Gabriela Dobrescu-Orase pentru cei din viitor

Astazi am sa va vorbesc despre un fenomen straniu despre  care putini oameni stiu, dar nu pentru ca este ascuns de elita, ci pentru ca nimeni nu are chef sa se informeze cat mai mult despre tot ce se intampla cu adevarat in aceasta lume. Aceste anomalii au inceput sa apara in anii 2006-2007, cand guvernul Chinei a decis sa se construiasca intr-un ritm impresionant orase noi. Ce lucru minunat, ar trebui sa spuna omenirea, auzind de aceasta decizie nemaipomenita! Acum 10 ani, cand am inceput sa caut pentru prima data informatii despre aceste lucruri, erau deja gata…atentie: 64 de milioane de apartamente. Astazi numarul lor este nu dublu, triplu. Wau!! Superb!!

S-o credeti voi. Aceste orase care au fost construite dupa ultimele modele arhitecturale si care dispun de absolut tot ceea ce este nevoie pentru populatie la standardele cele mai ridicate, nu au fost populate niciodata. Sunt perfect goale.   

cina15

cina5

cina1

cina 14

cina 13

cina 12

cina 10

cina 8

cina 6

china 2

cina 4

 Aceste  orase fantasma, au fost botezate de catre presa internationala “ghosts cities”. Misterioasele orase dispun de absolut tot ce este nevoie intr-o localitate de sine statatoare: muzee, sedii guvernative, case, blocuri cu zeci de apartamente, scoli, spitale, cinematografe, gradinite, licee, facultati, sedii pentru diferite firme, farmacii, discoteci, parcuri, lacuri, locuri de agrement, ma rog, tot ceea ce nimeni nu gandeste ca ar putea sa existe intr-o singura localitate.

DSC_0005

O investitie extraordinara, se poate spune, gandindu-ne ca milioane de oameni au nevoie de case, numai ca, nu se stie pentru care motiv, toate aceste super-orase mamut sant goale, nepopulate. Nimeni nu locuieste acolo, in afara personalului care se ocupa de curatenie si de mentinerea lor in stare perfecta de functionare. 

 In bazele de date facute publice, exista 70.000 de astfel de localitati in China. Pentru care motiv au fost construite? De ce se mentine totul in ordine, pentru a putea fi locuite in orice clipa? Cine plateste mentinerea lor la cote de functionare si de ce?

 S-au facut mii de speculatii pentru a gasi un raspuns, dar pana astazi nimeni dintre cei care conduc aceasta lume nu a oferit vreo explicatie pentru a intelege de ce mii de km patrati de pamant au fost acoperiti de constructii in care nu locuieste nimeni. Se pot vedea din satelit, se pot fotografia si filma, dar nimeni nu va putea sa iti spuna de ce zeci de localitati mentinute fara sa produca vreun profit, au fost construite. De ce, si pentru cine au fost ridicate?

 Pe acesta tema s-a scris mult si mii de oameni de stiinta din domeniul economiei si finantelor au oferit ipotezele lor pentru a explica aceste investitii bizare si misterioase. Una dintre explicatiile care ar lamuri constructia lor ar fi un fel de speculatie imobiliara. Adica s-au investit bani ca sa se construiasca dar nimeni nu a putut sa le cumpere. O alta explicatie care te lasa nauc, este ca bogatasii chinezi si-au investit o parte din bani in aceste mega metropole goale.

 In ceea ce ma priveste nu ii cred nici daca o sa zica zau cu limba scoasa. Prea e trasa de par, iar eu nu pot sa inghit galusti intregi la 60 de ani. Judecata mea pentru prima explicatie, ar fi cam asa: este adevarat ca se pot construi blocuri ale caror apartamente sa se vanda mai greu, dar acelea sunt doar blocuri, nu orase. De ce sa construiesti orase intregi si apoi sa spui ca nimeni nu a vrut sa stea in ele? Al doilea raspuns ar fi ca nici un bogatas chinez sau de alta natie nu ar putea sa fie atat de tampit incat sa isi investeasca banii intr-o zona fantasma. Pentru care motiv as cheltui o avere intr-o zona care va ramane goala?? Da. Pot sa investesc acei bani acolo doar daca stiu ca in viitor, cand totul va fi altfel, acelea vor fi singurele locuri in care as putea sa supravietuiesc.

 Vazand cat exerseaza elita cu asa zisele „dezastre naturale” nu poti sa nu te gandesti ca ei se pregatesc pentru adevarata catastrofa pe care au proiectat-o demult pentru noi. Cum ei scapa sigur, fiindca stiu ce va urma, este posibil ca aceste orase sa fie pregatite pentru ei.  Ma rog.  Ce anume au de gand cu ele nu se stie precis, dar fiti atenti ce au mai construit tot in China! Orasul Paris intr-o varianta mai mica. Au respectat intocmai arhitectura pariziana si au construit chear si turnul Eifel. De ce? Ca sa fie toate goale??

cina-parigi

china1 parigi

cina paris nou

cina paris nou 1

Pe urmele oraselor mamut nepopulate ale Chinei au pornit o gramada de reporteri, ziaristi, cercetatori, iar cautarile lor au dus la o alta descoperire la fel de surprinzatoare. Acest tip de orase sunt construite de zor si cu mare abnegatie tot de chinezi, in toata Africa. Intrebarile sunt mereu aceleasi: de ce si pentru cine se construiesc aceste structuri care sunt mentinute in perfecta stare de functionere, de oameni platiti sa faca aceste servicii in orase fantoma??? De ce aceste orase se gasesc doar in China si Africa? Ganditi!! E liber …inca.

cina harta

 cina africa4

cina africa3

cina africa2

china africa 1

gabriela dobrescu

4 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Orase pentru cei din viitor

  1. o posibila explicatie ar fi urmatoarea:
    Daca o mega uzina sau corporatie vrea sa mai deschida un punct de lucru, chinezii iti ofera solutia 🙂 Iti pune la dispozitie un oras intreg cu toata infrastructura. Automat cand apare un producator imens, pe langa el se deschid o multime de alte servicii pentru ca e cerere. (frizerie, restaurante, divertisment, gradinite, spital etc…) Trebuie doar sa relochezi oamenii intr-un oras care pana atunci a fost pustiu. Simplu!

  2. Conform spuselor unor magi si mai nou a serviciilor, rasa galbena, va invada si vor reusi sa stapanesca pamantul, este cam acelasi vis cu al bisericii si cu conducatorii marioneta ai uk us israel germania… etc. Se zice ca dupa ce vor invinge marile puteri ce tin momentan omenirea incatusata prin intortocheatele labirinte ale umbrei,(statul profund), spiritele oamenilor vor fi iar libere, fapt ce va declansa schimbarea, apocalipsa, evolutia omului si a pamantului…, deja cam toti specialistii chinezi din us si europa au plecat de ceva timp, dupa invazie au nevoie de spatii de locuit in planul lor…

  3. Buna ziua Gabriela, ti am descoperit scrierile intamplator iar cu fiecare articol pe care il parcurg simt ca sunt mai aproape de Adevar . Multumesc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s