Gabriela Dobrescu- Cine erau de fapt conducatorii poporului evreu

Despre evrei s-au scris mii de pagini incepand din cele mai vechi timpuri si pana astazi, deoarece ei sunt cei care au impus cultul pentru zeul lor intregii umanitati. Evreii au manipulat si manipuleaza dintotdeauna destinele umanitatii deoarece ei sunt mijlocitori intre guvernului umbra al carui sef este Iehova si umanitatea pe care acesta o controleaza si sclavizeaza de milenii. Poporul eveu nu a fost niciodata, asa cum am mai scris, sclavul ascultator al dumne-zeului lui Avram, Isaac si Iosif. Acest popor a fost doar carne de tun pentru dumne-zeul tiran si asasin al lui Avram si a urmasilor sai. Doar acestia au beneficiat de promisiunile pe care stafia le-a facut-o in antichitate, iar astazi se vede mai mult ca oricand cum evreii stapanesc lumea.

Pamantul unde curge lapte si miere nu este pamantul Palestinei, ci intregea planeta. Din acesta cauza, evreii nu au avut niciodata, pana acum cateva decenii, un loc al lor, asa cum le-a promis momaia cereasca. Ei au fost un popor de nomazi, care au beneficiat de o tara a lor printr-un decret emis in 29 noiembrie 1947. Atunci Organizatia Natiunilor Unite a adoptat Rezolutia nr.181, care stabilea impartirea statului Palestinian in doua parţi independente: un stat arab si un stat evreiesc. Evreii au acceptat rezoluţia, dar arabii s-au opus. La 14 mai 1948, mandatul britanic a luat sfarsit, iar la miezul nopţii a fost declarata independenţa statului evreiesc Israel.

Despre cum au luat fiinta si cum s-au format ca popor ne povestesc singuri in Biblie, carte care a ajuns sa fie venerata de milioane de oameni, care habar nu au ce ritualuri sangeroase venereaza intre zidurile nenorocite ale bisericilor. Iata cat se poate de succint istoria lor!

Pentru a reusi sa cucereasca zeii si pamanturile lor, Iehova avea nevoie de un popor al sau prin care sa poata duce la bun sfarsit visele sale de cotropitor si tiran a tot ce creatoarea a facut. Astfel, el cauta un om puternic, un om care era la curent cu absolut tot ceea ce zeii faceau in tarile lor. Acest om a fost mult iubitul sau Avram, a carei genealogie este descrisa in capitolul 11 al Facerii. De aici aflam ca inaintasii lui Avraam se trageau din Sam, unul dintre fii lui Noe, de unde se va naste ramura omenirii binecuvantata de dumne-zeu. Terach, tatal lui Avraam se stabileste impreuna cu familia sa in tara biblica Sinar, tara care in termeni moderni inseamna Sumer.

Terach era un slujitor al zeilor in acesta tara, iar in acele vremuri acesta era una dintre cele mai inalte pozitii sociale pe care le putea avea un om. Orasul Ur, in care el locuia, era unul dintre cele mai frumoase si mai puternice centre ale lumii antice.  Avraam vede lumina zilei in acel loc, iar acesta dovedeste cat se poate de clar ca originea sa era a unui sumerian in toata puterea cuvantului.

RECONSTRUCTIE A MARELUI ORAS UR

UR 1

Cu alte cuvinte, Terach si fiul sau Avraam nu aveau nici in clin nici in maneca cu acest Iehova in mod particular. El era doar una din multele divinitati ale antichitatii, iar acestia il cunosteau datorita privilegiului pe care il aveau de a sluji la curtea zeilor. Din acesta cauza Avraam il cunostea foarte bine. Faptul ca acest zeu avea ca ideal sa ajunga stapan al lumii nu cred ca l-a interesat prea mult, numai ca indiferenta lui s-a naruit in fata promisiunilor marete pe care acesta i le-a facut. Din aceasta cauza toata familia sa s-a hotarat sa il urmeze, punandu-si toata increderea in el. La indemnul lui Iehova, ei abandoneaza tara natala, devenind nomazi. Cu toate acestea, ei au avut peste tot o pozitie privilegiata in orice parte a lumi au mers, datorata prestigiului de slujitori la curtea zeilor. Cand au ajuns in orasul Harran al Cananeei sau la curtea faraonilor egipteni, acestia ii intreaba de unde sunt si de ce pribegesc. Raspunsul lui Avraam este cheia infiintarii acestei natii, cunoscuta ca poporul lui Iehova. La intrebarile nobilimii din tarile prin care umblau, el spunea ca este un evreu.

Raspunsul acesta este extrem de straniu pentru cel care este atent la detalii. Din acesta cauza te intrebi nedumirit de ce Avraam spune ca este evreu in loc sa spuna ca este sumerian? De unde vine numele acesta de care nimeni nu a mai auzit?

Raspunsul ni l-a dat intr-o carte a sa, Zaharia Sitchin, cunoscator a tuturor scrierilor semitice vechi si singurul traducator al tablitelor sumeriene. El explica cum cuvantul  EBREU, care isi are radacina in cuvantul IBRI, inseamana „traversare”, “trecere”. Acest lucru confirma originea sumeriana a lui Avraam, deoarece el provenea din cealalta parte a fluviilor care inconjurau pamanturile fertile ale Sumerului care mai tarziu va deveni Mesopotamia cea manoasa si apoi Babilonia urata atat de mult de Iehova. Acest lucru este confirmat in  cartea lui Iosua 24/2 ”Asa zice dumnezeul lui Israel, ca in vechime parintii vostri Terach tatal lui Avraam si tatal lui Nacor, au trait dincolo de raul Eufrat si slujeau alti dumnezei, dar eu l-am luat de mana de dincolo de Eufrat si l-am sfatuit catre aceasta tara a Canaanului.”

Dupa multi ani de pribegie ( Canaan, Harran, Ur), dumne-zeu ii schimba lui Avraam si nevestei sale numele. De ce oare? De ce il deranja asa de mult numele lor pe care le purtasera mai bine de 100 de ani? Ehe, aici scarboasa stafie trebuia sa musamalizeze originea lor sumeriana. Sitchin ne-a ajutat si mai mult sa intelegem aceasta schimbare dezvaluindu-ne semnificatia acestor nume. Terach isi are originea in epitetul sumerian TIR.HU; care insemana sacerdot, preot. Deci tatal sau era un rege preot care servea un zeu. Avraam vine de la radacina AB.RAM care inseamna „iubit de tata”(ceea ce e adevarat pentru ca Terah avea 70 de ani cand Avraam s-a nascut si in mod sigur era mangaierea batranetilor sale.) SARAI (transformata in Sara) sotia lui Avraam insemna „printesa”. Sarai avea acelesi origine princiara ca si sotul sau Avraam deoarece ei erau frati dupa tata. Traducerea numelui MILCA, sotia lui Nacor, fratele lui Avraam inseamna „asemanatoare unei regine”.

Semnificatia numelor lor denota o familie de rang regal pentru ca in antichitate numele unei persoane insemna ori un rang, ori o meserie, ori o meteahna, ori o boala fizica….{ Boieru, Croitoru, Sclintitu, Schiopu} Dumnezeu nu a schimbat numele lor asa de sanchi, ci pentru a-i indeparta de adevarata lor origine sumeriana dar si de rangul lor inalt. Insusi dumne-zeu recunoaste ca parintii lui Avraam serveau alti dumne-zei. Radacina regala a lui Avraam ne este confirmata si de faptul ca in orice tara mergea, el se oprea la palturile regale din tara respectiva. Un nimeni care se misca precum tiganul cu cortul dintr-o tara in alta nu avea ce sa caute in palatul faraonului sau cu regii din tara respectiva la masa. Un om simplu se oprea la o familie la fel de umila ca si a lui. Deci Avraam nu era un simplu pastor care face voia lui dumne-zeu, asa cum ne zice popa. Din contra, familia sa  era o familie nobila, cu mare trecere in oricre tara in acele timpuri. Apartinand mobilimii si clasei inalte a burgheziei, Avraam era o persoana instruita, educata, cu mari capacitati militare, era un luptator al lui dumne-zeu, nu un pastor tampit si nestiutor.

Pentru dumne-zeul lui razbunator si crud, Avraam face orice. Se casatoreste cu sora sa, seduce servitoarea sotiei sale cu care are un copil pe care il abandoneaza apoi in desert la indemnul dumne-zeului cel “bun”. Isi duce singurul copil legitim pe munte ca sa-l sacrifice zeului pe care il iubea mult mai mult. S-a casatorit cu o alta femeie cu care a avut sase fii si a avut zeci de concubine. Ii da toate verile sale lui Isaac, iar pe ceilalti fii ii indeparteaza de casa lui, trimitindu-i spre orient dupa ce le-a dat ceva cacatisuri ca mostenire. Toate bogatiile pe care le-a agonisit cu ajutorul prietenului sau zeu, au fost date lui Isaac, urmasul sau legitim.

Acum, dupa ce am vazut cum Avraam si familia lui devin sclavii fideli ai lui Iehova, dupa ce am stabilit de ce poporul lui Iehova se numeste “poporul evreu”, sau poporul nomad, poporul care traverseaza, care trece, sa vedem cum se lauda stafia cu opera aceasta a sa.

In Deut.7 / 7, Dumnezeu ne spune ca dintre toate popoarele pamantului el a ales doar acest popor ”nu pentru ca santeti  mai numerosi decât  celelalte popoare dumne-zeu s-a unit cu voi si v-a ales; din contra voi santeti cel mai mic dintre toate popoarele, dar, pentru că Domnul vă iubeşte şi pentru a menţine jurământul pe care l-a facut părinţilor voştri v-a ales.” Serios!!?? Eu nu inteleg cum face aceasta superpotenta universala sa aiba o minte atat de scurta si cum poate el sa minta asa pe fata cu nerusinare?? Pai… pe care popor mic l-a ales??? De unde a ales el vreodata un popor evreu cand in realitate el a ales un tradator al neamului sumerian, pe care l-a numit Avram? Deci, unde a gasit dumne-zeu aceasta mica natiune daca nici macar nu exista?? De cand  l-a ales pe Avraam şi familia sa si pana la iesirea din Egipt  evreii s-au inmultit in decursul celo 400 de ani de sclavie, iar numarul lor il avem in nenumaratele recensaminte pe care dumne-zeu ordona sa fie facute de catre capii de trib, pentru ca el, care le stie pe toate, a fost corigent la matematica si nu stia sa numere.

Un alt conducator al evreilor cu  care stafia a complotat impotriva omenirii a fost Iosua. El este unul dintre modelele de urmat ale bisericii. Ascultati cum se umileste cand vede un inger luptator al domnului: Iosua 5/13”Aflandu-se Iosua aproape de Ierihon a cautat cu ochii ..si iata inintea sa un om; acesta avea in mana o spada ridicata. Iosua se apropie de dansul si il intreaba:”esti de-ai nostrii sau esti dintre dusmanii nostri?” iar acela a raspuns.” Eu sant capetenia ostirilor lui dumnezeu si am venit acum,” Atunci Iosua a cazut cu fata la pamant s-a inchinat si a zis:”Stapane ce poruncesti slugii tale?”” Acest fel de a se umili in fata divinitatilor este caracteristic tuturor oamenilor alesi de dumne-zeu sa ii conduca poporul, ceea ce subliniaza inca o data pozitia de sclav ascultator, cu creierul spalat, pe care omul o are fata de aceste asa zise divinitati.

Iehova prepara generatiile de oameni tineri pentru razboi asa cum prepara si pe bravele lor capetenii, adica pe alesii sai, cum ar fi Moise, Iosua, Gedeone si David. Aceste personaje sunt pentru biserica modele biblice demne de urmat, persoane fara pata, pioase, credincioase, umile care au facut voia lui dumnezeu. Serios??? Pai ia sa va spun eu cine sant.

Aceste modele de bunatate si virtute sant in realitate fii de regi, de popi, de multe ori chiar fii de zei. Sunt toti abili luptatori, preparati din frageda pruncie la curtile regale unde erau mostenitori ai tronurilor. Obtineau mari victorii pentru ca erau ajutati de dumne-zeu si de garnizoana sa in persoana asa cum am avazut. Inainte de orice batalie, Iehova ii invata planul de lupta si strategia militara cea mai avantajoasa pentru obtinerea victoriei. Ei cunosteau cine va castiga inca inainte de a incepe lupta pentru ca aveau in fata planul de lupta, dar si tehnologia militara cea mai puternica. Cine ar fi putut rezista la avansata si distrugatoarea tehnologie militara a “bunului” dumne-zeu? Daca ati inlocui cuvantul dumne-zeu cu zei sau extraterestrii ati intelege mai bine cine este dumne-zeu si armata sa. Aceste fiinte care nu apartineau pamantului au fost tot timpul prezente aici si anticii ii cunosteau, erau sclavii lor. Stiau despre carele lor de foc si despre modul in care ei te omorau fara sa te atinga.

Un alt model biblic de care dumne-zeu aminteste mereu poporului evreu, este Iosif fiul lui Isaac. Acesta se casatoreste cu doua verisoare primare, fiicele unchiului sau. Seduce servitoarele sotiilor sale cu care are fii, ii fura fratelui sau dreptul de urmas la tron in fata batranului lor tata orb si isi pacaleste socrul care era si unchiul sau, timp 14 ani.

Moise este fiul unui popa si al unei preotese care erau matusa si nepot. Amran se casatoreste cu propria matusa, Iochebed, de aceea, probabil, vine pe lume acest avorton numit Moise. Iesirea 6/20 ne spune ca mama sa la putin timp dupa nastere, il pune intr-un cos de nuiele si il abandoneaza pe malurile Nilului pentru ca faraonul a ordonat moartea tuturor baietilor evrei, asa cum ne spune Biblia. Pentru o asa lege sangeroasa nu existau cai de scapare, dar totusi, cand este vorba despre pupilele lui Iehova, lucrurile se schimbau mereu. In acest caz, intrebarea ar fi cam aceasta: de ce mama sa nu a facut acelasi lucru si cu fratele sau Arrone care era si el tot un baiat evreu?

Simplu. Pentru ca adevarul nu are legatura cu aceasta mascarada iehovista. Povestea biblica isi are radacina intr-o intamplare ai caror protagonisti locuiau tot pe malurile Nilului numai ca aceea erau alti zei. Imaginatia tampitilor care au scris gunoiul biblic, intrece orice limite, cand povestesc despre cosul in care plutea Moise pe Nil. Acesta este gasit chear de catre fiica faraonului care il duce la curtea tatalui sau unde este crescut ca fiu al faraonului. Adica eu trebuie sa cred ca printesa Egiptului, in loc sa stea in palatele sale aurite a plecat printre cracile si balariile Nilului si ce sa vezi? Tocmai ea il gaseste pe fiul celor doi sacerdoti evrei. Vedeti, pe Moise nu il gaseste asa oricine, ci chiar printesa egipteana, pentru ca un fiu de rege-popa nu putea fi crescut decat tot de un rege, dar stiti de ce? Pentru ca in asa fel dumne-zeu isi introduce bastardul exact la curtea celui mai mare imperiu al acelor vremuri. In acest fel, el putea sa stie tot ce se intampla acolo din interior, fara sa trezeasca suspiciuni, fiindca doar in acest fel spionul era cel mai bine acoperit. Crescut la curtea faraonului egiptului el devine un om educat, un om instruit de catre cea mai inalta clasa a nobilimii. Era o persoana cunoscuta atat de evrei cat si de egipteni, era evreu dar si egiptean, fiul adoptiv al faraonului.

Biblia ne spune ca Moise fuge de la curtea faraonului cand ucide un egiptean pentru ca acesta batea foarte tare un evreu. Fuga sa din palatele aurite ale tatalui sau adoptiv este motivata de frica de a nu fie ucis de catre faraon. Dar cate persoane nu erau ucise pentru motive si mai mici decat acesta? De ce trebuia sa se tema de acea persoana care a vazut omicidiul? El era doar fiul faraonului, nu putea sa aiba aceeasi pedeapsa ca toti ceilalti. Motivul nu e aceasta. El a tradat mainile care l-au crescut. Era un ucigas si un tradator in ochii celor de la curtea egipteana. Moise a tradat egiptenii si a complotat cu dumne-zeul sau impotriva lor pentru ca el stia absolut tot ce se intampla la inalta curte a celui mai mare si bogat imperiu al lumii antice. Dupa ce fuge ca un las din Egipt, Moise, care era o persoana cu o inalta educatie, ne este descris ca un prostanac care  nu prea putea sa vorbeasca, pentru ca uitase arta oratoriei pe care o invatase de mic copil. Dupa fuga sa devenise atat de dobitoc incat din mare print devenise un amarat de pastor care pastea oile socrului sau Ietru. Cata vrajeala !!! Aceasta incapacitate a sa de a vorbi, l-a lovit exact cand isi reluase titlul de evreu. Acest lucru era foarte important pentru ca intre timp, dumne-zeu isi aduce aminte ca Moise are un frate. Cu Aaron Iehova are mari ambitii. Fiind si el din neam de popi si devotat cauzei lui, va fi desemnat imediat popalaul evreilor, cel care se ocupa de tehnologia stafiei in cortul aliantei. In acest fel, Moise devine un nevleg, care abia vorbeste dar stie sa manuiasca sabia ca nimeni altul, iar fratele sau un orator.

De ce oare stirpea regala aleasa de stafie este descrisa in Biblie ca  o stirpe umila, comuna, nesemnificativa, cu frica lui dumne-zeu, desi in realitate toti sunt persoane de cel mai inalt rang, cu mari cunostinte tehnice si de lupta, care complotau cu dumne-zeu dintotdeauna?

Moise a fost un ucigas care il ingroapa pe amaratul egiptean in nisip. Un tradator in ochii faraonului care l-a crescut ca pe propriul copil, un asasin  care a distrus intregi orase impreuna cu locuitorii lor, un raufacator care a ucis cu sange rece milioane de femei, copii si barbati in numele dumne-zeului sau. Un violator care mentine in viata 32.000 de fetite care trebuiau sa fie apoi sodomizate de catre oamenii lui dumne-zeu. Distruge vitelul de aur facut de popor cand el era pe munte cu stafia, il face pulbere, il arunca in apa pe care o da apoi de baut oamenilor sai. Isi instiga oamenii la ura, iar din aceasta cauza 3000 de persoane au fost ucise de fratele sau Aarone. Cora era un alt sacerdot din adunarea proteasca a lui Moise care considera ca nu doar Moise si fratele sau sant persoane importante in adunare, ci si el impreuna cu ceilalti.  Pentru acest motiv, Moise il cheama in ajutor pe prietenul sau dumne-zeu care il omoara pe Cora si pe alti 200 de oameni intr-o secunda. Aceasta nemultumire a restului adunarii clericale, nu avea ca motiv importanta unora in comparatie cu ceilalti, ci faptul ca ei nu mai puteau suporta dictatura celer doi frati prieteni cu dumne-zeu. Cand poporul face vitelul de aur Moise cere iertare lui dumne-zeu pentru aceasta fapta dar nu si pentru pacatul de a fi omorat 3000 de persoane nevinovate. Poporul murmura impotriva lui si nu se incredea deloc in fratele lui, Aaron, dar nici in dumne-zeul lor. Din aceasta cauza nu ii mai ascultau si treceau mereu la cultul zeilor lor de dinainte. Acesti popi asasini pedepseau poporul cand nu mai avea incredere in ei si in dumne-zeul lor mincinos si asasin. Acesta este modelul de umilinta si noblete al omului lui dumne-zeu Moise.

Iosua a continuat razboiul „sfant” al dumne-zeului sau si al lui Moise, iar victoriile sale sant rezultatul tehnologiei inalte a lui dumne-zeu. Chiavotul sau arca legii a daramat zidurile cetatii Gerico si a intors apele Iordanului, cu spada a scurtat spatiul si timpul pentru a putea invige lupta impotriva gigantilor, si ca sa nu ne indoim ca totul era tehnologie belica fara precedent, dummne-zeu insusi arunca din cer cu pietre pentru a ucide toti dusmanii sai. Iosua este ca si inaintasii sai un criminal, un asasasin si un mincinos. A ucis cu sange rece un om care a pastrat o parte din prada de razboi pentru el. A spanzurat cinci regi, a exterminat toti locuitorii cetatilor pe care le-a cucerit, a ars Zoar si a asasinat alti 31 de regi din teritoriile ocupate. A ars si cucerit mareata cetate Gerico de unde a salvat doar o prostituata care i-a ajutat pe oamenii lui care erau spioni. Iosua este o personalitate marcanta a razboaielor de cucerire ordonate de atotputernic datorita tiraniei, ferocitacii si lipsei de umanitate  fata de popoarele care au fost pacalite si distruse de fortele belice nevazute ale criminalului dumne-zeu.

Gedeone este un neindurator luptator asa cum numai dumne-zeu stia sa aleaga. Avea zeci de sotii, concubine si 70 de fii. Razboinicii lui dumne-zeu, cand erau osteniti si nemancati,  veneau la el sa se refaca. A asasinat regii medianiti taindu-le capul, fura lunete si ornamente de la gatul camilelor celor cotropiti, a construit un esafod cu care s-a prostituat, a masacrat milioane de persoane care adorau alti zei, a generat un fiu crud ca si el care a asasinat cei 69 de frati pe care ii avea. Nu inteleg cum crestinii aproba fara sa clipeasca aceste atrocitati ca fiind fapte de vitejie care trebuiesc elogiate si cantate de turma behaitoare atunci cand popa ii ridica in slavi. Aveti conducatori de rahat??? Ridicati-i in slavi pentru ca sunt modelul dumne-zeului vostru prea-marit de la care au invatat cum sa faca sa controleze sclavii aflati intr-o puscarie fara gratii. Ei au facut din paradisul lasat de Mama Natura, iadul pamantesc in numele unui dement.

Ooo, dar mai e si David, un om dupa inima lui dumne-zeu, al doilea rege dupa Saul, al tribului lui Giuda de unde se trage, dupa Biblie, Cristos. Este un poligam cu zeci de femei adunate din toate natiunile, de care dumnezeu nu face nici un caz, un betiv care juca beat pe treptele castelului, facandu-i scarba uneia dintre sotiile sale, Mikal, care l-a dispretuit in inima sa. Un tradator care voia sa indrepre armata impotriva conationalilor sai, un macelar care a torturat mii de femei si copii in numele dumne-zeului sau, a violat sotia unui bun soldat pe care l-a omorat ca sa pastreze el femeia lui. A primit de la dumne-zeu proiectul pentru constructia templului din Ierusalim, si apoi au complotat impreuna pentru uciderea altor miloane de persoane, cu care dumne-zeu nu era de acord. Dupa toate aceste fapte pe care le-au proiectat si pus in practica impreuna, ipocritul creator ii spune ” nu o sa fii tu cel care va construi templul meu pentru ca mainile tale sant pline de sange. Va fi fiul tau Solomon cel care o sa-l faca pentru mine.” Ce sa zic !!!! Asa dumne-zeu, asa turma patrupeda.

Toti acesti tirani, asasini, ipocriti, macelari, sant modelele biblice ale bisericii, oamenii supusi si idioti cu care dumne-zeu a dus la indeplinire planul sau de extirpare a adevaratei rase umane. Oare un om cu cap ar putea urma si slavi aceste persoane si pe dumne-zeul lor neomenesc? Cand valul va cade si veti vedea ca adevarul este altul, adica acela pe care nu l-ati crezut, nu veti avea nici o scuza. Este o socoteala cand nu ai habar de nimic si alta cand nu crezi din principiu fiindca asa zice turma.

Evident, pot sa scriu o carte despre poporul acesta al domnului, dar nu este cazul acum. Aici am vrut doar sa scot in evidenta cine sunt piosii si supusii domnului in realitate, nu in basmele pe care le spun popii in biserici.

Gabriela Dobrescu

 

5 gânduri despre „Gabriela Dobrescu- Cine erau de fapt conducatorii poporului evreu

  1. O traducere catastrofala… Ortografia – asemenea… O singura observatie referitoare la text: crestinismul actual nu prea are de a face cu ceea ce faceau evreii din prima parte a Bibliei. Toate acele „atrocitati” evocate in text au de-a face cu evreii, nu cu crestinii.

      • Da, corect, însă inchizitia este/a fost actiunea oamenilor bisericii(catolice, în cazul de fata), si nu este stipulata in Testamentul lui Iesus; în prima parte – da, era regula „dinte pentru dinte, ochi pentru ochi”

    • 1)ininte de toate as fi curioasa sa imi demonstrati ce anume am tradus eu si de unde? articolul nu este o traducere, ci ideile principale de unde se vede clar cine erau conducatrii evreilor. cine citeste biblia nu are cum sa nu sesizeze marlaniile popesti cu care se adoarme poporul. 2) crestinismul actual nu are de a face cu prima parte a bibliei?? cata nerusinare !! pai daca nu are de a face de ce nu mai reduceti din biblie? ce dracu cauta vechiul testament al evreilor peste noul testament scris la roma?? atrocitatile au de a face cu religia scarboasa si cu stafiile nenorocite cu care s-a indobitocit omul. crede si nu cereceta, ramai prost, ca-i bine asa. nu am nevoie sa fiti de acord cu ceea ce dovedesc eu, dar cel putin nu va mai dati inteligent atata timp cat nu puteti sa demonstrati ca macar un cuvant din ceea ce am scris nu este adevarat. catirinca cu ortografia si cu nu e asa, e simplu sa balmajiti. dovediti ca nu este asa. vreau tot citate din biblie. atunci mai vorbim. 3) daca nu era biblia evreilor, crestinii nu existau. nu exista in nici un capitol al bibliei povestiri despre alte neamuri decat despre evrei. isus era un evreu, petru un alt evreu, dumne-zeu era al evreilor si toti zburdau in camasi de noapte albe legate cu o funie la mijloc pe meleagurile manoase ale palestinei,. deci, crestinii tampiti, ridica in slavi evreii si pe stafia lor.

      • Limbajul contondent nu vă face mai persuasivă. Mi-au sărit în atenție cîteva greșeli: forma la persoana a III-a singular, indicativ, prezent a verbului „a fi” este „sunt” sau „sînt” nu „sânt” sau „sant”; apoi, toponimul „Gerico” se referă cumva la românescul „Ierihon”..? Mai departe, prin termenul (atît de abundent folosit) stafie, vă referiți la entitatea spirituală care era „dumnezeul evreilor”? Cu respect.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s