Cap. 31 Cele cinci generatii umane

Multe scrieri ale antichitatii ne vorbesc despre mai multe generatii umane care au trait pe pamant inaintea generatiei actuale. Este vorba despre rase umane diferite fata de a noastra atat prin aspect, marime, intelepciune, stiinta, putere cat si prin modul diferit de viata. Succedarea mai multor tipuri de rase umane a avut loc prin degenerari progresive atat fizice cat si spirituale ale rasei de inceput a umanitatii. Acei minunati oameni pe care mitul ii cheama titani, au fost pacaliti si deposedati de tot ce aveau de catre zeii extraterestrii care nu suportau atata fericire, avutie si bunatate. Cu ajutorul tehnologiei lor care distrugea viata, ei au reusit sa ii distruga. Din ei, din ADN-ul lor minunat au modificat apoi adevaratul om pana a ajuns sa fie piticul de astazi. Toate aceste generatii au fost mereu distruse de catre zeii care au devenit stapanii pamantului si al omului.

Toti am fost invatati ca omul antic a fost primitiv, iar cel care traieste astazi a atins culmile adevaratului progres tehnologic, stiintific si civilizator. Realitatea este ca omul a fost atat de evoluat spiritual la inceput, incat astazi este aproape un vis sa speri ca vei reusesti sa redobandesti macar 0,01% din ceea ce era la inceput. Omul de astazi este pe cea mai evoluata treapta a degradatii si involutiei sale. Se afla la un singur pas de distrugerea si disparitia sa totala, dar nu realizeaza aceste lucruri. Aceasta degenerare este greu de vazut deoarece scara valorilor lui este gresita, este mincinoasa, este indreptata spre pierzanie. Acelasi lucru s-a intamplat si cu cele 4 generatii umane disparute, care au suferit de fiecare data o majora involutie fata de cele precedente, pana s-a ajuns la generatia de astazi care este mai inconstienta si mai rea decat toate. Sa vedem insa, cum au fost descrise aceste generatii de oameni care au trait in timpuri imemorabile si cam cum putea sa arate viata lor in comparatie cu ceea ce traim noi astazi, bineinteles in masura dovezilor pe care le mai avem.

Printre cronicarii cunoscuti ai antichitatii care au descris aceste generatii se numara Hesiod, Platon, Ovidiu, Vergiliu si multi altii, numai ca cei nominati au facut descrieri destul de complete despre acestea. Toti vorbesc despre faptul ca inaintea noastra, au mai existat alte 4 generatii, dar a noastra este ultima dintre ele. Din relatarile lor reiese clar decaderea progresiva pe care a suferit-o specia umana fata de perioada ei de inceput. In dialogul Critias al lui Platon, varstele lumii sunt reduse la trei. Ovidiu in Metamorfoze reia numarul lor initial, iar Hesiod accentueaza in special aspectul decaderii progresive ale acestora.

In “Munci si zile”, Hesiod ne povesteste despre prima rasa umana: “Oamenii de aur trăiau asemenea zeilor, fără griji, fără să trudească şi fără să cunoască sărăcia; nu îmbătrâneau şi îşi petreceau viaţa în sărbători, înconjuraţi de toate lucrurile frumoase, pe care pământul le oferea fără ca ei să trebuiască să-l lucreze. Moartea îi lua pe oamenii de aur asemenea somnului, iar ei, transformaţi în demoni buni prin voinţa lui Zeus, se ascundeau sub pământ, veghind asupra muritorilor şi împărţind bogăţii.”

g7

Un alt poet care descrie minunatiile epocii de aur este Ovidiu, care in opera sa „Metamorphoses”, scrie: „Prima vârstă a fost cea de aur, aceea a primăverii veşnice. Ea era de la sine, fără vreo judecată şi fără vreo lege, respecta dreptatea şi încrederea. Teama de pedeapsă lipsea. Nu se citeau cuvinte ameninţătoare pe tablite de bronz, nici mulţimea nu pălea rugătoare în faţa judecătorului, ci oamenii se simţeau în siguranţă fără judecată. Oraşele, încă nu erau încinse cu şanţuri adânci. Nu exista nici lungul bucium, nici încovoiatul corn de aramă, nici coifuri, nici săbii; fără îndatorirea armelor semiţiile trăiau în linişte, într-o odihnă plăcută. Pământul însuşi, slobod şi neatins de greblă sau de vreun fier de plug, producea totul de la sine… Pământul nemuncit dădea roade şi ogorul, fără ani de odihnă, unduia galben de spicele-i grele. Curgeau fluvii de lapte şi fluvii de nectar şi din stejarul verde picura galbenă mierea.”

g5

Tibul, scrie despre epoca de aur: „Nu erau nici vrăjbi, nici arme, nici războaie, arta criminală a vreunui fierar nu ciocănise spada. Pomii de la ei înşişi dădeau mierea şi spontan oile veneau să-şi ofere laptele oamenilor care n-aveau nici o dorinţă”. Natura îi hrănea pe oameni care nu-i dădeau nimic în schimb. In “Georgica, Virgiliu spune: „Râuri de vin curgeau în văi şi mierea picura din arbori.”

“Zeii fara de moarte i-au creat fericiti pe cei dintai oameni: acesta a fost varsta cea de aur. In cer domnea pe atunci Cronos. Oamenii traiau intocmai ca si zeii, fara a cunoste nici grijile nici munca, nici tristetea. Ei nu cunosteau nici batranetea neputincioasa; picioarele si bratele lor ramaneau intotdeauna vanjoase. O desfatare neintrerupta le era viata. Moartea care venea dupa un lung sir de ani, era ca un somn dulce si linistit. Cat traiau aveau de toate din belsug. Pamantul le dadea roade bogate fara ca ei sa munceasca pentru cultivarea ogoarelor si gradinilor. Turmele numeroase pasteau linistite pe izlazuri cu iarba grasa. Oamenii varstei de aur duceau o viata senina. Insasi zeii veneau sa se sfatuiasca cu ei. Dar varsta de aur lua sfarsit si nu mai ramase in viata nici un om din acel veac. Dupa moarte, oamenii varstei de aur s-au prefacut in genii, ocrotitori ai generatiilor viitoare. Invaluiti in ceata, ei colinda pamantul, aparand dreptatea si pedepsind raul. Aceasta este rasplata pe care le-a dat-o Zeus dupa moarte. “

g4

Aceasta generatie paradisiaca, falnica si infloritoare a sfarsit in cele din urma, dar nici unul dintre cei care au incercat sa descrie in cateva cuvinte frumusetea, abundenta si bunastarea acelor vremuri nu a stiut sa ne spuna si motivele pentru care a disparut. Astfel, aceasta lume fara defecte a fost inlocuita de generatia de argint. 

A doua generatie umana a fost rasa de argint, care a trait in timpul zeilor Olimpului. Aceasta era inferioara si diferita fata de cea anteriora. Astfel “Oamenii de argint îmbătrâneau, deşi timp de o sută de ani rămâneau copii şi abia apoi traversau o scurtă perioadă de maturitate. Deveniţi adulţi, se făceau vinovaţi de trufie şi de necredinţă faţă de zei, astfel încât şi ei au fost îngropaţi de Zeus în adâncurile pămîntului, unde continuă să fie veneraţi ca demoni, asemenea celor din rasa de aur, chiar dacă sunt de rang inferior.”

g2

Ovidiu  descrie astfel aceasta generatie in opera sa „Metamorphoses”: „După aceea Saturn a fost aruncat în Tartarul cel întunecat şi lumea era sub stăpânirea lui Jupiter; s-a instaurat vârsta de argint. Vârsta de aur s-a deteriorat şi mierea a devenit mai preţioasă ca aerul. Jupiter a limitat perioada primăverii şi din cauza aceasta a pus iarna, vara şi toamna cea nestatornică. Primăverii i-a asigurat un scurt timp, iar anul l-a împărţit în patru perioade. Atunci a început să bată primul aer uscat şi fierbinte şi s-au pornit şi vânturile îngheţate. Seminţele cerealelor erau ascunse şi imediat s-au auzit gemetele boilor de la jug. Tot atunci s-a construit şi prima casă”.

g10

O alta descriere a generatiei de argint:”Oamenii din a doua semintie care au trait in varsta a doua, nu au mai fost la fel de fericiti. Ei nu se asemanau nici ca putere nici ca intelepciune cu oamenii varstei de aur. O suta de ani cresteau ca fiinte necugetate in casele mamelor lor si abia cand ajungeau la varsta barbatiei le paraseau. Scurta le era viata in varsta barbatiei si fiind lipsiti de intelepciune, oamenii varstei de argint cunosteau multa durere si amaraciune. Ei nu stiau ce este supunerea. Nu ascultau de zeii fara de moarte, nici jertfe nu voiau sa le aduca. Zeus, marele fiu al lui Cronos nimici neamul acesta de pamanteni. Pricina maniei lui fu nesupunerea acelor oameni fata de zeii din Olimp. De aceea ii trimise in imparatia beznei de sub pamant, unde nu au parte nici de bucurie nici de intristare. Oamenii de astazi ii cinstesc si pe ei.”

g9

g6

A treiea generatie umana a fost cea de arama, in care omul era salbatic, gata de crancenae lupte dar nu devenise inca nelegiuit. Iata cum ne descrie Ovidiu acesti oameni: „După aceea a urmat a treia vârstă, cea de aramă, mai sălbatică decât prima şi mai oribilă, în care au apărut armele. Însă nu a fost o vârstă în care crima să fie prezentă”.

g11

g14

Zeus, parintele oamenilor facu semintia a treia si varsta a treia numita varsta de arama care nu se aseamana cu cea de argint. Zeus facu oamenii din coada unei lanci si ei erau de temut si puternici. Oamenii varstei a treia indragira trufia si razboiul, care aduce numai vaiete. Nu lucrau pamantul si nici nu mancau roadele pe care le dadeau livezile si ogoarele. Zeus ii facu cu o statura uriasa si ii inzestra cu o putere de neinfrant. Inima lor era neimblanzita si bratele lor erau de neinvins. Armele si le faceau din arama, din arama le erau si casele si tot cu unelte din arama munceau. Pe vremea aceea fierul cel negru nu era cunoscut. Oamenii veacului de arama se nimiceau unii pe altii. Si ei trecura curand in imparatia intunecata a infricosatorului Hades. Oricat erau de puternici moartea intunecata tot ii rapi si astfel trebuira sa se desparta si ei de lumina vie a soarelui.”

g12

g13

Următorul neam creat de Zeus, rasa de bronz, s-a născut din frasini. Definiţi de Hesiod drept „năprasnici” şi „cumpliţi”, oamenii din această seminţie erau curajoşi, foarte puternici, cu trupuri viguroase şi „braţe nebiruite”. Ei aveau arme de bronz şi au pierit ucigându-se unii pe alţii, din cauza dorinţei lor de război; „Plecară-n mucedele case, la înspăimântătorul Hades,/ […] căci sumbra moarte […]/ I-a dus şi părăsiră a soarelui lumină vie”.

g8

Perioada următoare epocii de bronz este mai dreaptă şi mai bună; atunci au trăit eroii, numiţi şi semizei; destinul lor i-a indreptat să fie distruşi în marile bătălii despre care povestesc miturile, începând cu războiul Troiei şi terminând cu cel al Tebei; „Pieriră în războiul crâncen şi-n bătălia-nverşunată/ O bună parte-n faţa Tebei […]; altă parte/ La Troia poposit-a […]/ Şi-acolo moartea cu obştescul sfârşit, pe rând, i-a-nvăluit./ Lor însă, osebit de oameni, le-a dat şi viaţă şi lăcaş/ Cronidul tată Zeus, ducându-i la capătul pămîntului”: aceştia sunt locuitorii îndepărtatelor Insule ale Fericiţilor.

g1

 Dar Ovidiu ne descrie şi ultima vârstă, cea de fier: ”Cea mai dură este ultima, varsta de fier, cand în vene a izbucnit orice nelegiuire. A fugit ruşinea, adevărul, încrederea, care au fost înlocuite cu înşelăciunea şi crima”. Tot Ovidiu ne spune că în acestă perioadă a apărut şi războiul pe lume, iar mâinile oamenilor s-au murdărit de sângele celor ucişi. Se certa fiul cu tatăl, socrul cu ginerele, soţul cu soţia. În nimeni nu mai puteai să ai încredere. Aceasta a fost perioada când giganţii se spune că au dorit să-l dea jos din cer pe Jupiter. Umbrele celor morţi veneau mereu în împărăţia lui Pluton trecând fluviul Stinx. Pământul şi-a retras roadele sale. Aceasta este împărţirea celor patru vârste ale omenirii înainte de Potop: aur, argint, aramă şi fier.

Varsta de fier, este cea in care a trait chear Ovidiu, dar este varsta in care traim noi, astazi:”Oamenii din epoca fierului „nu vor conteni/ Să-ndure trude şi necazuri nu numai ziua ci şi noaptea,/ Sleiţi de griji apăsătoare pe care zeii le trimit”. In aceste timpuri, omul traieste binele si raul, bucuria si necazul, viata si moartea. Unii ar vrea sa moara mai repede si altii poate doresc sa se nasca mai tarziu. Indiferent de modul in care isi traieste viata, aceasta generatie va dispare cu desavarsire in viitor. Atunci zeus va crea din nou alti oameni. O noua generatie „de oameni care din născare vor fi cu tâmple-ncărunţite”, „Cu minunatele lor trupuri în albe straie-nveşmântate,/ La zeii veşnici se vor duce şi părăsi-vor omenirea/ Smerenia şi Osândirea”, iar „răul n-o să aibă leac„”

O alta descriere a acestei epoci ne spune ca:”Varsta din urma a fost varsta de fier. Toate faradelegile detera navala in acest veac plin de ticalosii. Atunci fugira din lume si rusinea si adevarul si buna credinta; locul lor il luara inselaciunea si viclenia si tradarea si sila si pacatoasa lacomie de avere. Atunci incepu negotul: corabierul intinse panzele in voia vanturilor, pe care pana acum inca nu le cunsocuse. Catargele, care statusera multa vreme infipte in varful muntilor se coborara acum de  vale sa infrunte valuri necunoscute. Plugarul prevazator isi masura si isi hotarnici acum mosia sa, care mai  inainte fusese comuna, a tuturora, intocmai ca lumina si  aerul. Si n-a fost de ajuns ca pamantul manos dadea recolta si hrana trebuincioasa dar oamenii, in lacomia lor, au patruns pana si in maruntaiele pamantului si au scos comorile ce se tineau ascunse in apropierea umbrelor Styxului, comori care sunt tot atatea imboldiri spre nenorociri.

Iesi atunci la iveala fierul ucigator si aurul mai vinovat decat fierul. A iesit la iveala razboinicul care se lupta cu ajutorul amandurora , si al fierului si al aurului, intr-un  razboi care face sa rasune in mana sa sangeroasa armele zanganitoare. Oamenii traiesc acum din jafuri, oaspetele se teme acum de gazda sa, socrul se teme de ginere, unirea este rara chiar intre frati. Barbatul pune la cale moartea sotiei sale, sotia pe cea a barbatului. Grozavele mame  vitrege amesteca otravuri ucigase. Fiul este mahnit ca tatal sau traieste prea mult. Respectul de cei mari zace doborat la pamant iar fecioara Astrea, justitia, paraseste si ea, cea din urma dintre zei, pamantul stopit de sange.”

In articolele mele, care din pacate sant scrise, in majoritate, in italiana, am subliniat intotdeauna ca absolut tot ceea ce am invatat pana acum in scolile illuminatilor,  nu este nici pe departe adevarul pe care omul ar trebui sa il stie despre sine si despre trecutul sau. Pentru a mentine lumea in ignoranta, frica, supunere, control, elita s-a ajutat din timpurile antice de asa zisele mistere, miracole, magie, secret sau strict secret. Realitatea este ca aceste asa zise mistere au fost inventate pentru ca omul sa nu caute sa stie mai mult despre ceea ce s-a intamplat cu adevarat. E inutil sa traiesti pe acest pamant fara sa intelegi cine esti de fapt, ce poti sa faci sau ce s-a intamplat inaiante, pentru ca un om fara trecut nu poate avea viitor.

Generatiile acestea atat de diferite intre ele, au fost create si apoi distruse de zei. Nimeni in antichitate nu a auzit si nu a scris de dumne-zeul evreilor. De fiecare data, zeii au creat replici din ce in ce mai nevolnice si mai primitive de oameni.  Generatia de aur a fost cea a oamenilor care au trait fericiti, fara munca, fara judecata si fara legi, pentru ca ei au fost creati de natura. Ea le-a daruit tot ce aveau nevoie si tot ce le trebuia ca sa traiasca liberi si fericiti fara sa faca nimic. Cand zeii extraterestrii au venit pe pamant, totul s-a schimbat. Ei au inceput sa acapareze tot, devenind in cele din urma stapanii materiei. Au distrus tot ceea ce era frumos, au ucis tot ceea ce era perfect si au modificat in folosul lor creatia originala. Despre aceste masacre pe care zeii extraterestrii le-au facut pe pamant vorbesc multe scrieri. De exemplu, “Legendele Olimpului”, “Opere si zile” a lui Hesiod (pag106-201) si Biblia, mentioneaza ca omul facut de zei intruchipa chipul lor, deoarece ei erau creatorii lui. Primul tip de om facut de ei nu avea sex si nu se inmultea, deoarece era un hibrid. Insusi Biblia mentioneaza ca Adam a fost primul om care traia singur pe pamant in vremuri indepartate. Genesa 2/18 ne spune ca: “ domnul a zis: “nu e bine ca omul sa fie singur; am sa-i fac un ajutor potrivit pentru el.” Completarea diviziunii o avem in genesa 2 / 21”Si atunci domnul a trimis un somn adanc peste om si omul a adormit. Domnul a luat una din coastele sale si a inchis carnea la locul ei.”

Zaharia Sitchin, unul dintre marii traducatori ai scrierii sumeriene, spune ca ”Zeii au zamislit o fiinta unica, iar bucuria lor a fost imensa cand au vazut perfectiunea sa.” Creatura facuta de zei era ceva care iesea din tiparele naturalului. Era o anomalie a naturii, o caricatura care sfida frumusetea vietii. Omul facut de zei era perfect doar pentru munca, pentru a se supune si a fi suficient de destept incat sa manuiasca uneltele zeilor. Zeii reusisera sa creeze sclavul ideal, dar erau amarati deoarece creatura lor era singura. Atunci decid sa faca o alta creatura asemanatoare cu ea. Adorm cu o injectie, acest sclav perfect, dupa care decid sa faca un alt trup, complementar cu primul. In acel moment apare jumatatea omului, adica dualitatea. In acel moment se creaza adevarata dualitate, cea care a anulat liberul arbitru care a fost inlocuit cu legea. Nu trebuie sa va ganditi ca femeia a adus nenorocire creaturilor umane. Nu. Diviziunea care s-a format era intre noua rasa umana si patronii ei, zeii. Ei au construit cu ajutorul geneticii moleculare corpurile din ce in ce mai firave si mai neputincioase.

Incepand cu aceasta diviziune generatiile urmatoare au fost din ce in ce mai nefericite si neajutorate, iar zeii au devenit in cele din urma stapanii lui absoluti, desi nedeclarati. Aceasta noua umanitate, nu a cunoscut-o pe ce autentica, dar se credea urmasa ei. Puterea lor e aproape zero, pentru ca marile experimente genetice au avut ca scop exact asta. Diminuarea puterii si a cunoasterii de sine. Zeii au creat rase umane modificate genetic sau au facut incrucisari multiple intre rase diferite pentru a obtine un sclav bun de munca dar cam prostanac. Aceasta generatie este mentionata de Hesiod, Enoch si de Biblie.

Dupa aceasta generatie, apare o alta, modificata din ce in ce mai mult de catre zeii. Corpurile se micsoreaza din ce in ce mai mult, iar orologiul lui biologic face ca imbatranirea sa fie din ce in ce mai rapida. Inaltimea scade, la inteventia zeilor, din ce in ce mai mult. Acesta este un mare dezavantaj pentru noi, deoarece nu mai suntem egali ca marime cu zeii extraterestrii. Neputinta si bolile fac omul sa creada ca e un mortal bun de nimic, deoarece si-a pierdut stiinta spirituala. Zeii au facut in asa fel incat sa nu mai stie ca in el zace Trinitatea absoluta, adica Sufletul, Spiritul si Mintea, pentru ca el este in realitate dumnezeul venit sa se intrupeze in materie.

Fiecare generatie a avut un sfarsit diferit fata de celelalte, deoarece zeii extraterestrii au decis mereu, inca de la inceput, cum va terbui sa moara fiecare daca vor ajunge sa stie adevarul despre trecutul lor. Generatia de aur, cea originala care nu a cunoscut zeii extraterestrii, parasea corpul constienta, atunci cand era satula de aceasta viata. Incepand cu generatia de argint, toate cele care au urmat au fost distruse de zei. Acest lucru este confirmat de urmele sutelor de cataclisme care au fost provocate de zeii extraterestri. Faptul ca ei au salvat mereu 20% dintre oameni nu insemna ca au facut-o pentru ca ii iubeau, ci pentru ca acestia erau din punct de vedere genetic o rasa superioara. De ei aveau intotdeauna nevoie zeii pentru a avea la indemana piese de schimb umane, care ii faceau sa traiasca mai mult.

O generatie umana pe care nimeni nu a putut sa o treaca cu vederea, a fost generatia eroilor, care au luptat impotriva zeilor cu un curaj care a ramas de legenda. Toata omenirea antica a luptat impotriva zeilor, toti ii urau si nu li se inchinau, numai omul de azi ii adora ca fiind dumne-zeul lor. Altii care se dau ca nu au de a aface cu religia lor nenorocita, viseaza ca extraterestrii sunt si buni. Zeii de ieri, astazi sunt numiti extraterestrii. Eroii omenirii au luptat impotriva lor si mereu i-au invins. “Ei erau o samanta dintre cele mai nobile si intelepte si erau de o seama cu zeii.”

Dupa cum reiese din toata scrierea antica, zeii extraterestrii au distrus mereu corpurile oamenilor, pe care le-au creat apoi din ce in ce mai nevolnice si lipsite de judecata. Aceasta creatie cu care se lauda atat de mult, nu ar fi putut sa existe daca nu ar fi avut radacina de baza pentru a face acest sacrilegiu. Zeii s-au temut mereu de om pentru ca el putea sa faca cu puterea Mintii a Spiritului si a Sufletului, tot ceea ce ei fac cu tehnologia lor daunatoare. Ca sa ii diminueze puterea infinita si fara egal, ei l-au amagit mereu cu tehnologia. In acest fel, omul a fost invatat sa nu mai faca nimic singur, ci cu tehnologia care l-a distrus atat pe al cat si Natura care i-a dat viata. 

Piatra de capatai, ciotul sub care se gasesc radacinile arborelui care a dat viata lumii materiale, este descris de Biblie ca ciotul care ramane in Sion, dar acela nu este deloc samanta poporului evreu, ci a intregii omeniri. Va redau acest pasaj in care Nabucodonosor, regele Babiloniei, incearca sa desluseasca mesajul din visul pe care l-a avut, dar pe care nu stie sa il interpreteze.

Daniel 2/31-35” O, rege! Tu priveai şi iată un chip – acest chip era peste măsură de mare şi strălucirea lui neobişnuită stătea înaintea ta şi înfăţişarea lui era grozavă. Acest chip avea capul de aur curat, pieptul şi braţele de argint, pântecele şi coapsele de aramă, Pulpele de fier, iar picioarele o parte de fier şi o parte de lut. Tu priveai şi iată o piatră desprinsă, nu de mână, a lovit chipul peste picioarele de fier şi de lut şi le-a sfărâmat. Atunci au fost sfărâmate în acelaşi timp fierul, lutul, arama, argintul şi aurul şi au ajuns ca pleava de pe arie vara şi vântul le-a luat cu sine fără ca să se găsească locul lor; iar piatra care a lovit chipul a crescut munte mare şi a umplut tot pământul.

2/36-45” Iată visul, iar tâlcuirea lui o vom spune înaintea regelui. Tu, rege al regilor, căruia Dumnezeul cerului i-a dat regatul, puterea, tăria şi mărirea, Şi în mâinile căruia a dat pe fiii oamenilor în orice ţinut ar locui, precum şi fiarele câmpului şi păsările cerului şi i-a dat stăpânire peste toate, tu eşti capul de aur. Şi după tine se va ridica un alt regat mai mic decât al tău, apoi un al treilea regat de aramă, care va stăpâni peste tot pământul. Şi un al patrulea regat va fi tare ca fierul şi, după cum fierul sfărâmă şi zdrobeşte totul, aşa şi el va sfărâma şi va preface totul în pulbere, ca fierul care face totul bucăţi. Iar picioarele pe care le-ai văzut şi degetele, unele de lut de olar şi altele de fier, înseamnă că va fi un regat împărţit şi va fi tare ca fierul, după cum tu ai văzut fier amestecat cu lut. Şi degetele picioarelor, unele de fier şi altele de lut, înseamnă că regatul va fi parte tare, parte şubred. Şi după cum ai văzut fierul amestecat cu lutul, aşa se vor amesteca prin înrudiri, dar nu vor avea legătură temeinică între ele, după cum fierul nu se poate amesteca la un loc cu lutul. Iar în vremea acestor regi, Dumnezeul cerului va ridica un regat veşnic care nu va fi nimicit niciodată şi care nu va fi trecut la alt popor; El va sfărâma şi va nimici toate aceste regate şi singur El va rămâne în veci. După cum tu ai văzut că o piatră a fost desprinsă din munte, nu de mână, şi a zdrobit fierul, arama, lutul, argintul şi aurul, Marele Dumnezeu a dat de ştire regelui ceea ce va fi în viitor; visul este adevărat şi tâlcuirea lui neîndoielnică”.

Acest vis, reprezinta de fapt erele umanitatii din care este format omul gigantic pe care il vede regele in vis. Vreau sa va atrag atentia asupra ultimei parti in care spune.” Pulpele de fier, iar picioarele o parte de fier şi o parte de lut. Iar picioarele pe care le-ai văzut şi degetele, unele de lut de olar şi altele de fier, înseamnă că va fi un regat împărţit şi va fi tare ca fierul, după cum tu ai văzut fier amestecat cu lut. Şi degetele picioarelor, unele de fier şi altele de lut, înseamnă că regatul va fi parte tare, parte şubred. Şi după cum ai văzut fierul amestecat cu lutul, aşa se vor amesteca prin înrudiri, dar nu vor avea legătură temeinică între ele, după cum fierul nu se poate amesteca la un loc cu lutul.”

Aceasta este descrierea actualei umanitati in care spune clar ca pe pamant traiesc doua regate: unul de fier si altul de lut. Regatul de fier, este cel al oamenilor, care desi nu stiu, sunt extrem de puternici. Regatul de lut, este cel al zeilor extraterestrii pe care oamenii ii cunosc sub numele generic de dumne-Zeu. Regatul lor este fragil si nu ar putea sa existe daca acestia nu ar fura energia omului, energie de existenta caruia omul nu are habar. Umbrele acestea care se dau bune si rele, sunt de fapt sacalii, patronii intregii umanitati pe care o mentin in stare de sclavie si inconstienta profunda. Regatul de lut nu se poate combina cu cel de fier, desi ei incearca sa faca asta de mii de ani. Legaturile dintre ele nu sunt durabile si nu pot sa formeze o combinatie care sa se poata amesteca una cu alta. Avand avantajul patronului, ei au convins omul de exact contrariul realitatii. De aceea omul crede ca extraterestrul sau dumne-zeu este atotputernic, in loc sa deschida ochii si sa vada ca adevarata putere si eternitate o are el, nu umbrele anti-viata pe care le adora.

Gabriela Dobrescu-Secretele Bibliei

14 gânduri despre „Cap. 31 Cele cinci generatii umane

 1. Buna seara,
  Va citesc articolele cu mare placere, abia astept sa le publicati.
  Citesc si ma minunez in ce mizerie traim si in ce nestiinta!!
  Vreau sa va intreb totusi ce putem face? Cum ne putem elibera de aceste nenorociri? Cum putem scapa din aceasta inchisoare numita Pamant?
  Va multumesc,
  Diana

  • draga mea diana, omul poate face intr-o singura secunda schimbarea care poate duce la lumea fericita pe care o viseaza. singurul lucru care trebuie sa il faca este sa se schimbe pe el insasi. nu poti sa schimbi lumea daca nu te schimbi mai inainte pe tine.

   • Buna seara,
    Va multumesc pentru raspinsul dumneavoastra!
    Eu nu inteleg multe lucruri si recunosc asta! As mai vrea sa va intreb ce schimbare ttebuie facuta pentru ca eu personal nu imi dau seama, stiu ca trebuie facute schimbari dar nu stiu care din pacate!!
    De asemenea as vrea sa.pot cumpara cartile dv, poate daca citesc cap coada toata informatia pe care o oferiti voi intelege mai bine, cum pot cumpara cartile? Eu nu stau in tara si aici nu le pot gasi.
    De asemenea as vrea sa va trimit un mail cu situatia mea dar as vrea sa va intreb daca sunteti de acord sa fac acest lucru.
    Va multumesc inca o data,
    Diana

 2. ..iar dumneavoastra ati iesit din Matrix-ul „religios” doar ca sa va inventati altul (mai confortabil ,in care aveti impresia ca sunteti libera si ca sunteti vreo „iluminata”..)in taram de basm, populat cu „zeii extraterestrii” , cu experiente genetice, cu „varste de aur” cu hoax-urile lui Sitchin si alte balarii..vorba lui Socrate; stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu.

  • nu exista un matrix religios,, deoarece religia este doar un instrument cu care s-a mentinut frica si nestiinta turmei care o urmeaza. eu nu am iesit din „matrixul religios” pentru ca nu am avut niciodata vreo religie. parintii mei erau atei convinsi, deci implicit si eu am urmat invatamintele lor. la fel ca ceausescu, si el a luptat ca sa darame bisericile si cultul pentru stafii. eu nu am impresia ca sunt libera deoarece libertatea pe pamant nu exista, dar am libertatea de a ma cunoste pe mine. aici este secretul. cand ai ajuns sa te cunosti, stiinta iti pare nebunie, iar cei care o sustin niste cretini amarati , care in nebunia lor isi sapa groapa singuri. din aceasta cauza eu nu sunt o illuminata, deoarece illuminatii sunt cei care primesc lumina de la o sursa care are lumina de la ea insasi. generatiile umane su sunt inventia mea. despre ele au scris ilustrii oameni ai antichitatii. urmele existentei lor sunt peste tot,. omenirea de astazi calca pe cadavrele lor. tot cea ce omenirea are astazi li se datoreaza lor, deoarece nimic nu a fost inventat de acesti lorzi ai nebuniei si cretinismului absolut. astazi s-a reinventat ceea ce in trecut a existat la nivele sclipitoare. degradarea generatiei actuale va duce in curand la disparitia totala a acestei turme dezumanizate. sitchin nu are nici o legatura cu lucrarea despre care vorbim. cand nu va place ceea ce scrie cineva, nu aruncati cu noroi in el, asta fac toti prostii atunci cand nu inteleg mare lucru din ceea ce se spune sau nu au habar de existenta acelor lucruri. deci, e bine sa evidentiati ceea ce a gresit cu citate din lucrare, sa explicati de ce nu este adevart, sa explicati unde este minciuna sau senzationalul. abia atunci puteti sa dati citate din filozofi fara sa gresiti, pentru ca socrate nu a spus niciodata ceea ce ati balmajit dv la finalul logoreei.

   • „stiu ca nu stiu nimic si nici macar asta nu stiu” este fraza pe care dv ati bagat-o in gura lui socrate. aveti insa tupeul sa insistati ca el a spus asa ceva. „How to Know That You Don’t Know” inseamna „Cum să știi că nu știi”,, adica o colosala diferenta. cat despre ilustrii oameni ai antichitatii ce sa zic!! e dificil sa poata fi crezuti de cineva cu atat de putina stiinta ca dv. deci, intoarceti pagina si priviti sow buzz. nu va pune nimeni sa cititi sau sa credeti ceea ce spun eu. o zi buna.

 3. Bună seara. Mulțumesc pentru ceea ce ne scrieți.
  Sunt de acord cu foarte multe lucruri pe care le susțineți. Observ totuși ca în timp ce pe de o parte criticați acel dumnezeu din VT pentru acele fapte abominabile pe care le face, pe de alta parte ii folositi unele spuse pentru a susține un anumit argument. Exemplu” Sa nu îți faci chip cioplit, etc”. Îmi veți spune poate ca nu zeul Iahve spune asta, ci ca acesta e un adevăr vechi de care lumea antica avea cunoștință si care se găsește în Biblie. Însă acest citat e spus în contextul în care tot zeul Iahve spune „Sa nu ai alți dzei afara de mine”. Deci s-ar deduce ca zeul Iahve spune aceste cuvinte cu adevărat. Și atunci noi ce sa mai credem? Eu vreau doar sa înțeleg, deoarece tot asa și domnul Pavel Corut care si dansul încearcă sa ne deschidă mintea și sa ne trezească, pe de o parte critica creștinismul, neaga dumnezeirea lui Iisus, iar pe de alta parte citează cuvintele sfântului Ștefan cum ca „Dumnezeu nu încape în temple zidite de mâini omenești” pentru a-și susține argumentul. Ștefan care a fost urmaș al lui Iisus, primul martir creștin, etc. Nu va contrazic cu ceva, vreau doar sa înțeleg. Sper sa ma fi înțeles, deoarece recunosc ma exprim greu și complicat uneori. Va mulțumesc din suflet.

  • banuisc ca dv folositi citatele din capitolul in care explic cum se contrazice dumne-zeul iehova atunci cand da legi si decrete. acolo eu vreau sa dovedesc ca acesta stafie pe care toti o venereaza nu are nimic dumne-zeiesc in ea. in cartea aceasta eu scot in evidenta minciunile bibliei si cum stiinta antica a fost rastalmacita si pusa in gura unei naluci. paragraful in care el decreteaza sa nu ai alti dumne-zei in afara de el este cat se poate de real, deoarece iehova nu e o fantasma a cerului ci o fiinta in carne si oase, adica un extraterestru care a devenit stapanaul lumii noastre si a lor. in biblie el a devenit stapanul suprem pentru ca toti zeii extraterestrii sin faptele lor au fost redusu la unul singur pentru a da nastere la monoteism. am demonstrat acest adevar cu pasajele care nu au fost modificate de biserica si care se refera la ceilalti dumne-zei, care conform bibliei, nu stii de unde au aparut.

   • În primul rand puteți sa îmi spuneți „tu”:)
    Mai exact, eu m-am referit la un moment dintr-un capitol în care ați condamnat închinarea la icoane, citând ca argument „sa nu-ți faci chip cioplit”. Aceasta porunca „sa nu-ți faci chip cioplit” era data de Iahve, corect? Cu alte cuvinte, închinarea la icoane e condamnata de Iahve. Dacă Iahve e stafia abominabila, mai are sens sa-i respectam poruncile?Adica eu cred ca trebuie argumentat altfel. Nu cu argumentele celui pe care îl criticam și condamnam. Sau porunca aceasta „sa nu-ți faci chip cioplit exista deja și în alte scrieri antice iar în Biblie i-au atribuit-o zeului Iahve? Poate acum am fost mai înțeles. Mulțumesc

 4. Sunt foarte multe întrebări care se nasc pe drum, pe drumul trezirii sa spun asa. Intrebări importante. As dori sa mi le notez de aici incolo deoarece observ ca le uit, și as dori sa vi le adresez. Va mulțumesc. Elisei (Dacul)

  • 1. Am citit într-un capitol ca Zeus, șeful tuturor zeilor ar fi fost pe jumătate șarpe. Atunci mi-am amintit imediat ca în geneza cică șarpele ar fi înșelat-o pe Eva. S-ar putea face vreo analogie între aceste doua aspecte?
   2. Nu exista un Adevărat Dumnezeu (iubitor, fără manie, fără gelozie, care nu instiga la ura, și la fratricid, care e tot ce este mai bun și mai curat, tot ce este mai pur și nobil, Atotputernic, Atotștiutor, etc) care sa pună capăt relelor acestui zeu și care sa salveze omul din sclavie? Mulțumesc

   • Știu ca suna cumva paradoxal pentru ca, pentru a pune capăt acestor rele ar trebui sa folosească tot violenta. Iar a distruge raul cu rău, ne face sa ne gândim la o entitate nu cu mult superioara fata de cea care trebuie îndepărtată. Și atunci, asta (faptul ca Dumnezeul adevărat nu are acele calități mizerabile) sa fie motivul pentru care răul continua sa existe?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s