Gabriela Dobrescu-Cum a aparut Biblia si de unde s-au inspirat biblistii

Ca sa puteti intelege ceea ce voi scrie in aceste pagini, este necesar sa stiti inainte de toate cum a luat nastere Biblia, cine a scris-o cu adevarat si de ce o carte atat de minunata si unica a dat nastere la sute de culte religioase care mai de care mai tiranic si mai mincinos. Pe de alta parte vreau sa intelegeti si care a fost scopul celor care s-au gandit sa tina in intuneric pentru 2 milenii, milioane de persoane si sute de mii de generatii umane.

Biblia nu este o carte care a existat in vechime, ci este o carte relativ noua care a fost intocmita pe baza mai multor carti antice care au fost in mare parte amestecate, falsificate, rastalmacite si injumatatite. Ea a fost scrisa de cativa oameni care in acele vremuri stiau arta scrisului si a cititului, arta de existenta careia majoritatea omenirii nici macar nu avea habar.

Acum 1500 de ani, clerul si scribii lor  nu au scris Biblia, ci au copiat, au unit si au amestecat o gramada de traditii orale, izvoare istorice, legi, reguli pentru igiena si nutritie, poezii, cantece, proverbe, zicatori si fapte istorice reale cumulandu-le intr-o noua scriere care avea sa devina mai tarziu “cuvantul lui dumne-zeu”. In acele timpuri erau doar cativa cei care stiau sa scrie si sa citesca, iar acesti cativa faceau parte toti din tagma sacerdotilor, a preotilor templelor, care implineau serviciile pentru zei. Acestia fusesera invatati de zei tainele scrisului si ale cititului, pentru ca scrisul si cititul nu apartineau omenirii, ci zeilor. Mai tarziu, in evul mediu, s-a extins invatatura aceasta doar pentru nobili si pentru persoanele de cel mai inalt rang, adica regii si imparatii, care de multe ori nu stiau sa citeasca si sa scrie nici o boaba, pentru ca aveau mereu scribi care scriau si citeau in locul lor.

In baza acestor scrieri care mai tarziu vor forma cartea de capatai ale celor mai importante culte monoteiste al lumii, o mana de oameni tin in maini destinele umanitatii si libertatea ei. In acest fel, eroii antichitatii, marii razboinici ai neamului omnesc care au luptat impotriva zeilor si a daunatoarei lor tehnologii cu care au reusit sa inrobeasca umanitatea, au fost transformati in patriarhi biblici, in fiinte nestiutoare si supuse unei superpotente care nu a existat niciodata.

Clerul mincinos, vrea sa credem ca aceasta carte ticluita de ei a fost  cartea de cult a evreilor, un popor care s-a nascut din neant, cu o istorie inexistenta, dar care a avut norocul sa aiba un creator nepamantean. Aceasta fiinta care i-a creat si modelat a fost un spirit care ii inspira in scrierea acestei carti in care el este elogiat si ridicat in slavi in asa fel, incat va deveni stapanul suprem al pamantului si al raselor umane.

Acum, cand stiu atat de multe lucruri, ma amuz gandindu-ma cat de usor poti sa manevrezi mintea umana si multimea indoctrinata deja din frageda pruncie de “adevarurile stiintifice” pe care doar elita le-a cercetat, le-a descoperit si le-a aprobat ca pe adevaruri absolute. Ca sa intelegeti ceea ce spun, haideti sa incepem sa cercetam un pic scrierea evreilor. Aceasta scriere era incomprensibila, pentru ca evreii nu aveau cuvinte care sa aibe pauze intre ele. Scrierea lor era un lung sir de litere de unde trebuia sa formezi tu cuvantul si sa formulezi tu ceea ce credeai ca este scris acolo cu adevarat.

Multe scrieri ale antichitatii sunt incomprensibile astazi pentru ca in acele vremuri fiecare folosea moduri diferite de scris. Unele culturi scriau de sus in jos, altii de jos in sus, altii de la dreapta la stanga, altii de la stanga la dreapta, altii foloseau simboluri, altii desene de animale pasari sau vegetale, altii semne cuneiforme, asa cum si evreii aveau aceasta scriere particulara. Citirea scrierii lor aparea si mai greoaie datorita faptului ca ei nu foloseau vocale. Datorita acestor particularitati, romanii nu au putut niciodata sa traduca numele corect al acestui dumne-zeu al evreilor, nume format din mult cunoscuta tetagrama JHWH, motiv pentru care au spus ca nimeni nu are voie sa pronunte numele lui dumne-zeu. Aceasta colosala minciuna este usor de combatut pentru ca in cartea sfanta a evreilor numele domnului lor apare de mai bine de 5000 de ori. Diferenta dintre felul in care se scrie un cuvant fata de felul in care se citeste se numeste “qere-ketiv” si datorita acestui fapt numele lui dumne-zeu se citeste Yahweh sau Jahve sau Iahve, nume de la care provine numele in romaneste al acestui dumne-zeu, care este Iehova. Acum, pentru ca ati inteles un pic greutatea acestei scrieri, am sa va arat cum aparea scrisul lor cu vocale: “Practicbibliaapareascrisainacestfel” sau fara vocale: “Prctcbblprscrsncstfl”. Multiplicati acest rebus pentru circa 2 milioane si jumatate de litere si in acest fel, aveti in fata Biblia originala.

bib- pagina aramaica.jpg

Cu alte cuvinte, scrierea ebraica antica si interpretarea sa, a fost la indemana celor care au vrut sa construiasca un scenariu cat mai pompos pentru dumne-zeul care trebuia inventat. In acest fel au fost asociate fapte si istorii care aveau ca personaje principale zeii antici, fiindca despre un dumne-zeu singur, pana la aparitia Bibliei, nimeni nu a vorbit niciodata si nimeni nu cunoaste nimic despre existenta sa. Biblia ebraica originala nu vorbeste despre un singur dumne-zeu, ci despre niste fapturi numite Elohim. Acest cuvant nu se refera numai la o singura zeitate, asa cum vom vedea in alt capitol, ci la mai multe, care au creat pamantul, cerul, omul si toate vietuitoarele care il populeaza. Mai mult decat atat, acest dumne-zeu monoteist, este un personaj plin de frica si ura atat impotriva altor dumne-zei care il eclipseaza, cat si impotriva umanitatii pe care o scalvizeaza.

Biblia este compusa in principal din cele cinci carti ale lui Moise, carti pe care evreii le numestc Torah, iar biserica Pentateucul. Cartile lui Moise reprezinta cea mai sfanta si importanta invatatura antica a evreilor. Pe langa acestea, Biblia ebraica mai are si altele carti, care in limba lor se numesc Tanah, iar in cea bisericeasca Vechiul Testament. Evreii care mai cred si astazi in adevarata lor lege nu au nici un fel de legatura cu Noul Testament si nu recunosc existenta lui Cristos pe pamanturile lor. In legea lor exista doi invatati care trebuie sa vina dar care nu au nici o legatura cu fiul lui dumne-zeu inventat de romani. Biblia evreilor contine in total 39 de capitole. La cele 5 carti ale lui Moise adaugandu-se cartile profetilor, judecatorii, regii, pilde, psalmii……. Biblia evreilor este cartea de capatrai a oricarui cult crestin existent, la care fiecare a adugat alte carti si invataminte pentru a-l deosebi de celelalte. Iehova, dumne-zeul asasin al evreilor este dumne-zeul tuturor crestinilor, desi niciunul nu vrea sa recunoasca acest lucru. Cu toate acestea, Biblia povesteste cu lux de amanunte cum acest dumne-zeu era seful acestei natii de hibrizi creata de el si cum fiul sau Isus, care se plimba in rochie lunga pe nisipurile Palestinei nicidecum pe plaiurile mioritice, a incercat sa deschida ochii poporului lui dumne-zeu ca sa vada adevarul.

Aceasta carte a evreilor, care era extrem de neinteleasa si greoaie a fost tradusa pentru prima oara in limba greaca veche, care era limba literara, limba scrisa a antichitatii, de catre scribii papei. Prima Biblie care s-a putut citi intr-o limba europeana s-a numit Septuaginta (285-247), iar clerul vrea cu orice chip sa credem ca ea a fost scrisa de 70 de scribi evrei. Acestia, dupa spusele lor, au muncit mai bine de 40 de ani sa o intocmeasca in orasul Alessandria, al Egiptului. Va dati seama ce importanta are astazi aceasta fraza cu care se propaga una dintre cele mai oribile minciuni? Ei vor sa scoata in evidenta faptul ca tot evreii sunt cei care au tradus pentru prima oara scrierile lor sfinte in limba greaca botezandu-le Septuaginta. Dar cand vreodata s-a intamplat o asa minune?? Niciodata !!!! Toata aceasta carte care pana acum o mie de ani nici nu exista, a fost opera romanilor si a papilor care in acest fel au ajuns stapanii lumii cu adevarat pana in zilele noastre. Pentru a reusi sa duca la bun sfarsit aceasta decizie, Roma isi trimite scribii papali in Alessandria Egiptului unde exista cea mai vasta si importanta biblioteca a lumii antice : Biblioteca din Alessandria, care detinea toata stiinta si istoria veche a lumii. De acolo, scribii au inceput sa nascoceasca o carte in care sa proslaveasca un imaginar stapan al lumii care va lasa pe pamant o singura institutie care sa guverneze in numele sau: biserica romano-catolica.

Dupa ce au plasmuit cartea care avea sa devina peste 1000 de ani Biblia, romanii au sustras cu abilitate toate manuscrisele de o importanta vitala pentru omenire di marea biblioteca alessandrina, iar apoi au dat foc rafturilor goale pentru a ascunde jaful pe care de abia il comisesera.

bib-pagina In anul 390, adica la mai bine de 600 de ani de la traducerea Bibliei evreilor in limba greaca, papa hotaraste ca Septuaginta sa fie tradusa toata in latina. Astfel, il trimite pe Ieronim la Bethleem ca sa inceapa traducerea dupa scripturile originale. Ieronim a dat cea mai completa versiune a cartii, care s-a numit Vulgata, prima fiind Vetus Latina. Nici de aceasta data viclenia, ipocrizia, minciuna si dementa clerului care doreste cu orice pret sa inrobeasca lumea nu se lasa asteptata. Deci, dupa ce timp de 40 de ani scribii papei bantuie prin biblioteca din Alessandria pentru a nascoci Septuaginta, la cateva secole dupa, tot papa il trimite pe Ieronim in Bethleem ca sa faca ce??? Sa inceapa traducerea dupa scrierile originale??? Adica in loc sa fie scrisa Septuaginta dupa originalele care nu existau in acea vreme, ei fac Vulgata dupa scrierile originale !!! Noooooo. Adevarul este, ca ei vor cu orice pret sa ingenuncheze macar in viitor poporul tracilor si atunci fac ceva oribil. Romanii inventeaza limba latina, o limba care nu a fost vorbita de nici un popor sau invatat al acestei planete pentru ca ea este o limba inventata in Grecia, care devine limba bisericii catolice. Singura care a vorbit si a lasat documente in limba latina este biserica romano-catolica.

Cu alte cuvinte, Biblia este o biblioteca care contine scrieri antice adunate intr-o singura carte careia i s-a dat alta interpretare pentru a fi folosita in scopul murdar de a indobitoci si sclaviza popoare intregi. In umbra ei, popii au inventat cultul confesiunii astfel incat cele mai ascunse secrete al omului le erau dezvaluite datorita credintei in iertare, secrete pe care le foloseau apoi impotriva celor care le revelau. Omul era invatat de mic copil cultul inchinaciunii astfel incat in timp s-a ajuns sa se creada ca este normal sa te tarasti ca naparca prin nisip invocand iertare in aer unei naluci. Scopul acestor umilinte era acela de a te crede un nevolnic, un nimic, un vierme care trebuie sa cerseasca cu disperare mila si iertare acestui creator nemilos care in acest fel se credea cineva.

Pagina din Vulgata Latina

bib- vulgata...cred.jpg

Din acel moment au mai existat si alte editari in care popii au schimbat multe lucruri care nu le conveneau, dar in 1598 traducerea intitulata Sixtina-Clementina devine textus receptus al bisericii catolice, care apoi va fi numita Biblia.

Eiiii, si acum dragi crestini, dupa ce va demonstrai ca Iehova dumne-zeul evreilor este de fapt dumnezeul vostru, iar faptele sale de “vitejie” sunt slavite in toate bisericile si cultele lumii care au la baza Biblia, sa vedem cand s-a nascut cultul ortodox pentru care va bateti cu mainile in piept ca a fost primul pe pamant. De asemenea vom vedea si cand ortodoxii au avut in sfarsit traducerea Bibliei  pentru noul lor cult.

In anii de inceput al cultului crestin nu existau termenii de catolic si ortodox, ci de biserica, care in acel timp insemna adunare nicidecum mii de cladiri cu ziduri pictate pentru a fi linse de slugile stafiei. Biserica era una singura, cea de la Roma dar avea doua ramuri datorita faptului ca ea s-a format in cele doua Imperii Romane, cel de est si cel de vest. Ambele erau conduse de papa care isi avea sediul la Roma. Ambele biserici, cea de est si cea de vest, au mers sub conducerea papei pentru mai bine de 1000 de ani cand s-a produs marea diviziune sau Marea Schisma in anul 1054 cand biserica romana se imparte in biserica Catolica si biserica Greaca Ortodoxa. Din ramura greaca a ortodoxiei se vor forma ortodoxii rusi, romani, albanezi, polonezi… De la formarea sa si pana la 1890-1900, adica mai bine de 800 de ani, ortodoxii nu au avut nici o Biblie. De la 1800 popii au inceput sa invete copii a scrie si a citi cu ajutorul ceaslovului, o carte de rugaciuni scrisa cu alfabetul slav, numit chirilic, adica alta ciorba, nu latinisme si alte rahaturi pe care le aud acum de la “marii invatati”. Mama mea a invatat alfabetul latin dupa razboi fiindca scrisul se facea cu litere chirilice nicidecum latine, asa cum de altfel povesteste in cartile sale marele nostru  Ion Creanga, care in stilul sau sugubat, ne istoriseste cat de buni erau popii daca nu invatai de mic cum sa te berbelicesti in 4 labe. Tot el ne spune si cata mila aveau acesti burtosi cu rochii lungi de copii pe care ii bateau de le suna apa in cap, daca nu invatau ceaslovul cu litere chirilice.

La aproape 700 de ani de la infiintarea ortodoxiei, se tipareste prima Biblie Ortodoxa in limba romana, care este cunoscuta sub numele de Biblia de la Bucuresti. Textul Bibliei Ortodoxe a fost definitivat din initiativa lui Serban Cantacuzino, domn al Munteniei intre anii 1678-1688. Tiparirea Bibliei Ortodoxe a inceput pe 5 noiembrie 1687 si s-a incheiat pe 10 noiembrie 1688. La cele 39 de carti ale evreilor care au fost traduse in Septuaginta, biserica ortodoxa considera ca mai poate adauga si altele ca sa isi deosebeasca cat de cat noul cult atat fata de evrei cat si fata de catolici, astfel ei au fabricat o carte care contine 39 de carti ale evreilor din Septuaginta, 27 de carti ale romanilor, adica Noul Testament plus alte 14 carti pe care ortodoxia le considera bune pentru suflet. Astfel, Biblia ortodoxa are 80 de capitole. Este singura Biblie care a fost facuta in urma tuturor celorlalte cu multe secole, dar care este cea mai mare, pentru ca popii au avut de unde sa aleaga scrieri antice pe care sa le prezinte apoi norodului ca scrierea domnului. Probabil din aceasta cauza crestinii sunt asa de “piosi” si habarnisti.

Fabricarea Bibliei ortodoxe a fost cea mai importanta actiune a bisericii pentru ca doar in acest fel urmasii generatiei de neingenunchiati ai getilor puteau fi redusi in stadiul de momai care urla la aer si asteapta minuni de la stafii, nestiind ca stabunii lor nu au indoit genunchiul in fata nici unui zeu sau stafie. Trebuie sa recunosc ca din acest punct de vedere elita si guvernul sau umbra au reusit 100%, pentru ca pe pamant nu exista o natiune mai indobitocita, mai nestiutoare si mai sclava ca poporul crestinopatilor romani. Ei nu au nici cea mai mica idee de unde le vine acest cuvant al lui dumne-zeu, dar au impresia ca Biblia lor este cea mai buna, astfel incat, cu Biblia catolicilor, sau a penticostalilor sau a iehovistilor se sterg fericiti la popou, nestiind in cretinismul lor, ca toate au aceeasi sursa.

As dori sa mai fac o precizare,  pentru ca am vazut de nenumarate ori ca majoritatea nu are habar de numele acestea “cu schepsis” folosite de popi ca sa le abureasca mintea facandu-i sa scoata din buzunarul aproape gol si ultimii gologani pentru a cumpara noi carti “sfinte” cu nume pompoase, dar care sunt de fapt capitole ale Bibliei. Sfanta Scriptura este numele bisericesc al Bibliei, asa cum Evanghelia este de fapt numele Noului Testament, adica capitolul doi al ei si asa cum Psaltirea este capitolul cu Psalmii biblici. Acum sper ca ati inteles ca Biblia este una singura, cea a evreilor la care ficare cult a adaugat alte carti pentru a se deosebi de celalat nicidecum pentru ca unul este mai bun si altul mai rau, pentru ca in realitate toate sunt doar idioteni. Iata cum motiveaza popii numarul mai mare de capitole al Bibliei ortodoxe fata de toate celelalte in site-ul ortodoxwiki, dictionarul on-line al bisericii ortodoxe:

( https://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Scriptur%C4%83 )

Canonul Sfintei Scripturi reprezintă lista cărților sfinte acceptate de Biserică ca fiind scrise sub inspirația Duhului Sfânt și cuprinzând revelația dumnezeiască. ……Biserica primară a ales canonul alexandrin sau Septuaginta, care cuprinde 39 de cărți. În afară de aceste cărți inspirate și canonice, Biserica Ortodoxă consideră ca bune de citit și folositoare de suflet pentru credincioși alte paisprezece cărți care s-au păstrat în Sfânta Scriptură împreună cu cele canonice și care sunt folosite în cult. “

bib-inceputul

Vedeti voi, biserica aceasta are mii de subterfugii cu care te abureste ca sa stai prins in mrejele sale printre panze de painjen nevazute si tentacule care intrec orice imaginatie posibila. Ascultati ce au inventat: “Biserica Ortodoxă recunoaște două surse interdependente ale Revelației: Sfânta Scriptură și Sfanta Traditie”

bib-limbile.jpg

Cu alte cuvinte acesti burtosi te fac pe fata de doua ori pentru ca, cultul crestin s-a nascut prin  adunarea tuturor zeilor intr-o singura secatura numita de ei dumne-zeu, caruia i-au plasmuit Sfanta Scriptura, adica Biblia. O alta sursa de inspiratiei pentru a nascoci acest cult monoteist a fost traditia pe care o numesc sfanta, dar care in realitate sunt obiceiuri pagane de pe vremea gentililor, adica a paganilor sau a antichitatii. Vedeti voi, era imposibil sa prosteasca  oamenii de acum 2000 de ani doar cu stafia care te iubeste, lasandu-i fara comemorarea faptelor de vitejie ale eroilor lor, marii geti, cei mai intelepti si mai buni dintre traci.

Ma intreb cu disperare cum poate acest popor umilit, mintit, indobitocit sa nu se intrebe niciodata de ce trebuie sa se tarasca pe genunchi si coate cerand ajutor la stafii, de ce trebuie sa linga si sa suga oase mucezite in speranta ca soarta le va fi mai buna, de ce trebuie sa se inchine la poze desenate pe pereti, dar mai presus de toate de ce urmeaza toti ritualuri pagane despre care nu au habar? Traditiile urmate de catre biserica nu au legatura cu religia sau cu Sfanta Scriptura pentru ca nicaieri in paginile ei nu apar aceste obiceiuri de pe urma carora popii si biserica lor nenorocita fac miliarde. Traditiile sunt obiceiuri milenare care au ramas nemuritoare in memoria omului. Iata ce explicatie da dex-ul cuvantului traditie:

Traditie: ”Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică.  Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă oral de-a lungul timpului.

Traditie: Moștenire de obiceiuri, credințe, datini etc. care se transmit prin viu grai, mai rar prin scris, din generație în generație, constituind o trăsătură specifică a unui popor sau a unui grup social.

Obicei: rînduială, regulă, uzanță statornicită din vechime și urmată riguros de toate generațiile

Ca sa poata face din oameni milioane de oi behaitoare, iata cum trebuie sa accepti doctrina bisericeasca: “Biblia presupune credinta cititorului. „Credința” înseamnă acceptarea unui adevăr pe baza mărturiei altcuiva, și nu pe bănuieli sau pe cunoașterea directă, ca martor ocular. După cum spune Sf. Ioan Hrisostom, biserica ar muri dacă ar fi fondată numai pe cunoștință (experiența directă). Ferice de cei care cred fără să fi văzut, spune Mântuitorul. Cu toate că, de-a lungul istoriei Bisericii, Descoperiri dumnezeiești au fost într-adevăr trăite de către sfinți și prin experiență empirică, acest lucru nu se întâmplă în mod obișnuit. Astfel că, în această viață, majoritatea creștinilor nu vor primi adevărurile descrise în Biblie prin Descoperire directă, ci ei trebuie să o citească cu ochii credinței.”

bib-ce presupune credinta

Cu alte cuvinte oricare alt lucru din aceasta lume trebuie sa fie dovedit ca sa poata fi crezut, dar despre ceea ce povestesc popii esti obligat sa crezi fara sa ceri nici un fel de dovada fiindca doar ei pot sa o aiba, in timp ce omul trebuie sa creada fara sa cerceteze. Suntem in secolul XXI daca nu ati observat, iar lumea este din ce in ce mai dobitoaca.

Acum am sa va dau cateva exemple din miile care exista, ca sa vedeti cum religiile impletesc o minciuna ordinara cu istoria pagana pe care ei insisi o numesc traditie dar care in realitate care nu este altceva decat istoria lumii antice.

Punerea banului pe mana mortului, vine de la banul pe care Orfeu, trac de origine, il da cainelui Cerber cand il trece raul in imparatia mortii  ca sa o aduca printre cei vii pe frumoasa sa Euridice; mesele de poamana sunt de fapt o amintire a meselor facute de Zalmoxe care pe muntele unde locuia aduna lumea si le povestea despre nemurire, despre sufletul etern care nu moare atunci cand lasa acest corp; oglinda se acopera atunci cand moare cineva in amintirea lui Narcis, care atunci cand s-a vazut in oglinda apei cat era de frumos s-a aruncat in ea si a murit innecat, dar si pentru faptul ca oglinda reprezinta bariera dintre lumea reala si lumea virtuala, astfel incat daca lasi una din ele, sa nu te mai poti reintoarce; botezul a fost inspirat din cel mai important obicei al getiilor care atunci cand plecau la lupta sau la un mare eveniment al vietii lor se duceau sa bea apa din Dunare si se scaldau in ea, pentru ca o considerau mama lor, cea care le-a dat viata; anafura se mananca ca o amintire a obiceiului de a intampina orice strain sau musafir cu paine; uleiul se foloseste in amintirea eroilor carora li se ungea corpul cu acest elixir parfumat, extrem de scump, in semn de respect pentru faptele lor de vitejie; clopotul se gasea in mijlocul oricarei asezari si se tragea atunci cand intreaga comunitate era amenintata de evenimente neprevazute, ca de exemplu invatii inamice, foc, ploi torentiale, venirea solilor, nicidecum ca sa se cheme in biserica turma ingenunchiatilor, mai ales ca pe vremuri nici biserici nu existau. Popii se folosesc cu nerusinare de aceste fapte laice antice pentru a avea cat mai multi prozeliti si pentru a impopotona un cult al minciunii cu adevarul nemuritor al istoriei marilor geti. Vedeti de ce romanul are atat de multe obiceiuri care nu au nici o legatura cu religia, biserica, dumne-zeii si stafiile, dar smecherii au facut in asa fel incat sa aiba o imensa legatura cu modul ingenios in care se mulg banii din buzunarele celor slabi de minte, in folosul unor lichele care nu fac nimic decat sa scuipe pe gura venin si minciuna ca orice sarpe veninos din care se trag.

Intocmirea Bibliei si propagarea enormitatilor inventate de romani acum 2000 de ani, a fost facuta cu bocancii. Ca sa poata convinge generatiile ce veneau de existenta marelui stapan Iehova, au asasinat milioane de oameni, au distrus culturi infloritoare si au furat tot ceeea ce popoarele detineau. Romanii si-au insusit absolut tot, iar bisertica lor nenorocita si religiile care au luat nastere, i-a facut stapanii absoluti ai lumii.

Biblia si “inspiratia duhului sfant”

Nici un credincios al cultului crestin nu va indrazni sa puna vreodata in dubiu provenienta cuvintelor sfintei scripturi pentru ca el stie de la Adam citire ca toate idiotenile interpretate de popi sunt cuvantul sfant al domnului.

Ca sa citesti Biblia este o adevarata provocare deoarece dupa  cele cateva paragrafe ale genezei, incepe  descrierea unor monstuozitati colosale.  Faptele criminale comise cu sange atat de rece si  cruzimea inimaginabila a acestui dumne-zeu al crestinatatii   intrec cu mult atrocitatile celui mai mare si mai dezgustator razboi pe care specia umana il cunoaste. Trebuie sa ai sange de vipera in tine ca sa poti sa mergi mai departe cu citirea acestei carti. Ceea ce simti este infiorator.  Sangele iti ingheata in vine de dezgust, iar parul ti se ridica pe maini de mila si durere pentru cei asasinati de acest “spirit” care este propovaduit de crestinopati si de popi ca fiind bunatatea intruchipata.

Ei bine, dupa ce te obisnuieti putin cu faptele sangeroase ale “bunului” dumne-zeu si dupa ce incepi sa iti repeti in gand ca un lait motiv “de ce dracu imi ziceau astia ca este bun” realizezi ca aceasta carte incepe de la inceputul inceputurilor cu scamatorii de tipul faptelor care sunt descrise de doua ori in doua moduri diferite. Niciodata, dar niciodata, o descriere nu este identica cu cealalta desi povestesc exact acelasi eveniment.  Te intrebi: “cum e posibil ca un dumne-zeu atotputernic care a participat in persoana la acele evenimente sa uite versiunea reala a faptelor? Pentru care motiv a insuflat scribilor doua versiuni diferite ale aceluiasi eveniment in care se lauda cu ororile pe care le-a facut fiilor omului? Raspunsul este cat se poate de simplu si de laic chiar daca  veti fi dezamagiti, pentru ca toate aceste scrieri nu sunt nici pe departe cuvantul domnului evreilor. Toate sunt scrieri antice care au fost falsificate, plagiate, adapatate in decursul mileniilor de diverse culte pentru a oglindi propriile lor interese.

Din antichitate pana in jurul anilor 1900, scoala se facea in biserica pentru ca numai in acest fel au putut sa implementeze cultul unui singur dumnezeu care este stapanul tau. Popii erau, singurii, in acea vreme care stiau sa scrie si sa citeasca si erau singurii care erau interesati sa transmita cultul statului in patru labe din frageda pruncie. Ei au adunat in Biblie aceasta biblioteca de scrieri antice si tot ei le-au interpretat in asa fel incat omul sa se creada un vierme bun de nimic fara acest stapan tiranic. Popii au plamadit in aceasta carte un singur dumnezeu, o singura potenta universala in fata careia trebuie sa te tarasti pentru a avea din partea sa o singura privire. In acest fel multitudinea de zei antici al caror sef era Zeus, in Biblie a capatat numele de dumne-zeu, stapanul suprem.  Restul spiritelor au devenit alti dumne-zei, ingeri, demoni, draci. In ultimul timp sute de oameni de stiinta au dovedit ca religia crestina impreuna cu toate celelalte religii ale lumii sunt de fapt vechi culte pagane in care omul a fost sclavul acestor zei care l-au transformat din potenza universala in nevolnicul  de azi.

Pentru a reusi sa faca aceste fapte marsave popii au asasinat prin ardere pe rug toate femeile care stiau inca, cum sa isi foloseasca puterile numindu-le vrajitoare. Papa a trimis in Palestina exercitele lui de cavaleri templari  pentru a asasina pe toti cei care stiau ce marsavie fara precedent a facut impotriva omenirii . Clerul, papa  si sangeroasa lor biserica au inventat inchizitia care a asasinat in decursul a cateva sute de ani mai multe milioane de persoane decat au facut cele mai mari si mai sangeroase razboaie. Ura si dementa lor a facut ca milioane de oameni nevinovati sa fie torturati cu metode inimaginabile, iar apoi acesti calai au avut tupeul sa spuna ca totul a fost facut pentru cauza dreapta a lui dumne-zeu.  Cultul  monoteist a fost impus omenirii cu bocancii, provocand ura, tiranie, mizerie, nestiinta, umilinta, sclavie, supunere, durere. Toate aceste atrocitati au fost  numite apoi stari binemeritate.

b-inchizitia 1

b-inchizitia 2

Au impus cu parul cultul pentru un dumne-zeu unic doar pentru a reusi sa supuna si sa sclavizeze milioane de oameni cu mintea spalata de scoala si de uzantele lor inumane. Aceste minciuni perpetuate de secole au devenit astazi adevaruri absolute desi nimeni nu a putut sa dovedeasca ca fiind adevarat ceea ce te obliga sa inveti din frageda pruncie. Am vazut oameni atat de fanatici incat credeau ca religia lor si-au ales-o singuri si singuri au ales acest dumne-zeu dement pentru a le lumina viata. A fost inutil sa le explic ca spun tampenii pentru ca nu si-au ales nimic singuri, dar in prostia lor erau convinsi de contrariul. Daca esti onest, cand o persoana devine matura i se spune frumos:”uite draga in lumea aceasta sunt aceste religii: crestina, musulmana, evreiasca, budista… tu pe care o vrei, sau nu vrei niciuna?” Atunci da, ca iti alegi tu ce si cum sa faci, dar cand te nasti intr-o familie de ortodoxi devii ortodox, daca la parter e o familie de musulmani copii lor vor fi musulmani,  iar daca la etaj stau evrei, copii lor vor urma religia evreilor .

Acum ma intorc la cele doua variante ale acelorasi fapte scrise in Biblie pentru ca este important sa intelegeti cat de mult esti pacalit. In trecut nu aveai voie sa citesti Biblia singur pentru ca era periculos, asta in cazul in care aveai norocul sa posezi vreuna si sa stii sa citesti. La fel de periculos este sa faci acest lucru si astazi pentru ca daca o vei citi din cap in coada de 15-20 de ori vei avea o alta versiune de fapte de fiecare data pentru ca incepi sa iti pui mii de intrebari.  Mintea ti se deschide, nu mai vrei sa accepti doar ceea ce zice popa si atunci incepi sa cauti carti alternative. Sa stiti ca popii sunt atat de ingrati, nesimtiti, mincinosi, cu limba bifurcata ca serpii pentru ca asa sunt invatati sa se poarte pentru a  impresiona pe cel sarac cu duhul nestiintei. Eu mi-am zis: “  daca popii invata totul din carti, atunci voi invata si eu tot din carti si voi merge sa ma documentez in scrierile adevarate, atat cat mai exista din ele.”

In Biblie, cartea dumnezeului cel “bun” exista niste pasaje destul de starnii, care pentru o persoana neobisnuita prea mult nici cu limbajul bisericesc nici cu zeii antici nu ii poate crea multe semne de intrebare.  Pentru cel care vede scrierea aceasta cu ochii demascatorului minciunii milenare, aceste paragrafe capata un sens major dar si o alta proba ca religia monoteista a fost creata unind cultul a mii de zei in unul singur. Iata:

 1. Giosue 10/13 “ nu este scris in cartea lui Iashar? Si soarele a stat oprit in mijlocul cerurilor si nu s-a grabit sa asfinteasca pentru circa o zi intreaga.”
 2. 2 Samuel 1/18”…iata, e scris in cartea lui Iashar. Frumusetea, o Israele, zace ucisa in locurile tale cele inalte.”
 3. Numerele 21/14 “Din aceasta cauza se spune in Cartea razboaielor domnului: Vaheb in Sufa si Valea Torentilor, care se intinde catre asezarea Ar.”

Aceste trei micute paragrafe strecurate din gresala in forma lor adevarata in Biblie, nu fac nimic altceva decat sa ne starneasca curiozitati si multe intrebari cu privire la autenticitatea cuvantului acestui dumne-zeu biblic. Din care cauza se specifica in paginile acestei carti numele Iashar care este o zeita babiloniana?? Ce nevoie avea dumnezeul atotputernic sa isi intareasca spusele mentionand o zeitate care apartinea unui pamant pe care el il considera spurcat? De ce se specifica o actiune care apare scrisa intr-o carte antica intitulata “Razboaiele zeilor” ca fiind “Cartea cu razboiul domnului?” Cartea cu razboaiele domnului???? Pai daca era singur cu cine papucii mei a facut razboaie?? Aaaaa, cu ceilalti dumne-zei pentru a le lua pamaturile, sarmanul spirit. A pornit macelul impotriva celorlalti zei ca sa poata sa stapaneasca doar el tot pamantul si toti adormitii care il calca degeaba. Ca sa intelegeti ce naiba zic, inlocuiti cuvantul zei si dumne-zeu cu cuvantul extraterestrii. Ei sunt dumne-zeul la care va inchinati de zor. Ei au plamadit aceasta oribila specie umana, transformand adevarata creatura facuta de MAMA NATURA in piticul de astazi.

Alte paragrafe interesante apar in Evreii 11/5 si Giuda 1/14 in care se precizeaza niste lucruri stranii de tipul Enoh a profetizat, iar datorita credintei ca dumne-zeu exista, a fost rapit si dus in cer. Pai, ia stati putin!!  Biserica nu a recunoscut niciodata ca fiind bune, scrierile lui Enoch. Din contra, pentru tot clerul ortodox sau catolic, aceste scrieri sunt considerate apocrife. Cum de in acest paragraf isi permit sa il ridice la rangul de profet? Profetii sunt toti papagali in gura carora au pus monstruozitatile de ei inventate. Consider ca atunci cand au intocmit Evanghelia nu i-a lasat constiinta sa nu amintesca si de scrierile lui Enoch. Acest om nu a profetizat absolut nimic deoarece in toate cele 365 de carti pe care le-a scris, asa cum afirma, el povesteste totul in prima persoana. Acest lucru inseamna ca el a vazut absolut tot ceea ce a scris. El l-a vazut pe acest zeu in carne si oase,  a vorbit cu el, ca a zburat cu el si tot de el  a fost invatat  uzantele mizerabile ale zeilor ce trebuiau transmise umanitatii.

Exemplele acestea ne duc cu gandul la civilizatiile antice care cunosteau acesti zei care se luptau intre ei cu tehnologia lor stralucitoare deasupra capetelor oamenilor care erau sclavii lor. Toate miturile, legendele, povestirile din mosi stramosi vorbesc de uriasi, dragoni, zmei-paralei, ciclopi si alte creaturi care au devenit personaje SF din uzurpatorii si calaii stramosilor nostri.

Asa cum va spuneam la inceput, o alta particularitate interesanta a Bibliei o are descrierea duala a aceleiasi fapte dar niciodata una identica cu alta. Ai impresia ca spiritul universal a baut o vadra de tuica si a fumat un vagon de cocaina de nu isi aminteste ce a facut. Eu va exemplific cu cateva paragrafe, deoarece daca ar trebui sa le scriu pe toate as rescrie  Biblia.

 • Geneza 7/2 “ Din fiecare animal pur sa luati 7 perechi femei si masculi; iar din fiecare animal impur o singura pereche. Si din pasarile cerului sa luati 7 perechi.”
 • Geneza 6/19 Aici din fiecare specie trebuie sa ia doar doua.
 • 2 Samuel 24/2 Dumnezeu il incita pe David sa faca recensamantul fiilor lui Israel
 • 1 Cronici 21/1 Aici este Satana cel care il incita pe David sa faca recensamantul {aici are dreptate pentru ca dumnezeu sau satana sunt aceeasi persoana in realitate, dar se vede ca nu prea stiau chiar tot din moment ce asteptau recensamantul ca sa stie cati sclavi au sub ordine}
 • 2Samuel 24/9 In Israel sunt gasite 800 de persoane
 • 1Cronici 21/5 Aici sunt gasite 1 1oo ooo de persoane { cam mare diferenta pentrut ca in acele timpuri un milion era ca un miliard azi}
 • 2Samuel 24/9 Tribul lui Giuda de unde se trage Isus biblic are 500 000 de persoane
 • 1 Cronici 21/5 Aici Giuda are doar 470 000 {se straduiesc sa te convinga cat de precis este dumnezeu dar se incurca ca dracu la matematica}
 • 2 Regi 24/8 Ioachim a fost rege in Ierusalim 3 luni
 • 2 Cronici 36/9 Aici Ioachim a fost rege 3 luni si 10 zile{iar bause}
 • 2 Samuel 5/6 David duce chiavotul aliantei la Ierusalim dupa ce ii infrange pe filisteni
 • 1 Cronici 13/14 Aici David duce chiavotul la Ierusalin inainte de a se bate cu filistenii
 • 1 Samuel 17/23 David il ucide pe uriasul Goliat
 • 2Samuel 21/19 Aici Goliat este ucis de Elcanan {Dupa ce ne-au impuiat capul cu filme in care liliputanul David il ucide pe uriasul Goliat cu o piatra aruncata direct intre ochi cu o prastie, imediat in capitolul urmator aflam cu durere in suflet ca nu David l-a ucis pe Goliat ci Elcanan. Isi facuse pipa pacii de nu isi aminteste}
 • 1 Samuel 31/4-6 Saul se sinucide aruncandu-se sabia sa, la fel ca japonezii cand isi fac harachiri
 • 2 Samuel 1/1-16 Aici este un amalechit care il ucide pe Saul. { A uitat cum a fost ucis un rege care il servea.}
 • Geneza 37/28 Medianitii il vand pe Iosif Ismaelitilor
 • Geneza 37/36 Aici medianitii il vand pe Iosif lui Putifar, consilierul faraonului. {aici s-a gandit sa il introduca la curtea egipteana pe spurcatul lui sclav}
 • Exodul 2/21 Moise se csatoreste cu Zippora, fiica lui Reuel de la care il are pe Gherson
 • Exodul 3/1 Aici Moise il are ca socru pe popalaul Madian care i-o dadu ca sotie pe fiica sa Zippora, devenind in acelasi timp caprarul sau. {Acum il baga in lumea popilor carora le duce caprele la pascut, ca orice caprar care nu prea stie sa vorbeasca fiindca iar a uitat ca o viata, Moise a fost print la curtea egipteana}

Lista e nesfarsita, iar voi puteti sa controlati aceste inexactitati singuri ca sa va convingeti de ce inteligenta ascutita dispune IQ-ul domnului. Biblia este o carte minunata, este mitul omenirii, este singura carte care desi contrafacuta, prost inteleasa si interpretata pentru a sluji interese obscure, este istoria antica a omului cand el era sclavul zeilor, a extraterestrilor care l-au creat. Dar despre asta si multe altele vom vorbi in alte capitole. Deci….vi se pare ca Biblia este cuvantul unei potente universale perfecte?? Un om cu judecata snatoasa si cu bun simt ar recunoaste ca numai din aceste cateva exemple totul trece la capitolul teorie.

Gabriela Dobrescu

27 de gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Cum a aparut Biblia si de unde s-au inspirat biblistii

  • Am ajuns aici datorita celor care au vrut sa conduca lumea inca din vremurile stravechi,prin minciuna si inselatorie,sau fiind partasi la jocurile zeilor (extraterestri).Cat priveste pesonajul biblic Dumnezeu,nu i altul decat Marduk fiul lui Enki si fratele geaman al lui Isthar,pomenit in Biblie.Am spus de foarte multe ori.Cine studiaza mitologiile ,clar intelege biblia cap coada si isi da seama cate laturi sunt acolo,cata minciuna si cata manipulare…Biserica si prelatii stiu clar cums ta treaba.LA teologie invata istoria religiilor,mitologiile si istoria .Deci cum sa nu aib habar despre ceea ce scrie in scriptura?Deci cei mai evlaviosi sunt actori oscar,la modul cum se prefac .Suntem mintiti de mii de ani de cateva familii la nivel planetar,si probabil in spatele acestora se ascunde ceva mult mai tenebros decat ne imaginam noi.Durerea lor este ca nu pot iesi din aceasta puscarie numit pamant plat incojurat de o sfera si din aceasta cauza au transformat umanitatea in sclavi iar planeta intr o imensa cariera.

 1. MI.ATI DAT SHUT DOWN…stiti cum ma simt acum?…ca la o intersectie de drumuri, cu un bagaj imens in spate complet nefolositor…e ca si cum ma trezesc din amnezie…si nu stiu ce sa fac…o luam de la capat…cautam adevarul…

 2. Felicitari pentru acest post … ca sa intaresc prima parte a textului cu citatul ” Ineficienţa sistemelor de scris duce la o stratificare socială, la o piramidă structurată în care în vârf sunt aristocraţii, stăpânii şi preoţii care citesc şi înţeleg semnele.

  Sub ei, vin supuşii: o mare de sclavi şi agricultori analfabeţi.” de pe site-ul IwAR1F0cvm4vj42Rg60LJhPv5TrOTG4gKc_rITGguUvYPed7jR3HKyxQ5_jMs care deasemenea spune ca ebraica se scria fara vocale

  Si intradevar cuvantul basilica si biserica erau locuri unde se facea lege si comert https://constiintacolectiva.net/basilica/ cum si ekklesia insemna de fapt adunarea unei congregatii … religia si obligatia au aceasi radacina etimologica si este primul sistem legal dupa care celealte forme de drept au fost concepute https://constiintacolectiva.net/lege/ https://constiintacolectiva.net/religie/

  Daca ne uitam la arborele genealogic al lui Cantacuzino de la Andronikos Kantakouzenos https://en.wikipedia.org/wiki/Andronikos_Kantakouzenos_(1553%E2%80%931601) vor duce pana la Gheorge Grigore Cantacuzino care a fost un mason decorat si impreuna cu alti masoni precum Kogalniceanu au pregatatit terenul pentru elitele mondiale https://ro.wikipedia.org/wiki/Gheorghe_Grigore_Cantacuzino https://ro.wikipedia.org/wiki/List%C4%83_de_masoni_rom%C3%A2ni

  Si legat de obiceiuri pagane zicala „A dat ortul popii” vine de la moneda numita ort (ortstaler) care face referire la ” o aluzie la banul ce se pune(a) în mâna mortului ca să-și plătească vămile văzduhului” un obicei care provine din Grecia Antica la fel ca si Ekklesia https://dexonline.ro/definitie/Ekklesia

 3. Felictări pentru articol, doamnă! Tot ce-ați scris aici este istoria reală a fabricării creștinismului, pe care credincioșii refuză s-o citească măcar. Asta pentru că nici un credincios nu-și va recunoaște sieși c-a fost un dobitoc, să creadă fără să cerceteze…

 4. Poti sa ne spui si noua celor care CITEZ :”lingem si pupam oase mucezinde”ma rog e un fel de citat cam in modul in care o faci tu cu biblia-ti !-deci ne poti spune si noua pupatorilor de ce ai spus tu mai inainte si behaitorilor ce suntem CINE te-a pus pe tine sa CREZI in CEVA ? Cine ti-a impus cu de-a sila sa CREZI ? Cine te OBLIGA sa crezi in CEVA sau in altcecva ? Fiecare e liber sa creada, au ba, in ce vrea el ! Dar in acelasi timp TOCMAi in ORTODOXIE se da cu parul cel mai tare, din care TU te-ai impacat cu gandul de a fi varful de lance ! Nu uita ca NU ORTODOXIA a ars spanzurat sau taiat persoane si nu a facut-o asa la misto, cam cum ai prezentat-o TU, ci aceia care au dat legi de subordionare, cum ar fi a AMIRALITATII..etc . Daca nu mi-ar fi atat de LENE, ti-as deschide capul la modul spiritual, dar mi-e lene si nici timp din belsug nu am ca sa o fac si nici macar sustinere MATERIALA ! Hai PA si multipla lumina spirituala sa iti dea stafiile care te bantuie ca de acolo vei avea parte de asa ceva (ma rog de o asa-zisa LUMINA care e de fapt INTUNERICUL cel desavarsit !

  • da, pot sa va raspund la orice. 1) pupatorii de oase mucezite sunt pentru mine o categorie extrem de mare de oameni care au mintea arsa. nu pot sa ma gandesc ca un om cu mintea normala poate crede ca un os luat de la o mortacina poate sa faca minuni. deci, asa cum pentru dv eu pot sa fiu o nebuna, tot la fel si cei care nu mai judeca sunt pentru mine aceasta turma adormita. 2) nu ortodixii au ars si spanzurat milioane de oameni?? pai, sunteti sigur ca ati citt bine nu ce scriu eu, ci istoria bisericii ortodoxe? va reamintesc ” In anii de inceput al cultului crestin nu existau termenii de catolic si ortodox, ci de biserica, care in acel timp insemna adunare nicidecum mii de cladiri cu ziduri pictate pentru a fi linse de slugile stafiei. Biserica era una singura, cea de la Roma dar avea doua ramuri datorita faptului ca ea s-a format in cele doua Imperii Romane, cel de est si cel de vest. Ambele erau conduse de papa care isi avea sediul la Roma. Ambele biserici, cea de est si cea de vest, au mers sub conducerea papei pentru mai bine de 1000 de ani cand s-a produs marea diviziune sau Marea Schisma in anul 1054 cand biserica romana se imparte in biserica Catolica si biserica Greaca Ortodoxa. ” deci…de ce ar fi facut biserica impartirea acesta in 1054 daca ele nu ar fi fost aceeasi odioasa institutie?? ortodoxia nu e existat pana la acea data, dar si in acel an al infiintarii ortodoxiei ea nu a fost ortodoxia romana, ci greaca, grecii au inventat ortodoixia nu romanii. de la greci a plecat totul si a ajuns in romania in 1900, cu 900 de ani dupa inventarea ei. cititi despre aceste lucruri ca nu sunt secrete si se gasesc in toate limbile traduse.

 5. Buna ziua Dna Gabriela Dobrescu, Va admir timpul acordat si interesul cu care a-ti studiat pentru a crea toate aceste carti. Va rog imi puteti oferi un raspuns ceva mai intim legat de credintele / convingerile dumneavoastra? si daca imi puteti spune de unde incepe si care este scopul final? M-as bucura daca aveti deja scrisa o carte despre aceasta sa citesc direct pt a intelege cat mai repede si in detaliu. Va multumesc anticipat. O zi buna!

  • dupa atatia ani de cautari, studii si invataminte, astazi pot sa afirm in mod cert ca nu am nici credinte nici convingeri. astazi doar stiu si atat. din acesta cauza scriu. nu vreau sa conving sau sa oblig pe cineva sa citeasca sau sa creada ceea ce eu stiu. fiecare cauta adevarul singur, iar cand il gaseste acesta incepe sa rasune in el. atunci acel om pricepe totul. problema este ca la adevar ajungi greu si nu poti sa il gasesti intr-o carte, in povete sau in stiinta. adevarul se invata si se decopera cautandu-l singur. cand incepi sa il cauti el vine in fata ta de fiecare data. la intrebarea dv nu pot raspunde pentru ca nu pot sa va expun doua decenii de cautari in doua randuri. daca as incerca sa o fac nu ati intelege pentru ca nu se poate intelege scopul pana nu ai inteles mijloacele, etapele, barierele, fiintele si lumea care te inconjoara.

   • Ma bucur ca mai sunt si oameni care doresc sa afle adevarul despre omenire si nu mai inghit minciunile si scalavagismul religiei.pacat insa ca mai multi sunt cei care vor sa fie condusi si manipulati cu minciuni.oamenii sunt rezistenti la schimbare,nu vor sa accepte ca ceea ce li s-a livrat drept adevar de atatea mii de ani e de fapt o minciuna.o forta superioara exista,dar ea este inauntrul nostru ferecata,extrem de putini sunt cei care reusesc sa transceada la ea.sa speram ca omenirea se va trezi,totusi,si curand,din acest somn care naste monstri.

 6. Va multumesc frumos pentru răspuns. Dar va rog din inima imi puteti raspunde la aceste simple 4 intrebari? Din prisma dumneavoastra de vedere la cati ani de cautari, studii si invataminte ati acumulat. Wow ce mi-as dori sa am intelepciunea dumneavoastra, dar cum pot sa fac sa fie aceste doua decenii de studiu pe care il aveti in „spate”, pt mine sa fie intr-un an? 🙂 glumesc bineinteles. Acestea sunt cele 4 intrebari, va rog!

  Origine: De unde provin?
  Insemnatate: Ce da insemnatate vietii?
  Moralitate: Cum pot sa fac diferenta intre bine si rau?
  Destin: Unde voi merge dupa ce voi muri?

  • Vă răspund eu la aceste întrebări, în cel mai Obiectiv mod posibil:

   ,,Origine: De unde provin?”

   Specia ființei umane, dacă la ea ne raportăm, este doar un rezultat al Evoluției, normal și banal, ca al oricărui organism deținător de viață.
   Tu, ca ființă separată, de tipul speciei umane, provii din actul sexual al părinților tăi. Această acțiune a dus la o serie de acțiuni chimico-biologice, în mama ta, factor care ți-a conferit corpul fizic inițial aflat în perioada fecundației, respectiv nașterii, ulterior schimbându-se, în funcție de mediul extern / ambiant.
   Acum vorbind și mai aprofundat, din punct de vedere fizic, provii din Circuitul Materiei în Natură. Astfel, ori că vorbim de atmosferă, sau că vorbim de sol, că vorbim de îngrășământ, până la insectele din pământ, de la ploaie și până la legumele din pământ, suntem doar un rezultat al unui șir de evenimente chimico-biologice, care se realizează în natură.
   Vorbind din punct de vedere psihologic, ca ființă ,,Identificată”, provii din Nimic. De ce ? Deoarece până la apariția creierului, nu exista un organ care poate stoca, respectiv identifica factori externi. Orice informație, imagine, sentiment, gând, este posibilă doar atâta timp cât inima pompează sânge la creier. Fără acest proces, să ne amintin ce: Știam, Vedeam, Simțeam, Gândeam, înainte de naștere, și răspunsul este mai mult decât evident.

   ,,Insemnatate: Ce da insemnatate vietii?”

   Din punct de vedere Psihologic, totul este o imagine relativă a ,,Eu-lui”, deci oricine poate da ce însemnătate vrea, dar care oricum nu este obiectiv și practic, fiind doar o iluzie relativă.
   ( Acum mii de ani, x dădea însemnătate vieții dacă era rege, și deținea controlul la un anumit număr de oameni, în timp ce y dădea însemnătate vieții câmpului, al muncii cu trudă, pentru supraviețuire. Astăzi, x dă însemnătate vieții dacă are bani mereu cât are nevoie, dacă călătorește prin toate țările, dacă devine artist faimos, etc., în timp ce y dă însemnătate în a scăpa din sărăcia lucie, din chin și muncă fizică zilnică, doar pentru nevoia de supraviețuire )
   Din punct de vedere Fizic, avem tot felul de instincte care ne cam ghidează autonom, în cam tot ce facem noi pe aici ( Prezervare, Supraviețuire, etc. )
   Dar să o spun clar, în câteva cuvinte, atât factorul psihologic cât și fizic, îl duce pe Individ spre nevoia de: Siguranță, Confort, posibilități Optime de Adaptare, respectiv Promovare.

   ,,Moralitate: Cum pot sa fac diferenta intre bine si rau?”

   Repet, totul provine din nevoia de Siguranță, Confort, Adaptarea și Promovarea proprie.
   Astfel, bine și rău sunt doar povești relative, de adormit copii. Acum câteva sute de ani, era ,,la modă”, și ,,bine”, dacă mergeai cu copilul în piață, să vadă o Execuție Publică.. pentru că no.. așa erau vremurile. Azi nu mai facem așa ceva, așa cum probabil peste 1000 de ani, nu vom mai face multe lucruri pe care le facem azi. Ce poți face, este doar să urmărești mediul înconjurător, societatea, etc. și să faci ce face restul ( Cum ai făcut de la naștere, în mod natural, de altfel ), dar ai grijă, avem legi, coduri penale, închisori, etc. care nu sunt acolo degeaba, și care arată iar, relativitatea despre care vorbim ( legile și codul etic se schimbă de la un an la altul, ce era ieri ,,aberant” este astăzi o normalitate de zi cu zii ).

   ,,Destin: Unde voi merge dupa ce voi muri?”

   Fizic: În pământ / pânza freatică, unde corpul se va descompune, și cel mai mult, va fi consumat de insecte și alte viețuitoare, intrând evident, din nou în circuitul materiei în natură.
   Psihologic: În Nimic ( Nu-ți fie frică, e nimic acolo.. + că tu nu vei mai exista, deci nu o să mai aibă cine să-și facă giji pentru asta.. ), dat fiind faptul că inima nu va mai pompa sânge la creier, factor care va opri toate simțurile fizice, și respectiv va șterge toată memoria și informația pe care creierul a acumulat-o vreodată, de la imagini, cuvinte, gusturi, și până la sentimente. Astfel ,,Eu-l” Psihologic nu va mai exista, și așa că te vei întoarce evident, de unde ai venit, și vei rămâne acolo, până când, așa cum sa întâmplat cu tine acum câțiva zeci de ani, te mai trezești sub o anumită formă, într-un anumit interval spațiu-timp, sau nu neapărat, oricum e irelevant ( Gen universul e aici de câteva miliarde de ani.. și tu ai apărut pe aici de câțiva zeci de ani.. Ce ai făcut până acum ? A fost plictisitor / rău / nașpa acolo, de ai vrut tu repede să apari în existență ? Eh.. o să fii bine.. =]] )

 7. În clipa de față, oricine poate să creadă și să spună ce vrea… convins că este așa cum crede el. În clipa de față, niciun om nu poate dovedi că ceea ce crede el este adevărul. Este plină Omenirea de explicații religioase… unele mai elucubrate ca altele. Un amestec de realități cu înțelegeri șocant de iraționale…

 8. Va multumesc pentru raspunsurile dumneavoastra D-le Flodz si D-le gica de la scularie.
  Doamna Gabriela Dobrescu ce spuneti de răspunsurile acestor 2 domni, care este punctul de vedere al dumneavoastra?

 9. Doamna Gabriela Dobrescu, as fi incantat sa cunosc raspunsurile dumneavoastra la acele 4 intrebari. Doriti sa imi scrieti? Va multumesc anticipat!

  • domnule draga, numai un om absolut inconstient ar putea numi aceste intrebari simple. dv nu cunoasteti bine nici macar lumea in care traiti, nu vedeti nici ceea ce se vede asa cum trebuie dar va intereseaza lumea care nu se vede. sincer, este o dorinta minunata, dar ca sa puteti avea raspunsuri trebuie sa mergeti sa le cautati singur, pentru ca niciodata, absolut niciodata, cel care intreaba nu va fi multumit de raspuns. stiti de ce? din cauza diferentelor de cunoastere pe care o au cei doi interlocutori. 1) proveniti de la unul dintre cei doi creatori ai celor 3 lumi. care dintre ei este al dv trebuie sa descoperiti singur.2)insemnatatea vietii este sa nu iti pierzi niciodata sufletul indiferent daca asta te costa viata corpului, care oricum este mort.3)daca nu ati ajuns inca sa faceti deosebirea intre bine si rau, atunci nu sunteti stapan pe dv4)dupa abandonarea corpului cu care ati facut acesta trista experienta aici, puteti sa deveniti etern sau imortal, depinde de ceea ce ati manifestat ca sunteti in aceasta viata. de fapt acesta este si scopul acestei experiente.

 10. Waw, va multumesc pt raspunsuri. Ati dezaprobat cu totalitate ce au scris domnii Flodz si gica de la scularie.
  Spuneti ca este o lume care nu se vede.
  Din ceea ce imi spuneti este ca in primul rand trebuie sa cunosc lumea in care traiesc, adică nu vad ceea ce se vede si deocamdata sa nu doresc sa ma intereseze lumea care nu se vede.

  1. Voi cauta sa ma documentez si sa ma informez despre lumea care se vede si sa incep sa vad lucrurile care se vad pe care acuma nu le vad.
  2. Dupa ce voi descoperi acestea de la punctul 1 apoi pot sa ma interesez si sa ma informez despre lumea nevazuta.
  3. Abia după ce voi sfarsi temele de la punctele 1 si 2 abia atunci voi sti ca sunt raspunsurile la cele 4 intrebari doar atunci voi fi constient ca nu sunt simple aceste 4 intrebari. Va rog sa ma scuzati ca am fost inconstient spunand ca sunt simple.

  Va multumesc pentru raspunsul la nr. 4,
  Imi place ideea de ceva etern sau imortal. Poate sa fie unul si acelasi lucru ca eu sa devin etern sau imortal?

  Simt si oarecum sunt invatat de cei din jur care este diferenta intre bine si rau aici si acum, doresc sa cunosc mai multe pt ca eu doresc sa stiu cu certitudine care este linia dintre bine si rau, cum pot sa judec in mine o situatie, o persoana, un animal care face ceva si eu sa spun ca este bine sau rau.

  Fiind bombardat de atata informatie de tot felul din toate directiile, atat informatii bune cat si gresite, dar de unde stiu eu care este informatia buna si gresita de vreme ce nu stiu daca ceea ce stiu este ca este bun sau gresit.
  Cine imi poate oferi privilegiul de a ma corecta si indruma sa discern intre informatii, dupa cum spuneti trebuie sa o fac de unul singur aceasta calatorie, dar cum sa ma autocorectez, cum pot sa fac diferenta in aceste informatii, cum?
  Ce studii a-ti facut, ati avut privilegiul de a avea un mentorul, indrumatorul?
  .
  Oare imi va ajunge cat voi mai fi constient, in viata, in corp sau cum se spune ca sa reusesc sa termin punctul 1 si macar cel 2 si in final sa gasesc raspunsurile mult dorite? Voi reusi sa imi raspund?

  PS: 🙂 Asa ca si o paranteza, va rog dati-mi sa gust un pic din cunostintele dumneavoastra:
  – Sunt 2 cratori si 3 lumi? waw cine sunt aceștia si care sunt aceste 3 lumi?
  – Lumea nevazuta cum se numeste ea si ce este ea? este parte a lumii văzute sau a nevazute?
  – Cum pot sa nu imi pierd asa zisul suflet? ce este sufletul?
  – Cine este stapanul celor care nu au ajuns sa faca diferenta intre bine si rau?
  – Care este diferenta intre etern si imortal?

  Va rog sa nu va suparati daca va deranjez, promit sa nu studiez foarte mult acestea ultimele intrebari dupa ce imi veti oferi raspunsurile/informatia, doresc sa gust cum se spune cireasa de pe tort asa doar un pic si o pun la loc promit si apoi voi reveni la punctul 1 despre lumea vazuta si lucrurile car se vad si nu le vad.

  Va multumesc foarte frumos!

  • ce rahat de informatie si de probe aveti voi cei care indemnati omul sa creada in stafii in loc sa creada in el? de ce este putina informatie? nu ai putea sa ne dai matale mai multa ca sa vedem si noi cum au falsificat popii scrierile antice transformandu-le in gunoiul de astazi?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s