea. Cu cat IQ-ul este mai mare cu atat entitatea care te guverneaza este mai antica si mai smechera.

ego si suflet.jpg

Sufletul

sufletul si spiritul 2.jpg

Incepand tot cu scrierile evreilor si termenul utilizat pentru a defini Sufletul a fost schimbat din originalul Ba egiptean. Numele aramaic folosit pentru el este  Nèphesh, pe cand grecii l-au botezat  Psykhè.  Amandoua insa se pot traduce cu termenele  Viata, Suflare Vitala. In mit si in scrierile antice Sufletul este descris ca fiind scanteia divina eterna, care este imaginea creatorului insasi. El devine in lumea virtuala ceea ce astazi poporul cheama cu numele de dumnezeu. Sufletul este dumnezeul care exista in om, dar pe care toata lumea il cauta pe dinafara sa. Sufletul este entitatea care este legata foarte mult de sentimente, de inima capricioasa care azi iubeste si maine lasa. Bunatatea unei persoane este de asemenea legata de suflet la fel cum legate de el sunt toate comportamentele care te fac sa fii numit om, pentru ca sufletul da latura fara de prihana a oricarei fiinte care are norocul sa il aiba si sa il asculte. Sufletul este latura umana, este partea feminina care exista in fiecare dintre noi, indiferent daca esti femeie sau barbat.

Si de aceasta data, singura carte actuala care ne poate da cateva amanunte importante despre Suflet este tot Biblia. In ea sunt cateva versete deloc de neglijat, in care se specifica clar ca Sufletul si Spirtul sunt entitati diferite atat una fata de cealalta, dar si fata de corp. Tesalonicezii 5/23 “Însuşi Dumnezeul păcii să vă sfinţească pe voi desăvârşit, şi întreg duhul (spiritul) vostru, şi sufletul, şi trupul să se păzească, fără de prihană, întru venirea Domnului nostru Iisus Hristos.” Un alt paragraf unde apar clar nominate cele doua entitati, de insasi Maria, este in Luca 1/46-47” Şi a zis Maria: Măreşte sufletul meu pe Domnul. Şi s-a bucurat duhul meu de Dumnezeu, Mântuitorul meu.”

sufl si spit si trupul.jpg

Sufletul acesta pe care toata lumea nevazuta il cauta si il vrea are multe particularitati despre care nimeni dintre cei care au ascuns aceste puteri ale sale, nu doresc ca sa fie aflate. Locul sau in corpul uman este precis dar nici despre aceste lucruri nu trebuie ca cineva sa afle. In ciuda acestor eforturi de ascundere a puterilor omului, mitul, de unde a fost copiata Biblia, ne da amanunte esentiale despre Suflet. Acum va rog sa fiti atenti, dar sa si judecati singuri cele urmeaza.

Cu multi ani in urma, cand am inceput sa studiez Biblia, am ramas socata de existenta multor versete stranii in care era vorba despre sange. Aceste versete vorbesc despre o regula extrem de curioasa pe care la inceput am considerat-o o regula sanitara, desi dupa, nu s-a dovedit a fi asa. Aceasta regula se refera la sange, pentru ca dumne-zeul evreilor interzice in mod categoric sa se ingereze carnea impreuna cu sangele ei. Stiind ca mancand carne insangerata sau band sange te poti imbolnavi in mod ireversibil daca acestea sunt contaminate, m-am si mirat ca dumne-zeu le-a dat evreilor o lege atat de importanta pentru sanatate. Pe de alta parte imi aparea mereu o virgula, deoarece, asa cum am vazut intr-un alt capitol, pentru aceast idol dement, sangele era ceva care purifica.

Cu infaptuirea miliardelor de  ritualuri insangerate facute pe altarele templului sau, dumne-zeu considera ca sangele purifica totul. Dupa ce beregatea mii de animale intr-o singura zi, dupa ce toti innotau in bai de sange, dupa ce acest sange era aruncat peste tot pentru a sfinti orice, ceea ce ramanea se aduna in mari recipiente care erau varsate pe camp. Deci, de ce carnea insangerata nu trebuia mancata? Raspunsul este naucitor. Pentru ca acest sange care trece prin inima oricarei fiinte vii, contine ceva atat de important incat de el nu te poti atinge. Acest ceva este Viata insasi, suflarea vitala eterna, care, asa cum am spus la inceput, este Sufletul. Desi poate pare o mare idiotenie, Sufletul se leaga cu ajutorul unei molecule particulare de molecula de ADN a sangelui. Aceasta afirmatie continuta in mit, a fost descoperita si de catre un mare om de stiinta despre care va voi vorbi imediat.

Corpul uman este adus la viata de catre suflarea vitala care intra in el, adica de Spirit, dar tot in corp exista si viata, adica Sufletul. Inca o data doresc sa precizez ca viata nu este acelasi lucru cu respiratie, suflu, asa cum se afirma si in  Iov 12/10 ”In mâna Lui El ţine viaţa a tot ce trăieşte şi suflarea întregii omeniri.” Cu alte cuvinte, de sange nu trebuie sa te atingi sub nici o forma pentru ca de el este legat Sufletul sau viata,  care este dumne-zeul adevarat al celor doua lumi.

In conditia in care omul incepe sa tina cont de aceste aspecte, interzicerea ingerarii sangelui nu ti se pare un non sens. Iata cateva dintre aceste porunci repetate in zeci de versete ale Bibliei:

Deutronomul 12/23-24 “ Numai vezi sa nu cumva sa mananci sangele, caci sangele este viata si sa nu mananci viata impreuna cu carnea. Sa nu-l mananci ci sa il versi pe pamant ca apa.”

Leviticul 19/26” Să nu mâncaţi cu sânge; să nu vrăjiţi, nici să ghiciţi.”

Geneza 9/4 “Numai carne cu viata ei, cu sangele ei sa nu mancati”

Leviticul 17/13-14” Oricine dintre fiii lui Israel şi dintre străinii ce locuiesc la voi va vâna fiară sau pasăre, care se mănâncă, acela să scurgă sângele ei şi să-l acopere cu pământ, căci viaţa oricărui trup este în sângele lui. De aceea am zis fiilor lui Israel: Să nu mâncaţi sângele nici unui trup, pentru că viaţa oricărui trup este în sângele lui: tot cel ce-l va mânca se va stârpi.”

Este important sa retineti ca inclusiv pentru acesta naluca tiranica Sufletul inseamna ceva teribil de important si de pretios. Din cauza acestor interdictii atat de stricte in ceea ce priveste sangele si Sufletul care il innobileaza, Martorii lui Iehova refuza transplanturile de sange, care in orice spital occidental a fost inlocuit pentru ei cu plasma.  Ati vazut?? Dumne-zeu le interzice evreilor sa manance carne insangerata nu datorita infectiilor pe care aceasta le-ar produce in corp, ci datorita faptului ca in sange exista viata, adica Sufletul.

Vechiul Testament este plin cu descrierile ritualurilor insangerate care aveau loc pe altarele domnului evreilor in fieacre zi. Aceasta varsare de sange fara masura era facuta ca un ritual sfant deoarece pentru naluca dementa sangele avea rol de purificator in acele vremuri de crancena durere. Despre aceste oribile asasinate am scris deja in lucrarea “Ritualuri satanice pe altarele domnului”, in care acestea sunt descrise cu mii de particularitati, incat te apuca durerea de stomac si vomitatul instantaneu. Cand la Roma s-a inventat Noul Testament, popii nu puteau sa treca peste aceste importante rituri antice ale mortii. Astfel, ei au facut ca de obicei o schimbare a lor, dar doar cu numele, scopul si metodele au ramas insa identice. Acest inuman mod de a asasina fiinte nevinovate pentru a provoca iesirea instantanee a Sufletului a fost transformat in Noul Testament in ritualul spalarii pacatelor sau a ispasirii.

Astfel au inventat ritualul ispasirii pacatelor pe care o face Cristos pentru om, cu sangele si moartea sa. In acesta noua varianta a aceluiasi odios ritual,  sangele, care nu mai putea fi agreat ca ceva sfant a fost inlocuit cu vinul care, pe langa faptul ca nu contine nimic divin in el, intuneca mintea omului si reduce puterea trupului. In ritualul lui Cristos, pe altar nu se mai pune sange, ci acest vin, care ispaseste pactele omului. In locul corpului celui ucis pentru a i se varsa sangele, au pus o bucata de paine care a devenit trupul lui Cristos care „moare”, adica isi da Sufletul  nalucilor la care se inchina toti prostii.  Leviticul 17/11” Caci viata  trupului este in sange. Vi l-am dat ca sa il puneti pe altar, ca sa slujeasca ca ispasire pentru suflete voastre, caci prin viata din el face sangele ispasire.” Lev17/11-12” Pentru că viaţa a tot trupul este în sânge şi pe acesta vi l-am dat pentru jertfelnic, ca să vă curăţiri sufletele voastre, că sângele acesta curăţeşte sufletul. De aceea am şi zis fiilor lui Israel: Nimeni din voi să nu mănânce sânge şi nici străinul, care locuieşte la voi, să nu mănânce sânge.”

sufletul- porumbel.jpg

Paragrafe ca acestea sunt cu zecile in toata Biblia, si trebuie sa recunosteam ca si de aceasta data popii au niste minti diabolice care ajung la genialitate dar in cel mai negativ si murdar mod. Deci, pe de o parte ei recunosc ca sufletul de gaseste in sange, si sta pe undeva pe langa inima, dar in acelasi timp sangele trebuie varsat pentru a face ispasirea de pacate a sufletului care il innobileaza. Sufletul nu are pacate pentru ca in el nu exista raul indiferent de care fel ar fi el, mai mic sau mai mare. In el nu exista dualitate si nu exista judecata, pentru ca el este constiinta atat de mult ascultata de toti inteleptii omenirii si cautata in van de cei fara de cunostere interioara. Toti acesti praduitori ai omenirii faceau aceste ritualuri insangerate pe care le-au numit ori ispasirea de pacate ori ritualuri satanice pentru a putea acapara sufletul care se vedea nevoit sa iasa din trup instantaneu. Cu toate acestea, nu au reusit niciodata sa obtina efectul scontat, asa ca aceste uzante ordinare au fost inlocuite cu altele identice dar facute cu perdea, de tipul ritualului lui Cristos.

Si in timpurile mai vechi, chiar acum cateva decenii, cand inca o mare parte de adevar nu fusese acoperita de tot, oamenii simpli ai pamantului mai foloseau inca termenul de Suflet pentru a defini omul. Iata cateva versete care  exemplifica cat se poate de simplu acest lucru.

Exodul 16/16” Iată ce a poruncit Domnul: Adunaţi fiecare cât să vă ajungă de mâncat; câte un omer de om, după numărul sufletelor voastre; fiecare câţi are în cort, atâtea omere să adune

Geneza 46/15,18,22 “Aceştia sunt feciorii şi nepoţii Zilpei, pe care Laban a dat-o Liei, fiica sa. Ea a născut lui Iacov şaisprezece suflete.”

Iosua 11/11” Şi a ucis toată suflarea din acesta cu sabia, dând toate pieirii; şi n-a rămas nici un suflet, iar Haţorul l-a ars cu foc.”

Faptele 27/37” Şi eram în corabie, de toţi, două sute şaptezeci şi şase de suflete.”

Romanii 13/1” Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri…….”

Un alt aspect important despre care omul nauc de astazi nu are habar, face referinta la toate animalele pamantului, care sunt considerate in epoca actuala fiinte fara simtaminte, discernamant sau minte. Si de acesta data stiinta antica da clasa nebuniei actuale, deoarece pentru omul intelept al altor timpuri demult apuse, animalele erau fiinte cu suflet in ele, la fel ca omul. Cum toti va bateti cu pumnii in piept ca sunteti crestini ar trebui sa stiti ca si Biblia voastra copiata din cartile vechi recunoaste acest lucru.  Deci, si aici animalele originale, cele de inceput, erau considerate de catre toti oamenii antici fiinte cu suflet in ele care nu erau cu nimic mai prejos decat omul. Geneza 1/20-21,24” Apoi a zis Dumnezeu: „Să mişune apele de vietăţi, fiinţe cu viaţă în ele şi păsări să zboare pe pământ, pe întinsul tăriei cerului!” ….. Apoi a zis Dumnezeu: „Să scoată pământul fiinţe vii, după felul lor: animale, târâtoare şi fiare sălbatice după felul lor”. Şi a fost aşa.”

Geneza 9/10” Şi cu tot sufletul viu, care este cu voi: cu păsările, cu animalele şi cu toate fiarele pământului, care sunt cu voi, cu toate vietăţile pământului câte au ieşit din corabie;”

Numerele 31/28” 28. De la ostenii care-au fost la razboi pune deoparte pentru Domnul cate un suflet din cinci sute, atat din oameni cat si din vite, din oi si din asini;”

In versetele de mai jos Sufletul are sensul de Viata a persoanei, adica exact asa cum este el numit si de stiinta. Exodul 4/19” După atât de multe zile a murit regele Egiptului care prigonise pe Moise, şi Domnul a grăit aceasta lui Moise în pământul Madian: „Scoală şi întoarce-te în Egipt, că au murit toţi cei ce căutau sufletul tău!””

Geneza 35/18” Iar când Rahila îşi dădea sufletul, căci a murit, a pus copilului numele Ben-Oni, adică fiul durerii mele, iar tatăl lui l-a numit Veniamin.

Ioan 10/11”Eu sunt păstorul cel bun. Păstorul cel bun îşi pune sufletul pentru oile sale.

Leviticul 18/29”Că tot cel ce va face ticăloşiile acestea, sufletul care va face acestea se va stârpi din poporul său.

1 regi 17/17-23” După aceasta s-a îmbolnăvit copilul femeii, stăpâna casei, şi boala lui a fost atât de grea, că n-a mai rămas suflare într-însul. Şi a zis ea către Ilie: „Ce ai avut cu mine, omul lui Dumnezeu? Ai venit la mine ca să-mi pomeneşti păcatele mele şi să-mi omori fiul?”Iar Ilie a zis: „Dă-mi pe fiul tău!” Şi l-a luat din braţele ei şi l-a suit în foişor unde şedea el şi l-a pus pe patul său. Apoi a strigat Ilie către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeul meu, oare şi văduvei la care locuiesc îi faci rău, omorând pe fiul ei?” Şi suflând de trei ori peste copil, a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeul meu, să se întoarcă sufletul acestui copil în el!” Şi a ascultat Domnul glasul lui Ilie; şi s-a întors sufletul copilului acestuia în el şi a înviat. Şi a luat Ilie copilul şi s-a coborât cu el din foişor în casă şi l-a dat mamei sale şi a zis Ilie: „Iată copilul tău este viu!”

Ioan 15/13” Mai mare dragoste decât aceasta nimeni nu are, ca sufletul lui să şi-l pună pentru prietenii săi.

Faptele 20/10” Iar Pavel, coborându-se, s-a plecat peste el şi, luându-l în braţe, a zis: Nu vă tulburaţi, căci sufletul lui este în el.”

Cea mai mare si pretioasa bogatie a omului este sufletul sau pentru ca el fiind constiinta, dumnezeul interior al fiecaruia, nu te va lasa nicidata sa faci rau altcuiva. Raul si pacatele pe care religia le pune in spatele sufletului sunt doar un alt mod ingenios prin care omul este indus in eroare pentru a cere iertare exact celor care i-au inventat raul. Sufletul este cel pentru care merita sa nu te atasezi de nimic din acesta lume iluzorie pentru ca el este adevarata viata, calea, lumina si adevarul. Mat6/25” De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru sufletul vostru ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca; au nu este sufletul mai mult decât hrana şi trupul decât îmbrăcămintea?” Mat 10/28” Nu vă temeţi de cei ce ucid trupul, iar sufletul nu pot să-l ucidă……”

Omul cu suflet nu poate gresi sau face rau niciodata nimanui. Daca in anumite imprejurari mintea l-ar impinge sa faca o rautate, sufletul nu il va mai lasa sa traiasca linistit, pentru ca acea gresala nespusa il va turmenta pana cand va decide sa dezvaluie acel rau sau nedreptate facute altuia. Deci, cand burtosii cu rochii negre va spun ca trebuie sa va spalati de pacatele sufletesti, sa le radeti in nas, pentru ca acestea nu exista. In primul rand pentru ca sufeltul fiind o entitate eterica, invizibila, se materializeaza intr-un corp material tocmai pentru a explora, intelege, atinge, tot ceea ce in starea sa naturala nu poate face. Nu exista suflete pacatoase pentru ca sufletul este dumnezeul interior al fiecarui om. Cand un om greseste fata de un altul, nu vine dumne-zeul smecher al evreilor ca sa il judece, ci sufletul lui il va demasca pentru ca el este constiinta sa interioara care il va roade pe dinauntru pana va marturisi raul pe care l-a facut. Petru 2/11”Iubiţilor, vă îndemn ca pe nişte străini ce sunteţi şi călători aici pe pământ, să vă feriţi de poftele cele trupeşti care se războiesc împotriva sufletului.”

Sufletul este poarta de intrare

Pe de alta parte intr-un capitol anterior v-am aratat cum elita a inventat pacatul si de cine este el dat. Deci, acest pacat fiind inexistent in realitate, tot la fel si pacatele omului sunt inexistente. Ganditi, un pic! Daca corpul moare, putrezeste, se descompune transformandu-se in alte componente chimice, ce anume trebuie sa fie curat dupa moartea sa, sufletul?? Pai sufletul este deja curat, neprihanit si pe langa toate celelalte entitati indiferent de felul in care sunt numite ele: extraterestrii, spirite rele sau bune, energii, entitati sau dumne-zei, sufletul este singurul care ramane etern in orice dimensiune sau plan existential, asa cum energia sa este eterna si infinita. Cu toate acestea, doctrina religioasa vrea ca sufletul sa aiba pacate pe care trebuie sa le curete, asa cum se spune in paragrafe ca cele de mai jos:

Iacov5/19,20” Fraţii mei, dacă vreunul va rătăci de la adevăr şi-l va întoarce cineva, Să ştie că cel ce a întors pe păcătos de la rătăcirea căii lui îşi va mântui sufletul din moarte şi va acoperi mulţime de păcate.”

Petru1/9” Dobândind răsplata credinţei voastre, mântuirea sufletelor.”

Luca21/19” Prin răbdarea voastră veţi dobândi(salva) sufletele voastre.

Isaia55/3” Luaţi aminte cu urechile voastre şi mergeţi pe căile Mele. Ascultaţi-Mă pe Mine şi viu va fi sufletul vostru.”

Despre ce se ascunde in spatele acestor paragrafe si despre ce anume sunt cu adevarat Sufletul si Spiritul vom vorbi in urmatorul capitol.

Gabriela Dobrescu

puteti citi parte 1 aici:

https://extraterestriiprintrenoi.wordpress.com/2019/02/24/gabriela-dobrescu-cunoasterea-de-sine-primul-pas-catre-eternitate/

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

5 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine/Spiritul si Sufletul, parte 2

 1. Pingback: Gabriela Dobrescu-Cunoasterea de sine, primul pas catre eternitate, parte 1 | Extraterestrii Printre Noi

 2. Dincolo de limitări / de omenesc, se află sinele .
  Sinele este format din Spirit şi Suflet, care este UNUL şi acelaşi.
  Este corectă detalierea făcută în conţinut. Pot să-mi părăsesc corpul şi pot să-mi văd în acelaşi timp: sufletul, spiritul şi corpul.
  Depinde NUMAI de mine, ce formă voi da Realităţii care mă înconjoară, deoarece eu SUNT cel care transformă lumea în care trăiesc .
  * Cei care spun că sunt credincioşi de oricie religie ar fi aceea, ar trebui să-şi pună o întrebare de bun simţ:
  – Dacă s-ar fi născut azi şi acum, în Iran, China sau Norvegia,
  – Cine ar fi fost acel Isus, sau oricare lider religios, … pentru el/ea ??
  * EU SUNT PUTERE, SUFLET, CONŞTIINŢĂ, … eu sunt DUMNEZEUL MEU.

 3. SURSA este mintea subconştientă / este partea ei de program unde îşi acumulează informaţia.
  SPIRITUL este capacitatea ei de înţelegere şi locuieşte numai pe pământ .
  SUFLETUL este scânteia / este energia care ajută spiritul să se manifeste prin acest corp material.
  La moartea corpului fizic spiritul se uneşte cu sufletul şi se întoarce în sursă, sau este aspirat în acel tunel dacă aparţine vreunei religii, … după care se va reîncarna într-un alt corp de copil, până când va realiza că în el este o putere şi o conştiinţă formată din lumină şi respiraţie / sinele / care nu s-a născut niciodată, nu are nume şi este indestructibil / eu fiind o parte din sursă care m-am desprins, să trăiesc separaţia.

 4. Pingback: Cunoasterea de sine/ Probe evidente ale existentei Sufletului si Spiritului, parte 3 | Extraterestrii Printre Noi

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s