GabrielaDobrescu-Si daca Manuscrisul lui Voynic este al getilor?

Manuscrisul lui Voynic este una dintre cele mai misterioase carti antice care, m-a fascinat din prima clipa cand am citit despre el. De fiecare data  am simtit ca in paginile sale exista o chemare ancestrala, care pentru mine nu era necunoscuta. Dupa parerea incompetentilor numiti oameni de stiinta,  ar fi fost  scris intre 1400 si 1450 intr-o limba total necunoscuta, evident. In ceea ce ma priveste, refuz sa ma multumesc cu aceste comune explicatii pe care ei le dau de fiecare data cand vor sa creeze mistere acolo unde nu sunt. Tot ca de fiecare data, cand ma ocup de ceva rastorn ceea ce ne-au spus si incerc sa scot in evidenta minciuna cu care ne-au obisnuit. De aceea am invatat sa pun mereu intrebari incomode si sa incerc sa le dau si un raspuns care sa fie cat mai aproape de adevar.

Cum as putea eu sa cred aceste explicatii preluate de la elita si scrise in absolut orice lucrare care vorbeste despre acest manuscris, cand acestea dau cu virgula? De exemplu, cum a fost posibil ca in 1400 cineva sa scrie o carte intr-o limba total necunoscuta si cum i-a venit ideea sa reprezinte in minime detalii plante care pe acest pamant nu exista? Raspunsul corect ar fi ca aceasta carte este o copie a unui manuscris original extrem de antic, nicidecum o carte relativ noua, asa cum ne obliga elita sa credem.

In cartile antice lumea ne era descrisa altfel fata de cea de azi, deoarece acea lume era cu adevarat diferita de a noastra. Lumea aceea era o lume gigantica, cu fauna, vegetatie si oameni diferiti de tot ceea ce cunoastem noi.  Aceasta este cauza pentru care elita doreste cu orice pret sa ne faca sa credem ca totul este inventie, mister sau SF.

Manuscrisul Voynich a capatat acest nume de la Wilfrid Voynich, un american, vanzator si colectionar de carti antice,  care l-a cumparat de la un calugar gesuit. Ca intotdeauna apare un popa si un american care cumpara de la altii lucruri de o valoare inestimabila, fara ca nimeni sa bage de seama. Eu sunt convinsa ca acest manuscris a fost furat din tara lui de origine si vandut mai departe catre taramuri indepartate ca sa i se piarda urma si  pentru a nu se putea devodi cui i-a apartinut.

Am cautat si am citit mult despre aceasta carte ale carei mistere au facut inconjurul  lumii,  pana am ajuns sa am o parere personala despre ea. Astfel am descoperit niste piste necunoscute, iar acestea m-au condus la certitidinea ca ea apartinea de fapt poporului care stia sa vindece atat sufletul cat si trupul. Acesta nu putea sa fie decat poporul getilor. Nimeni nu a avut vreodata pe acest pamant atatea cunostinte de vindecare a corpului cu plantele pamantului, cum au avut getii.

A doua certitudine se refera la numele detinatorului ei, care indiferent cat de mult ar vrea elita sa il indeparteze de originea sa, nu va putea. Voynic, acest american cu nume atat de romanesc, ar fi putut fi  un roman. Nici un popor nu a avut acest cuvant in limba sa veche, asa cum l-a avut neamul romanesc. In basmele noastre, un voinic, era mereu un om de exceptie, un copil  care crestea intr-un an cati altii in zece, era viteaz si puternic fara masura. Cand lumea antica vorbea de voinici, ea se referea la uriasi, pentru ca un copil care  crestea intr-un an cat altii in zece nu era altceva decat un gigant. Probabil Voynic a plecat din tara lui natala catre alte plaiuri luand cu el cartea aceasta. Ca sa ii piarda originea, elita a inventat apoi povestea cu popa care o achizitionase din alta parte si care merge apoi la Voynic, care o cumpara. Era usor sa americanizezi cuvantul Voinic cu Voynic. Aceleasi magareli ca sa nu se poata intelege niciodata adevarata radacina si adevarul. Dar ca sa fie cat mai convingatori au pus prenumele Wilfrid, care american nu este, langa Voynic, astfel in cat sa iasa o corcitura autentica de nume si prenume.

Un alt motiv pentru care nu voi putea sa renunt la ideea mea se datoreaza faptului ca acum cativa ani, am gasit pe internet un articol in care se vorbea despre plantele dacilor scris de Aurora Petan pentru Formula As. Ceea ce mi-a captat atentia au fost cele cateva fotografii ale plantelor geto-dacilor. De ce? Deoarece la inceput am crezut ca sant plantele desenate in paginile celebrului manuscris al lui Voynic. Dupa ce le-am studiat, am constata ca nu se aseamana cu nici una dintre ele, dar modul de a le prezenta, minutiozitatea cu care era desenat fiecare detaliu, seamana foarte bine cu plantele reprezentate in manuscris. M-am bucurat extrem de tare pentru ca inca o data suspiciunile mele se adevereau, iar misterioasa carte ar putea fi una dintre nenumaratele carti cu invataturi ale getilor. Iata cateva plante ale geto-dacilor.

voinic daci 1

voinic- daci 1

voinic daci 2

voinic daci 3

voinic daci 4

Manuscrisul contine imagini de plante nemaivazute pe pamant si este scris intr-o idioma care nu apartine niciunui sistem alfabetico-lingvistic cunoscut.  Cartea este scrisa pe piele de vitel cu dimensiuni relativ mici L 22,  l 16, h 4, si are 204 pagini. A fost impartit in mai multe sectiuni sau capitole in functie de subiectul pe care il trateaza. Prima dintre ele este Botanica care contine un numar de 113 desene ale unor plante necunoscute.

ESCE IN FRANCIA IL CODICE VOYNICH, LIBRO DEL MISTERO.  ENIGMATICO MANOSCRITTO SCOPERTO NEL 1912 IN ITALIA

voinic plante 2

voinic plante 3

voinic plante 4

voinic plante 8

voinic plante 7

Al doilea este Astrologia care prezinta 25 de diagrame care par a reprezenta stele. Se recunosc chiar si cateva semne zodiacale, dar la acea vreme zodiacul asa cum ne este prezentat astazi, nu exista nici macar in vise.

voinic astrologia 6

voinic astrologia 5

voinic astrologia 7

voinic astrologia 3

voinic astrologia 2

Al treilea este Biologia numit in acest fel pentru faptul ca aici sant reprezentate diferite figuri feninine nude bagate intr-o spacie de vase comunicante care contin un lichid tamaduitor. Se pare ca fac o terapie de grup, iar lichidul pretios in care se scalda le insanatoseste. In unele fotografii acest lichid vine din cupele unor plante gigantice care il produc.

voinic fete 1

voinic fete 6

voinic fete 2

voinic fete 5

 voinic fete 3

voinic fete 4

 Al patrulea este Farmacia deoarece in aceste desene sunt reprezentate un fel de eprubete cu o forma analoga a celor care existau odinioara in farmaciile antice, precum si diverse radacini de plante, probabil medicinale. Si de aceasta data multe figuri feminine se scalda in elixirul ce pare miraculos pentru sanatate.

 voinic fete 9

voinic fete 8

voinic fete 10

voinic fete 7

voinic plante 9

Ultimile pagini ale cartii par sa reprezinte un fel de cuprins reprezentat de diverse liniute si stelute. Concluziile le poate trage fiecare in functie de cunostintele pe care le are si de ceea ce ii spune constiinta.

gabriela dobrescu

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s