Gabriela Dobrescu-Omul care a dat in judecata Vaticanul

Randurile care urmeaza sunt dedicate unui om pe care nu il cunoaste aproape nimeni, desi ceea ce a facut ar fi trebuit sa fie cunoscut de tot pamantul. Nu este ceva nou deoarece aceasta este mereu soarta celor care trebuiesc facuti sa taca. Nedreptatile care i s-au facut pentru lucrarile sale si pentru curajul fara egal pe care l-a avut, au trecut neobservate chear de catre oamenii tampiti si orbi pe care a dorit sa ii trezeasca. Numele lui este Luigi Cascioli, cunoscut in Italia pentru activitatea sa anti-religioasa si anticlericala, dar si pentru curajul sau fara margini de a chema de unul singur in judecata, cea mai ordinara, abjecta, mincinoasa, odioasa, tiranica institutie a pamantului: biserica catolica.

Luigi_Cascioli cainele

Aceasta institutie care conduce pamantul, care a facut roaba toata omenirea, care tine ascuns adevarul despre trecutul generatiilor umane, a fost chemata in judecata de un singur om. Acuzatia pe care Luigi Cascioli i-a adus-o a fost urmatoarea: “ Biserica catolica a abuzat de credulitatea si increderea oamenilor facandu-i sa creada ca in trecut a existat cu adevarat Isus, cel mentionat in cartea lor de capatai Biblia.”

Luigi Cascioli s-a nascut in Bagnoregio, la 16 februarie 1934 si a murit la Viterbo in 15 martie 2010. In anii tineretii a facut seminarul, dar cand l-a terminat a abandonat pentru totdeauna religia, devenind un militant anti-religios. Isi continua studiile in alta directie si devine inginer agronom, apoi profesor oficial al Armatei Italiene,  iar apoi incepe sa studieze Istoria crestinismului.  

Cand a inteles cu adevarat tot ceea ca a facut biserica catolica impotriva umanitatii, a scris o carte in care demasca cum au inventat romanii figura lui Isus si cine era de fapt acest om transformat in salvatorul umanitatii. Studiile lui fara precedent, identifica artificiile pe care biserica le-a facut de-a lungul secolelor pentru a inventa figura mesianica a Cristosului lor, bazandu-se pe figura istorica a lui Giovanni din Gamala, cunoscut ca Ion galileanul sau Ion din Galileea. Acesta era intemeietorul miscarii zelotilor, cei care au fost asasinati de romani intr-unul dintre razboaiele cele mai crude si mai teribile pe care le-au avut in toata istoria imperiului lor. Ei, cei mai mari macelari si uzurpatori ai lumii nu au putut sa uite mult timp impresionanta demnitate a zelotilor care s-au aruncat impreuna cu copii si femeile lor in prapastiile muntilor atunci cand au inteles ca vor fi facut sclavi ai romanilor.

Locurile descrise in Biblie ca fiind locul de bastina al lui Isus, sunt de fapt pamanturile zelotilor din Gamala, iar familia lui Isus si fratii sau erau de fapt copii si familia lui Giovanni din Gamala, intemeietorul miscarii zelote. Pornind de la aceste aspecte, Cascioli a facut un studiu demn de invidiat de orice savant adevarat, asupra minciunilor biblice si a existentei Cristosului ei. Aceasta carte se numeste “La favola di Cristo”, adica “Fabula lui Cristos” El spune:”Daca eu combat religiile, nu o fac pentru ca acestea sustin existenta unui dumne-zeu inexistent, ci pentru ca  sunt bazate pe o himera care  produce stagnarea si regresul”.

luigi cascili cartea

Eu nu am sa povestesc despre aceasta carte, ci despre curajul acestui om care fara frica ii cheama in judecata pe stapanii lumii, acuzandu-i ca omenirea zace in regres si prostie datorita unei carti din pricina careia au devenit robii unor tirani.

La 13 septembrie 2002, Luigi Cascioli citeaza in judecata biserica catolica prin persoana preotului Enrico Righi, deoarece considera ca se face vinovata “de abuz a increderii populare si de substituire a unei persoane”. Cu alte cuvinte, biserica, prin preotul Enrico Righi era vinovata deoarece in buletinele parohiale scria ca Isus a trait cu adevarat pe pamant. Enrico Righi fusese colegul sau la seminar, un om pe care il cunostea foarte bine, din acesta cauza mentioneaza ca citarea in judecata este de fapt o provocare impotriva bisericii, nicidecum a preotului caruia nu ii gaseste nici o vina.

Din cauza acestui gest nemaipomenit, televiziunea britanica BBC face  cunoscuta la nivel international chemarea in judecata a bisericii catolice de catre un singur om. Pentru cateva saptamani acesta a fost subiectul de discutie al multor televiziuni internationale si pana la urma se sesizeaza si televiziunea italiana Rai  sa ii Ia un interviu.   

La 27 martie 2003, procuratura din Viterbo cere arhivierea cazului deoarece cererea pentru inceperea cercetarilor era nefondata, iar invinuirea care i se aducea bisericii nu era adevarata. Acest lucru a fost facut desi nici o autoritate bisericeasca nu s-a deranjat sa vina si sa dovedeasca ca Luigi Cascioli nu avea dreptate.

luigi cascioli tribunal

La 14 mai 2003, Cascioli ataca decizia procuraturii care cerea arhivierea cazului.  Cascioli considera ca cercetarile au fost facute superficial, dar mai ales deoarece nu se specifica ca el spunea ca vinovata era biserica, nicidecum niste persoane necunoscute pe care el nu le citase si cu care nu avea nici o legatura, asa cum specifica actul emis. Din 2002 si pana in 2006 Cascioli se bate in tribunale cu un inamic nevazut deoarece nimeni dintre fetele bisericesti nu a luat parte vreodata la aceste procese. De-a lungul acestor ani a depus 10 plangeri care au fost toate inchise deoarece judecaorii au considerat ca el nu are nici un motiv ca sa sustina inxistenta lui Isus pe care biserica insasi nu a fost in stare sa o dovedesca. Daca Isus, acest papusoi al lor ar fi existat cu adevarat si daca ei ar fi putut sa destrame probele pe care Cascioli le avea impotriva lor, ar fi venit in tribunal ca sa dovedesca lumii intregi ca acest om este un nebun, dar nu au facut-o.

Suparat din cauza modului in care se ascunde adevarul exact de catre cei pe care ii crezi pazitorii lui, Cacioli prezinta recurs la Curtea Europeana pentru drepturile omului de la Strasburg. La acest proces, Cascioli nu a ajuns niciodata, deoarece moare cu o saptamana inainte de inceperea lui.  Marionetele nu au stat degeaba.

Nu l-am cunoscut personal pe acest om pentru ca nu am apucat. Am auzit despre el si am decis sa il contactez deoarece scrisesem in limba italiana o carte in care demontam pas cu pas scrierile biblice. Am vrut sa o public la acea vreme cu editura Albatros din Milano, care avea nevoie de noi talente literare. Am trimis acolo doua carti. Au acceptat una, care evident nu era cea care dadea tare in religie. Pe atunci nu aparuse Mauro Biglino care oricum le-a facut praf si religia si biblia din toate punctele de vedere. Deci, nu am avut succes.

Atunci am decis sa il contactez pe Cascioli ca sa ma ajute sa gasesc pe cineva sa o fac cunoscuta. Internetul, facebuk-ul, blogurile si youtub mergeau bine, dar lumea era obisnuita cu cartile adevarate nu cu cele digitale, la acea vreme. I-am scris un simplu mail, dupa care mi-a dat numarul de telefon. Am vorbit mult cu el deoarece amandoi aveam extrem de multe lucruri comune in cercetarile noastre. I-am trimis cartea in manuscris si asteptam sa ne vedem dupa ce ma intorceam eu din Romania, o saptamana dupa. Nu l-am mai gasit. Televiziunea, ziarele vorbeau deja despre disparitia lui fulgeratoare. Am suferit extrem de mult. Nu pentru ca nu am reusit sa public cartea, ci pentru el.

luigi cascioli cartea in engleza

Era un erou de care nu s-a sinchisit nimeni, un om care a sfidat singur puterea lumii, dar despre care oamenii nu aveau habar. Convonbirile cu el imi suna de multe ori in urechi si ceea ce el imi spunea atunci, se afla de abia astazi. De ce? Pentru ca multe se spun dar majoritatea nu le cred decat cand le ajunge cutitul la os, cand sunt obligati sa vada ceea ce aveau sub ochi dar nu voiau sa le recunoasca.

Acesta este raspunsul meu pentru o persoana curajoasa care m-a contactat si mi-a spus ca el se gandeste sa dea in judecata Vaticanul pentru anularea bolelor papale. Da, aceasta este calea pentru inlaturarea sclaviei in care biserica tine omenirea. Problema este ca doar cativa vor fi de acord sa renunte la acest sistem sclavagist si la sefi, guvernanti si alte marionete. E greu sa te guvernezi singur, asa cum era pana mai acum cateva sute de ani. Aceasta este drama oricarui om care stie prea multe, le spune, dar se loveste de zidul prostilor, al habarnistilor care il distrug inaintea sistemului prin atitudinea lor.

Gabriela Dobrescu    

2 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Omul care a dat in judecata Vaticanul

  1. Buna Gabitzo ! Interesant ca de obicei articolul tau ! Pe de alta parte , vreau sa las un message pentru Sorin . Sorine , iti multumesc din nou pentru interesul tau in postarile mele . Trebuie sa ti spun ca ma voi retrage pentru un timp de pe acest site si in curind si de pe fbk . Dar nu definitiv ! Pe acest site voi reveni cu completari sau postari cu substrat ezoteric , politic sau care nu ar avea neaparat legatura cu articolul zilei de site . Pe fbk voi reveni dar cu alt nume ! Sorine , a fost o placere sa ti cunosc postarile ! Numai bine si pe curind , sper . Gabitzo , sa nu te schimbi niciodata ! Faci f. bine ceea ce faci ! O imbratzisare si un pupic !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s