Gabriela Dobrescu-Cum platesti datoria statului si cum te fura bancile

banca

 “E bine ca poporul sa nu inteleaga cum functioneaza sistemul nostru bancar si monetar, pentru ca daca acest lucru s-ar intampa cred ca ar incepe o revolutie maine dimineata.”    HENRI FORD – 1863 – 1947

MOTTO:
“Daca furi o gaina esti un hot
Daca furi milioane esti un politic
Daca furi miliarde esti un bancher”

Cred ca nu exista persoana care sa nu se intrebe de ce trecem in acesti ani printr-o criza economica fara sfarsit,  acum cand progresul a atins culmi de nebanuit.  De e ce muncim in fiecare zi mai mult, fara ca banii sa ne ajunga.? Noi santem saraci, dar exista o institutie care chiar in perioadele de criza, cand ar fi normal ca nici ea sa nu funtioneze, ca prin magie, continua sa existe si sa infloreasca. Aceasta institutie se numeste: BANCA. Bancile in ziua de azi, sant ca un miraj, un miraj dintre cele mai puternice care au existat pe pamant.

Banii au aparut din necesitatea de a simplifica schimburile de marfuri, inlocuind schimburile in natura sau schimburile de marfa. Aceste monede erau batute de regi sau imparati direct in aur, argint sau alte metale semipretioase. Ele reprezentau o valoare atat prin ele insasi cat si prin valoarea marfii vandute. In felul acesta au aparut primele banci private care adaposteau aurul si obiectele pretioase ale clientilor. Ele dadeau in schimb persoanelor o hartie, in care era mentionata valoarea sau obiectul depus in banca. Acesta a ramas mecanismul de functionare al bancilor pentru diversi ani, iar banii aveau o valoare in aur.

De exemplu: dolarul. Pana in anul 1933 pe oricare din banconotele de un dolar se putea citi: convertibila in aur. De asemenea este important de stiut ca inca de atunci bancile erau controlate de persoane private. Banca centrala americana este o banca privata. Banca nationala a romaniei in vremea lui Ceausescu era o banca de stat care producea banii pentru poporul roman si care  erau ai poporului roman.

Banii sant sangele care dau viata tuturor institutiilor noastre. Intrebarea este: cine creaza banii, in ce baza ii creaza, ce este debitul public, cine este cel care trebuie sa plateasca acest debit? Aceste intrebari sant ignorate de cea mai mare parte a populatiei.

Din nefericire economia si procesele sale tehnice apar haotice, iar scurgerea de stiri in domeniul economic este insotita  de  grafice, procentaje si sigle neintelese, care  sunt o optima ascunzatoare a adevarului. Realitatea este ca compexitatea sistemul financiar este doar o masca proiectata sa ascunda unul din organismele cele mai paralizante pe care umanitatea le-a cunoscut.

Ce este atunci Banca Nationala a Romaniei? Este o banca care face parte din  sistemul european de banci centrale si poseda o cota  din cota bancii centrale europene. Este o filiala a bancii centrale europene pe teritoriul Romaniei autorizata sa bata moneda si sa o imprumute. Aceste banci nationale se descriu ca “institut de drept public.”  In acest caz, public nu inseamna statal, public inseamna ca. cotele de participare ale bancii sant deschise publicului. Cine are in mana aceste cote? Aceste cote apartin participantilor la capitalul bancii. Acestia isi aleg singuri un consiliu superior care indica in consiliul de ministri pe cine doresc ca guvernator al bancii. In acest fel, ei obtin cote de proprietari, administratii si pot sa obtina controlul asupra propriei banci. Bancile nationale nu pot fi controlate de catre parlament. Ele au doar obligatia de a transmite o simpla documentatie a activitatii pe care au depus-o. Deci bancile nationale nu sant institutii statale, ci private.

Va expun cateva caracteristici ale BNR din site-ul celei mai mari enciclopedii a lumii Wikipedia: “Banca Națională a României (BNR), este banca centrala a României, o instituție publică independentă, singura autorizată și resposabilă de emiterea bancnotelor și monedelor valabile pe teritoriul României.

Principalele atribuții ale BNR sunt:

 • elaborarea și aplicarea politicii monetare și a politicii de curs de schimb;
 • autorizarea, reglementarea și supravegherea prudențială a instituțiilor de credit, promovarea și monitorizarea bunei funcționări a sistemelor de plăți pentru asigurarea stabilității financiare;
 • emiterea bancnotelor și a monedelor ca mijloace legale de plată pe teritoriul României;
 • stabilirea regimului valutar și supravegherea respectării acestuia;
 • administrarea rezervelor internaționale ale României.

Totodată, BNR sprijină politica economică generală a statului, fără prejudicierea îndeplinirii obiectivului său fundamental privind asigurarea și menținerea stabilității prețurilor.

În îndeplinirea atribuțiilor, BNR și membrii organelor sale de conducere nu vor solicita sau primi instrucțiuni de la autoritățile publice sau de la orice altă instituție sau autoritate.”

Mai privatizata de atat nu se poate. Este o institutie independenta, nu o institutie care apartine statului si poporului, deoarece este privata. Ea SPRIJINA politica economica a statului, adica imprumuta statul cu bani. Cu alte cuvinte nu tipareste bani pe care ii da statului. Ea tipareste bani pe care ii imprumuta statului cu dobanda si la valoarea cifrei care este scrisa pe bancnota, asa cum fac toate institutiile private.

O data banca batea moneda in functie de rezerva de aur pe care o avea, dar s-a intamplat ceva din moment ce toata lumea are economia in dolari. Aceasta se datoreaza faptului ca dupa razboi, FED (banca centrala americana) a batut moneda fara sa aiba acoperire cu valoarea sa in aur. Acesti dolari au fost  raspanditi in toata lumea. Atunci a disparut de pe bancnote sigla: “convertibil in aur”, care a fost inlocuita cu sigla “moneda curs legal”. Mondele curs legal nu mai sunt reprezentate de valoarea lor in aur.

Mai mult, in anii 1971 Richard Nixon, o data cu incheierea acordului Bretton Woods, a declarat ca  banii nu mai sant convertibili in aur. In acest fel, nici o banca din lume nu mai poseda rezerve in aur. Uitati-va in jur. Mai exista undeva cavourile unde se tinea o data aurul? Nu. Acum au in casa doar ce incaseaza zilnic, iar daca vrei sa scoti o suma mai mare trebuie sa anunti cu o zi inainte. De ce? Pentru ca acesti bani nu exista, deci  bancile nu au bani. Nu sant in banci nici macar  banii vostrii pe care i-ati depus. David Icke spunea intr-un interviu ca daca in aceeasi zi la aceeasi ora toata lumea s-ar duce sa isi scoata banii din banca, bancile ar inchide intr-o ora si ar declara falimentul. Este legal deci sa te intrebi: Daca nu in baza aurului, in baza cui sunt tipariti acesti bani?

Raspunsul ni-l da cartea bancii americane intitulata:”Mecanica Monedei Moderne” care  explica modul in care se tipareste moneda in America si in toate bancile centrale ale lumii IN REZERVA FRACTIONATA. :”Mecanica Monedei Moderne” este cartea de capatai a oricarei banci existente pe acest pamant.

Cum procedeaza banca:  Un guvern decide ca are nevoie de moneda, de bani. Neputand sa creeze direct acesti bani, tipareste bancnote pe bucati de hartie pe care le intituleaza titluri de debit public. In aceste titluri cu o valoare, sa zicem  de 10.000 de euro, trece flota Romaniei. Banca nationala care poate sa aleaga cine pote sa participe la licitatia cu vanzare a titlurilor, achizitioneaza de fapt  debitul  de stat. Si ce face de fapt? Tipareste bani in valoare de 10.000 de euro cu care cumpara titlurile de stat. Acesta este un schimb intre stat si o banca gestionata de privati.

Deci. titlurile de stat au fost schimbate de stat in contul unei banci private, care emite moneda in contul Bancii Centrale. Chiar daca pare absurd acest proces, nici o moneda nu ar putea fi creata fara el. In acest fel cei 10.000 de euro au fost creati dar nu ca moneda fizica, ci electronic, fara hartie. In acest fel doar 10% din moneda care circula este costituita din hartie, restul de 90% exista doar in arhivele informatice. Titlurile sant pentru ei doar un debit. Banca nationala imprumuta statul cu acesti bani utilizand ca garantie doar promisiunea ca acesti bani vor fi restituiti. In acest fel debitul este creat din nimic, iar guvernul promite sa-l restitue. Guvernul, adica statul trebuie sa restituie suma care se numeste DEBIT PUBLIC. Acest debit sunt de fapt banii pe care trebuie sa-i platim noi. Deci debitor si creditor al acestor bani este banca nationala. O banca gestionata de privati.

Acum vom vedea cum se creaza datorii din nimic.

Deci cei 10.000 de euro au sosit si se pun in contul unei banci commerciale. Bazandu-se pe regulile rezervei fractionate, acei bani devin instantaneu parte din rezerva acelei banci, ca de altfel toate tipurile de depozite. Din aceasta cifra 10%, adica 1.ooo de euro, devine in conformitate cu normele din cartea ” Mecanica Monedei Moderne” rezerva acelei banci. Ceilalti 9.000 de euro vor fi imprumutati la diverse persoane. Deci in continuarie din cei 9.000 de euro 10% vor constitui rezerva bancii, iar restul de 8.100 vor fi imprumutati. Procesul poate merge la infinit, iar cifrele castigate sant de domeniul miliardelor. Cu alte cuvinte in orice depozit bancar circa 90% din bani se pot  crea din nimic. Acest mod de a face bani este creat de sistemul rezerva fractionata.

In baza a ceea ce am spus pana acum, cine ii da valoare acestei monede inesistente? Banii care exista. Deci, aceasta moneda inexistenta, sustrage valoarea monedei existente, pentru ca orice marire a sursei de bani corespunde unei mariri a cererii si ofertei de servicii. In functie de cerere se obtine echilibru, daca preturile cresc se reduce puterea de cumparare a intregii monede in circulatie. Acest proces se numeste INFLATIE.

Banca tipareste bani si ii imprumuta. Noi nu stim unde sta adevarul. Nu stim ce e un debit nu stim ce e un credit, iar in banci nu exista nimic, nici macar economiile oamenilor. Astazi banii nasc din nimic, apasand tastele unui compiuter. Aceasta este inflatia si putem ajunge sa mergem sa cumparam tigari cu roaba plina de bani. Poate sa se intampre oricand in orice loc. Inflatia nu pote fi combatuta pentru ca sistemul rezervei fractionate este inflationist. Acesta este motivul pentru care puterea de achizitie al monedei devine mereu mai mica. Preturile la produsele de baza cresc in timp ce puterea de cumparare se micsoreaza. Bancile numesc acest proces inflatie, ca si cand dar fi ceva natural, in timp ce ele tiparesc alti bani care ne fac mai saraci. Tu muncesti mai mult, dar nu ai nimic. Cand o banca bate moneda, in realitate creaza un debit pentru care ea este creditor. Unicul mod pentru a crea moneda este un imprumut.  In sistemul nostru, banii sunt egali cu un debit, deoarece BANII SANT UN DEBIT.

“Daca nu ar exista debitul sistemului nostru monetar, moneta nu ar exista.” Marriner Eccles guvernator al FED 1941

Dar mai este un element de care nu am vorbit si este propriu acest element cel care dezvaluie sistemul de frauda pe care se bazeaza acest sistem bancar: DOBANDA.

Cand guvernul sau o persona se imprumuta la banca, imprumutul trebuie restituit impreuna cu un interes. Deci toti banii pe care banca ii imprumuta se intorc inapoi la ea impreuna cu o taxa de dobanda. Fiti atenti: bancile creaza bani si ii imprumuta, dar in nici un caz nu creaza bani cu care sa se plateasca dobanzile. Vazut dintr-o pozitie globala, bancile creaza din nimic un capital care reprezinta banii care sant in circulatie, ii dau cu imprumut asteptand ca acei bani sa se intoarca inapoi la ei mai multi, mariti de taxa pentru dobanda. Dar atunci unde sant banii care servesc sa se acopere dobanzile aplicate capitalului?

In nici o parte. Nu exista. Capitalul lor se mareste, iar banii sant mai putini generand astfel inflatia care este prezenta tot timpul in economie, cerand mereu alti bani care sa acopere deficitul cauzat de nevoia de a plati interese. Acest lucru inseamna ca insolventele si falimentele fac parte din sistem si vor ramane mereu in societatea noastra. Proprietatile oamenilor devin ale bancilor in momentul in care nu se poate plati imprumutul. Acest lucru este de neconceput pentru ca ele iau lucruri care exista, lucruri facute, pentru niste bani, nefacuti, inexistenti,  fabricati  apasand cateva taste de compiuter.  Deci, cantitatea de bani pe care banca ii cere nu a fost nici macar tiparita. Acesta este SIGNORAGGIO BANCAR.

Dar acest signoraggi bancar ce scop are? Este simplu sa ne dam seama ca nu sant banii cei care sa ii intereseze pe acesti domni care au organizat cel mai mare furt planeter, pentru ca vorbim de persoane care nu au nevoie de a se imbogati din moment ce controleaza banii incepand cu fabricarea lor. Un debit prin natura sa este restituit. Atunci ce interes ar avea acesti domni ai bancilor de a primi inapoi munti de hartie fara valoare? Si daca nu am putea sa plati ce ne-ar putea cere in schimb?  Deci, din realitatea faptelor, ne dam seama ca acest sistem practicat de toate bancile lumii este in realitate  sistemul modern de sclavie. Ganditi-va! Ce fac oamenii cand au imprumuturi? Isi cauta un loc de munca ca sa poata plati debitul. Dar daca banii se creaza numai cu ajutorul imprumuturilor cum poate fi societatea libera de debit? Nu poate, acesta este punctul.

Este frica de a ramane fara propriul patrimoniu cea care ne insoteste in lupta de a tine pasul, de a munci pentru debitul si inflatia impuse de sistem. Toate acestea,  combinate cu lipsa monedei cauzate de plata intereselor care nu vor putea fi platite niciodata, ne tin sclavi. Vom fi  legati de salariu, in linie ca si cum am fugi in interiorul unei roti, alaturi de alte milioane de alti oameni. In acest fel, toti ajutam si intarim un imperiu de care beneficiaza doar elita situata in varful piramidei. Deci, cand ziua a ajuns la sfarsit: pentru cine lucrezi de fapt? Pentru banci. Banii se creaza din nimic de catre banci si acolo trebuie sa ajunga. Sant ei adevaratii patroni ai lumii impreuna cu multinazionalele care le sustin si cu guvernele care le permit.

Nu fi fericit ca nu ai imprumut in banca pentru ca gresesti. Datorita debitului public pe care nu l-ai facut tu, nu ai chieltuit tu acei bani si nu ai beneficiat tu de ei, TU trebuie sa platesti. Tu platesti oamenii di toate institutiile de stat de la politie, jandarmerie, fisc, medici, medicamente compensate de stat  s.a.m.d. Tu muncesti doar ca sa platesti ceva ce nu ti-a apartinut niciodata. Statul face datorii cheltuind banii fara nici o socoteala, fericit ca acei bani vei fi tu cel care ii vei da inapoi, nu ei.

Daca banca era a statului, batea moneda si crea un patrimoniu, DAR CUM NU ESTE, creaza saracie. Cum? Simplu. Ca sa creezi bani iti trebuie o ordinara foaie de hartie pe care tu scri de cat veri sa fie acea banconota, de 10, 100 euro..  acea hartie costa doar 0,07 centi de  euro. Cand banca este a statului, a poporului, statul ia aceste bilete la valoarea lor reala care este 0,07 centi din banca, cum facea Ceausescu. Cand banca este privata, iti da banii la valoarea care este scrisa pe banconota, adica 10, 100, 500 euro, iar diferenta de valoare este beneficiul ei. Deci daca tie iti da 100 euro, ea castiga 99.03 euro la o singura bucata de hartie. Dar mai e ceva. Cand ii dai hartia inapoi ii dai 100 de euro plus taxa de interese, de dobanda. Deci, iata inca un mod de a castiga. Daca taxa e de 2,5 % primeste inapoi 102,5 euro.

 In vechiul sistem de sclavie era obligatoriu ca fiecare persona sa aiba o casuta si mancare. Astazi, acest furt modern care in romaneste nu are corespondenta cu nici un termen lingvistic, se numeste in italiana signoraggio bancario. Acest sistem in ziua de astazi obliga persoanele sa se descurce asa cum pot, in cea mai totala singuratate si disperare. Este unul dintre cele mai ingenioase sisteme de furt pentru manipularea sociala din toate cate au fost create.  

gabriela dobrescu

4 gânduri despre „Gabriela Dobrescu-Cum platesti datoria statului si cum te fura bancile

 1. Va citesc de ceva timp postarile stimata doamna Gariela Dobrescu si ma bucur sa banui un om c-a scapat din chinga corporatiei ce detinea persoana GABRIELA DOBRESCU. Imi pare ca sunteti cu adevarat libera , libera atat cat ne permitem deocamdata , si bine conectata in acum, Un om deci , fiinta umana ce vede , simte si prin litere creeaza.
  Putini pot face asta .
  Sper sa va fie personalitatea asemeni , aliniata si-n sinergie cu fiinta.

  Multi ”o zic” si cand o spun , behaie pe ritm impus , limitati de ”pumnul de aur” ce li se deschide la terminarea emisiunii. E jalnic . Omul se identifica cu masca , schizofrenia nu este boala , le e virtute , referindu-ma poate banuiti , la cei ce invitati in platourile televiziunilor aleg sa spuna . Ziaristii sau jurnalistii si ..ha! asa zis analistii ce-ar putea s-o slobozeasca bine , spunand cuvinte-n adevar nu polieiri desarte , cei ce aleg sa-si joace rolul guduradu-se pentru-a mai fi chemati.
  Inteleg lupta supravietuirii dar nu-nteleg necesitatea fatarniciei . La unii politicieni da – asta le e natura , la astia nu.
  Ai ajuns acolo , spune-o frate , ”prostimea” te va auzi , se uita la tv ca la Mantuitor pentru ca asta pot acum si nu de prosti ce is , te vad , te cred dar spune-o , de ce n-o spui si gata ? Nu te-or mai chema prin studiouri dar noi ne vom gandi la tine.Evident ca nu-ti tine de foame si nu-ti plateste facturile dar fii sigur ca pe a’lalta parte , gandu-i energie si te vei frige neputandu-te corela cu ea . Ce proiecteaza cel ce vede il vei simti al dracu’ si nici o mancare nu te va scapa de ghiorlaitul de mate si nici un ban nu-ti va plati atunci cand la nivel de karma decontezi….m’da , oricum nu stii ce-i aia.

  Parca-mi vine sa spun- ”evident ca dvs. nu veti fi chemata vreodata prin emisiuni la ceea ce scrieti …” dar dupa ce m-am fript de atatea ori stiind ca evidentele inseala , spun doar ca m-as bucura sa experimentati calatoria asta in regim deschis , in unitate cu fiinta si cu tot si toate. Sunt satul de mintile egocentriste si foarte logice , mandre de reperele impuse de catre chiar astia ce ne stapanesc .Mintile egocentriste ce nici nu-si dau seama de asta , ce se considera ‘’libere’’ si mai presus de altii . Ele sunt mandre si cu totii platim ”mandria” lor…mandrie .. habar nu au macar ce-i aia….

  In aparenta nu are nici o legatura cu articolul dar are.
  In el vorbiti despre BAN – entitate si nu ban moneda zic eu .
  Banul moneda pe suport polimer fiind , nu este bun nici macar de sters la retur dar , in schimb , el ce face?
  Cica aduce mancarea pe masa , caldura in casa, haine pe noi si alte asemenea lucruri zicem , necesare supravietuirii .
  Da in aparenta , nu in profunzime.
  In fapt pe toate cele enumerate de catre mine mai sus , le putem avea fara bani . Cum ?! Foarte simplu.
  Cerand tehnologia energiilor libere .
  Sa ne gandim.

  Daca am electricitate fara sa fiu racordat la retea ?
  Daca pot circula fara sa ard hidrocarburi ?
  Daca am caldura in casa fara gazele naturale venite pe teava ?!
  …etc. etc
  Toate astea , curentul , carburantul , agentul termic , au in comun plata facturii , toate astea au in comun o viata de compromisuri si nici o persoana nu va carai in veci la corporatia ce-l exploateaza. De ce ? De mii de ani desi banii nu erau pe atunci , in schimb era formata mentalitatea….sa supravietuiesti
  .
  Entitatea BAN insa , prin mintea egocentrista , face oamenii sa devina persoane si astfel sa se identifice cu averile , limuzinele ,palatele , izmenele de firma , cu alte cuvinte , tot ceea ce vine din exterior fara a mai permite conectarea la interior de unde cu adevarat primesti lumina . Cu cat ti-e mai mare egoul cu atat esti mai raportat la cei de langa tine si ce te faci fratica ca ala are vila , limuzina etc. Te duci la banca , nu ? De acolo primesti ”lumina” , de acolo vine abundenta .
  Banicle-s de vina sau omul nu este responsabil ?
  Stim ce sa cerem ? Chiar stim ce sa pretuim ?
  Scapat de povara facturilor omul nu ar fi mult mai relaxat ? Daca da , nu ar fi mult mai sanatos ? Daca da , nu ar fi in armonie cu natura , semenii , nu ar darui iubire , nu ar crea ?
  De ce nu , ce griji ar mai avea , ce l-ar mai ecrana ?
  Chiar nu vedem ca banul aduce saracia nu abundenta ?
  La piata daca este recolta buna si abundenta de produse pretul scade la app zero , deci banul dispare . Daca insa nu este recolta pretul creste deci banul reapare . Banul iubeste saracia , ce e atat de complicat de ne trebuie facultati ca sa vedem asta ? Asa cum spuneam mai sus , cum ca nu-s buni nici de sters la retur , nici de foame nu tin. Ase ca banul nu rezolva nimic , e doar o reflexie sociala si astfel , nu iubeste abundenta ci saracia. Banul nu este nimic , omul e totul …. daruieste. Daca cu totii daruim – nu-i tot aia cu a da de pomana , vom avea cu totiii traind in abundenta .
  Mai este o problema aici . Multi spun ‘’bine , bine si de ce sa mai muncim daca avem de toate?’’
  Pentru ca vom face ceea ce ne place si o vom face din dragoste si din daruire.
  Sa ne uitam acum cati oameni , cati tineri si-au ales meseriile pentru ca asa da bine , pentru bani sau pozitie sociala. Cazul Caracal cu politisti , procurori , anchetatorii vai steaua lor e intamplator ? Cazurile de malpraxis sunt intamplatoare ? Sistemul de invatamant tamp , sistem gen dresaj este intamplator?
  Nimic nu este intamplator , toti acestia practica o meserie care nu le place , nu-i in acord cu fiinta , o practica pentru ca ‘’trebuie’’.
  Ne mai miram ?!
  Acel criminal nu este creratia intregii societati , a aparut din neant ?!

  Citesc acum cartile d-lui Dan Catalin Carnaru , daca aveti curiozitatea dvs. sau cei care cititi ce scriu eu acum , uitati-va pe ele .
  Sunt socat cat de simplu si repede am putea avea totul. Dumnealui arata tehnologii extrem de simple , vorbeste despre conspiratia planetara dar si despre conspiratia mediocritatii. Conspiratia mediocritatii este atunci cand oile ”albe” nu lasa oile”negre” sa iasa din card . ‘’Pastorii’’ – stapanii nu fac nimic si e crancen – asa este.
  Noi ne-am inchis in cusca si noi suntem cei ce singuri ne pazim unii pe altii ca sa nu iesim de acolo….
  Aia nu mai misca decat punctat unde stiu ca-i musai , restul ne ‘’frigem’’ noi unii pe altii.
  M-am intins prea mult , scuze.
  Concluzia este simpla : dispar banii , dispare si sclavia , numai ca acum nu se vrea. Prea multi isi vor pune streangul de gat daca toti ne-am da cu limuzinele pe sosele sau am sta in palate . Prea multi pentru ca ei sunt nimic fara averi , limuzine sau palate , se simt pierduti , in opinia mintii lor egocentriste nu mai ramane nimic din ei desi ramane.

  Haidati frati romani sa punem presiune pe guvernanti nostrii si sa-i intrebam unde se duc banii pentru cercetare in Romania, de ce inventatorii romani si nu numai zac in saracie si inventiile le sunt furate sau sunt chiar asasinati..
  Haideti sa iesim in strada pentru asta. Tehnologiile libere ne vor elibera , in primul rand ele.
  Aveti puterea de-a vedea asta. Restul e paine si circ . Peste alta suta de ani urmasii nostrii vor discuta despre aceleasi lucruri ? Eu vreau sa discut EU acum , pentru ca ei sa mearga mai departe-n libertate.
  Doriti-va si dvs. ca sa se implineasca.
  Numai in constiinta colectiva se vor materializa lucruri , nu altfel.

  Va multumesc pentru toate articolele stimata doamna , sper sa cititi randurile mele si va fie EGO partener si nu stapan.
  Ma-nclin in fata dvs. cu respect si-mi cer scuze daca cineva se considera ofensat de randurile mele, nu asta mi-a fost intentia.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s