Cap. 33 Cum a facut Isus „minunile” de care vorbeste Biblia

Am sa va prezint “miracolele” vindecarilor pe care le facea Isus, dintr-o alta viziune, pe care nu o puteti vedea datorita modului gresit prin care sunt vazute aceste povesti. Rolul bisericii a fost acela de a face omul sa nu mai aiba incredere in el si in fortele sale. Mosii si stramosii nostri stiau totul, fara sa faca vreo scoala speciala sau fara sa astepte vreo stafie sau naluca care sa le spuna ce trebuie facut, ca sa se vindece.

A venit timpul sa intelegem care este adevarul despre minunile si miracolele facute de acest Isus, care in realitate nu sunt nimic altceva decat urmarea fara nici un fel de gresala a invataturilor antice.  Cu ajutorul lor, descoperi puterea de care dispui daca frica, prejudecatile si nestiinta de sine, nu te mai stapanesc.

Am sa analizez modul in care erau facute aceste “miracole”, rezumandu-ma doar la o singura evanghelie. Ar fi o imensa pierdere de timp sa repet acelasi lucru de patru ori, asa cum fac textele biblice. Sunt o sumedenie de paragrafele in care sunt povestite foarte multe vindecari miraculoase facute de Isus. Zeci de oameni care sufereau de boli destul de grave, chiar de la nastere, erau vindecati in cateva secunde. Este un adevarat miracol sa vindeci un om care s-a nascut bolnav, deoarece astfel de maladii nu au leac. Popii stiau ca in acest fel puteau sa fie extrem de convingatori, iar oamenii puteau fi pacaliti 100%, ca aceste “miracole” erau reale. Cu toate acestea, acesti oameni orbi sau ologi, reuseau sa vada sau sa se ridice si sa mearga pe picioarele lor. Cum era posibila o astfel de scamatorie, o sa o aflam tot din paginile Bibliei. Toate aceste pasaje, au o caracteristica comuna pe care eu am colorat-o in rosu si am subliniat-o, ca sa va fie mai usor sa o urmariti. Pasajului i-am atribuit apoi un numar.

1 Matei 8/1-3”Si coborându-Se El din munte, mulţimi multe au mers după El. Şi iată un lepros, apropiindu-se, I se închina, zicând: Doamne, dacă voieşti, poţi să mă curăţeşti. Şi Iisus, întinzând mâna, S-a atins de el, zicând: Voiesc, curăţeşte-te. Şi îndată s-a curăţit lepra lui.”

2 Matei 8/5-6, 8, 13” Pe când intra în Capernaum, s-a apropiat de El un sutaş, rugându-L, Şi zicând: Doamne, sluga mea zace în casă, slăbănog, chinuindu-se cumplit…… Dar sutaşul, răspunzând, I-a zis: Doamne, nu sunt vrednic să intri sub acoperişul meu,ci numai zi cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea…… Şi a zis Iisus sutaşului: Du-te, fie ţie după cum ai crezut. Şi s-a însănătoşit sluga lui în ceasul acela.”

3 Matei 9/2” Şi iată, I-au adus un slăbănog zăcând pe pat. Şi Iisus, văzând credinţa lor, a zis slăbănogului: Îndrăzneşte, fiule! Iertate sunt păcatele tale!……”

4 Matei 20/22” Şi iată o femeie cu scurgere de sânge de doisprezece ani, apropiindu-se de El pe la spate, s-a atins de poala hainei Lui. Căci zicea în gândul ei: Numai să mă ating de haina Lui şi mă voi face sănătoasă; Iar Iisus, întorcându-Se şi văzând-o, i-a zis: Îndrăzneşte, fiică, credinţa ta te-a mântuit. Şi s-a tămăduit femeia din ceasul acela.”

5 Matei 9/27-29 “Plecând Iisus de acolo, doi orbi se ţineau după El strigând şi zicând: Miluieşte-ne pe noi, Fiule al lui David. După ce a intrat în casă, au venit la El orbii şi Iisus i-a întrebat: Credeţi că pot să fac Eu aceasta? Zis-au Lui: Da, Doamne! Atunci S-a atins de ochii lor, zicând: După credinţa voastră, fie vouă!”

6 Matei 14/35-36” Şi, cunoscându-L, oamenii locului aceluia au trimis în tot acel ţinut şi au adus la El pe toţi bolnavii. Si-L rugau ca numai să se atingă de poala hainei Lui; şi câţi se atingeau se vindecau.

7 Matei 15/22,28 “Şi iată o femeie cananeiancă, din acele ţinuturi, ieşind striga, zicând: Miluieşte-mă, Doamne, Fiul lui David! Fiica mea este rău chinuită de demon…. Iisus i-a zis: O, femeie, mare este credinţa ta; fie ţie după cum voieşti. Şi s-a tămăduit fiica ei în ceasul acela.

Dupa cum cred ca ati remarcat, toti acest oameni au fost vindecati nu pentru ca Isus avea puterea de a face acest lucru, ci pentru ca ei credeu cu adevarat ca vindecarea lor este posibila. Credinta inseamna sa nu ai niciodata dubii ca poti sa faci ceva. In acel moment orice este posibil. Ca sa faca omul sa isi uite puterea si sa aiba dubii asupra ei, biserica il invata ca a avea credinta inseamna sa crezi in altul, nicidecum in tine. Astfel, crezand in dumne-zeu, tu poti sa fii vindecat datorita bunavointei lui. In acest fel, omul, care poate sa faca totul singur, se milogeste la nalucile pe care le doare direct in bascheti de durerile lui. 

De exemplu la punctul

1 Omul se vindeca numai pentru ca el crede ca daca Isus vrea, acest lucru este posibil “dacă voieşti, poţi să mă curăţeşti”.

 2 Persona crede ca rostirea unui cuvant afirmativ al lui Isus ii poate vindeca sluga bolnava ”numai zi cu cuvântul şi se va vindeca sluga mea, dar Isus specifica:”fie ţie după cum ai crezut”  

3 Insanatosirea se face datorita credintei acelor oameni ca acest lucru este posibil “văzând credinţa lor”, Isus ii asigura ca sunt vindecati 

4 Femeia era convinsa ca numai daca ii atinge haina se va insanatosi, dar Isus specifica iarasi ” fiică, credinţa ta te-a mântuit”.

5 Orbii sunt convinsi ca el poate sa ii vindece, de aceea Isus ii intreaba” Credeţi că pot să fac Eu aceasta?”, dupa care, adauga si de acesta data “După credinţa voastră, fie vouă!”.

6 Toata gloata era convinsa ca “numai să se atingă de poala hainei Lui; şi câţi se atingeau se vindecau.”.

7 Vindecarea se produce datorita credintei acelei femei ca acest lucru este posibil” : O, femeie, mare este credinţa ta.”

Ce inseamna aceste lucuri? Ca trebuie sa crezi in Isus ca sa te vindeci, asa cum spune biserica? Nuuu. De fapt insusi Isus afirma de fiecare data: “credinta ta te-a vindecat”. Cu alte cuvinte nu Isus reuseste sa vindece acele persoane, ci credinta ca vindecarea lor este posibila. A avea credinta nu inseamna ca trebuie sa crezi in cineva care vine si face ceva pentru tine. A avea credinta inseamna ca tu ai credinta nestramutata ca poti sa faci ceva pentru tine, indiferent cat ar pare de imposibil acel lucru.

Astazi, acest mod miraculos de a reusi sa te vindeci se numeste efectul placebo.  Oricine poate sa faca acest lucru daca este convins ca se poate vindeca singur. Pentru a face omul sa nu aiba incredere in el, biserica ii spune ca e un nevolnic si ca numai dumne-zeul lor poate face asta. Acest invatamant face omul sa aiba dubii in puterea lui a se vindeca singur. Este important ca toti sa aiba imense dubii ca aceste lucruri se pot intampla, deoarece doar asa poti sa ramai sclavul pe viata al unei stafii care iti rade in nas. 

Un alt exemplu in care efectul placebo a fost demonstrat de numarate ori, s-a petrecut in locurile in care biserica a inventat minunile fecioarei Maria. Cele mai cunoscute sunt Fatima si Medjugorje. In aceste locuri super aglomerate, subconstientul colectiv lucreaza bine datorita credintei multimii ca acolo totul este posibil. Au fost oameni care plecau in aceste locuri convinsi ca se vor intoarce vindecati si asa se intampla. Aceste asa zise minuni nu se intamplau pentru ca vreo fantoma venea sa ii vindece, ci pentru ca ei aveau credinta nestramutata ca acest lucru era posibil. 

In Romania de astazi oamenii sunt convinsi ca unul ca Arsenic Foca (Arsenie Boca) sau vreun ciolan mucezit poate sa ii scape de multe rele. Din aceasta cauza, biserica nu se oboseste sa le aduca tot felul de idiotenii cu ca sa ii umileasca. De exemplu, moastele, sau vreo bucata de stofa cu care imbraca ciolanul afumat, sunt la mare pret pentru norod. Se mai inventeaza cate o poveste cu vreo icoana care plange, cu vren semn de pe perete care seamana cu un om, si cartile sunt facute. Realitatea este ca omul neputincios care nu mai are nici o speranta, incepe sa creada cu atata tarie in acele lucruri, incat increderea in el dispare. Unii chear se vindeca datorita credintei lor imense ca acel obiect le poate aduce sanatatea. Altii spun ca atunci cand au avut pe cineva bolnav, acesta s-a facut bine deoarece toti cei prezenti s-au rugat pentru el. Desigur, si acest lucru este posibil dar nu pentru ca rugaciunea si statul in 4 labe au infaptuit minunea, ci datorita schimbarii vibratiei pe care adunarea a impus-o asupra pacientului.

Credinta si vointa sunt cele mai importante pentru a reusi sa iti dezlantui puterea  ascunsa, de existenta careia nu ai habar. Biserica a reusit sa  indeparteze omul de la cunoasterea de sine, deoarece a inlocuit credinta in el, cu credinta in staful lor de naluci. De aemenea i-a distrus si vointa spunandu-i ca e o fiinta slaba, buna de nimic. De aceea oamenii au ajuns sa creada ca altul vine sa ii rezolve problemele. De buna voie, dar inconstient de prostia pe care o face, le dau voie sa intre in viata lui. In acest fel, fortele obscure, deghizate in ingeri, dumne-zei si serafimi, pot sa intervina in viata lui. El, fara sa stie, le da permisiunea sa o faca. De aceea aceste entitati se joaca cum vor cu el si cu viata lui.

Matei 17/20” Căci adevărat grăiesc vouă: Dacă veţi avea credinţă în voi cât un grăunte de muştar, veţi zice muntelui acestuia: Mută-te de aici dincolo, şi se va muta; şi nimic nu va fi vouă cu neputinţă.” Acum ati inteles ca a avea credinta in tine nu in dumne-zeu sau alte stafii, inseamna ca poti sa faci orice, chiar sa muti si un munte?

Alte fapte pe care le-a facut acest Isus se refera la exorcizarea demonilor. Despre indemoniati este greu sa vorbesti astazi, deoarece nu prea ai cu cine. Daca vorbesti cu turma credinciosilor, esti ars. Datorita nestiintei si misticismului cu care sunt obisnuiti de mii de ani, ei imprima celui care ii asculta o frica care ii face pielea de gaina. Pe sira spinarii incepe sa ii colinde unde reci, iar mainile si picioarele ii raman paralizate. Oriunde se intoarce vede doar draci, demoni si umbre. Daca vorbesti cu omul de stiinta, e si mai al dracu’. El incepe sa iti insire o gramada de boli ca schizofrenia, personalitate multipla, accese de nebunie sau somnambulism. Toate aceste lucruri erau cunoscute de lumea antica care avea imediat leac pentru ele. De fapt, cand am inteles ce sunt aceste lucruri am felicitat-o in gand pe bunica mea care nu stia explicatia acestor fenomene dar ea stia leacul. Toate au avut in antichitate un leac bine definit, care astazi s-a pierdut pentru eternitate.

Eu o sa analizez exorcizarile care sunt prezente in Biblie, deoarece biserica nu le putea ignora, mai cu seama ca in acele timpuri omul era mult mai constient si mai evoluat in cunoasterea de sine decat cel de astazi. Eu am vazut extrem de multe persoane indemoniate, maltratate de aceste spirite si as vrea sa specific ca toate au cateva trasaturi comune. Prima ar fi ca nu are importanta daca esti director, ministru, doctor, muncitor sau femeie de servici, oricare din ei poate sa sufere un astfel de atac. In momentul crizei toti sunt de nerecunoscut. Fata li se schimonoseste, scot urlete animalice, se tarasc pe jos, isi rup hainele de pe ei, te privesc, dar nu te vad, vorbesc, injura, spun lucruri pe care nu le intelegi, de multe ori vorbesc limbi antice, te scuipa, te ameninta, se lauda ca sunt tari, iti amintesc ca nu esti bun de nimic, iar persoana respectiva  capata mai multa putere. Toate aceste lucuri se intampla cand niciunul dintre cei prezenti nu are habar de puterea pe care o are. Isus insa, stia despre aceste lucruri foarte multe, de aceea reusea sa alunge acesti demoni cuibariti in trupul uman.

Matei 8/28-31” Şi trecând El dincolo, în ţinutul Gadarenilor, L-au întâmpinat doi demonizaţi, care ieşeau din morminte, foarte cumpliţi, încât nimeni nu putea să treacă pe calea aceea. Şi iată, au început să strige şi să zică: Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti? Departe de ei era o turmă mare de porci, păscând. Iar demonii Îl rugau, zicând: Dacă ne scoţi afară, trimite-ne în turma de porci.”

In acest paragraf, persoanele posedate sunt descrise exact in momentul  in care apar crizele deoarece demonii il vad pe Isus. Desi acesta nu le face nimic, sunt infricosati, deoarece afirma:” Ce ai Tu cu noi, Iisuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici mai înainte de vreme ca să ne chinuieşti? “ Aceste entitati recunosc sufletul treaz pe care il are omul cu cunoastere de sine. Daca acea persoana nu are cunostinte de sine, ea nu este periculoasa pentru ei, dar o persoana care stie totul, asa cum este descris Isus, le impunea teama. Demonul are frica de suflet pentru ca un singur suflu de al lui il duce la pieire. Cum in el nu exista rau, prefera sa le ordone sa plece. Inutil sa adaug ca partea cu porcii este o alta gaselnita bisericeasca ca sa scoata si mai mult in evidenta faptul ca porcii sunt animale necurate, de aceea evreii nu ii mananca.

Matei 9/32-34” Şi plecând ei, iată au adus la El un om mut, având demon. Şi fiind scos demonul, mutul a grăit. Iar mulţimile se minunau zicând: Niciodată nu s-a arătat aşa în Israel. Dar fariseii ziceau: Cu domnul demonilor scoate pe demoni.”

Acest paragraf este important deoarece scoate in evidenta faptul ca aceste entitati produc in corpul uman disfunctii, care dispar imediat ce corpul este eliberat de acestea.

Matei 12/22,24,43-45,” Atunci au adus la El pe un demonizat, orb şi mut, şi l-a vindecat, încât cel orb şi mut vorbea şi vedea…..Fariseii însă, auzind, ziceau: Acesta nu scoate pe demoni decât cu Beelzebul, căpetenia demonilor….când duhul necurat a ieşit din om, umblă prin locuri fără apă, căutând odihnă şi nu găseşte. Atunci zice: Mă voi întoarce la casa mea de unde am ieşit; şi venind, o află golită, măturată şi împodobită. Atunci se duce şi ia cu sine alte şapte duhuri mai rele decât el şi, intrând, sălăşluiesc aici şi se fac cele de pe urmă ale omului aceluia mai rele decât cele dintâi. Aşa va fi şi cu acest neam viclean.”

De multe ori, orbirea si mutenia pot fi cauzate de entitati care traiesc in corpul omului respectiv. In momentul in care aceste entitati sunt alungate din corp, acesta ramane curat, dar nu pentru mult timp. Daca omul respectiv nu este atent, ele se reintorc de fiecare data tot mai multe, iar atunci starea lui se inrautateste extrem de mult. De aceea, este bine sa inveti sa faci acest lucru singur, ca sa poti sa ii alungi din nou.  Astazi sunt o gramada de autotehnici pentru a reusi.

Marcu1/21,23,” Şi venind în Capernaum şi îndată intrând sâmbăta în sinagogă, îi învăţa. Şi era în sinagoga lor un om cu duh necurat, care striga tare, Zicând: Ce ai cu noi, Iisuse Nazarinene? Ai venit ca să ne pierzi? Te ştim cine eşti: Sfântul lui Dumnezeu. Şi Iisus l-a certat, zicând: Taci şi ieşi din el. Şi scuturându-l duhul cel necurat şi strigând cu glas mare, a ieşit din el. Şi s-au spăimântat toţi, încât se întrebau între ei, zicând: Ce este aceasta? O învăţătură nouă şi cu putere; că şi duhurilor necurate le porunceşte, şi I se supun.

In acest verset, entitatea recunoaste puterea sufletutlui care ii face rau. Din aceasta cauza prefera sa plece singur bombanind, decat sa fie prajit.

Matei 17/15-16, 18-20” Şi zicând: Doamne, miluieşte pe fiul meu că este lunatic şi pătimeşte rău, căci adesea cade în foc şi adesea în apă. Şi l-am dus la ucenicii Tăi şi n-au putut să-l vindece…. Şi Iisus l-a certat şi demonul a ieşit din el şi copilul s-a vindecat din ceasul acela. Atunci, apropiindu-se ucenicii de Iisus, I-au zis de o parte: De ce noi n-am putut să-l scoatem?  Iar Iisus le-a răspuns: Pentru puţina voastră credinţă.

Si de acesta data credinta ca poti sa faci aceste lucruri este importanta pentru a reusi sa izbandesti. Apostolii erau persoane care stiau cu ce anume au de a face, dar si-au pierdut credinta in puterea lor. In momentul in care au inteles ca entitatea respectiva este diferita fata de celelalte, teama de esec a facut ca puterea lor sa scada.

Toata puterea acestui Isus statea in cunostintele fara limite pe care le avea despre cunosterea sa interioara. In Evanghelii se afirma ca elita din acea vreme se temea de invatatura adevarata: Marcu 11/18” Şi au auzit arhiereii şi cărturarii. Şi căutau cum să-L piardă. Căci se temeau de El, pentru că toată mulţimea era uimită de învăţătura Lui.

In afara acestor “minuni”, Isus a mai infaptuit si alte minunatii de care ramai cu gura cascata cand auzi despre ele. Biserica a mizat extrem de mult pe nestiinta omului deoarece cu cat stii mai putin, cu atat crezi mai mult. Mergand pe acesta idee, au avut realizari la care nici ei nu se asteptau. Ca sa fie siguri ca omul va ramane un botanist convins, l-au mai invatat ca religia si mistrele dumne-zeului lor tiran, trebuiesc crezute, nu cercetate. In acest fel, de milenii popii au reusit sa prosteasca mii de generati cu povesti care au devenit pentru oameni realitati.

O minune incredibila facuta de Isus, a fost inmultirea painilor si a pestilor. Am stat putin sa ma gandesc din ce au putut sa se inspire sau ce au vazut ei la dumne-zeul lor tehnologizat, de au inventat acesta “minune”. Apoi am realizat ca acesta minune se putea face doar cu ajutorul unor masinarii, pe care doar smecherul dumne-zeu le putea avea. Este vorba de acele masini sau distribuitoare automate, care iti scot pe banda un produs, daca erau programate sa il faca sau daca erau accesate sa il dea.

moto aparate

Transformarea apei in vin, cred ca nu mai este un secret pentru nimeni, deoarece astazi tot vinul existent pe aceasta planeta este facut cu “miraculoase” pastile. Acestea o data puse in apa, o transforma in vinul dorit. Se poate obtine o minunata Feteasca, Busuioaca, Merlot sau alte soiuri, doar aruncand in apa aceste pastilute care exista dintotdeauna. Aceasta generatie nu a inventat nimic.

Mersul pe apa este o alta scamatorie facuta de masinariile domnului, care i-a imprumutat fiului sau vreuna dintre ele. Cand apostolii calatoreau pe mare cu barca, l-au vazut pe Isus, care ramasese pe mal, mergand pe mare mult mai repede decat ei. Cu toate ca aveau un net avantaj in fata lui, Isus, ca prin miracol, ii depaseste, desi plecase mult mai tarziu de la tarm. Nu mai puneti botul la povestile biblice, ci ganditi. Iata unul dintre “miracolele” tehnologice ale domnului.

moto 1

Moto nautica 2

O alta “minune” este potolirea unei furtuni, atunci cand toti se aflau pe mare. Ca sa faca acest lucru a fost nevoie doar de cuvantul lui “maret”. E ca si cand ai spune ca in calea unei unde de 100m inaltime, poti sa pui o bariera de saci plini cu nisip. Apa, este o fiinta care atunci cand se dezlantuie nici macar dumne-zeul smecher al evreilor si fiul lui, nu o pot opri. Marele potop de exemplu, nu a fost provocat de zei sau de dumne-zeul biblic, deoarece cartile antice povestesc altfel aceste evenimente. Este adevarat ca in ambele variante, atat zeii cat si dumne-zeul biblic stiau cu mult inainte ca acest eveniment se va produce. Ca sa supravietuiasca, zeii au zburat cu astronavele lor deasupra pamantului, pe cand dumne-zeul biblic a construit submarinul lui Noe, care sa stea in ape. Nici unul nu a putut opri navala acestora, iar dupa retragerea lor, zeii erau infrigurati, speriati si infometati.

Au inceput sa isi revina datorita omului, care le-a dat de mancare si un loc unde sa stea. Deci, in ciuda acestor antice povestiri, povestea biblica vrea sa ne faca sa credem ca Isus al lor se pune cu apa, care asculta vorbele lui. Si de acesta data, “minunile” au loc tot datorita tehnologiei zeilor. In ziua de astazi, aceasta magie a fost repetata de Pier Luigi Inghina, un italian. El a dovedit cu ajutorul unui aparat care foloseste energie orgonica, cum norii pot sa fie risipiti. Aparatul l-a construit singur, iar experienta a fost filmata in direct de nenumarate ori. Nimeni nu a fost interesat de multele lui inventii si implicit, nimeni nu a incercat sa difuzeze acesta descoperire fara precedent. La fel s-a intamplt si cu Wilhein Reich, medicul german, care a vindecat cu energia orgonica mii de oameni aflati in stadiul terminal al bolii. Si el a consturit o cabina care capta energia orgonica din atmosfera in interiorul ei. Bolnavii intrau in aceasta cabina si in cateva sedinte, cancerul disparea.

moto inghina

moto.reich

Pescuirea miraculoasa in care navoadele apostolilor se umplu cu pesti este ceva care sfideaza cunoasterea unui om care gandeste. Povestea spune ca Petre si ceilalti apostolii se intorceau mereu cu barcile goale dupa zile intregi de stat in larg. Isus ii asteapta si ii intreaba daca au adus peste, dar acestia ii spun ca navoadele lor ramaneau mereu goale. Motivul pentru care ei nu prindeau nimic, le este dezvaluit de Isus, care le spune in evanghelia dupa Ion: 21/6” Aruncaţi mreaja în partea dreaptă a corăbiei şi veţi afla. Deci au aruncat-o şi nu mai puteau s-o tragă de mulţimea peştilor.” Cu alte cuvinte, tot de o tehnologie “sfanta”este vorba, din moment ce doar pe partea drepata a corabiei se puteau incarca navoadele. Aceasta inseamna ca, daca erau aruncate gresit, acestea pierdeau incarcatura.

Despre invierea lui Lazar si a tanarului din Nain am mai vorbit intr-un alt capitol, dar am sa redau din nou, in cateva cuvinte si acesta minune.  In Biblie sunt cateva exemple despre invierea celor al caror suflet plecase din ele. Aceste versete confirma cunostintele inalte pe care le aveau oamenii antici despre reversibilitatea mortii clinice: 1 Regi 17/23” Şi suflând de trei ori peste copil, a strigat către Domnul şi a zis: „Doamne Dumnezeul meu, să se întoarcă sufletul acestui copil în el!” Şi a ascultat Domnul glasul lui Ilie; şi s-a întors sufletul copilului acestuia în el şi a înviat.” Un alt exemplu de acest tip este atunci cand Isus merge sa il invie pe copilul mort despre care atunci cand mama lui ii spune ca este mort, Isus afirma: “nu este mort, doarme”. Apoi merge in camera si il resusciteaza, astfel incat copilul revine la viata. La fel s-a intamplat si cu Lazar, “mort” de cateva zile, dar reintors la viata tot de Isus. Le spun pe fata, pentru ca stiu ca omul nu va putea sa vada decat ceea ce a fost programat sa vada, iar ca sa vada ceea ce nu trebuie sa vada, trebuie sa sparga barierele care il mentin in sclavie si ignoranta. Cu alte cuvinte magiile facute de smecherii Bibliei pentru a reintoarce oamenii la viata, sunt de fapt ceva cat se poate de normal, nu magic.

Schimbarea la fata, moneda din gura pestelui, vindecarea leprosilor, smochinul uscat si vindecarea urechii slujitorului sunt alte moduri jalnice cu care biserica a pacalit mereu mintea omului. In unele din ele este ascuns un mit, pe cand altele sunt doare basme. Ar fi bine sa judecati un pic ceea ce am scris, deoarece doar punand la indoiala lalaiala popii si basmul biblic o sa puteti sa va recapatati increderea in voi.

Gabriela Dobrescu-Secretele Bibliei

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s