gabriela dobrescu-Impostorul Einstein si celebra lui formula

eins-el singur

Considerat “Parintele Stiintei Moderne,” Albert Einstein, cu fata sa plina de riduri, parul nepieptanat si limba scoasa, devine simbolul geniului stiintific, iar faimoasa ecuatie E=mc2 va fi utilizata in mod repetat pentru orice lucrare stiintifica sau intelectuala. De catva timp insa, au inceput sa apara o multime de dovezi care atesta ca “marele geniu” nu este nimic altceva decat un impostor, un mincinos care a furat rezultatele muncii altora. Va fi greu pentru multi sa creada aceste afirmatii,  deoarece Einstein este vazut ca un “sfant” care a revolutionat insasi viata. Cu toate acestea, omul cel mai faimos al “lumii stiintifice,” era un evreu si atunci, poate, va fi mai usor sa ti-l imaginezi cu sortuletul masonilor in fata, deoarece fara aceasta uniforma, el nu ar fi devenit celebritatea de astazi.

Inainte de a dezvalui aceste lucruri, sa incercam sa intelegem cate ceva din viata lui Einstein, pentru ca putin stiu ce fel de om era si ce principii ii dominau comportamentul. In ciuda reputatiei sale de geniu, era foarte departe de a fi sotul ideal. Prima lui sotie, Mileva Maric a nascut o fetita cu un an inainte ca cei doi sa se casotoreasca legitim. Destinul acestui copil este necunoscut deoarece se pare ca a fost data spre adoptie, sub presiunea tatalui sau. Dupa casatoriei, Mileva aduce pe lume doi baieti, dar familia nu ramane unita, deoarece in 1912, in timp ce era la Berlin, Einstein incepe o relatie cu verisoara sa, Elsa Lowenthal, datorita careia isi abandoneaza copii si sotia. In 1919 cei doi soti divorteaza dar nu inainte ca Einstein sa ii puna Milevei o serie de conditii printre care ii cere sa respecte faptul ca intentia lui era de a ramane “casatoriti” numai de ochii lumii. Una dintre conditiile listei era:”Nu trebuie sa astepti de la mine raporturi intime si nu trebuie sa te apropii de mine in nici un fel.” Cu toate acestea, divortul are loc, iar dupa separare el nu isi vede aproape deloc cei doi fii. Hans Albert, fiul cel mai mare, spunea:” Probabil, eu sunt singurul sau proiect pe care l-a abandonat.” Fiul cel mic, Eduard  a fost diagnosticat cu shizofrenie si a decedat singur in spitalul de nebuni. Imediat dupa divort, Einstein s-a casatorit cu Elsa, dar dupa putin timp, incepe o relatie cu Betty Neumann, nepoata unui prieten….Acestea sunt trasaturile generale ale vietii lui Einstein, care, ca orice om, a fost atras de sexul frumos, dar acest lucru nu poate sa ierte abandonarea propriilor copii.

Ecuatia E=mc2, care este legata de figura lui Einstein si de teoria “sa” referitoare la relativitate, nu a fost publicata pentru prima oara de acesta. Profesorul universitar Umberto Bartocci, expert in istoria matematicii  la Universitatea din Perugia, Italia, descopera si demonstreaza ca faimoasa formula matematica a fost publicata pentru prima oara de un important industrias din Vicenza, cu doi ani inainte ca  Einstein sa si-o insuseasca.

In anul 1903 industriasul italian Olinto De Pretto a publicat formula pe care o inventeaza, in revista stiintifica “Atte”, iar in 1904 a fost republicata de Institutul Regal de Stiinte din Veneto, Italia. Einstein, a publicat aceeasi formula in anul 1905, cu doi ani mai tarziu decat De Pretto.

Ecuatia relativitatii nu ii apartine lui Albert Einstein, ci acestui matematician autodidact italian. Aceasta impresionanta stire a fost preluata de catre ziarul englez, “The Guardian”, dupa care a inceput sa faca inconjurul lumii.

In 23 noiembrie 1903, italianul De Pretto, un industrias din Vicenza cu o mare pasiune pentru matematica, a publicat in revista stiintifica “Atte” un articol intitulat “Ipoteza de eter in Univers” in care sustinea ca “materia unui corp contine o cantitate de energie reprezentata de intreaga masa a corpului care se misca cu viteza unei singure particule. Pentru el celebra formula pe care a descoperit-o inaintea lui Einstein, era pusa in relatie cu viata din Univers, nu cu relativitatea.

eins 1-amandoi

Profesorul doctor docent  de Istorie a matematicii de la Universitatea din Perugia, Umberto Bartocci, spune ca aceasta explicatie a lui De Pretto este motivul pentru care semnificatia ecuatiei lui a fost transformata in ecuatia relativitatii. In anul 1905, savantul elvetian Michele Besso l-a avizat pe Einstein despre cercetarile facute cu doi ani inainte de De Pretto si despre concluziile la care ajunsese. Albert Einstein stia despre descoperirea facuta de italian, mai cu seama ca in acea perioada locuia in nordul Italiei, dar cand a publicat lucrarea sa, nu a mentionat descoperirea lui De Pretto, neatribuindu-i nici un merit.

Pe de alta parte, de-a lungul anilor au inceput alte polemici asupra contributiilor stiintifice care i-ar fi permis lui Einstein sa descopere si sa faca publica revolutionara  formula  in 1905. Cea care a avut o insemnatate deosebita, a fost cercetarea facuta de germanul David Hilbert

Cand este vorba despre interesele masonilor, inventatorul unei ecuatii este ignorat, iar munca lui este atribuita altei persoane careia i se publica totul. Ecuatia relativitatii ar trebui numita “Ecuatia lui De Pretto” nicidecum “Ecuatia lui Einstein.”

Alti cercetatori din munca carora Einstein a furat sunt Hendrik Lorentz si Henri Poincare, deoarece  elemente ale publicatiilor lui Einstein din 1905 contin ceea ce publicase Lorenz in 1904 si in acelasi an si Poincare. Cu toate ca Einstein a citit lucrarile lor, el a afirmat ca nu era la curent cu nimic din ultimele lor descoperiri inaintea scrierilor publicate de el in 1905. Sa consideram adevarat ce spune, numai ca exista un fapt al naibii de indiscutabil. Publicatia lui Einstein din 1905 asupra relativitatii, este lipsita de orice referinta, fapt care sugereaza ca el ascunde in mod voit sursele sale. Un alt cercetator din lucrarile carora “s-a inspirat” este David Hilbert, asa cum spuneam mai inainte, care a publicat un articol care continea ecuatiile campului gravitazional, cu 5 zile inaintea lui Einstein.

“In 25 noiembrie 1915, Einstein a prezentat lucrarea sa la Berlin, in timp ce Hilbert a prezentat-o pe a sa in 20 noiembrie la Gòttingen. Pe 18 noiembrie, Hilbert a primit o scrisoare de la Einstein in care ii multumea pentru ca i-a trimis o copie a tratatului sau pe care il facuse public pe 20 ale aceleeasi luni. Deci, Hilbert ii trimesese lui Einstein o copie a lucrarii sale cu cel putin 2 saptamani inainte de publicarea oficiala. Se pare ca descoperirrile lui Hilbert au fost destinate sa devina repede “descoperirile lui Einstein.”

Ideea ca lumina are o viteza limitata a fost demonstrata cu cateva decenii inaiante de Einstein, de Michelson si Morley. Hendrik  Lorentz a determinat ecuatiile care demonstrau contractia relativa a spatiu-timpului, care deveneau semnificative cand se apropiau de viteza luminii. Acesti domni, impreuna cu David Hilbert si Olindo De Pretto au fost stersi din acest tablou al marilor descoperitori, in asa fel incat, tot meritul sa ii fie atribuit lui Einstein.

Dintr-o alta sursa a vremii aflam:” In 1927 H. Thirring a scris:” H. Poincare rezolvase complet problema timpului cu cativa ani inainte de aparitia primelor lucrari ale lui Einstein in 1905…… Sir Edmund Whittaker in detaliatul sau compendiu intitulat “A History of the Theories of Aether and Electricity, Volumul II, (1953), a inclus un capitol cu titlul “ La Teoria della Relatività di Poincare e Lorentz” (Teoria relativitatii a lui Poincare si Lorentz), deoarece cei doi sunt primii care au facut aceasta descoperire.

Whittaker a documentat in mod detaliat dezvoltarea teoriei, autenticitatea acesteia si a demonstrat cu ajutorul referintelor la sursele primare, ca Einstein nu detine intaietatea asupra partii teoretice. Einstein nu a dat nici o contra-argumentare a faimoasei lucrari a lui Whittaker. Einstein a adus o contribuite minora asupra teoriei si este deci, un hot al proprietatii intelectuale. Einstein era in viata cand s-a publicat cartea lui Whittaker dar nu a facut nici un comentariu, nu a inaintat nici o cauza pentru defaimare, nici o  combatere, nimic.

Einstein a fost primul mare farsor si hot de idei al stiintei moderne. Furtul ecuatiei E=mc2 de la De Pretto i-a dat acea considerabila credibilite stiintifica care i-a permis apoi sa isi construiasca deasupra, propria cariera. De Pretto nu era un om de stiinta, ci un industrias care a murit in 1921. El a publicat de doua ori propria ecuatie inaintea lui Einstein si, daca ar fi trait, ar fi fost fara dubiu surprins sa vada ca cineva ar fi putut sa isi insuseasca munca lui. Einstein a exploatat si s-a indepartat de prima sa sotie, Mileva, studenta stralucita, care, dupa opinia multor personaje importante ale epocii, ar fi descoperit, sustinut si scris o mare parte a primelor scrieri “stiintifice” ale lui Einstein.  Capacitatile limitate ale lui Einstein se pare ca au inceput sa progreseze cu ajutorul ei, care era mai mare ca el cu 3 ani.

Un plagiator nu poate sa se opresca din a fura munca de cercetare a altuia decat foarte rar, mai cu seama atunci cand reuseste sa scape cu fata curata din orice situatie neplacuta. In acea epoca, vocile care se ridicasera impotriva lui Einstein erau peste tot, numai ca acestea au inceput sa dispara cu trecerea timpului intr-o uitare a memoriei orweliene. Din aceasta cauza Einstein a devenit pentru multi ca o vaca sacra, ceva de neatins. Pana la urma adevarul va invinge si, intr-o zi, Einstein va fi cunoscut ca un impostor, nicidecum ca un mare om de stiinta.

In anul 1907 decanul Universitatii din Bern ii scrie lui Einstein o scrisoare in care subliniaza: “Lucrarile dumneavoastra au un caracter artistic, nicidecum  unul stiintific.” Cu alte cuvinte, pentru oamenii de stiinta, Einstein a fost doar un artist, nicidecum marele geniu despre care suntem obligati sa invatam astazi.

einstein a fost un artist nu un om d stiinta

Cartea lui  Umberto Bartocci, intitulata “Albert Einstein e Olinto De Pretto: La vera storia della formula più famosa del mondo” (Albert Einstein si Olinto De Pretto: Adevarata poveste a celei mai faimoase formule a lumii) a avut un imens rasunet international. Cu toate acestea risca sa devina mai rara decat operele lui di De Pretto, daca editorul nu se va grabi sa o editeze pentru a putea fi salvata. Este destinul acelor carti pe care elita nu doreste sa le vada publicate. Din acesta cauza este posibil sa nu vada niciodata lumina tiparelor, cazand in uitare cu trecerea anilor. Asa cum s-a intamplat intotdeauna cu adevarurile care nu trebuiesc stiute.

eins-cartea

Profesorul Bartocci spune ca De Pretto a pus formula sa il legatura cu viata, nicidecum cu relativitatea, dar accentueaza ca el a fost primul care a scris faimoasa formula, dandu-i doar o alta explicatie. Din aceasta cauza ar fi fost corect ca Einstein, sa nu isi asume toate drepturile asupra unei cercetari care fusese descoperita cu 2 ani inainte de cea facuta de el.

Din cate se pare este imposibil sa se puna capat acestor controverse, si nici macar Edmund Robertson , profesor de matematica al Universitatii St Andrew nu a reusit sa le linisteasca. El marturiseste ”O mare parte a matematicii moderne a fost creata de catre oameni carora nimeni nu a vrut sa le dea vreo importanta, ca de exemplu: arabii. Einstein a luat ideea de la cineva, dar ideiile puteau sa soseasca din mai multe parti. De Pretto merita, fara dubiu, luat in considerare pentru cercetarea pe care a facut-o si pentru contributia pe care a avut-o la dezvoltarea stiintei, iar aceste lucrui se pot demonstra.” Dubiile persista si de asemenea si polemicile dar ecuatia ramane ceva cert, de care noi toti am auzit vorbindu-se.

Iata cateva articole din presa internationala in legatura cu acest subiect, in care italienii isi cer intaietatea descoperirii formulei energiei nucleare prin lucrarile lui Olinto De Pretto.

eins 3

 eins 5

eins6

eins 4

eins7

eins 2

Puteti sa cautati si singuri mai multe detalii despre acesta stire. Informatie este suficienta, mai greu e sa admiti ca traiesti intr-o minciuna colosala.

Sursa fotografii : http://www.cartesio-episteme.net/libro2.htm

Gabriela Dobrescu

2 gânduri despre „gabriela dobrescu-Impostorul Einstein si celebra lui formula

 1. DORESC SA VA ATRAG ATENTIA CA –
  ENSTEIN A FOST – ATENTIE – UCENICUL LUI – NICOLA TESLA – ROMAN – FAMILIE ROMANEASCA DIN BANATUL SARBESC –
  NICOLA TESLA A FOST ADEMENIT DE – FAMILIA EVREIASCA – ROKEFELLER – DIN AMERICA
  CU FAGADUINTA CA II ASIGURA UN LABORATOE COMPLECT CUM VREA EL – LOCUINTA SI BANI DE MASA SI BUZUNAR –
  PROMISIUNE DE CARE ROKEFELLER NU SA TINUT – CA ORICE EVREU –
  NICOLA TESLA CAND INCA EINSTEIN ERA UCENIC LA EL IN LABORATOR NU A MAI VRUT SA PARTICIPE LA – FENOMENUL PHILADELFIA – SAU FILADELFIA
  DE ASEMENE EINSTEIN A FURAT MULTE CERCETARI SI DESCOPERIRI ALE LUI NICOLA TESLA –
  NUMELE DE TESLA ESTE – NU STIU CUM – FOLOSIT DE O FIRMA IN SUEDIA –
  VA MULTUMESC PENTRI CA IMI COMFIRMATII PAREREA MEA FF VECHE DESPRE INPOSTORUL – EINSTEIN –

  PRINTRE ALTELE LUI EINSTEIN I SA PROPUS IN 1968 SA FIE PUS PRESEDINTE AL ISRAELULUI – DAR DE FRICA A REFUZAT –

  SARUMANA
  ASTEPT si alte stiri
  nu am web

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s