Cap.3 Cum si cand apare religia ortodoxa

Dupa moartea lui Constantin, papa si clerul infiinteaza religia crestina. Despre aceasta facatura, au scris multe pagini, pentru a fi cat mai convingatori, iar minciuna lor sa fie perpetuata cu brio. Astfel, ei ne spun ca in anul 325 are loc la Nicea, primul consiliu ecumenic din istorie, care este condus de Constantin in persoana. Adica el muta capitala imperiului sau de la Roma la Constantinopol ca sa scape de idolatria romanilor, dar se ingrijeste sa infiinteze crestinismul la Roma? Pai cam de ce ar face asa ceva din moment ce tot clerul spune ca aceasta religie a fost acceptata de Constantin doar pe patul mortii? Nuuu. Acestui om i-au fost facute cele mai ordinare nedreptati, dar cand era deja mort. Un Constantin viu, facea sa tremure Roma (Vaticanul) din toate temeliile si catacombele lui. Sper ca in timp, Constantin cel Mare sa isi recapete pozitia pe care o merita in istoria lumii.

Incepand de abia cu anul 500, se consolideaza puterea religiei crestine si a papei, deoarece Vaticanul va ramane incepand cu anul 1453, urmasul imperiului roman, pana astazi. Pentru a impune noua religie crestina si cultul zeului Iehova ca stapan al omenirii, Vaticanul a terorizat lumea cu cruciatele, inchizitia si vrajitoria.  Acestea au devenit motivele principale in numele carora au fost asasinati toti cei care stiau despre marsaviile pe care le-au facut pentru a ajunge stapani. De la infiintarea crestinismului in anul 325 si pana in anul 1054, religia crestina si-a consolidat pozitia din ce in ce mai mult. Incepand cu anul 717, Italia si orasul Roma incep sa se desparta din ce in ce mai mult de imperiul oriental. Incepand cu anul 756, Roma inceteaza sa ii mai numeasca romani, pe imperatorii  bizantini. De atunci, acestia vor incepe a fi numiti greci, dar li se putea oferi titlul de “imperator roman”. Primul care a avut acest titlu a fost Carlo Magno, desi am mari dubii. Atunci au existat tot doua imperii, dar cu alte nume: Sacrul Imperiu roman in vest, iar Imperiul grec in orient. In aceste imperii religia crestina incepuse sa prinda radacini. In anul 1054, religia crestina, se imparte in doua, iar aceasta diviziune s-a numit Marea Schisma. Atunci religia crestina inventata la Roma cu mai bine de 1000 de ani in urma, va avea doua ramuri. Cea de vest va deveni biserica Catolica, iar cea de est, biserica Greaca Ortodoxa. Iata motivul pentru care toti popii, patriathii si papii spun ca cele doua religii sunt surori si trebuie sa se uneasca din nou intr-una singura.

Religia greaca ortodoxa s-a extins in teritoriile estice, Grecia, Rusia, Bulgaria, Romania, Etiopia, Serbia, Constantinopol, Alessandria, Antiohia si Ierusalim. Catolicii le-au acordat ortodoxilor dreptul de a se considera continuatori ai religiei crestine in teritoriile orientale. De la marea diviziune a religiei romane in aceste doua ramuri, pana in anii 1800, adica mai bine de 800 de ani, ortodoxii nu au avut nici o Biblie. Incepand cu anii 1800, popii au inceput sa invete copii a scrie si a citi cu ajutorul ceaslovului, o carte de rugaciuni scrisa cu alfabetul slav, numit chirilic, adica alta ciorba, nu latinisme si alte rahaturi pe care le aud acum de la “marii invatati”. Mama mea a invatat alfabetul latin prin anii ’60, deoarece scrisul se facea cu litere chirilice, slave, nicidecum latine, asa cum de altfel povesteste in cartile sale marele nostru Ion Creanga. In stilul sau sugubat, el ne istoriseste cat de buni erau popii daca copii nu invatau de mici cum sa stea in 4 labe si cate nuiele luau pe spate cand se asezau pe Calul balan.

La aproape 700 de ani de la infiintarea ortodoxiei, se tipareste prima Biblie Ortodoxa in limba romana, care este cunoscuta sub numele de Biblia de la Bucuresti. Textul Bibliei Ortodoxe a fost definitivat din initiativa lui Serban Cantacuzino, domn al Munteniei intre anii 1678-1688. Tiparirea  Bibliei Ortodoxe a inceput pe 5 noiembrie 1687 si s-a incheiat pe 10 noiembrie 1688. La cele 39 de carti ale evreilor care au fost traduse in Septuaginta, biserica ortodoxa considera ca mai poate adauga si altele ca sa isi deosebeasca cat de cat noul cult atat fata de evrei cat si fata de catolici. Astfel ei au fabricat o carte care contine cele 39 de carti ale evreilor din Septuaginta, 27 de carti ale romanilor, adica Noul Testament plus alte 14 carti pe care ortodoxia le considera bune pentru suflet. Astfel, Biblia ortodoxa are 80 de capitole. Este singura Biblie care a fost facuta in urma tuturor celorlalte cu multe secole, dar care este cea mai mare, pentru ca popii au avut de unde sa aleaga scrieri antice. Probabil din aceasta cauza crestinii ortodoxi sunt asa de “piosi” si habarnisti.

Fabricarea Bibliei ortodoxe a fost cea mai importanta actiune a bisericii pentru ca doar in acest fel urmasii generatiei de neingenunchiati ai getilor puteau fi redusi in stadiul de momai. Ei au uitat ca stabunii lor nu au indoit genunchiul in fata nici unui zeu sau stafie. Trebuie sa recunosc ca din acest punct de vedere elita si guvernul sau umbra au reusit 100%.

As dori sa mai fac o precizare,  pentru ca am vazut de nenumarate ori ca majoritatea nu are habar de numele acestea “cu schepsis” folosite de popi ca sa le abureasca mintea. Din acesta cauza, ei scot din buzunarul aproape gol ultimii gologani pentru a cumpara noi carti “sfinte” cu nume pompoase, care sunt de fapt capitole ale Bibliei. Sfanta Scriptura este numele bisericesc al Bibliei, asa cum Evanghelia este de fapt Noul Testament, adica capitolul doi al ei, iar  Psaltirea este capitolul cu Psalmii biblici. Acum sper ca ati inteles ca Biblia este una singura, cea a evreilor la care fiecare cult a adaugat alte carti pentru a se deosebi de celalat nicidecum pentru ca unul este mai bun si altul mai rau. Iata cum motiveaza popii numarul mai mare de capitole ale Bibliei ortodoxe fata de toate celelalte in site-ul ortodoxwiki, dictionarul on-line al bisericii ortodoxe:

( https://ro.orthodoxwiki.org/Sf%C3%A2nta_Scriptur%C4%83 )

“Canonul Sfintei Scripturi reprezintă lista cărților sfinte acceptate de Biserică ca fiind scrise sub inspirația Duhului Sfânt și cuprinzând revelația dumnezeiască. ……Biserica primară a ales canonul alexandrin sau Septuaginta, care cuprinde 39 de cărți. În afară de aceste cărți inspirate și canonice, Biserica Ortodoxă consideră ca bune de citit și folositoare de suflet pentru credincioși alte paisprezece cărți care s-au păstrat în Sfânta Scriptură împreună cu cele canonice și care sunt folosite în cult. “

bib 3

Vedeti voi, biserica aceasta are mii de subterfugii cu care te abureste ca sa stai prins in mrejele ei printre panze de painjen nevazute si tentacule care nu te lasa sa scapi usor. Ascultati ce au inventat: “Biserica Ortodoxă recunoaște două surse interdependente ale Revelației: Sfânta Scriptură și Sfanta Traditie

bib 2

Deci, religia crestina a fost inventata prin unificarea cultului pentru zei intr-un cult in care se slaveste unul singur, adica dumne-zeul Iehova. Dar ortodoxilor nu le este suficienta o singura minciuna. Astfel, ei adauga in afara Bibliei scrise, traditiile si obiceiurile  antice prin care oamenii isi comemorau eroii care au luptat impotriva acestor zei. In realitate, acestea sunt obiceiuri pagane de pe vremea gentililor, adica a celor care nu aveau nici o legatura cu religiile inventate mai tarziu. Era imposibil sa prosteasca oamenii de acum 2000 de ani doar cu stafia care te iubeste, lasandu-i fara comemorarea faptelor de vitejie ale eroilor lor antici.

Ma intreb cu disperare cum poate acest popor umilit, mintit, indobitocit sa nu se intrebe niciodata de ce trebuie sa urmeze ritualuri pagane despre a caror origine nici unul nu are habar de unde vine? Traditiile urmate de catre biserica nu au legatura cu religia sau cu Sfanta Scriptura pentru ca nicaieri in paginile ei nu apar aceste obiceiuri. Traditiile sunt obiceiuri milenare care au ramas nemuritoare in memoria omului. Iata ce explicatie da dex-ul cuvantului traditie:

Traditie: ”Ansamblu de concepții, de obiceiuri, de datini și de credințe care se statornicesc istoricește în cadrul unor grupuri sociale sau naționale și care se transmit (prin viu grai) din generație în generație, constituind pentru fiecare grup social trăsătura lui specifică.  Informație (reală sau legendară) privitoare la fapte ori evenimente din trecut, transmisă oral de-a lungul timpului.

Traditie: Moștenire de obiceiuri, credințe, datini etc. care se transmit prin viu grai, mai rar prin scris, din generație în generație, constituind o trăsătură specifică a unui popor sau a unui grup social.

Obicei: rînduială, regulă, uzanță statornicită din vechime și urmată riguros de toate generațiile

Ca sa poata face din oameni oi, iata cum trebuie sa accepti doctrina bisericeasca: “Biblia presupune credinta cititorului. „Credința” înseamnă acceptarea unui adevăr pe baza mărturiei altcuiva, și nu pe bănuieli sau pe cunoașterea directă, ca martor ocular. După cum spune Sf. Ioan Hrisostom, biserica ar muri dacă ar fi fondată numai pe cunoștință (experiența directă). Ferice de cei care cred fără să fi văzut, spune Mântuitorul. Cu toate că, de-a lungul istoriei Bisericii, Descoperiri dumnezeiești au fost într-adevăr trăite de către sfinți și prin experiență empirică, acest lucru nu se întâmplă în mod obișnuit. Astfel că, în această viață, majoritatea creștinilor nu vor primi adevărurile descrise în Biblie prin Descoperire directă, ci ei trebuie să o citească cu ochii credinței.”

bib1

Cu alte cuvinte oricare alt lucru din aceasta lume trebuie sa fie dovedit ca sa poata fi crezut, dar despre ceea ce propovaduiesc popii de sute de ani, nu trebuie sa te indoiesti. Suntem in secolul XXI daca nu ati observat, iar lumea este din ce in ce mai dobitoaca. Am sa va dau cateva exemple despre fapte ale unor oameni importanti ai antichitatii, care au devenit traditii in viziunea omului indobotocit de astazi. Cu aceste jocuri de cuvinte, ei au transformat istoria lumii antice, comemorarea eroilor antici si a faptelor lor de vitejie, in traditii pentru biserica.

Punerea banului pe mana mortului, vine de la banul pe care Orfeu, trac de origine, il da cainelui Cerber cand il trece raul in imparatia intunericului ca sa o aduca printre cei vii pe frumoasa sa Euridice; mesele de poamana sunt de fapt o amintire a meselor facute de inteleptii antici ai traco-getilor care adunau lumea pe muntii cei mari si le povesteu despre nemurire, despre sufletul etern care nu moare atunci cand lasa acest corp; oglinda se acopera atunci cand moare cineva in amintirea lui Narcis, care atunci cand s-a vazut in oglinda apei cat era de frumos s-a aruncat in ea si a murit innecat, dar si pentru faptul ca oglinda reprezinta bariera dintre lumea reala si lumea virtuala; botezul a fost inspirat din cel mai important obicei al traco-getiilor care atunci cand plecau la lupta sau la un mare eveniment al vietii lor se duceau sa bea apa din Dunare si se scaldau in ea, pentru ca o considerau mama lor; anafura se mananca ca o amintire a obiceiului de a intampina orice strain sau musafir cu paine; uleiul alimentar se foloseste in amintirea eroilor carora li se ungea corpul cu un ulei parfumat, extrem de scump, in semn de respect pentru faptele lor de vitejie; clopotul se gasea in mijlocul oricarei asezari si se tragea atunci cand intreaga comunitate era amenintata de evenimente neprevazute, ca de exemplu invazii inamice, foc, ploi torentiale, venirea solilor, nicidecum pentru a chema in biserica turma ingenunchiatilor. Popii se folosesc cu nerusinare de aceste fapte laice antice pentru a avea cat mai multi prozeliti si pentru a impopotona un cult al minciunii cu adevarul nemuritor al faptelor de vitejie ai eroilor antici.  Vedeti de ce romanul are atat de multe obiceiuri care nu au nici o legatura cu religia, biserica, dumne-zeii si stafiile?

Gabriela Dobrescu-Secretele Bibliei

3 gânduri despre „Cap.3 Cum si cand apare religia ortodoxa

  1. Felicitări pentru text, doamnă! Toate informațiile și faptele istorice prezentate sunt corecte. Păcat că acestea vor ajunge doar la cei puțini cu mintea deschisă…

  2. Felicitari ! Asteptam de mult noi articole . Asa este multe din obiceiurile noastre sunt unice nu le gasesti la alti „crestini”!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s