Gabriela Dobrescu-Rugaciuni, milostenie si muulta ipocrizie

In aceste randuri am sa evidentiez eroarea adeptilor dumne-zeului biblic atunci cand pentru orice situatie se aseaza in genunchi ca sa-l implore sa ii ajute. De asemenea am sa scot in evidenta ce spune cu adevarat Biblia despre rugaciuni, milostenie si comportament exemplar.

Rugaciunile, inchinaciunea, taratul pe genunchi si milostenia sunt cele mai importante pozitii si stari ale robului care cere indurare de la stafia care ii coordoneaza viata. Nu te poti numi crestin daca nu practici aceste umilitoare invataminte care, dupa religie, te fac sa devii un om “spiritual”. Pe langa faptul ca absolut nimeni nu practica ceea ce scrie cu adevarat in Biblie, acestea au in realitate un cu totul alt scop decat ceea ce canta biserica in urechile surde ale norodului.

Pentru biserica, in fiecare zi este o sarbatoare in care trebuie sa se pomeneasca cate un sfant creat de ea insasi, dar nu pentru ca acea persoana ridicata la rangul de sfant ar fi fost altfel decat oricare alt om, ci pentru ca toti cred ca acesti „sfinti” ii pot ajuta. Nici un sfant nu a facut miracole in timpul vietii, pentru ca daca ar fi fost asa, istoricii, oamenii de cultura sau gloata insasi si-ar fi amintit de ei. Toti sfintii au facut miracole doar morti, iar de ele stie doar biserica care in fiecare zi isi mai aminteste de cate unul. Aceste zile in care sfintii sunt sarbatoriti (a se citi pomeniti) umple de bani buzunarele popilor si mareste chinul ascultatorilor care trebuie sa astepte ore in sir ca ritualul sa se termine. Au fost timpuri in care omul mergea la biserica dar nu intelegea nimic din ce se boscorodea acolo pentru ca slujba se tinea in alta limba. Pentru turma domnului, acest lucru nu a fost important niciodata, deoarece aceste balmajeli popesti trebuie doar ascultate, nicidecum cercetate. Credinta s-a impus si de impune prin vorbe, nu prin cercetari sau studii ale izvoarelor antice.

moaste 1

Dupa popi trebuie sa mergi in fiecare zi la biserica ca sa fii iertat de pacate, deoarce doar in acest lacas totul are putere si poate fi ascultat de dumne-zeu. Ia sa vedem ce zice Biblia, despre modul in care oamenii trebuie sa vorbeasca despre invataturile ei. Deutronomul 6 / 6-9 “Cuvintele acestea, pe care ţi le spun eu astăzi, să le ai în inima ta şi în sufletul tău; Să le sădeşti în fiii tăi şi să vorbeşti de ele când şezi în casa ta, când mergi pe cale, când te culci şi când te scoli. Să le legi ca semn la mână şi să le ai ca pe o tăbliţă pe fruntea ta. Să le scrii pe uşorii casei tale şi pe porţile tale.” Eremia 31/33 “Dar iată legământul pe care-l voi încheia cu casa lui Israel, după zilele acela, zice Domnul: Voi pune legea Mea înăuntrul lor şi pe inimile lor voi scrie şi le voi fi Dumnezeu.” Ioan 4 / 19 “Femeia I-a zis (lui Isus): Doamne, văd că Tu eşti prooroc. Părinţii noştri s-au închinat pe acest munte, iar voi ziceţi că în Ierusalim este locul unde trebuie să ne închinăm. Şi Iisus i-a zis: Femeie, crede-Mă că vine ceasul când nici pe muntele acesta, nici în Ierusalim nu vă veţi închina Tatălui.”

Dupa ce citesti aceste paragrafe, iti vine tare greu sa accepti ca nu Biblia si Isus iti spun sa mergi din biserica in biserica ca sa-i dai bani popii, dar e mai lesne pentru cel care crede fara sa cerceteze. De ce sa citeasca cand e mai bine sa dea bani pentru a fi mereu altul care face treaba pe care trebuie sa o faca singur?! Ca sa intelegi ce e scris in Biblie trebuie sa citesti, sa incepi sa iti pui intrebari, sa vorbesti cu altii care au citit si ei, iar apoi sa studiezi cu adevarat totul. In acel moment, omul ajunge un ateu convins care va crede doar in puterile sale.

Toate aceste legi si invataminte care la inceput trebuiau transmise din tata in fiu, asa cum ne spune Deutronomul, vor fi puse apoi inauntrul omului, pe inima lui, cum scrie Eremia. Pentru a fi corect, cinstit, demn, bun, nu ai nevoie de legile sau decretele unei stafii, ci de constiinta. Ea sta dintotdeauna in inima ta si te mustra pentru orice gand rau sau sumbru ti-ar trece prin minte. Nu legea te face sa fii om, ci constiinta care este dumnezeul interior al fiecaruia. Acest lucru inseamna ca omul nu are nevoie de un altul sau de stafii ca sa poata sa isi faca viata asa cum vrea. El nu are nevoie de legi ca sa poata sa manifeste in afara bunatatrea din inima sa. Din aceasta cauza rugaciunile nu isi au rostul. Romani 2/14-15 “Cand Neamurile (cei care nu erau evrei), macar ca n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, isi sunt singuri lege; si ei dovedesc ca lucrarea Legii este scrisa in inimile lor; fiindca despre lucrarea aceasta marturiseste cugetul lor si gandurile lor, care sau se invinovatesc sau se dezvinovatesc intre ele.”

In paragraful in care femeia samariteana vorbeste cu Isus la fantana lui Iacov, ea il intreaba care ar fi cel mai bun loc pentru a te ruga, deoarece samaritenii (palestinienii) se rugau pe renumitul munte Garizim. Evreii sustineau ca locul  unde trebuie sa te rogi este templul din Ierusamim, adica al lui Iehova. Isus ii spune ca nu va mai exista nici un loc unde sa iti indoi genunchii pentru ca nu va mai fi nevoie, din moment ce toata stiinta si cunostinta este in interiorul omului.

Vedeti voi, omul le are din principiu pe toate in interiorul sau, numai ca cineva, l-a facut sa creada ca el este doar tarana care nu este vrednica de nimic. Omului i se spune de milenii ca nu este decat o frunza in vant, ca nu are putere sa faca nimic, ca pasii lui trebuiesc calauziti de forte nevazute fiindca altfel nu ar sta in picioare. Repetand la nesfarsit aceste minciuni, omul a inceput sa creada in ele, sa se simta inferior. Acesta este motivul pentru care poate fi controlat si indreptat de altii catre interesele lor, fara ca el sa isi dea seama de asta.

Ma lovesc in fiecare zi de crestini care se ofenseaza al dracu de tare atunci cand ma aud  vorbind rau de dumne-zeul acesta al evreilor, care a devenit si al lor. Cu o ipocrizie si prostie fara margini incep sa ii puna palma in cur, sa ma judece si sa ma insulte folosind expresii de mahala. Apoi, incep sa imi explice cat de bun si nevinovat este acest Iehova, sperand ca in acest fel isi adauga o bulina alba printre miile de buline negre pe care le au in palmares. Nu. Nu asa se implineste ceea ce scrie in Biblie, ci prin fapte. Poti sa platesti cu case si palate toti popii, poti sa alergi din biserica in biserica, poti sa te tarasti precum capra in 4 labe cerand iertare. Nu se pune decat ceea ce faci, ce gandesti si cum te comporti. Nu exista nici un fel de compromis, dar daca asa va place sa credeti, va inselati amarnic. Matei 7/ 21” Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri.” Matei 6/1 “Luaţi aminte ca faptele dreptăţii voastre să nu le faceţi înaintea oamenilor ca să fiţi văzuţi de ei; altfel nu veţi avea plată de la Tatăl vostru Cel din ceruri.”

Romanii 2/17-22 “17. Tu, care te numesti iudeu, care te rezemi pe o Lege, care te lauzi cu Dumnezeul tau, care cunosti voia Lui, care stii sa faci deosebire intre lucruri, pentru ca esti invatat de Lege;  tu, care te magulesti ca esti calauza orbilor, lumina celor ce sunt in intuneric, povatuitorul celor fara minte, invatatorul celor nestiutori, pentru ca in Lege ai dreptarul cunostintei depline si al adevarului;  tu deci, care inveti pe altii, pe tine insuti nu te inveti? Tu, care propovaduiesti: „Sa nu furi”, furi?  Tu care zici: „Sa nu preacurvesti”, preacurvesti? “ Ioan 5/39 “Cercetaţi Scripturile, că socotiţi că în ele aveţi viaţă veşnică.” Matei 15/3 si 6 “Iar El, răspunzând, le-a zis: De ce şi voi călcaţi porunca lui Dumnezeu pentru datina voastră?” “…. şi aţi desfiinţat cuvântul lui Dumnezeu pentru datina voastră.”

Rugaciunile, oricate ar fi ele de multe sau de dese nu te fac sa devii mai bun, nici nu te poarta in ceruri si nici nu te ajuta sa ti se ierte pacatele. La fel cum nici comportamentul fatarnic si ipocrit nu te ajuta sa devii om. Romania este o tara de ingenunchiati care se complac din ce in ce mai mult in pozitia patrupedelor datorita lipsei de informatie, de cultura, de mandrie, de demnitate. Toti se bat cu pumnii in piept ca stiu scriptura, dar habar nu au ce scrie in paginile ei. Putini stiu despre cum si unde se face o rugaciune fiindca dusul acesta la biserica unde ti se spala creierul, mintea si gandurile, te transforma zi de zi intr-un sclav tarator care crede balivernele celor care au nevoie de bani si nu au scrupule pentru a-i obtine.

Popii si bisericile lor care au devenit palate regale, cer cu nerusinare pomana de la oricine pentru a trai in lux orbitor sub privirile oarbe si tampe ale celor care merg acolo in speranta ca vor avea o viata imbelsugata. Popii, cu vorbe neintelese te indeamna sa vii sa te rogi in biserica pentru ca acolo este liniste si esti ascultat mai bine, iar omul nevolnic crede din adancul rarunchilor sai ca asa este.  El se duce, dar asta nu are ca scop scoaterea sa din saracie, ci imbogatirea celor care il duc catre pierzanie.

Matei 6/5-8 “Cand va rugati, sa nu fiti ca fatarnicii, carora le place sa se roage stand in picioare in sinagogi si la colturile ulitelor, pentru ca sa fie vazuti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata. Ci tu, cand te rogi, intra in odaita ta, incuie-ti usa si roaga-te Tatalui tau, care este in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati. Cand va rugati, sa nu bolborositi aceleasi vorbe, ca paganii, carora li se pare ca, daca spun o multime de vorbe, vor fi ascultati. Sa nu va asemanati cu ei; caci Tatal vostru stie de ce aveti trebuinta, mai inainte ca sa-I cereti voi.”

Oamenii sunt obisnuiti sa faca pomana cu mancare sau cu bani cand merg la biserica sperand ca ajutand pe altul vor fi si eli ajutati la randul lor, dar Biblia nu spune asa.

Matei 6/2-4 “Tu, dar, cand faci milostenie, nu suna cu trambita inaintea ta, cum fac fatarnicii, in sinagogi si in ulite, pentru ca sa fie slaviti de oameni. Adevarat va spun ca si-au luat rasplata.  Ci tu, cand faci milostenie, sa nu stie stanga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta sa fie facuta in ascuns; si Tatal tau, care vede in ascuns, iti va rasplati. “

Luca 14/12-14 “Zis-a şi celui ce-L chemase: Când faci prânz sau cină, nu chema pe prietenii tăi, nici pe fraţii tăi, nici pe rudele tale, nici vecinii bogaţi, ca nu cumva să te cheme şi ei, la rândul lor, pe tine, şi să-ţi fie ca răsplată. Ci, când faci un ospăţ, cheamă pe săraci, pe neputincioşi, pe şchiopi, pe orbi, Şi fericit vei fi că nu pot să-ţi răsplătească.”

Luca 21/1-4 “Şi privind, a văzut pe cei bogaţi, aruncând darurile lor în vistieria templului. Şi a văzut şi pe o văduvă săracă, aruncând acolo doi bani. Şi a zis: Adevărat vă spun că această văduvă săracă a aruncat mai mult decât toţi. Căci toţi aceştia din prisosul lor au aruncat la daruri, aceasta însă din sărăcia ei a aruncat tot ce avea pentru viaţă.”

Degeaba va chinuiti sa faceti pomeni si sa le impartiri intre rude, neamuri si cunostinte alungand de la masa sarmanii, nevoiasii, neputinciosii, orbii, ologii, ciungii, care sunt cei care trebuie sa beneficieze de ceea ce oferiti. Ei nu va pot da niciodata ceva inapoi, pe cand bogatii si rudele  va vor chema sa va ofere mancaruri copioase, prin care opera voastra de bine se anuleaza fiindca ati fost rasplatiti de cei care au primit de la voi.

Adevarul este ca atunci cand dai ceva celui care nu are, nu trebuie sa te lauzi cu darul tau care trebuie facut din suflet, nu pentru fala. Sunt oameni care dau cu mare greutate cate ceva, apoi se lauda, desi dau ceea ce le ramane, iar darul lor este facut in fata multimii astfel incat sa fie vazuti de toti. Cand le vine randul sa nu mai aiba nimic, nimeni nu se duce sa le dea cate ceva, iar ei sunt ofensati si nedumiriti. Necontenit se intreaba cum de este posibil sa fie tratati asa, pentru ca ei cand aveau dadeau la toti cei nevoiasi cate ceva. Cand dai ceva trebuie sa il dai din suflet, iar cand dai din suflet, dai tot ce este mai bun si mai frumos pentru ca scopul tau nu este sa ii arati altuia ce bun si darnic esti, ci sa il ajuti atat cat poti pe cel care este la ananghie. Pasajele de mai sus sunt sfaturi care te ajutra sa te comporti cu omenie si bunatate. Femeia nevoiasa este exemplul cel mai bun pentru a intelege ca a darui inseamna sa dai totul fara sa te gandesti la consecinte, deoarece ce ai dat din suflet, se intoarce la tine inzecit.

Acum am o parte tare draguta. In biserica te poti inchina la orice. Icoane cu fecioare negre, fecioare albe, cu prunci sau fara prunci, sfinti, cadavre mumificate, popi ridicati la rang de sfinti, statui, lemne in forma de cruce, nu lipseste nimic. Biserica este plina de icoane, sfinti si moaste la fel cum era panteonul grec de zei si  templele de idoli. Idolatria este una dintre ultimile gaselnite ale bisericii, iar populatia este din ce in ce mai afectionata de aceste ciolane mucezite pentru care sta la coada zile intregi ca sa le linga. Aceasta terfeleala a demnitatii, a bunului simt, a gandirii este alimentata de popi, de mass media care mediatizeaza astfel de ritualuri, dar si de multi oameni care cred ca aceste obiecte facatoare de bani le-au schimbat viata. Ok. Unde scrie in Biblie asa ceva?

moaste4-mana  moaste2 cristofor

moaste3-neagra

Matei 4/10 “Atunci Iisus i-a zis: Piei, satano, căci scris este: „Domnului Dumnezeului tău să te închini şi Lui singur să-I slujeşti”.

Faptele apostolilor 10/25 “Şi când a fost să intre Petru, Corneliu, întâmpinându-l, i s-a închinat, căzând la picioarele lui. Iar Petru l-a ridicat, zicându-i: Scoală-te. Şi eu sunt om”

Apocalipsa 22/8- 9“Şi eu, Ioan, sunt cel ce am văzut şi am auzit acestea, iar când am auzit şi am văzut, am căzut să mă închin înaintea picioarelor îngerului care mi-a arătat acestea. Şi el mi-a zis: Vezi să nu faci aceasta! Căci sunt împreună-slujitor cu tine şi cu fraţii tăi, proorocii, şi cu cei ce păstrează cuvintele cărţii acesteia. Lui Dumnezeu închină-te!”

Deureonomul 4 /15-19“Ţineţi dar bine minte că în ziua aceea, când Domnul v-a grăit din mijlocul focului, de pe muntele Horeb, n-aţi văzut nici un chip. Să nu greşiţi dar şi să nu vă faceţi chipuri cioplite, sau închipuiri ale vreunui idol, care să înfăţişeze bărbat sau femeie, Sau închipuirea vreunui dobitoc de pe pământ, sau închipuirea vreunei păsări ce zboară sub cer, Sau închipuirea vreunei jivine, ce se târăşte pe pământ, sau închipuirea vreunui peşte din apă, de sub pământ; Sau, privind la cer şi văzând soarele, luna, stelele şi toată oştirea cerului, să nu te laşi amăgit ca să te închini lor, nici să le slujeşti, pentru că Domnul Dumnezeul tău le-a lăsat pentru toate popoarele de sub cer.”

Deutronomul 5 / 8-9 “Să nu-ţi faci chip cioplit, nici vreo înfăţişare a celor ce sunt sus în cer, sau jos pe pământ, sau în apă şi sub pământ. Să, nu te închini lor, nici să le slujeşti, căci Eu Domnul Dumnezeul tău.”

Romanii 1 / 22-25 “S-au falit ca sunt intelepti, si au innebunit;  si au schimbat slava Dumnezeului nemuritor intr-o icoana care seamana cu omul muritor, pasari, dobitoace cu patru picioare si taratoare.  De aceea, Dumnezeu i-a lasat prada necuratiei, sa urmeze poftele inimilor lor; asa ca isi necinstesc singuri trupurile; caci au schimbat in minciuna adevarul lui Dumnezeu si au slujit si s-au inchinat fapturii in locul Facatorului, care este binecuvantat in veci! Amin. “

Ati vazut, popor de idolatri, taratoare fara cap si coloana vertebrala ca nici Petru si nici ingerii nu au acceptat ca omul sa li se inchine? Ati vazut ca nu ai voie sa iti faci chip cioplit si nimic care sa semene cu o femeie sau cu un barbat, cu vreo vietate de pe pamant sau apa, cu stelele cerului sau cu omul muritor, ca sa te inchini la ele?? Toate aceste idolatrii si toate aceste obiceiuri sunt inventate de popii care nu se mai satura de lux si de bani. Acesti carturari si farisei de care vorbeste paragraful de mai jos sunt de fapt popii care se numeau rabini, asa cum se numesc de fapt si astazi la evrei. Ei sunt cei care pierd sufletul tututror celor care cu voie sau fara voie merg sa ii asculte.

Matei 23/2- “Zicând: Cărturarii şi fariseii au şezut în scaunul lui Moise; Deci toate câte vă vor zice vouă, faceţi-le şi păziţi-le; dar după faptele lor nu faceţi, că ei zic, dar nu fac. Că leagă sarcini grele şi cu anevoie de purtat şi le pun pe umerii oamenilor, iar ei nici cu degetul nu voiesc să le mişte. Toate faptele lor le fac ca să fie priviţi de oameni; căci îşi lăţesc filacteriile şi îşi măresc ciucurii de pe poale. Şi le place să stea în capul mesei la ospeţe şi în băncile dintâi, în sinagogi, Şi să li se plece lumea în pieţe şi să fie numiţi de oameni: Rabi. Voi însă să nu vă numiţi rabi, că unul este Învăţătorul vostru: Hristos, iar voi toţi sunteţi fraţi. Şi tată al vostru să nu numiţi pe pământ, că Tatăl vostru unul este, Cel din ceruri. Nici învăţători să nu vă numiţi, că Învăţătorul vostru este unul: Hristos. Şi care este mai mare între voi să fie slujitorul vostru. Cine se va înălţa pe sine se va smeri, şi cine se va smeri pe sine se va înălţa. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că închideţi împărăţia cerurilor înaintea oamenilor; că voi nu intraţi, şi nici pe cei ce vor să intre nu-i lăsaţi. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că mâncaţi casele văduvelor şi cu făţărnicie vă rugaţi îndelung; pentru aceasta mai multă osândă veţi lua. Vai vouă, cărturarilor şi fariseilor făţarnici! Că înconjuraţi marea şi uscatul ca să faceţi un ucenic, şi dacă l-aţi făcut, îl faceţi fiu al gheenei şi îndoit decât voi. Vai vouă, călăuze oarbe…..”

Popii impreuna cu religia si biserica lor sunt cei care nu au interes ca omul sa atinga inaltimile spiritualitati pe care le avea odinioara, ci vor doar sa ii domine mintea. Inutil sa imi spuneti ca sunt si popii cei buni. Nu poti sa fii bun si sa fii popa, adica un ipocrit care nu va face niciodata ceea ce indeamna pe altul sa faca. Nu, nu.  Nu poti sa slujesti la doi stapani. Matei 6/24 “Nimeni nu poate să slujească la doi domni, căci sau pe unul îl va urî şi pe celălalt îl va iubi, sau de unul se va lipi şi pe celălalt îl va dispreţui; nu puteţi să slujiţi lui Dumnezeu şi lui mamona.” Adevaratele cunostitnte spirituale au fost ascunse, falsificate si substituite de ei astfel incat nimeni sa nu le poata dobandi daca nu casca bine ochii si nu isi ascute bine urechile ca sa le poata descoperi singur.

Aceasta conditie de umilinta, de milogeala pe care popii o considera un gest de devotament, de ascultare sunt de fapt  gesturile sclavului fata de stapan. Rugaciunile cu care te plangi la stafii au la baza ceva foarte maret care a fost schimbat pentru a deveni un sclav. In antichitate cand legea nu exista, asa cum ne spune Biblia, exista liberul arbitru care nu avea nici reguli nici legi. Bunatatea si voia buna erau peste tot si nimeni nu se ducea sa disturbe pe altul fara sa ii ceara permisiunea de a fi last sa il admire. Acest gest de politete si respect a fost schimbat cu acesta stare de umilinta fata de o singura entitate care se crede creatorul nostru, al oamenilor. Din aceste frumoase gesturi antice, astazi doar popoarele sarace mai conserva aceste obiceiuri de respect pentru Natura si pentru tot ce ne inconjoara.

Sa va dau un exemplu. In indepartata Africa creste un pom particular, o ramasita a ultimilor uluitori copaci care faceau parte din natura altor lumi demult apuse. Se  numeste Baobab. Varsata sa poate ajunge pana la 1500-3000 de ani, grosimea la 5-6 m si inaltimnea la 50 de metri. Arborigenii il numesc copacul farmacie pentru ca fiecare particica a sa are proprietati curative de exceptie. Poate inmagazina o cantitate de pana la 3000-4500 l de apa necesara pentru perioada secetoasa, frunzele, florile si fructele sale sunt importante pentru comunitatile de bastinasi care au norocul sa aiba in prejma satelor lor un astfel de copac.  Fructul de baobab are un gust usor acidulat si este foarte placut. Seminte sale se pot consuma prajite inlocuind cu succes  cafeaua sau daca se preseaza se obtine un minunat ulei alimentar. Din pulpa fructellor proaspete sau uscate, amestecte cu apa, se face un suc racoritor delicios. Proprietatile fructului babobabului sunt multiple pe langa continutul ridicat de vitamina C, au  si o cantitate mare de calciu care fac sa scada nivelul glicemiei. Ei bine, ca sa poata recolta flori, fructe sau seminte din acest minunat copac antic, bastinasii fac un adevarat ritual in care ii cer voie copacului sa le dea minunatele sale produse.

baobab 2

baobab 1

Multora le va veni sa rada la auzul acestor cuvinte pentru ca ei nu stiu ca tot ce exista pe aceasta minunata planeta este viata care trebuie respectata, nu vandalizata, distrusa, ucisa pana la disparitia ei totala. Aceste rugaminti adresate altuia cu respectul cuvenit, au fost transformate de popi in rugaciuni la stafii si stat in 4 labe.

Omul se poate conduce si ghida singur, fara nici un fel de ajutor de la nimeni. De fapt, acest lucru se vede de 2000 de ani peste tot in lume. Nu stafia te vindeca, ci medicul la care te duci, nu stafia te scoate din impas ci prietenii sau rudele la care apelezi, nu stafia iti decide soarta, ci tu singur prin faptele si deciziile pe care le iei. Cu toate acestea, biserica a convins umanitatea, ca aceste situatii, sunt de fapt ajutoare pe care stafia le face celui care cere ajutor altor oameni. Astfel au inventat sloganul “dumne-zeu se manifesta prin oameni”. Desi sunt cei din jurul omului cei care l-au ajutat, persoana in cauza, merge sa multumesca stafiei pentru aceste privilegii. Pai daca aceasta stafie ar fi facut cu adevarat ceva, atunci cel cu probleme ar fi trebuit doar sa se roage, iar stafia ori il ajuta asa, ca prin magie, ori nu l-ar fi pus in situatii dezastruoase. Un alt mizerabil dicton al religiei, este ca omul trebuie sa sufere, sa se chinuie, sa fie indurerat pentru a avea viata vesnica si fericirea care il asteapta in mod normal. Ei bine, toate aceste aspecte  au un cu totul alt scop.

Daca ar exista un spirit bun, acesta nu va ajuta niciodata pe nimeni, indiferent de tipul de ajutor care i s-ar cere. Aceasta decizie este de fapt o lege universala nescrisa, valabila in orice dimensiune si lume, pentru ca cel care te ajuta nu vrea binele tau, ci pe al lui. Cand un spirit te ajuta, el te opreste din evolutie, el tine creatia pe loc, pentru ca omul invata doar atunci cand incerca totul pe propria piele, cand simte cu adevarat care sunt consecintele unei decizii proaste sau durerea cand ceva nu merge bine. Omul nu are nevoie de ajutor, ci de experimente, de situatii diferite pentru a intelege si aprecia cu adevarat la justa valoare absolut orice.

Pe de alta parte, nici un spirit nu are dreptul sa intervina in viata terestra a cuiva decat daca acesta il roaga sa intervina, iar daca intervine, acela nu este sub nici o forma un spirit bun, care sa iti vrea binele. In momentul in care intervine in viata celui care il roaga sa fie ajutat, acesta o face pentru ca are el mari interese. In momentul in care iti da sau iti ofera ceva, iti va cere altceva in schimb, iar acela nu mai este ajutor. Datorita acestor adevaruri stiute de toata lumea antica, omul de atunci nu s-a ingenuncheat  niciodata si nu a cerut ajutor de la nimeni, asa cum era cunoscut ca faceau geto-dacii si tracii care se trageau din cei nemuritori.

La Roma, cultul miilor de zei la care ei se inchinau, a fost transformat in cultul monoteist, in cultul pentru un singur zeu, adica pentru tartorul care a devenit stapanul lumii nevazute. Astfel au inventat dumne-zeul biblic care trebuia sa devina si stapanul lumii vazute. Religia si papusarii ei, au impus puterea stafiei facand un lucru cat se poate de simplu: au inventat rugaciunea prin catre aceasta naluca, poate sa vina pentru a te ajuta daca ai nevoie. In acest fel, este omul cel care roaga aceste umbre anti-viata sa intervina in viata lui. Cum pamantul, tehnologia si aceasta lume bolnava este creatia lor, ei te ajuta sa te ridici, iti dau toate poliele colorate  pe care le-au creat, iar omul devine o bestie. Pentru toate aceste iluzii insala, minte, e invidios, barfeste, ucide si calca in picioare singura lui comoara: sufeltul, care ii da caliatatea de OM. Deci, scopul rugaciunii este de a te face sa permiti celor pe care nu ii cunosti, si nu i-ai vazut sa iti faca propriul destin. Ei iti dau tot, apoi la batranete iti iau totul inapoi si raman cu sufletul pe care l-ai pierdut, care a fugit de tine.

Ca sa poata sa faca ce vrea cu adevarat cu sufletul, ei au inventat o alta modalitate prin care omul nestiutor il pune de bunavoie in mainile lor. Astfel, cand cineva este pe patul de moarte, toti cei din jur se grabesc sa cheme preotul pentru a-i da ultimile miluieli si pentru a-l ruga sa isi puna sufletul in mainile domnului. In acest fel, atunci cand corpul moare, sufletul nu va mai putea sa fie liber, ci va trebui sa se reindoarca din nou in acest iad, unde va fi intrupat de stafie intr-un alt corp. Acest lucru este posibil deoarece tot ceea ce ai promis aici, va fi valabil si dincolo, iar acest lucru este scris foarte clar tot in scriptura, numai ca popii au falsificat adevaratul sau sens. Ei au pus toata puterea in mainile lui Petru pentru a pacali fara greutate omul. Popii sunt urmasii lui Petru si atunci cand omul este apropae de moarte este indemnat de ei sa isi puna de bunavoie sufletul in mainile altuia in loc sa ii aleaga libertatea.  Matei 16/19” Si îţi voi da cheile împărăţiei cerurilor şi orice vei lega pe pământ va fi legat şi în ceruri, şi orice vei dezlega pe pământ va fi dezlegat şi în ceruri.”

Ganditi !!!! E gratis…inca.

GABRIELA DOBRESCU

Un gând despre „Gabriela Dobrescu-Rugaciuni, milostenie si muulta ipocrizie

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s